|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Agatka661, Twój synuś jest prześliczny!!!! Lowelas jeden
![]() Różowa, imponująco szybki i łatwy poród. Gratuluję!!! Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-05-06 o 13:42 |
|
|
|
#3872 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Bylam zawsze za sn,ale teraz jak juz wiem,ze cc to fajnie czeka mi sie na porod i nie jestem przerazona,ze zaraz moze sie zaczac..Drugie moge rodzic sn i wtedy najwyzej powiem "nigdy wiecej!"
|
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do szpitala jadę wieczorem, będę tam ok.20tej, a CC ma być o 7ej rano ![]() Najważniejsze w CC jest podejście. Jeśli dobrze się do niego nastawisz, dobrze je zniesiesz Zdam szybko relacje jak było.
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() sms od clauudik "Dziś o 11:05 urodził się Filip. Wbrew wcześniejszym podejrzeniom waży 3300 i ma 57cm. Jest najpiękniejszym chłopcem na świecie buziaki dla wszystkich- clauudik"![]() |
|
|
|
#3875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Claudik gratulacje!!!!!!!! NIE ZA CZESTO TE PORODY?? CZYZBY JUZ BYL MAJ?? caly czas to do mnie nie dochodzi ![]() musze zaczac pakowac torbe
Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-05-06 o 14:01 |
|
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
Clauudik, gratulacjeee!!
|
|
|
|
#3879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widzę że pełnia nie dokonała cudów Miss mam do Ciebie pytanie, mój termin porodu minął 03.05, mój gin powiedział że po 4 dniach od wyznaczonego terminu mam pojechać na IP i trochę nakłamać, że nie czuję ruchów, żeby zrobili mi KTG. Ja mam jakieś wątpliwości, bo ruchy czuję, nic złego się nie dzieje, zastanawiam się czy nie zadzwonić jutro do południa na IP powiedzieć, że jestem przeterminowana, ale martwię się czy wszystko z małą jest ok. Co byś na moim miejscu zrobiła? dodam że nie mam już wyznaczonej wizyty u mojego gina. |
|
|
|
|
#3880 |
|
Rozeznanie
|
gratuluje
|
|
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję
|
|
#3882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem, staram się nadrabiać wątek, ale mi nie idzie... ![]() U mnie żadnych oznak porodu, bolą mnie plecy, ale to o niczym nie świadczy, bo codziennie tak mam. We wtorek idę na oddział, mam już skierowanie, może się spotkamy ![]() Powiedz mi jak nazywa się Twoja lekarka? Już kiedyś pisałaś, ale zapomniałam Będę na ginekologiczno-położniczym IV. Claudic Gratuluję
Edytowane przez mar2sia Czas edycji: 2012-05-06 o 14:28 |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sms od Dasti: Wczoraj o godzinie 21.10 przyszedł na świat Aleksander z wagą 3420 i wzrostem 56. Poród przez cc. Już śmigam i wszystko robię przy małym. Rana trochę ciągnie ale do przeżycia.
|
|
#3884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,na pw kiedys wyslalam Ci nr. A na PG2 tez rodzą?bo zwykle u niej bylam tam,ale w sumie nie widzialam tam rodzacych
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
I kolejne dobre wieści claudik, serdeczne gratulacje!!! ![]() Kochane! My to chyba jakieś duchowe siostry jesteśmy ![]() Ja jak wiele z Was też miałam dziś fatalną noc... To pewnie przez tą pełnię Mam ją już w nosie i nie wierzę w nią. U mnie dalej cisza, a w nocy bolało mnie wszystko po trochę, nie mogłam się ułożyć, gorąco, otworzyłam okno, to znowu mnie gardło boli... Czy ja wczoraj pisałam, że nie jest mi źle w ciąży? Zmieniam zdaniem, nie mogę się doczekać, aż zmiejszę gabaryty!
|
|
|
|
#3886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ALE SUUUUPEEEEERRRRR!!!!!!!!! ![]() i super ze juz smiga po cc ![]() w sumie ciekawe dlaczego miala cc..? |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam za Ciebie kciuki Maz w domu? Zgwalc go w lazience![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() oj zycze sobie takiej cesarki oj zycze, Ewunia Tobie tez
|
||
|
|
|
#3889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4 dni po terminie nikt nawet nie będzie ci chciał KTG zrobić. trzeba pamiętać,że termin porodu liczy się z dwutygodniowym marginesem i zaczyna się coś robić dopiero 10 dni po terminie. ja też tak zalecałam kiedyś znajomej,żeby trochę postraszyła personel że coś się dzieje, wtedy się zajmą także to jest dobry pomysł żeby powiedzieć o tych ruchach, nie miej żadnych wyrzutów sumienia, naprawdę. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie mam pojęcia czy na PG2 rodzą, wydaje mi się, że tak, bo to taki wielki szpital, że na każdym oddziale rodzą. Tam są jeszcze oddziały np endokrynologii czy coś tam szyjki macicy i tam rodzących pewnie nie ma, chociaż kto wie ![]() DastiGratuluję
|
|
|
|
|
#3891 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Najbardziej mnie przeraża fakt że mała nadal rośnie, a jak byłam na wizycie 2 tygodnie temu to ona już ważyła 3,700 kg. |
||
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Clauudik i Dastii - wielkie gratulacje!!!
|
#3893 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I co, wyśniłaś jakiś fajny tytuł? ![]() Cytat:
Pewnie jeszcze gdzieś tam między układaniem mebli i skakaniem przy innych pracach zdążysz wyskoczyć ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33925950]Dziewczyna z Love Actually nazywa się Natalie Ja jestem totalną fanką Hugh Granta, dlatego o większości filmów, w których grał, wiem wszystko, bo oglądałam je tysiąc razy (A Love Actually to już wcale, sceny z Keirą Knightley i jej wątek zawsze, ale to zawsze powodują u mnie niepohamowane łzy, ta: http://www.youtube.com/watch?v=D36ji2Qqq7c a zresztą ta jak ona odkrywa kasetę też http://www.youtube.com/watch?v=ZSlw3...eature=related). Nie wiem, dlaczego go tak lubię, w rzeczywistości to nie mój typ.. Już wolę Duchovnego Ale u Hugh pewnie przeważa ten brytyjski akcent.[/QUOTE]A Hugh jest w ogóle w czyimś typie? A jednak ma to "coś" Ja i tż też lubimy bardzo ten film. Oglądaliśmy wiele razy i zawsze jakieś łezki obydwojgu polecą... ![]() Cytat:
Następnym razem zajmie Ci już 0,5 min ![]() Cytat:
Skoro już przemyślałaś wcześniej decyzję, zaplanowałaś, to już się tym nie zamartwiaj. Nie znajdziesz szpitala, z którego wszystkie kobiety są zadowolone. Jednej może dany sposób postępowania bardzo pasować, dla innej będzie natrętny i już mamy dwie skrajne opinie...
|
|||||
|
|
|
#3894 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja i tak podziwiam wszystkie Was przeprowadzające się, jak tak szybko piszecie, że układanie zakończone. Ja to po każdej przeprowadzce przez kilka miesięcy miałam jakiś kąt czy szafę z pudłami, którymi miałam zająć się "później" ![]() Cytat:
![]() Co do drugiego właściwie po co chcesz zabierać takie maleństwo do kościoła...? ![]() Już była dziś nad ranem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To ja już posyłam kciuki! I liczę na tą obiecaną szybką relację od Ciebie, ale nie musi być "na żywo" ![]() Jak nie zaśniesz dziś w nocy, to nic się nie bój, później jak będziesz zmęczona, to już nie będziesz mieć z tym problemu ![]() Wg usg chyba w 36 tc już było 3500, więc claudik się obawiała, że mały urośnie do 4 kg... Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE!!! ![]() Też jestem bardzo ciekawa. CC robione tak wieczorem, to chyba nie było jakoś specjalnie zaplanowane na tą godzinę Cóż, mam nadzieję, że nie męczyła się Dasti i wszystkiego się dowiemy
|
||||||
|
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepiej żeby na ip zrobili ci usg i zmierzyli miednicę, czy nie ma niewspółmierności porodowej. zresztą w pierwszej ciąży wskazaniem do cc jest masa płodu powyżej 4000g.
|
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już stosowałam ten sposób i basen tak jak wspominałam. Jeszcze schody mi zostają...
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję mamie
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
Spakowalam torbe w 5 min,a zbieralam sie do tego 2 miesiace
![]() Kism zazdroszcze wykorzystania meza Ja dzisiaj z moim rozmawialam na temat "testowania mieszkania" bo we wrzesniu wprowadzilismy sie do dotychczasowego mieszkania i powstal maly Mariusz a na koniec czerwca,kiedy bede juz najprawdopodobniej po pologu przeprowadzamy sie i zapytalam sie czy znowu bedziemy sprawdzali stablinosc blatu kuchennego![]() Mar2sia, a teraz dostalas pw? |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze zajęcie - lampa balon
wykonanie własne, misiek wersja robocza i chwilowa z braku lepszego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Mamy V-VI cz.VIII

Czy ja wczoraj pisałam, że nie jest mi źle w ciąży?
Zmieniam zdaniem, nie mogę się doczekać, aż zmiejszę gabaryty!
(A Love Actually to już wcale, sceny z Keirą Knightley i jej wątek zawsze, ale to zawsze powodują u mnie niepohamowane łzy, ta:
Skoro już przemyślałaś wcześniej decyzję, zaplanowałaś, to już się tym nie zamartwiaj. Nie znajdziesz szpitala, z którego wszystkie kobiety są zadowolone. Jednej może dany sposób postępowania bardzo pasować, dla innej będzie natrętny i już mamy dwie skrajne opinie...