|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5971 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
![]() ![]() zeby nie było - 30 minut to pisałsam ![]() ![]()
#5972 |
Zakorzenienie
|
dobrej nocy dziewczyny - nie zapomnijcie wypić magnezu przed snem i rano też + wit C sie przyda
![]()
#5973 |
Konto usunięte
|
Jestem
![]() Ivon.a podobno-czym się strujesz tym się lecz ![]() _MAMA_ dzięki za radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5974 | |
Raróg
|
Ka_ma, ale mena wstawiłaś, normalnie zaraz umrę
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wszystkiego NAJ! w Nowym Roku!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5975 |
Konto usunięte
|
ee nie zawstydzac mi kota
![]() Ona dostała szoku dzisiaj przez te fajerwerki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5976 |
Konto usunięte
|
Laura, dzięki
![]() Nika, współczuję kotkowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5977 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ale jestem zmarnowana
![]() ![]() A teraz ide się chyba walnąć na wyro i jakieś seriale sobie włączyć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5978 |
Zakorzenienie
|
witajcie w nowym roku
![]() przyznam ze wczoraj troche mi smutno bylo samej ale coz - czasami tak bywa w horoskopie na 2007 rok wyczytalam ze spotka mnie milosc zycia ![]() ![]() w nowy rok postanowilam rowniez wejsc z nowymi postanowieniami, pierwszy krok jaki zrobilam w tym kierunku to odwolalam to spotkanie z kolega (chyba sie zdziwil hehe co prawda powiedzial ze sie odezwie w sprawie tego spotkania ale gadac mozna) generalnie ja mam taki charakter (niestety) ze ufam ludziom, wierze w ich dobre intencje i szczere slowa (oczywiscie dotyczy to nieco blizszych znajomych), ufam mimo ze mam podstawy aby sie zastanowic... postanowilam z tym skonczyc - wraz z nowym rokiem polecialo pare osob z telefonu, z gadu itp ![]() noo wygadalam sie co do noworocznych postanowien dziekuje za uwage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5979 |
Przyczajenie
|
wiesz może jak ściągnąć program do komputerowego dobierania fryzur?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5980 |
Konto usunięte
|
Kama, a mnie masz jeszcze na gg?
![]() A to co zrobiłas, ja zrobiłam właśnie jakieś 3 lata temu, tak samo do tego doszłam ![]() Niestety teraz przegięłam znowu w drugą stronę i nie jestem zbyt ufna, w każdym razie cięzko mi komukolwiek zaufać. ![]() Jak nie urok to sraczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5981 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Może lepiej na forum fryzjerskim poszukać? ![]() http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=20
![]() ![]() |
![]() |
#5982 |
Zakorzenienie
|
moje rybki mają ospę
![]() edit: wyczytałam żeby podwyzszyc temp do 30 stopni i dodać soli ??? łyzeczke na 5 l. wody - zrobić to? nie mam leku w domu, dopiero jutro kupię ale czy nie będzie za późno?
#5983 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5984 |
Zakorzenienie
|
kupiłam lekarstwo - woda od tego zrobiła się zielona
całe szczęście zadna rybka nie padła wydaje mi się że to te ze szkoły je zaraziły ![]() soli dodałam tylko 2 łyżeczki, więcej nie miałam odwagi i podwyzszyłam tę temp. do 30 stopni ale nadal nie wiem jak długo
#5985 |
Konto usunięte
|
Nika, nie wydaje mi sie, ze został jej uraz psychiczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5986 |
Zakorzenienie
|
MAMA co do ospy, to nigdy nie słyszałam o tej soli i podwyższaniu temperatury. Zawsze, gdy pojawiał się tutaj wątek z takim problemem, to polecany był środek ICHTIOSAN z Tropicala, który podobno dobrze sobie radzi z tą chorobą.
Tutaj możesz przeczytać jego zastosowaniu i sposobie użycia: http://www.mojeakwarium.pl/Asp/OstryDyzur/rybiaospa.asp |
![]() ![]() |
![]() |
#5987 |
Zakorzenienie
|
magrest dzięki, mi sprzedali baktopur z sera podobno najlepsze - i najdroższe
![]() dzisiaj widziałąm jak ryby zjadały krewetkę, to juz wiem gdzie podziały się 2 pozostały, moze to dlatego że przestałam dawać im zywy (mrozony) pokarm? usłyszałam w sklepie że jak ryby zjadaja rośliny to brakuje im roślinnego pokarmu, moze moim brakowało mięsa ?
#5988 |
Zakorzenienie
|
przy ospie podnosic temperature trzeba wraz z podawaniem leku gdyz pasozyty przy wyzszej temperaturze szybciej sie mnoza
baktopur sery leczy tylko infekcje bakteryjne (ospe powoduja pasozyty), na ospe sera ma specjalny preparat sera costapur, z innych lekow zielen, blekit, FMC, i wspomniany przez magrest ichtiosan jesli chodzi o sol - nie wszystkie ryby ja toleruja |
![]() ![]() |
![]() |
#5989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W instrukcji tego leku jest napisane że objawem infekcji bakteryjnej są biało-szare plamki i moje rybki takie mają kropeczki, bo to że to osopa to w sumie ja sobie sama taką diagnozę postawiłam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5991 |
Zakorzenienie
|
tak to właśnie wygląda, nawet większe te kropki
![]()
#5992 |
Zakorzenienie
|
ospa czesto pojawia sie wraz z wprowadzeniem nowych ryb do zbiornika, za pare dni powinno byc juz w porzadku
ja sie dzis smialam ze u mnie za tlem siedzi sobie ojciec ze synem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5993 |
Zadomowienie
|
_MAMA_, jeśli to rzeczywiście ospa, to dobrze zrobiłaś podwyższając temperaturę, nawet do 30 stopni, tzn. do maxymalenej dopuszczalnej granicy zależnej od obsady akwarium. Kuracja Ichtiosanem jest podobno prosta i skuteczna, ale należy ją powtórzyć (po trzech dniach i po tygodniu) i połączyć z napowietrzaniem. Powodzenia!
#5994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kama to Ty masz maluchy w akwa? ![]() ![]() Pokaż fotki z rybkami plizzz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5995 |
Zakorzenienie
|
Mam do was pytanko. Jutro jadę do Opola i może będą w sklepie kakadu, to chciałabym dokupić te samice. Trochę się obawiam, że to już za późno i że nowe samice nie zostaną przyjęte...
No i nie wiem ile ich dokupić - 2, 3 ![]() Nie chcę przerybić akwa, a nie wiem jak to się liczy ![]() ![]() Moje akwa to 98l, wym. 80x30x30. Obsada: - 2 samce kakadu + 1 samica ![]() - 8 neonków - 4 kiryski - 2 kosiarki Jak myslicie ile samic dokupić? Nie za dużo tych ryb będzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#5996 |
Zakorzenienie
|
magrest ja regularnie mam maluchy tylko zostaja zjedzone, po wypuszczeniu przez samice te sprytniejsze chowaja sie za tlem i siedza tam az do momentu kiedy osiagna taka wielkosc ktora pozwoli im przetrwac - wtedy wyplywaja zza tla do zbiornika, mam chyba 2-3 takich ryb juz doroslych
zdjec nie ma jak zrobic a sama bym chciala dokup 3 samice, bedzie wtedy rozklad 1:2 generalnie wielkosc obsady liczy sie 1 litr wody/1 cm ciala doroslej ryby ale wiadomo ze w praktyce to wyglada przewaznie inaczej ![]() Ivona czy Ty aby jeszcze dochodzisz do siebie po sylwestrze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I szkoda, że nie masz jak zrobić fotki, bo chętnie pooglądałabym te Twoje diabły. Jeszcze nigdy nie widziałam Twoich ryb ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5998 |
Zakorzenienie
|
Dokupiłam dzisiaj 3 samice kakadu
![]() ![]() ![]() Czy to oznacza, że ryba padnie i tak i tak? Da się to jakos wyleczyć? Co to może być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5999 |
Zakorzenienie
|
ivona albo ma zepsuty komputer albo się uczy jak wszyscy studenci o tej porze
![]()
#6000 |
Konto usunięte
|
Własnie, gdzie jest Ivon.a?Kurcze, dalej się leczy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.