|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() oby słonko wróciło fajna ta spódnica wg mnie - jakaś bluzka z żabotem jak miała Youyou byłaby fajna dziewczyny dobrze radzą. Cytat:
![]() Cytat:
Marinko, a jak u Was było? nie protestował ksiądz że nie macie kościelnego slubu jak chrzciliście Igiego? Cytat:
zabawka Haniowa superowa - u nas piesek Tofik robi furorę ![]() Cytat:
przypomnij się na pw jakbym zapomniała Cytat:
Bartessa bana? za co?? Auć..... chyba płakał bardzo biedaczek... współczuje przepraw z budową... a ta architekt jakaś niepoważna, tacy fachowcy teraz biją się o klienta a nie żyeby ona jakieś cyrki robiła z niesolidnościa... może postraszcie że zrezygnujecie z jej usług? ja oznajmiam wszem i wobec że właśnie koncze puisać prace mgr - zostało mi napisać zakończenie i takie pierdółki typu spis bibliografii tabel rysunków itd - jutro oddaje pierwsza wersję do oceny i jak zaakceptuje to 20 czerwca się bronię
|
|
|
#4682 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() a ![]() Cytat:
za udane chrzciny i pokłony za cierpliwość nie wyobrażam sobie takiego gadania i nie dziwię się ,że Ci to sprawia przykrość , też bym wyraziła swoje zdanie w tej kwestii, ja rozumiem zażartować raz na jakiś czas ale takie zachowanie to przesada.Super , że Tymuś taki dzielny ![]() Cytat:
Telik jesteście z Janem przecudni, jak napisałam na fb nie mogę się na Was napatrzeć Cytat:
za podróż, udanej zabawy i będę tęsknić ![]() Cytat:
dla solenizanta i dla Lenki i Nikodema również Cytat:
u nas najlepiej sprawdza się zwykła tetra Cytat:
bry i znowu poniedziałek jak ja ich nie lubię ...pogoda do .... więc siedzimy w domku i jakoś tak mi smutno samej po tylu dniach z tż meszsares dawno Cię nie było |
|||||||
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
czyli tak samo jak po porodzie- też niby rozpuszczalne ale te zewnętrzne ściągają i tak - bo faktycznie takie sztywne "żyłki" przeszkadzają...
|
|
#4684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o gorfach będę przypominała ![]() Cytat:
Cytat:
W góry chcemy jechać we wrześniu tylko mamy drogi 2 razy tyle co Wy i troche się tego boje... |
|||
|
|
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro oddaje prace do poprawy i będę czekać tydzień na poprawę pracy. dużo stron Ci wyszło? mi wyjdzie ok 90stron wszystkiego ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: gratulacje basenu
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie garnuszek, u nas robi furorę już od dłuższego czasu marinka ja co do stroju nie pomogę bo ja to typowa chłopczyca bez gustu ale tą sukienkę , która masz na wstawionym zdjęciu ubrałabym bez zastanowienia, ślicznie wyglądałaś |
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shira kopara Żbikowa też śiwetna, taka męska ![]() Beatka z przepisu na gofry ja też chętnie skorzystam ![]() Dziubek Twój tż pracuje na delegacji ? Isiok u nas nie ma przytulanki, czasem pieluszkę podłożę. Chyb to moja wina bo często zapominam a Radek przecież sobie sam nie weźmie - jeszcze ![]() A na klawiturze ciężko mi wchodzi, ciągle je gubię ![]() Witam ![]() Telikowi to dobrze, weekend mjowy się skończył, większość do pracy wyruszyła a ona sobie do Hiszpanii leci Udanego i bezpiecznego pobytu ![]() Brumek za udane chrzciny.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-05-07 o 10:31 |
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też z pieluszką się bujamy ![]() pieluchowa miłość mojego dziecka to tetra
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Beata 70 stron.
U nas garnuszek jest teraz numer 1 ![]() Carmela my chcemy wyjechać w dzień rano jak wstanie, żeby wiedziała co się dzieje i była świadoma. Sara bardzo wrażliwa na takie zmiany. A po drugie w nocy wyjechać nie mogę, nie wbiję się o 2 w nocy ludziom na kwaterę ![]() Może jakoś damy radę, bardziej martwi mnie to spanie...
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Brumek gratuluję udanych chrzcin
Przeprawy z babciami nie są mi obce , więc tym bardziej współczuję.Jak się czujesz jako pełnoetatowy pracownik, a nie na urlopie? (dobrze pamiętam, że "wróciłaś" dziś do pracy?) |
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Lili 83 nie, pracuje "stacjonarnie" ale wiesz teraz kilka dni wolnych-majówka (chociaz i 2 i 4 był w pracy). Ale jak wraca po 18 to w sumie niewiele nam z tego dnia zostaje i tak jakoś czasem mam dni ,że źle siedzi mi sie w domu od rana do wieczora samej. Wiem, że duża częśc dziewczyn z forum ma gorzej bo tż na długich wyjazdach ale ja z tych co muszą żyć w stadzie
i źle im w samotności
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc jakby mieli to może by wspomniała? ej no męża na wczasach wygonię samego spać
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pojechałam do nich tylko na chwilę bo cały dzionek spędziliśmy u moich rodziców, a ona w pół godziny potrafiła mi podnieść ciśnienie.
W dużym skrócie: moja teściowa "targowała się" ze swoją kuzynką, czyj wnuczek jest lepszy, który więcej potrafi itp. Na koniec stwierdziła, że Dominik to jednak nie jest dobry bo nie potrafi sam się bawić przez półtorej godziny ![]() W k u r z y ł a m się strasznie. Powiedziałam, że nie ma niedobrych dzieci, a Dominik jest najlepszy i wyszłam. Na koniec teściowa chciała go wziąć na ręcę, ale Dominik się od niej odwrócił Widać, że jej się głupio zrobiło przed rodziną, że wnusio do niej rąk nie wyciąga. Później już jak wszyscy pojechali to gadała do niego, że się nie popisał, że jak on tak mógł. No głupia baba Tak, Iustyna jest instruktorem To jest pierwszy w historii instruktor, który panicznie boi się prowadzić ![]() Ale i tak jest lepsza ode mnie, bo ja nawet za kółko nie wsiądę. Justyna sorki, nie mogłam się powstrzymać ![]() Cytat:
Isiaok też myślę o Garnuszku . Podobno fajna sprawa. Dziewczyny chwalą
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż też 2 i 4 pracował. ![]() Też mam czasem<-- takie dni, że ciężko mi być samej, nie chcę, a czasem to patrzę, żeby tylko tż do pracy poszedł Teraz sezon się rozpoczął to późno wraca ![]() ![]() ![]() Żaneta dzięki za rady dotyczące bezy. Chyba nie będę ryzykowała i jednak jej nie zrobię. Nie mam piekarnika a co za tym idzie nie mam regulacji temperatury a to chyba przy tej bezie ważne jest. |
|
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik my złączyliśmy dwa łóżka i spałam na nich z Radkiem. Tż po drugiej stronie pokoju miał swoje łóżko. Nawet sobie nie wyobrażacie jak ja się tam wysypiałam ![]() Dzieliliśmy pokój z siostrą więc ta rozłąka nam tylko na dobrze wyszła
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
Dla dzisiejszych solenizantów najlepsze życzenia!!
![]() klas ki:mamad dla Ciebie również 100lat szczęścia!!!! telik zdjęcia cudne wstawiłaś! Udanej podróży i bajecznych rodzinnych wakacji!!! Czekamy na zdjęcia!! brumek gratuluje udanego chrztu Tymka, brawa dla bohatera dnia za to,że był taki dzielny, dla mamy, że przygotowała takie pyszności a dla teściowej Nie rozumiem takiego zachowania. W ogóle na podstawie obserwacji babć Ali, stwierdziłam ostatnio, że babcie to egoistki. Tylko ich potrzeby, ich racje, ich postępowania są najważniejsze, najlepsze. I najlepszy tekst, który przyprawia mnie o ciarki "bo one są od rozpieszczania". patik nie wiem czy komentowałam Wasze zdjęcia, ale piękne z Was dziewczyny, a i Sara to kopia Ciebie ![]() Shira koparka przednia A jaki tort żbikowi wymyśliłaś?marina piękności z Ciebie jakich mało!! Do tej spódnicy, każda elegantsza bluzeczka będzie pasować i kreacja z głowy Zazdroszczę Wam takich imprez, ja od swojego ślubu nie byłam nigdzie, przed moim ślubem tez nie było większych przyjęć,wesel itp. W mojej rodzinie istna klęska urodzaju w sferze związków beatka za napisanie pracy!!! Teraz już z górki ![]() Witam poniedziałkowo!! Tż na tacierzyńskim, mała wiecznie na nas uwieszona, nie mam kiedy coś tu naskrobać. Swoją drogą to ja nie powinnam dziecka spuszczać na krok z oczu, ale Ala chyba chce mamusie odciążyć i postanowiła nie odchodzić od maminej nogi na krok!!! Wszystko co w domu robię robimy razem. Nawet jak dzisiaj odkurzałam to miała głowę między moimi kolanami kurczowo trzymając się moich nóg!!! Poza tym spała 13godzin od 18tej do 7 rano i co, po pół godzinie od pobudki maruda, tarcie oczek, ziewanie a teraz już ma pierwszą drzemkę!!!!!! |
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ta Twoja ![]() druga część wypowiedzi spowodowała ,że wyglądam tak : wypadu nad morze zazdroszczę strasznie , my nie mamy szans na to Cytat:
|
||
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
patik87 w marketach sa łóżeczka turystyczne po stówie, może warto kupic, zeby spanie nie popsuło urlopu.
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
sprzedałam dziś buzza to dziwne, ale czuję do niego sentyment...i zamówiłam nowy wózek- spacerówkę mam nadzieję, że do końca tygodnia dojdzie do mnie w ogóle przed chwilą uświadomiłam sobie, że Lena kończy dziś 10 miesięcy
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłaby to u nas duża zmiana na lepsze. ALe pewnie gdyby pracował w takim trybie od zawsze, to też bym smuciła, bo wolałabym by wracał np. o 15tej Nie smutaj, nie jesteś sama tylko z łobuzem, który na pewno zadba o to by mamusia się uśmiechała oliweczka jak samopoczucie? Kiedy pokażesz nam brzuszek?
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często chcemy to czego nie możemy mieć ![]() trzeba się przyzwyczaić i tyle a co do łobuza to masz 10000% rację dba o mamusię jak tylko może, szczególnie ostatnio jak spędza dzień przyklejony do mnie padam czasem ale to takie cudowne jak doraczkuje do mnie i wspina się po nogach wyciągając rączki i wołając mama mama |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
google pokazalo, ze przez Krakow, wiec Patik zapraszam. Wiki juz nie zaraza jakby co, a zreszta moge Ci podac lozeczko przez drzwi |
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Samopoczucie ok po jutrze zaczynam 4 miesiąc , ale czas leci....![]() Wkleję w wolnej chwili jakies zdjęcie z Julcią i dzidziolkiem
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

... ale podobno od środy ma znów wrócić słoneczna Ibiza do Polski :P
)

Przyjechał z Nami kot rodziców z racji ich wyjazdu nad morze. Śmiejemy się z tż, że Hania przy nim zacznie chodzić i mówić. Na razie gada do niego po swojemu i aż się trzęsie jak go widzi. Dzisiaj jak oboje siedzieli na łóżku to powiedziała do niego "Adaś". (wabi się Aleks)
Gryzie nas tak, że mamy siniaki i zgrzyta nimi aż uszy więdną.

za udane chrzciny i pokłony za cierpliwość 
zębole
klask i: gratulacje basenu 

to dziwne, ale czuję do niego sentyment...