|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Kasia,
Ładne te wózki, ale rzeczywiście ta Elea najciekawsza. Moje samopoczucie ok, bo przez ostatni tydzień nie lezalam plackiem, spacerowalam, krzatalam sie po domu...coprawda majowka mnie ominęła i potem jeszcze jedna impreza rodzinna, bo tez wyjazdowa była a tego lekarz zabronił. Tzn. długich podróży. Siedzialam sama w domu ale źle nie bylo ![]() No i dzisiaj zobaczymy który gin miał rację. Trochę sie stresuje wizytą, ale to chyba u nas normalne ![]() A TŻ to jakiejś kontuzji sie nabawił, tzn. Od sportu, nie tak przypadkiem? Weronika Twoja Malutka to ma świetne te godziny wstawania, nie ma lekko
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja chodze prywatnie i miałam skierowanie, poszłam do pierwszego lepszego labo no i masz. portfel lżejszy he na szczęście mama mi dała na te badania
|
|
|
#993 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby po krwiaku nie było śladu!!!!
|
|
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
Mój typ wózka to Elea. Najładniejszy ze wszystkich trzech typów. Ale ja na razie jeszcze się nie rozglądam. Może dostaniemy od szwagra???
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Trzymam kciukacze za wszystkie badania, nie martwcie się niczym, trzeba myśleć pozytywnie. Ja też zaczynam mysleć, gdzie rodzić. w Poznaniu jest kilka szpitali i mam mętlik w głowie, choć najbardziej jestem za Lutycką. I o wózku też myślę, podoba mi się Concord Neo. Ale to jeszcze troszkę czasu zostało, muszę się rozejrzeć. wczoraj z ciekawości weszłam do Mothercare, ale tam nie ma nic ciekawego. Chyba pozostaje internet, choc wolałabym obejrzeć na żywo zanim kupię.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Ale ponuro na dworze ![]() Ja mam ambitne plany na ten tydzień, zaraz biorę się do roboty. Dzisiaj tworzę teczkę praktyk, bo w sobotę muszę oddać, a od jutra zaczynam 3 rozdział Trzymajcie kciuki coby mnie zapał nie opuścił ![]() A dzisiaj się zorientowałam, że wczoraj uprasowałam mężowi spodnie zimnym żelazkiem
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też brzydko, ale zaraz zmykam pochodzic po sklepach. Może sie rozpogodzi?
|
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ziiiimno :/ :/ :/
Zaraz zbieram się do pracy. Miłego dnia ;*
|
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak wychodził rano, to mnie nie budził, więc pewnie też się nie zorientował
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z wozkow to my juz mamy zamowiony u znajomego za 300 zzł wozek chico, ladny, lekki(sprawdzalam), nie chcielismy kupowac nowego bo szkoda kasy..tesciowa oczywiscie narzeka ze żalujemy tysiaka na wozek no tak żalujemy bo kasy niemamy a mamy tysiac innych wydatkow wszysycy tacy mądrzy
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tego Concorda chyba tez kupię używanego, normalnie po 3500-4tys, ale widziałam używane w super stanie po 1600. po co przepłacać. I oprócz Lutyckiej myślę o szpitalu Św. Rodziny. Zobaczymy.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi niby teraz nie przybywa, tzn utrzymuje sie ciagle to samo a przytylam od poczatku 5 kilo a moja siostraprzez cala ciaze przytyla 7 kilo wiec ogolnie juz to widze
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy dziecku jest dużo wydatków i jeśli można na czymś zaoszczędzić to super. Poza tym wózek to tylko wózek. Po jakimś czasie stanie się za mały i trzeba będzie kupić inny
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- dziewczyny a czy na 3d wczesniej widac plec? mi to niby nie zalzy specjalnie zeby znac ale jak nie poznam do 20tego tygodnia to sie juz bede niecierpliwic ))
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
ja płaciłam za pierwszy komplet badań 154 zł, dużo tego było, 5 fiolek pobrali, tylko grupa krwi mi odeszła, bo mam z pierwszej ciąży
|
|
#1007 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,ale i tak idziesz jak burzaWidocznie zimne żelazko też dobrze prasuje Zdolniacha z Ciebie niesamowita Cytat:
![]() Praktycznie nic sie nie zniszczył nasz wózek. Cytat:
Czyli musiałam znów zajść, żeby schudnąć ![]() Wtedy tez tak miałam , że n apoczatku chudłam ale w III trymestrze tak nadrobiłam, że miałąm łącznie 12 kilo na plusie. 10 zeszło po porodzie 2 zostało ![]() Koleżanka przytyła ponad 20 i tez wszystko jej zeszło, więc nie ma co się martwić ![]() Cytat:
Ufam mu bo praktycznie nie myli sie przy podawaniu plci.Ogladałam wózki i teraz bym kupiła chyba ten http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E mam z tej firmy XA i naprawde jestem zadowolona do tej pory jezdzimy i nic sie z nim nie dzieje |
||||
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale pogoda .. zimno . wietrznie .. Dzisiaj nigdzie nie wychodze
, nawet do spożywczaka . zrobie obiad z tego co mam w lodówce .. ![]() Co do wózków to strasznie drogie .. w życiu nie wydam 3 tys na wozek .. Bracia TŻeta obiecali ze kupią razem w prezencie .. i na to licze .![]() Cytat:
Moja siostra jak rodzila to akurat byl na durzurze wiec jej sie udalo , a szwagierka rodzila cc wiec byla z nim od poczatku umowiona na godzine .. także przy obu porodach byl ale nie wiem jak to bedzie w naszym przypadku .
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam po weekendowo Wczoraj spędziliśmy rodzinny dzień-spacerek, a potem obowiązki domowe... Dzisiaj Julcia z teściową
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
czarnamadonna nooo to ja mam tez juz 5 na plusie hehe widze ze my idziemy rowno z kg
musso masz racje ja mialam juz kiedys pisalam z gabrysia 23 a pzoniej schudlam 27 szybciutko bez diet wiec teraz tez sie nie przejmuje tz mowi ze wreszcie wygladam ladnie i ze mu sie podobam wiec nie narzekam a brzuszke chyba juz widac bo dzis na zakupach z gabi wszyscu nas przepuszczali co do wozkow hmmm my kupilismy jeden nowy jeden uzywany ale patrzac ze szybko bedziemy miec 2 dzidzie wiec moim zdaniem jak ktos odkupuje wozek po 1 dziecku to naprwde nie jest zniszczony tak samo lozeczko jedynie materac nowy |
|
|
|
#1011 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż zerwał więzadło krzyżowe na meczu.. Drugi raz!! Pierwszy raz 7 czy 8 lat temu. Sport to zdrowie Haha Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś zaczęłam 15 t.c. w piątek mam wizytę i w sumie mogłabym poznać płeć (teoretycznie). Jak nie poznam teraz to następna wizyta za 4 tygodnie, czyli w 19 tygodniu i jak wtedy nic mi nie powie to walę na 4d, może się uda? Chcę wiedzieć jak najwcześniej
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika, a jak sprawdziła się ta tunika,która sobie kupiłas na bierzmowanie? Wstawisz zdjęcie?
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane
Dzisiaj o 17:30 mam usg genetyczne,także bardzo proszę o kciuki Co do wózków. W ten weekend na błoniach w Krakowie organizowane są targi Mother & Baby.Targi są skierowane do kobiet oczekujących dziecka,oraz do młodych matek.Oczywiście się wybieram.Będzie okazja porównać wózki,foteliki,oraz tysiąc innych rzeczy potrzebnych maluszkowi. W późniejszych terminach targi odbędą się w Warszawie (2-3czerwiec) i Wrocławiu (18-19 sierpień). |
|
|
|
#1014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
!
|
|||
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
A i wyczytałam,że będzie możliwość zrobienia ZA DARMO! usg 3d i 4d.
program targów http://motherandbaby.pl/program-targow |
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastawie sobie nawet budzik w tel zebym nie zapomniala ...
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że tak daleko ![]() Na benzynę wydałabym tyle ile na usg u siebie
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie od rana mecza mdlosci, kilka dni temu pierwszy raz sie pojawily na chwile i teraz sa coraz czestsze.. dobrze, ze bez wymiotow.. ale mimo wszystko. I tez ciezko mi sie do pracy zwlec, najchetniej spalabym do poludnia
a jeszcze w zeszlym tygodniu wstawalam o 7, zupelnie wyspana i pelna energii ![]() Tak podczytuje, ze placicie za badania i za wizyty u lekarza.. czy cos sie w Polsce zmienilo, zlikwidowali NFZ?? Ja jeszcze przed kilkoma laty w PL nic nie placilam za wizyty u lekarzy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Oby po krwiaku nie było śladu!!!!
28.08 2010 Nasz Dzień

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

, nawet do spożywczaka . zrobie obiad z tego co mam w lodówce ..
.. Bracia TŻeta obiecali ze kupią razem w prezencie .. i na to licze .