Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 10:50   #3541
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

byłam odebrać wyniki - wypełniłam formularz co do położnej środowiskowej i ma przyjść do mnie o 13 muszę sprzątać szybko
Stary 2012-05-07, 10:52   #3542
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mniam mniam ale mi dobrze
zrobilam sobie na sniadanko ciemne buleczki swiezo pieczone z bialym twarozkiem i pomidorkiem mniam mniam

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:55   #3543
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

za chwile robie kolejne podejscie do nadrabiania

wczoraj bylismy z TZ na car bootsie i kupilismy pare ciuszkow dla synka, mate edukacyjna no i monitor do komputera, bo dzien przed wyjazdem zepsul sie nasz stary i nie moglismy korzystac z kompa...

dzisiaj jakąś dziwną noc miałam, caly czas czuwalam w oczekiwaniu na ruchy malenstwa bo synek jakis malo ruchliwy wieczorem byl, a zawsze szalal mi w brzuchu... pewnie sie jakos inaczej obrocil, na szczescie teraz juz jest ok

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:55   #3544
luby957
Raczkowanie

witam !
Nie odzywałam sie przez weekend bo miałam uczelnie i nie za bardzo miałam jak bo prawie całymi dniami nie było mnie w domu.
Na grilu u znajomej było ok i nawet mojemu sie podobało miejsce i ludzi.
Na uczelni jak zwykle nudy, oprócz tego że juz zaczynają nam sie zaliczenia i znowu trzeba siedzieć w książkach

Dzisiaj niestety pogoda nnie jeste taka ładna jak ostatnio, jest chłodno, coraz pada Wziełam się za porzadki w domu i mam nadzieje że sie ze wszytkim dzis wyrobie żeby już do końca tyg miec w miare spokój i żeby miec jak najwięcej czasu na naukę.

Przejżałam wczoraj wątek i zobaczylam że któras z Was(przepraszam ale nie pamiętam nicu) pojechała do szpitala bo "coś" z niej wypływało. Mam nadzieje że wszytko wyszło dobrze.

Gratuluje też udanych wizyt i skończonych tyg

Ja w czwartek skończyłam 32 tydz i już po mału planuje przywiezienie od rodziców ubranka dla malenstwa, wieczorami rozplanowuje gdzie i w jaki sposób ustawić w pokoju łózczko, no a po 16 maja jedziemy po ostatnie barkujące rzeczy (pampersy, reszta kosmetyków, proszek i smoczek oraz termometr do wody, itp). Wózek upiore jak już będe u rodziców, a w środe z piwnicy tz ma przynieś materac do łózeczka bo pewnie ze 3 razy trzeba go będzie wyprać.

W piątek ide do gina i bede mieć już chyba ostatnie usg. Nie mogę się już doczekac, Poza tym coraz częscie pobolewa mnei brzuch i twardnieje i troche sie martwie że szyjka sie skraca albo cos w tym stylu. Nastawiam się juz po malu że chyba wczesneij urodze dlatego tez na uczelni umawiam się na wcześniejse terminy zaliczen.

Lece sprzątać i moze pozniej do Was zajrze.
Stary 2012-05-07, 11:05   #3545
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki! dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy. na razie sprawdzli czy nie ciekna mi wody i jest ok a co z szyjka to nikt nic nie mowi wiec czekam.ale bArdzo mozliwe ze jutro wyjde...
super ze to nie wody!!!!!!! trzymam dalej kciuki za TWoja szyjke i bys predko wyszla do domku

dziewczyny wrocilam z miasta, mama mi powiedziala dzis ze wydaje jej sie ze mam nizej brzuch i szczerze mi sie te ztak wydawało ale pomyslalam ze pewnie mi sie zdaje ale mama tez zauwazyła, i to bez mojego gderania
tak moze byc? Nie za wczesnie?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

czy to o takie paski lakmusowe chodzi??
http://allegro.pl/papierki-lakmusowe...315841483.html

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:09   #3546
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam Was moje kochane

Cytat:
Czesc dziewczynki! dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy. na razie sprawdzli czy nie ciekna mi wody i jest ok a co z szyjka to nikt nic nie mowi wiec czekam.ale bArdzo mozliwe ze jutro wyjde...
super że to nie wody!!!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny wrocilam z miasta, mama mi powiedziala dzis ze wydaje jej sie ze mam nizej brzuch i szczerze mi sie te ztak wydawało ale pomyslalam ze pewnie mi sie zdaje ale mama tez zauwazyła, i to bez mojego gderania
tak moze byc? Nie za wczesnie?

ja niestety nie wiem, może tak rośnie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:13   #3547
karolka110
Wtajemniczenie

Hej Kochane-przez weekend Was podczytywałam, nadrabiałam, ale nic nie pisałam-dziś się wykażę
a więc....
1) w sobotę jak wspominałam byliśmy ze znajomymi na festynie-było super sympatycznie i śmiesznie-typowe polonijne spotkanko-Małż popił piwka, pogadał sobie z innymi facetamia ja jadłam coś pysznego-czy któraś słyszała o Langos/Langosz to taki węgierski placek-mniam, jakby na cieście oponkowym, ale potem wyczytałam, że to z ziemniaków....podają to ze śmietaną i tartym żółtym serem, ale też na ciepło-może któraś próbowała i ma sprawdzony przepis
2) wczoraj brat Małża wyjrzał przez okienko i mówi do nas o widzę, ktoś wystawił coś dla Was-patrzymy, a to kołyska-mówię dawajcie idziemy zobaczyć, bo tutaj w De ludzie wystawiają raz na jakiś czas niepotrzebne rzeczy, przyjeżdża śmieciara i zabiera, ale zanim ona przyjedzie ludzie sobie podbierają co nieco
podchodzimy-a to funkiel, nówka kołyska, tzn. pewnie używana-ale nie widać-jak ze sklepuf oto daję niżej-zakochałam się w niej
ale ma teraz kilka pytań:
- ona ma tylko materacyk o gr. ok2 cm, chyba powinnam dokupić nowy
, ale widzę, że na allegro tylko piankowe, albo gryka-pianka-kokos i nie wiem co wybrać??
-czy któraś ma doświadczenie z kołyską-jak długo Dzidzia może w takiej spać??
3) oprócz tej kołyski znaleźliśmy też super pchaczek Chicco-też nie zniszczony oraz maleńkie skarpetki robione na drutach, w kolorze liliowym-akurat dla naszej Lilijki

Anna bardzo mi przykro, że jestes w szpitalu, ale na pewno się Tobą dobrze zajmą i pomogą w czas!!

Paula tęsknimy i nie zapomnimy, co to to niejuż rozmyślałam, gdzie Ty się Kochana podziewasz....

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
w ciąży w ogóle nie zaleca się jeść ryb wędzonych - bo mogą być po porstu nie dowędzone - no i właśnie makreli - ale że ja nie jestem święta to też jakiś czas temu jadłam
ja jadam makrelę, nawet nie wiedziałam, że nie można oraz dość regularnie łososia wędzonego na gorąco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kołyska.jpg (12,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pchaczek.jpg (44,1 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-07 o 11:15
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:14   #3548
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no no, uważaj, żebyś Ty z torbami przez te rampersy nie poszła!

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dziękuje!
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej
nadrobiłam Was z rana bo spać od 5.00 nie mogłam ze stresu przed usg
baaardzo dziękuję za

Anna najważniejsze że lekarze w porę zareagowali, pewnie założą Ci krążek i wszystko będzie dobrze

Ja wczoraj na tej komunii czułam się dziwnie,było tam małżeństwo z mojej rodziny,starają się 10 lat o dziecko,ona już powoli wariowała z tego powodu no ale zdecydowali się na adopcję,teraz już 2 lata czekają aż znajdzie się dziecko. No i tak patrzyła na mój brzuch ze smutnym wzrokiem aż mi przykro było nie wiedziałam w sumie jak się zachowywać, czy dużo mówić o Oskarku,ehhh... no i milczałam ale też nikt z rodziny mnie prawie nie pytał o ciążę i smutno mi trochę było. Tylko babcia którą widuję 2 razy w roku i mamy średni kontakt zapytała o imię, jak powiedzieliśmy że Oskar to ona na cały głos "brzydota,bardzo brzydkie imię,tyle jest ładnych imion z patronami świętymi a Wy takie brzydkie wybraliście" zamurowało mnie i nic i nie odpowiedziałam poszłam do kibelka popłakać i tyle.

idę zrobić kawę i jeszcze chwilę z Wami posiedzę a potem jadę na spotkanie z synkiem
ojej nie dziwie się że było Ci przykro,nie przejmuj się Kochana a już napewno uwagami babci one mają swój świat i swoje rozumowanie,moja już nie raz dojechała mnie jakimś tekstem
nie denerwuj się przed wizytą wszystko będzie dobrze,zobaczysz Oskarka i koniecznie napisz póżniej jak wrażenia!
Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
z kawusia w lapce nadrabiam was po weekandzie

melduje ze w piatek bylam u ginki...to byl poczatek 28t i okazalo ze malenstwo wcale nie jest takie malenstwo ....maly mial 1300g zywej wagi (moja kolezanka z pracy w 30t ma malego 1100g)....loooomatkooo jak dalej tak bedzie rosl to wyskoczy 4kg bobas

w sobote skusilam sie na kanapke z pasta z makreli wedzonej....wiem ze sa rozne opinie ...niby wedzonych ryb sie nieje itd...ale tak mi slinka leciala ze sie skusilam ..oby nic malemy niezaszkodzilo
super wiadomości
Cytat:
Hej... u nas noc ok - w miarę. Dzisiaj stuka mi 50 dni do porodu
gratki z okazji 50-ątki
Cytat:
ja robiłam w post chyba na kanapki trochę się pojadło i wystarczy do następnego postu

a tu ciacho na tą moją 50-tkę
mmmm pychotka
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej mamusie

witam się poweekendowo w końcu spędziłam trochę więcej czasu z małżem. Pędzę was nadrabiać.

ooolllccciiiaaa, Asia, Maiejka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

ja też dzisiaj idę do gin na 13 także proszę o kciukasy

przed chwilą dostałam sms że mam pampki do odbioru w aptece
za udananą wizytę!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:17   #3549
chmielinka
Zadomowienie

jeszcze mi się nie udało was nadrobić, a już muszę się zbierać do gina. Trochę się martwię bo moja mała coś wczoraj nie chciała się ruszać, ale mam nadzieję że jest wszystko w porządku. Także uciekam, będe po południu.

Trzymajcie kciuki

jak wrócę to dalej będę was nadrabiać

anna to dobrze że to nie wody.. teraz trzymamy kciuki za szyjkę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:25   #3550
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
hej
nadrobiłam Was z rana bo spać od 5.00 nie mogłam ze stresu przed usg
baaardzo dziękuję za

Anna najważniejsze że lekarze w porę zareagowali, pewnie założą Ci krążek i wszystko będzie dobrze

Ja wczoraj na tej komunii czułam się dziwnie,było tam małżeństwo z mojej rodziny,starają się 10 lat o dziecko,ona już powoli wariowała z tego powodu no ale zdecydowali się na adopcję,teraz już 2 lata czekają aż znajdzie się dziecko. No i tak patrzyła na mój brzuch ze smutnym wzrokiem aż mi przykro było nie wiedziałam w sumie jak się zachowywać, czy dużo mówić o Oskarku,ehhh... no i milczałam ale też nikt z rodziny mnie prawie nie pytał o ciążę i smutno mi trochę było. Tylko babcia którą widuję 2 razy w roku i mamy średni kontakt zapytała o imię, jak powiedzieliśmy że Oskar to ona na cały głos "brzydota,bardzo brzydkie imię,tyle jest ładnych imion z patronami świętymi a Wy takie brzydkie wybraliście" zamurowało mnie i nic i nie odpowiedziałam poszłam do kibelka popłakać i tyle.

idę zrobić kawę i jeszcze chwilę z Wami posiedzę a potem jadę na spotkanie z synkiem
Nie smuć się Kochana, Twój synuś będzie miał ładne imię. Mnie się podobają wszystkie na O.. Oskar, Olaf

Już po raz kolejny napiszę - starsi ludzie mają swoje przyzwyczajenia i zachowania. Uważają, że są najmądrzejsi a najgorsze jest to jak sobie myślą, że wszystko im wolno i bezkarnie mogą wyrażać swoje opinie (często krzywdzące). Dlatego nie należy brać do siebie tego co sobie mruczą pod nosem.

A z imieniem to nigdy nie dogodzisz, dlatego my od razu zaznaczyliśmy, że nie życzymy sobie jakichkolwiek uwag i rad odnośnie imienia dla małego (Teść zasugerował, że wraz z moim mężem wybierze imię dla naszego syna.. a ja ewentualnie dla córeczki Niby z jakiej racji..?????) To my jesteśmy rodzicami i to my decydujemy. A jeżeli ktoś ma poczucie taktu i klasę to uszanuje nasz wybór. Do tej pory nikt się nie czepia.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:26   #3551
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
całe szczęście że to nie wody!trzymam kciuki żeby juz wszystko było dobrze i żeby Cie jutro wypuścili do domu
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Kochane-przez weekend Was podczytywałam, nadrabiałam, ale nic nie pisałam-dziś się wykażę
a więc....
1) w sobotę jak wspominałam byliśmy ze znajomymi na festynie-było super sympatycznie i śmiesznie-typowe polonijne spotkanko-Małż popił piwka, pogadał sobie z innymi facetamia ja jadłam coś pysznego-czy któraś słyszała o Langos/Langosz to taki węgierski placek-mniam, jakby na cieście oponkowym, ale potem wyczytałam, że to z ziemniaków....podają to ze śmietaną i tartym żółtym serem, ale też na ciepło-może któraś próbowała i ma sprawdzony przepis
2) wczoraj brat Małża wyjrzał przez okienko i mówi do nas o widzę, ktoś wystawił coś dla Was-patrzymy, a to kołyska-mówię dawajcie idziemy zobaczyć, bo tutaj w De ludzie wystawiają raz na jakiś czas niepotrzebne rzeczy, przyjeżdża śmieciara i zabiera, ale zanim ona przyjedzie ludzie sobie podbierają co nieco
podchodzimy-a to funkiel, nówka kołyska, tzn. pewnie używana-ale nie widać-jak ze sklepuf oto daję niżej-zakochałam się w niej
, ale widzę, że na allegro tylko piankowe, albo gryka-pianka-kokos i nie wiem co wybrać??
3) oprócz tej kołyski znaleźliśmy też super pchaczek Chicco-też nie zniszczony oraz maleńkie skarpetki robione na drutach, w kolorze liliowym-akurat dla naszej Lilijki
super kołyska,a ten pchaczek z chicco mam taki sam świetny jest
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:27   #3552
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nooo to super

Cytat:
ooo jak super Materacyk wybierz gryka-pianka-kokos, chyba, że gdzieś uda Ci dorwać kokos-pianka-kokos

Cytat:
jeszcze mi się nie udało was nadrobić, a już muszę się zbierać do gina. Trochę się martwię bo moja mała coś wczoraj nie chciała się ruszać, ale mam nadzieję że jest wszystko w porządku. Także uciekam, będe po południu.

Trzymajcie kciuki
trzymam mocno

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:30   #3553
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
mój też mnie ostatnio zaskoczył, powiedział że chyba już powinnam pomyśleć o torbie do szpitala, ja jeszcze o tym nie myślałam, byliśmy ostatnio u znajomych którzy mają malutkiego dzieciaczka i znajomy go chyba nastraszył

Cytat:
hej
nadrobiłam Was z rana bo spać od 5.Tylko babcia którą widuję 2 razy w roku i mamy średni kontakt zapytała o imię, jak powiedzieliśmy że Oskar to ona na cały głos "brzydota,bardzo brzydkie imię,tyle jest ładnych imion z patronami świętymi a Wy takie brzydkie wybraliście" zamurowało mnie i nic i nie odpowiedziałam poszłam do kibelka popłakać i tyle.
niektórzy to za grosz nie maja wyczucia, nie przejmuj się, jak się urodzi Wasz maluszek to na pewno nikomu już nie będzie się to imię źle kojarzyć

Cytat:
do tego ta babcia powiedziała później że nie powinnam nosić takich obcisłych sukienek bo brzuch widać i to wstyd WTF?
ej co za babcia! ciekawe czy jej nie wstyd w jej ciuchach, mi by było ja chodze w obcisłych rzeczach i guzik mnie obchodzi co sobie inni myślą, przecież nie chodzę goła podoba mi się mój brzuś, w końcu mam tam mojego kochanego szkraba

chmielnika, ooolllccciiiaaa, Asia, Maciejka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:33   #3554
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek zdecydowanie za wczesnie :/

Amelcia
Stary 2012-05-07, 11:35   #3555
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
dzieki za info tez pojde do biedrony jak bede szła po obiad
a jak robisz koktajl????

i buły ciemne te zmusze kupic

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ciastek zdecydowanie za wczesnie :/
tez mi sie tak zdaje, ale czego to moze byc wynik?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-07, 11:36   #3556
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
A ja zroiłam inaczej. Niedaleko mego bloku jest apteka. Zaszłam wzięłam wniosek wypełniłam i Pani dała mi od razu kartę.... Zasatanawiam się czy zamawiać dziś pampersy, czy jeszcze poczekac?

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Tak się zastanawiam i nie wiem jakie czapeczki kupić małemu. Napewno bawelniane po kąpieli... ale jakie na spacer? nie mam pojęcia jak ubrać dziecko w lipcu
Teraz weekend spędziłam u koleżanki która ma 2 miesięcznego synka.... ale się przestraszyłam. Dopadły mnie myśli, że sobie nie poradze ;(
Kurcze nie wiedziałam, że tak można bo zrobiłabym tak samo - aptekę mam blisko.

Ja do szpitala zabieram body z krótkim lub długim rękawkiem i półśpiochy. Do tego czapeczkę taką smerfetkę lub z uszkami bawełnianą. Jak będzie zimno co się często w lipcu zdarza to maluch będzie miał body z długim i pajaca.

Do przykrycia koce bawełniane w domu i jak będzie chłodniej rożek. Kupię ten usztywniany kokosem bo zupełnie nie mam wprawy w noszeniu noworodka, prawdę mówiąc najmłodsze dziecko jakie miałam na rękach i to na poduszce miało 2 miesiące i byłam przerażona trzymając je.
Stary 2012-05-07, 11:37   #3557
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek a kiedy masz wizyte u gina?

Amelcia
Stary 2012-05-07, 11:37   #3558
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za info tez pojde do biedrony jak bede szła po obiad
a jak robisz koktajl????

i buły ciemne te zmusze kupic

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

tez mi sie tak zdaje, ale czego to moze byc wynik?
to jest bardzo indywidualna sprawa, jednym rośnie tak drugim tak, może mięśnie ci troszkę puściły i dlatego ci opadł.
Stary 2012-05-07, 11:41   #3559
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek a kiedy masz wizyte u gina?
no na szczescie jutro mam. To sie go spytam. Ale co on moze stwierdzic jak mi brzucha nie oglada jak stoje , wg Niego moze byc normalny
Cytat:
to jest bardzo indywidualna sprawa, jednym rośnie tak drugim tak, może mięśnie ci troszkę puściły i dlatego ci opadł.
niewiem moze, ja sie neiznam ale zdaje mi sie ze wlasnie jakis inny jest...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-07, 11:41   #3560
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek brzuch z reguly opada jakies 2-3 tyg przed porodem, kolezanka mowila ze jej opadl tak ze nie dalo s enie zauwazyc jakies 5 cm , nagle pod biustem zrobil jej se luz. pstryknij foto

Amelcia
Stary 2012-05-07, 11:41   #3561
hanjah
Zakorzenienie

Hej Już godzinę temu chciałam Was nadrobić, ale akurat kuzynka odezwała się na Skype-ma synka prawie 3-miesięcznego którego będę chrzestną (na odległość niestety, bo będą chrzcić w maju albo czerwcu). Słodziak mój malutki

Za nami kiepska noc... Dorotka kiepsko spała przez ten katar... Tż mówi że mam się nie martwić bo teraz on ma 4 dni wolne i będzie się nią w nocy zajmował

Cytat:
haniu wiem ze kicha bo moj tz tez zarabia wiecej ale co zrobic.
ja mam to samo w przypadku macierzynskiego.
dostane 123 f albo 90% w zaleznosci ktora jest nizsza.
Czyli wiem ze dostane 123 i to jest nie w porzadku.
Jak pracowałam to też dostawałam tylko tyle maternity... teraz pewnie też tyle dostanę (mam nadzieję, że nie mniej) z Job Centre... Ważne że w ogóle płacą...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:42   #3562
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
acha to se musz ekupic tez. A te buly te zlubie ale mi gin zakazał z ziarkami tylko chleb razowy,a ja juz razowym chlebem zygam zdecydowanie wole biały (no ale nie jem) ale na bułki z ziarkami na jakis czas musze przejsc bo sa smaczniejsze a tamten chleb jem tylko ja i calego bochenka nie zjadam i mam an 3 dni to w pierwszy dzien jeszcze jako tako ale juz kolejne to niedobry

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-07, 11:45   #3563
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Już godzinę temu chciałam Was nadrobić, ale akurat kuzynka odezwała się na Skype-ma synka prawie 3-miesięcznego którego będę chrzestną (na odległość niestety, bo będą chrzcić w maju albo czerwcu). Słodziak mój malutki

Za nami kiepska noc... Dorotka kiepsko spała przez ten katar... Tż mówi że mam się nie martwić bo teraz on ma 4 dni wolne i będzie się nią w nocy zajmował

Jak pracowałam to też dostawałam tylko tyle maternity... teraz pewnie też tyle dostanę (mam nadzieję, że nie mniej) z Job Centre... Ważne że w ogóle płacą...
no tez prawda.
eh no coz zrobic nic sie nie zrobi

Amelcia
Stary 2012-05-07, 11:45   #3564
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć!
Leżę z Lutką, już mi po głowie chodzi drugie śniadanie - muszę poczekać. Odkąd okazało się, że szyjka się skróciła mąż robi mi rano przed wyjściem do pracy śniadanie. A dziś to zaszalał, bo nawet poszedł po świeże bułki rano Szaleje
Cytat:
Treść usunięta
Powiem szczerze, że też myślałam, że kolor będzie bardziej żarówiasty, ale nie jest - na szczęście! Co do wagi, to jak wstanę, to zajrzę na wpis proucenta - bo zważyć tego nie mam jak.
Brawa dla tż Ładnie się nasi chłopcy powoli ogarniają.

A my wczoraj zadaliśmy sobie zagwozdkę. Otóż w sobotę ma być odmalowany jeszcze raz przedpokój. Musimy więc do tego czasu zdecydować, czy będziemy spać w pokoju z małą, czy nie. Od wyjścia z pokoju, w którym śpimy do wejścia do pokoju małej są ze dwa kroki Także malutko. Pytanie, czy niedoświadczeni, pewnie przewrażliwieni rodzice nie woleliby na początku mieć maluszka blisko. Zupełnie nie wiem, jak to zrobić. Możemy w tym tygodniu przenieść tam tapczan - to dość spora operacja i pewnie bez trzaśnięcia w ścianę przedpokoju się nie obędzie - dlatego chciałam przed pomalowaniem to zrobić.
Z drugiej strony jak będę małą w nocy karmić, a tż będzie już chodził do pracy, to może lepiej, żebym wstała i poszła do innego pokoju, niż zapalała mu lampkę nad głową Jak to rozwiązujecie u siebie?

Cytat:
Trudna i przykra sprawa z tą dziewczyną. Co nie zmienia faktu, że rodzinka jakoś dyskretnie mogłaby się Wami zainteresować Ja byłam na obiadzie wczoraj u teściów i też szkoda gadać - mają wszystko w d****. Niech spadają. Do niczego nie potrzebujemy ani my ani Wy tych ludzi. Kij im w oko
Co do babci, to widzę, ze nawet nie chodziło o imię, tylko o to, że nie święte Co za bzdura! Będziecie chcieli chrzcić, to dacie drugie święte - nikomu nic do tego. Naprawdę trzeba mieć ich wszystkich gdzieś!!!

Cytat:
no strasznie dziwnie mi było,nawet nie pogratulował mi nikt a jeszcze mnie przecież w ciąży nie widzieli do tego ta babcia powiedziała później że nie powinnam nosić takich obcisłych sukienek bo brzuch widać i to wstyd WTF?
A to standard! Też raz to usłyszałam. No bo seks uprawiasz ladacznico A tak naprawdę, to każdy normalny człowiek by się wstydził, że wydaje na świat nowego człowieka

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
melduje ze w piatek bylam u ginki...to byl poczatek 28t i okazalo ze malenstwo wcale nie jest takie malenstwo ....maly mial 1300g zywej wagi (moja kolezanka z pracy w 30t ma malego 1100g)....loooomatkooo jak dalej tak bedzie rosl to wyskoczy 4kg bobas
Super! U mnie też dzidzia spora Jakoś damy radę

Cytat:
a tu ciacho na tą moją 50-tkę
i jemy

Cytat:
ja też dzisiaj idę do gin na 13 także proszę o kciukasy

Cytat:
hej hej ja wstalam i sprztam od rana
dzisiaj mamy wolne i mielismy z tz wstac rano szybko ogarnac i isc na zakupy dzieciaczkowe no ale on jeszcze spi... a ja nie mam sumienia go targac z lozka :?
Dobra z Ciebie Kobieta, ja bym nie miała oporów

Cytat:
To bardzo dobra wiadomość. Zobaczysz jeszcze co z szyjką - ale to już nie będzie pewnie tak niebezpieczne - na to mogą coś poradzić
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:45   #3565
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
widzisz bedzie dobrze, kup sobie do domu papierki lakmusowe
No a jak to z nimi jest? Chyba można też sprawdzić infekcję pochwy? Nie wiem, czy nie bredzę.

Cytat:
Co za zdobycze! A ten piankowy, to z jakiej pianki?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:48   #3566
phdwao
Zakorzenienie

odkryłam w biedronce przepysznr lody magnum jogurtowe
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:50   #3567
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dobra lazienka posprzatana...
a moj stary dalej w lozku :/

Amelcia
Stary 2012-05-07, 11:53   #3568
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
A co do babci... hmm bo to kiedyś tak było że ciąża to wstyd - i jeszcze gdzie nie gdzie tak zostało więc ja bym to zlała. Moja teściowa kazała mi usunąć zdjęcie z fb z usg bo to wstyd i wszyscy gadają ... chyba ją poj,,
Też jestem temu przeciwna, jak i umieszczaniu zdjęć dzieci na portalach społecznościowych. Zbyt dużo osób (często wypaczonych) ma do nich ogólny dostęp. Ale to tylko moje zdanie. Ja nie zamieszczam ale sama też nikomu nie zabraniam.
Stary 2012-05-07, 11:53   #3569
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiedziałam, że tak można bo zrobiłabym tak samo - aptekę mam blisko.
możesz spokojnie dwie karty wyrobić, ja niechcący wypełniłam dwa wnioski o tą kartę i mi dwie przysłali hehe

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

A my wczoraj zadaliśmy sobie zagwozdkę. Otóż w sobotę ma być odmalowany jeszcze raz przedpokój. Musimy więc do tego czasu zdecydować, czy będziemy spać w pokoju z małą, czy nie. Od wyjścia z pokoju, w którym śpimy do wejścia do pokoju małej są ze dwa kroki Także malutko. Pytanie, czy niedoświadczeni, pewnie przewrażliwieni rodzice nie woleliby na początku mieć maluszka blisko. Zupełnie nie wiem, jak to zrobić. Możemy w tym tygodniu przenieść tam tapczan - to dość spora operacja i pewnie bez trzaśnięcia w ścianę przedpokoju się nie obędzie - dlatego chciałam przed pomalowaniem to zrobić.
Z drugiej strony jak będę małą w nocy karmić, a tż będzie już chodził do pracy, to może lepiej, żebym wstała i poszła do innego pokoju, niż zapalała mu lampkę nad głową Jak to rozwiązujecie u siebie
u nas mała będzie spała w pokoju obok, też dwa kroki od sypialni. Przede wszystkim, to w sypialni i tak łóżeczka nie zmieścimy, a poza tym to właśnie wolę, żeby jedno z nas miało spokój i mogło spać jak drugie będzie do dziecka wstawać. W sumie to co to zmieni, czy dziecko będzie miało łóżeczko w sypialni czy obok za ścianą? Jak zacznie płakać, to i tak usłyszysz

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:54   #3570
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
czy to o takie paski lakmusowe chodzi??
http://allegro.pl/papierki-lakmusowe...315841483.html
ja kupiłam te http://allegro.pl/papierki-wskazniko...290500679.html
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No a jak to z nimi jest? Chyba można też sprawdzić infekcję pochwy? Nie wiem, czy nie bredzę.

one sprawdzaja ph, wody płodowe mają ph ok 10(tak czytałam na innych forach tak lekarze mowia) czyli zabarawiaja na niebiesko
Cytat:
dobra lazienka posprzatana...
a moj stary dalej w lozku :/
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości