Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-05, 15:23   #1261
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Dot.: Jaki stały aparat?

Ja 16 stycznia będę mieć zakładany kosmetyczny i mam pytanie do tych co też taki posiadają czy możecie myć ząbki szczoteczką elektryczną czy zwykłą?? Bo słyszałam, że zamki są bardzo delikatne i nie wiem..

Pozdrawiam
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 15:39   #1262
Haylee
Zakorzenienie

Ja myję zwykłą, ale to z przyzwyczajenia
Stary 2007-01-05, 16:22   #1263
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

.
Stary 2007-01-05, 16:32   #1264
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

ja się boję, że zwykłą nie do końca wyczyszcze ząbki a przy elektrycznej miałabym większą pewnosc
Stary 2007-01-05, 18:43   #1265
kroolik125
BAN stały

Śmialo mozesz myc elektryczna (nawet orto Ci to powie), tylko kup specjalna koncowke do aparatu.
kroolik125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 20:47   #1266
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

Witajcie! Również szykuję się do założenia aparatu jednak mam problem z wyborem ortodonty... Dlatego byłabym wdzięczna jeśli ktoś z Was doradził mi jakiegoś dobrego w Warszawie. Szukałam i dzwoniłam, ale nie ma to jak sprawdzone info
Ciekawią mnie też ceny w Wawce, bo spotkałam się z dużą rozbieżnością w cenach- od 1400 do 2200zł (jeśli chodzi o aparaty kryształowe)
Aha, słyszałam też o takich metalowych z mniejszymi zamkami, wiecie coś o tym i ile by to kosztowało?
Z góry dzięki za odpowiedź, no i pozdrawiam
nikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 20:56   #1267
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

ja Ci niestety nie doradzę bo chodzę do katowic ale na pewno cos znajdziesz wkoncu to stolica:P
Stary 2007-01-06, 00:17   #1268
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikiii Pokaż wiadomość
Witajcie! Również szykuję się do założenia aparatu jednak mam problem z wyborem ortodonty... Dlatego byłabym wdzięczna jeśli ktoś z Was doradził mi jakiegoś dobrego w Warszawie. Szukałam i dzwoniłam, ale nie ma to jak sprawdzone info
Ciekawią mnie też ceny w Wawce, bo spotkałam się z dużą rozbieżnością w cenach- od 1400 do 2200zł (jeśli chodzi o aparaty kryształowe)
Aha, słyszałam też o takich metalowych z mniejszymi zamkami, wiecie coś o tym i ile by to kosztowało?
Z góry dzięki za odpowiedź, no i pozdrawiam
ja noszę taki z małymi zamkami na górze (dół mam taki zwykły) niby nie ma różnicy, ale jak porównać górę z dołem to jednak góra ładniej wygląda i faktycznie zameczki są mniejsze jeśli chodzi o orto w Wawie to Ci nie doradzę, natomiast u mnie góra z mniejszymi zamkami kosztowała 1600 (te normalne u mnie kosztują 1200). zakładaj czym prędzej i dołącz do nas
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 08:20   #1269
rutka_86
Raczkowanie

Heyy) czy znacie moze jakiegos dobrego orto w lodzi??
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 08:48   #1270
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Dla wszystkich szukających sprawdzonych ortodontów:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...832&w=21521726

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 13:08   #1271
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

emeczka, dzięki za odpowiedź właśnie zastanawiam się czy lepszy będzie taki z mniejszymi zameczkami, choć słyszałam, że podobno coś niefajnego z nimi się dzieje i że są mniej trwałe (?), albo myślałam o kosmetycznym, ale on droższy jest i nie wiem czy za tą mniejszą widoczność warto dopłacać no i czy nie jest mniej praktyczny, skoro ten z mniejszymi też fajnie się prezentuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-06, 14:27   #1272
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
emeczka, dzięki za odpowiedź właśnie zastanawiam się czy lepszy będzie taki z mniejszymi zameczkami, choć słyszałam, że podobno coś niefajnego z nimi się dzieje i że są mniej trwałe (?), albo myślałam o kosmetycznym, ale on droższy jest i nie wiem czy za tą mniejszą widoczność warto dopłacać no i czy nie jest mniej praktyczny, skoro ten z mniejszymi też fajnie się prezentuje
Ja mam zamki metalowe mini. Pierwsze słyszę, że coś się nimi "niefajnego dzieje". Są tak samo trwałe jak te większe (noszę aparat ponad 1,5 roku).
Zapłaciłam 1500zł za łuk (zwykły kosztował 1300zł).
Kosmetyczne aparaty mają zamki wielkości tych większych metalowych.
Mi osobiście nie podobają się kosmetyczne aparaty, gdyż z pewnej odległości wyglądają na zębach nie jak aparat, ale jakby coś było nie tak z zębami - miały plamy, były częściowo nadpsute... W przypadku metalowych od razy widać, że masz aparat, a nie "dziwne zęby".

Stary 2007-01-06, 14:40   #1273
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

Cytat:
Napisane przez ewka.mnk Pokaż wiadomość
Ja mam zamki metalowe mini. Pierwsze słyszę, że coś się nimi "niefajnego dzieje". Są tak samo trwałe jak te większe (noszę aparat ponad 1,5 roku).
Mi osobiście nie podobają się kosmetyczne aparaty, gdyż z pewnej odległości wyglądają na zębach nie jak aparat, ale jakby coś było nie tak z zębami - miały plamy, były częściowo nadpsute... W przypadku metalowych od razy widać, że masz aparat, a nie "dziwne zęby".
Uspokoiłaś mnie Czytając te najróżniejsze opinie, czuję, że mój stosunek do metalowych aparatów uległ zmianie na lepsze. Strasznie nakręciłam się na te mniejsze zamki, zwłaszcza po przeczytaniu pozytywnych opinii i po obejrzeniu fotek Ciekawi mnie jeszcze czy w każdym gabinecie ortodontycznym zakładają takie cudo i czy te zamki mają jakąś specjalną nazwę, czy po prostu są "mini"? Och, już nie mogę się doczekać Znalazłam kilka namiarów na dobrych orto (a jak wiadomo ilu pacjentów tyle opinii, więc ciężko wybrać), więc jak tylko wyleczę ząbki, to się zgłoszę
Stary 2007-01-06, 15:01   #1274
kroolik125
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość
Heyy) czy znacie moze jakiegos dobrego orto w lodzi??

Agata Sujecka-Brzóska
Piotrkowska 147/2
kroolik125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 15:33   #1275
sawek90
Przyczajenie

GG do sawek90 Send a message via Skype™ to sawek90

Cytat:
Napisane przez kroolik125 Pokaż wiadomość
Agata Sujecka-Brzóska
Piotrkowska 147/2
Wyprzedziłaś mnie
Również polecam wszystkimi zębami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-06, 15:51   #1276
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
(...) Ciekawi mnie jeszcze czy w każdym gabinecie ortodontycznym zakładają takie cudo i czy te zamki mają jakąś specjalną nazwę, czy po prostu są "mini"? (...)
Z pewnością w każdym gabinecie można wybrać aparat z zamkami mini (tak się je nazywa).

Stary 2007-01-07, 17:58   #1277
Haylee
Zakorzenienie

Zależy u kogo wyglądają jak plany, ewka.mnk !
U mnie jakoś nie wyglądają jak plamy :|:|:|
A zamki kosmetyczne są grubsze od metalowych.
Stary 2007-01-07, 19:47   #1278
barboro
Raczkowanie

staly aparat

Witam.Nosze aparat ortodontyczny przez rok czasu.Mialam usowane 4-ki u gory.Powiedzcie mi jak dlugo zeby sie przesowaja na miejsce 4 tak mniej wiecej jesli ktoras z Was rowniez nosi aparat i tez miala usowane 4.Bo ja jak narazie nie widze wielkiej roznicy i nie wiem czy to jest normalne?pozdrawiam
barboro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 06:08   #1279
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka.mnk Pokaż wiadomość
Moje porcelanowe zamki są takiej samej wielkości jak te mini metalowe a tekst o nadpsutych zębach powalił mnie na kolana
Stary 2007-01-08, 06:53   #1280
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Haylee, dla mnie wszystkie kosmetyczne wyglądaja jak plamy, niezależnie u kogo. Zwyczajnie nie podobają mi się, tak jak Tobie metalowe (tak wnioskuję, skoro nie zdecydowałas się na taki) Wiem, że zamki kosmetyczne sa grubsze, pisałam o ich wielkości.
Ninedin, być może masz jakiś nowszy model. Btw to było takie śmieszne?

Stary 2007-01-08, 10:29   #1281
Ninedin
Zakorzenienie

Tak, rozbawiła mnie Twoja wypowiedź Jakoś nie zauważyłam u osób posiadających porcelanowe aparaty jakiś plam czy też efektu "nadpsutych zębów" Dlatego to co napisałaś jest dla mnie smieszne
Stary 2007-01-08, 12:43   #1282
depressed
Przyczajenie

Również chętnie bym sobie taki aparacik założył, ale przed zapisaniem się na wizytę jedno pytanko chciałbym zadać.

Czy można początkowo nosi tylko jedną szynę ( w moim przypadku to byłby dół) i później jakbym zobaczył 'z czym to sie je' dopiero zdecydować się na górę?

Bo tak odrazu na obydwie to nie bardzo się uśmiecha, znajomy miał to początkowo nie można było zrozumieć co mówi
depressed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 13:37   #1283
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Ja tam z komunikacją nie mam problemó Ale tylko na górę mam

Mam pytanko Za wizytę ze ściąganiem aparatu się płaci więcej? Robią wtedy te wyciski do tego aparatu retencyjnego? (chyba tak się nazywa ) Czy już nie robią?
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 14:03   #1284
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Cytat:
Napisane przez depressed Pokaż wiadomość
Również chętnie bym sobie taki aparacik założył, ale przed zapisaniem się na wizytę jedno pytanko chciałbym zadać.

Czy można początkowo nosi tylko jedną szynę ( w moim przypadku to byłby dół) i później jakbym zobaczył 'z czym to sie je' dopiero zdecydować się na górę?

Bo tak odrazu na obydwie to nie bardzo się uśmiecha, znajomy miał to początkowo nie można było zrozumieć co mówi
Jak najbardziej mozna. Ja we wrześniu miałam założony na dół, a w przyszłym tygodniu będę miała zakładaną górę
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 15:52   #1285
kasiek87
Kokon pro

do depressed to zalezy jak orto wymysli czasem trzeba obie naraz ja tak mialam i nie mialam problemow z wymowa zalezy moze kolega mial cos na podniebieniu has hyrax expander albo inny badziew ?

yy wg mnie porcelanki tez wygladaja z daleka jak resztki jedzenia osad albo jakas slina czy cos i zamki porcelanowe sa inaczej troche zbudowane i sa wieksze znaczy hmm chodzi o ich grubosc bardziej wypychaja usta co u niektorych widac okropnie ;/ no chyba ze na porcelankach sa kolorowe gumki wtedy smiesznie wygladaja, co innego aparat krysztalowy(szafirowy) tego w ogole nie widac i jak ktos chce zeby nie bylo widac to niech dolozy troche pieniedzy i kupi taki ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 17:09   #1286
truskava
Zakorzenienie

hej kochani! wlasnie przed godzina wrocilam od orto. zakladala mi aparat! metalowy! narazie nie jest zle. nic mnie nie boli - odpukac! dala mi taka szczoteczke, od razu wosk w razie czego heh
i wizyte mam teraz za miesiac dopiero!

a gumki mam biale. nie ze sama takie chialam tylko ona sama mi takie zalozyla bez zadnego gadania, heh. nastepnym razem zapytam czy ma jakies inne kolorki.
chociaz na zamkach zauwazylam ze w jednym miejsu sa kolorowe. mam pare niebieskich i pare takich ciemnych. hmm

pozdrawiam!
oo, a moze macie jakies rady dla poczatkujacej aparatki, hm??
truskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 17:18   #1287
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Tak, rozbawiła mnie Twoja wypowiedź Jakoś nie zauważyłam u osób posiadających porcelanowe aparaty jakiś plam czy też efektu "nadpsutych zębów" Dlatego to co napisałaś jest dla mnie smieszne
Nie napisałam, że osoby z aparatem kosmet. posiadają jakieś plamy na zębach, tylko tak dla mnie wygląda taki aparat z pewnej odległości. Np. jak widzę kogoś z takim z aparatem w autobusie lub tramwaju, gdy rozmawia z kimś, jego zęby wyglądają "dziwnie", jakby coś z nimi było nie tak. Dopiero gdy taka osoba uśmiechnie się szeroko widzę, że z zębami jest wszystko ok, a to tylko aparat. I to wszystko.

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 19:36   #1288
ciamka
Przyczajenie

witam! ja już mam aparacik 3 miesiące ... Szczerze powiem że nie widze różnicy .. :| Orto mówiła, że w ciągu 2 miechów przesunęły się 3 mm.. Kurcze no żałuję że założyłam te druty .. :| Ej ale z tymi rysami twarzy to prawda ?? i każdy tak ma ? odpiszcie proszę
ciamka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 19:54   #1289
Maggie_90
Wtajemniczenie

Nie rozróżniam aparatów porcelanowy- kryształowy, w każdym razie jeden jest chyba w kolorze zębów, drugi zupełnie przeźroczysty. Faktem jest to, ze ten w kolorze zębów wygląda średnio-fajnie, zalezy u kogo, a przede wszystkim od wady.

Jeśli ktoś ma zęby wystające jak królik, a do tego dołoży sobie takie grube zamki, to efekt nie jest zbyt ciekawy- dlatego własnie m.in. zdecydowałam się na metalowy, bo zęby miałam po króliku. Chciałam uniknąć tego, że nawet przy zamkniętych ustach aparat będzie' widoczny' z profilu.

Ale jeśli ktoś nie ma bardzo wystających zębów, to jak najbardziej jestem za Ale za tym zupełnie przeźroczystym, bo ten drugi do mnie nie przemawia i faktycznie wygląda trochę tak, jakby się miało coś w buzi.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 08:20   #1290
jucha
Wtajemniczenie

Jak wiecie, od czwartku noszę aparat – właśnie kryształowy i jestem BARDZO zadowolona Tak jak pisałam, nawet nie spodziewałam się tak super efektu. A najważniejsze jest to, że mało kto go zauważył.
Ci którzy wiedzieli, że zakładam, kazali się uśmiechać i pokazywać aparat i komentowali, że ledwo go widać, że jest taki delikatny.
A Ci, którym nie chwaliłam się, że zamierzam nosić aparat, nawet nie zauważyli – i z tego najbardziej się cieszę
3majcie się cieplutko Kochanie Aparatki
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości