![]() |
#1261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
Ja 16 stycznia będę mieć zakładany kosmetyczny
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Ja myję zwykłą, ale to z przyzwyczajenia
![]()
#1263 |
Rozeznanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Rozeznanie
|
ja się boję, że zwykłą nie do końca wyczyszcze ząbki a przy elektrycznej miałabym większą pewnosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
BAN stały
|
Śmialo mozesz myc elektryczna (nawet orto Ci to powie), tylko kup specjalna koncowke do aparatu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Również szykuję się do założenia aparatu jednak mam problem z wyborem ortodonty... Dlatego byłabym wdzięczna jeśli ktoś z Was doradził mi jakiegoś dobrego w Warszawie. Szukałam i dzwoniłam, ale nie ma to jak sprawdzone info
![]() Ciekawią mnie też ceny w Wawce, bo spotkałam się z dużą rozbieżnością w cenach- od 1400 do 2200zł (jeśli chodzi o aparaty kryształowe) Aha, słyszałam też o takich metalowych z mniejszymi zamkami, wiecie coś o tym i ile by to kosztowało? Z góry dzięki za odpowiedź, no i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
ja Ci niestety nie doradzę bo chodzę do katowic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
Heyy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Dla wszystkich szukających sprawdzonych ortodontów:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...832&w=21521726
#1271 |
Zadomowienie
|
emeczka, dzięki za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapłaciłam 1500zł za łuk (zwykły kosztował 1300zł). Kosmetyczne aparaty mają zamki wielkości tych większych metalowych. Mi osobiście nie podobają się kosmetyczne aparaty, gdyż z pewnej odległości wyglądają na zębach nie jak aparat, ale jakby coś było nie tak z zębami - miały plamy, były częściowo nadpsute... W przypadku metalowych od razy widać, że masz aparat, a nie "dziwne zęby". ![]()
![]() |
#1273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Przyczajenie
|
Wyprzedziłaś mnie
![]() Również polecam wszystkimi zębami ![]()
![]() |
#1276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Zależy u kogo wyglądają jak plany, ewka.mnk !
U mnie jakoś nie wyglądają jak plamy :|:|:| A zamki kosmetyczne są grubsze od metalowych.
#1278 |
Raczkowanie
|
staly aparat
Witam.Nosze aparat ortodontyczny przez rok czasu.Mialam usowane 4-ki u gory.Powiedzcie mi jak dlugo zeby sie przesowaja na miejsce 4 tak mniej wiecej jesli ktoras z Was rowniez nosi aparat i tez miala usowane 4.Bo ja jak narazie nie widze wielkiej roznicy i nie wiem czy to jest normalne?pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
Haylee, dla mnie wszystkie kosmetyczne wyglądaja jak plamy, niezależnie u kogo.
![]() Ninedin, być może masz jakiś nowszy model. Btw to było takie śmieszne? ![]()
#1281 |
Zakorzenienie
|
Tak, rozbawiła mnie Twoja wypowiedź
![]() ![]() ![]()
#1282 |
Przyczajenie
|
Również chętnie bym sobie taki aparacik założył, ale przed zapisaniem się na wizytę jedno pytanko chciałbym zadać.
Czy można początkowo nosi tylko jedną szynę ( w moim przypadku to byłby dół) i później jakbym zobaczył 'z czym to sie je' dopiero zdecydować się na górę? Bo tak odrazu na obydwie to nie bardzo się uśmiecha, znajomy miał to początkowo nie można było zrozumieć co mówi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Ja tam z komunikacją nie mam problemó
![]() ![]() Mam pytanko ![]() ![]() ![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Kokon pro
|
do depressed to zalezy jak orto wymysli czasem trzeba obie naraz ja tak mialam i nie mialam problemow z wymowa zalezy moze kolega mial cos na podniebieniu has hyrax expander albo inny badziew ?
yy wg mnie porcelanki tez wygladaja z daleka jak resztki jedzenia osad albo jakas slina czy cos i zamki porcelanowe sa inaczej troche zbudowane i sa wieksze znaczy hmm chodzi o ich grubosc bardziej wypychaja usta co u niektorych widac okropnie ;/ no chyba ze na porcelankach sa kolorowe gumki wtedy smiesznie wygladaja, co innego aparat krysztalowy(szafirowy) tego w ogole nie widac i jak ktos chce zeby nie bylo widac to niech dolozy troche pieniedzy i kupi taki ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
hej kochani! wlasnie przed godzina wrocilam od orto. zakladala mi aparat! metalowy! narazie nie jest zle. nic mnie nie boli - odpukac! dala mi taka szczoteczke, od razu wosk w razie czego heh
i wizyte mam teraz za miesiac dopiero! a gumki mam biale. nie ze sama takie chialam tylko ona sama mi takie zalozyla bez zadnego gadania, heh. nastepnym razem zapytam czy ma jakies inne kolorki. chociaz na zamkach zauwazylam ze w jednym miejsu sa kolorowe. mam pare niebieskich i pare takich ciemnych. hmm pozdrawiam! oo, a moze macie jakies rady dla poczatkujacej aparatki, hm?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Przyczajenie
|
witam! ja już mam aparacik 3 miesiące ... Szczerze powiem że nie widze różnicy .. :| Orto mówiła, że w ciągu 2 miechów przesunęły się 3 mm.. Kurcze no żałuję że założyłam te druty .. :| Ej ale z tymi rysami twarzy to prawda ?? i każdy tak ma ? odpiszcie proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Wtajemniczenie
|
Nie rozróżniam aparatów porcelanowy- kryształowy, w każdym razie jeden jest chyba w kolorze zębów, drugi zupełnie przeźroczysty. Faktem jest to, ze ten w kolorze zębów wygląda średnio-fajnie, zalezy u kogo, a przede wszystkim od wady.
Jeśli ktoś ma zęby wystające jak królik, a do tego dołoży sobie takie grube zamki, to efekt nie jest zbyt ciekawy- dlatego własnie m.in. zdecydowałam się na metalowy, bo zęby miałam po króliku. Chciałam uniknąć tego, że nawet przy zamkniętych ustach aparat będzie' widoczny' z profilu. Ale jeśli ktoś nie ma bardzo wystających zębów, to jak najbardziej jestem za ![]()
#1290 |
Wtajemniczenie
|
Jak wiecie, od czwartku noszę aparat – właśnie kryształowy i jestem BARDZO zadowolona
![]() Ci którzy wiedzieli, że zakładam, kazali się uśmiechać i pokazywać aparat i komentowali, że ledwo go widać, że jest taki delikatny. A Ci, którym nie chwaliłam się, że zamierzam nosić aparat, nawet nie zauważyli – i z tego najbardziej się cieszę ![]() 3majcie się cieplutko Kochanie Aparatki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.