|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
hej
Mały sobie śpi pięknie, a ja się powoli odnajduję w domowej rzeczywistości ![]() GRatuluję kolejnym rozpakowanym Mamusiom!! A mój poród... Byłam przygotowana wzorowo, wyćwiczona, z wymasowanym kroczem, dobrym nastawieniem, umiejętnością oddychania, hektolitrami herbatki z liści malin i toną zjedzonego wiesiołka ![]() ![]() ![]() ![]() No i cały długi weekend spędziliśmy w szpitalu- bo Mały miał antybiotyk na to zapalenie. Na szczęście już wszystko jest ok, Antek jak pączek w maśle, rośnie, jest grzeczny, śpi i przybiera na wadze (jak się urodził miał 3490, przy wypisie 3870) i jest bardzo kochany. Z pozytywów długiego weekendu w szpitalu - mam juz zdjęte szwy, a Bąbel odpadnięty pępek ![]() hmhm. Opowieść przydługa, ale może komuś się będzie chciało przeczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Rozeznanie
|
moje propozycje
![]() Jedne mamy mają dzieci a do innych bocian leci,mamy v-vi Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują,mamy v-vi Dzieci kwietniowe oraz majowe czekają na pozostałe maluchy majowo czerwcowe |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do usg przy porodzie, mi nikt go nie robił,ale wydaje mi się, że to przy badaniu widać, że dziecko jest dobrze ułożone.
![]() |
#4145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
mnie taki prezent też się nie podoba i od nas na pewno auta nie dostanie.
kurde ja na 18tkę to dostałam bransoletkę złotą (którą zgubiłam ![]() na Komunię swojej córki będę z głowy młotkiem wybijać pomysły typu laptop, telewizor, quady i inne |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Rozeznanie
|
Pola super,ze wypisali Cie bez szwow i malego bez pepka- zazdroszcze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak sie czujesz po CC? pokazesz foto Antka?
![]() |
#4152 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdjęcia zaraz wyślę, ale z innego mejla na naszą pocztę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj założyłam już spodnie sprzed ciąży, ale dużo pracy czeka mnie nad doprowadzeniem nóg i bioder do porządku. Poza tym biodra mi się trochę rozjechały ![]()
![]() |
#4155 |
Rozeznanie
|
Za 5 godz mam wizyte, musze wlaczyc kosiare i do dziela
![]() ciekawe co mi gin powie..jak powie,ze moge jechac do fryzjera,to zajze do Was jutro wieczorem,a jak trafie do szpitala,to wysle sms ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Wtajemniczenie
|
Pola_m grunt, ze wszystko dobrze się skończyło i jesteście już razem w domku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
muszę pomyśleć nad obiadem, bo na 15 idę na korki, a o tym czasie mąż kończy pracę. sama chcę zjeść przed wyjściem. więc mam mniej czasu.
cholera gdyby nie braki w bieliźnie u męża to bym prania pewnie nie robiła. zostało jeszcze parę ciuchów i ręcznik dla młodej muszę przeprać w jej płynie, ale to jutro, może będzie cieplej... brrr i pomyśleć, że kurtkę trzeba ubrać dzisiaj |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
ja mam pustki w lodówce.
ale zrobię pierś z kurczaka na parzę i marchewkę też i ziemniaczki. ![]() tylko nie chce mi się robić. a miałam taaaaakie plany na dzisiaj |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem takich komentarzy. Każdy robi jak uważa. Ja powtórzę to, co pisałam w temacie mebelków. Nawet jeśli na 1,5 roku kupiłam wózek, to nikomu z kieszeni na niego nie wyciągnęłam kasy. Mogliśmy, to kupiliśmy. Później go sprzedamy i trochę kasy się zwróci. Podejrzewam, że finansowo wyjdziemy, w konsekwencji, podobnie jak Ty z wózkiem. Ale nawet nie o to chodzi, tylko po co komu przytykać, że kupuje coś nie wiadomo po co ![]() Cytat:
![]() Trochę nie było tak, jak miało być, ale co zrobić ![]() ![]() ![]() śliweńka, Karo jest śliczna ![]() _agata, fajny ten TUTEK. Próbowałaś go zważyć? Jestem ciekawa jak jest z tą wagą faktycznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Rozeznanie
|
Pola, ale śliczny chłopak!!!
![]() gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
Pola boski chłopak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4166 |
Wtajemniczenie
|
pola, Antek jest piękny
![]() ![]() Moja Hania będzie miała w czym wybierać, bo wszystkie te Wasze chłopaki podobają się przyszłej, potencjalnej, teściowej ![]() Dziewczyny, które już urodziły, mam prośbę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Wtajemniczenie
|
pola - Twoj Antek to istny aniołek
![]()
#4169 | |
Zadomowienie
|
onething,agata, rinco
Dzięki za listę i pomoc ![]() ![]() moj alista jest podobna, nie mialam tylko ręczników papierowych na liście. kism - to wrzuć może na maila, albo ja wrzucę za chwilę swoją to porównamy , bo moja jest dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga. agata - fajny ten tutek, ta zieleń jest super ! Cytat:
![]() ![]() Co do komunii to ja już jestem po 2 komuniach moich chrześniaków. Jednemu kupiłam aparat , bo tak ustaliłam z jego mamą i dodatkowo gadżety do malowania obrazów, czyli taką mniejszą sztalugę, zestaw farb , pędzli , kilka blejtramów i książkę z "tutorialami" ![]() Miałam problem z chrześnicą, ponieważ również zapytałam rodziców co bym mgła kupić, chciałam kupić rolki rosnące , bo rower ponoć miała i wiadomka , jakiś tam dodatek jeszcze. Ale usłyszałam sobie wówczas, uwaga... że Córka nie ma mebelków w pokoju... Szczerze to mi szczena opadła ![]() Jeszcze mam jedną chrześnicę, ale komunia dopiero za 3 lata. I to będzie problem, bo dziewczynka ma po prostu wszystko i pochodzi z bardzo bogatego domu i nie wiem co bym musiała kupić , żeby była zadowolona.... chociaż ostatnio znajoma mi powiedziała, że córka jej siostry jest takim dzieckiem, ma wszystko , łącznie z najnowszym Iphone'em, (dziecko ma 10 lat) i po prostu ta koleżanka jako chrzestna chciała jej kupić coś na gwiazdkę i stwierdziła w tym roku , że kompletnie nie wie co temu dziecku kupić, bo ona nie ma nawet marzeń, gdyż każde zostaje natychmiast spełnione i wiecie co.. kupiła kredki ![]() spoko prawda.... ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do obiadu to też będzie szybki wstawię pyry bo mam młode bez obierania, kotlety schabowe mam już od wczoraj w panierce, plus sałata ze śmietaną i maślana |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.