Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 12:30   #1441
elf27
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

no własnie bo na 1 rzut oka poczytałam to można jeśc prawie wszystko
ja jakoś nie mam przekonania do diet, zawsze chudłam wyłącznie ze stresu no poza tym teraz, ale to dla celów wyższych, z własnego wyboru dla figury bym nie dała rady

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:33
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:33   #1442
dominej
Raczkowanie

Witam się w ten poniedziałkowy pochmurny i deszczowy i zimny dzień

Nie było mnie trochę - ale miałam urlop - a w domu jakoś czasu na siedzenie przed kompem nie ma.

U nas z nowości - pojawiły się dwa ząbki - i to w ogóle bez płaczu, gorączki itp. Za to od wczoraj mała cały czas marudzi i popłakuje - jakby jej sie nudziło - najchętniej na rękach chce być noszona - a to dziwne, bo ona z reguły nie lubi za długo być na rękach u kogoś.

Nie wiem czy to jakiś skok czy co?

Mnie obsypało pryszczami i to takimi,że aż mi oczy wychodzą ze zdziwienia - i nie wiem czym to może być spowodowane, ale czuje się masakrycznie - nie dosyć, że gruba, to jeszcze pryszczata :/

To w sumie narazie tyle - Spróbuję Was trochę nadrobić.

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:37   #1443
elf27
Zadomowienie

skok u nas to samo

Okres marudzenia możne zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, że dziecko źle śpi i wydaje się mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dużo się teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.
Zauważa fizyczną odległość pomiędzy przedmiotami i pomiędzy ludźmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauważa i na co reaguje jest odległość pomiędzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwiększa ta odległość a w dodatku samemu niemożna mieć na to wpływu mogą być dla dziecka przerażające.
Bardzo absorbująca i interesującą jest obecnie obserwacja położenia rożnych rzeczy wobec siebie – rzeczy mogą być w sobie wzajemnie, na sobie, pod sobą itd.
Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robić żeby się coś działo. Wyłącznik światła jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre rzeczy/sytuacje są ze sobą związane, na przykład że klucz przekręcony w dziurce w drzwiach wejściowych oznacza, że tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumieć, gdy coś jest ”nie tak” np gdy ludzie zderzą się ze sobą – to możne być zabawne – ale i przerażające. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynować swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo ważne jest, by pamiętać, że dla każdego dziecka świat relacji będzie innym – własnym- przeżyciem – całkowicie opartym na tych umiejętnościach, które dziecko zdobyło w poprzednich skokach rozwojowych.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

w ogóle fajnie się ten skok nazywa- lęk separacyjny i rzeczywiście młody jak widzi, że się oddalamy to lament
Stary 2012-05-07, 12:42   #1444
dygotka8
Zakorzenienie

dałam marchwke,dałam mleko,ale zeby wczesniej przewinac bo czuc ze w pieluszce cos jest to zapomiałam.no nic,pospi z kupskiem

u nas te "koszmary" tez ma.i co z tego,ze spi dłuzej,ale ja juz przed 3 nie spałam bo mała sie wierciła,itd...i albo smoczek,albo po buzi pogłaskac albo po rączce,itp

tak w ogóle to ja NIE czytam o tych skokach,przeczytałam bo Elf wkleiła

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:43   #1445
elf27
Zadomowienie

ja czytam jak się podejrzanie zachowuje a ja przyczyny znaleźć nie mogę, na początku nie wierzyłam w te skoki, ale jakoś się u nas pokrywa
Stary 2012-05-07, 12:45   #1446
truscafka
Zadomowienie

kopenhaska to masakra - moja kolezanka miala po tym takie jojo że wygladała duzo gorzej niz przed dietą.
Ale niektóre moje klientki o kopenhaskiej mówią w samych superlatywach zalezy jak co komu przypasuje

ja zeby schudnąć musiałabym mieć dietę 200kcal i spalać z 1000 dziennie moze schudłabym wtedy z 3 kg
moja przemiana materii jest tragiczna

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:47   #1447
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ja czytam jak się podejrzanie zachowuje a ja przyczyny znaleźć nie mogę, na początku nie wierzyłam w te skoki, ale jakoś się u nas pokrywa
to jak ja... nie wierzylam sie wszystko sie pokrywa co do tygodnia. a ze mlody tydizen po terminie urodziny wiec skoki mamy zawsze tydz wczesniej.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:48   #1448
ela3010
Zadomowienie

Hej kochane mamusie

Dygotko hej i Dominej też hej.

Ja na razie karmię piersią i strrrasznie mi się to podoba, ale pewnie max do roku, potem to już takie dziwne.

Może i mój Miluś ma skok, jakiś taki marudek.

Ja jeszcze kończę porządki i siąde z szyciem bo zaniedbałam to trochę, na obiad serwuję duszony cycek z pieczarkami, marchewką i papryką, do tego ziemniaki i mizeria.

Lecę do kuchni.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:50   #1449
elf27
Zadomowienie

TRU może zmień tabsy?
Stary 2012-05-07, 12:59   #1450
dygotka8
Zakorzenienie

Truscafka-a moze idz do dietetyka??
sa na grouponie czesto oferty...

Ela-witaj

no i nie chce szkrab spac

Stary 2012-05-07, 13:01   #1451
elf27
Zadomowienie

a nasz dzisiaj odsypia chyba wariactwa weekendowe, bo już 2 długa drzemka
Stary 2012-05-07, 13:04   #1452
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
hej laski!

wpadłam na chwilę

jestem taka gruba ze juz nie mogę na siebie patrzeć
jem bardzo mało ale nie chudnę - moze to przez tabsy??
nowe tab anty mogą zatrzymywać wodę w organizmie do 3ch mies tak mi kiedyś powiedziała jedna ginekolożka. jeśli dalej przybierasz na wadze to skonsultuj to z lekarzem.

moja kuzynka była na dukanie. schudła ohoho albo i jeszcze więcej, ale co...uaktywniła jej się rodzinna przypadłosć na tarczycę i odrazu dostała zapalenia..."haszimoto" nie wiem jak to się pisze
ja tam wierzę w ćwiczenia i wysiłek fizyczny, chociaz prosciej czegoś nie zjesc niż zmusić się do ćwiczeń urodziłam się po to by smakować

poszłam poprawić moją panią w łóżeczku, ta odrazu banany zaczęła strzelać i zrobiła brwiami taka fale, no wiecieale to mądrala mała...wogóle wydaje mi się, że z dnia na dzień coraz więcej rozumie, wie jak mnie zaczepiać i takie tam nasze mamine-córczyneno i chichra się do mnie, ahh idę ja zjeść
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:07   #1453
elf27
Zadomowienie

hhhee słodziak

ja nigdy nie brałam tabsów, jakoś się nie mogłam zebrać, ze tak to ujmę no i bałam się skutków ubocznych
Stary 2012-05-07, 13:09   #1454
owieczka86
Zadomowienie

pokszyfka i nic malutkiej się nie dzieje?? kurde może i ja pół piwka walnę

Bahamadia_25 ja ostatnio kupiłam fajne książeczki w biedronce dla Filipka powiem szczerze że jakoś więcej rzeczy kupuję w biedrze niż w Lidlu - może dlatego że mam blizej

mol_aa ja planowałam karmić 6 miesięcy ale ale jakoś ciężko mi zrezygnować teraz mówię że max do 8 miesiąca ale jak będzie się zobaczymy najbardziej denerwuje mnei że młody w nocy często wstaje na cycka,chyba się przyzwyczaił :/ muszę niebawem spróbować dać butlę na noc i zobaczymy czy głodny czy tęskni za cycusiem do 4roku to już jakaś ogroooomna przesada jak dla mnie...

kasia_aa też się przyzwycziłam karmić piersią a zresztą to wygodne jest dajesz cycka i gotowe i kolejny plus że nie trzeba nic szykowac wody i rozrabiać mieszanki,mały płacze bo głodny to cycuś i spokuj

nie wiedziałam że jeszcze tyle z Was karmi piersią
my jak narazie siedzimy w domu bo pogoda do dupy :/ dobrze że przynajmniej w tamtym tygodniu ładnie było to się trochę moje blade ciało opaliło bo aż moja biel raziła po oczach hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:12   #1455
pokszyfka
Zadomowienie

a zapomniałam napisac....odrazu widać że pogoda się popsuła na wizażu ruch się zrobił

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

owieczka nic jej nie jest...

dobra uciekam obiad gotować
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:13   #1456
dygotka8
Zakorzenienie

Owieczko-ja tez karmię i pojęcia nie mam do kiedy,ale na pewno nie dłużej niż do roku,zresztą to sie okaże co lekarze powiedxą

czy któraś z Was używała kuli piorącej?????????

czego używacie od komarów a czego po ukąszeniu dla niemowlat???????

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-05-07 o 13:19
Stary 2012-05-07, 13:14   #1457
elf27
Zadomowienie

OWIECZKO zgadzam się - kp to super wygoda, teraz dopiero w praktyce widzę jakie butlowanie upierdliwe. Nasz na cycku spał całe niemal noce, na butli się przebudza
Tylko robiłam coś takiego, że ściągałam 150-200ml pokarmu i podawałam mu na noc i spał
Stary 2012-05-07, 14:01   #1458
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Moja też lamentuje jak się na chwilę odejdzie. Dlatego jak idę np. do kuchni to cały czas do niej gadam głośno by słyszała
Ubierać też nie znosi najlepiej to jak bez pampka by leżała cały dzień.

aaaaaaaaaaaa DZIŚ OSTATNI DZIEŃ MACIERZYŃSKIEGO

do tego Olivce chyba ząb idzie bo płacz....

Kupiłam Olivce opaskę na główkę i do tego sandałki

i zdjęcia typu "SIEDZĘ NA FEJSIE"

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:03   #1459
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
czego używacie od komarów a czego po ukąszeniu dla niemowlat???????
My używamy tego przeciw ukąszeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg orinoko.jpg (17,5 KB, 10 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2012-05-07 o 14:06
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:10   #1460
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Chawa gatki super

Seona ja też myślę nad kolejnym dzieciaczkiem ale poczekam aż Filipek będzie miał 2-3 lata

dziewczyny ile z Was karmi jeszcze piersią??? jak długo planujecie karmić???

ja też bym chciała jak mały bedzie miał ok 2,5 roczku żeby sie wtedy urodziło drugie dzieciątko..........

ja też jeszcze daje cycusia Miko je już zupki różnorakie deserki ale cycusia też planuje jeszcze z 3 miesiące bo wydaje mi sie, że takiemu dziecku co ma skończone 9 miesięcy mleko matki już nie daje tak dużo jak na początku a po drugie to nie apetycznie dla towarzystwa wygląda jak takie duże dziecko cycka je bo jak dla mnie na razie to słodko wygląda...po trzecie szkoda mi go odstawić przez tą bliskośc jaka między nami wtedy jest mały sie tak tuli głaska i wogóle....

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
czasem na weekendzie podpijam parę łyczków tżpwskiego piwka,( w tamtą sb wypiłam całe - na raty, ale całe ) czasem wypiję lampkę wina...
zmysł za 5 miesięcy
ja też czasami tżtowi podpije troche wydaje mi sie że mały już jest większy to mu chyba nie zaszkodzi i napewno jak wypije szklanke piwa to cała szklanka do cycków sie nie dostaje.......no i jemu nic sie nie robi...

Cytat:
skok u nas to samo

Okres marudzenia możne zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, że dziecko źle śpi i wydaje się mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dużo się teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.
Zauważa fizyczną odległość pomiędzy przedmiotami i pomiędzy ludźmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauważa i na co reaguje jest odległość pomiędzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwiększa ta odległość a w dodatku samemu niemożna mieć na to wpływu mogą być dla dziecka przerażające.
Bardzo absorbująca i interesującą jest obecnie obserwacja położenia rożnych rzeczy wobec siebie – rzeczy mogą być w sobie wzajemnie, na sobie, pod sobą itd.
Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robić żeby się coś działo. Wyłącznik światła jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre rzeczy/sytuacje są ze sobą związane, na przykład że klucz przekręcony w dziurce w drzwiach wejściowych oznacza, że tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumieć, gdy coś jest ”nie tak” np gdy ludzie zderzą się ze sobą – to możne być zabawne – ale i przerażające. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynować swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo ważne jest, by pamiętać, że dla każdego dziecka świat relacji będzie innym – własnym- przeżyciem – całkowicie opartym na tych umiejętnościach, które dziecko zdobyło w poprzednich skokach rozwojowych.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

w ogóle fajnie się ten skok nazywa- lęk separacyjny i rzeczywiście młody jak widzi, że się oddalamy to lament
dokłądnie zauważyłam, że Mikołaj strasznie sie boi żebyśmy go nie zostawili........a ogólnie strasznie wesoły jest ostatnio on ogólnie jest bardzo wesołym dzieckiem, które prawie wogóle nie płacze ale ostatnio przechodzi sam siebie co wyprawia wczoraj rozmawiał i śmiał sie w głos do smoczkaczasami zaczynam wątpić w moje dziecko heheheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:11   #1461
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Laski to normalne ze moj ciagle wywija raczkami i nogami? W sensie rzadko trzyma jest spokojnie, ciagle macha nimi
U nas to normalne

[QUOTE=elf27;33945545]

Tylko najgorszy ten mama-terror. Coś nie pasuje i włącza mi taką syrenę i złość, że szok. ANIOLINA, po ostatnich obserwacjach zwracam honor- maluszki potrafią wyczuć pismo nosem. Mój wydziera się najgorzej u mnie, bo wie że zrobię wszystko by go zadowolić
/QUOTE]
NO do mnie tez najbardziej placze, ale jakos sobie radzimy

Cytat:
Proszę o rady!
chyba jednak kupimy nowa spacerowke ale nie musi byc super lekka. Chce zeby miala pompowane kola, duza budke, moze byc 3 lub 4kolowa. Z dobra amortyzacja.
I zeby mozna bylo wpinac w nia o ile to mozliwe fotelik maxi cosi.
Co myslicie o spacerowkach x-lander??
My mamy xq, nie ma przekladanej raczki, ale spacerowke mozna wpiac w druga strone, na razie Kasia jezdzi przodem do mnie. Ogolnie jestem na razie zadowolona, moze troche mi sie w budce nie podoba, ze nie mozna bardziej regulowac stopnia jej rozlozenia, tzn sa tylko 2.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
,ja mialam dzisiaj 64,9 ;D

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

a owsianka nie zatwardza ?prosze,powiedzcie,ze nie
chyba nie, u nas nie, kleik kukurydziany zatwardza mniej niz ryzowy
ogolnie ta ktora ma wiecej blonnika zatwardza pewnie mniej od innej.

Truscafka ale Ty musisz duzo jesc zeby miec sile do prayc dziewczyno

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
zjadają Wasze dzieci?
Za tydzień kończy pół roku, więc dołączymy mięsko do jadłospisu.
To wszystkiego naj dla panienki No, ja niestety z mocniejszego to tylko czasem colę popijam i karmi
Ja karmię - planuję tak do roku.
moja na noc zjada ok 130 ml kaszki, a obiadku zjada dokladnie maly sloiczek

Ja pijam winko tak po lampce wieczorami.
teraz mam dodatkowa motywacje do karmienia, bo jak wracam za ok 3 miesiace do pracy to chce pracowac krocej, wiec przynajmniej tyle musze wytrzymac.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mam pytank-mała dostawała marchewke ze 4 razy co drugi dzien.czy dawac jej jeszcze sama marchew czy dac juz z ziemniakiem?
i tez dac najpierw około 1 łyzeczki????
dokladnie tak

Cytat:
skok u nas to samo

elfie ja Cie podziwiam za ta diete, no to u nas chyba tez ten skok, my mamy jakos 10 dni pozniej i idealnie pasuje 25 tydzien mamy, bo Mala dzis 3 dzien nieswoja, podloga ja parzy jak jest odkladana i czesto budzi sie z placzem, zabki nie ida, brzuszek nie boli i ogolnie ma lekki katarek, ale zdrowa, bo u lekarza bylysmy kontrolnie.
placze najbardziej jak sie oddalamy
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:17   #1462
OlusiaS
Wtajemniczenie

ja po ukaszeniu uzywam pasty do zebow.Babel nie schodzi,ale w ogole nie swedzi.Najlepiej jak najszybciej posmarowac,bo pozniej nie dziala.Takze latem mam zawsze tubke przy sobie .Aha.I raczej te "lepszejsze" pasty dzialaja,typu np blend-a-med,colgate itp.

Goldika nasz dzieciaczki maja dzisiaj taki sam obiadek .ja jeszcze odrobinke pietruszki dorzucilam.Masz parowar,czy kombinujesz z garnkami?
Teraz zjadla mala owsianke,ktora polecila wiolqn na wizazu.Malej smakowalo.Jedynie po ugotowaniu nie zmiksowalam,a przetarlam przez sito.

Truskafka uwazam,ze przesadzasz z ta waga i dietami .Kobito,jestes szczupla !!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:23   #1463
goldika
Zakorzenienie

Olusia mam parowar i bede w nim robic chyba warzywka bo nie chce zeby tracily za duzo na witaminkach
jak smakowal obiadek?
bo Olo sie zajadal, a potem zrobil kupe bez stekania! jak moje gotowanie bedzie mu sluzylo lepiej niz sloiczki to calkowicie z nich zrezygnuje.
Aaaa i zawekowaly mi sie sloiki hyhyh, wiec mam 3 na pozniej
Stary 2012-05-07, 14:30   #1464
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Olusia mam parowar i bede w nim robic chyba warzywka bo nie chce zeby tracily za duzo na witaminkach
jak smakowal obiadek?
bo Olo sie zajadal, a potem zrobil kupe bez stekania! jak moje gotowanie bedzie mu sluzylo lepiej niz sloiczki to calkowicie z nich zrezygnuje.
Aaaa i zawekowaly mi sie sloiki hyhyh, wiec mam 3 na pozniej
ad.1 to ja chyba nastepnym razem pobawie sie w gotowanie na parze,ale bez sprzetu niestety :/.
ad.2 jeszcze nie jadla,bo byla glodna,a warzywka sie gotowaly,wiec dostala ten kleik.pocieszylas mnie z koopa
ad.3 mi wyszly 2 porcje raptem
Stary 2012-05-07, 14:36   #1465
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
ad.1 to ja chyba nastepnym razem pobawie sie w gotowanie na parze,ale bez sprzetu niestety :/.
ad.2 jeszcze nie jadla,bo byla glodna,a warzywka sie gotowaly,wiec dostala ten kleik.pocieszylas mnie z koopa
ad.3 mi wyszly 2 porcje raptem
ad.3 zalezy jak duzego mialas brokula i ile dalas dodatkow
ja mialam sporo tego brokula + 2spore ziemniaczki.
wyszly mi 4srednie porcje.
Stary 2012-05-07, 14:44   #1466
owieczka86
Zadomowienie

basiula19 - ja też lubię jak podczas karmienia Filipek się przytula,głaska mnie i patrzy na mnie takimi słodkimi oczkami zupki i deserki oczywiście dostaje ale cycuś to podstawa
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:47   #1467
goldika
Zakorzenienie

zakochalam sie w tej macie
http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...308332819.html
ma 100x150cm, my nie mamy dywanow wiec mysle czy nie kupic jej. na tej z FP ledwo sie miesci, nie bardzo moze sie na niej obracac
a ta nawet do kosza od wozka i heja na trawnik
Stary 2012-05-07, 14:47   #1468
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

jestesmy, wróciliśmy od teściów.
Było spoko, tylko w pewnym momencie zakazałam teściowej nosić mała i posłuchała.

Helenka zaczęła bujał sie na kolankach i rączkach i przesuwa sie do tyłu i to tak daleko potrafi przepełznął . Czekamy na ząbki

mam pytanie o mrożenie zupek a dokładnie o konsystencje zupki po rozmrożeniu. Bo moje po rozmrożeniu wyglądają tak jak bym rozgniotła wszystko widelcem a było zmiksowane. Czy to jest normalne?

i jeszcze o cos miałam pytac ale zapomniałam.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:50   #1469
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam się po nieprzespanej nocy

Amelka do 3 budziła się średnio co godzinę, a od 4 d 5.30 nie spała i kombinowała jak tu stanąć w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
A ok, dziękuję.
Co u Ciebie ?

Dziewczyny UWAGA tz dostał kopala w dupala na rozpęd i zbieramy na działkę ale ciiii, żeby nie zapeszyć

Michałek dwie noce przespał całe, a dzisiaj budził się 2 razy a miało być tak pięknie ....
Lepie, dołki jakoś ostatnio mnie omijają

noooo super a masz już jakieś wyobrażenia nowego domu?

a chcesz w du.psko 2 pobudki to dla mnie byłby luksus

nikaa takie maluszki to nawet wiatrem mogą się opalić

elf27 łokcie zeszły, ale od czego to wylazło to pojęcia nie mam nadal. Od 1 maja jesteśmy tylko na cycu (nabiał jem normalnie, więc nie od tego coś wyszło), wczoraj i dziś dałam jabłko, bo kiepsko u nas z kupskiem tzn. u Amelki Też łączę się w bólu co do rozszerzania diety
i kciuki za szybkie i bezbolesne ząbkowanie

pokszyfka brawo dla solenizantki i STO Lat!

OlusiaS śniłaś mi się dziś - dzwoniłam do Ciebie żebyś mnie przenocowała po kłótni z chłopem

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile z Was karmi jeszcze piersią??? jak długo planujecie karmić???
Ja i chciałabym karmić jak najdłużej

A mamuśki karmiące cycem - dajecie jakieś mm na noc czy nadal cyc tylko?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:55   #1470
OlusiaS
Wtajemniczenie

poszlam przebrac malej pampersa przed drzemk,a tam koopol po same plecy .Albo przypadek albo ta owsianka ja ruszyla?Wczoraj tez nie dostala zadnych warzyw,tylko owocki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości