|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Ja w drugiej ciąży ruchy poczułam w 14tyg.Teraz czekam na to cudowne uczucie
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie się cieszę
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia ja tez mam jedo i uwazam ze gondola jest rewelacyjna duza gleboka i kola sobie radza minus psacerowki to na paskach chwieje sie ale i taak jestem zachwycona tym wzkiem i nie zaluje ze go mam a na letnie spaceru uzywamy malego coneco
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- zapomnialam napisac ze teraz jak byl snieg w zimie tez jezdzilam spacerowka jedo bo skretne kola sobie nie radzily
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie znbow calodzienne mdłosci a za godzine do pracy....zaraz siewykoncze.... |
||
|
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spacerówka nie podoba mi sie ze względu na swój ortopedyczny wygląd, nie ta epoka dla mnie i dlatego, że mały w niej ciągle mi zjeżdżał. AAAA i jeszcze to że jest ta sama budka-nie ładnie wygląda w spacerówce budka od gondoli. Aha i ja mam fyn 4ds i kółka w razie co blokuję, żeby się nie skręcały. Ja też często używam jedo bo parasolka na tych małych kółeczkach, bez podbicia to jest koszmar.Strasznie żałuje wydanych na parasolkę pieniędzy a chodził mi po głowie bjc czemu nie kupiłam ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Bartek nie je w nocy od 6 m-ca życia za to budzi się na przytulanie ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- teraz spacerówkę kupiłabym http://www.bobowozki.com.pl/product_...33825ec821b6ca lub http://www.bobowozki.com.pl/product_...33825ec821b6ca a mam http://www.bobowozki.com.pl/product_...95c4757a4dd5ab i głupi krawężnik to już dla mnie problem.
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia ja mam bartatine moja dlugo jadla w nocy teraz tez sie budzi i tez spi w pieluszce i chodzi u nas koszmar to smoczek ale po szczepieniu teraz mysle ja oduczyc nie wiem jak ale musze
to nasza gondola Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-05-07 o 15:22 |
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
o smoczek to następna sprawa. W dzień zabieram i chowam ale nie ma mowy o spaniu bez. A to wszystko trzeba "pozałatwiać" do listopada:/
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
aa nie wkleilo
nooo ja na sama mysl o smoczku to boje sie pomyslec co bedzie sie dzialo bo pieron przewaznie sie na smoczka budzi i jest mama mimi ehhhh bedzie tydzien placzu ![]() :brzyda l: i tak bede wygladaca spacerowka te http://allegro.pl/coneco-wozek-trape...302657410.html w maire radzi sobie na chodnikach i miesci sie bez problemu w samchodzie wiec zabieram ja do miasta Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-05-07 o 15:27 |
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
też mam ten wzór szaro-zielony
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak wózek nie ma skrętnych kół to się nie nadaje (mieszkam w mieście)? Strasznie mi się podoba taki retro http://allegro.pl/hit-retro-4w1-roya...315425752.html tylko kolor inny niż na aukcji bo taki beż jest piękny ale niepraktyczny zupełnie
|
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
Edzia i weronika - czytałam w jakiejś gazecie dla mam, żeby nie oduczać dziecka smoczka albo pieluch wtedy, gdy na świecie pojawia się rodzeństwo, żeby to pierwsze dziecko nie czuło, że coś jest mu zabierane przez to, że rodzi się nowy członek rodziny. Coś w tym jest, więc oduczajcie może teraz, żeby do listopada już zapomnieli
|
#1122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi przypadł do gustu.
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózków to mnie sie starsznie Xlandery podobają i chyba taki sobie sprawimy. Właśnie tż mi powiedział, że jego znajomy chce sprzedac swojego, cały zestaw.
Taki fason mi odpowiada, kolor jest mi raczej obojetny, oprócz ciemno-zielonego
|
|
|
|
#1124 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mgłabym zrobić sobie wtedy USG 4d ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Aaaa, apropo wózków.. jestem zakochana w tych retro wózkach. Im większe koła tym lepiej ![]() ale drogie cholerstwo ..
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
neseczka piekny wozek i w miescie powinien swietnie sobie poradzic ja nie mam skretnych kolek snieg sie tam nie pacha i prowadzi sie supewr a w malej spacerowce blokuje bo mnie wkurzaja zreszta czasem chodniki sa tak nie rowne ze tylko duze kola im podolaja a ty sie nie umordujesz
wiem ze co osoba to opinia ale ja wlasnie patrzylam zeby byly duze pompowane kola i nie skretne
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrząc na to co piszą inne wizażanki na innych wątkach, musze stwierdzic, że prawdopodobieństwo znalezienia dobrego prywatnego lekarza jest taka sama jak znalezienie dobrego na NFZ ![]() Osobiście wole NFZ - w końcu też za to płace ![]() I wcale nie uważam, że każda musi chodzic na NFZ, niech każdy robi tak jak uważa
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisałam się państwowo za radą koleżanek, które chodziły prywatnie. Mówiły, że jak ciąża nie jest zagrożona to nie widzą sensu (chodzi przede wszystkim o dostępność do lekarza). Poza tym jak się później nawet trafi do szpitala, gdzie pracuje lekarz to on najczęściej albo jest na urlopie albo udaje, że Cię nie zna ( oczywiście pewnie nie dotyczy to wszystkich lekarzy) - chodzi mi o sytuacje, kiedy lekarz deklarował się, że będzie przy porodzie. Nie mówię, że nigdy nie pójdę prywatnie. Jeśli będzie coś się działo, nie dostanę się do mojego to wtedy się zdecyduję. Narazie nie czuję potrzeby. |
|
|
|
|
#1128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jutro mam wizyte na NFZ, pobierze cytologie ginek, zleca mi tu czesc badan i tu bada na fotelu, a do niego prywtanie chodze na usg bo lepszy sprzet i place tylko 70 zl za USGSam mi zaproponowal taki uklad |
|||
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka opcja też jest dobra, badania robisz na NFZ bo to jest kupa badań i kupa kasy, a usg masz tylko kilka razy. Na usg też bym sie wybrała prywatnie i może sie nawet wybiore na to 4D
|
||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
weroniczka i karolla fajne domki
)my nie mamy najgorzej tzn tż ma mieszkanie swoje-narazie mieszkamy w nim my i jedna studentka ktorej wynajmujemy ,a jak sie przeprowadzoimy do toprunia to cale bedzie wynajete-zawsze jakas kasa na zycie w toruniu no i na mieszkanie tam bo na kupno nas nie stac no ale marzymy o domku pod miastem...ale to pewnie kwestia ilus tam lat jeśli wogole![]() leze na tapczanie obżarta jak świnka ))ostatnio ciągle nbym jadla mieso i zupy koniec koncow jem dwa dania na obiad co dzien )jeszcze troche i bede 10kilo na plusie hehhehe a dzis zrobilam na obiadek zawijance z miesa drobiowego z serkiem topionym w srodku do tego ziemniaczki z koperkiem, sos smietanowo zilowy i groszek troszke z mąką wymieszany..pychotka ogolnie mysle co ugotowac tżowi bo ma urodziny w sobote ostatnio sie rzucilam na flaczki i na gulaszowa sorki to byl kącik wyznania milosci dla jedzenia ![]() |
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !
Dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po 3 tyg. L4 .. teraz żałuje, że wróciłam Zresztą przychodzi dziewczyna na zastępstwo za mnie więc pokaże jej co i jak i więcej mnie nie zobaczą Oczywiście z rana przytulałam się z kibelkiem.. z jednej strony męczę się okrutnie zaś z drugiej dzięki temu codziennemu rytuałowi wiem, że maleństwo rośnie Przepraszam, że tak ostatnio mało mnie na wątku, ale ostatnio mam napięty grafik, głównie zawiązany z moimi studiami Co do wózków to póki co nastawiam się na Xlandera Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje sobie troche wątek mamuś majowo-czerwcowych i zazdroszcze im że już niedługo zobaczę swoje maleństwa . Wiem że sama ciąża to piękny czas ale chciałabym żeby był już chociaż wrzesien .. a tu jeszcze tyyyyle czasu ..
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
Witajcie po kilku dniach przerwy, jak zwykle nie próżnowałyście ![]() Ja byłam u teściów i miałam przerwę od komputera. Widzę, że temat wózków na tapecie, i tu moje pytanie czy polecacie jakis solidny wózek, który jest równocześnie lekki? tak ok. 10kg? dla mnie jest to jedna z bardziej istotnych cech bo będę musiała to taszczyć sama z 3 piętra ![]() polećcie coś proszę ( linki baaardzo mile widziane) ![]() a tak w ogóle to smutno m dzisiaj bo cały zeszły tydz. miałam TŻ przy sobie a teraz znowu dopiero na weekend przyjedzie
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
hehe czarnamadonna ja tez caly czas jem jem i jem przed chwila odgrzalam ziemniaczki i wzielam kaputske od tesciowej uwielbiam taka mlodziutka pychota
ja ostatnio tz na urodziny robilam poledwiczki
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. nie smuć się ..czas szybko leci .
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mojego TŻ również zobaczę dopiero w weekend..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Waga wózka też jest dla mnie bardzo ważna .. tżet bedzie ze mna zaraz po porodzie ale potem wraca do pracy .. zostane sama i jakos bede musiala sobie radzic ..
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Co do smoka to moje dziecko nadal śpi ze smokiem i ja z tym jakoś strasznie nie walczę - jest to zamiennik za picie w nocy . Udało nam się na miesiąc wyeliminować ale to był koszmar z budzeniem się w nocy.
Wózek hmmm ja do Ani miałam Quinny speedi i w sumie złego słowa nie powiem. Potem w prezencie dostał go ktoś z rodziny i teraz nowy muszę kupić :P Czaję się na murę 4 ale tylko spacerówkę bo gondolę od quinny odzyskałam - wiem że muszę mieć duże fajne koła. Co do dużej gondoli to ja się za bardzo nie wypowiem poza tym że używałam krótko, bo mała szybko siadała i spacerówka poszła w ruch i używa się jej długo więc to ma dla mnie większe znaczenie ...
|
|
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
przychodzę zapytać bardziej doświadczone mamusie. Byłam dziś na USG, jestem w 6 tygodniu ciąży, biło serduszko ale 109 uderzeń, czyli poniżej normy. Czy któraś z Was też tak miała. Jestem przerażona, za 2 tygodnie kolejna wizyta.
30.04.2011 Żonka 2mc starań- są II kreski NT7mm- kariotyp prawidlowy męski 06.01.2013- Synek Nikodem Edytowane przez evvelina88 Czas edycji: 2012-05-07 o 20:53 |
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc nie martw się na zapas, tylko czekaj do następnego usg, może jest u Ciebie tak jak u mnie, że dziecko jest młodsze niż wynika to z OM. Trzymam kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Wam się udało i że mogę Cię tu spotkać! Ściskam mocno Mamę i Malucha 

28.08 2010 Nasz Dzień

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

.. nie smuć się ..czas szybko leci .