|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
ooolllccciiiaaa dobrze, że pojechałaś do swojej gin. Jej słowa powinny Cię trochę uspokoić. I pamiętaj o witaminkach, jedz codziennie
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
znowu ![]() jak głowa, lepiej coś? ![]() ooolllccciiiaaa, bardzo Ci dziękuję za info o szyjce. |
|
|
|
#3723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to moja droga, witaminki do buźki i na lewy boczek najwązniejsze że masz dobrych lekarzy i pamiętaj że oni wiedzą co robić, będzie dobrze kochana, zobaczysz!!
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda na to, że właśnie sprzedaliśmy naszą poczciwą staruszkę (pełnoletnią) astrę
Co najlepsze, małż wczoraj wystawił ogłoszenie a już dzisiaj kupiec się znalazł
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybciutko poszło |
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
nooo i z tego najbardziej się cieszymy
Problem z głowy z utrzymywaniem tego na chodzie
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że poszłaś do tej dr. trochę Cię uspokoiła chociaż. Ale tak jak dziewczyny pisały, nie każde dziecko ma takie same wymiary. Moja też miała różne wymiary z różnych tygodni, ale mieściła się w normie. Co więcej lekarz powiedział, że jest maleńka ale się jeszcze mieści w granicach, a moja gin powiedziała że jest ok jak na jej wiek, a tamten lekarz od genetycznego tak mówił bo lubi duże bobasy
![]() Mojej siostry dzieci są zdrowe a 2 latek nosi już prawie taki sam rozmiar czapeczki jak jej 6 letni synek... dzieci mają różne wymiary jak i dorośli... poczekaj z 2 tygodnie i sprawdź jeszcze raz. Będzie dobrze |
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
blueberry88 dalej boli tz właśnie Wrocil dał mi coli może przejdzie.
|
|
#3731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zapytałam któregoś dnia moją położną o co chodzi z tym spaniem, czy to aby nie przesadzone, że na wznak nie wolno. Powiedziała, że to sprawa tak skrajnie indywidualna, że tu nawet o tym nie mówią - jednej bowiem trudno oddychać, druga nawet zemdleć może, ale dwadzieścia innych kobiet w najmniejszym stopniu nie odczuje, że dzieje się coś niewłaściwego. I dlatego - jak już ktoś koniecznie chce wiedzieć - każą się wsłuchać w swój organizm i samej sobie odpowiedzieć czy czujemy, czy przy leżeniu na wznak cokolwiek nam się dzieje. Jak nie - leżmy tak sobie do upojenia, choćby do samego 40 tygodnia ![]() ______ A, jeszcze jedna ciekawostka z cyklu "co kraj to obyczaj". Przychodzi dziś do mnie koleżanka (Polka, trzyletnie dziecko), siada w kuchni i zaczyna czytać listę wyprawkową przyczepioną na lodówce. - O - mówi - proszku jeszcze nie masz, to ja ci mogę kupić w Polsce, bo za tydzień jadę. - Tak właściwie to nie chcę wozić z Polski, bo za rzadko jeżdżę - odpowiadam - ty mi lepiej powiedz, jakie tu są proszki dla niemowląt, przecież to szaleństwo sprowadzać przez rok proszki... - Otóż nie ma - odpowiada koleżanka - bo tu się nikt w takie coś nie bawi. I co wy na to? Bo ja się jednak cholernie zdziwiłam, myślałam, że specjalne proszki to (zawsze i wszędzie) konieczność, a nie tradycja polskiej emigracji.ooolllccciiiaaa - doskonale rozumiem, że się martwisz, pewnie każda z nas byłaby zaniepokojona, gdyby to dotyczyło jej dziecka. Ale spójrz - tu wszystkie jesteśmy obiektywne i wszystkie mówimy Ci dość zgodnie, że gdyby faktycznie był powód do obaw, to lekarka na pewno powiedziałaby to wprost. Z obserwacji widzę, że lekarze często wolą nastraszyć, powiedzieć coś 'na wyrost', niż pocieszać matkę, że jest ok, skoro nie jest. A więc - skoro Twoja lekarka uznała, że Oskar mieści się w normach - to się mieści i nie ma w ogóle o czym mówić. Będzie dobrze |
||
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do proszków to na pewno w DM jest płyn do prania kolorów i proszek do białego dla dzieci....tyle wypatrzyłam ![]() a masz może namiary na jakiś i nie za drogi a sprawdzony krem rozjaśniający-bo nie dość, że mnie wypryszcza, to zostają blizny...
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapamietam sobie, bo mi jednak najlepiej na plecach lezec, wtedy mnie kregoslup nie boli. ![]() A co do proszku to nie wiem, w sumie tutaj tez nie kazdy sobie zawraca glowe specjalnym proszkiem dla niemowlat Jeszcze inni piora w platkach mydlanych...Szczerze mowiac, wydawalo mi sie, ze skora noworodka jest zbyt delikatna na zwykly proszek, ale jesli u Was ich nie ma to... Chyba wszystko ok? ![]() Mlody mial pare miesiecy jak zaczelam mu prac ciuszki w zwyklym proszku, razem z moimi ciuchami. Tylko plyn do plukania kupowalam "sensitive" Ale nie wiem czy u noworodka bym sie na to odwazyla
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co moje dziecię to bardzo lubi bo za każdym razem jak połżę się na plecach to Mała bardzo daję się we znaki ![]() Ad 2. Bardzo ciekawe. Myślałam, że specjalne proszki to coś normalnego, jak proszek do białego czy koloru. |
|
|
|
|
#3735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby Oskarek przybrał na wadze!Cytat:
![]() ciekawe jak tam Asia po wizycie? |
||
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kremy rozjaśniające to akurat z Polski woziłam (bo lekkie, tanie i łatwo dostępne) - Ziaja Kuracja Wybielająca. Ale czy ona skuteczna, to nie umiem powiedzieć (u mnie chodziło głównie o to, by zapobiegać powstawaniu nowych piegów)
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
ollllccciiiaaa teraz tylko pozytywne myślenie, witaminki, warzywka, odpoczynek i zobaczysz, że na następnej wizycie będą tylko same dobre wieści!
A ja mam pytanko z innej beczki.... Kupowałyście może poduchę do spania? Takiego dużego rogala? Bo chwilami to nie wiem jak się ułożyć.... Zastanawiam się tylko czy te poduchy faktycznie coś pomagają. |
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj mam wilczy apetyt ciągle cos jem
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi pomaga bardzo bardzo. nie Kupilam Rogala a miałam taki zamiar
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
a ja zarzucam kopytko na męża, już tak przed ciążą miałam
|
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i jakoś już tak się przyzwyczailam i w miare dobrze mi się śpi szkoda mi pieniedzy na taka posuszke w Swiecie dziecka za ok 100 zł widzialam także wolę kupić coś innego w to miejsce
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja po wizycie:BPD 77 mm (31w0d) HC 285 mm (31w0d) AC 254 mm (29w4d) FL 59 mm (30w4d) FW 1531 g ![]() Wiek wg OM : 31w3d, wg USG 30w4d . Na początku zmartwiłam się obwodem brzuszka. Ale lekarz powiedział,że wszystko w normie i nawet na wydruku z USG mam napisane : FL/BPD 0.77 (0.71-0.87) FL/AC 0.23 (0.20-0.24) HC/AC 1.12 (0.96-1.17) FL/HC 0.21 (0.19-0.21) Pierwszy raz miałam robione KTG - ale to fajne jest No i mały ułożył sobie bardzo nisko główke. Dlatego odczuwam te kłucia . No i częste siusianie też jest skutkiem tego. Po spacerkach mam leżeć z nogami do góry. Szyjka długa i zamknięta,chociaż lekarz początkowo się wystraszył że główka nisko i powiedział "muszę ją popchnąć troche "
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Uwielbiam mojego gina, znów poświecił mi sporo czasu i wszystko dokładnie wytlumaczył. Otóż:
- szyjka ok twarda, zamknięta, skierowana do tyłu, długa - bez zmian - wyniki badań idealne - wynik usg w 29 tc. bardzo dobry, mała rośnie proporcjonalnie, łożysko funkcjonuje dobrze, przepływy ok - brzuch - za twardy, za bardzo naprężony Dostalałam jednak fenoterol, 4 razy 1/2 tab. Powiedział że macica jest rzeczywiscie trochę nadaktywna i teraz nikt nie odgadnie czy to może byc niebezpieczne czy nie w dłuższej perspektywie, lepiej wziać wiec lek w tej podstawowej dawce. Aga od jakiej dawki zaczynałaś?? Cytat:
zobaczysz, bedzie dobrze, lekarze tak jak ktoś tu pisał, wolą powiedzieć więcej i na wyrost niż mniej..taka ich rola by powiedzieć nawet o podejrzeniach, obawach itp. W większości przypadków one na szczęście sie nie potwierdzają! Moją koleżankę baaardzo straszyli, ze dziecko za małe, ze złe wymiary.. Bardzo! Właściwie mieli pewność, że jest, będzie źle. A mały się urodził (troszkę przed terminem) ale zdrowy całkowicie. A u niej chodziło o łożysko, które juz dłuzej nie chciało odżywiać dziecka... |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Brawo dziewczyny
fajnie, że takie dobre wiadomości
|
|
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam fajną strone
po lewej str jest lista sklepów jak klikniemy na jakiś to wyświetlaja nam się promocje w danym sklepie ale rzeczy dla dzieci ![]() http://promobaby.pl/market-rossmann.html
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super wieści
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

znowu 
oprócz tego kazała dużo leżeć wyłącznie na boku,absolutnie nie na plecach. Powiedziała żeby się nie martwić się bo nawet jak okaże się że to hipertrofia to będziemy kontrolować maluszka no i w takich przypadkach wcześniej się robi cięcie,żeby mógł już sobie ładnie rosnąć na zewnątrz bo to często wina łożyska,nie dociera do dzidzi tyle co powinno.
najwązniejsze że masz dobrych lekarzy i pamiętaj że oni wiedzą co robić, będzie dobrze kochana, zobaczysz!!
Co najlepsze, małż wczoraj wystawił ogłoszenie a już dzisiaj kupiec się znalazł

super

(moja kolezanka z pracy w 30t ma malego 1100g)....loooomatkooo jak dalej tak bedzie rosl to wyskoczy 4kg bobas
Bo ja się jednak cholernie zdziwiłam, myślałam, że specjalne proszki to (zawsze i wszędzie) konieczność, a nie tradycja polskiej emigracji.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby Oskarek przybrał na wadze!
. No i częste siusianie też jest skutkiem tego. Po spacerkach mam leżeć z nogami do góry.