Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 17:52   #4231
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Miikiii Pokaż wiadomość
to co poprawic?
jak się robi surówkę ze słoika ?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:53   #4232
Miikiii
BAN stały

to była kupna.
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:55   #4233
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas się leczę, myślałam, że tu dostane wskazówki co poprawić, a tu jedynie tylko potrafią krytykować, no cóż.
ALE TY NIC NIE ZMZMIENIASZ !!!! DALEJ ROBISZ SWOJE I OCZEKUJESZ NA POCHWAŁE !!!??? Chyba z byka spadłaś

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
uhh, nie. Najpierw przytyłam do minimum ustalonego przez lekarza (50kg) a później właśnie chciałam tę wagę utrzymać. Ale jedząc mniej więcej podobnie od sierpnia mam +8kg (a wolałabym mieć max 55kg, wtedy czuję się znośnie, już nie mówię o magicznych 50kg które zatrzymałabym chyba tylko na 500kcal ) i obawiam się, że mogę jeszcze utyć!
No nie wiem, co jest grane. Fakt, nie jem może bardzo zdrowo, ale jednak nie są to fastfoody czy duża ilość słonych przekąsek, itp. Na święta BN i Wielkanoc jadłam np. ciasta i nieco większą ilość jedzenia, może od tego tak przytyłam? Wyliczyłam w kalkulatorze, że max powinnam spożywać 1600kcal. Nie wiem, ile teraz spożywam
Może masz jeszcze braki jakiś witamin itp.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
jak się robi surówkę ze słoika ?
A skad Ty to wymyśliłaś ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:56   #4234
Bellamy
Zadomowienie

DZIEWCZYNY, zlitujcie się. tu nie chodzi o wyliczanie dokładnie co do jednej kalorii. tu chodzi o ogół, o ogólne pojęcie zdrowego, pełnowartościowego posiłku, o jakość jadłospisu ale też o WASZE podejście do tego. równie dobrze można jeść te 1600kcal z orzechów, a jedyne do czego dojdziecie to wyniszczenie, niedobory, tycie to sprawa indywidualna.

szakal, pewnie masz w mnie w ignorowanych - i chyba sama zrobię to samo, bo jak czytam takie rzeczy to

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
A co dodać i pozmieniać ?
po prostu coś dodaj. owoce do śniadania, zdrowe, słodkie przekąski do posiłków/między posiłkami. rzeczy które są kalorycznie duże, a ilościowo małe - masło orzechowe, nutella, orzechy.

na prawdę przykro się robi jak się widzi takie zaślepienie chorobą - i proponuje te posty przenieść na KZ.
Stary 2012-05-07, 17:59   #4235
Milka1224
Rozeznanie

U

I owsianko-orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z ciemnymi winogronami, świeżym ananasem, migdałami, polana suszonymi śliwkami rozparzonymi z lyżeczką kakao naturalnego

II wiejski 200g z warzywkami, rzeżuchą prosto z doniczki i grzanką z chlebka kukurydzianego

III 2 bardzo duże gołąbki bez zawijania (mięso, ryż, kasza, kapusta pekińska, krojone pomidory, zioła) obsmazone na oliwie i zapieczone + puree z zielonego groszku

kilka domowych amarantusko-sezamków <3

IV pieką się wytrawne muffiny z reszty groszku, szpinaku i wędzonego dorsza

do picia: kawa, herbata, mięta i woda
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:59   #4236
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
uhh, nie. Najpierw przytyłam do minimum ustalonego przez lekarza (50kg) a później właśnie chciałam tę wagę utrzymać. Ale jedząc mniej więcej podobnie od sierpnia mam +8kg (a wolałabym mieć max 55kg, wtedy czuję się znośnie, już nie mówię o magicznych 50kg które zatrzymałabym chyba tylko na 500kcal ) i obawiam się, że mogę jeszcze utyć!
No nie wiem, co jest grane. Fakt, nie jem może bardzo zdrowo, ale jednak nie są to fastfoody czy duża ilość słonych przekąsek, itp. Na święta BN i Wielkanoc jadłam np. ciasta i nieco większą ilość jedzenia, może od tego tak przytyłam? Wyliczyłam w kalkulatorze, że max powinnam spożywać 1600kcal. Nie wiem, ile teraz spożywam
próbowałas porozmawiac z dietetykiem?
robiłas badania?-tarczyca?
Stary 2012-05-07, 18:01   #4237
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
ALE TY NIC NIE ZMZMIENIASZ !!!! DALEJ ROBISZ SWOJE I OCZEKUJESZ NA POCHWAŁE !!!??? Chyba z byka spadłaś

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Może masz jeszcze braki jakiś witamin itp.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

A skad Ty to wymyśliłaś ?
no na obiad ją jadła

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
to była kupna.
wiem, wiem

tak tylko chciałam temat zmienić
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:01   #4238
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I owsianko-orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z ciemnymi winogronami, świeżym ananasem, migdałami, polana suszonymi śliwkami rozparzonymi z lyżeczką kakao naturalnego

II wiejski 200g z warzywkami, rzeżuchą prosto z doniczki i grzanką z chlebka kukurydzianego

III 2 bardzo duże gołąbki bez zawijania (mięso, ryż, kasza, kapusta pekińska, krojone pomidory, zioła) obsmazone na oliwie i zapieczone + puree z zielonego groszku

amarantusko-sezamki dasz przepis?
ślicznie jak zwykle
Stary 2012-05-07, 18:04   #4239
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
U

jak dobrze że jesteś

szkoda ze w szpitalach tak nie gotują
Stary 2012-05-07, 18:12   #4240
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, zlitujcie się. tu nie chodzi o wyliczanie dokładnie co do jednej kalorii. tu chodzi o ogół, o ogólne pojęcie zdrowego, pełnowartościowego posiłku, o jakość jadłospisu ale też o WASZE podejście do tego. równie dobrze można jeść te 1600kcal z orzechów, a jedyne do czego dojdziecie to wyniszczenie, niedobory, tycie to sprawa indywidualna.

szakal, pewnie masz w mnie w ignorowanych - i chyba sama zrobię to samo, bo jak czytam takie rzeczy to

po prostu coś dodaj. owoce do śniadania, zdrowe, słodkie przekąski do posiłków/między posiłkami. rzeczy które są kalorycznie duże, a ilościowo małe - masło orzechowe, nutella, orzechy.

na prawdę przykro się robi jak się widzi takie zaślepienie chorobą - i proponuje te posty przenieść na KZ.
to co? W czym problem? Ja opisuję swoją sytuację i chciałam się poradzić, jeśli nie masz nic do dodania, nie musisz się udzielać.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
próbowałas porozmawiac z dietetykiem?
robiłas badania?-tarczyca?
myślisz, że to może być tarczyca? W szpitalu wszyscy się niby cieszyli, ale przez 2 dni do tygodnia nie wierzyli że przytyłam (może faktycznie odbudowa narządów itp.) ale... byłam tam miesiąc i nie wiem czy mogę to tu napisać ale przytyłam 11kg. W ciągu MIESIĄCA.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:15   #4241
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
ślicznie jak zwykle
dziękuję!
robiłam z tego przepisu
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/...-sezamowe.html

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
jak dobrze że jesteś

jestem, jestem

o co cho z tym szpitalem? Wgl uważam ze to forum nie jest wskazane dla pewnych osób... Dziewczyny, dajcie spokój, olejcie z góry na dół sprawę bo one i tak nie wezmą tych rad do serca. Szkoda nerwów

A AMARANTUSKO-SEZAMKI SĄ MEGA po pierwsze zdrowsze od kupnych bo domowe, po drugie bez chemii a po trzecie pyszne
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 18:16   #4242
blissful
Raczkowanie

Cytat:
sobota:
-arla apetina 60g w zalewie z czosnkiem, jogurt truskawkowy150g
-ok.100g lodów śmietankowo- bananowych "retro"
-porcja zapiekanki z makaronu łazanki, mięsa mielonego z indyka i warzyw (groszek, marchewka, por)
-3 kromki chleba: z serkiem cremessi, z serem żółtym, ogórkiem i papryką

niedziela:
- bułka: z serkiem cremessi, z kiełbasą i sosem BBQ, ok. 60g lodów śmietankowo- bananowych
-porcja zapiekanki jak w sobotę
- 3 kromki chleba z serkiem cremessi, z plasterkiem sera topionego i ogórkiem

Dlaczego wciąż tyję (+8kg od sierpnia) na podobnych jadłospisach? Przyznam, że na święta BN i Wielkanoc zjadłam trochę więcej ale czy można aż tyle utyć?

Moim zdaniem jesz nieprawidłowo zbilansowane posiłki i za dużo niewartościowych węglowodanów. Postaraj się skomponować jadłospis oparty na węglach złożonych, białku i zdrowym tłuszczu. Aby nie tyć powinnaś diametralnie zmienić sposób odżywiania, tak abyś nie dostarczała swojemu organizmowi jedynie określonej wartości energetycznej, ale przede wszystkim składniki odżywcze w odpowiednich proporcjach.

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-07 o 18:20
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:19   #4243
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
to co? W czym problem? Ja opisuję swoją sytuację i chciałam się poradzić, jeśli nie masz nic do dodania, nie musisz się udzielać.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

myślisz, że to może być tarczyca? W szpitalu wszyscy się niby cieszyli, ale przez 2 dni do tygodnia nie wierzyli że przytyłam (może faktycznie odbudowa narządów itp.) ale... byłam tam miesiąc i nie wiem czy mogę to tu napisać ale przytyłam 11kg. W ciągu MIESIĄCA.
problemy z tarczycą przy ed sa bardzo częste.
przebadać się nie zaszkodzi
Stary 2012-05-07, 18:22   #4244
szakal165
Zakorzenienie

Rozumiem, czyli trzeba wyeliminować węglowodany proste i minimalizować tłuszcze na rzecz białka i błonnika? Nie pamiętam, czy w szpitalu był ten rozkład składników ale chyba nie, skoro podawano mi białe pieczywo i wędliny?
Czy wystarczą badania całościowe, jakie miałam w szpitalu czy trzeba robić nowe u endokrynologa? TSH miałam w wykazie

Edytowane przez szakal165
Czas edycji: 2012-05-07 o 18:24
Stary 2012-05-07, 18:23   #4245
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jesz nieprawidłowo zbilansowane posiłki i za dużo niewartościowych węglowodanów. Postaraj się skomponować jadłospis oparty na węglach złożonych, białku i zdrowym tłuszczu. Aby nie tyć powinnaś diametralnie zmienić sposób odżywiania, tak abyś nie dostarczała swojemu organizmowi jedynie określoną wartość energetyczną, ale przede wszystkim składniki odżywcze w odpowiednich proporcjach.
do kła dnie !
nie ma to jak jeść sam shit i co stronę w wątku dziwić się 'dlaczego tyję?'

moje dzisiejsze uuu

I owsianka z kiwi, mandarynką, siemieniem lnianym, serkiem wiejskim
II 3 kromki chleba razowo-dyniowego z masłem, polędwicą z indyka i ogórkiem
jabłko
III jajko sadzone, ryż paraboliczny i porcja sałatki greckiej
IV rosołek domowy
V grecka z obiadu z dodatkiem tuńczyka
Stary 2012-05-07, 18:24   #4246
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem, czyli trzeba wyeliminować węglowodany proste i minimalizować tłuszcze na rzecz białka i błonnika? Nie pamiętam, czy w szpitalu był ten rozkład składników ale chyba nie, skoro podawano mi białe pieczywo i wędliny?
Wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać. Zawsze możesz skorzystać z porad profesjonalnego dietetyka.
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:24   #4247
Immoral
Rozeznanie

R

I. owsianka: 3 lyzki platkow owsianych, mleko 1,5%, garsc orzechow, garsc owocow suszonych, poziomki,, truskawki, lyzka miodu; kawa z mlekiem
II. kromka chleba posmarowana serkiem smietankowym, 2 plasterki szynki, ogorek
III. 65g ryzu brazowego, piers z kurczaka, salata, pomidorki koktajlowe, sos balsamico, 2 ogorki konserwowe

30min biegu

IV. puszka tunczyka, troche jog. nat. z ogorkami konserwowymi i rzodkiewka
V. 50g lososia, pomidorki koktajlowe, jajko, serek homo strociatella, inka

bardzo prosze o ocene
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:27   #4248
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
R

I. owsianka: 3 lyzki platkow owsianych, mleko 1,5%, garsc orzechow, garsc owocow suszonych, poziomki,, truskawki, lyzka miodu; kawa z mlekiem < ok
II. kromka chleba posmarowana serkiem smietankowym, 2 plasterki szynki, ogorek < hmm mogłaś zjeść dwie takie kromki ale ok
III. 65g ryzu brazowego, piers z kurczaka, salata, pomidorki koktajlowe, sos balsamico, 2 ogorki konserwowe < super

30min biegu

IV. puszka tunczyka, troche jog. nat. z ogorkami konserwowymi i rzodkiewka < jogurt zmień na serek homo nat ale ogólnie ok
V. 50g lososia, pomidorki koktajlowe, jajko, serek homo strociatella, inka < ten serek homo straciatella to jakiś słodki? bo jeśli tak to odpada, szczególnie na wieczór.. zamiast niego już lepiej kupić zwykły serek homo nat i dodać kakao

bardzo prosze o ocene
jw.
Stary 2012-05-07, 18:28   #4249
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję!

jestem, jestem

o co cho z tym szpitalem? Wgl uważam ze to forum nie jest wskazane dla pewnych osób... Dziewczyny, dajcie spokój, olejcie z góry na dół sprawę bo one i tak nie wezmą tych rad do serca. Szkoda nerwów

A AMARANTUSKO-SEZAMKI SĄ MEGA po pierwsze zdrowsze od kupnych bo domowe, po drugie bez chemii a po trzecie pyszne
wiesz,gdyby w szpitalach były takie pyszne posilki to wstręt do jedzenia zamieniłby się w uwielbienie

a co do 2 kwestii-są dziewczyny chore które wiedzą że robią źle i nie upubliczniają swojego jadła stosując się do regulaminu a są takie tóre sa dumne z tego że mogą się popisac i go łamać..
Stary 2012-05-07, 18:33   #4250
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać. Zawsze możesz skorzystać z porad profesjonalnego dietetyka.
chciałabym zdrowo zrzucić 5kg i utrzymywać wagę. Niestety, tam gdzie trafiłam, nie miałam dietetyka...
Stary 2012-05-07, 18:39   #4251
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
U

Poproszę sprawdzony przepis na wytrawne muffiny, już od jakiegoś czasu poszukuję
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:41   #4252
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Podbijam, bo zniknęło (poszłam tylko 30 minut się porozciągać, zrobić kolację... Wracam, a tu 2 dodatkowe strony wątku! Szallllone.

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam niezłą rozkminę, może któraś z Was mi podpowie.

Kiedyś pisałam, że od kiedy zaczęłam ćwiczenia schudłam 1,5kg. Zaczęłam zjadać więcej, ten kilogram z hakiem wrócił i cacy. Ostatnio wchodzę na wagę i co? Znów ponad kilo spadku (to na pewno nie wahania wagi, bo ważyłam się 3 razy- w różnych dniach), choć przez ostatnie 2 tygodnie prawie w ogóle nie ćwiczyłam (a jeśli już, to tylko się rozciągałam lub wykonywałam lekkie ćwiczenia typu callanetics, więc nie miałam jak spalić jakiejś dodatkowej ilości kcal) . Jem oczywiście odpowiednio.

No i tu pytanie- jak odzyskać te 1,5kg, ale raczej na stałe? Wejście na "porządne P" na 2 tygodnie, a potem powrót do mojego normalnego U mija się chyba z celem, bo takimi zabawami w krótkotrwałe jedzenie większej ilości pewnie tylko rozwalę metabolizm?

Cytat:
A moze masz jakiegoś pasożyta i dlatego schudłaś? Moze jednak jesz za mało? Może Twoje zapotrzebowanie na kalorie przy aktywności jaką prowadzisz jest większe i dlatego schudłaś?

Dziękuję za pomysły i pomoc , ale:
Pasożyty odpadają na pewno.
Wątpię, że jem za mało... Już dołożyłam koło 300kcal, liczyłam w kilku kalkulatorach (orientacyjnie) i mimo jedzenia większej ilości kcal, niż wyliczają te kalkulatory- waga w dół poszła. Może to jednak wahania? Nie mam pojęcia.
Poratujcie!

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:41   #4253
Bellamy
Zadomowienie

'zdrowe' zrzucanie 5kg byłoby, gdybyś miała nadwagę, wtedy byłoby to wręcz wskazane dla Twojego zdrowia. a z tego co widziałam na zdjęciu które wstawiłaś, nadwagi zdecydowanie nie masz, i nie wiem z czego chcesz chudnąć, ale jeśli tak strasznie się upierasz przy tym żeby jeszcze bardziej sobie zniszczyć metabolizm to nic nie stoi na drodze, ale rób to na własną rękę. na prawdę chętnie bym Ci doradziła gdybym nie wiedziała że to by Ci tylko zaszkodziło, szakal.

aniele bez skrzydeł, to mogą być wahania ja też czasem mam takie duże skoki wagi, szczególnie przed @

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-05-07 o 18:43
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 18:44   #4254
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoda ze do niektórych to nie dociera, Smutne jest też to że jak ktoś dobrze radzi niestety czasem przy tym karcąc, poprawił swoje jadłospisy na lepsze czy wyszedł z choroby i teraz radzi sobie dobrze to jest źle przez niektorych odbierany i dodawany do ignorowanych

Cytat:
U

I owsianko-orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z ciemnymi winogronami, świeżym ananasem, migdałami, polana suszonymi śliwkami rozparzonymi z lyżeczką kakao naturalnego te śliwki się rozpadły? jak to zrobiłaś?

kilka domowych amarantusko-sezamków <3 hmm brzmi apetycznie

IV pieką się wytrawne muffiny z reszty groszku, szpinaku i wędzonego dorsza sama pieczesz ?

Fajnie I znowu te lepsze jadlospisy

Cytat:
ślicznie jak zwykle
Coś ostatnio masz ochote na słodkie To na sernik to na sezamki Chyba cukier Ci spadł co ?

Cytat:
jak dobrze że jesteś

Czuje się zapomniana Chyba się obrażę

Cytat:
dziękuję!
robiłam z tego przepisu
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/...-sezamowe.html

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

jestem, jestem

O w końcu jakis blog podałaś. A tyle razy prosiłam

Cytat:
do kła dnie !
nie ma to jak jeść sam shit i co stronę w wątku dziwić się 'dlaczego tyję?'

moje dzisiejsze uuu

I owsianka z kiwi, mandarynką, siemieniem lnianym, serkiem wiejskim
II 3 kromki chleba razowo-dyniowego z masłem, polędwicą z indyka i ogórkiem
jabłko
III jajko sadzone, ryż paraboliczny i porcja sałatki greckiej
IV rosołek domowy
V grecka z obiadu z dodatkiem tuńczyka
Najbardziej to Ci tej greckiej zazdroszczę Jak Ci jeszcze zostało to moze sie zamienimy? 1/3 sernika za resztę sałatki

Stary 2012-05-07, 18:44   #4255
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Podbijam, bo zniknęło (poszłam tylko 30 minut się porozciągać, zrobić kolację... Wracam, a tu 2 dodatkowe strony wątku! Szallllone.

Dziękuję za pomysły i pomoc , ale:
Pasożyty odpadają na pewno.
Wątpię, że jem za mało... Już dołożyłam koło 300kcal, liczyłam w kilku kalkulatorach (orientacyjnie) i mimo jedzenia większej ilości kcal, niż wyliczają te kalkulatory- waga w dół poszła. Może to jednak wahania? Nie mam pojęcia.
Poratujcie!
a robiłas badania na lamblie?
ciezko je wykryć
Stary 2012-05-07, 18:45   #4256
201609081836
Konto usunięte

hmm mozna sie przyłaczyć w sumie jak przeczytałam kilka ostatnich stron to troszke strach o to pytac tak czy inaczej zaryzykuje i dzis było tak:

1. 2 grahamki z serkiem wiejskim i pomidorem
2. sałatka nie pamietam nazwy
3.smoothie( banan, kiwi, troche jogurtu naturalnego dla lepszej konsystencji)
4. na deser kawa cappucino z bita smietana i gorzka czekolada.

Edytowane przez 201609081836
Czas edycji: 2012-05-07 o 18:47
201609081836 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:47   #4257
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz,gdyby w szpitalach były takie pyszne posilki to wstręt do jedzenia zamieniłby się w uwielbienie

a co do 2 kwestii-są dziewczyny chore które wiedzą że robią źle i nie upubliczniają swojego jadła stosując się do regulaminu a są takie tóre sa dumne z tego że mogą się popisac i go łamać..
Wiesz niektóre chwalą sie jak mało jedzą a dla innych ogromnym sukcesem jest zjedzenie 1/2 ptasiego mleczka i oczekują pochwały za to ze jedzą

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sonnewampire Pokaż wiadomość
hmm mozna sie przyłaczyć w sumie jak przeczytałam kilka ostatnich stron to troszke strach o to pytac tak czy inaczej zaryzykuje i dzis było tak:

2. sałatka nie pamietam nazwy 3.smoothie( banan, kiwi, troche jogurtu naturalnego dla lepszej konsystencji)
I lepiej było nie ryzykować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 18:49   #4258
201609081836
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz niektóre chwalą sie jak mało jedzą a dla innych ogromnym sukcesem jest zjedzenie 1/2 ptasiego mleczka i oczekują pochwały za to ze jedzą

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

I lepiej było nie ryzykować
a czemu? jest to watek zamkniety czy jak?
201609081836 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:51   #4259
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:

2. sałatka nie pamietam nazwy
3.smoothie( banan, kiwi, troche jogurtu naturalnego dla lepszej konsystencji)
a to r/u?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
a czemu? jest to watek zamkniety czy jak?
nie ale to woła o
Stary 2012-05-07, 18:53   #4260
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:

1. 2 grahamki z serkiem wiejskim i pomidorem < ok
2. sałatka nie pamietam nazwy < bywa
3.smoothie( banan, kiwi, troche jogurtu naturalnego dla lepszej konsystencji) < a jakiś konkretny obiad?
4. na deser kawa cappucino z bita smietana i gorzka czekolada.< hmm deser, a kolacja?
zobaczyłam wstęp i już miałam pisać, że nie warto się bać, bo dziewczyny sobie tu super doradzają i inspirują się swoimi jadłospisami, ale... no właśnie ale. potraktuje Cie jak niewtajemniczoną i doradzę co powinnaś zmienić.
przede wszystkim się określ, czy Twój jadłospis to Redukcja, Utrzymanie, czy Przytycie
poza tym, nieważne jaki to jadłospis, jest on bardzo mało wartościowy, praktycznie same węglowodany, gdzie białko? tłuszcze?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości