Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 21:15   #1141
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochane !

Dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po 3 tyg. L4 .. teraz żałuje, że wróciłam W pracy nerwówka, czeka nas kontrola doraźna tak więc 18 maja idę ponownie na L4 i już chyba nie wrócę

Zresztą przychodzi dziewczyna na zastępstwo za mnie więc pokaże jej co i jak i więcej mnie nie zobaczą

Oczywiście z rana przytulałam się z kibelkiem.. z jednej strony męczę się okrutnie zaś z drugiej dzięki temu codziennemu rytuałowi wiem, że maleństwo rośnie

Przepraszam, że tak ostatnio mało mnie na wątku, ale ostatnio mam napięty grafik, głównie zawiązany z moimi studiami

Co do wózków to póki co nastawiam się na Xlandera

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Mnie też mdłości podtrzymują na duchu, że maluch rośnie
Jedyna dobra strona tych okropnych mdłości

Widze, że mamy ten sam gust, mnie sie xlandery bardzo podobają są takie krótkie i nieduże i te przednie koła

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Podczytuje sobie troche wątek mamuś majowo-czerwcowych i zazdroszcze im że już niedługo zobaczę swoje maleństwa . Wiem że sama ciąża to piękny czas ale chciałabym żeby był już chociaż wrzesien .. a tu jeszcze tyyyyle czasu ..
Ani mi nie mów, też już bym chciała koniec

Albo przynajmniej koniec mdłości
Kupiłam sobie dzisiaj pierwsze spodnie ciązowe z pasem Ale są wygodne
Stary 2012-05-07, 21:19   #1142
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

Widze, że mamy ten sam gust, mnie sie xlandery bardzo podobają są takie krótkie i nieduże i te przednie koła
słyszałam o nich dużo dobrego, ale chyba nie są za lekkie prawda? czy mi się wydaje?

Cytat:
a gdzie kupiłaś i jakie? pochwal się koniecznie
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:20   #1143
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Cześć,

przychodzę zapytać bardziej doświadczone mamusie. Byłam dziś na USG, jestem w 6 tygodniu ciąży, biło serduszko ale 109 uderzeń, czyli poniżej normy. Czy któraś z Was też tak miała. Jestem przerażona, za 2 tygodnie kolejna wizyta.
A lekarz coś mówił na ten temat?

Nie martw sie na zapas
Tak jak napisała Happy_eve- być może Twój dzidziuś jest młodszy parę dni niż wynika to z OM (jeśli dostałaś zdjęcie z usg to tam powinna być zamieszczona informacja, na który tc wskazuje wielkość dzidzi).

Moja ciąża też od początku była o 4 dni młodsza niż wg OM. A po 10 tygodniu różnica wynosiła już tylko 1 dzień

Także pewnie i Twój dzidziuś, nadrobi straty

Będzie dobrze
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:21   #1144
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Czesc Kochane

Co do wozkow, to ja dla malego mialam cos na zasadzie TAKO i XLandera niby przednie kola skrecane ale ciezki ten wozek ze nawet nie moglam g wniesc po schodach do autobusu. Wiec przy drugim najwazniejsze jest da mnie zeby byl lekki (ale nie z aluminium) i skretny i wybralismy ten.http://www.bobowozki.com.pl/product_...a2920598923ca1

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:26   #1145
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
słyszałam o nich dużo dobrego, ale chyba nie są za lekkie prawda? czy mi się wydaje?

a gdzie kupiłaś i jakie? pochwal się koniecznie
Wiesz co nie wiem czy są cieżkie czy nie, ale mi sie bardzo podobają
Z resztą mieszkam na drugim pietrze, może nie bedzie tak źle z wnoszeniem

A spodnie kupiłam w lumpku za 6,50zł z H&M Mama
Wyprałam je i sie suszą. Są lnianie i mega wygodne

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Czesc Kochane

Co do wozkow, to ja dla malego mialam cos na zasadzie TAKO i XLandera niby przednie kola skrecane ale ciezki ten wozek ze nawet nie moglam g wniesc po schodach do autobusu. Wiec przy drugim najwazniejsze jest da mnie zeby byl lekki (ale nie z aluminium) i skretny i wybralismy ten.http://www.bobowozki.com.pl/product_...a2920598923ca1
Kurcze ale drogi ten wózek
Może i jest funkcjonalny i lekki, ale na wygląd mi sie nie podoba.
Stary 2012-05-07, 21:26   #1146
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ani mi nie mów, też już bym chciała koniec

Albo przynajmniej koniec mdłości
Ja pierwszy raz w życiu w maju chcę żeby był już grudzień

Mam również spodnie ciążowe z pasem - takie jeansy z h&m. Nie mogę już nosić zwykłych spodni, bo niestety czuję jak wbijają mi się w brzuch.
Na lato jednak będę musiała sobie coś innego kupić, bo za ciepło w nich będzie.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:30   #1147
madzius90
Zakorzenienie

Ja w sprawie wózków jestem kompletnie zielona

Ale te XLandery są faktycznie bardzo ładne

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Ale super

U nas kiedyś był sklep z nowymi ciuchami dla ciężarnych, był też ciucholand dla ciężarnych, ale teraz nie ma ani jednego ani drugiego
Także albo trzeba polować na jakąś okazję, bo coś się w normalnym lumpku trafi, albo z neta zamawiać

Zmykam już, bo zasypiam na siedząco.
Dobrej nocy
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:39   #1148
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kochane
Witajcie po kilku dniach przerwy, jak zwykle nie próżnowałyście

Ja byłam u teściów i miałam przerwę od komputera.
Widzę, że temat wózków na tapecie, i tu moje pytanie czy polecacie jakis solidny wózek, który jest równocześnie lekki? tak ok. 10kg? dla mnie jest to jedna z bardziej istotnych cech bo będę musiała to taszczyć sama z 3 piętra
polećcie coś proszę ( linki baaardzo mile widziane)

a tak w ogóle to smutno m dzisiaj bo cały zeszły tydz. miałam TŻ przy sobie a teraz znowu dopiero na weekend przyjedzie
rozumiem cie bo u mnei jest tak co tydzien teraz mialam go przez poltora tyg ale jutro znow wyjezdaa i zobacze go w piątek wieczorem...denerwuje mnie to strasznie ale przeciez nie zmusze go do zmiany pracy zwalszca ze zarabiam duzo mniej niz on i naprawde sie stara ..no ale byle do sierpnia i do przeprowadzki wtedy bede go miala co dzien)
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:41   #1149
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Mystique heh w pierwszej ciazy tez patrzylam na wyglad, wydalam kupe pieniedzy wozek i po 6 m-cach kupilam spacerowke bo nie moglam na niego patrzyc.
Dla mnie teraz najwazniejsza jest praktycznosc

Stary 2012-05-07, 21:45   #1150
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Mystique heh w pierwszej ciazy tez patrzylam na wyglad, wydalam kupe pieniedzy wozek i po 6 m-cach kupilam spacerowke bo nie moglam na niego patrzyc.
Dla mnie teraz najwazniejsza jest praktycznosc
Pewnie masz racje
Ale x-landery są wybrane jako najpopularniejsze wózki ostatniego roku, własnie pod względem praktyczności
Ale też nie bede sie zastanawiac nad bardzo drogim wózkiem, nawet i jak miałby byc bardziej praktyczny. U nas tylko tż pracuje, wiec cena też jest ważna
Stary 2012-05-07, 21:53   #1151
karolla12
Rozeznanie

Dziękuję Kochane za kciuki

Wszystkie parametry,markery w normie! Dzidzia cudowna Bardzo duża,z usg wynika,że to już 13tydz.1dz. Widziałam rączki,paluszki,nóżki,ser ducho.A i cały czas ssało paluszek.Lekarz bardzo długo mierzył wszystkie parametry (usg trwało ponad 1/2 godz!),potem wrzucił to na jakiś program do oceny ryzyka wad genetycznych i wyszło,że ryzyko niskie.Jestem taka szczęśliwa! Chociaż przeziernośc karkową miałam w górnej granicy normy (ale to jednak norma),ale do oceny ryzyka bierze się naraz kilka parametrów:kość nosową,przepływy w przewodzie żylnym,niedomykalność zastawki trójdzielnej,przezierność karkową,wiek matki,wiek ciąży.

Moja siostra ze swoją córą miała przezierność 2,7 a córcia okaz zdrowia.Inna przezierność wyjdzie np. w 11t5d,niż w 13t5d,a i zależne jest to też od wielkości dziecka.Także nie bójcie się tej przezierności.Zależne jest to również od sprzętu i doświadczenia lekarza.
A i dostałam filmik z dzieciaczkiem!
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:58   #1152
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
oo to super okazja, ja własnie tak myślałam czy się niedługo nie wybrać do H&M do Poznania bo u mnie w mieście oczywiście nie ma. Ceny mają całkiem przystępne i fajne fasony, ogólnie lubię ten sklep a do sh ostatnio jakoś nie mam szczęścia. Czy inne sieciówki mają jeszcze coś ciekawego tego typu?bo mi się tylko H&M własnie kojarzy

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
rozumiem cie bo u mnei jest tak co tydzien teraz mialam go przez poltora tyg ale jutro znow wyjezdaa i zobacze go w piątek wieczorem...denerwuje mnie to strasznie ale przeciez nie zmusze go do zmiany pracy zwalszca ze zarabiam duzo mniej niz on i naprawde sie stara ..no ale byle do sierpnia i do przeprowadzki wtedy bede go miala co dzien)
no dokładnie, co zrobić? takie życie niestety, że nie zawsze wszystko jest tak jak byśmy chciały. U mnie sytuacja jest dość świeża, bo TŻ jest w trakcie zmiany pracy i wyjeżdża dopiero od m-ca.
Kto wie, może kiedyś będzie tak jak u Ciebie i też się przeprowadzimy (zresztą do Twojego obecnego miasta) ale póki co jest dużo za wcześnie, żeby o tym nawet myśleć.
Stary 2012-05-07, 22:01   #1153
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Karolla brawo za wizyte i super ze dzidzia zdrowa. A jaki masz doakldnie tydz z OM.
Aaa i wrzuc jakies zdjecia lub filmik

Mistiquue dokaldnie, ja z pewnoscia nie bede w tej ciazy wydawac pieniazki na marne , a szczegolnie na rzeczy ktore mi nie przydadza

Stary 2012-05-07, 22:05   #1154
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Wszystkie parametry,markery w normie! Dzidzia cudowna Bardzo duża,z usg wynika,że to już 13tydz.1dz. Widziałam rączki,paluszki,nóżki,ser ducho.A i cały czas ssało paluszek.Lekarz bardzo długo mierzył wszystkie parametry (usg trwało ponad 1/2 godz!),potem wrzucił to na jakiś program do oceny ryzyka wad genetycznych i wyszło,że ryzyko niskie.Jestem taka szczęśliwa!
Jak dobrze, że takie cudowne wieści na wieczór przynosisz! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
U nas też ok, skok bety z 28 tysięcy w piątek 30 maja na 141 tysięcy, więc wynika, że wszystko idzie tak, jak powinno
Stary 2012-05-07, 22:12   #1155
karolla12
Rozeznanie

Zdjęcie wrzucę jutro,bo padam i idę spać
Stary 2012-05-07, 22:13   #1156
karolamankowa
Zadomowienie

Dziewczynki,
Piękne macie te domy.
Today_tomorrow- ja tez jestem mega fanką bugaboo i będę nagabywac męża na właśnie taki
Karolla- gratuluje USG
Ja tez sie umowilam na USG genetyczne - najpierw idę 25 do mojego gina ( gratis dla pacjentek ktorym prowadzi ciaze) a potem jadę do Szczecina do specjalistow

Kochane,
Wróciłam od lekarza i potem jeszcze miałam próbę komunijną i katehezę bo mój Synuś 02 czerwca przystępuje do I komunii

No wiec krwiak zniknął CAŁKOWICIE
Jutro idę do pracy i nawet nie wiecie jak sie ciesze swoją droga ciekawe na ile mi zapału starczy

Dzidziol jest cały czas większy o tydzień niż z OM..i zaraz postaram sie wkleić zdjęcie.

Na brzuchu leży
Stary 2012-05-07, 22:14   #1157
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że takie cudowne wieści na wieczór przynosisz! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
U nas też ok, skok bety z 28 tysięcy w piątek 30 maja na 141 tysięcy, więc wynika, że wszystko idzie tak, jak powinno
No piękny przyrost
Stary 2012-05-07, 22:14   #1158
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkie parametry,markery w normie! Dzidzia cudowna Bardzo duża,z usg wynika,że to już 13tydz.1dz. Widziałam rączki,paluszki,nóżki,ser ducho.A i cały czas ssało paluszek.Lekarz bardzo długo mierzył wszystkie parametry (usg trwało ponad 1/2 godz!),potem wrzucił to na jakiś program do oceny ryzyka wad genetycznych i wyszło,że ryzyko niskie.Jestem taka szczęśliwa! Chociaż przeziernośc karkową miałam w górnej granicy normy (ale to jednak norma),ale do oceny ryzyka bierze się naraz kilka parametrów:kość nosową,przepływy w przewodzie żylnym,niedomykalność zastawki trójdzielnej,przezierność karkową,wiek matki,wiek ciąży.

Moja siostra ze swoją córą miała przezierność 2,7 a córcia okaz zdrowia.Inna przezierność wyjdzie np. w 11t5d,niż w 13t5d,a i zależne jest to też od wielkości dziecka.Także nie bójcie się tej przezierności.Zależne jest to również od sprzętu i doświadczenia lekarza.
Cytat:
Brawo Dziewczyny

Karolla jaki duży już jest maluszek?
Stary 2012-05-07, 22:17   #1159
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziewczynki,
Piękne macie te domy.
Today_tomorrow- ja tez jestem mega fanką bugaboo i będę nagabywac męża na właśnie taki
Karolla- gratuluje USG
Ja tez sie umowilam na USG genetyczne - najpierw idę 25 do mojego gina ( gratis dla pacjentek ktorym prowadzi ciaze) a potem jadę do Szczecina do specjalistow

Kochane,
Wróciłam od lekarza i potem jeszcze miałam próbę komunijną i katehezę bo mój Synuś 02 czerwca przystępuje do I komunii

Jutro idę do pracy i nawet nie wiecie jak sie ciesze swoją droga ciekawe na ile mi zapału starczy

Dzidziol jest cały czas większy o tydzień niż z OM..i zaraz postaram sie wkleić zdjęcie.

Na brzuchu leży
Cieszę się,że krwiak zniknął
Mója dzidzia też jest większa i to ponad tydzień niż z OM.Ale lekarz powiedział,żeby się tym nie przejmować.
Stary 2012-05-07, 22:19   #1160
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki,
Piękne macie te domy.

Na brzuchu leży
Karolakmanokowa super ze krwiaczek zniknal dzidziol sliczny. Ooo jak milo, a ile u was placisz za bugaboo?

Stary 2012-05-07, 22:20   #1161
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny super, że wszystko sie dobrze układa. Byle tak do końca!!

Ide spac, bo mnie coś zbiera na.....kibelek

Dobranoc
Stary 2012-05-07, 22:20   #1162
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Brawo Dziewczyny

Karolla jaki duży już jest maluszek?
CRL 6.95cm
Stary 2012-05-07, 22:20   #1163
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się,że krwiak zniknął
Mója dzidzia też jest większa i to ponad tydzień niż z OM.Ale lekarz powiedział,żeby się tym nie przejmować.
I nie bede
Kochana, a Tynnie bądź taka- wklej zdjęcie dzisiaj
No nie wiem- ile to bugaboo tzn. Czy można taniej niż Today_Tommorow...ale poszukam może na Allegro?

Edytowane przez karolamankowa
Czas edycji: 2012-05-07 o 22:22
karolamankowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 22:53   #1164
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
CRL 6.95cm
ale już duże cudownie
mój maluszek 2 tyg temu miał 5 cm to może teraz coś powyżej 6

Dobranoc
Stary 2012-05-07, 23:04   #1165
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Juz dwa talerze pomidorówki zjadłam a ja nadal głodna. Takie mam parcie na pomidorówkę, że gotuje ją od piątku codziennie
O matko pomidorówka już wiem co jutro na obiad

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość

Jak dobrze pójdzie za tydzień poznamy pleć. Oboje jesteśmy coraz bardziej podekscytowani. Wczoraj znów temat imion-dla chłopca póki co Kacper, dla dziewczynki Rosja rządzi-Natasza, Tatiana lub Tamara. Zdaję sobie sprawę, że nie będa się w naszym otoczeniu podobać bo poza Kacprem żadne nie jest na topie, ale wiecie gdzie to mam

I słuchajcie leci mi 12tc. I albo jestem głupia albo wieczorami jak leżę na plecach czuję to charakterystyczne smyranie. Nie wiem jak to jest możliwe teraz ale kurde raczej się nie mylę.
U mnie też Kacper póki co, a z imionami dla dziewczynki zawsze miałam problem bo mi się nic nie podoba. Co do smyrania to może to już to, ja w pierwszej ciąży bardzo szybko czułam ruchy nie pamiętam dokładnie kiedy, więc teraz mam nadzieję, że nie bede musiała długo czekać
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
Edzia ja tez mam jedo i uwazam ze gondola jest rewelacyjna duza gleboka i kola sobie radza minus psacerowki to na paskach chwieje sie ale i taak jestem zachwycona tym wzkiem i nie zaluje ze go mam a na letnie spaceru uzywamy malego coneco
Ja też miałam bartatinę - dokładnie taka samą z kółeczkami tylko bordowo kremową. Gondola była super jeździłyśmy w niej 8 miesięcy (wiem chyba rekord) ale mała na spacerach tylko spała, była zima i było jej cieplej. Jak zmieniłam na spacerówkę, to po miesiącu sprzedałam

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
5 razy u mnie a raz u meza, dodatkowo to pewnie zasluyga leczenia hormonalnego....

moj trzylatek jeszcze tez wstaje raz albo dwa na siku a ten co w lipcu skonczy 2 lata przespi suchy cala noc ale wstaje na mleko... 2008 roku przespalam moze z 10 calych nocy a wiekszosc z nich na podtrzymaniu w drugiej ciazy jak sobie bylam na "wakacjach" w szpitalu,teraz bliźniaki w drodze....ciekawe kiedy bede sypiac :P

u mnie znbow calodzienne mdłosci a za godzine do pracy....zaraz siewykoncze....
A jak Twoi chłopcy maja na imię? Dla bliniaków już coś wymyślone? ja zawsze marzyłam o bliźniakach i myślałam, że będzie Jaś i Małgosia ale osobno to ani Jasia ani Małgosi nie będzie

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty Ja idę jak będe w 11t5d ciąży..

Cytat:
oo to super okazja, ja własnie tak myślałam czy się niedługo nie wybrać do H&M do Poznania bo u mnie w mieście oczywiście nie ma. Ceny mają całkiem przystępne i fajne fasony, ogólnie lubię ten sklep a do sh ostatnio jakoś nie mam szczęścia. Czy inne sieciówki mają jeszcze coś ciekawego tego typu?bo mi się tylko H&M własnie kojarzy

.
Ja z Martą miałam spodnie z H&M ale nie byłam zadowolona, ten pas mi się rolował, sprzedałam po ciąży założone 2 razy

Cytat:

Cytat:
super

Ja wypoczywałam cały weekend majowy (a anwet dłużej) teraz pora wrócić do życia ( na szczęście nie do pracy). U mnie leci już 10 tydzień, brzuch ogromny ale co się dziwić jak ciągle jem Truskawki i arbuz to u mnie nr 1 teraz. Jak zaczynam się ubierać to mąż nawet się nie pyta po co jadę bo wiadomo, że truskawy.
Ja też nie mogę się doczekać grudnia a szczególnie czekam na moment kiedy moje córeczki się zobaczą (coś tak czuję ze druga córa). Mała jest już teraz taka kochana, podchodzi i się pyta czy może pogklaskać siostrę (uparła się, że to siostra i koniec), przykrywa mnie kocem bo siostra ma giołe stópki jest przesłodka. Mam nadzieję, że później się to nie przerodzi w ogromną zazdrość.
Podczytałam wszyttko i teraz mogę iść spac

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 23:31   #1166
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Cześć,

przychodzę zapytać bardziej doświadczone mamusie. Byłam dziś na USG, jestem w 6 tygodniu ciąży, biło serduszko ale 109 uderzeń, czyli poniżej normy. Czy któraś z Was też tak miała. Jestem przerażona, za 2 tygodnie kolejna wizyta.
Happy ma racje - to nie jest powód do zmartwienia - u mnie też tak było i każdy mądry lekarz ci powie że może tak być do 8 tyg. dopiero w 8 tyg serduszko zaczyna bić szybciej
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 05:38   #1167
evvelina88
Rozeznanie

happy_eve;33962509

madzius90

livdragon

Dziękuję dziewczynki poprawiłyście mi dzień od rana, jeszcze sprawdzę te wymiary tak jak radziłyście.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem

Edytowane przez evvelina88
Czas edycji: 2012-05-08 o 07:41
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 06:43   #1168
Neipys
Zadomowienie

Witam z rana!
Ale dobre wieści z USG - Karolla, Karola - gratulacje! Oby tak dalej
Ja jestem juz spokojna - objawy wróciły, a wczoraj dzielnie radziłam sobie z mdłościami w pracy i też jest lepiej. Mam nadzieję, że łagodnie z nich wyjdę, bo w czerwcu wycieczka z dziećmi na 3 dni do Wrocławia - kawał Polski muszę przejechać
Co do tych wózków to możecie podsumować? Czy my rodząc w zimie potrzebujemy gondoli? Czy na spacery wiosenne jeszcze będzie potrzebna? No bo latem i jesienią to już chyba spacerówka? Może lepiej kupić tanią gondolę i tanią spacerówkę osobno zamiast wypasionego 3w1?
No i co z tymi kołami - w miejskich warunkach lepsze te skrętne, ale nie sprawdzają się w zimie?
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 06:52   #1169
weronika23
Zakorzenienie

łoooo ale naskrobalyscie i nie wiem komu co pisac wiec ogolenie

dziewczynki nie wiem ale mi sie wydaje ze zelpiej kupic porzadna gondole a pozniej zainwestowac w dobra spacerowke bo zima jest dluga dla osob mieszkajacych w miescie lekki wozek kolezanka ma x landera ladnie wyglada ale mieszka na 3 pietrze ciecki jest jak pieron przynajmniej dla mnie i ile ona sie nameczy zanim go wtarga
ja mieszkam u tesciowej na pietrze i powiem wam ze np jedo zjezdza super ze schodow nie ma problemu ale np z malymy kolkami z przodu juz bedzie problem dla mnie przede wszytskim wazne jest by wozek byl lekki poniewaz wszedzie sama z dzieckiem jezdze bo tz od rana do wieczora w pracy owszem inaczej jest troszke w miescie jak wszytsko jest na miejscu
w kazdym razie juz nie pamietam ktora dala zdjecie tego wozka retro ale jakbym nie miala to bym go kupila zakochalam sie w nim a przedewszytkim kochane kierujcie sie tym zeby wozek dla was byl dobry i zeby wam sie podobal nie patrzcie na innych noi przede wszytskim wyprobowac go na zywo

gratuluje wszytskim udanych wizyt ja sie zastanawiam w ktorym tyg najlepiej udac sie na 4d

moja ksiezniczka padla wczoraj po 19 i dzis znow wstala po 5

a moze warto wymierzyc w hm spodnie i kupic na all ja tak robilam i kupilam za grosze lniane i jeansowe

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2012-05-08 o 06:57
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 07:30   #1170
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:

Super wiadomości Cieszę sie i gratuluję szczęśliwej mamusi!!

Cytat:
Dziewczynki,
Piękne macie te domy.
Karolla- gratuluje USG

Kochane,

Na brzuchu leży
WOW!!!! Cudowne wiadomości!! Tylko nie forsuj się za bardzo Ja już nawet nie wyobrażam sobie powrotu do pracy. Mam takiego lenia.. a jeszcze na początku płakałam co ja będę robić?!

Cytat:
Brawo za przyrościk! Bardzo ładny Kiedy wizyta?

Cytat:
Zdjęcie wrzucę jutro,bo padam i idę spać
Czekamy

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Ja wypoczywałam cały weekend majowy (a anwet dłużej) teraz pora wrócić do życia ( na szczęście nie do pracy). U mnie leci już 10 tydzień, brzuch ogromny ale co się dziwić jak ciągle jem Truskawki i arbuz to u mnie nr 1 teraz. Jak zaczynam się ubierać to mąż nawet się nie pyta po co jadę bo wiadomo, że truskawy.
Ja też nie mogę się doczekać grudnia a szczególnie czekam na moment kiedy moje córeczki się zobaczą (coś tak czuję ze druga córa). Mała jest już teraz taka kochana, podchodzi i się pyta czy może pogklaskać siostrę (uparła się, że to siostra i koniec), przykrywa mnie kocem bo siostra ma giołe stópki jest przesłodka. Mam nadzieję, że później się to nie przerodzi w ogromną zazdrość.
Podczytałam wszyttko i teraz mogę iść spac
Jakie to słodkie trzymam kciuki za dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam z rana!
Ale dobre wieści z USG - Karolla, Karola - gratulacje! Oby tak dalej
Ja jestem juz spokojna - objawy wróciły, a wczoraj dzielnie radziłam sobie z mdłościami w pracy i też jest lepiej. Mam nadzieję, że łagodnie z nich wyjdę, bo w czerwcu wycieczka z dziećmi na 3 dni do Wrocławia - kawał Polski muszę przejechać
Co do tych wózków to możecie podsumować? Czy my rodząc w zimie potrzebujemy gondoli? Czy na spacery wiosenne jeszcze będzie potrzebna? No bo latem i jesienią to już chyba spacerówka? Może lepiej kupić tanią gondolę i tanią spacerówkę osobno zamiast wypasionego 3w1?
No i co z tymi kołami - w miejskich warunkach lepsze te skrętne, ale nie sprawdzają się w zimie?
Co do mdłości to chyba każda z nas marzy żeby się skończyły, a jak ich nie ma to zaczynają się wątpliwości Ah te baby w ciąży U mnie koniec mdłości zbiegł się z wizytą u gina, więc byłam spokojna. trzymam kciuki żeby się szybko kończyły, bo dopiero wtedy człowiek na prawdę cieszy się z ciąży!

Widzę, że wózki na tapecie Ja myślę, chociaż nie mam żadnego doświadczenia, że gondola będzie potrzebna. Nie wiem jak wy, ale ja zamierzam chodzić na spacerki z maluszkiem całą zimę. Nie wyobrażam sobie żebym kilka miesięcy trzymała dzieciątko w domu. Powiedzmy, że urodzę na przełomie października/listopada - początek zimy, czyli jakieś 5 miesięcy do wiosny. Gondola wydaję się niezbędna, bo jak wychodzić zimą na spacerki? Niech doświadczone mamusie się wypowiedzą, wiem że jest kilka z zimowymi dzieciaczkami.
Co do gabarytów wózka to mnie trapi bardziej jak go schowam do auta?! Musi być mega malutki po złożeniu, bo w moim sprzęcie może się nie zmieścić. Ze schodami raczej nie będzie problemu, bo mieszkam na parterze, czyli do domu dzieli mnie 8 schodków No ale często będę jeździła z maluszkiem, np. do rodziców i co wtedy z wózkiem?! A powiem wam że mam auto VW New Beetle (czyli garbusek).
Może ktoś podpowie, czy Maxi Cosi dam radę upchać?

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości