|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Jedyna dobra strona tych okropnych mdłości ![]() Widze, że mamy ten sam gust, mnie sie xlandery bardzo podobają są takie krótkie i nieduże ![]() Cytat:
![]() Albo przynajmniej koniec mdłości ![]() Kupiłam sobie dzisiaj pierwsze spodnie ciązowe z pasem Ale są wygodne |
||
|
|
|
#1142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie na zapas Tak jak napisała Happy_eve- być może Twój dzidziuś jest młodszy parę dni niż wynika to z OM (jeśli dostałaś zdjęcie z usg to tam powinna być zamieszczona informacja, na który tc wskazuje wielkość dzidzi). Moja ciąża też od początku była o 4 dni młodsza niż wg OM. A po 10 tygodniu różnica wynosiła już tylko 1 dzień ![]() Także pewnie i Twój dzidziuś, nadrobi straty ![]() Będzie dobrze |
|
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Kochane
![]() Co do wozkow, to ja dla malego mialam cos na zasadzie TAKO i XLandera niby przednie kola skrecane ale ciezki ten wozek ze nawet nie moglam g wniesc po schodach do autobusu. Wiec przy drugim najwazniejsze jest da mnie zeby byl lekki (ale nie z aluminium) i skretny i wybralismy ten.http://www.bobowozki.com.pl/product_...a2920598923ca1 |
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą mieszkam na drugim pietrze, może nie bedzie tak źle z wnoszeniem ![]() A spodnie kupiłam w lumpku za 6,50zł z H&M Mama ![]() Wyprałam je i sie suszą. Są lnianie i mega wygodne Cytat:
Może i jest funkcjonalny i lekki, ale na wygląd mi sie nie podoba.
|
||
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam również spodnie ciążowe z pasem - takie jeansy z h&m. Nie mogę już nosić zwykłych spodni, bo niestety czuję jak wbijają mi się w brzuch. Na lato jednak będę musiała sobie coś innego kupić, bo za ciepło w nich będzie. |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sprawie wózków jestem kompletnie zielona
![]() Ale te XLandery są faktycznie bardzo ładne ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() U nas kiedyś był sklep z nowymi ciuchami dla ciężarnych, był też ciucholand dla ciężarnych, ale teraz nie ma ani jednego ani drugiego ![]() Także albo trzeba polować na jakąś okazję, bo coś się w normalnym lumpku trafi, albo z neta zamawiać ![]() Zmykam już, bo zasypiam na siedząco. Dobrej nocy |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Mystique heh w pierwszej ciazy tez patrzylam na wyglad, wydalam kupe pieniedzy wozek i po 6 m-cach kupilam spacerowke bo nie moglam na niego patrzyc.
Dla mnie teraz najwazniejsza jest praktycznosc
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale x-landery są wybrane jako najpopularniejsze wózki ostatniego roku, własnie pod względem praktyczności Ale też nie bede sie zastanawiac nad bardzo drogim wózkiem, nawet i jak miałby byc bardziej praktyczny. U nas tylko tż pracuje, wiec cena też jest ważna |
|
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Kochane za kciuki
Wszystkie parametry,markery w normie! Dzidzia cudowna ),ale do oceny ryzyka bierze się naraz kilka parametrów:kość nosową,przepływy w przewodzie żylnym,niedomykalność zastawki trójdzielnej,przezierność karkową,wiek matki,wiek ciąży.Moja siostra ze swoją córą miała przezierność 2,7 a córcia okaz zdrowia.Inna przezierność wyjdzie np. w 11t5d,niż w 13t5d,a i zależne jest to też od wielkości dziecka.Także nie bójcie się tej przezierności.Zależne jest to również od sprzętu i doświadczenia lekarza. A i dostałam filmik z dzieciaczkiem! |
|
|
|
#1152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kto wie, może kiedyś będzie tak jak u Ciebie i też się przeprowadzimy (zresztą do Twojego obecnego miasta) ale póki co jest dużo za wcześnie, żeby o tym nawet myśleć. |
||
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolla brawo za wizyte
![]() i super ze dzidzia zdrowa. A jaki masz doakldnie tydz z OM. Aaa i wrzuc jakies zdjecia lub filmik ![]() Mistiquue dokaldnie, ja z pewnoscia nie bede w tej ciazy wydawac pieniazki na marne , a szczegolnie na rzeczy ktore mi nie przydadza
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku U nas też ok, skok bety z 28 tysięcy w piątek 30 maja na 141 tysięcy, więc wynika, że wszystko idzie tak, jak powinno
|
|
#1155 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcie wrzucę jutro,bo padam i idę spać
|
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki,
Piękne macie te domy. Today_tomorrow- ja tez jestem mega fanką bugaboo i będę nagabywac męża na właśnie taki ![]() Karolla- gratuluje USG Ja tez sie umowilam na USG genetyczne - najpierw idę 25 do mojego gina ( gratis dla pacjentek ktorym prowadzi ciaze) a potem jadę do Szczecina do specjalistow ![]() Kochane, Wróciłam od lekarza i potem jeszcze miałam próbę komunijną i katehezę bo mój Synuś 02 czerwca przystępuje do I komunii ![]() No wiec krwiak zniknął CAŁKOWICIE Jutro idę do pracy i nawet nie wiecie jak sie ciesze swoją droga ciekawe na ile mi zapału starczy![]() Dzidziol jest cały czas większy o tydzień niż z OM..i zaraz postaram sie wkleić zdjęcie. ![]() Na brzuchu leży
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Karolla jaki duży już jest maluszek? |
||
|
|
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mója dzidzia też jest większa i to ponad tydzień niż z OM.Ale lekarz powiedział,żeby się tym nie przejmować. |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super, że wszystko sie dobrze układa. Byle tak do końca!!
Ide spac, bo mnie coś zbiera na.....kibelek ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana, a Tynnie bądź taka- wklej zdjęcie dzisiaj ![]() No nie wiem- ile to bugaboo tzn. Czy można taniej niż Today_Tommorow...ale poszukam może na Allegro?
*** Nasza Córeczka Kaja Edytowane przez karolamankowa Czas edycji: 2012-05-07 o 22:22 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1165 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
już wiem co jutro na obiad![]() Cytat:
, a z imionami dla dziewczynki zawsze miałam problem bo mi się nic nie podoba . Co do smyrania to może to już to, ja w pierwszej ciąży bardzo szybko czułam ruchy nie pamiętam dokładnie kiedy, więc teraz mam nadzieję, że nie bede musiała długo czekać![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale osobno to ani Jasia ani Małgosi nie będzieCytat:
Ja idę jak będe w 11t5d ciąży..![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super Ja wypoczywałam cały weekend majowy (a anwet dłużej) teraz pora wrócić do życia ( na szczęście nie do pracy) . U mnie leci już 10 tydzień, brzuch ogromny ale co się dziwić jak ciągle jem Truskawki i arbuz to u mnie nr 1 teraz. Jak zaczynam się ubierać to mąż nawet się nie pyta po co jadę .Ja też nie mogę się doczekać grudnia a szczególnie czekam na moment kiedy moje córeczki się zobaczą (coś tak czuję ze druga córa ). Mała jest już teraz taka kochana, podchodzi i się pyta czy może pogklaskać siostrę (uparła się, że to siostra i koniec ), przykrywa mnie kocem bo siostra ma giołe stópki jest przesłodka. Mam nadzieję, że później się to nie przerodzi w ogromną zazdrość.Podczytałam wszyttko i teraz mogę iść spac |
||||||||
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
happy_eve;33962509
madzius90 livdragon Dziękuję dziewczynki poprawiłyście mi dzień od rana, jeszcze sprawdzę te wymiary tak jak radziłyście.
30.04.2011 Żonka 2mc starań- są II kreski NT7mm- kariotyp prawidlowy męski 06.01.2013- Synek Nikodem Edytowane przez evvelina88 Czas edycji: 2012-05-08 o 07:41 |
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana!
Ale dobre wieści z USG - Karolla, Karola - gratulacje! Oby tak dalej ![]() Ja jestem juz spokojna - objawy wróciły, a wczoraj dzielnie radziłam sobie z mdłościami w pracy i też jest lepiej. Mam nadzieję, że łagodnie z nich wyjdę, bo w czerwcu wycieczka z dziećmi na 3 dni do Wrocławia - kawał Polski muszę przejechać ![]() Co do tych wózków to możecie podsumować? Czy my rodząc w zimie potrzebujemy gondoli? Czy na spacery wiosenne jeszcze będzie potrzebna? No bo latem i jesienią to już chyba spacerówka? Może lepiej kupić tanią gondolę i tanią spacerówkę osobno zamiast wypasionego 3w1? No i co z tymi kołami - w miejskich warunkach lepsze te skrętne, ale nie sprawdzają się w zimie? |
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo ale naskrobalyscie i nie wiem komu co pisac wiec ogolenie
dziewczynki nie wiem ale mi sie wydaje ze zelpiej kupic porzadna gondole a pozniej zainwestowac w dobra spacerowke bo zima jest dluga dla osob mieszkajacych w miescie lekki wozek kolezanka ma x landera ladnie wyglada ale mieszka na 3 pietrze ciecki jest jak pieron przynajmniej dla mnie i ile ona sie nameczy zanim go wtarga ja mieszkam u tesciowej na pietrze i powiem wam ze np jedo zjezdza super ze schodow nie ma problemu ale np z malymy kolkami z przodu juz bedzie problem dla mnie przede wszytskim wazne jest by wozek byl lekki poniewaz wszedzie sama z dzieckiem jezdze bo tz od rana do wieczora w pracy owszem inaczej jest troszke w miescie jak wszytsko jest na miejscu ![]() w kazdym razie juz nie pamietam ktora dala zdjecie tego wozka retro ale jakbym nie miala to bym go kupila zakochalam sie w nim a przedewszytkim kochane kierujcie sie tym zeby wozek dla was byl dobry i zeby wam sie podobal nie patrzcie na innych noi przede wszytskim wyprobowac go na zywo ![]() gratuluje wszytskim udanych wizyt ja sie zastanawiam w ktorym tyg najlepiej udac sie na 4d ![]() moja ksiezniczka padla wczoraj po 19 i dzis znow wstala po 5 ![]() a moze warto wymierzyc w hm spodnie i kupic na all ja tak robilam i kupilam za grosze lniane i jeansowe
Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-05-08 o 06:57 |
|
|
|
#1170 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę sie i gratuluję szczęśliwej mamusi!!Cytat:
![]() Tylko nie forsuj się za bardzo Ja już nawet nie wyobrażam sobie powrotu do pracy. Mam takiego lenia.. a jeszcze na początku płakałam co ja będę robić?! ![]() Cytat:
Kiedy wizyta?Czekamy Cytat:
trzymam kciuki za dziewczynkę![]() Cytat:
Ah te baby w ciąży![]() U mnie koniec mdłości zbiegł się z wizytą u gina, więc byłam spokojna. trzymam kciuki żeby się szybko kończyły, bo dopiero wtedy człowiek na prawdę cieszy się z ciąży!Widzę, że wózki na tapecie Co do gabarytów wózka to mnie trapi bardziej jak go schowam do auta?! Musi być mega malutki po złożeniu, bo w moim sprzęcie może się nie zmieścić. Ze schodami raczej nie będzie problemu, bo mieszkam na parterze, czyli do domu dzieli mnie 8 schodków No ale często będę jeździła z maluszkiem, np. do rodziców i co wtedy z wózkiem?! A powiem wam że mam auto VW New Beetle (czyli garbusek).Może ktoś podpowie, czy Maxi Cosi dam radę upchać?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

),ale do oceny ryzyka bierze się naraz kilka parametrów:kość nosową,przepływy w przewodzie żylnym,niedomykalność zastawki trójdzielnej,przezierność karkową,wiek matki,wiek ciąży.

Takie mam parcie na pomidorówkę, że gotuje ją od piątku codziennie