Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 21:35   #2251
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Minio chyba nie, nie lubię takich "wyciskaczów łez" i jakoś ta bołądź w roli agaty mi nie pasuje.
A ja czasami lubię takie obejrzeć, i może bym się wybrała, ale nie mam z kim
A mi się ta Bołądź nawet podoba

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Podczytuję Was czasem i stwierdziłam, że pora się wyjść z ukrycia Mam prawie 8 miesięczną córeczkę Hanię i chętnie dołączę do Waszego wątku
Witamy kolejną mamusię. Lepiej późno niż wcale

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:38   #2252
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Kaileight całuski dla dzielnego chorowitka Ignasia. Dobrze że już po chorobie i przynajmniej masz z głowy
Ja też szukam takiego wózka tylko niestety za dużo niższą cenę i podejrzewam że nie znajdę, chyba, ze używkę?
A dużo stracił biedaczek? Na pewno nadrobi, zobaczysz
Sporo, ponad 0,5 kg Ogólnie Ignaś sporo je, ale że cały czas się rusza, to dużo spala. Nie jest źle z wagą- 9 kg, 77 cm długości. Tyle,że przez tą chorobę nie ma żądnego przyrostu wagi w tym miesiącu. Podejdę chyba do lekarza spytać czy tak może być.

Też bym się nie pogniewała jakby wózek miał niską cenę Nawet patrzyłam na allegro na używane, ale jakoś się boję, że będzie popsuty, albo coś i nie będzie się dało zwrócić

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

Kaileieght - to masz wesoło z Ignasiem, jak taki ruchliwy jest; ja zjednej strony już bym chciala, żeby młoda załapała wreszcie poruszanie do przodu a z drugiej wiem, że będzie sajgon wtedy

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

ja kupiłam młodej na wypady taką typową parasolkę - Red Castle Connect (wklejałam ją już tu na forum) i jest fajna, bo waży coś 5,5kg, rozkłada się ja do spania i ma składany podnóżek, ale Misia do czasu jest w niej spokojna, bo jest tyłem do mnie i marudzi po czasie; a prowadzi sie ją bardzo lekko i daje radę na każdej powierzchni, tzn nie wiem jeszcze jak na piasku i sniegu, ale to też myslę się sprawdzi z czasem

Fajny ten wózeczek U nas problemu by nie było, bo Ignaś wariuje jak jedzie tyłem. MUSI byc przodem i widzieć wszystko. Inaczej mam wrażenie że ze złości wyrwie pasy

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
u nas jak się wchodzi to na środku- sa jakieś duperele dla dzieci i m. in. te piłki - w koszach były

ona jest slodka po prostu

nieeee

współczuję 3-dnówki dobrze ,ze juz za Wami

Co do wózka - ja właśnie oczekuję na Quinny Zap Xtra-Mama Zosi taki ma i bardzo sobie chwali
Mój inny typ to była Inglesina Trip- ale ona jest tylko przodem do świata, a Piotrkowi to jeszcze nie pasuje. W Zapie Xtra jest przekładane siedzisko - no i mały minus ,że przez to składa się do 2 części (ale mimo wszytsko lekkich ) no i nie ma pałąka/ barierki- no ale zobaczymy czy będzie trzeba coś dosztukowac czy sie obędzie [COLOR="Silver"]
No właśnie mnie te 2 części trochę martwią. Bo czasem jak Mama zajmuje się Ignasiem, to chciałabym żeby łatwo jej było wózek znieść.

Cytat:
jak już pisała Archi, mam quinne zapp xtra i lekki to on jest

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Archi ja już mam kolejny upatrzony i chyba się skuszę, bo bardzo mi się podoba i na zimę sprawdziłby się idealnie. o taki
Jakbym mieszkała na parterze, albo w domu to bym nie zamieniała Mutsy na żaden inny. A tak to muszę kombinować
Chcę mieć lekki wózek na zakupy, wyjścia do lekarza czy krótkie spacery, ale "terenówka" tez się przydaje bo sporo jeździmy na wieś, czy w miejsca gdzie wózek z małymi kółkami i bez amortyzacji nie ma racji bytu. Najbardziej na razie kusi mnie ten Quinni
Stary 2012-05-07, 21:38   #2253
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A ja czasami lubię takie obejrzeć, i może bym się wybrała, ale nie mam z kim
A mi się ta Bołądź nawet podoba
mi również, chyba skuszę się na kino

też czytam z zazdrością o tym jak wasze dzieci raczkują -> do przodu albo powtarzają po was, mój cwaniak umie sobie cycusia wyciągnąć ale po mnie nie powtórzy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:39   #2254
thelilah
Zadomowienie

Minio dużo słyszałam o tym filmie, podobnie jak Mama Zosi nie przepadam za wyciskaczami, więc nawet jakbym była w Pl to bym sobie odpuściła...
dobrej nocki!

też uciekam, bo tż już się niecierpliwi, że zamiast siedzieć obok niego siedzę na wizażu

dobranoc kochane
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:40   #2255
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
u nas jak się wchodzi to na środku- sa jakieś duperele dla dzieci i m. in. te piłki - w koszach były

ona jest slodka po prostu

nieeee

współczuję 3-dnówki dobrze ,ze juz za Wami

Co do wózka - ja właśnie oczekuję na Quinny Zap Xtra-Mama Zosi taki ma i bardzo sobie chwali
Mój inny typ to była Inglesina Trip- ale ona jest tylko przodem do świata, a Piotrkowi to jeszcze nie pasuje. W Zapie Xtra jest przekładane siedzisko - no i mały minus ,że przez to składa się do 2 części (ale mimo wszytsko lekkich ) no i nie ma pałąka/ barierki- no ale zobaczymy czy będzie trzeba coś dosztukowac czy sie obędzie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

J abym chciała by mój odmawiał zamieniamy się ??

To poszaleliście fajnie Foty ze spotkania są

i dz za koment dezertera
u nas były takie zwykłe gumowe - no chyba że za gumowymi ukryli te kolczaste a ja tylko z daleka zerknęłam że nie ma - no nic przejdę się jutro ponownie bo muszę mieć tą piłkę

nowa mamusiu witaj

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:42   #2256
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Sporo, ponad 0,5 kg Ogólnie Ignaś sporo je, ale że cały czas się rusza, to dużo spala. Nie jest źle z wagą- 9 kg, 77 cm długości. Tyle,że przez tą chorobę nie ma żądnego przyrostu wagi w tym miesiącu. Podejdę chyba do lekarza spytać czy tak może być.

Też bym się nie pogniewała jakby wózek miał niską cenę Nawet patrzyłam na allegro na używane, ale jakoś się boję, że będzie popsuty, albo coś i nie będzie się dało zwrócić

Fajny ten wózeczek U nas problemu by nie było, bo Ignaś wariuje jak jedzie tyłem. MUSI byc przodem i widzieć wszystko. Inaczej mam wrażenie że ze złości wyrwie pasy

No właśnie mnie te 2 części trochę martwią. Bo czasem jak Mama zajmuje się Ignasiem, to chciałabym żeby łatwo jej było wózek znieść.

Jakbym mieszkała na parterze, albo w domu to bym nie zamieniała Mutsy na żaden inny. A tak to muszę kombinować
Chcę mieć lekki wózek na zakupy, wyjścia do lekarza czy krótkie spacery, ale "terenówka" tez się przydaje bo sporo jeździmy na wieś, czy w miejsca gdzie wózek z małymi kółkami i bez amortyzacji nie ma racji bytu. Najbardziej na razie kusi mnie ten Quinni
ja znoszę sama qunnie z prawie drugiego piętra (bo stoi na półpiętrze), a potem znoszę Zo i ją montuje w nim, a do autobusu już kilka razy zdarzyło mi się ją razem z wózkiem podnieść i dałam radę!
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:42   #2257
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiedz,jak wam minęła podróż?robiliście częste postoje?itp?
Podróż minęła o dziwo rewelacyjnie. W tamtą stronę wyjechaliśmy koło 7-7.30 i byliśmy na miejscu chwile po 15. Nad morze zrobiliśmy 3 przystanki, a z powrotem 2 (jeden dłuższy na obiad). Stefek spał prawie całą drogę więc jechaliśmy do oporu. Zabrałam dużo różnych zabawek, a i tak bezkonkurencyjna okazała się książeczka. Bawiliśmy się też w "a kuku" Ogólnie - spał

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ale za to raczowanie coraz sprawniej idzie i czasem nawe nam sie uda prawie usiąść
Stefek też nie "mowi"
Jeszcze trochę i będzie siadać i śmigać, że hej

Cytat:
Teraz śpi, mam nadzieję, że chociaż godzinke przekima, bo ja znów cały tydz sama w domciu
O. Ja też od jutra do piątku albo soboty sama

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
jak to u Was jest z siadaniem, raczkowaniem itp. bo u nas nic... Kacper tylko podciąga się po coś jak trzyma się go na kolanach...
Ale piszesz o ortopedycznej takiej z tym czymś pomiędzy nóżkami? Bo ja mialam taką do szerokiego pieluchowania.
U nas siada, raczkuje i od kilku dnia klęka, a potem wstaje.
Przyjdzie i czas na Kacpra. Zobaczysz.

Cytat:

No u nas to fatalnie przebiegło. W nocy z pt na sobotę Ignaś wstał w nocy czego w ogóle od bardzo dawna nie robił. Ale przytuliłam go i usnął spokojnie. Po paru minutach poczułam że dotyka mnie coś gorącego. Przeraziłam się jak sobie uświadomiłam że to noga Ignasia. Jak zmierzyliśmy temperaturę okazało się że ma prawie 40 stopni. Więc od razu czopek z paracetamolu i telefon na pogotowie. Ale powiedzieli, że skoro nic innego się nie dzieje oprócz gorączki, to nie trzeba przyjeżdżać chyba że chcemy. A byliśmy na wsi, spory kawałek od najbliższego szpitala, oczywiście środek nocy Następnego dnia pojechaliśmy do lekarza, stwierdził że to trzydniówka, kazał podawać środki przeciwgorączkowe i dużo poić. I faktycznie wszystko ładnie zeszło.Dziś już tylko wysypka pozostała- ślad po przebytej trzydniówce. A Ignaś choć słaby, szaleje jak zawsze
Tylko wagi sporo stracił, bo nie chciał jeść

Macie jakieś fajne wózki godne polecenia?
No to brawa za zimną krew dzielna mamuśko
I jeszcze raz dla Ignasia - biedronki
A może TAKI - ogladałam go w sklepie. Pani polecała na wertepy i dosłownie składa się go jedną ręką - pośrodku siedziska jest pasek za ktory pociągasz i wózek składa się na pół. Jest lekki i dobrze się prowadzi. Proponuje jednak przymierzyć Ignasia bo mnie się wydawalo, że dla Stefka siedzisko byłoby szybko za wąskie.
Stary 2012-05-07, 21:49   #2258
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Podczytuję Was czasem i stwierdziłam, że pora się wyjść z ukrycia Mam prawie 8 miesięczną córeczkę Hanię i chętnie dołączę do Waszego wątku

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Mam pytanie z kategorii kulinarnych: czy któraś z Was ma sprawdzony przepis na beszamel? bo zamarzyły mi się szparagi z takim sosem jutro na obiad, a nie robiłam go nigdy.
Stary 2012-05-07, 21:55   #2259
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też czytam z zazdrością o tym jak wasze dzieci raczkują -> do przodu albo powtarzają po was, mój cwaniak umie sobie cycusia wyciągnąć ale po mnie nie powtórzy
Pobił wszystkich

I mój mały podróżnik...i jeszcze mogłabym duzo więcej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01052012923.jpg (119,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02052012936.jpg (178,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05052012956.jpg (103,3 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-05-07, 21:56   #2260
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
no hellonapisz coś więcej o Haniulce i o sobie
Cytat:
Aguś nie bardzo słuchałam
łoki
Dziewczyny wybieracie się do kina na film Nad życie o Agacie Mróz? Ja jak tylko oglądałam zapowiedź to już mnie ciary przechodzą i wiem, że na bank się poryczę na tym filmie
nie..ja mam jakoś alergię na polskie filmy,a wyciskacz....nie dziękujęzresztą i tak jakoś czasu brak na kino...
Cytat:
a patrzyłas w komisach?

czasem pierwszy wybór to ten najlepszy
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dobranoc kochane
pchły na noc
Cytat:
ja znoszę sama qunnie z prawie drugiego piętra (bo stoi na półpiętrze), a potem znoszę Zo i ją montuje w nim, a do autobusu już kilka razy zdarzyło mi się ją razem z wózkiem podnieść i dałam radę!

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Podróż minęła o dziwo rewelacyjnie. W tamtą stronę wyjechaliśmy koło 7-7.30 i byliśmy na miejscu chwile po 15. Nad morze zrobiliśmy 3 przystanki, a z powrotem 2 (jeden dłuższy na obiad). Stefek spał prawie całą drogę więc jechaliśmy do oporu. Zabrałam dużo różnych zabawek, a i tak bezkonkurencyjna okazała się książeczka. Bawiliśmy się też w "a kuku" Ogólnie - spał
ja się w sierpniu wybieram do Kołobrzegu i ciekawa jestem, jak młoda zniesie podróż...ale dzięki

A może TAKI - ogladałam go w sklepie. Pani polecała na wertepy i dosłownie składa się go jedną ręką - pośrodku siedziska jest pasek za ktory pociągasz i wózek składa się na pół. Jest lekki i dobrze się prowadzi. Proponuje jednak przymierzyć Ignasia bo mnie się wydawalo, że dla Stefka siedzisko byłoby szybko za wąskie.
wózeczek fajny, ale cena zaporowa....

ja już też mykam więc słodkich i kolorowych maminki
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:57   #2261
mama zosi
Zakorzenienie

Małgosia śpioszek jest przecudny!
Stary 2012-05-07, 21:58   #2262
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Mam pytanie z kategorii kulinarnych: czy któraś z Was ma sprawdzony przepis na beszamel? bo zamarzyły mi się szparagi z takim sosem jutro na obiad, a nie robiłam go nigdy.
1,5 łyżki masła (ja czasem daję margarynę), łyżkę mąki, około 200ml mleka, przypary (gałka, bialy pieprz, sól, niektórzy dają cukier).
Maslo roztapiasz dodajesz mąkę - mieszasz - ja mieszam tym takim metalowym mieszadełkiem Potem dodaję mleko, zagotuję, zmniejszam ogień i mieszam do zgęstnienia. voila.
Stary 2012-05-07, 21:58   #2263
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:

agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:59   #2264
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
1,5 łyżki masła (ja czasem daję margarynę), łyżkę mąki, około 200ml mleka, przypary (gałka, bialy pieprz, sól, niektórzy dają cukier).
Maslo roztapiasz dodajesz mąkę - mieszasz - ja mieszam tym takim metalowym mieszadełkiem Potem dodaję mleko, zagotuję, zmniejszam ogień i mieszam do zgęstnienia. voila.
Dziękuję kochana, już mi ślinka cieknie na myśl o jutrzejszym obiedzie
Stary 2012-05-07, 22:33   #2265
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
wózeczek fajny, ale cena zaporowa....
Dlatego go nie mam

Dziękujemy za komplemetny

A tymczasem życzę dobrej nocy
Stary 2012-05-07, 22:33   #2266
emma85
Raczkowanie

Cytat:
Pobił wszystkich

Super fotki! Ale ta z morzem wymiata mały czlowiek i morze...

Cytat:
no hellonapisz coś więcej o Haniulce i o sobie
Chyba jak każda z Was wychowuję najwspanialsze, najcudowniejsze, najpiękniejsze, najzdolniejsze dziecię pod słońcem Moja Haneczka urodziła się 13.09.2011 r., jest baaaardzo ruchliwym dzieckiem, aż chwilami nie wyrabiam.
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:35   #2267
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję kochana, już mi ślinka cieknie na myśl o jutrzejszym obiedzie
Jestem z beszamelem na bieżąco bo dziś robilam do [lazani].

Dobra spadam.
Pa
Stary 2012-05-07, 22:45   #2268
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jak każda z Was wychowuję najwspanialsze, najcudowniejsze, najpiękniejsze, najzdolniejsze dziecię pod słońcem Moja Haneczka urodziła się 13.09.2011 r., jest baaaardzo ruchliwym dzieckiem, aż chwilami nie wyrabiam.
tak, każda ma takie w domu

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Jestem z beszamelem na bieżąco bo dziś robilam do [lazani].

Dobra spadam.
Pa
jutro zdam relację co mi z tego wyszło
Stary 2012-05-07, 23:32   #2269
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Pobił wszystkich

Na pełnym wypasie. Jaki z niego pucuś. DO schrupaniaTeż chcę morze i uśmiechniętego buziaka Filipa wdychającego nawetzdrowe morskie powietrze
I jakiego podróżnika z niego robicie. Aż mam wyrzuty bo my nawet na spacer to blisko domu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 04:57   #2270
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Czy ja tak dużo wymagam? Czy marne raczkowanie to tak wiele?
Moje dziecko dostaje histerii przy kładzeniu na brzuszek więc baj baj pełzanko i baj baj raczkowanie.
Zazdrosna się robię
u nas to samo, czyli możemy razem pozazdrościć...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 07:56   #2271
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Pobił wszystkich

Małgosia co to za fotelik macie Zuzia jeszcze tyłem jeździ i trzeba już coś większego kupić - czas najwyższy no i nic dziwnego że się Stefkowi tak fajnie jechało jak wszystko widział chociaż Zuzia też podróż zniosła bardzo dzielnie i też prawie całą drogę przespała

a wiecie co - wyjechaliśmy z Mielca w krótkich spodenkach i krótkim rękawku a we Wrocławiu musieliśmy zakładać rajstopki, spodnie, kurtkę masakra taka różnica temperatury że szok

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Super fotki! Ale ta z morzem wymiata mały czlowiek i morze...

moja Zuzia też takie żywe sreberko

a skąd jesteście Kochane?? Co porabiasz na co dzień prócz opieki nad dzieckiem - wróciłaś do pracy czy z córeczką siedzisz??? Napisz coś o sobie fotkę wrzuć Hanulki

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-08, 08:23   #2272
mama zosi
Zakorzenienie

Dzień Dobry,
była dziś noc z pobudkami co godzinę ale przynajmniej jeszcze śpi! Wyprałam jej wczoraj wieczorem leżaczek, bo był już tak brudny, że wstyd kogoś do domu zaprosić

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
a wiecie co - wyjechaliśmy z Mielca w krótkich spodenkach i krótkim rękawku a we Wrocławiu musieliśmy zakładać rajstopki, spodnie, kurtkę masakra taka różnica temperatury że szok
mnie akurat cieszy, że temp wróciły do normy - od razu więcej energii mam
Stary 2012-05-08, 08:32   #2273
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry,
była dziś noc z pobudkami co godzinę ale przynajmniej jeszcze śpi! Wyprałam jej wczoraj wieczorem leżaczek, bo był już tak brudny, że wstyd kogoś do domu zaprosić

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

mnie akurat cieszy, że temp wróciły do normy - od razu więcej energii mam
mnie też u nas wyprany leżaczek był czysty chwile po wysuszeniu tylko więc mama nie ciesz się za długo

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-08, 08:34   #2274
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
mnie też u nas wyprany leżaczek był czysty chwile po wysuszeniu tylko więc mama nie ciesz się za długo
ale i tak jestem pod wrażeniem, że się doprał zupełnie i wygląda aktualnie jak nowy a że dziś po południu będzie brudny, to całkiem pewne
Stary 2012-05-08, 08:40   #2275
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
ale i tak jestem pod wrażeniem, że się doprał zupełnie i wygląda aktualnie jak nowy a że dziś po południu będzie brudny, to całkiem pewne
pewnie tak hihi mój też się doprał idealnie

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-08, 09:01   #2276
mama zosi
Zakorzenienie

Mam pytanie odnośnie mięsa dla dzieci. Jakie kupujecie do swoich dań? Czy ktoś gotuje coś innego niż zupki? I co z tym mięsem potem robicie, bo ja jestem ciemna masa w tej materii.
Stary 2012-05-08, 09:17   #2277
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Bry

U nas mięso wstrzymane bo nam się skórka na brwiach zaczęła łuszczyć jak mięsko weszło :/ więc nie pomogę.

Też przerabiam temat parasolki ale te które wklejacie są dla mnie nie osiągalne. Niestety ze sprzedaży z all wyciągne jakieś 200złociszy więc mogę kupić coś za max 300 myślicie że znajdę coś w tej cenie co rozkłada się do leżenia i jest cokolwiek warte?? Też myślałam o używce ale boję się bo to nigdy nie wiadomo co jest w worku

O mała się obudziła i już zagaduje moja spryciara odkryła tajemnicę smoka i sama sobie aplikuje go do buźki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 09:24   #2278
minio1984
Zadomowienie

Hej
Nocka jakoś minęła dobrze, tylko 2 pobudki

Cytat:
Ja czasami znoszę i wnoszę też z 2 piętra wózek 10 kg plus tyle samo Adaś, czyli 20 kg, lekko nie jest, ale na szczęście nie robię tego codziennie, lepiej właśnie znieść najpierw wózek potem młodego

Cytat:
Pobił wszystkich

Stefek przystojniak, a fotka z morzem pięknie
i jeszcze raz brawa za podróż dla dzielnego Stefka

Cytat:
Mam pytanie odnośnie mięsa dla dzieci. Jakie kupujecie do swoich dań? Czy ktoś gotuje coś innego niż zupki? I co z tym mięsem potem robicie, bo ja jestem ciemna masa w tej materii.
ja kupuję normalnie w markecie pierś z indyka, cielęcinke mama mi kupiła na targu. W domu mielę przez maszynkę i porcjuję i wkładam do zamrażarki. A gotuję na razie tylko zupki
A nocki współczuję

MałgosiaM8 Staś agent z tym cyckiem, mój tez się często dobierał ale wyjąć nie umie. A teraz to juz nawet nie szuka i w dzień się w ogóle nie domaga

Dziecko mi kima, muszę w końcu chatę ogarnąć, potem obiadek i do gina muszę lecieć

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:36   #2279
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
ja póki co kupiłam tylko pierś z indyka w osiedlowym sklepie, ugotowałam zmieliłam i poporcjowałam i zamroziłam. Dodałam normalnie do zupki którą ugotowałam

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-08, 09:37   #2280
mama zosi
Zakorzenienie

dziękuję za odp odnośnie mięsa

ja nie mam dziś cierpliwości do Zo, bo jak zwykle odmówiła śniadania. Nie to nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości