|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
|
#3872 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Kochane za wczorajsze porady....
W jednej chwili tak mnie zmogło, że zasnęłam przed laptopem. Mąż mnie położył do łóżka i spałam na szczeście jak kamień do rana. Obudziło mnie jak zawsze siku i ból jak na @. Dziś już na 101% pójdę do lekarza. Mam nadzieję, że mnie przyjmie. Wczoraj byłam już tak zestresowana, że z tego wszystkiego ogarnęła mnie tak straszna złość, a z tej złości płacz....ach te hormony ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Ogólnie teraz jest napewno lepiej niż wczoraj....ale nawet jak już bedzie dziś ok to i tak trzeba to sprawdzić. Dzieciątko które noszę pod sercem jest moim wymarzonym, wyproszonym, wypłakanym dzieckiem....nie darowałabym sobie, gdyby tfuuu tfuuuu coś się stało. Nie chciałam wcześniej latać do lekarza, wstydziłam się że uzna mnie za panikare...ale dziś mąż na mnie nakrzyczał, że niech sobie wszyscy myślą co chcą, a my mamy być pewni, że wszystko jest ok. |
|
|
|
#3873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamcie
Jestem już po śniadanku i zaraz szykuję się do pracy. Jedziemy dzisiaj do teściowej, bo ma imieniny a to oznacza pyszny obiadek A z drugiej strony to, że wrócę tu dopiero wieczorem i będzie dużo do nadrabiania ![]() Dzisiaj w nocy pierwszy raz w ciąży chwycił mnie skurcz łydek, prawa puściła od razu a lewą małż musiał mi rozmasować. Myślałam, że się skręcę z bólu. Bardzo nieprzyjemne. Ale poza tym wszystko ok. Miłego dnia Kobietki Cytat:
Tylko raczej zostawię sobie je na po ciąży - ginka zaleciła mi ograniczenie słodyczy, lodów, deserów. A ja ograniczyć nie umiem. Albo nie jem wcale albo na okrągło ![]() Cytat:
Gratulacje za wizytę i za 34 tydzień. To już prawie końcówka, jeszcze moment
|
||
|
|
|
#3874 |
|
Raczkowanie
|
Co do imienia ja to mam problem. Podoba mi się imię Kacper i Hubert, mąż za to jakie imię bym nie powiedziała to jest źle. na pytanie jakie imie mu się podoba to wymienia swoje.... nie chce się do tego przyznać ale wiem ze bardzo zalezy mu na tym aby synek miał po nim imię.... a ja nie wiem co robić. chyba nie chce, mieć syna i męża o takim samym imieniu.... ale możę ustąpić????
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
agusiaaaa1234jedź na IP tam na pewno Cię przyjmą
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do skurczy ciesz się, że dopiero teraz cię dopadają... ja mam już od dawwwnaaa.... i przez to np nie mogę chodzić do kina. ![]() Tobie też kochana miłego i spokojnego dzionka. ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3878 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
no to macie problem
|
|
|
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
jejku jak mi się płakać chce, tak bez powodu.
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie szykuje na wizyte
![]() 3majcie kciuki! ciekawe czy da sie namowic na usg szyjki.... czy jak zawsz epo badaniu powie ze wszystko pieknie....
|
#3882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- zadzwoniłam do mojej gin.... powiedziała mi, żebym wzięła nospę i leżała. Za godzinę mam jeszcze raz zadzwonić i powiedzieć czy przestało boleć. |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy dziś 24 tydzień
Dziś wizyta u gin
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nadrobiłam, ale nie chce mi sie rozpizywać. Noc do bani- wciaz pobudki, jak leżę na bokach to cos mnie boli-chyba jajniki zduszone do tego głupi sen, że ktos mi dolał kwasu do wody w wannie![]() Ciastek powodzenia na wizycie! |
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już jestem u lekarza
Pierwsza i już za Mna 2 osoby. połozna od 9 a lekarz od 10 ale pewnie się spozni.. jak Szlam ciągle mi sie brzuch stawiał. no i boli Mnie krzyz.. masakra. ciekawe ile waze. czy nie jedzenie 2 tyg slodkiego i bialego chleba dalo jakiś rezultat
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych z Was, ktore wierza w horoskopy:
Teraz mamy chinski rok smoka. Idealny czas na zmiany - sluby, mieszkania, rodzenie dzieci. Wszystko to przyniesie nam duzo szczescia ![]() Podobno najwieksze szczescie to... urodzic sie w roku smoka Wiec teraz w Azji panuje baby-boom. Najwieksze szczescie przynosi rodzenie synow.
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiem, ze wiele rzeczy moze sie dziac, czyli brak ruchu przez dzien czy 2... Mialam tak co jakis czas, ale nie przejmowalam sie tym.Ale zeby az tak brzuch bolal przy twardnieniu... To byl pierwszy raz. W kazdym razie na IP i tak nie chcialam jechac. Najpewniej by mnie zostawili na oddziale. Tak robia najczesciej, z wygody. Nie wiem jak bym wytrzymala bez dziecka, nie wyobrazam sobie tego. Juz sie zastanawiam co to bedzie jak pojde rodzic. Wiem ze TZ dobrze sie nim zajmie, ale wolalabym byc z nimi w domu. Szkoda ze to nie jest takie proste
|
|
#3890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Niby ogolnie rodzenie dzieci w tym roku to szczescie, szczegolnie rodzenie chlopcow.
Bedziemy miec szczesliwe dzieci, ktore przyniosa nam mnostwo szczescia ![]() A jeszcze lepiej, beda miec te, ktore w tym roku wziely/wezma slub lub zmieniaja mieszkanie... A my dopiero na przyszly rok planujemy slub ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() To Wasza wspolna decyzja, wiec musicie dojsc do porozumienia. Zeby nikt nie poczul sie pokrzywdzony.
|
|
#3892 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
gratulacje! to już niedługo będziesz mieć dzidzię przy sobie Cytat:
zobaczymy jak to będzie za 3 tyg mam kontrole i może lekarz powie coś więcej.gratulacje ![]() Cytat:
![]() gratulacje no i tzymam kciuki za wizytę ![]() ciastuś za wizyte
|
||
|
|
|
#3893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z imieniem to chyba będę stawiała na Kacper....a do mężą jakoś się podliżę
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Raczkowanie
|
Linka25 gratki za 30stke
![]() ![]() nadalka wow 34t...to juz praktycznie koniec ciazy...ty sie zacznij pakowac do szpitala...bo to juz tuz tuz ![]() nel_a za 24tPaula SHIN naprawde warty podziwu jest twoj ginek...super sie zachowal tylko pozazdroscic...ja na swojego tez niemoge zlego slowa powiedziec, bo nawet bedac w NL on do mnie zawsze dzwoni z PL bo kazdym moim smsie z pytaniem o kazda pierdulke co mnie niepokoji ![]() chmielinka to mnie zaskoczyly parapetry malenstwa...moj tez ostatnio zaszalal w 1,5tyg. przytyl prawie 400g (a jestem 28t)... oby nasze "olbrzymnki" rosly zdrowo a czy beda ponizej 4kg czy powyzej 4kg to juz maly pikus...najwazniejsze Zdrowe karmeelek ja kupilam takiego duzoego rogala, extra sie mi przynim spi...bo generalnie spanie na lewej stronie to dla mnie tragedia....ja ukladam go tak, ze najpierw klade sie na lewym boku , rogala kladac-przylegajaco za placemi , koncowke dolna rogala klade miedzy uda..tak aby mi moze ciut wystawal na lewa strone...a druga mam na wysokosci szyji...bardzo mi pomaga sie nieprzekrecac ![]() prince_polo trzymam kcikaski za wizyte ..mi tez cos czasem leci, czasem niby sluz czesm bardziej wodniste |
|
|
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
zgodnie z zaleceniem gin wzięłam no-spę. minęło jakieś 15 min a ja czuję, że ból w podbrzuszu to się wręcz nasilił a nie zmalał....ech idę leżeć
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale naprawde sie ucieszylam, ze mnie przyjal tak szybko. Nie zaluje, ze do niego poszlam. Oby wiecej takich lekarzy
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
jakos malego slabo czuje, nawet wczoraj niekopal mnie tak jak on to potrafii ....a dzisiej cisza i cisza....oby mu ta niedzielna makrela wedzona niezaszkodzila...jakos sie martwie
i czekam na jego fikusne obroty
|
|
|
|
#3899 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
,lubiłam sobie słuchać serduszek itd![]() Cytat:
. A ginekolog godny pochwały , nie wziąć pieniędzy ![]() Cytat:
i gratki za 34 t.c. Cytat:
![]() Gratki i kciuki za wizytę
|
|
#3900 |
|
Rozeznanie
|
Przywitam się z Wami tylko na szybko, i dam znać, że żyjemy i mamy się dobrze, bo dawno nas tu nie było... 2 tygodnie urlopu, nadrabianie w pracy, weekend majowy, teraz przymierzamy się do remontu, i ciężko mi być na bieżąco i pisać. Na glukozie i wizycie byliśmy 2 tygodnie temu, wszystko OK, w przyszłym tygodniu kolejna wizyta, tj. to większe USG w trzecim trymestrze + 3D, jak będzie co oglądać (na ostatnich dwóch wizytach nasz maluch leżał do góry nogami i tyłem). Z twardniejącym brzuchem mam takie same problemy jak większość z Was, raz jest idealnie, a raz cały dzień czuję się niekomfortowo, ech. Lekarz zalecił prowadzić "leniwy tryb życia", ale jak tu się lenić, jak tyle fajnych rzeczy do zrobienia
![]() Uściski dla Was wszystkich, postaram się choć od czasu do czasu zajrzeć. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

A z drugiej strony to, że wrócę tu dopiero wieczorem i będzie dużo do nadrabiania 

Gratulacje
za wizytę i 

do tego głupi sen, że ktos mi dolał kwasu do wody w wannie

i mnie tam znajja na wylot i jakos mnie blokuje ten fakt
Dobrze, że wszystko w porządku, ale tymi 4 tygodniami mnie zaskakujesz. Myślałam, że to się zdarza tylko przy cukrzycy. Dziewczyny pisały też, że nadmierny wzrost powodują jakieś witaminy.
zobaczymy jak to będzie 
i czekam na jego fikusne obroty