Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 12:29   #3961
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

ja I + II 7 kg a teraz w 32 mam w sumie 10 kg na plusie, ostatnio waga mi stanęła, ciekawe jak dzieciaczek bo ostatnio w 4 tyg przybrał 600 gram
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:31   #3962
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Kupowałyście mleczka do prania czy proszki??? Lovela to w miarę dobra firma???
ja kupiłam proszek z bobasa
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:31   #3963
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Wyprałam dziś białe ubranka Leonka. Matko, jakie są cudaśne Mąż wychodzi na balkon i się im przygląda co jakiś czas To już na prawdę niedługo nasze Maleństwa zaczną pojawiać się na swiecie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Jestem i ja po wizycie:

BPD 77 mm (31w0d)

HC 285 mm (31w0d)

AC 254 mm (29w4d)

FL 59 mm (30w4d)

FW 1531 g

Wiek wg OM : 31w3d, wg USG 30w4d .

Na początku zmartwiłam się obwodem brzuszka. Ale lekarz powiedział,że wszystko w normie i nawet na wydruku z USG mam napisane :

FL/BPD 0.77 (0.71-0.87)
FL/AC 0.23 (0.20-0.24)
HC/AC 1.12 (0.96-1.17)
FL/HC 0.21 (0.19-0.21)

Pierwszy raz miałam robione KTG - ale to fajne jest .

No i mały ułożył sobie bardzo nisko główke. Dlatego odczuwam te kłucia . No i częste siusianie też jest skutkiem tego. Po spacerkach mam leżeć z nogami do góry.

Szyjka długa i zamknięta,chociaż lekarz początkowo się wystraszył że główka nisko i powiedział "muszę ją popchnąć troche "
Wspaniałe wiedomości

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Uwielbiam mojego gina, znów poświecił mi sporo czasu i wszystko dokładnie wytlumaczył. Otóż:
- szyjka ok twarda, zamknięta, skierowana do tyłu, długa - bez zmian
- wyniki badań idealne
- wynik usg w 29 tc. bardzo dobry, mała rośnie proporcjonalnie, łożysko funkcjonuje dobrze, przepływy ok
- brzuch - za twardy, za bardzo naprężony
Dostalałam jednak fenoterol, 4 razy 1/2 tab.

Powiedział że macica jest rzeczywiscie trochę nadaktywna i teraz nikt nie odgadnie czy to może byc niebezpieczne czy nie w dłuższej perspektywie,
lepiej wziać wiec lek w tej podstawowej dawce.
Cieszę się, ze wzystko ok Mam nadzieję, ze tabletki pomogą na twardnienia
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
znalazłam fajną strone
po lewej str jest lista sklepów jak klikniemy na jakiś to wyświetlaja nam się promocje w danym sklepie ale rzeczy dla dzieci
http://promobaby.pl/market-rossmann.html
Fajna stronka

Cytat:
Napisane przez paulucha3333 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
postanowilam sie ujawnic a podczytuje WAS od tygodnia i zbieram informacje nie chcialam sie wypowiadac bo z tego co widze,znacie sie juz jak lyse konie i pewnie dobrze Wam w Waszym gronie.Ale czasem chetnie bym o cos spytala lub doradzila,tak wiec mam nadzieje ze jest szansa dolaczyc do WAS?
Termin mam na 14 sierpnia
dzis zaczyna 26 tydzien,bedziemy miec coreczke o imieniu Marcelinaczytalam rozne Wasze opinie na temat tego imienia,ale wybral jej maz i mimo ze na poczatku absolutnie sie nie zgadzalam teraz nie wyobrazam sobie innego.Mowie do coreczki Marcysia lub Marcyskai bardzo mi sie te zdrobnienia podobaja.
Cześć Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny już mi lepiej, przetłumaczyłam sobie że moje nerwy nic nie pomogą a mogą tylko zaszkodzić i staram się uśmiechać. Jak przypomnę sobie buźkę niunia to od razu mi lepiej i ma podobno długie włoski!!! Gin nam nawet pokazywała te włoski w 3D,tak śmiesznie falowały
Ooo i tak masz właśnie myśleć Wszystko będzie dobrze. Będziesz miała ślicznego, włochatego skrzacika Ja mam jutro genetyczne. Może też zobaczę Skarbusia w 3 lub 4d

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
U nas zaczął się 33 tydzień , a w czwartek mam wizytę u lekarza i już nie mogę się doczekać
Gratki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:35   #3964
branzoletka
Branzoletka

Hej wam, podczytuje was już od 10-j Cieszę się ciastek, że wizyta szybka i radosna

Paula SHIN taki lekarz to skarb, gratuluje i zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
dzisiaj wizyta no i dzisiaj zaczynam 34 tydzień
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i gratki za 34 tydz. Masz jakiś nr. tel. żeby w razie W napisać eska? Oczywiście życzę terminowego porodu ale wiadomo jak bywa.

agusiaaaa Współczuje stresów i mam nadzieje, że się wszystko unormuje

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dla tych z Was, ktore wierza w horoskopy:
Teraz mamy chinski rok smoka. Idealny czas na zmiany - sluby, mieszkania, rodzenie dzieci. Wszystko to przyniesie nam duzo szczescia
Podobno najwieksze szczescie to... urodzic sie w roku smoka Wiec teraz w Azji panuje baby-boom. Najwieksze szczescie przynosi rodzenie synow.
Oo ale fajnie się składa Przydałoby się nam trochę więcej tego szczęścia

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
No a nastepnie idę do pracy na nockę . Na szczęście sroda i czwartek wolna
Ciężarna pracująca na nocce Wracaj kochana szybko do PL od razu odsapniesz i się zajmą tutaj tobą jak należy

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej przerwie
Wiem, że się martwiłyście o mnie, przepraszam, a z drugiej strony mi miło, że ktoś zauważył moją nieobecność
Z psychiką miałam kiepawo i to nie kwestia jednego dwóch dni tylko ponad tydzień codziennie ryczałam bez powodu lub z błahego. Przesypiałam też większość dnia, poza tym nie chciałam Wam smędzić, jak mi źle Praktycznie nie włączałam netu. Teraz jest mi już lepiej.
Z syneczkiem wszystko w porządku, kopie, rusza się, poza tym dalej jest bezimienny i te rozmowy nt imienia też mnie wykończyły, nie wiem jak dojdziemy do porozumienia w tej kwestii...
Nie zdołam Was nadrobić, ale mam nadzieję, że wszystko u Was ok
Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt
Cieszę się, że już wracasz do siebie, wiem jak stresy potrafią wykończyć, człowiek by tylko spał całymi dniami a myśli o najgorszych rzeczach Dobrze, że synek zdrowy a imieniem się nie stresuj najwyżej zrobicie losowanie tak jak chyba u nas Mój tż wszystkie moje propozycje odrzuca sam wymyślając takie, że nie wiem czy sie śmiać czy płakać Ostatnio wymyślił Fryderyk, który mi się kojarzy z Chopinem, Kiepskim lub Flinstonem

Ostatnio zaczęłam mu zwracać uwagę na durne imiona jakimi wołają rodzice swoich dzieci i powiem wam, że może przyniesie to jakiś efekt, bo co innego powiedzieć sobie pod nosem tak czy siak a co innego wołać głośno kilka razy np.w sklepie za chowającym się dzieciakiem i czuć na sobie kpiąco zdegustowany wzrok ludzi
Sama to przeszłam kilka dni temu gdzie przez równą godzinę(na ciuchach) matka wołała cały czas za swą córką i choć imię nie jest złe ale w ustach matki brzmiało tak, że mi zbrzydło a w sklepie miałam dość(i nie tylko ja)

Tzn. ja wiem, że nikomu nic do tego jak damy dziecku na imię ale warto też pomyśleć jak będzie brzmiało przez nas wołane głośno, bo inaczej to samo imię brzmi gdy się ma głosik jak piszczałka a inaczej jak tembr naszego głosu jest niski i w połączeniu brzmi koszmarnie.

Dobra mykam dziewczynki, bo się jak zwykle rozpisałam a mam trochę do zrobienia. Wpadnę wieczorkiem, miłego dzionka buziaki

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:36   #3965
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałyście mleczka do prania czy proszki??? Lovela to w miarę dobra firma???
Proszek. Lovela jest dobra i polecana sama mam lovelę, od znajomej dostanę jeszcze płyn do płukania bo im został a oni już rzeczy małej piorą w zwykłym proszku

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:38   #3966
agusiaaaa1234
Raczkowanie

grrrr ale sie zdenerwowałam...dzwonie teraz zeby sie zapisać do SR podaje swoje imię i nazwisko.... a tam pytanie: Pani doktor pyta czy już brzuch nie boli?...masakra
Stary 2012-05-08, 12:41   #3967
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!
tak strasznie boli mnie z prawej strony na górze.... az tak jakby pod żebrami. meczy mnie to od kilku dni ale juz dzis to masakra!!!! teraz normalnie płakać mi się chce z bólu!! nie dam rady stać ani siedzieć. Leżąc na chwilę odpuszcza, ale zaraz znów wraca. Czy może któraś w Was miałą podobnie? zaczynam się martwić
Kochana pewnie już coś zadziałałaś i mam nadzieję, ze wszystko ok Jeszcze nie wiem, bo jestem w trakcie doczytywania Ale... ja już 2 razy miałam taki dziwny atak bólu w górnej części brzucha. Coś jakby skurcz, kłucie. Tak, ze ruszyć się nie mogłam. Ostatni był w niedzielę. U mnie pomogły leki: 2xmagnez i 2x nospa. Po godzinie leżenia samo przeszło. Nie mam pojęcia co to było i mam nadzieję, ze już się nie powtórzy, ale w czwartek pogadam o tym z moją ginką, bo to jest mocno niepokojące Choć mi się wydaje, że to jest związane z układem pokarmowym u mnie. Może jelita albo cholera wie co...

Cytat:
Hey dziewczyna ja własnie wróciłam z wizyty i od jutra jestem na zwolnieniu. Ginekolog wpisał mi leżące. No ale nic ogólnie wszytko w porządku niunia rozwija się prawidłowo.
Fajnie, że wszystko ok Ale to , że masz leżeć, dziwne

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
jestem już po wizycie.... chyba ngdy nie uda mi się was nadrobić utknęłam na 116 podstronie

no więc tak:
moja córcia w 25 tc waży 985 g (3 tygodnie temu ważyła 400) a wzrostem we wszystkich parametrach wyprzedza rozwój aż o 4 tygodnie Lekarz mi powiedział że to na skutek brania fenoterolu i że będzie dużym dzieckiem. Ocenił, że jeżeli będzie rosła w takim tempie to nie będzie ryzykował z porodem sn i będę mieć cesarkę. No i mała jest w ułożeniu miednicowym już od 2 miesięcy. Jeszcze jest czas na to żeby się obróciła, ale jak widać się do tego nie kwapi
Szyjka też w porządku.

Pędzę was nadrabiać i witam nowe mamusie
Pięknie Ale masz dużą córcię

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Cześć,

przychodzę zapytać bardziej doświadczone mamusie. Byłam dziś na USG, jestem w 6 tygodniu ciąży, biło serduszko ale 109 uderzeń, czyli poniżej normy. Czy któraś z Was też tak miała. Jestem przerażona, za 2 tygodnie kolejna wizyta.
Nie miałam tak, ale mocno trzymam kciuki za Twojego Maluszka
Stary 2012-05-08, 12:47   #3968
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
grrrr ale sie zdenerwowałam...dzwonie teraz zeby sie zapisać do SR podaje swoje imię i nazwisko.... a tam pytanie: Pani doktor pyta czy już brzuch nie boli?...masakra

chyba czegoś nie rozumiem... to przecież dobrze że pytała, pamiętała, troszczy się o swoją pacjętkę, mało który lekarz wykazałby takie zainteresowanie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:48   #3969
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Kochana pewnie już coś zadziałałaś i mam nadzieję, ze wszystko ok Jeszcze nie wiem, bo jestem w trakcie doczytywania Ale... ja już 2 razy miałam taki dziwny atak bólu w górnej części brzucha. Coś jakby skurcz, kłucie. Tak, ze ruszyć się nie mogłam. Ostatni był w niedzielę. U mnie pomogły leki: 2xmagnez i 2x nospa. Po godzinie leżenia samo przeszło. Nie mam pojęcia co to było i mam nadzieję, ze już się nie powtórzy, ale w czwartek pogadam o tym z moją ginką, bo to jest mocno niepokojące Choć mi się wydaje, że to jest związane z układem pokarmowym u mnie. Może jelita albo cholera wie co...

Fajnie, że wszystko ok Ale to , że masz leżeć, dziwne

Pięknie Ale masz dużą córcię

Nie miałam tak, ale mocno trzymam kciuki za Twojego Maluszka
Nie mówiła że mam leżeć ale wpisał tak na zwolnieniu mam na trzy tygodnie może później wypisze chodzące.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:52   #3970
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
chyba czegoś nie rozumiem... to przecież dobrze że pytała, pamiętała, troszczy się o swoją pacjętkę, mało który lekarz wykazałby takie zainteresowanie
tak tylko tak jak się dogadywałysmy ze mam jej dac znac po godz jak sie czuje.... a wtedy nadal mnie bolało.i cały czas czuje sie jak @
Stary 2012-05-08, 12:54   #3971
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
tak tylko tak jak się dogadywałysmy ze mam jej dac znac po godz jak sie czuje.... a wtedy nadal mnie bolało.i cały czas czuje sie jak @
No i powiedziałaś, że boli i co dalej ona na to?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:57   #3972
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No i powiedziałaś, że boli i co dalej ona na to?
cały zcas leżałam, także ten ból stał się taki znośny no i powiedziałam, że tak jakby troszkę ustępuje.... no i ta pielęgniarka przekazała, że P. Doktor się cieszy. i nic wiecej.

A teraz właśnie wstałam bo głodomor się włączył i znów poczułam silniejszy ból.
Mam cały czas leżeć? matko ja tak nie dam rady
Stary 2012-05-08, 12:58   #3973
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Witam po dłuższej przerwie
Wiem, że się martwiłyście o mnie, przepraszam, a z drugiej strony mi miło, że ktoś zauważył moją nieobecność
Z psychiką miałam kiepawo i to nie kwestia jednego dwóch dni tylko ponad tydzień codziennie ryczałam bez powodu lub z błahego. Przesypiałam też większość dnia, poza tym nie chciałam Wam smędzić, jak mi źle Praktycznie nie włączałam netu. Teraz jest mi już lepiej.
Z syneczkiem wszystko w porządku, kopie, rusza się, poza tym dalej jest bezimienny i te rozmowy nt imienia też mnie wykończyły, nie wiem jak dojdziemy do porozumienia w tej kwestii...
Nie zdołam Was nadrobić, ale mam nadzieję, że wszystko u Was ok
Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt
Dobrze, ze jesteś życzę lepszego samopoczucia
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:58   #3974
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
powiem tak: zamiast siedzieć na forum i cały czas narzekać, że boli i nie przechodzi jedź pędem albo do ginki albo na IP! My Ci tutaj nic nie pomożemy, a skoro nawet po nospie nie bardzo przechodzi i taki ból utrzymuje się już długo, to trzeba KONIECZNIE to sprawdzić!

Stary 2012-05-08, 13:06   #3975
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
wiesz mam takie wrażenie że przenoszę ...

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i gratki za 34 tydz. Masz jakiś nr. tel. żeby w razie W napisać eska?
mam ci podać mój czy ty mi prześlesz swój ?

a to mój brzuszek z dzisiaj, w sumie dużo nie urósł ale pod cyckami troszkę mnie wypchało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11111.jpg (43,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-05-08, 13:07   #3976
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
powiem tak: zamiast siedzieć na forum i cały czas narzekać, że boli i nie przechodzi jedź pędem albo do ginki albo na IP! My Ci tutaj nic nie pomożemy, a skoro nawet po nospie nie bardzo przechodzi i taki ból utrzymuje się już długo, to trzeba KONIECZNIE to sprawdzić!
Tylko jak mam pędzić do ginki jak ona po pierwsze dziś nie przyjmuje a po drugie dzownię do niej to mi tylko mówi o no- spie. a jak jej piszę ze nadal mnie boli to nic cisza....
Przepraszam już nie będę narzekać
Stary 2012-05-08, 13:07   #3977
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie. U mnie nie zaciekawie było ostatnio jak u sas i Ando i nie najlepiej z moją psychiką 2 maja wylądowałam w szpitalu z atakiem paniki trwającej kilka godz. Zostawili mnie na oddziale dali relanium i tam trochę doszłam do siebie. Bolesne stawianie się brzucha, które mnie martwiło nie było skutkiem ataku poprostu zbieg okoliczności, że mały się akurat obrócił z położenia główkowego do pośladkowego Teraz za to konkretniej czuje jego aktywność
Tż dostał ogólnie konkretną nauczkę po tym jak po pewnym wydarzeniu zdecydowana byłam iść do Domu Samotnej Matki. Pare osób też przegadało mu do rozumu i narazie jesteśmy jeszcze razem a on zmienił się o 180st. co jest niesamowicie cudowne Zobaczymy na jak długo w każdym razie moje zdrowie psychiczne leci na rezerwie i następnym razem jakby co nie będzie więcej szans Najważniejsze, że niuniuś zdrowy i waży już 700g.
Oj współczuję przeżyć Cieszę się, ze u Ciebie już lepiej i mam nadzieję, ze tak zostanie
Stary 2012-05-08, 13:08   #3978
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jak mam pędzić do ginki jak ona po pierwsze dziś nie przyjmuje a po drugie dzownię do niej to mi tylko mówi o no- spie. a jak jej piszę ze nadal mnie boli to nic cisza....
no to jedź na IP skoro ginka Cię zlewa

Stary 2012-05-08, 13:08   #3979
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu ktoś to napisał
Stary 2012-05-08, 13:19   #3980
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
to nie o to chodzi ze narzekasz tylko my Ci tu nic nie pomozemy, ja na twoim miejscu juz dawno bylabym na IP.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
w końcu ktoś to napisał
ja to pisalam wczoraj ale tez nie pomoglo.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

ale mnie boli glowa i czuje sie strasznie zmeczona,
chyba jest niskie cisnienie.
Trzasnelabym sobie kawke ale obiecalam sobie ze nie bede.
Zaraz sie szykuje do poloznej

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:19   #3981
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
to nie o to chodzi ze narzekasz tylko my Ci tu nic nie pomozemy, ja na twoim miejscu juz dawno bylabym na IP.
dokładnie
Agusia to nie ze złośliwości a z troski. Co Ci to da, że nam tu co i rusz będziesz o tym pisać? NIC! Jak dla mnie już powinnaś być w drodze na IP, nie ma co zwlekać. Może nic strasznego się nie dzieje, ale co, jeśli tak nie jest?

Stary 2012-05-08, 13:20   #3982
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciekawe co u ANDO.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:21   #3983
Selay
Raczkowanie

malego zachecalam goraca czekolada i wlasnie mi obija pecherz, kopsa i w lewo i w prawo...hmmm chyba mu cukru brakowalo...bo rzeczywiscie wczoraj tylko 2 cukierki zjadlam a tak to warzywka...wiec na niego sposb juz mam

mecze sie strasznie w pracy jakos wszystko mi wolno idzie nawet jak ktos o cos mnie pyta...co niba ja to wiem juz tyle lat...musze sie zastanawiac kilka minut chyba ciaza mi na skreloze wplynela
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:21   #3984
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witaj z powrotem

Mój mąż też jest Krzysiek I też rzadko mówię do niego po imieniu Ale to dlatego że on nienawidzi jak się mówi do niego/o nim Krzysiu
On w ogóle nie lubi swojego imienia, także u nas na pewno by nie przeszło żeby syn miał imię po tacie

Mój raczej lubi swoje imię, ale tak jakoś nie widzi mi się nazywanie dziecka imieniem ojca
Cytat:
Treść usunięta
Dziękuję
Współczuję zepsutego auta
Cytat:
Cieszę się, że już wracasz do siebie, wiem jak stresy potrafią wykończyć, człowiek by tylko spał całymi dniami a myśli o najgorszych rzeczach Dobrze, że synek zdrowy a imieniem się nie stresuj najwyżej zrobicie losowanie tak jak chyba u nas Mój tż wszystkie moje propozycje odrzuca sam wymyślając takie, że nie wiem czy sie śmiać czy płakać Ostatnio wymyślił Fryderyk, który mi się kojarzy z Chopinem, Kiepskim lub Flinstonem

Ostatnio zaczęłam mu zwracać uwagę na durne imiona jakimi wołają rodzice swoich dzieci i powiem wam, że może przyniesie to jakiś efekt, bo co innego powiedzieć sobie pod nosem tak czy siak a co innego wołać głośno kilka razy np.w sklepie za chowającym się dzieciakiem i czuć na sobie kpiąco zdegustowany wzrok ludzi
Sama to przeszłam kilka dni temu gdzie przez równą godzinę(na ciuchach) matka wołała cały czas za swą córką i choć imię nie jest złe ale w ustach matki brzmiało tak, że mi zbrzydło a w sklepie miałam dość(i nie tylko ja)
Dziękuję ja też mam nadzieję, że już będzie lepiej
Fryderyk kojarzy mi się tylko z Chopinem dobry wzorzec ale samo imię niekoniecznie, Kiepski to Ferdynand
Co do dziwnych imion zasłyszanych w sklepie to w Ikei usłyszałam Gromosław- Gromek, chłopczyk miał ze 3-4 lata
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Dobrze, ze jesteś życzę lepszego samopoczucia

Cytat:
Zgadzam się
Cytat:
a to mój brzuszek z dzisiaj, w sumie dużo nie urósł ale pod cyckami troszkę mnie wypchało
Ładnie rośnie
Cytat:
Hej mamusie. U mnie nie zaciekawie było ostatnio jak u sas i Ando i nie najlepiej z moją psychiką 2 maja wylądowałam w szpitalu z atakiem paniki trwającej kilka godz. Zostawili mnie na oddziale dali relanium i tam trochę doszłam do siebie. Bolesne stawianie się brzucha, które mnie martwiło nie było skutkiem ataku poprostu zbieg okoliczności, że mały się akurat obrócił z położenia główkowego do pośladkowego Teraz za to konkretniej czuje jego aktywność
Tż dostał ogólnie konkretną nauczkę po tym jak po pewnym wydarzeniu zdecydowana byłam iść do Domu Samotnej Matki. Pare osób też przegadało mu do rozumu i narazie jesteśmy jeszcze razem a on zmienił się o 180st. co jest niesamowicie cudowne Zobaczymy na jak długo w każdym razie moje zdrowie psychiczne leci na rezerwie i następnym razem jakby co nie będzie więcej szans Najważniejsze, że niuniuś zdrowy i waży już 700g.
Nie wiedziałam, że u Ciebie było tak źle,współczuję, dobrze, że obie pokonałyśmy dołki, będzie lepiej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:23   #3985
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe co u ANDO.
szkoda że nie mamy jej tel. miejmy nadzieje że jest pod dobrą opieką
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:24   #3986
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
malego zachecalam goraca czekolada i wlasnie mi obija pecherz, kopsa i w lewo i w prawo...hmmm chyba mu cukru brakowalo...bo rzeczywiscie wczoraj tylko 2 cukierki zjadlam a tak to warzywka...wiec na niego sposb juz mam

mecze sie strasznie w pracy jakos wszystko mi wolno idzie nawet jak ktos o cos mnie pyta...co niba ja to wiem juz tyle lat...musze sie zastanawiac kilka minut chyba ciaza mi na skreloze wplynela
uff no to kamień z serca

ja też mam jakieś spowolnione myślenie wczoraj wieczorem już byłam tak padnięta, że jak chciałam coś małżowi powiedzieć to w ogóle nie mogłam zebrać myśli i się wysłowić. Biedak cierpliwie czekał, aż w końcu ogarnę co mówię, a ja się plątałam jak nie wiem

Stary 2012-05-08, 13:25   #3987
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
może nie urósł, ale kształt zmienił poszedł do góry-słodziak
Stary 2012-05-08, 13:26   #3988
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
ja to pisalam wczoraj ale tez nie pomoglo.[COLOR="Silver"]
to dla ciebie podwójne bo nie widziałam
Stary 2012-05-08, 13:28   #3989
muminek82
Wtajemniczenie

nadalka super brzuszek
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:36   #3990
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia to nie ze złośliwości a z troski.
dokładnie

Cytat:
Ładnie rośnie
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
nadalka super brzuszek

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
może nie urósł, ale kształt zmienił poszedł do góry-słodziak

Cytat:
Ciekawe co u ANDO.
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
szkoda że nie mamy jej tel. miejmy nadzieje że jest pod dobrą opieką

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości