|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moje szydełko
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
lukreti, jak zrobiłaś tę choinkę: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1164304183 ? (jestem bardzo początkująca
)
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu masz schemacik.Choineczka bardzo łatwa w wykonaniu praktycznie same słupki i pólsłupki no i dookoła pikotki.Myślę,że nie powinnaś mieć problemów z jej wykonaniem.Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaniedbałam trochę swój wątek,ale teraz nadrabiam zaległości
Na sam początek ozdoby choinkowe-anioły:aniołek: Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-03-21 o 18:39 Powód: podpis |
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam cały wątek i wszystko mi się bardzo podoba
, fajniutki jest.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Butelka,do,której inspiracją były przepiękne butelki damurka
Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-03-21 o 17:55 Powód: podpis |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Piekna
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze koszyczek,kury,no i ta filiżanka z ''powalającą na nogi''cytrynką
Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-03-21 o 18:01 Powód: podpis |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniały koszyczek. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki ,dzięki damurku
A co do tej cytryny to pierwszą ofiarą,którą powaliła na nogi była sagap ![]() Sagap mam nadzieję,że to była tylko chwilowa słabość i już mocno stąpasz po ziemi Wklejam teraz bieżnik,który już tam gdzieś pokazywałam.Nowością są tylko te małe serwetki pod filiżanki. Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-03-21 o 18:09 Powód: podpis |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo oryginalna filiżanka
Gratuluję pomysłu i wykonania![]() Czy byłoby możliwe otrzymanie schematu tej pracy? |
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziękuję,dziękuję .Wprawdzie pomysł nie mój,ale zawsze to przyjemnie usłyszeć coś miłego
Przesyłam link.Są tam naprawdę super rzeczy nie tylko ta filiżanka,ale i inne super robótki i to ze schematami.Miłego szydełkowania http://forum.knitting-info.ru/index....wtopic=859&=80 strona 9 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Lukreti juz jakos doszlam do siebie, dziekuje
Ta cytynke to koniecznie musze zrobic, albo pomarancze ![]() Bardzo ladny bieznik i serwetki Zdolniacha z Ciebie I kto to mi mowi ze ja mam wprawe, ja za bieznik nawet bym sie nie zabrala, boje sie takich malych szydelek
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piekna dłubanina - widze, ze nasza galeria coraz większa, to miło
![]() wiecej inspiracji i checi do dziargania ![]() całuski |
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kochane ja sie dopiero rozkręcam
Dostęp do komputera i internetu mam dopiero od kwietnia i jak trafiłam na wizaż a konkretnie na ten wątek tak z miejsca oszalałam na punkcie szydełka.I od tej pory moja miłośc ciągle trwa
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
lukreti pomocy - mam problem z usztywnieneim koszyczka - jak to zrobić, ługa jest za słaba, a cukier zrobił mi biały nalot na ciemno różowym koszyczku...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Już tłumaczę.
Robię krochmal z mąki ziemniaczanej taki dość gęsty,aby lepiej usztywnił robótkę. przepis na krochmal Zagotowuję wodę -tak na oko pół litra) można mniej lub więcej ,a potem dolewam do niej mąkę ziemniaczaną(2 łyżki)rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.To wszystko mieszam aż zacznie gęstnieć.I już gotowe potem tylko nakładam robótkę na jakąś formę i na kaloryfer.Efekt murowany Powodzenia myślę ,że zbyt nie zamotałam
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki,
![]() gdzies czytałam, ze roztwór cukru tez jest dobry ![]() jutro spróbuje tego krochamlu |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bewix można spróbować w łudze, ale nie rozcieńczać jej. Ja swoje robótki tak krochmalę, korzystam też z krochmalu w aerozolu. Przepraszam, że się wcięłam - soryyyyy
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetna filiżanka a ta cytrynka
, w pierwszym momencie pomyślałam, że to prawdziwą tak dla ozdoby przyczepiłaś a jak zobaczyłam, że szydełkowa to mi oczy wyszły-super |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, koszyk oklapły i nieładny, ale zrobiłam drugi i dałam jeszcze raz do roztworu cukru - czekam do rana, jutro sie odezwe....dzieki
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Lukreti ale wysyp dziel...
Wszystko sliczne, a ta cytrynka jest naprawde miazdzaca
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me Zapraszam na bloga ![]() |
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm...kolejna ofiara cytrynki!!!
mamuta myślę,że twoje oczy już wróciły(gdziekolwiek były) bo w przeciwnym razie kto nam będzie pokazywał kolejne swoje dzieła
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ta cytrynka
i cos Ty Lukreti narobila????? Nogi, oczy, echhh
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto skończona szklaneczka obszydełkowana według wzoru damurka.Służy mi jako pojemnik na kosmetyki.
Chwilowo przeżywam kryzys weny twórczej a wszystko to: przez okropnego wirusa,który zaatakował mnie i moją rodzinę Teraz mam szpital w domu i gonię resztkami sił: Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-03-21 o 18:16 Powód: podpis |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczna
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Lukreti piękna robótka
Zdrowiej szybciutko
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

, w pierwszym momencie pomyślałam, że to prawdziwą tak dla ozdoby przyczepiłaś a jak zobaczyłam, że szydełkowa to mi oczy wyszły-super
, koszyk oklapły i nieładny, ale zrobiłam drugi i dałam jeszcze raz do roztworu cukru - czekam do rana, jutro sie odezwe....