Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 14:07   #4441
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Mi by wystarczyło nagranie jedynie przysięgi przez kogoś z rodziny. Ja nawet nie obejrzałam filmu z mojej studniówki do tej pory. Film ze ślubu obejrzy się raz czy dwa i rzuci w kąt, a wydane na to pieniądze można byłoby przeznaczyć na coś innego.
dlatego my zainwestowaliśmy w fotografa a kamerzyste wzieliśmy po kosztach znajomego mojego taty

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:09   #4442
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Uff nadrobiłam

A teraz zmykam czyścić dalej mieszkanie, bo dziś nam drzwi wprawiali wejściowe i kuuurzu, że hej! No i psinę na spacer wypadało by zabrać
Stary 2012-05-08, 14:10   #4443
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Mam dziś taki młyn, że szok. Mam nadzieję zdążyć do 15, jak nie to wieczorkiem, ale dzięki za odpowiedź
ja Cię widze w beżach i brązach, masz niebieskie oczy trzeba to podkreslic

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:14   #4444
MARGIDA
Wtajemniczenie

dziewczynki przepraszam, że nie będę się odnosiła do Waszych postów, ale jest ich tak dużo, że nie dam rady
ale wszystkim, które tego potrzebują, życzą zdrówka
a tym, co potrzebują kciuki, to kcukam

U mnie już jest wszystko dobrze, pogodziłam się z myślą, że mój ślub będzie najmniejszy w historii ( w historii mojej rodziny). Powiem Wam, że mój TŻ obdzwonił wszystko, co trzeba, potwierdził nam pensjonat w Zakpocu, powoli zaczynamy dopinać szczegóły

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:15   #4445
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę:
dostałam właśnie wycenę za dekorację sal, samochodu i bukietów tylko zastanawiam się czy to dobra oferta? Wrzucam wycenę i jeśli mogłybyście mi pomóc to będę wdzięczna
Ja niestety się nie znam, mamy dekoracje w cenie, ale brzmi to fajnie...

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jakbyś mogła to podpytaj
Ja to w ogóle mam jakąś masakrę...kwiatów nie lubię, nic mi się nie podoba, jestem alergikiem i to będzie jakiś cyrk Zrobię sobie bukiet z cukierków i będę wpierdzielac na mszy

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Relacja z wieczoru panieńskiego
Super

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
pisałaś do tych ludzi od których kupiłaś? do mnie raz jak przez 2 miesiące nie doszła paczka to mi pieniądze odesłali.
dziwne- ale tam niby była bezpieczna przesyłka czy coś - może mieli odszkodowanie na takie wypadki..

co do welonów to poproś o zdjęcia produktu a nie jakiś modelek bo to nie wiadomo czy na zdjęciu jest ich welon..

a mnie przegońcie do pisania pracu bo was podczytuje zamiast pisać
Zabieraj się za pisanie, jak będziesz grzeczna to wieczorkiem nas poczytasz

Cytat:
o morelka a mogłabyś coś więcej napisać o tych butach czy wygodne i czy zadowolona jesteś itp bo ja tez chciałam zamówić takie ( tylko ja inny kolor i tak się czaje cały czas - myślałam żeby zamówić w tym tygodniu.. - ile przed ślubem buty kupowałyście ? jak ja mam we wrześniu to nie za szybko..??

i jaki to obcas? 6cm?
Ja będę miała taneczne, ale Pan powiedział, żeby kupić jak najbliżej wesela, bo teraz może być stopa inna (bardziej ub mniej spuchnięta) i może nie być tak dobrze dopasowany but...

Bukiet z broszek śliczny

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:47   #4446
melod_y
Zakorzenienie

spać

dziewczynki jak ubrani idą Wasi TZ na poprawiny?

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:53   #4447
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Mój miał gajer, szarą koszulę i krawat Praktycznie to samo co w pierwszy dzien ale wiadomo, mniej ślubnie Wszystko odbywało sie na sali weselnej, nie w domu bo w domu można sie ubrać nieco luźniej.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-05-08 o 14:55
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:54   #4448
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
o morelka a mogłabyś coś więcej napisać o tych butach czy wygodne i czy zadowolona jesteś itp bo ja tez chciałam zamówić takie ( tylko ja inny kolor i tak się czaje cały czas - myślałam żeby zamówić w tym tygodniu.. - ile przed ślubem buty kupowałyście ? jak ja mam we wrześniu to nie za szybko..??

i jaki to obcas? 6cm?
Buty kupiłam w Akces. Obcas ma 8 cm i jest to typ TA ( nie fler, tylko szpilka TA). Narazie chodziłam troche w domu i tańczyłam jak trenowalismy pierwszy taniec w domu i były wygodne w czwartek zabiore je na kurs tańca i zobaczę jak będa się sprawowac po 2 h tańca ja mam ślub w sierpniu a zamówiłam miesiąc temu ( 3 tyg się czeka). Chciałam je przetestować i nie moglam sie juz doczekać więc tak szybko kupiłam a byłam pewna że to te ledwo je zobaczyłam na stronie, żadnych innych nie chciała
Stary 2012-05-08, 14:56   #4449
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Mój miał gajer, szarą koszulę i krawat Praktycznie to samo co w pierwszy dzien ale wiadomo, mniej ślubnie Wszystko odbywało sie na sali weselnej, nie w domu bo w domu można sie ubrać nieco luźniej.
ale ze calkiem inny garnitur niz w pierwszym dniu?
Kurcze nie widzi mi sie kupowac 2 garniaka na poprawiny, a nie pasuje chyba w tym samym

Stary 2012-05-08, 14:57   #4450
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze nie widzi mi sie kupowac 2 garniaka na poprawiny, a nie pasuje chyba w tym samym
Nie w tym samym co w pierwszy dzien
Stary 2012-05-08, 15:02   #4451
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
my od 4 tygodni wałkujemy walca wiedeńskiego
Podziwiam ja mimo że tańczę już prawie 4 lata nie zdecydowałabym się za nic w świecie na wiedeńskiego Nie jest to trudny taniec jesli chodzi o kroki, bo sa jedne z łatwiejszych. Mnie i mojego TŻ strasznie ten taniec męczy, jak tańczymy z 2-3 minuty to strasznie w głowie nam sie kręci i jak skończymy to nie możemy równowagi zachować ale pewnie nie bedziecie tańczyć dookoła sali tylko dodacie jakies obroty itd?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 15:04   #4452
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Nie w tym samym co w pierwszy dzien
no wlasnie bo tez mi sie to nie widzi.. a jego stare niestety juz sa znoszone..
ech kolejny wydatek musimy dopisac do listy.....

Stary 2012-05-08, 15:11   #4453
fablous
Zakorzenienie

Bukiet z broszek prześliczny!

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:12   #4454
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
dlatego my zainwestowaliśmy w fotografa a kamerzyste wzieliśmy po kosztach znajomego mojego taty

Też nie chcielismy dlugo kamerzysty, stwierdzilismy że i tak tego nikt nie ogląda. Ale po obejrzeniu plyty ze slubu koleżanki stwierdziłam że chcę jednak mieć Fotografa miałam załatwionego już w czerwcu a kamerzyste dopiero niedawno w marcu
I fotograf bierze 2 tys ( ale to faktycznie najlepszy fotograf w moim mieście i jest otwarty na propozycje, bo reszta - większosć starej daty, za ok 1600 dają 60 zdjęć w tym np. 40 z kościoła a plener w pobliskim parku )
A kamerzyste znalazłam taniego, bierze 100 zł za godzinę i będzie od 15 do 22 czyli 700 zł z dojazdem już
Stary 2012-05-08, 15:13   #4455
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ten sam to chyba nie bardzo garnitur się zawsze przyda kupcie może po prostu szary czy grafitowy
Stary 2012-05-08, 15:15   #4456
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny do konca tygodnia musze sie ostatecznie zdecydowac na kolor szarfy, niby jestem za czarna, mam juz nawet koncepcje na bizu ale waham sie jeszcze troche, doradzcie biala czy czarna?
zdecydowanie biała taka bardziej delikatna i pasuje do tych koronek

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Macie foty tej super dekoracji (firma Raj z Oświecimia)
o kurcze brama wymiata

Cytat:
Mój prawdopodobnie będzie miał garnitur inny niż w pierwszy dzień, koszulę i krawat jakiś ładny. No może jak będzie ciepło to koszule z krótkim rękawem bez marynarki, albo w ramach kompromisu może nawet bez krawata. Ale będę jednak walczyła o ten krawat
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:16   #4457
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam problem Mojemu TŻ zapowiedzieli dzisiaj w pracy, że muszą zwolnić 3 osoby z najkrótszym stażem, czyli jego.
I tu pojawia się problem, bo że musi szukać pracy to oczywiste, ale mniej oczywiste jest to gdzie. Bo on by chciał przenieść się w moje rodzinne strony, a mi w sumie wszystko jedno. Chociaż nie... Tutaj mieszkamy sami, ja mam perspektywę na pracę w zawodzie i studia, a tam musielibyśmy się wprowadzić do moich rodziców i zaczynać wszystko od początku... Temat przeniesienia się pojawiał się już kilka razy i w sumie jak mamy podejmować taką decyzję to teraz jest dobry moment, ale mam wątpliwości I na dodatek teściowa się popłakała jak się dowiedziała, że jej kochany synio chce wyjechać...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:17   #4458
89Madzia89
Raczkowanie

wpadłam tylko na chwile
Oglaszam ze my dzis mamy 4 miesiace do slubu
i tej porze bede juz szczesliwa mezatka ))
dokladnie 123 dni

lece w trase Tz czeka mamy o 5 spotkanie z dekoratorka na sali nie potrafie sie doczekac
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:21   #4459
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Nie no ten sam to chyba nie bardzo garnitur się zawsze przyda kupcie może po prostu szary czy grafitowy
Dokładnie, gajer zawsze sie przyda My oprócz swojego wesela mamy jeszcze w tym roku 4 wiec dodatkowy garnitur to dobre wyjście.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 15:24   #4460
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja uwielbiam tango i paso , a odkad robimy tango z podnoszeniem partnerki to juz w ogole ale nijak nie pasuje to do naszej piosenki licze na to ze instruktorka wpadnie na jakis genialny pomysl, albo ma jakas wersje naszej piosenki w rytmie tanga
Tango to dla nas męczarnia a właściwie każdy taniec to dla nas męka.
Ale Wy macie już jakieś doświadczenie a my totalnie zieloni jesteśmy w tym temacie - chodzimy od połowy marca i tylko dlatego że ja się uparłam jeszcze tam jesteśmy, jako takie postępy są ale Herbusiowej i Maseraka to z nas nie będzie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Też nie chcielismy dlugo kamerzysty, stwierdzilismy że i tak tego nikt nie ogląda. Ale po obejrzeniu plyty ze slubu koleżanki stwierdziłam że chcę jednak mieć Fotografa miałam załatwionego już w czerwcu a kamerzyste dopiero niedawno w marcu
Ja też na kamerzystę zdecydowałam się dopiero po obejrzeniu płyty z wesela brata ciotecznego bo wcześniej byliśmy oboje zagorzałymi przeciwnikami jej. Fotograf był zaklepany w styczniu a kamerzysta dopiero we wrześniu. Za kamerzystę płacimy 1300zł i nie będzie to film porywający ale i tak chcę mieć taka pamiątkę. Najtrudniej było mi przekonać mojego K.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:25   #4461
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwile
Oglaszam ze my dzis mamy 4 miesiace do slubu
i tej porze bede juz szczesliwa mezatka ))
dokladnie 123 dni

lece w trase Tz czeka mamy o 5 spotkanie z dekoratorka na sali nie potrafie sie doczekac

A ja jeszcze tydzień i będę miałą 4 miesiące do ślubu juz się tak bardezo nie moge doczekać, tak mi się wszystko ciągnie, już bym chciała wszystko załatwiać a na niektóre sprawy jest po prostu za wcześnie i mi tak smutno
Odebrałam dzisiaj od kucharza listę zakupów na wesele sporo tego jest
Stary 2012-05-08, 15:25   #4462
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, gajer zawsze sie przyda My oprócz swojego wesela mamy jeszcze w tym roku 4 wiec dodatkowy garnitur to dobre wyjście.
My będziemy kupować dwa bo też doszliśmy do takiego wniosku, że na inne wesela się przyda z tym, że 3 lata temu kupiliśmy garniak i miał go na sobie może 10 razy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:28   #4463
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem Mojemu TŻ zapowiedzieli dzisiaj w pracy, że muszą zwolnić 3 osoby z najkrótszym stażem, czyli jego.
I tu pojawia się problem, bo że musi szukać pracy to oczywiste, ale mniej oczywiste jest to gdzie. Bo on by chciał przenieść się w moje rodzinne strony, a mi w sumie wszystko jedno. Chociaż nie... Tutaj mieszkamy sami, ja mam perspektywę na pracę w zawodzie i studia, a tam musielibyśmy się wprowadzić do moich rodziców i zaczynać wszystko od początku... Temat przeniesienia się pojawiał się już kilka razy i w sumie jak mamy podejmować taką decyzję to teraz jest dobry moment, ale mam wątpliwości I na dodatek teściowa się popłakała jak się dowiedziała, że jej kochany synio chce wyjechać...
Oj to niezbyt fajna informacja. Porozmawiajcie i zastanówcie się gdzie będzie dla Was lepiej. Tż niech się rozejrzy za nową pracą i zobaczy gdzie dostanie lepszą ofertę. Czasem ciężko zaczynać wszystko od nowa. Trzymam kciuki byście podjęli dobrą decyzję

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:31   #4464
tusia_m
Zakorzenienie

Hej

ewuszka - świetna relacja! super, że panieński się udał i dziewczyny tak wszystko ładnie zorganizowały!

Kamerzysta - a ja tam się bardzo cieszę, że będziemy mieli kamerę Już sobie wyobrażam ile razy zobaczę swoje wesele, bo wesele brata TŻ oglądałam już 2 razy

Dziewczyny z Częstochowy i okolic - mam do Was ważne pytanie Czy któraś z Was była może w Centrum odzieżowym Konopiska? Znajomy TŻta powiedział, że można tam kupić całkiem fajny garniak za dobrą cenę.... Chciałabym poznać opinie osób, które tam były, ponieważ w jedną stronę mam gdzieś ok. 2,5 godz. jazdy.... więc zależy mi, żeby nie jechać tam na darmo Z góry dziękuję za odpowiedzi

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:36   #4465
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
4 miesiące przed ślubem już znasz liczbe gości i te sprawy?

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Częstochowy i okolic - mam do Was ważne pytanie Czy któraś z Was była może w Centrum odzieżowym Konopiska? Znajomy TŻta powiedział, że można tam kupić całkiem fajny garniak za dobrą cenę.... Chciałabym poznać opinie osób, które tam były, ponieważ w jedną stronę mam gdzieś ok. 2,5 godz. jazdy.... więc zależy mi, żeby nie jechać tam na darmo Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ja nie z tamtych stron co prawda, ale ostatnio koledzy TŻ się tam wybrali po tym jak usłyszeli podobne informacje od kogoś - wrócili wściekli i z pustymi rękami, bo nic im się nie podobało i generalnie jakość i ceny nie przystawały do opowieści.

Ale to tak z drugiej ręki, pewnie częstochowianki mają pewniejsze informacje.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:41   #4466
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
4 miesiące przed ślubem już znasz liczbe gości i te sprawy?
nie jeszcze dokładnie nie wiem ile gości będzie ale zapraszamy ponad 200 osób a listę mamy zrobioną na 180 osób a jeszcze ten kucharz powiedział że nie musimy tak bardzo dokładnie co do kg kupować. Około 2-3 tygodni przed weselem nam najwyżej trochę skoryguje liste gdyby bardzo duzo osob odmówiło
Stary 2012-05-08, 15:43   #4467
iceflower
Przyjaciółka KWC

O to ogromne wesele to może faktycznie warto wcześniej zacząć zakupy ale chyba musicie jakiś magazyn wynająć.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 15:44   #4468
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

A ja jeszcze tydzień i będę miałą 4 miesiące do ślubu juz się tak bardezo nie moge doczekać, tak mi się wszystko ciągnie, już bym chciała wszystko załatwiać a na niektóre sprawy jest po prostu za wcześnie i mi tak smutno
Ja tam nie czuję, że jeszcze dużo czasu. Wręcz przeciwnie My mamy co załatwiać, bo zaczęliśmy zapraszać i zajmie to trochę czasu.
Podeślesz mi na priv Twoją listę od kucharza? Chcę zobaczyć jak to u kogoś innego wygląda I na ile osób jeszcze.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:49   #4469
fablous
Zakorzenienie

gosiulka ja też bym prosiła o PW z listą od kucharza, sami niebawem musimy się wybrać do naszej kucharki . Też mamy (niestety) duże wesele...

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:57   #4470
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
O to ogromne wesele to może faktycznie warto wcześniej zacząć zakupy ale chyba musicie jakiś magazyn wynająć.
Nam nasza kucharka kazała przyjechać pół roku przed ślubem. Byliśmy u niej ostatnio i jak zobaczyłam tą listę to masakra,a wesele tez mamy na ok 200 osób...jeszcze musiałam ja przepisać na kompa, żeby dać teściowej i mamie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości