|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Także powinni Ci sprzedać bez problemu ja też ![]() jak kupiłam te body to tak na nie patrzyłam i przytulałam je i sobie wyobrażałam, że za kilka miesięcy będzie w nich moje dziecko |
|
|
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mialas przerwe w tych tabletkach bo jesli tak no to bez sensu to faktycznie chyba mozesz odstawic ale ja nie lekarz wiec trudno mi mowic ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam przerwę i to dośc znaczną, bo jakieś 3 tygodnie temu skończyłam je jeść, a lekarz przepisal mi nastepne opakowanie mimo, że wcześniej mówił, że tamto było ostatnie.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- A dlaczego tak zmienił zdanie? |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, plamienia ustały mi po 3 dniach, a Duphaston brałam jeszcze przez kolejnych 17. Przedostatnim razem stwierdził, że 2 opakowania wystarczą skoro wszystko jest ok, a ostatnio stwierdził, że jeszcze jedno mogę wziąć. I teraz nie wiem czy kupować czy nie.
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Aaa i możecie dopisać mi t.p na 25.11, bo ostatnio nie znałam jeszcze
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu to on jest lekarzem. |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się martwię, bo wizytę mam w czwartek, a duphaston kończy mi się w środę rano...więc albo ominę dwie tabletki, albo będę u lekarza dwa dni pod rząd.
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
magdaef mam podobny brzuszek
Fajniutki
|
#1449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki nadrabialam was od 8!!!!!!!!!!1, tylko przez 2 dni naskrobalyscie tego tak duzo, wczoraj u nas bylo wolne a wiec troszke leniuchowalam i nie siedzialam przed kompem, no i dzisiaj mi sie tego tyle nazbieralo ze az nie moglam uwierzyc.
Trzymam kciuki za dzisiejsze usg. Odnosnie tego nablonka co pisalam ze wyszlo. To czasami zluszcza sie nablonek wyglada jak husteczka higieniczna mokra i jest tego pelno az mozna sie przestarszyc. Ale to calkiem naturalne, to tak na zas. Bo informacji na temat tego czegos jest starsznie malo. Rowniez witam nowe mamusie, grudzien sie zapelnia. Pamietam jak bylam pierwsza grudniowa mamusia, ale okazalo sie ze moj dzidzius jest wiekszy i mam termin na 27 listopada.
Slub 4.9.10 Nasze malenstwoEdytowane przez aniamotylek Czas edycji: 2012-05-08 o 15:14 |
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale ok, wykupię dziś i będę łykać.
||
|
|
|
#1454 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!
Czytam Was, nadrabiam na bieżąco, ale jakoś ciężko mi się do Was wbić. Chyba za dużo tych postów, a ja ostatnio mniej czasu spędzam przed kompem. Gratuluję wszystkich udanych wizyt
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() troszke mnie tu nie bylo ale jakos nie bylo czasu. A my dalej nie dopisani do listy (Wlasnie wcinam sobie jabluszko zielone w czwartek idziemy z Kijanką do lekarza. Zobaczymy maleństwo po miesiącu czasu w końcu. Czuję się dalej normalnie , czasem mnie troszke podnosi,ale jest dobrze. Mamy już 11 tygodni co do kupowania jakichkolwiek rzeczy to stwierdzam ,że to troszkę za szybko , wolę nie ryzykować.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Magduf sliczny brzuszek Kasia_11 heh co do brzuszka to ja tez mam wiekszy niz reszta dziewczyn (chyba), chociaz to moja druga ciaza. U mnie 13 tydz leci wiec chyba czas zeby zaczal cos rosnac. Nie masz sie co co martwic ![]() Aniamotylek super ze wsyztsko ok
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() ja też nie wierze,ale poprostu gdyby [tfu tfu tfu] cos sie stalo,to raczej nie chce miec takich rzeczy w domu...
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbieram się już pomalutku, do później Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-08 o 15:54 |
|
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzius90 gdzie ze znow polazla
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ja też nie kupuję, ostatnio się przekonałam, że nawet ta magiczna granica pierwszego trymestru nie jest żadnym wyznacznikiem. Wolę kupić, jak już będzie pewne, że Dzidzia się urodzi cała i zdrowa.
|
#1464 | ||||
|
Zadomowienie
|
przepraszam, nie mogłam się powstrzymać... jakoś tak spodobał mi się ten fregment
Ciekawie brzmi ![]() Cytat:
I tyle zieloności... Cytat:
tak jej mówiliśmy, Młoda to brała jako fajną zabawę i spodobało jej się na tyle siusianie na trawkę, że potem łatwiej jej było siusiać też na nocnik i nie chciała już w dzień pieluchy ![]() Cytat:
Powodzenia w każdym bądź razie w szukaniu pojazdu dla dzieciątka! ![]() Cytat:
![]() A powiedzcie, dziewczyny, kiedy i jak mówiłyście najbliższej rodzinie o ciąży? Bo my jeszcze nie powiedzieliśmy nikomu Czekamy na 26 maj ![]() To nie chodzi o zabobony, tylko o to, że jak coś się stanie (TFU, TFU) złego (nie przez zakup czegoś dla dziecka, tylko tak po prostu) to potem będzie strasznie ciężko na takie gadżety patrzeć... i tak jest ciężko, a widok rzeczy kupionych dla dzidziusia, którego nie będzie jest dodatkowym ciosem w serce... Też się raczej wstrzymam z takimi zakupami jeszcze... taka dziwna jakaś jestem może ![]() I nie piszcie mi tu tyle o tym jedzeniu, jak ja w pracy jeszce jestem i zjadłam już wszystko co se w torebce na dziś przytargałam! ![]() Ale zaraz się zbieram stąd i jadę coś zjeść A poza tym to śliczne macie brzuszki!!! Tak czytam o tych 12, 14, 15 nawet tygodniach i strasznie Wam zazdroszczę, bo my dopiero 7 tydzień zaczęliśmy Mam nadzieję, że nam szybko minie i też będę mogła się pochwalić ciążowym brzuszkiem, bo narazie to brzuszek jest, owszem, ale tłuszczowy ![]() Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Wklejajcie potem zdjęcia, koniecznie! Super się je potem ogląda
|
||||
|
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamy kochane po długim weekendzie
![]() U nas już 15 tydzień leci! tak jak wspominałam miało być troszkę później z terminem porodu ale maluszek nadrobił straty i się wyrównało z tygodniem zgodnie z OM. Wspominałyście coś o Duphastonie , też go brałam więc powiem co wiem na ten temat.... przede wszystkim lekarka która na samym początku mi go zleciła powiedziała, że nie zaleca się odstawiania go przed 12t. a dodatkowo ona zaleca odstawienie stopniowe, czyli zmniejsza przez tydzień dawkę aż do całkowitego odstawienia. Z powodu zmiany zamieszkania zmieniłam lekarza, nowy powiedział w 9tyg "odstawić bo nic się nie dzieje, tak po prostu z dnia na dzień" hm.... jestem zapobiegawczą pielęgniarką i nie posłuchałam przetrzymałam do 12t i przez tydzień brałam połowę dawki. Teraz mamy już 15tydzień. Wszystko jest u nas ok![]() Taka jest moja wiedza o Duphastonie bo sama bardzo bałam się brać ten lek, a tym bardziej odstawić go z dnia na dzień. Teorie na ten temat są różne i ile lekarzy tyle opinii, więc można się trzymać opinii własnego lekarza. Oprócz tego muszę pochwalić się w weekend majowy były zaręczyny! piękny pierścioneczek, piękny bukiet kwiatów i wszystko piękne![]() Póki co będzie cywilny, a potem na spokojnie zrobimy kościelny jak finanse i zdrówko pozwoli ![]() Ah..... i nie wiem jak Wy ale ja ciągle tyję :/ ale nic, pójdę do sklepu, poważnie przemyślę zdrową dietę bo przez te tygodnie wcale to zdrowo nie wyglądało tylko bardziej - co chcę to jem trzeba się wziąć za siebie żeby nie wyglądać jak szafa 3drzwiowa
|
|
|
|
#1467 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widziałam że dyskutowałyście i tym, kiedy zaczyna się II trymestr i jak liczyć tygodnie.
Tutaj macie fajny kalkulatorek. Dużo ciekawych rzeczy można odczytać: http://dziecko.haczewski.pl/ Mam nadzieję, że się przyda.
|
|
|
#1468 | |
|
Rozeznanie
|
Isia zaczęłam sie martwić, że Cie nie ma. Dobrze, że jesteś
Co do wczesnych zakupów jestem tego samego zdania co ausnete i magdaef justa86 gratulujemy zaręczyn ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
ja też jeszcze nie rozglądam się za ciuszkami dla maleństwa, dla mnie to jakoś za wcześnie. Ostatnio tylko sprawdzałam ceny łóżeczek i materacyków na allegro, żeby się zorientować ile nas to będzie kosztowało i stwierdzam, że nie ma tragedii
, na wózki tez jeszcze nie patrzę, będę miała czas w wakacje żeby się tym wszystkim zająć na spokojnie ![]() kalendarzyk fajny tylko jedno mi się tam nie zgadza: wyszło mi że do zapłodnienia doszło 16 lutego, a mój Tż był w domu tylko 3 dni 10, 11 i 12 lutego i wtedy też były przytulanki, bo tak wyliczyłam sobie dni płodne i chyba wtedy były bo i śluz był i bóle jajnika, więc nie wiem, czy możliwe jest żeby zapłodnienie było 3 dni po ostatnim przytulaniu a może to kwestia moich długich cykli (31-33 dni) bo termin porodu zgadza się z usg więc już nie ogarniam ![]() a teraz wcinam podsmażane pierogi ruskie mmm pyszota
|
#1470 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) także cena mnie z nóg zwaliłaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja brałam ślub konkordatowy w ciążyDziewczyny ja wiem że to szybko, ale czuje ostatnio dretwienie nóg. I to takie silne, nie puchną, ale bola dretwieja. Macie też coś takiego? Bo nie wiem czy to powód ciąży czy czegoś innego
Edytowane przez MoOoNiA Czas edycji: 2012-05-08 o 18:13 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

28.08 2010 Nasz Dzień

(

a może to kwestia moich długich cykli (31-33 dni) bo termin porodu zgadza się z usg więc już nie ogarniam
) także cena mnie z nóg zwaliła