|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Do konserwowania sprayów do włosów
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Do tuningowania masek i robienia sprayów do włosów |
|
|
|
#62912 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#62913 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam sobie na Dozie szampon Sanosan, weźta mnie kopnijta, bo mi miejsce przy wannie dawno się skończyło a i tak wolę myć kłaki Facellem
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Tak, jest zgodna
|
#62914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wg zyczenia )
|
|
#62915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mi oddaj, mam kolejną odżywkę niby do mycia ;] Nie pamiętam jaką Ty porowatość masz ogólnie dużo podobieństw do moich ale nie pamiętam szczegółów?Kascycko, Milena - czy mogę Was użyć na blogu jako przykłady pielęgnacji niskoporowatej?
|
|
|
|
|
#62916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ała, dzięki
Nie pomogło Cytat:
![]() Nie łamią się, nie rozdwajają, głaskane 'pod włos' nie są za bardzo szorstkie, oleje się nie wchłaniają już prawie w ogóle Dogadały się ze skalpem i razem żądają do mycia Facelle Nie wiem co jeszcze... farby trzymają średnio, jak się wysuszą to ciężko o re-nawilżenie (to chyba świadczy o niskoporowatości), mają zawsze własną wizję co do fryzury, OMO już od dawna odpada (daję czasem z olejem na pierwsze O, ale rzadziej niż raz na tydzień), chcą normalnego mycia i lekkiej odżywki d/s i b/s na same końce ostatnio przez alterrę z granatem i żel mrożący mają kryzys, ale nie wiem, czy po dzisiejszym oleju i masce znów się nie przejedzą ![]() Masz kopa, oddaję pochwal się, co to za odżywka?
|
|
#62917 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze Wam włosów, że macie takie piękne loki i w ogóle.. Ja moich włosów nie cierpie, nie dość, ze sie pusza to przypominaja jakieś kluchy, przez co męcze je ciągle prostownicą
|
|
|
|
#62918 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dodałam swoje zdjęcia do codziennika, ogólnie nie mogę za bardzo narzekać, ale mam wrażenie, że po zimie brakuje im blasku. Co polecacie na tę przypadłość? Najlepiej coś nie bardzo obciążającego - to cieniasy są, wiele nie zniosą
|
|
|
|
#62919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj wiem, że najbardziej im szkodziło moje podejście, na początku zobaczyłam tutaj piękne loki i zauroczona zaczęłam koślawą pielęgnację CG, ale wciąż nie cierpiałam włosów, mój kąt widzenia zakrzywiał rzeczywistość i przeszkadzał w pielęgancji. Wydawało mi się, że wciąż się nie układają, wciąż są paskudne a potem okazywało się, że rozwiane na wietrze układają się lepiej niż pod moimi krytycznymi łapskami Uwierzyłam w końcu, że to ja jestem największym problemem i zaczęłam dawać im więcej wolności, przestałam się wkurzać, że loki nierówne, że skręt nie taki, oczywiście nadal pielęgnowałam... i nagle zobaczyłam, że moje włosy są naprawdę ok A potem nagle dotarło do mnie, co powtarzała siostra "zawsze miałaś ładne włosy".Tak więc kochana polub swoje włosy, stwórzcie związek oparty na tolerancji a włoski w mig się odwdzięczą i uwierz - Twoje włosy SĄ piękne, daj troszkę fajnych odżywek i wnet będziemy się do nich zbiorowo ślinić
|
|
#62920 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62921 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, chciałam się poradzić
![]() Nigdy nie miałam całkowicie prostych włosów, chociaż do kręconych/falowanych też im było daleko - kręciły się i puszyły od wilgoci, ale jak próbowałam osiągnąć efekt fal/loków kosmetykami drogeryjnymi nic z tego nie wychodziło. Jako, że moja mama, babcia i siostra mają mocno kręcone włosy, stwierdziłam, że dam swoim szansę i zaczęłam od trzech dni stosować pielęgnacje CG. Wygląda to tak: Codziennie olejuję włosy Myję skalp szamponem Alterra Potem odżywka/maska alterra/ isana z babassu/kallos mleczny Czesanie grzebieniem z szerokimi zębami Spłukanie Zawijanie w koszulkę - zakręcanie włosów Jantar w skalp + na długość Ugniatanie po Jantarze Suszenie dyfuzorem albo daje im samodzielnie wyschnąć. Po wysuszeniu dyfuzorem robią mi się niemalże loki, ale efekt trwa do 2 godzin - potem klapną i na koniec dnia tylko się falują. Przy twarzy na krótszych włosach bardzo się kręcą - od tyłu mniej. Powiedzcie mi prooooszę, co ja mam właściwie na głowie to są fale, jakieś ledwo loki??? Czy jest szansa na uzyskanie większego skrętu? I co zrobić, żeby nie wychodziły mi takie połamane, niekształtne, pozlepiane? Czesanie ich palcami odpada, bo od razu się rozprostowują ![]() Poniżej zamieszczam zdjęcia - tak włosy wyglądają po całym dniu. Dla porównanie też jak wyglądają po rozczesaniu. Bawić się w to CG, czy to nie ma sensu w moim wypadku ???
|
#62922 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie masło shea kupić? surowe? rafinowane?
które lepsze? Mam zamiar używać jako odżywkę b/s |
|
|
|
#62923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moj nie protestuje przeciwko pielegnacji wszelakiej. Tylko aby zapach byl neutralny w kosmetyku, bo nie chce ''pachniec jak dziewczyna'' ![]() Cytat:
![]() Masla nie probowalam - musze najpierw znalezc niesolone, tu z upodobaniem wszelkie masla sola. Jest jeszcze czosnkowe i pietruszkowe .Popieram .Jest calkiem ladnie po dzisiejszych zabiegach, chyba podoba sie im ten Garnier. Pachnie tez milutko . Poskrecaly sie jak zwykle, troche puchu jest, ale to juz standard. Lece na analizowy. |
||
|
|
|
#62924 |
|
Konto usunięte
|
Metice codziennie olejujesz? Za często trochę. Nawet na włosach widać, że za dużo tam na nich nałożone jest. Tak pozlepiano wyglądają
|
|
|
|
#62925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62926 |
|
Przyczajenie
|
witam
naczytałam się Waszych porad, napatrzyłam na piękne włosy i również mam zamiar zadbać o swoje kudełki a potrzebują pomocy pozdrawiam
nie musiała rozumieć sensu życia, wystarczyło spotkać Kogoś, kto go zna, a potem zasnąć w Jego ramionach jak dziecko, które wie, że ktoś silniejszy od niego chroni je przed wszelkim złem i niebezpieczeństwami |
|
|
|
#62927 |
|
Raczkowanie
|
Eloe zmienila sie woda, bo wyjechalam do Holandii, moze musza sie przyzwyczaic? Reszta pozostaje bez zmian. Wiem ze powinny sie pasemkowac ale od gory to smiesznie wyglada jak takie dredy zwlaszcza ze wlosy kreca mi sie nie od nasady tylko gdzies z 10cm ponizej. Dodam zdjecie na dniach napewno moze ktos mi cos doradzi
Dzieki
|
#62928 |
|
ma zielone pojęcie
|
To już wolę żeby spojrzeli jak na jełopa, niż żeby pomyśleli, że „gupia baba, ale że baba to nic dziwnego”
Dałam wczoraj ten olej orzechowy na włosy... I tak jak myślałam, miałam dzisiaj ładny przetłuszcz. Za dużo oleju dałam... Są jakieś lżejsze oleje od tego z orzechów włoskich?
|
#62929 |
|
Zadomowienie
|
Rzadko piszę, ale obserwuję Was tu cały czas
![]() Moim zdaniem CG możesz jak najbardziej stosować, ale Twoje włosy bardziej podobają mi się w wersji rozczesanej. Rozczesane czy nie - i tak skorzystają na tej pielęgnacji Włoski mnie nie słuchają - olejuje, myję, d/s, b/s a na takie suche wyglądają.. Dzisiaj po myciu zrobię maskę i zobaczymy. Poza tym zastanawiam się co mogę z nimi zrobić, bo w weekend czeka mnie impreza i chcę się jakoś fajnie wystylizować
|
#62930 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odp.
Myślicie, że takie codzienne mycie osłabia kręcioły? Bo ja od jakiegos juz czasu wpadlam w taki nałog mycia i robie to codziennie. Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-05-08 o 21:22 |
|
|
|
#62931 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Mylam je codziennie z racji plazowania, uzywajac do tego celu zelu BD, potem stosowalam odzywke Ziaja codzienna pielegnacja jojoba jako bs, rozczesywalam, odciskalam w mikrofibre, chwilke ugniatalam i jakos nawet po ludzku wygladaly Do naturalnych wroce pozniej ![]() Grunt zeby poglebic kolor i wybic te nieszczesne rudosci. Jak juz pofarbuje i cos logicznego z tego wyjdzie to wrzuce foty No i musze jeszcze bidoki podkarmic jakimis humektantami i olejami, mam na to dzis ochote ale niestety rano nie bedzie czasu zmywac...Ciekawa jestem co u Was, chyba troche ponadrabiam
|
|
#62932 | |
|
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;33983831]Metice codziennie olejujesz? Za często trochę. Nawet na włosach widać, że za dużo tam na nich nałożone jest. Tak pozlepiano wyglądają
[/QUOTE]One nie są pozlepiane przez olej po prostu ot się zlepiają i dodatkowo bardzo błyszczą na końcówkach więc na zdjęciach wychodzi jakby były przeoloejowane - jakbym rozczesała, to nie byłoby nic widać Cytat:
Bardzo bym chciała, żeby były pofalowane i gładkie przy tym, póki co wyglądają jak u czarownicy ![]() Spróbuję jeszcze jutro z żelem lnianym, a później najwyżej wrócę do rozczesywania
|
|
#62933 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz to i motywacja jest
![]() To super, bo bałam się, że kupiłam coś niezgodnego ![]() A co, tam drożej? Nie wiedziałam. Problem w tym, że mam same napakowane silikonami, bo Garnier AiK się skończył, więc nałożyłam jedynie Isanę babassu dosłownie na chwilę, bo nie miałam czasu trzymać. Czy już lepiej by było dać te silikonowe w razie braku innych? A zdradzicie jakieś pomysły na luźne upięcia? Muszę mieć w pracy związane na tyle, żeby nie majtały się po twarzy, generalnie najlepiej, żeby nic nie wisiało Mam mały przypływ gotówki, więc mogłabym pierwszy raz zaszaleć i spróbować zamówić jakieś półprodukty, ale jestem w tym starsznie zielona Pomożecie? Potrzebuję duuużo nawilżenia.Kupiłam olej z pestek winogron, nada się na włosy? Jak długo trzymać? |
|
|
|
#62934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#62935 |
|
Rozeznanie
|
Hej, chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób możnaby zrobić loki jak na zdjęciu poniżej. Dzięki za odpowiedzi
|
#62936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bawić się zawsze warto, włosy na pewno na tym nie ucierpią, a czy będą bardziej proste czy bardziej falowane to już najmniej ważne, na pewno będą Ci wdzięczne za dobre traktowanie ![]() Cytat:
żebym nie musiała zazdrościć Cytat:
użyłam pierwszy raz olejku z korzenia łopianu, Eloe u mnie nie ma alko, jest ładniusi skład, tylko nie czaję czemu jest napisane eXtraKt, bo to ani po angielsku, ani po łacinie, ani po polsku...po niemiecku chyba się tak pisze, ale z kolei do germańskiego OIL nie pasuje trzebaby się Miodka spytać o taki, o ło: http://www.helfy.pl/olej-z-lopianu-wlosy-zniszczone ale kupiłam stacjonarnie w sklepie zielarskimwydaje mi się że cacy będzie, kręciołki wyglądają dzisiaj super (tfu tfu na psa urok) zrobiłam też ZNOWU! szamponetkę włosy mnie uduszą we śnie, że je męczę co 3 mycia Potrzebuję jeszcze pomocy co do łupieżu u Sylwestrowego, myślicie, że 1. jak mu ten olej odleje i zrobi co mycie to pomoże? 2. chcę mu też dać szampon z mydlnicą fitomedu do suchych włosów, żeby mu ładnie zmywał ten olej, a nie p[rzesusszał skóry głowy on chyba stosował jakieś hedenszoldersy, nizorale itp, a głowa dalej się sypie i ostatnio mówił, że też swędzi
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-09 o 01:33 |
|||
|
|
|
#62937 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie całkiem CG Na razie nie wypróbuję bo skalp podrażniony Cytat:
Cytat:
Widzę fale a jak czytam to masz bardzo podatne włosy i źle dobrany stylizator; oddaję CIę w ręce dziewczyn bo sie na stylizatorach nie znam Cytat:
Świetna podatność ![]() CG jako pielęgnacja przysłuży się włosom więc zachęcam A stylizować czy nie to Twój wybór, jako pielęgnacja nie ma znaczenia, ale im częściej są kręcone tym lepiej się zachowują: "uczą się" kształtu Cytat:
Ale ja używam kilogramy do ciała, jak chcesz tylko do włosów bierz rafinowane Cytat:
Ty będziesz oficjalnie, z linkiem itp ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Wyciapałam się glutkiem na noc Skalp się uspokoił ![]() Ale i tak pora na zmianę diety
|
|||||||
|
|
|
#62938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że się nada, a co do długości trzymania - to jak Twoje włosy lubią
|
|
#62939 |
|
Przyczajenie
|
witam,
pytanie: cieniowanie wlosow sprzyja cienkim piorkom czy lepiej scinac na prosto? cale zycie cieniowalam, ale nie zajmowalam sie wlosami (tylko mylam zwyklym szamponem) i mi sie puszyly ale za to bardziej krecily (za to duzy plus) od roku gdzies mam sciete na 'polokraglo' i mi bardziej faluja niz sie kreca, z tym ze wlosy sa dosc slabe i juz nie takie geste jak kiedys. co polecacie? chcialabym Wasze zdanie na ten temat poznac, napewno nie jedna ma podobna strukture wlosa jak ja, do tego dosc rzadkie... z gory dziekuje ![]() w zalaczniku moje wlosy: |
|
|
|
#62940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciachnij na prosto tak bedzie najbezpieczniej ![]() Mam dylemat i wątpliwosci. Moje włosy na pewno potrzebują teraz dużo protein. I chciałam dzisiaj oczyscic wlosy slsem i dać im odżywkę artiste i fructis volume restructure wymieszaną z kapką miodu. Ale czy taka kombinacja bedzie dobra? No i dylemat... nie wiem którą użyć w pierwszym O ![]() I powtarzam wcześniejsze pytanie Czy codzienne mycie kręciołów szamponem może je w jakis sposob oslabic?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

(wg zyczenia
)

21.08.2021 

Znam ten ból...

włosy mnie uduszą we śnie, że je męczę co 3 mycia ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)