Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 16:23   #4351
nikol12
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
No może odrobinkę jest lepiej, ale brakuje podwieczorku i kolacja słaba, tak to było by U, ale chyba powinno być P. I wciąż masz dużo nabiału pewnie od tego te problemy z brzuchem.

Tylko teraz coś mnie tkneło czy ja Cię z kimś nie pomyliłam

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

To czekam

Pomyliłaś moja waga jest w normie , więc P absolutnie nie jest potrzebne
Stary 2012-05-08, 16:26   #4352
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Ahaaa, pewnie tak Dzieki za komplmenty!

Ervisha, długo się gotowaly aż rozpadły na papkę.

Tęczowa dolinka, muffiny robila mama, więc zapytam ją potem o przepis.
Sezamki ?

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
A wiesz, niekoniecznie, bo ja czasem "bywalam" na diecie ostatnimi czasy i wrzucalam moje jadlospisy, lub wytrzymywalam tylko od pon do piatku, a w weekend byly czipsy i driny Teraz sie za to porzadnie wzielam, bo tamto poprzednie, jak sie domyslasz, nie przynioslo zadnych rezultatow
A może i masz rację

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:04   #4353
dirtysoul
Raczkowanie

P:

Śniadanie: 3 kromki chleba fitness style; jedna z pasztetem sanko, dwie z serkiem Philadelphia

2 śniadanie: pół palucha z ziarnami z szynką filet z indyka, plasterek sera mlekovita salami

Obiad: chochla rosołu z lanymi kluskami, 5 pierogów z truskawkami polanych 3 łyżkami jogurtu naturalnego posypanych cynamonem z 2 wieeeeelkimi i pysznymi truskawkami

Podwieczorek: (moje ulubione) serek wiejski piątnica lekki 180g z miodem

Kolacja: wrap z farszem: pół serka wiejskiego ze szczypiorkiem Pilos
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:04   #4354
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Dziękuję

Co do barwnika z robaczków to na początku też mnie to obrzydzało. Potem jednak doszłam dow niosku, że jest to przynajmniej naturalne i wolę zmielone robaczki od syntetycznych barwników

I zaapaluję do rozsądku ludzi:
Dziewczyny nie zastanawiajcie się tak nad tym wszystkim bo wpadniecie w pułapkę: wszystko jest niezdrowe. Ja od kiedy obejrzałam duzo odcinków "wiem co jem" popadłam w paranoję Nie jem tego, tamtego, to niezdrowe, to przetworzone. Problem polega na tym, że jak człowiek zacznie się wgłębiać to się okaże że powinien mieć własne pole, nawozić je gnojówką od zwierzątk karmionych tylko naturalną karmą i jesc to co na polu urosnie. Broń boże mleko , nawet z krowiego cyca, bo przecież niezdrowe. Trzeba samelu robić sery Oczywiscie owoce tylko sezonowe i lokalne. banany i cytrusy broń boże!

Więc jeżeli ktos nie wpiernicza tych jogurtów po kilka dziennie to niech zje raz na jakis czas i się nad tym lepiej nie zastanawia

Gorszy wpływ na nasze zdrowie ma choćby zażywanie aspiryny (którą pewnie większosc z nas bierze nie zastanawiając się nad koncekwencjami) niż smakowy jogurcik raz na jakis czas
O i pod tym się podpisuje obiema rękami Wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:29   #4355
zielona_zabcia
Rozeznanie

P; (jestem na początku 5miesiąca, i w sumie przytyłam z 54kg do 60kg)

I.trzy naleśniki z masłem orzechowym crunchy, ricottą, bananem, truskawkami, polane stopioną czekoladą milka.
II.świeżutki obwarzanek z sezamem; paczka 100g czipsów bananowych, butelka kubusia (poza domem)
III.grahamka z masłem, kiełkami słonecznika, wędzonym pstrągiem z pieprzem, papryką;
IV..zupa pomidorowa z makaronem; porcja pizzy domowej z kurczakiem, kukurydzą, pieczarkami, papryką, pomidorem, cebulą, mozarellą i ziołami (piekłam sama, wolne mam, a co mi tam ) miseczka kapusty kiszonej
V.teraz jem właśnie płatki cheerios wielozbożowe z mlekiem, oraz mam serek danio xxl, z rodzynkami, nerkowcami i waflem ryżowym pokruszonym, (bardzo polecam, zgapiłam od bratowej )
VI.wychodzimy do znajomych, nie wiem czym zostanę poczęstowana , ale na piwo i czipsy nie liczę, prędzej warzywa na parze

biorę przepisane suplementy , piję wodę, wysypiam się, codziennie spaceruję 1h. po obiedziej, mam nadzieję że jest w porządku,

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2012-05-08 o 17:30
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:33   #4356
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Ja tam im nie wierzę Po za tym jogurty jako takie zawierają strasznie mało białka, lepiej wszamać coś innego - moje ostatnie odkrycie, serek chudy 0% tł. z Maluty, ma w 100g 1g mniej węgli i 2 razy więcej białka niż ten naturalny Danone
pyszny jest ten serek,tylko wodnisty bardzo
Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Wczorajsze P:

I. Grahamka:
- z masłem, camembertem, pomidorem i szczypiorkiem
- z masłem, twarożkiem i konfiturą
Jogurt naturalny zmiksowany z bananem, kakao i miodem

II. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z jabłkiem, migdałami, rodzynkami, suszonymi morelami i daktylami;
kawa z mlekiem, dwa paski czekolady.

III.Krupnik z ziemniakami, kaszą i warzywami;
Dwa naleśniki ze szpinakiem i fetą; szklanka soku z czarnej porzeczki

IV. Dwa kawały sernika z brzoskwiniami, nutridrink czekoladowy;
paczka sezamków.

V. Jajecznica z trzech jaj z pomidorem i cebulką;
długi paluch wieloziarnisty z masłem; parę rzodkiewek

budyń waniliowy z wkruszonymi herbatnikami
bardzo ładnie
trzymam kciuki by udało Ci się wyrwać z domu i całkowiciewyjść z choroby

Cytat:
Napisane przez Miikiii Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie można wiedziec ile tygodniowo Ci przybywa? Bo zaczne sie chyba na Tobie wzorować
: hahaha:
już to widzę

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A to pomyliłam Cię z inną osobą, która już jakiś czas jest na diecie A soczewicy u siebie nie widuje.... no cóż mzoe sie pojawi
w sklepach ze zdrowym jadłem.
u mnie w delikatesach centrum jest

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Monita super przepis, chyba niedługo zrobię
Moja mama zrobiła pyszny pasztet na święta, z jajek, pieczarek i zielonego groszku. Chyba ją namówię na powtórkę

hehe..nowy wątek to się powinien nazywać
"nasze codzienne jadłospisy i jadłospisowe przepisy"
Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

Śniadanie: 3 kromki chleba fitness style; jedna z pasztetem sanko, dwie z serkiem Philadelphia

2 śniadanie: pół palucha z ziarnami z szynką filet z indyka, plasterek sera mlekovita salami

Obiad: chochla rosołu z lanymi kluskami, 5 pierogów z truskawkami polanych 3 łyżkami jogurtu naturalnego posypanych cynamonem z 2 wieeeeelkimi i pysznymi truskawkami

to koło R nie stało nawet

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość

I.trzy naleśniki z masłem orzechowym crunchy, ricottą, bananem, truskawkami, polane stopioną czekoladą milka.
II.świeżutki obwarzanek z sezamem; paczka 100g czipsów bananowych, butelka kubusia (poza domem)
III.grahamka z masłem, kiełkami słonecznika, wędzonym pstrągiem z pieprzem, papryką;
IV..zupa pomidorowa z makaronem; porcja pizzy domowej z kurczakiem, kukurydzą, pieczarkami, papryką, pomidorem, cebulą, mozarellą i ziołami (piekłam sama, wolne mam, a co mi tam ) miseczka kapusty kiszonej
V.teraz jem właśnie płatki cheerios wielozbożowe z mlekiem, oraz mam serek danio xxl, z rodzynkami, nerkowcami i waflem ryżowym pokruszonym, (bardzo polecam, zgapiłam od bratowej )
VI.wychodzimy do znajomych, nie wiem czym zostanę poczęstowana , ale na piwo i czipsy nie liczę, prędzej warzywa na parze

biorę przepisane suplementy , piję wodę, wysypiam się, codziennie spaceruję 1h. po obiedziej, mam nadzieję że jest w porządku,
boziu
Stary 2012-05-08, 17:35   #4357
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:

Jest CACY. Bardzo dobry jadłospis.
Zazdroszczę pizzy (ja nie mam czasu zrobić... )!
A piwka oczywiście NIE PIJEMY!

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:36   #4358
scandalistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Podoba mi się . Nic się nie stało, że zjadłaś trochę tego topionego serka, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. II śniadanie według mnie masz świetne. Do obiadu radziłabym Ci dodać jakiś węglowodan złożony, np. w postaci brązowego ryżu, kaszy bądź makaronu razowego. Przekąska jak najbardziej. Jeśli chodzi o kolację, to lepiej byłoby gdybyś nie jadła już węglowodanów w postaci grahamki, a zjadła je właśnie w porze obiadu. Poza tym planujesz zjeść bardzo mało tego serka, myślę, że spokojenie możesz zjeść całe opakowanie, ewentulanie mogłabyś dorzucić do niego jakieś warzywa, a dodatkowo zjeść kawałek jakiejś ryby czy jajo, jeśli miałabyś ochotę.
Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
bardzo fajna Rka! tylko w sumie sporo masz pieczywa jak na R, nie lepiej do II zjesc ryż brązowy/kaszę/makaron razowy? no i do IV coś mogłabyś dorzucic albo po prostu zjeśc cały serek

Dziękuję za odpowiedzi.
Ja to wszystko generalnie wiem, bo podczytuję Was od dawna, ale...
Chcę się zmieścić w 1100kcal. To dość niewiele, ale chudnę na tym niecały 1kg tygodniowo. Jak dobijam do 1500kcal, to nie chudnę wcale, mimo że mam nadwagę. Być może to wynika z moich problemów hormonalnych, sama nie wiem, ale moja przemiana materii leży i kwiczy. Gdybym zjadła węglowodany w postaci ryżu/kaszy/makaronu do obiadu, to musiałabym z nich zrezygnować przy kolacji, a serka wiejskiego bez pieczywa nie przełknę i koniec, bo mi po prostu nie smakuje. Jakieś okruszki chociaż muszę mieć. Poza tym dziewczyny gdzieś kiedyś wcześniej pisały, że kawałek czegoś razowego na kolację to nie jest jakaś straszna zbrodnia i wzięłam to sobie do serca. Jestem zdania że dietę każdy musi dostosować do siebie i nie wyrzekać się wszystkiego, co lubi, żeby nie zwariować. Ja np. wiem, że gdyby mój jadłospis był idealnie książkowy, to po 3 dniach takiej diety rzuciłabym to w cholerę i poleciała do sklepu po wielką paczkę chipsów.
Także niestety, ale żeby zmieścić się w tym 1100kcal, nawet cały serek na kolację odpada, chociaż wchłonęłabym go z radością. Jak nie z pieczywem to z prażonym jabłkiem, ale owoce najlepiej jeść do południa, więc to też odpada... To już wolę zjeść go pół i kawałek tej nieszczęsnej, niewielkiej grahamki.
Staram się jednak odżywiać zdrowo i mam nadzieję, że taką ilością kalorii krzywdy sobie nie robię.

Właśnie wpadłam na- być może- genialny pomysł.
Czy będzie lepiej, jeśli zamiast połowy serka wiejskiego z kawałkiem grahamki zjem cały serek homogenizowany (jakiś taki dietetyczny z Danio) z kilkoma orzechami nerkowca?

Edytowane przez scandalistka
Czas edycji: 2012-05-08 o 17:46
scandalistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:55   #4359
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

Bez zmian

Cytat:

I.trzy naleśniki z masłem orzechowym crunchy, ricottą, bananem, truskawkami, polane stopioną czekoladą milka. jutro wpadam do Ciebie na śniadanie O której wstajesz ?
III.grahamka z masłem, kiełkami słonecznika, wędzonym pstrągiem z pieprzem, papryką; gdzie kupiłaś kiełki ?
V.teraz jem właśnie płatki cheerios wielozbożowe z mlekiem, oraz mam serek danio xxl, z rodzynkami, nerkowcami i waflem ryżowym pokruszonym, (bardzo polecam, zgapiłam od bratowej ) ten Danio brzmi apetycznie Jadam podobnie tylko twaróg miksuje z jogurtem, miodem, świeżymi owocami i dorzucam musli i orzechy czasem daje tez i rodzynki

Smacznie i zdrowo

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

już to widzę

w sklepach ze zdrowym jadłem.
u mnie w delikatesach centrum jest
Ja to zobaczyłąm i nieźle się ubawiłam.... Od razu humor mi się poprawił.

U mnie w Delikatesach Centrum nie ma

Stary 2012-05-08, 18:01   #4360
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Bez zmian

Smacznie i zdrowo

Ja to zobaczyłąm i nieźle się ubawiłam.... Od razu humor mi się poprawił.

U mnie w Delikatesach Centrum nie ma
Ervisha zerkniesz na moje ?
Stary 2012-05-08, 18:01   #4361
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
już to widzę
ta sama reakcja

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
P; (jestem na początku 5miesiąca, i w sumie przytyłam z 54kg do 60kg) < sie nie liczy bo jesteście we dwójke

a jadłospis lowe
na pewno będzie dobrze, zazdroszcze dziecku że będzie miało mamusie która go będzie tak fajnie karmić
Stary 2012-05-08, 18:04   #4362
Miikiii
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
ta sama reakcja
żebyście się nie zdziwiły może nie będzie aż tyle, ale będzie lepiej niż jest teraz
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:07   #4363
gosinek13
Raczkowanie

P:

I duża bułka (mama specjalnie dla mnie robi teraz duże)pół z serem gouda i pomidorem, pół z szynką, kromka z środka chleba pszennego z serkiem śmietankowym z ogórkiem i papryką; kubek kakao z miodem na mleku 2%
czekoladowy nutridrink
II talerz barszczu ukraińskiego zabielanego śmietaną
III 4 ziemniaki młode z koperkiem, marchew gotowana,3 kawałki kurczaka terijaki, surówka z sałaty,pomidorów,ogórków( małosolnych ),papryki i oliwek, szklanka soku owocowego ( wiem że ostatnie trzy obiady takie same ale trzeba dokonczyć to co jest)
IV serek wiejski (200g) polany miodem z musli z szuszonymi wiśniami, truskawkami , herbata z miodem i cytryną
V duża bułka, pół z serkiem śmietankowym i ogórkiem małosolnym , pół z szynką i pomidorem, kromka pszennego z pasztetem i pomidorem, herbata z miodem i cytrynką

I jak dzisiaj ? Wytłumaczy mi ktoś co to znaczy że napój ma dużą osmolarność ? Bo google nie pomógł.
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:12   #4364
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
żebyście się nie zdziwiły może nie będzie aż tyle, ale będzie lepiej niż jest teraz
Już to widze oczyma mojej wyobraźni (a wyobraźnię mam dużą)

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
P:

I duża bułka (mama specjalnie dla mnie robi teraz duże)pół z serem gouda i pomidorem, pół z szynką, kromka z środka chleba pszennego z serkiem śmietankowym z ogórkiem i papryką; kubek kakao z miodem na mleku 2% mama piecze Ci świeże bułeczki ?
czekoladowy nutridrink
II talerz barszczu ukraińskiego zabielanego śmietaną
III 4 ziemniaki młode z koperkiem, marchew gotowana,3 kawałki kurczaka terijaki, surówka z sałaty,pomidorów,ogórków( małosolnych ),papryki i oliwek, szklanka soku owocowego ( wiem że ostatnie trzy obiady takie same ale trzeba dokonczyć to co jest)
IV serek wiejski (200g) polany miodem z musli z szuszonymi wiśniami, truskawkami , herbata z miodem i cytryną jeśli musli sporo to ok, ale dorzuć tu orzechy i Świezy owoc
V duża bułka, pół z serkiem śmietankowym i ogórkiem małosolnym , pół z szynką i pomidorem, kromka pszennego z pasztetem i pomidorem, herbata z miodem i cytrynką

I jak dzisiaj ? Wytłumaczy mi ktoś co to znaczy że napój ma dużą osmolarność ? Bo google nie pomógł.
To ładne U ale nie P. brakuje II śniadania i podwieczorek za mały

Stary 2012-05-08, 18:20   #4365
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Już to widze oczyma mojej wyobraźni (a wyobraźnię mam dużą)

To ładne U ale nie P. brakuje II śniadania i podwieczorek za mały
Robi od czasu do czasu ale niestety rzadko. A co do podwieczorka to truskawki były świeże. Dzisiaj bez 2 śniadania bo wstałam o 11, ale jutro już bedzie. Dzięki za rady musli wsypałam całą paczuszke 50g. Nie wiem czy to sporo czy nie.
Stary 2012-05-08, 18:27   #4366
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
hehe..nowy wątek to się powinien nazywać
"nasze codzienne jadłospisy i jadłospisowe przepisy"
Lubię to!
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:37   #4367
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Robi od czasu do czasu ale niestety rzadko. A co do podwieczorka to truskawki były świeże. Dzisiaj bez 2 śniadania bo wstałam o 11, ale jutro już bedzie. Dzięki za rady musli wsypałam całą paczuszke 50g. Nie wiem czy to sporo czy nie.
To normalna porcja nie na P. Następnym razem do saszetki musli (a lepiej gdybyś dała chociaż 1,5 jak nie 2), owocow dodaj jeszcze orzechy i to nie kilka ale np. garść lub mieszankę studencką.

Do kolacji pod wędlinę połóż ser żółty a na serek śmietankowy połóż dodatkowo wędlinę. Pij jakieś soki, herbaty słodzone miodem jak nie lubisz cukru. Przegryzaj między posiłkami suszone owoce, orzechy. Podbijesz kalorycznosć

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:41
Stary 2012-05-08, 18:41   #4368
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:

osmolalność
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:41   #4369
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
[

looknij tu:
http://abccwiczenia.pl/napoje-w-czasie-treningu
http://www.sciaga.pl/tekst/60385-61-...elektrolitowej
Stary 2012-05-08, 18:49   #4370
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
To normalna porcja nie na P. Następnym razem do saszetki musli (a lepiej gdybyś dała chociaż 1,5 jak nie 2), owocow dodaj jeszcze orzechy i to nie kilka ale np. garść lub mieszankę studencką.

Do kolacji pod wędlinę połóż ser żółty a na serek śmietankowy połóż dodatkowo wędlinę. Pij jakieś soki, herbaty słodzone miodem jak nie lubisz cukru. Przegryzaj między posiłkami suszone owoce, orzechy. Podbijesz kalorycznosć
Dzięki wielkie za rady. kolacje zmienię i zjem jak napisałaś bo jeszcze jej nie było
Stary 2012-05-08, 19:04   #4371
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wielkie za rady. kolacje zmienię i zjem jak napisałaś bo jeszcze jej nie było
Fajnie Mam nadzieję że tylko dobrze zrozumiałaś co miałam na myśli

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie , że jest lub lepiej, jak sądzicie ?

U :
śniadanie : owsianka na mleku ( przed zalaniem pł. była salaterka ) z jabłkiem i migdałami, paskiem gorzkiej czeko, kromka razowca z masłem, serem białym i dżemem
Szkoła :- 2 kromki razowca z masłem, sałatą, ogórkiem, pomidorem, wędliną , żółtym serem
- jabłko
Obiad : 7 domowych pierogów z serem ( wykrajane szklanką ) , pełniutki talerz gęstej zupy ogórkowej
Po : kubek cappucino, jabłko, cienki wafel ryżowy
1h roweru
Kolacja : duży jog. nat. wymieszany z kakao, grejfut, kromka razowca z sałatą, ogórkiem, pomidorem

I jak ?
Wcale nie jest lepiej. Jak do obiadu jesz w miarę łądnie to potem jak napisała tapetka ucinasz gdzie sie da

Stary 2012-05-08, 19:42   #4372
hauuu
Wtajemniczenie

Ervisha pytałas kogos o kiełki. U mnie sa w marketach typu Carrefour, Rea, Kaufland. Z tym, że najlepiej jesc takie swieże własne bo nie wiadomo ile w tych marketach pod halogenami leżą. Samemu można je bardzo szybko wyhodować i wcale nie trzeba mieć kiełkownika - wystarczy słoik i gaza Nasionka można kupić np. w castoramie - specjalne na kiełki albo w sklepach ze zdrową żywnoscią.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 19:49   #4373
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Ervisha pytałas kogos o kiełki. U mnie sa w marketach typu Carrefour, Rea, Kaufland. Z tym, że najlepiej jesc takie swieże własne bo nie wiadomo ile w tych marketach pod halogenami leżą. Samemu można je bardzo szybko wyhodować i wcale nie trzeba mieć kiełkownika - wystarczy słoik i gaza Nasionka można kupić np. w castoramie - specjalne na kiełki albo w sklepach ze zdrową żywnoscią.
Dziekuję Mama mówi ze mozna sie nimi zatruć

Stary 2012-05-08, 19:57   #4374
Mirana13
Przyczajenie

Moje dzisiejsze U:
1. Grahamka na pół : I z łyżeczką serka Turek Figura, 3 plasterkami szynki z indyka i pomidorem, II z sałatką ze pstrąga wędzonego, ogórka kwaszonego i jajka na twardo+zielona herbata
2. Duże jabłko
3. Serek wiejski lekki z garstką orzechów (migdały i nerkowce), 1/2 łyżeczki kakao i 2 biszkoptami
4. Makaron razowy świderki z sosem a'la blognese: mięso mielone z indyka, pomidory, seler naciowy
I jak???
Mirana13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 20:12   #4375
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirana13 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:
1. Grahamka na pół : I z łyżeczką serka Turek Figura, 3 plasterkami szynki z indyka i pomidorem, II z sałatką ze pstrąga wędzonego, ogórka kwaszonego i jajka na twardo+zielona herbata
2. Duże jabłko
3. Serek wiejski lekki z garstką orzechów (migdały i nerkowce), 1/2 łyżeczki kakao i 2 biszkoptami
4. Makaron razowy świderki z sosem a'la blognese: mięso mielone z indyka, pomidory, seler naciowy
I jak???
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU jak udaję że jest ok

Stary 2012-05-08, 20:19   #4376
fioleciasto
Zakorzenienie

wtorkowe, przesłodkie U

śniadanie
bułka pszenna z masłem: z twarogiem naturalnym i szczypiorkiem; z szynką drobiową i szczypiorkiem
ćwiartka czerwonej papryki, banan

z pół godziny szybkiego marszu

II śniadanie
jabłko
pączek z dżemem, spory kawał piernika

III śniadanie
parę łyżek twarogu naturalnego z rzodkiewkami, szczypiorkiem, marchewkami, ogórkami kiszonymi, papryką konserwową, cebulą (może jeszcze jakieś warzywo, nie pamiętam )
banan pokrojony w plasterki i posypany cukrem cynamonowym

podwieczorek
fantasia truskawkowa
rządek czekolady mlecznej z orzechami

obiadokolacja
dwa kawałki polędwiczki wieprzowej z patelni, z cebulą, papryką, przyprawami
z pół dużego talerza smażonych ziemniaków
ogórek kiszony

do pica: woda, czarna kawax2, herbaty różne, witamina C
do serialu pewnie wpadną marchewki czy coś

Stary 2012-05-08, 20:20   #4377
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
śniad: 1 kromka z margaryna, twarogiem połtlustym i dzemem <3
wpadło: śliwka suszona, 2 plastry poledwicy,troche dukanowego ptasiego mleczka ;D
obiad: to http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...w-5-minut.html
podwieczorek: ponad pol jogobelli light, ze 2 lyzki twarogu do tego, kawalek banaan i 3plastry poledwicy,1 chrupkie,ze 2 lyzki wiesniaka ;d
kolacja: i tu brak pomyslu

aktywność:
nauka, 200 brzuskow, 100 skretobrzuszkow, 200 nozyc, 100 pajacykow
Cytat:
No i właśnie zobaczyłyśmy że jest lepiej

Cytat:
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU jak udaję że jest ok

Głową muru nie przebijesz

Stary 2012-05-08, 20:30   #4378
Miikiii
BAN stały

Cytat:
No i właśnie zobaczyłyśmy że jest lepiej
od jutra
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 20:33   #4379
Bloody_
Rozeznanie

podczytuję Was i widzę, że ciekawe dyskusje tu prowadzicie, czasem jest niezły ubaw.

i może wstawię swoje dzisiejsze...

UTRZYMANIE:

1. Dwie przytostowane kromki chleba '7 ziaren':
- z masłem orzechowym i plasterkami banana,
- z domowym masłem, też domowym twarożkiem i miodem;
kawa zbożowa z mlekiem; pomarańcza

2. Taka potrawka w wykonaniu mamy - pół woreczka brązowego ryżu, pomidor, marchewka, pietruszka, seler, cebula, groszek, pierś z kurczaka (na maśle) - posypane natką pietruszki

3. Serek wiejski z duszonym jabłkiem z cynamonem, też duszonym (osobno) pozostałym kawałkiem banana, orzechami włoskimi i rodzynkami w czekoladzie

4. Jajecznica z dwóch jaj na maśle ze świeżym szpinakiem i czosnkiem; kromka chleba '7 ziaren' ze śmietankowym serkiem kanapkowym, sałatą, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 20:38   #4380
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
wtorkowe, przesłodkie U

śniadanie
bułka pszenna z masłem: z twarogiem naturalnym i szczypiorkiem; z szynką drobiową i szczypiorkiem
ćwiartka czerwonej papryki, banan

z pół godziny szybkiego marszu

II śniadanie
jabłko
pączek z dżemem, spory kawał piernika

III śniadanie
parę łyżek twarogu naturalnego z rzodkiewkami, szczypiorkiem, marchewkami, ogórkami kiszonymi, papryką konserwową, cebulą (może jeszcze jakieś warzywo, nie pamiętam )
banan pokrojony w plasterki i posypany cukrem cynamonowym

podwieczorek
fantasia truskawkowa
rządek czekolady mlecznej z orzechami

obiadokolacja
dwa kawałki polędwiczki wieprzowej z patelni, z cebulą, papryką, przyprawami
z pół dużego talerza smażonych ziemniaków
ogórek kiszony

do pica: woda, czarna kawax2, herbaty różne, witamina C
do serialu pewnie wpadną marchewki czy coś
coby nie zniknął na poprzedniej stronie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości