|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
2, z Grecos.
Powaznie rozwazasz taka opcje? Cytat:
oj, wspolczuje, oby bol szybko przeszedl |
|
|
|
|
#4862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Beata biopsja, pisałam kiedyś o tym na wątku ( długo Ciebie wtedy nie było)...mam złą cytologię( II/III) i trzeba sprawdzić.... w znieczuleniu ogólnym..
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Lila Wtrace sie w dyskusje o ginekologach. Ja tez mialam problem z plamieniami. Praktycznie od porodu mialam moze dwa okresy okolo 3-4 tygodni kiedy bylo czysto, a tak to wieczne plamienia na brazowo. Bedac teraz w PL wybralam sie prywatnie do lekarza. Zbadala mnie, zrobila USG dowcipne. Stwierdzila ze nic zlego sie nie dzieje, ale hormony ktore biore ( tabletki anty kiedys, teraz implant) wplynely na to ze mam bardzo cienka sciane macicy, a co sie z tym wiaze caly uklad naczynek krwionosnych jest tak bardziej na wierzchu i stad te plamienia. Przypisala mi lek zwiekszajacy krzepliwosc - EXACYL i po kilku tabletkch moj problem narazie zginal. Tez sie martwilam ze moze zostalo cos po ciazy, niedokladnie macica sie oczyscila i stad te plamienia, ale lekarka mnie uspokoila i okazuje sie ze slusznie. |
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miałam spięcie z Tż
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-08 o 17:47 |
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Lilii nie, nie ja. Tak przeglądam wózki i trafiłam. Tak mnie mój tako wpienia, przy kolejnym dziecku sprzedaje go i kupuję inny.
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
laski na Nunie jestem stratna ok 20zł
![]() wystawiłam na Tabilce i od rana miałam telefony ![]() Aga poważnie się zast aby go zostawić My byliśmy z Grcosa na Krecie i bylismy b.zadowoleni.Szkoda że się nie zgadałyśmy bo My na początku też mieliśmy Majorkę zarezerwowana.Patik dzięki za cynk odnośnie pieluch kupiłam 3 paczki.Tam była fajna promocja na kaszki 2 za 11zł ![]() laski kliknijcie mi
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-05-08 o 19:14 |
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
miałam to badanie kiedyś, powód ten sam, też w znieczuleniu ogólnym
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekować
![]() Cytat:
Prałam normalnie w woreczku.Fotki w załączniku, cos tam chyba widać. |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze oj oj - nerwowo widzę... przeszło mu juz? albo Tobie?
|
|
|
#4874 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze Grecos Wam sie sprawdzil, ciekawe jak w naszym przypadku bedzie. A teraz z kim sie wybieracie? I z kim bys zostawila Bruna? Cytat:
|
||
|
|
|
#4875 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szymon tez siebie lubi :P Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny u mnie masakra, co godzina w toalecie, bo tak ze mnie leci. Jak sie nie wykrwawie, to bedzie cud :/
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lili widzę, że i u Was napięta atmosfera. My ostatnio z TŻtem ciągle koty drzemy o głupoty. Lili Blondynka klikam Wam, odklikajcie .
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4879 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Cytat:
Super, że udało Ci sie szybko sprzedac nuneCytat:
Wspólczuje Ci strasznie tej opuchlizny i bólu, ja o dziwo gładko przeszłam wyrywanie 8........a tak wogóle to mój dentysta to przyjaciel rodziny i w zwiazku z tym jest strasznym rzeznikiem....zamiast robic jednego zeba robi 2 naraz itd ![]() i zawsze przy tym spiewa miłosne piosenki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Monia też korzystam z tego samego forum ogródkowego dokupiłam dzisiaj kolejne flance i zioła-wciągające ![]() Telik skąd machasz???????? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ewcia wczoraj prawie całą noc przestała w łozeczku...zęby dokuczaja przerazliwie...dzisiejszy dzien był straszny. Na noc dałam jej syropek przeciwbólowy...najgorsze jest to, że nic sie jeszcze nie przebija-dziąseła rozpulchnione ...mo ja bidancia...nigdy z nami nie spała więc nawet nie było mowy zeby zasnęla w naszym łożkuZa to weszła dzisiaj na pierwszy stopien schodów i wogole cały czas podnosi kolanka i wszedzie próbuje sie wgramolic |
|||
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobione ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ooo Telik już plażuje? pochwal się ![]() ![]() jak Wam podróż minęła? jak Jasio? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
moja @ też jakaś dziwna-w sumie to juz chyba 5! od porodu ale nadal z dziwnymi przerwami-dzień jest-dwa nie. Strasznie bolesna-a niby też wszystko w porządku...
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja od porodu @ nie miałam
|
|
|
|
#4884 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
zazdroszcze............ ......................... .........
|
||
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
byłam u neurologa, zespół cieśni nadgarstka :/ dostałam jakąś maść, zalecone zabiegi - fonoforeza i laser, no i badanie emg. A jak zabiegi nie pomogą to niestety muszę mieć zabieg chirurgiczny.
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko poza spaniem jej w głowie jak jest w naszym łóżku ![]() Aaniu - biedna ale Cię złapało...zdrówka
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-08 o 21:33 |
|
|
|
|
#4887 | ||||
|
Zadomowienie
|
Lilianka
![]() agadus - bidulko Patiku - ja nie na czasie, ale Ty chyba gdziesz wyjezdzasz?? jesli tak to milego wyjazdu i spokojnego wypoczynku Ci zycze!!!!! Cytat:
![]() ale co do obfitosci... jeszcze tak nigdy mocno nie mialam! okropnosc brr Cytat:
cichy slub to poprostu skrocona wersja procedury zaslubin - bez mszy, tylko wlasnie podpisanie dokumentow, pare minut i do domu a w domu to oczywiscie kto jak chce - moze byc tez i pozadne weselichonam to ksiadz proponowal przy klarze - najpierw msza chcielna, a po niej ten "cichy slub". Ale nie skorzystalismy i raczej nie skorzystamy ![]() Cytat:
Mysle, ze do wrzesnia jakos uda mi sie wygasic zar i pozadanie, z jakim Blana chwyta cyca![]() nie, nie zlapala, w ogole nie lapie nic od Klary. to chyba taki sam mocny egzemplarz jak siostra. Blana nawet katarku jeszcze nie miala od urodzenia ![]() Cytat:
Aania - zespol ciesni, szlag! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-05-08 o 21:39 |
||||
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam do zyczen
Cytat:
Witam sie i na szybkosci bo lece przez palce taka jestem padnieta: - W nocy 3 pobudki Marysia w placz, TZ z butla picia i szla spac. - O 5.30 pobudka, kawa z tesciowa (TZ musial rano pilnie skoczyc w jedno miejsce i nie wyrobilby sie przed moim wyjsciem) - od 7 praca - prawie zero ludzi i znowu mialam manko - ja sie chyba zabije, niewielka kasa ale boli na duszy - o 14 telefon od ojca ze go zostawili w spzitalu i zebym przyjechala - pojechalam do szpitala, wzieli go na oddzial, zabralam ciuchy, po TZ i marys i do domu ojca po jego rzeczy, przybory toaletowe - o 17 z powrotem szpital troche posiedzialam, dowiedzialam sie co jeszcze mu brakuje i do domu, bo Marysia sie przesikala w aucie - w domu telefony do wszystkich Stasiow z rodziny, kapiel Marysi i jestem z Wami na chwilunie. zjadlam rano 2 kanapaki i teraz cosik niewielkiego- glowa mi pekaPRZEPRASZAM ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- dziekuje w imieniu Marysi
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z wieczora.
Ja tylko na chwilę się pożalić ![]() Chyba mam zapalenie ucha. Boli jak diabli. Za to A ja jej taką ładną broszkę kupiłam na urodziny
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina i jak wrażenia po "tym" zabiegu? co Ci wogóle wyszło wtedy? dawno to miałaś? a jak teraz Twoje zdrowie intymne ( wścibska krowa ze mnie
Carmela śliczny macie pokoik. Białe meble ostatnio mnie urzekają.Czaiłam się jakiś czas temu na te bąbelki. Telik myślałam dzisiaj o Tobie, jak tam Majoooorka extasy an motion oooh oh Majorka ( szalało się na imprezach przy tej nutce)Jestem spakowana, prawie wszystko już w samochodzie. Szwagier pożyczył bagażnik na dach, więc tylko wózek idzie o bagażnika i podręczne rzeczy. Rano jak Mała wstanie wyruszamy. Trzymajcie kciuki za bezpieczną i bezproblemową podróż ( nasz samochód też potrafi figle płatać). Odezwę się jutro wieczorem. Aaaa idę lapka pakować ![]() AgaG masz mi odmachać ![]() Buziaki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

, a teraz tak mnie boli że nie mam na nic ochoty ani siły, tż poszedł po jogurty, dostałam leki ale....
)
Mnie też jeszcze 3 schowane ósemki czekają.... Nawet myśleć nie chce.

Prałam normalnie w woreczku.
zębole
będzie dobrze
)...
Nie wiem co to będzie, ciesze się że jedziemy i mam stresa jak ona to zniesie, mój wrażliwiec.

Wspólczuje Ci strasznie tej opuchlizny i bólu, ja o dziwo gładko przeszłam wyrywanie 8........