|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
jakoś dzisiaj tu w miarę spodojnie u nas
![]() jutro jade do Urzędu Pracy do podpisu ale ja tam nie lubię chodzić przy okazji pochodzę z mamą po mieście , pójdziemy na targ może kupi się coś ciekawego eh 20 Maja jeszcze ta komunia a tak mi sie isc nie chce we wszystkim czuje sie jak spuchlak jakiś : ![]() nawet leginsow ani baletek nie mam ;/ tylko będę sie tam meczyla jeszcze musze wlosy zafarbować nawet nie wiem czym
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako nowa osoba miala prawo jeszcze sie uczyc, ktos powinien ja sprawdzac. A w dodatku lekarze powinni zaczac wypisywac recepty komputerowo, jak nie potrafia inaczej... Juz u paru takich bylam, ktorzy po prostu wklepuja wszystko na komputerze i drukuja na recepcie nie ma obaw, ze lek bedzie zly.Akurat wczoraj jak kupowalam leki, farmaceuta byl nowy (w dodatku przystojniak w dlugich wlosach ) i po tym jak juz wzial wszystkie tabletki, poszedl sie upewniac czy na pewno dobrze przeczytal jeden lek...Troche sie przestraszylam ![]() agusiaaaa1234 bierz to co Ci kazali. Lepiej nie ryzykowac! Ale jak to mozliwe, ze nie wiedzialas czym grozi miekka szyjka Ona pewnie nic Ci nie mowila po to, zeby nie dokladac wiecej stresow. Czyli zeby Ci sie nie pogorszylo.Jesli do niej poszlas, to znaczy ze jej ufasz. Nie przejmuj sie niczym. Bierz co kaze Jak lekarz kaze nam cos wziac, zwlaszcza w ciazy, to wiecej szkody mozemy zrobic jesli NIE wezmiemy leku, niz jesli go wezmiemy. Wszystko robimy dla dzieci Glowa do gory. Gdyby bylo bardzo zle juz by postepowala inaczej. A teraz musisz odpoczywac i brac leki.---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Mniam Tez sie dzisiaj objadalam rzodkiewkami Juz sie pojawiaja na dzialce. Dosc marne, ale zawsze ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
a z kasa niestety ciagle klopot
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka super wieści
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiesz czemu? Największej gaduły nie ma
(pozdro Soleilkanadalka, fajnie że dzidziuńka zdrowa... a że maluchna, taka jej uroda, łatwiej urodzisz ![]() prince_polopoka te galotki ![]() Oj bidulko, współczuje... mój tato robi sobie często takie akcje, ja nie wiem o czym on myśli, ale słoną herbatę miał już kilka razy. Ty jesteś rozgrzeszona bo jak wiadomo mamy mniejsze mózgi ![]() Mój mążunio wczoraj specjalnie zaleciał do biedronki, a tak zero truskawek... dzisiaj jechaliśmy na zakupy i specjalnie go nakierowałam na inną, dalej od nas i kupiłam 8 opakowań i całkiem ładne , wcale nie spleśniałe i nie wygniecione jak ktoś pisał przed chwilą piłam koktajl.. ale po ostatnim moim ważeniu był light tylko mleko i truskawki, bez cukru![]() Wróciła Paula i w końcu ktoś podziela moje gusta do długich męskich kudłów
|
|
|
|
#4118 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
lody... Ja moge po kilka dziennie jest twisterów
|
||
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Ten konkretny wymaz robi się właśnie po 35. tygodniu dopiero-żeby wyniki były przed samym porodem.
|
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz osobiście mi nie robił, ale już 2 razy dostałam skierowanie na czystość pochwy, żeby sprawdzić czy nie ma infekcji.
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobry wynik. |
|
|
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za odp. ja wlasnie też jakos krotko przed ciąza mialam robioną cytologie i później już nic.
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się, jak potem ufac skoro lekarz mówi cos półsłówkami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4125 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamy!
![]() Wybaczcie, że nie piszę na temat, ale potrzebuję Waszej pomocy. Bardzo prosiłabym Was o wypełnienie ankiety do mojej pracy licencjackiej na temat aktywności fizycznej w ciąży. Jest ona bardzo krótka i całkowicie anonimowa. http://www'ankietka'pl/ankieta/85386/aktywnosc-fizyczna-kobiet-w-ciazy'html W miejsce apostrofów proszę wpisać kropki ![]() Dziękuję za wszelki odzew
Edytowane przez phisio Czas edycji: 2012-05-08 o 19:32 |
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Martynko ja wymaz z pochwy miałam już 3 razy w ciąży
wróciłam z jogi, był tez pan z firmy emolium, dał nam do testowania wszytskie produkty dla dzieci i opowiedział o pielęgnacji, fajnie
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kiedy będziecie kładły pościel do łóżeczek?? Jak ja bym już chciała wszystko przygotować
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli: * przed kolejną wizytą na pewno skończy mi się Luteina, ale nawet nie wiem, do kiedy powinnam ją brać i w jaki sposób zejść z 4 tabletek/dobę do 0; * jak pobiorą materiał do wymazu na początku 37 (liczę wg USG, bo w terminie wynikającym z OM nie miałam szans na zajście w ciążę), a urodzę trochę wcześniej, to w dniu porodu może jeszcze nie być wyniku; * no i na tym etapie ciąży 5 tygodni przerwy pomiędzy wizytami to trochę długo, ale powiedzmy, że na ten temat każdy lekarz może mieć inne zdanie. MUSZĘ IŚĆ DO GINA WCZEŚNIEJ, a nie znoszę prosić o dodatkowe wizyty. Mała mi daje popalić i to wcale nie jest przyjemne. |
||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
I tak macie dobrze, że te wizyty tak często są w Polsce... ja widzę się z położną co 6 tygodni
Na następnej wizycie będę w 34. tygodniu-ciekawe czy potem jeszcze się z nią zobaczę, czy już nie zdążę...
|
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę sie że wszystko ok!Asiu ja pościeli wogóle na początku nie będe dawała,noworodki są na to za małe,u mnie w łóżeczku będzie tylko ochraniacz i prześcieradło na materac, żadnych poduszek i kołderek jedynie cieńki kocyk albo śpiworek do spania
|
|
|
|
|
#4132 |
|
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Tuż przed, a jak nie zdążę, to po powrocie ze szpitala. Wcześniej zostawię ją w łóżeczku w folii, a po powrocie i tak potrzebne będzie tylko prześcieradło i kołderka. Przecież noworodek nie ma szans na samodzielne dotknięcie boków łóżeczka, więc na początku te ochraniacze to raczej bajer dla nas i może ochrona maleństwa przed przeciągiem.
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kasa leci niestety, mój jeszcze więcej bierze
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie się Wykapalam jutro ustawie te spodnie tz zdjecie zrobił ale teraz on siedzi na kompie .
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zdarzyło mi się do tej pory, więc taka naiwna jesten teraz będę miała wmożoną czujność![]() No i sprzątałam w szafie.... ciuchy w które wchodzę mieszczą się na jednej półeczce
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że mamy lepiej i gdyby te 5 tygodni wypadało trochę wcześniej, to ten argument by odpadł. W ostateczności mogłabym też sama podzielić tabletki tak, żeby np. przez tydzień zamiast 4 brać (chociaż to nie jest najlepsze okeślenie W Polsce lepsza jest nie tylko opieka, ale też możliwość zrobienia płatnych badań krwi. Gdybym czekała na badania i wizytę u Endo tyle, ile mi kazał, to na kolejnej mogłoby być za późno. Przez ten czas dwa razy musiałam zwiększyć dawkę Euthyroxu. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-08 o 21:59 |
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
A mi lekarz za pomocą tych papierkow sprawdza co wizytę czy infekcja jest itp.
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy i mamy się dobrze!
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia i troskę!Jesteście kochane! A i w zaleceniach mam wpisane oszczędzający tryb życia, czyli musze pooszczędzac-pewnie na wyprawkę haha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

przybiera ok 100gr tygodniowo jak na razie...

Ona pewnie nic Ci nie mowila po to, zeby nie dokladac wiecej stresow. Czyli zeby Ci sie nie pogorszylo.

Ja moge po kilka dziennie jest twisterów