Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-05, 17:02   #4321
sija
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
czesc!Dziewczyny jaki lokal w Lublinie nadaje sie na urządzenie chrzcin?Znajoma mnie pyta a ja juz niebardzo pamietam.Moze któras z nowych wizażanek da mi jakis cynk?z gory dzieki
A może Relax na Przyjaźni (boczna Łęczyńskiej) ? Ja tam mam wesele (na 60 osób), ale wiem, że tam robią i komunie (cały sezon komunijny w tym roku mają już zajęty). Tam jest bardzo łada sala, taka do 60 osób właśnie.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 17:50   #4322
zuzia102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia_84 Pokaż wiadomość
Sija dzieki za wierszyki-napewno sie przydadzą,cos sobie wybierzemy A jeszcze mam taką sprawe-ma ktos moze jakis tel albo jakis kontakt do "szalonego koguta"-jak tak to bardzo prosze o informacje.
podaje namiary na Szalonego Koguta 691 862 707
ps mam juz upatrzona sukienke....musze jeszcze to przemyslec i .... wybrac na 100% pozdrawiam
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 18:43   #4323
viki81
Przyczajenie

cześć Dziewczyny...
Niedawno wróciłam z pracy i czas najwyższy coś napisać...
Czytałam właśnie wątki... hmmm... dużo ich napisałyście przez jeden dzień. Może ja się dołączę do kilku z nich...
Otóż jeśli chodzi o kwestię muzyczną to podaję namiary na bardzo fajny zespół. Byłam na dwóch weselach jak grali i było Oto numer: 0508-72-72-75. Z tego co wiem, to możecie pod tym numerem również zamówić DJa.
A tak poza tym to mam do Was takie pytanie: czy któraś z Was wie, czy w tym roku będą jakieś targi ślubne?
Pozdrawiam, VIKI
viki81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 20:18   #4324
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
A może Relax na Przyjaźni (boczna Łęczyńskiej) ? Ja tam mam wesele (na 60 osób), ale wiem, że tam robią i komunie (cały sezon komunijny w tym roku mają już zajęty). Tam jest bardzo łada sala, taka do 60 osób właśnie.
dzieki
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 10:44   #4325
karolinka.f
Raczkowanie

GG do karolinka.f

Witajcie
Cieszę się bardzo, że pisałyście ostatnio o dużych salach.
Jeśli macie namiary na nie, to bardzo proszę o wysłanie mi na PW. Chodzi mi o te lokale w Wilczopolu, Dysie, Mełgwi. Poszukuję sali na 250osób.
Pozdrawiam.
karolinka.f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 11:05   #4326
marzena.j
Raczkowanie

postaram sie zdobyć namiary na Wilczopole
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 11:52   #4327
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez marzena.j
postaram sie zdobyć namiary na Wilczopole
Byłabym wdzięczna

Zamierzamy z moim Tż gdzieś pod koniec miesiąca zrobić objazd po lokalach, które bierzemy pod uwagę, ale najpierw trzeba tam podzwonić oczywiście , a że ten lokal w Wilczopolu wydaje się być ciekawym miejscem, więc do niego też trzeba by zajrzeć

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-06, 14:41   #4328
zuzuza
Przyczajenie

kasiakkk-dziwi mnie to co piszesz!!!!!!!!! jakoś nie chce mi się w to wierzyć .wesz ten ritmo to taki mój rodzinny zespół z tego powodu że grali na kilku weselach w mojej rodzinie i nigdy ikt nie miał z nimi klopotów a wręcz przeciwnie. dlatego i aj ich wybrałam bo wiem na czym stoję . słyszłam , wiem że się nie zawiodę ,bo jak do tej pory wszyscy byli zadowoleni. no oczywiście są wyjątki i różne opinie ale moja jest akurat taka, prywatnie ich nie znam, różne są charaktery ale jednostka nie stanowi całości. popatrz na to z tej strony i wiesz co nie psój sobie nastroju.ja też jestem w stresie ale wiem jedno o zespół nie muszę się martiwć.jeżeli mogłabym coś poradzić to właśnie najlepiej wybierać zespoły z wesel na których się było.wtedy wiadomo o co chodzi.
zuzuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 15:48   #4329
malgosg
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
co do zespołow, sal. itd.-prawda jest taka, że zespół może grać świetnie na 1000 wesel, a na tym jednym może nie mieć nastroju albo się ludziska pokłócą. nasz 1. zespół grał na kilku weselach naszych znajomych, byliśmy juz u nich na rozmowie w sierpniu 2005-a w styczniu 2006 nas wystawili! Nie miałam do nich żadnego "ale", a teraz już ich nikomu nie polecę. z jednej strony przez 1 wpadkę nie mozna ludzi przekreślać, ale też trzeba podejść ostroznie i jakos się "zabezpieczyć", np. w umowie.
Dzięki inf od wczesniejszych panien młodych wiedziałam, że muszę bardzo dokładnie czytać umowy. I może troche się czepialiśmy szczegółów, ale to dla własnego bezpieczeństwa. To samo jest z lokalami
A co do gościnnego-nasi znajomi tez tam mieli wesele, i klima nie była włączona. musieli sie troche poklocic z wlascicielami w trakcie wesela.
a u nas klimy nie bylo, a bylo bardzo fajnie, temp odpowiednia. tak naprawde nie wiem od czego to zależy.
a co do butów-Wojtusia, były bardzo wygodne! no i polecam wkładki Party Feet Scholla!
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 15:51   #4330
malgosg
Rozeznanie

Cytat:
jeżeli mogłabym coś poradzić to właśnie najlepiej wybierać zespoły z wesel na których się było.wtedy wiadomo o co chodzi.
naszego zespołu nigdy nie słyszałam wczesniej na żywo, nie byliśmy na żadnym weselu, na którym grali, zaryzykowaliśmy po rozmowie z piotrkiem-poziomem zaskoczyli nas, znajomch i obsługę! W naszym wypadku warto było zaryzykować!
Stary 2007-01-06, 16:14   #4331
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulka Pokaż wiadomość
Co do ksiąg pamiatkowych to odradzam Wam Jasną...włascicielka jest bardzo nieprzyjemną kobietą ma super pomysły i robi pieknie księgi ale bardzo nieprzyjemnie się z nią rozmawia a szkoda....to moje wrażenia po zamówieniu u niej księgi gości...chciała żeby było tak jak ona wymysliła, ja niestety nie

Polecam wszystkim introligatornie na Wysockiego...może pracownicy nie maja tylu fajnych pomysłów ale na pewno zrobią wszystko zgodnie z Waszym zamówieniem...sprawdzone. ..
Po kolejnej wizycie na jasnej i tłumaczeniu się pani dlaczego chce tak a nie ijak ona proponuje zrezygnowałam i poszłam na Wysockiego...okładkę do księgi gości mam zrobioną przez nich...szybko, bez marudzenia i na dodatek taniej niż na Jasnej... POLECAM!!!
Magdulka: jakie są ceny na Wysockiego? Tak mniej więcej.

Do wszystkich: Czy któraś z Was zna odpowiedź na pytanie które zadałam ostatnio? (odnośnie opłat kościelnych)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-06, 20:20   #4332
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosg Pokaż wiadomość
a co do butów-Wojtusia, były bardzo wygodne! no i polecam wkładki Party Feet Scholla!
Tak tak wkładeczki do butów Sholla też mam. Za każdym razem jak noszę buty na wysokim obcasie to korzystam z tych wkładek. Są niezawodne

Pytanie z innej beczki
Suknie mam białą, TŻ garnitur taki jakiś grafitowy i białą koszulę i chcemy żakardową kamizelkę. Pytanie brzmi. Kamizelka ma też być biała czy kremowa może być (musznik w takim samym kolorze co kamizelka?) Tak żeby do mojej sukni pasował..... jakie jest Wasze zdanie?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 20:23   #4333
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Sija możesz mi podac telefon do tej Restauracji Relax?na Mełgiewskiej jest hotel Relax i tam tez sa przyjecia organizowane to o to Ci chodzi?
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 21:37   #4334
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Sija możesz mi podac telefon do tej Restauracji Relax?na Mełgiewskiej jest hotel Relax i tam tez sa przyjecia organizowane to o to Ci chodzi?
Zajrzyj na ich stronkę, tam są wszelkie dane. Są też 2 galerie zdjęć - pensjonatu i samej restauracji ale powiem szczerze, że te zdjęcia niezbyt im się udały, bo na żywo jakoś o wiele lepiej to wygląda

http://www.hotelrelax.lublin.pl/pensjonat/index.html
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 00:33   #4335
jodie
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!dawno mnie nie było i widzę że mamy dużo nowych kolezanek
chciałam się z Wami podzielić refleksjami na temat lokalu Viking Club w którym byłam ostatnio na weselu...nie wiem czy któraś planuje tam swoje wesele ale 3 słowa zawsze sie przydadzą co do wyglądu to średnio mi się podobał wystrój lokalu a bardzo nie podobała mi sie odległość od części w której było jedzonko (super) i sala taneczna- przez to powstało zamieszanie bo zespół nie słyszał się z salą i grali podczas dań gorących???Zdecydowanie odradzałabym wesele na więcej niż 130 osób bo robi się juz naprawdę ciasno..grał za to fajny zespół convert- nie wiem skąd są ale radzili sobie nieżle i goście sie bawili
Co do Dworu Anna to byłam w tym lokalu no i często tam mój znajomy gra na weselach...co do lokalu super-bardzo mi się podoba...i w środku no i ogród rewelacja...jedzenie też niezłe, momentami wyszukane ale mało no i to co pisałyście drogo....
Pisałyście coś o księgach gości-ja swoją zamówiłam przez internet ze strony www.fotoalbumy.com i powiem Wam ze jesteśmy zachwyceni nią ale wiadomo to rzecz gustu...
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i życzę wytrwałości w przygotowaniach...
Stary 2007-01-07, 10:22   #4336
tola3804
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!

Idziemy dziś na dzień skupienia na Podwale. Wybór zupełnie przypadkowy, po prostu termin nam pasował. Ale teraz powoli zaczynam się stresować, bo chyba żadna z lubelskich panien młodych tam nie była i trochę się boję jak tam będzie... No nic to, raz kozie śmierć... Mam nadzieję, że jakoś pójdzie... Jak wrócę, to napiszę jak było.

Buziaki!
Stary 2007-01-07, 10:31   #4337
malgosg
Rozeznanie

Cytat:
Suknie mam białą, TŻ garnitur taki jakiś grafitowy i białą koszulę i chcemy żakardową kamizelkę. Pytanie brzmi. Kamizelka ma też być biała czy kremowa może być (musznik w takim samym kolorze co kamizelka?) Tak żeby do mojej sukni pasował..... jakie jest Wasze zdanie?
Kremowa moim zdaniem odpada, rzy białej koszuli i sukni będzie wygladała na żółta musznik jest w tym samym kolorze co kazmizelka wiec moze pojdzcie w szarosc ze srebrem? moze byc biala kamizelka i bialy musxznik ale z dodatkiem jakiegos koloru. pozdrawiam
PS. Wojtusia masz całą białą sukienkę czy z jakimś kolorem? bukiet będzie zupełnie jasny? bo może włączyć kolor z bukietu? w kązdym razie krem i tylko biel nie będą dobrze wyglądać, chociaż to tylko moje zdanie
Stary 2007-01-07, 11:21   #4338
brunetka2000
Zakorzenienie

Hey ja biore slub 18 sierpnia jest jeszcze duzo czasu ale mam duzo pytan: problem 1. chcialabym miec koka na wesele ale mam krotkie wlosy i raczej mi nie urosna do wesela zbyt duzo co robic (((. 2.slyszeliscie cos moze o zespole Focus???? 3.Pozatym moze macie jakies namiary na kamerzyste jakiegos dobrego ale nie zbyt drogiego ??? 4. Lepiej wypozyczyc sukienke czy odkupic od kogos ??? prosze o pomoc
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 11:33   #4339
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hey ja biore slub 18 sierpnia jest jeszcze duzo czasu ale mam duzo pytan: problem 1. chcialabym miec koka na wesele ale mam krotkie wlosy i raczej mi nie urosna do wesela zbyt duzo co robic (((. 2.slyszeliscie cos moze o zespole Focus???? 3.Pozatym moze macie jakies namiary na kamerzyste jakiegos dobrego ale nie zbyt drogiego ??? 4. Lepiej wypozyczyc sukienke czy odkupic od kogos ??? prosze o pomoc
HEj

odnośnie 1 pytania to jak ostatnio byłam u fryzjera to PAni robiła ślubną fryzurę dziewczynie która miała włosy tak przed raniona i dość pocieniowane i zrobiłacos na wór "tzw banana" ale dziewczyna wygląała suuper
jeśli chodzi o wypożyczenie i kupienie od kogoś to ja jestem też w kropce i nie wiem co robić w grę wchodzi jescze kupno nowej.
A co do zespołu to u mnie bedzie grał zespół FOCUS ale nie wiem czy to ten sam napisz coś więcej ja mam wesele 25.sierpnia także wszystko możliwe
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 11:34   #4340
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

Idziemy dziś na dzień skupienia na Podwale. Wybór zupełnie przypadkowy, po prostu termin nam pasował. Ale teraz powoli zaczynam się stresować, bo chyba żadna z lubelskich panien młodych tam nie była i trochę się boję jak tam będzie... No nic to, raz kozie śmierć... Mam nadzieję, że jakoś pójdzie... Jak wrócę, to napiszę jak było.
my byliśmy na Kalinie. Nie chcę Cię straszyć ale koleżanka była na Podwalu i odradzała mi.

Cytat:
Witam
Namiary na niedrogiego kamerzystę wysyłam na PW
A co do sukni. To musisz sama zdecydować. Nie wiem co lepsze. Jeśli wypożyczysz to musisz się liczyc z tym, że już we wtorek po slubie musisz ją oddać, a jesli kupisz to jest już twoja. Myślę koszta będą mniej wiecej mogą być takie same - to też zależy od salonu gdzie wypożyczasz i od osoby od której kupujesz.

Wojtusiu co do kamizelek to myslę że najbardziej neutralnie wygląda garnitur 3-czesciowy (spodnie, marynarka i kamizelka w tym samym kolorze) a do tego zwykły krawat.

Pozdrawiam
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 11:35   #4341
brunetka2000
Zakorzenienie

Wojtusia gdzie kupilas takie sliczne buciki
Stary 2007-01-07, 11:38   #4342
brunetka2000
Zakorzenienie

Zespol Focus jest z Lubartowa widzialm tylko plyte z wesela na ktorej grali i demo podobalo mi sie A suknie sa strasznei drogie a np z anonsow albo jak by ktos mial do sprzedania to ja chetnie kupie tylko ze nei jestem zbyt chuda wiec musza byc spore rozmiary (
Stary 2007-01-07, 11:38   #4343
tola3804
Zakorzenienie

Yoolia możesz powiedzieć coś więcej na temat tego skupienia na Podwalu? Dlaczego koleżanka Ci odradzała? Proszę odpisz, bo ja tu już na maxa się zestresowałam...
Stary 2007-01-07, 11:43   #4344
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Yoolia możesz powiedzieć coś więcej na temat tego skupienia na Podwalu? Dlaczego koleżanka Ci odradzała? Proszę odpisz, bo ja tu już na maxa się zestresowałam...
już dokładnie nie pamiętam, koleżanka przekazywała mi wtedy wiele informacji (bo sama rok wcześniej wychodziła za mąż ) Jak od niej wyszłam to miałam niezły mętlik w głowie. Wydaje mi się że było długo i nudno, ale tak chyba jest wszędzie.
Wydaje mi się że wybraliście dobrą porę, nie powinno być dużo par to i może szybciej minie. Najdłużej schodzi zawsze ze spowiedzią, jak jest dużo osób to i długo trwa
Stary 2007-01-07, 11:43   #4345
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

bruneka2000 jeśli podpisywaliście umowę z Panem Radkiem to ten sam zespół ja akurat byłam naweselu (jako catering) kiedy grali wzięlam ich wizytówkę w zasadzie dla kolezanki ale jakoś też sie na nich zdecydowałam w sumie troche i z tego powodu ze cięzko było znależć inny.
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 11:50   #4346
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
bruneka2000 jeśli podpisywaliście umowę z Panem Radkiem to ten sam zespół ja akurat byłam naweselu (jako catering) kiedy grali wzięlam ich wizytówkę w zasadzie dla kolezanki ale jakoś też sie na nich zdecydowałam w sumie troche i z tego powodu ze cięzko było znależć inny.
tak podpisywalam umowe z Panem radkiem )) kolezanka mi go polecila mi sie tam podobalo jak on spiewa gorzej z jego wokalistka ;/// wogole jestem taka przejeta jeszcze tyle zostalo do zrobienia i z niczym sie nie moge wyrobic a gdzie macie wesele My niestey za pozno sie zabralismy za organizacje i bylo bardzo malo miejsc i wyszlo ze bedzie wesele w kasynie policyjnym ladnie jest ale moim marzeniem bylo wesele w dominowie niestety rezerwacje sa juz do 2008
Stary 2007-01-07, 11:59   #4347
tola3804
Zakorzenienie

No to dziewczyny w takim razie trzymajcie za mnie bardzo mocno kciuki, żebym jakoś przeżyła to skupienie, bo jak już TŻ się zgodził pojechać (ustalenie terminu zajęło mi dobrych kilka miesięcy), to nie odpuszczę i pojadę na to Podwale. Mam nadzieję, że nie taki ... straszny jak go malują...
Stary 2007-01-07, 12:05   #4348
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

spokojnie, bedzie dobrze jakos to przezyjecie i najważniesze bedziecie mieli jedno z głowy
Stary 2007-01-07, 12:19   #4349
brunetka2000
Zakorzenienie

Czy ktoras z was brala lub zamierza wziasc slub w parafi Przemienienia Panskiego ??? ile proboszcz sobie zarzyczy i kiedy sa nauki ???
Stary 2007-01-07, 12:37   #4350
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Czy ktoras z was brala lub zamierza wziasc slub w parafi Przemienienia Panskiego ??? ile proboszcz sobie zarzyczy i kiedy sa nauki ???
Jeśli dobrze kojarzę to ten mały kosciółek na Nadbystrzyckiej przy Politechnice??
Byliśmy swiadkami jakieś 3 lata temu u siostry ciotecznej mojego meża. Ksiądz wziął "co łaska", oni dali chyba 500zł.
Z to fotograf musiał być z licencją, goscie nie mogli pstrykac fotek swoimi aparatami.

Co do nauk to możecie chodzić do różnych parafii. Niekoniecznie do tego koscioła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości