Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 20:51   #4171
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
O super, przejdę się, może ten zestaw puchatkowy będzie na przecenie
byłoby super
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 20:53   #4172
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej Odpoczywam po okropnie ciężkim dniu! Mała szaleje jak opętana, przepycha się w brzuchu Dzisiaj w dodatku natrafiłam na główkę, taka twarda i okrągła, nacisnełam i odpłyneła na centymetr, by wrócić jak piłeczka w to samo miejsce. Boże, co za dziwne uczucie !!!!!!!!!!!!!!!! Właśnie ją dotykam i to samo, naciskam brzuch, główka siup w lewo, po czym wraca na swoje miejsce
Niestety nie nadrobię was dzisiaj, bo padam na twarz, ale w piątek będę mieć wolne więc hulaj dusza
Moja cały czas coś wypycha, ona juz mało kopie, a nieustannie wypycha i dźga mnie w brzuch

Anna dobrze że już jesteś! Widzisz mnie trzymali 2 dni Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np. mnie, ja nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 20:55   #4173
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np, mnie, nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu
dokładnie to samo mówiłam, gdy wyszłam w 20tc, wczesniej nie wiedziałam jak to jest być w szpitalu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 20:56   #4174
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, jutro rano jadę do Krakowa na badanka i zakupy a o 16-tej mam usg genetyczne. Trzymajcie proszę kciuki, żeby z Leonkiem było wszystko ok
Odezwę się jak wrócę
trzymam mocno
Ja jutro też mam wizytę u gina, ciekawe co powie na mój brzuch, bo ostatnio znowu jakby skurcze się nasiliły

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Osobiście nie podoba mi się nadawanie imienia po którymś rodzicu - wygląda to tak jak by rodzice nie mieli weny na wymyślenie czegoś dla dzieciątka.
a dla mnie jakby jedno z rodziców miało przerośnięte ego

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 20:59   #4175
Martarynka
Rozeznanie

Dziewczyny ja już uciekam spać. Dziś mam kiespki dzień Do jutra i milego wieczora
Stary 2012-05-08, 21:02   #4176
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a dla mnie jakby jedno z rodziców miało przerośnięte ego
Rozumiem jeszcze, jeśli to syn nosi imię po ojcu-bo np. mają taką tradycję w rodzinie. Dziwi mnie za to bardzo, jak córka ma to samo imię co matka (a znam kilka takich przypadków).
Co ciekawe-w mojej rodzinie też jest taka sytuacja Moja babcia ma to samo imię co jej mama: Maria. Ale babcia urodziła się w święto maryjne i to dlatego. I nasza córa też (prawdopodobnie) będzie nosić to imię

Nieskromnie dodam że moje imię szalenie mi się podoba, ale nie nazwałabym tak córki

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-05-08 o 21:03
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:05   #4177
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jesteśmy i mamy się dobrze! wyszliśmy dzisiaj o 12:30 ale poszłam spać po, bo po tych łóżkach szpitalnych byłam strasznie zmęczona. Ogólnie miałam USG maluszka i wszystko gra z wodami. Franio ma 752 gramy. Szkoda tylko, że nie zrobili mi USG od razu i nie wróciłam do domu a musialam tam leżec...ale tak jak ktoś wczesniej trafnie zauważył - szpital nie dostałby kasy od NFZ gdybym nie była tam 3 dni... w każdym razie jestem i spróbuję Was chociaż troszkę nadrobic. !
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia i troskę!Jesteście kochane!
A i w zaleceniach mam wpisane oszczędzający tryb życia, czyli musze pooszczędzac-pewnie na wyprawkę haha
super wieści, cieszę się, że wszystko ok
Cytat:
Dziewczynki, jutro rano jadę do Krakowa na badanka i zakupy a o 16-tej mam usg genetyczne. Trzymajcie proszę kciuki, żeby z Leonkiem było wszystko ok
Odezwę się jak wrócę
Mocne kciuki za Ciebie i Leosia
Cytat:
Jej jak się cieszę, że jesteś i wszystko jest ok Jak będziesz miała jeszcze potrzebę odpocząć od kompa to napisz nam słówko, żebyśmy nie martwiły się o Ciebie
Zresztą to się tyczy wszystkich mamuś, które będą miały potrzebę zniknąć na jakiś czas

Aha znam coś takiego z autopsji... Syn od jakiejś kobiety mieszkającej nie daleko nas ma na imię Valentino... Jak tylko robi się ciepło i dzieciaki latają po dworze to ciągle słyszę: Valentino, Valentino, Valentino... Jak słyszę to imię i sposób wołania to aż mi ciarki przechodzą po ciele
Obiecuję, że już tak nie zniknę

Valentino ??? OMG
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:08   #4178
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Rozumiem jeszcze, jeśli to syn nosi imię po ojcu-bo np. mają taką tradycję w rodzinie. Dziwi mnie za to bardzo, jak córka ma to samo imię co matka (a znam kilka takich przypadków).
Co ciekawe-w mojej rodzinie też jest taka sytuacja Moja babcia ma to samo imię co jej mama: Maria. Ale babcia urodziła się w święto maryjne i to dlatego. I nasza córa też (prawdopodobnie) będzie nosić to imię

Nieskromnie dodam że moje imię szalenie mi się podoba, ale nie nazwałabym tak córki
nie wiem, ja to jakoś tak odbieram, że rodzic nadając dziecku imię po sobie chciałby, żeby to dziecko było takie jak on/ona. A to przecież odrębna jednostka i powinno się dziecku pozwolić na bycie sobą. Imię jest tego częścią. Nie ma nic gorszego niż rodzice na siłę kształtujący dziecko, żeby było takie jak oni sobie tego zapragną nie biorąc pod uwagę jego predyspozycji/chęci. Może wyolbrzymiam, ale ja to tak widzę

A poza tym to się pochwalę, w niedzielę przyjeżdża mój brat i zrobi nam profesjonalną sesję brzuszkową

Stary 2012-05-08, 21:18   #4179
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Asiu ja pościeli wogóle na początku nie będe dawała,noworodki są na to za małe,u mnie w łóżeczku będzie tylko ochraniacz i prześcieradło na materac, żadnych poduszek i kołderek jedynie cieńki kocyk albo śpiworek do spania
No właśnie chodzi mi o prześcieradło i ochraniacz . Kołderke też mam kupioną taka lekka antyalergiczna.Ale nie wiem czy ją położe. Może na początek wystarczy mi rożek,albo pieluszka.Mam też lekki kocyk.Kurcze tyle tych możliwości

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Tuż przed, a jak nie zdążę, to po powrocie ze szpitala. Wcześniej zostawię ją w łóżeczku w folii, a po powrocie i tak potrzebne będzie tylko prześcieradło i kołderka. Przecież noworodek nie ma szans na samodzielne dotknięcie boków łóżeczka, więc na początku te ochraniacze to raczej bajer dla nas i może ochrona maleństwa przed przeciągiem.
Ja to uwielbiam ochraniacze

Cytat:
Jesteśmy i mamy się dobrze! wyszliśmy dzisiaj o 12:30 ale poszłam spać po, bo po tych łóżkach szpitalnych byłam strasznie zmęczona. Ogólnie miałam USG maluszka i wszystko gra z wodami. Franio ma 752 gramy. Szkoda tylko, że nie zrobili mi USG od razu i nie wróciłam do domu a musialam tam leżec...ale tak jak ktoś wczesniej trafnie zauważył - szpital nie dostałby kasy od NFZ gdybym nie była tam 3 dni... w każdym razie jestem i spróbuję Was chociaż troszkę nadrobic. !
A i w zaleceniach mam wpisane oszczędzający tryb życia, czyli musze pooszczędzac-pewnie na wyprawkę haha
Super

Cytat:
Asia zartujesz? Raz ze posciel jest zbędna, dwa że wolałabym żeby wszystko było świeże a nie leżało i się kurzyło przez 3 miesiace no 2 i pół
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana . Wszystko chciałabym już-teraz . Tylko do porodu mi się tak nie spieszy

Cytat:
Ale sobie właśnie zrobiłam dobrze hihi
Wszamałam lody śmietanka i czekolada z kiwi, truskawkami i posypką z musli, rany, jakie to było dobre!
Ale to musiało być pyszne

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Prześcieradełko i ochraniacz założę pod koniec czerwca albo początkiem lipca chyba. No chyba, że nie wytrzymam i zrobię to niedługo, jak już będzie poprane i poprasowane
Dzięki za odpowiedź . Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte

No i kolejne pytanko mam . Szwagierka zapytała się nas jaki prezent mają kupić dla maluszka od niej i jej męża. A ja kompletnie nie wiem co chce . Powiedziała ,że woleliby abyśmy im powiedzieli czy to ma być zabawka, kosmetyki, ubranka.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:19   #4180
luby957
Raczkowanie

Hej nie odzywam sie ostatnio czesto bo sie ucze i mam nie za wiele czasu. Ale wieczorkami Was podczytuje. Bylismy dzis z Ama u dentysty i plakala jeszcze gorzej niz ostatnio ale i tak ciesze sie bo mimo wszystko otwierala buzie. Ogolnie dzien w miare,szkoda tylko ze pogoda kijowa-chlodno i pochmurnie. Na dodatek pobolewa mnue brzuch i twardnieje czesto Wzielam buscopan i dodatkowy magnez. W piatek wizyta i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze mije malenstwo. No a tak poza tym to gratuluje udanych wizyt
Stary 2012-05-08, 21:30   #4181
ajka89
Zadomowienie

Matko, wróciłam do żywych...od niedzieli przeżyłam koszmar...właśnie wróciłam ze szpitala, ale nie mam siły nadrabiać. Tylko na chwilę wpadłam, zaraz uciekam do łóżka...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:30   #4182
anna99302
Zadomowienie

Franio w podzięce chciał sprezentowac Wam wzsystkim różyczki
Cytat:
Witaj z powrotem Super że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
buziolki dla Frania, chłopak się nie daje
a Ty oszczędzaj i siebie i pieniążki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
anna fajnie że wróciłaś

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
super ! dbaj o siebie teraz! i odpoczywaj dużo

Cytat:
nooo w końcu jesteś I fajnie, że z dobrymi wiadomościami

oj, dobrze, że do ginki zadzwoniłaś!

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Witaj i suuuuper, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super że Jesteś już w domku i z Franiem wszystko wporządku!

Cytat:

Dzisiaj śniło mi się, że byliśmy na wizycie u gin i lekarka na chwilę wyjęła mi z brzucha Amelkę, pokazała i schowała z powrotem Dzieciątko miało czarne włoski i grzywkę zaczesaną na bok. Była śliczna
Piękny sen! ja miałam podobny kilka dni temu. nawet tutaj pisałam też widziałam mojego syneczka. był taki maluchny i śliczny. i miał blond włoski

Cytat:
Ooo to fajnie
Super, że jesteście już w domku Uważaj na siebie i oszczędzaj się

Cytat:
Moja cały czas coś wypycha, ona juz mało kopie, a nieustannie wypycha i dźga mnie w brzuch

Anna dobrze że już jesteś! Widzisz mnie trzymali 2 dni Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np. mnie, ja nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu
NO ja byłam dwie noce ale jakby trzy dni bo przyjęli mnie w niedzielę wieczorem, cały poniedzialek i dzisiaj do południa, więc oni to liczą jako 3
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:31   #4183
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jak będzie za dużo to gin Ci powie
Ja w 28 tygodniu miałam 10 na plusie... Jak dla mnie sporo, tym bardziej, że przed ciążą też miałam kilka kg na plusie. Ginka powiedziała, że jeszcze krzyczeć nie będzie, ale żebym uważała na to co jem i wyrzuciła z diety słodycze A mi ciągle chce się jeść

Cytat:
hejka, wrocilismy z małzem ze spacerku brzuch mnie boli ze smiechu taki wariat z Niego, mowie mu ze bedzie musial Wam na forum napisac jak urodze, mowie ze napiszesz: tutaj mąż prince polo a on mowi to od razu sie przedstawie jako snickers myslalam ze sie posikam na cała ulice sie smiałam
Piękne, będziemy pamiętać o snickersie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
No to jestem i ja. Szyjka ok, mówi ok, więc ok.
Waga +2kg a było tak pięknie ... więc już +18...
I nawet było usg..
mała waży sobie 1574gr więc jest na prawdę mała i raczej mała zostanie przybiera ok 100gr tygodniowo jak na razie...
mierzył chyba z 5 razy główkę, ale nic nie mówił że coś źle więc się nie martwię...
z wymiarów ciąża mniejsza o 2 tyg, ale przecież wiemy kiedy bąbel powstał xD
No i to tyle, oczywiście 120zł ehh z tą kasą
mówił że na następnej wizycie też będzie usg, i wymaz na paciorkowca więc muszę się szykować na 140zł.
Super, że wszystko jest w porządku No a kasa płynie strumieniami, ale co zrobić. Nie będziemy oszczędzać na dzieciaczkach

Cytat:
Super, że już jesteście i że wszystko jest w porządku To teraz po szpitalu będziesz odpoczywać w domu

Cytat:
Odezwę się jak wrócę
Trzymam mocno kciuki Na pewno wszystko będzie wzorowo

Cytat:
Ja jutro też mam wizytę u gina, ciekawe co powie na mój brzuch, bo ostatnio znowu jakby skurcze się nasiliły
Za wizytę

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:33   #4184
Martarynka
Rozeznanie

Jednak nie mogę zasnąć
Cytat:

Mi np. bardzo podoba się imię Martynka, ale sama mam na imię Marta i nie nazwałabym tak córki.
Cytat:
A poza tym to się pochwalę, w niedzielę przyjeżdża mój brat i zrobi nam profesjonalną sesję brzuszkową
O ja... zazdroszcę
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
No i kolejne pytanko mam . Szwagierka zapytała się nas jaki prezent mają kupić dla maluszka od niej i jej męża. A ja kompletnie nie wiem co chce . Powiedziała ,że woleliby abyśmy im powiedzieli czy to ma być zabawka, kosmetyki, ubranka.
Ja tam odrazu jak ktoś pyta to mowie, ze tylko nie ubranka, bo mamy ich az za duzo, a skoro już ktoś chce kupić nam prezent to niech to bedzie coś potrzebnego. Ja mowie, ze nie mamy kocyka, reczniczka, kosmetyków, termometru, maty, itp.
Stary 2012-05-08, 21:33   #4185
Linka25
Zakorzenienie

Asia spoko, na wszystko przyjdzie czas. Ja odwrotnie - mam zasadę - niech się wszystko dzieje w swoim czasie

Irmusia - kciuki za usg prenatalne jutro. Ja zrezygnowałam tj. przełożyłam na za 2 tyg to bedzie poczatek 32 tyg. Bo parę dni temu miałam i gin mnie przekonał że tak będzie rozsądniej.
Stary 2012-05-08, 21:36   #4186
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

A co do oswajania - to też był to mój pierwszy pobyt w szpitalu i przynajmniej wiem, że np. wszystko musimy miec swoje - od papieru toaletowego zaczynając po sztucce i kubek

Cytat:

A u nsa jest taka tradycja, ze drugie imię jest po rodzicach lub po dziadkach. I dlatego Franio bedzie miał na drugie Krzysztof po obu dziadkach
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
super wieści, cieszę się, że wszystko ok

Mocne kciuki za Ciebie i Leosia

Obiecuję, że już tak nie zniknę

Valentino ??? OMG

Cytat:

Super

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Matko, wróciłam do żywych...od niedzieli przeżyłam koszmar...właśnie wróciłam ze szpitala, ale nie mam siły nadrabiać. Tylko na chwilę wpadłam, zaraz uciekam do łóżka...
Ojej kochana! Kolejna z nas w szpitalu! Co się dzialo???
Stary 2012-05-08, 21:36   #4187
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ajka napisz później co i jak
Stary 2012-05-08, 21:37   #4188
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Z jakiego szpitala? Co się stało? Po weekendowym byczeniu jeszcze nie jestem na bieżąco. Ominęło mnie coś?
Mam nadzieję, że z Wami wszystko w jak najlepszym porządku

Stary 2012-05-08, 21:40   #4189
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Odezwę się jak wrócę

Cytat:

Super, że już jesteście i że wszystko jest w porządku To teraz po szpitalu będziesz odpoczywać w domu

:
Stary 2012-05-08, 21:41   #4190
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Z jakiego szpitala? Co się stało? Po weekendowym byczeniu jeszcze nie jestem na bieżąco. Ominęło mnie coś?
Mam nadzieję, że z Wami wszystko w jak najlepszym porządku
Ja już przestaję kontaktować kto co i jak. Ostatnio w szpitalu byłam ja i Blue, potem Ando (ona chyba tam została ) potem Anna.. No i Ajka.

Anna co Ci powiedzieli na te szyjkę? Skrócona czy nie? Zmierzyli dokładnie w usg? Masz jakieś leki czy nic?
Stary 2012-05-08, 21:45   #4191
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już przestaję kontaktować kto co i jak. Ostatnio w szpitalu byłam ja i Blue, potem Ando (ona chyba tam została ) potem Anna.. No i Ajka.
Czyli tylko Ajkę mam nie zakodowaną. Myślę, że z nią wszystko ok i jutro napisze co i jak.

Stary 2012-05-08, 21:46   #4192
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale sobie właśnie zrobiłam dobrze hihi
Wszamałam lody śmietanka i czekolada z kiwi, truskawkami i posypką z musli, rany, jakie to było dobre!
pychotka!
Cytat:
Hej Mamusie Wróciliśmy od teściów, dzisiaj musieliśmy posiedzieć u nich nieco dłużej żeby nie obrazili się, że tak rzadko u nich bywamy. Małż zaraz idzie na trening więc ja będę miała dużo czasu na wizaż

Dzisiaj śniło mi się, że byliśmy na wizycie u gin i lekarka na chwilę wyjęła mi z brzucha Amelkę, pokazała i schowała z powrotem Dzieciątko miało czarne włoski i grzywkę zaczesaną na bok. Była śliczna
co za sen!
Cytat:

Odezwę się jak wrócę
zaciskam mocno
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:53   #4193
anna99302
Zadomowienie

Ide do łóżka poprzytulac się z mężem . Do jutra kochane!

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:

Anna co Ci powiedzieli na te szyjkę? Skrócona czy nie? Zmierzyli dokładnie w usg? Masz jakieś leki czy nic?
Ha! No własnie z szyjką czuję się niedopieszczona ze tak powiem... powiedzieli, ze w czesci pochwowej skrócona o połowę ale wewnątrz nie sprawdzili na razie mam odpoczywac. nie mam twardnien brzucha więc nie reagowali za bardzo...chyba ? na te wzmożone upławy tez nic nie powiedzieli
Stary 2012-05-08, 21:56   #4194
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane juz jestem....
Pani gin mnie przebadała.... zawsze jak badała mi szyjkę, to robiła to "delikatnie" tzn. czułam, że nie wkłada głęboko tylko tam coś maca...a dziś po raz pierwszy zrobiła to tak głęboko i poczułam ból... mówę jej, że troszkę boli na co ona: wiem. Po badaniu mina nie zbyt wesoła i pyta który to tydzień. Po czym kazala mi iść z nią do gabinetu. Pytałam kilka razy co z moją szyjką, ale tak jakby nie słyszała pytania. zaczęła wypisywać recepte...no i w między czasie powiedziała: NOOOO JEST MIĘKKA. i zmiana tematu. Wypisała mi Nitrendypine, mam brać 2 razy dziennie. Wizytę mam 16.05 bo musi koniecznie zobaczyć co z tą szyjką. Powiedziała mi też, żeby obserować co się dziej i jak coś będzie nie tak to dzwonić.

Dziwczyny jak ja Wam dziękuję za te wszystkie namowy na wizyte u lekarza!!!!!!! KOCHANE JESTESCIE!!!
tylko co do chole**** oznacza miekka szyjka i dlaczego gin była taka "niewesoła".
Jak u mnie szyjka się skróciła, to też gin mnie badał inaczej, jakby głębiej.
Odpoczywaj Kochana, nie ma żartów - staraj się jednak myśleć pozytywnie, bo teraz nie ma nic gorszego niż stres i wysiłek.

Cytat:
hejka, wrocilismy z małzem ze spacerku brzuch mnie boli ze smiechu taki wariat z Niego, mowie mu ze bedzie musial Wam na forum napisac jak urodze, mowie ze napiszesz: tutaj mąż prince polo a on mowi to od razu sie przedstawie jako snickers myslalam ze sie posikam na cała ulice sie smiałam
no i sobie zjadłam lodzika
wolę marsy

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Może ma włoskie korzenie
Nie wyglądał
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:04   #4195
ajka89
Zadomowienie

Od niedzieli przeżywałam koszmar związany z tym guzem na kości ogonowej...nie mogłam siedzieć, jak stałam,to mnie ciągnęło tak strasznie, ze aż słabo mi się robiło..w ogóle miałam mdłości i stan podgorączkowy. Wylądowałam na pogotowiu w nocy w niedziele, to jakaś młoda lekarka stwierdziła, ze to tylko zapalenie skóry spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży...dała mi jakąś maść i odesłała do domu. Smarowałam tą maścią, ale było jeszcze gorzej, moja ginekolog dopiero w poniedziałek z urlopu wracała i nie mogłam się do niej dodzwonić. Dziewczyny, ja normalnie z bólu to po ścianach myślałam, że będę chodzić. Do tego było mi okropnie słabo i miałam mdłości.Leżałam to tylko na jednym boku, bo inaczej się nie dało. Paracetamol nic nie pomagał i znowu wylądowałam na pogotowiu. Tak stwierdzili mi jakiś torbiel, w stanie do zabiegu wycięcia,dali mi kroplówkę i położyli ale robili problem z ciążą, bo u mnie w mieście jest szpital wojewódzki, ale ginekologia jest w mieście 18 km od miejsca gdzie mieszkam;/ Chcieli mnie odesłać tam na patologię ciąży..ale w końcu poszli po rozum do głowy i nie kazali mi tłuc się 18 km z takim bólem ( tym bardziej, że znośnie egzystowałam tylko leżąc na lewym boku). I dzisiaj rano dopiero miałam ten zabieg pod ogólnym znieszluniem, nacinali mi ten torbiel... i po południu wypisali do domu. Mam założony sączek i skierowanie do poradni chirurgicznej i ginekologicznej. Z dzieckiem mam nadzieję, wszystko w porządku,bo nie miałam żadnych badań robionych ( bo to nie patologia ciązy;/) ale mam nadzieję, ze jutro się dosatnę do mojej ginekolog i porozmaiwam z nią. Dostałam jakiś antybotyk i mam brac dwa razy dziennie. Niby ten chirurg co mnie robił zabieg konsultował się z jakimś ginekologiem i mogę spokojnie brać ten antybiotyk, ale wolę jeszcze pójść do swojej lekarz prowadzącej....najważniej sze, że ulżyło mi ten ból, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ehh..teraz kładę się, bo kazali mi odpoczywać jeszcze i leżeć na lewym boku na razie...jutro muszę jechać załatwić sobie skierowanie do poradni. a najgorsze jest to, ze oni tylko na razie przecięli ten torbiel i wydobyli tą ropę, a samej torbieli nie wycieli, bo to było by zbyt niebezpieczne w moim stanie i może mi się to nawrócić za jakiś czas....
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:11   #4196
agunia82
Zakorzenienie

Ajka o rany, to miałaś okropne przeżycia Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, ten ból już nie wróci

Stary 2012-05-08, 22:11   #4197
hanjah
Zakorzenienie

Ktoś ostatnio pisał o zupie szparagowej-mogę prosić przepis?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:14   #4198
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy i mamy się dobrze! (...) A i w zaleceniach mam wpisane oszczędzający tryb życia, czyli musze pooszczędzac-pewnie na wyprawkę haha
To oszczędzaj kasę na wyprawkę, a przede wszystkim siły na ciążę i poród.
Cytat:
ALe super! 34 tydzien! Ekstra! Jeszcze 3 do donoszonej ciąży
4 - cały 34, 35, 36 i 37.
Cytat:
Myślałam, że zniknęłaś, bo utknęłaś u mamy lub u babci. Co się stało?

Irmusia, Agunia -
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:15   #4199
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
godzine nadrabialam
mam mega cholerne nocki..nie moge zasnac..jak juz zasnę budzę sie co godzine albo do toalety albo ze zdretwienia potem nie moge sie ulozyc... i dzis...zasnelam przed 2 a od4.30 juz na nogach po 5 zjadlam sniadanie po czym ok 8 usnelam spowrotem i spalam do 10 i jestem zryta jak kon...nie mam sily co ja mam z tym zrobic???
poza tym chyba po arbuzie przybylo mi kg masakra jakas
sorki, ze tak narzekam...
Cytat:

Odezwę się jak wrócę
3mam kciuki

Cytat:
Dziewczyny jakieś dwie godz temu myślałam, że zawału dostanę, a mój mąż razem ze mną!
Poszłam sobie siku... wstaję...a tu krew!!!! Wybiegłam z łazienki cała blada złapałam za tel i od razu do gin dzwoniłam... powiedziała zeby przede wszystkim sie uspokoić i że z pewnością jest to plamienie spowodowane badaniem...
No i jak na razie nic więcej nie leci, także już mi trochę lepiej
dobrze, ze wszsytko w porzadku...bo juz przeszlo?

Cytat:
super, ze jestescie juz z powrotem i ze wszystko ok....
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
No to jestem i ja. Szyjka ok, mówi ok, więc ok.
Waga +2kg a było tak pięknie ... więc już +18...
I nawet było usg..
mała waży sobie 1574gr więc jest na prawdę mała i raczej mała zostanie przybiera ok 100gr tygodniowo jak na razie...
mierzył chyba z 5 razy główkę, ale nic nie mówił że coś źle więc się nie martwię...
z wymiarów ciąża mniejsza o 2 tyg, ale przecież wiemy kiedy bąbel powstał xD
No i to tyle, oczywiście 120zł ehh z tą kasą
mówił że na następnej wizycie też będzie usg, i wymaz na paciorkowca więc muszę się szykować na 140zł.
super, ze wszystko w porządku... waga sie nie przemuj ja jestem w 22 tyg i tez mam tyle co ty damy jakos rade
Cytat:
hej kochane juz jestem....
Pani gin mnie przebadała.... zawsze jak badała mi szyjkę, to robiła to "delikatnie" tzn. czułam, że nie wkłada głęboko tylko tam coś maca...a dziś po raz pierwszy zrobiła to tak głęboko i poczułam ból... mówę jej, że troszkę boli na co ona: wiem. Po badaniu mina nie zbyt wesoła i pyta który to tydzień. Po czym kazala mi iść z nią do gabinetu. Pytałam kilka razy co z moją szyjką, ale tak jakby nie słyszała pytania. zaczęła wypisywać recepte...no i w między czasie powiedziała: NOOOO JEST MIĘKKA. i zmiana tematu. Wypisała mi Nitrendypine, mam brać 2 razy dziennie. Wizytę mam 16.05 bo musi koniecznie zobaczyć co z tą szyjką. Powiedziała mi też, żeby obserować co się dziej i jak coś będzie nie tak to dzwonić.

Dziwczyny jak ja Wam dziękuję za te wszystkie namowy na wizyte u lekarza!!!!!!! KOCHANE JESTESCIE!!!
tylko co do chole**** oznacza miekka szyjka i dlaczego gin była taka "niewesoła".
dobrze, ze udalas sie do lekarza... teraz juz jestes troszke spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 24 tydzień
Dziś wizyta u gin
bravo
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:26   #4200
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przecież noworodek nie ma szans na samodzielne dotknięcie boków łóżeczka, więc na początku te ochraniacze to raczej bajer dla nas i może ochrona maleństwa przed przeciągiem.
przed kotem, Maciejka_, przed kotem!!

Cytat:
super! koniecznie pochwal się rezultatem

Cytat:
mam taki sam 'problem' - ludzie pytają, co nam kupić, czego jeszcze nie mamy. No i głupio mi jakoś odpowiedzieć "śmietnika na pieluchy" albo "aspiratora do nosa" bo to chyba nie należy do ścisłej czołówki popularnych prezentów
Jak ktoś ma dostęp do polskich księgarń - wtedy nie ma problemu, prosimy o książeczki, ale reszta pewnie przyniesie co uzna za stosowne (czyli, jak znam życie, kolejne ubranka)

Ale Tobie poradziłabym właśnie książeczkę - to może nie będzie coś, co przyda się od razu, ale za to nawet za 10 lat będziesz mogła pokazać to dziecku i powiedzieć: "To był twój pierwszy prezent od cioci i wujka X"

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości