|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anna dobrze że już jesteś! Widzisz mnie trzymali 2 dni Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np. mnie, ja nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro też mam wizytę u gina, ciekawe co powie na mój brzuch, bo ostatnio znowu jakby skurcze się nasiliły Cytat:
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja już uciekam spać. Dziś mam kiespki dzień
Do jutra i milego wieczora |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem jeszcze, jeśli to syn nosi imię po ojcu-bo np. mają taką tradycję w rodzinie. Dziwi mnie za to bardzo, jak córka ma to samo imię co matka (a znam kilka takich przypadków).
Co ciekawe-w mojej rodzinie też jest taka sytuacja Moja babcia ma to samo imię co jej mama: Maria. Ale babcia urodziła się w święto maryjne i to dlatego. I nasza córa też (prawdopodobnie) będzie nosić to imię![]() Nieskromnie dodam że moje imię szalenie mi się podoba, ale nie nazwałabym tak córki
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-05-08 o 21:03 |
|
|
|
#4177 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za Ciebie i Leosia![]() Cytat:
![]() Valentino ??? |
|||
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym to się pochwalę, w niedzielę przyjeżdża mój brat i zrobi nam profesjonalną sesję brzuszkową
|
|
#4179 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Kołderke też mam kupioną taka lekka antyalergiczna.Ale nie wiem czy ją położe. Może na początek wystarczy mi rożek,albo pieluszka.Mam też lekki kocyk.Kurcze tyle tych możliwości![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Cytat:
No i kolejne pytanko mam . Szwagierka zapytała się nas jaki prezent mają kupić dla maluszka od niej i jej męża. A ja kompletnie nie wiem co chce . Powiedziała ,że woleliby abyśmy im powiedzieli czy to ma być zabawka, kosmetyki, ubranka.
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
Hej
nie odzywam sie ostatnio czesto bo sie ucze i mam nie za wiele czasu. Ale wieczorkami Was podczytuje. Bylismy dzis z Ama u dentysty i plakala jeszcze gorzej niz ostatnio ale i tak ciesze sie bo mimo wszystko otwierala buzie. Ogolnie dzien w miare,szkoda tylko ze pogoda kijowa-chlodno i pochmurnie. Na dodatek pobolewa mnue brzuch i twardnieje czesto Wzielam buscopan i dodatkowy magnez. W piatek wizyta i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze mije malenstwo. No a tak poza tym to gratuluje udanych wizyt
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Matko, wróciłam do żywych...od niedzieli przeżyłam koszmar...właśnie wróciłam ze szpitala, ale nie mam siły nadrabiać. Tylko na chwilę wpadłam, zaraz uciekam do łóżka...
|
|
|
|
#4182 | |||||
|
Zadomowienie
|
Franio w podzięce chciał sprezentowac Wam wzsystkim różyczki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też widziałam mojego syneczka. był taki maluchny i śliczny. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jak będzie za dużo to gin Ci powie
![]() Ja w 28 tygodniu miałam 10 na plusie... Jak dla mnie sporo, tym bardziej, że przed ciążą też miałam kilka kg na plusie. Ginka powiedziała, że jeszcze krzyczeć nie będzie, ale żebym uważała na to co jem i wyrzuciła z diety słodycze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno wszystko będzie wzorowo Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4184 | |||
|
Rozeznanie
|
Jednak nie mogę zasnąć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Asia spoko, na wszystko przyjdzie czas. Ja odwrotnie - mam zasadę - niech się wszystko dzieje w swoim czasie
![]() Irmusia - kciuki za usg prenatalne jutro. Ja zrezygnowałam tj. przełożyłam na za 2 tyg to bedzie poczatek 32 tyg. Bo parę dni temu miałam i gin mnie przekonał że tak będzie rozsądniej. |
|
|
|
#4186 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ojej kochana! Kolejna z nas w szpitalu! Co się dzialo??? |
||||
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakiego szpitala? Co się stało? Po weekendowym byczeniu jeszcze nie jestem na bieżąco. Ominęło mnie coś? Mam nadzieję, że z Wami wszystko w jak najlepszym porządku |
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) potem Anna.. No i Ajka. Anna co Ci powiedzieli na te szyjkę? Skrócona czy nie? Zmierzyli dokładnie w usg? Masz jakieś leki czy nic? |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tylko Ajkę mam nie zakodowaną. Myślę, że z nią wszystko ok i jutro napisze co i jak.
|
|
|
|
#4192 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pychotka!Cytat:
!Cytat:
|
|||
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Ide do łóżka poprzytulac się z mężem . Do jutra kochane!
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
na razie mam odpoczywac. nie mam twardnien brzucha więc nie reagowali za bardzo...chyba ? na te wzmożone upławy tez nic nie powiedzieli
|
|
|
|
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj Kochana, nie ma żartów - staraj się jednak myśleć pozytywnie, bo teraz nie ma nic gorszego niż stres i wysiłek. Cytat:
Nie wyglądał
|
||
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
Od niedzieli przeżywałam koszmar związany z tym guzem na kości ogonowej...nie mogłam siedzieć, jak stałam,to mnie ciągnęło tak strasznie, ze aż słabo mi się robiło..w ogóle miałam mdłości i stan podgorączkowy. Wylądowałam na pogotowiu w nocy w niedziele, to jakaś młoda lekarka stwierdziła, ze to tylko zapalenie skóry spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży...dała mi jakąś maść i odesłała do domu. Smarowałam tą maścią, ale było jeszcze gorzej, moja ginekolog dopiero w poniedziałek z urlopu wracała i nie mogłam się do niej dodzwonić. Dziewczyny, ja normalnie z bólu to po ścianach myślałam, że będę chodzić. Do tego było mi okropnie słabo i miałam mdłości.Leżałam to tylko na jednym boku, bo inaczej się nie dało. Paracetamol nic nie pomagał i znowu wylądowałam na pogotowiu. Tak stwierdzili mi jakiś torbiel, w stanie do zabiegu wycięcia,dali mi kroplówkę i położyli ale robili problem z ciążą, bo u mnie w mieście jest szpital wojewódzki, ale ginekologia jest w mieście 18 km od miejsca gdzie mieszkam;/ Chcieli mnie odesłać tam na patologię ciąży..ale w końcu poszli po rozum do głowy i nie kazali mi tłuc się 18 km z takim bólem ( tym bardziej, że znośnie egzystowałam tylko leżąc na lewym boku). I dzisiaj rano dopiero miałam ten zabieg pod ogólnym znieszluniem, nacinali mi ten torbiel... i po południu wypisali do domu. Mam założony sączek i skierowanie do poradni chirurgicznej i ginekologicznej. Z dzieckiem mam nadzieję, wszystko w porządku,bo nie miałam żadnych badań robionych ( bo to nie patologia ciązy;/) ale mam nadzieję, ze jutro się dosatnę do mojej ginekolog i porozmaiwam z nią. Dostałam jakiś antybotyk i mam brac dwa razy dziennie. Niby ten chirurg co mnie robił zabieg konsultował się z jakimś ginekologiem i mogę spokojnie brać ten antybiotyk, ale wolę jeszcze pójść do swojej lekarz prowadzącej....najważniej sze, że ulżyło mi ten ból, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ehh..teraz kładę się, bo kazali mi odpoczywać jeszcze i leżeć na lewym boku na razie...jutro muszę jechać załatwić sobie skierowanie do poradni. a najgorsze jest to, ze oni tylko na razie przecięli ten torbiel i wydobyli tą ropę, a samej torbieli nie wycieli, bo to było by zbyt niebezpieczne w moim stanie i może mi się to nawrócić za jakiś czas.... |
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Ajka o rany, to miałaś okropne przeżycia
Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, ten ból już nie wróci
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś ostatnio pisał o zupie szparagowej-mogę prosić przepis?
|
|
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Irmusia, Agunia -
|
||
|
|
|
#4199 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() godzine nadrabialam mam mega cholerne nocki..nie moge zasnac..jak juz zasnę budzę sie co godzine albo do toalety albo ze zdretwienia potem nie moge sie ulozyc... i dzis...zasnelam przed 2 a od4.30 juz na nogach po 5 zjadlam sniadanie po czym ok 8 usnelam spowrotem i spalam do 10 i jestem zryta jak kon...nie mam sily co ja mam z tym zrobic??? poza tym chyba po arbuzie przybylo mi kg masakra jakassorki, ze tak narzekam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
damy jakos rade![]() Cytat:
![]() bravo
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||
|
|
|
#4200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ktoś ma dostęp do polskich księgarń - wtedy nie ma problemu, prosimy o książeczki, ale reszta pewnie przyniesie co uzna za stosowne (czyli, jak znam życie, kolejne ubranka) Ale Tobie poradziłabym właśnie książeczkę - to może nie będzie coś, co przyda się od razu, ale za to nawet za 10 lat będziesz mogła pokazać to dziecku i powiedzieć: "To był twój pierwszy prezent od cioci i wujka X" |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

Odpoczywam po okropnie ciężkim dniu! Mała szaleje jak opętana, przepycha się w brzuchu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np. mnie, ja nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu 

Do jutra i milego wieczora
Moja babcia ma to samo imię co jej mama: Maria. Ale babcia urodziła się w święto maryjne i to dlatego. I nasza córa też (prawdopodobnie) będzie nosić to imię

. Powiedziała ,że woleliby abyśmy im powiedzieli czy to ma być zabawka, kosmetyki, ubranka.

Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, ten ból już nie wróci