|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cudny brzusio, mój się taki robi, ale wieczorami od wzdęć
A na truskawki ostatnimi czasy nie mogę patrzeć, choć mama mi je namiętnie kupuje![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czarnamadonna1982 - oj zawsze jak widzę zdjęcia USG maluszków to się wzruszam, a Twój wydaje się już taki duży ![]() U mnie za to bez zmian. Pracowałam dziś do 21, ale na szczęście szybko minęło. Nie miałam jednak w ogóle apetytu. Jutro odbieram wyniki badań, mam nadzieję, że będą dobre
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka tyle dobrze, że maleństwo jest zdrowe!
Ale bym chciała zobaczyc jak fika sobie i macha łapkami Ide spac, padnieta jestem jak nigdy. Dobranoc
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka- co za lekarz !!!
Najważniejsze, ze maluszek sobie fikał i jest wszystko ok. ale wiadomo, że chciałaś więcej informacji uzyskac..zresztą dlatego umówiłaś się na ten termin ! Ubic tego lekarza i tyle ![]() Lecę lulac ! Dobranoc
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy jest zdrowy . nie ufam mu .. mam wrazenie że tak naprawde gó*no sie zna !! Teraz nie wiem juz nic !
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie martw sie![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- ja uciekam spac trzymajcie sie mamusie DeKajka idz spac jutro jak wstaniesz to bedziesz czula sie lepiej i zlosc Ci przejdzie
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero dzisiaj sie na nim poznalam ! teraz nie wiem czy mam wierzc w to że od poczatku bylo wszystko w porzadku , nie wiem czy wierzyc w jego slowa . A co jesli cos jest nie tak a on to zaniedbal ??? ! Do cholery !!! Przepraszam was ale musze dać upust emocjom !!!
Mam ochote zapalic ! przez tego konowała !!!! Place mu 100 zl a on mnie olewa , i tylko glupie zarciki caly czas , Ja sie chcialam czegos dowiedziec a nie pozartowac !!!!!!
|
#1508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może lepiej go zmień jeśli mu nie ufasz? Szczególnie, że płacisz mu, a on Cię tak traktuje Najgorsze, że u Ciebie to był ostatni dzwonek, żeby zbadać tą przezierność. Z tego co słyszałam, akurat to usg powinno być długie i dokładne - żeby zbadać przegrodę nosową, itp. No nic, trzeba wierzyć, że jest w porządku tak jak powiedział.
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
ide sie polozyc . albo sie przejsc . nie wiem . Widzimy sie jutro . moze mi przejdzie .. Dobranoc .,
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy wszystko z maluchem w porzadku .. teraz nic juz nie wiem Ide sie jednak przejsc . pa
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech sobie nie myśli, że trafił na naiwną i głupią, co mu bedzie kase do portfela wkładała. ![]() DeKajka spokojnie, wszystko jest dobrze Poszukaj najlepiej jakiegoś lepszego ginekologa |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masz zdjęcie z USG, może są na nim jakieś parametry dot. przezierności? |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wiem, że lekarze nie przeżywają ciąży tak jak my ale bez przesady - jeśli jest się profesjonalistą to się mówi wszystkie szczegóły badania, przecież Ty się na tym nie znasz i chcesz wiedzieć wszystko, a szczególnie już jeśli robi badanie na przezierność karkową nie wystarczy powiedzieć że OK, tylko podać jakieś liczby, wpisać je do karty a nie tak na odwal robić no aż mnie to zezłościło, nie wiem jak tacy lekarze mogą praktykować, ręce opadają, echja jak byłam na tym badaniu przezierności to ginka wszystko mi tłumaczyła co robi i co mierzy i pokazywała gdzie co jest, płaty mózgowe, kość nosowa, kręgosłup, rączki, nóżki i wszystkie pomiary wpisała do karty, przezierność karkową, wielkość główki, długość kości udowej, a samo usg trwało 10-15 min zanim to wszystko posprawdzała na Twoim miejscu zapisałabym się do innego lekarza, a tamtego olała i nie stresuj się tym... tym... już nie wiem jak go nazwać bo to wkurzanie się i zamartwianie nic nie da a tylko maluszka zestresujesz
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze wam tylko napisze jak ten idiota podał mi pleć dziecka Po pierwsze nawet sie nie spytal czy chce wiedziec tylko odrazu palnął cos takiego .
Ooo juz widze ,., tu zaznacze strzałką ,. pobawi sie pani z ojcem dziecka w doktora , napewno widzieli panstwo nie jedna cipulkę i nie jednego sisiora w zyciu . !!!! I dalej nie wiem nic !!! A te jego slownictwo .. Martaj jak Tobie tez tak przekaze informacje o plci to masz pozwolenie zeby je*nąć go w twarz albo w tego jego '' sisiora '' !! Ide juz bo nigdy nie wyjde a musze ochlanac ..
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
dekajka
jej ale soie wkurzylam!!!! no co za du*ek jeszcze jakbys sie dodatkwoow na ten termin nie umawiala a on tak na odczepne i to za kase!! no konowal nie lekarz i tyle... nic sie nie denerwuj najwazniejsze ze malenstwo ok, na pewno wszytsko ejst dobrze ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
ze coooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooo oooo???no masakra |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
??????? o matko, no tu juz zupełnie przegiął ![]() Czyli znasz juz płeć czy w końcu nic nie powiedział do końca? |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-05-08 o 22:41 |
|
|
|
|
#1519 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() DeKajka, dla własnego spokoju zmień lekarza - jaki by nie był, jeśli mu nie ufasz, to nie ma się nad czym zastanawiać. Tylko się niepotrzebnie nadenerwujesz na konowała, a Maluszek potrzebuje szczęśliwej, pogodnej Mamusi Bardzo Ci współczuję, że cham zepsuł Ci taką ważną chwilę...Trzymaj się, Kochana! Najważniejsze, że Dzieciątko zdrowe.
|
|
#1521 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pogadam z lekarzem na wizycie.Co do prezentu.. Cytat:
Cytat:
Teraz jak idę to siędze 40-60 minut ale nie czuję się, że lekarz ma już ochote abym wyszła. Odpowiada (czasami mam wrażenie, jakby mówił do głupkaWięc szukaj kochana póki jeszcze jest sens zmieniać. I nie stersuj się jakimś tam lekarzykiem, bo twoje maleństwo też się denerwuje |
|||
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
A liczyłam na to, że DeKajka będzie z pasja opowiadać o badaniu- że były pomiary itd....
![]() Ja chyba z nerwów nie zasnę. Jutro poszukuję lekarza. Przejęłam się tym wszystkim.... ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Idę spać. Dobranoc kochane. DeKajka nie denerwuj się. Napewno wszystko jest dobrze
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jestem, jestem
![]() Cytat:
![]() Też dzisiaj mieliśmy ruskie Ze zrumienioną cebulką Bardzo lubię pierogi, tylko wkurza mnie, że tyle czasu trzeba na nie poświęcić. Ale dla zadowolonej miny męża czasem warto się poświęcić... no i dla uciechy własnego podniebienia też ![]() Cytat:
wózeczki, łóżeczka, pościele... i przy tym przeglądaniu neta pozwalam sobie się rozmarzyć... ![]() Cytat:
Wierzę, że po takim widoku nie możesz się już doczekać kolejnej wizyty My niecierpliwie odliczamy czas do przyszłego czwartku...Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1525 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczynki. Miałam cytować i odpisywać, ale jak zobaczyłam posty DeKajki to mi się nóż w kieszeni otworzył
![]() Współczuję Ci kochana, że przez brak profesjonalizmu "lekarza" spotkanie z maluszkiem zamiast cudownym przeżyciem stało się wielkim rozczarowaniem..Zmień lekarza koniecznie, bo nawet jeżeli to był jego jednorazowy wybryk to zaufanie , które do niego straciłaś będzie bardzo trudno odbudować.. Szkoda słów, a Ty kochana nie denerwuj się, bo maluszek każdy nasz nerw odczuwa jako silny niepokój, z którym nie umie sobie poradzić.. I nie pal pod żadnym pozorem!! To, że ktoś jest nieodpowiedzialny nie oznacza, że Ty możesz truć swoją kochaną córeczkę
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam nieługo na uczelnie, to już ostatnie dni i koniec studiowania. Ale ja sie ciesze! ![]() Papa
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż wczoraj prosił żebym znalazła mu gdzieś blisko i zdecydowałam, że idę razem z nim, bo w sumie dojazdy darmowe
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łącznie z magisterskimi ![]() I wcale nie wykluczam pójścia na kolejną, w tych czasach to te podyplomówki liczą sie chyba najbardziej no nie?
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Kasia jeśli te studia pomogą to idź jak najbardziej. Tylko nie martwi Cię jak sobie poradzisz z dzieckiem? DeKajka co u Ciebie kochana?
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
Szczera prawda! Tym bardziej szkoda nie iść. Zjazdy raz w miesiącu, więc raz pojadę ja raz mąż
i jakoś to będzie Co kończysz?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

A na truskawki ostatnimi czasy nie mogę patrzeć, choć mama mi je namiętnie kupuje

Może lepiej go zmień jeśli mu nie ufasz? Szczególnie, że płacisz mu, a on Cię tak traktuje

28.08 2010 Nasz Dzień

pogadam z lekarzem na wizycie.