|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Ajka kochana to miałaś przeboje. Mam nadzieję, że do końca ciąży będziesz miała spokój z tą torbielą. Dużo zdrówka
|
|
|
|
#4202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przenosisz i podrośnie - a drugiej strony poród łatwiejszy![]() Oj, Ciastek, nie czytasz dokładnie wątku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze trochę i już to nie będą sny, choć do brzucha już jej wtedy nie schowasz ![]() Cytat:
Cytat:
za Leonka!Ja też nigdy wcześniej nie leżałam w szpitalu. |
||||||
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę, żeby Twoja "córeczka" była aż takim tłuściochem lub ciapą, żeby nie poradzić sobie z ochraniaczami! Jak nie da rady zaczepiać noworodka łapką przez szczebelki, to na pewno wskoczy do środka.
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Ajka - odpoczywaj, ale antybiotyk zacznij brać szybko. Jeśli wolisz skonsultować to ze swoją ginką, to przynajmniej idź możliwie wcześnie. Sądzę, że to tak bardzo bolało ze względu na położenie. |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak znajdziesz rozwiązanie, to proszę o instrukcję. Próbowałam nie odsypiać w ciągu dnia nawet, jak byłam bardzo zmęczona i po 3 godzinach snu (porannego) czułam się fatalnie, ale z różnym skutkiem. Poza tym wietrzę pokój aż do wyziębienia itd. Jak już mam szansę na przespanie chociaż części nocy, to albo mała się budzi i rozrabia, albo usycham czy (to ostatnio) mam zgagę, albo czuję się jak księżniczka na ziarnku grochu, bo przeszkadza mi nawet brzeg poduszki. Mówiłam o tej nocnej bezsenności ginowi, położnej, endokrynologowi i internistce - nie zauważyłam, żeby się tym przejęli. Może to częsta dolegliwość ciążowa. |
|
|
|
|
#4205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaki dżentelmen ![]() Może ja... Mama robi tak, że gotuje w bulionie warzywnym obrane i pokrojone białe szparagi, dosypuje cukru. Jak są miękkie zabiela śmietanką i dorzuca koperek. Ja zrobiłam krem postępując podobnie, ale na końcu wyłowiłam kilka kawałków, a resztę zmiksowałam, zabieliłam, dorzuciłam te wyłowione kawałki i posypałam koperkiem. Cytat:
A skąd wiesz, że po arbuzie? Cytat:
Okazało się, że nie dołączyli do wypisu recepty na Luteinę, choć obiecali I jak pacjent ma brać zlecone leki
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-05-08 o 22:56 |
|||||
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
mam nadzieję, ze będziesz mieć dobre wieści z wizyty jutro, szyjka najważniejsza, no i ocena brzucha.. Feno nie może nas zawieść ![]() Ajka trudne chwile za Tobą, oby to nie wróciło w ciąży, póxniej zrobisz z tym porządek odpoczywaj po tych bólach i stresach... Blue ja zrozumiałam że Anna ma szyjkę skróconą w części pochwowej i że nie miała usg dopochwowego a jedynie badanie gin. czyli cała szyjka na pewno jest o wiele dłuższa, ale wg mnie powinni ją zmierzyc |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaka pacjentka, taki dr...
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 | ||||
|
Zadomowienie
|
kurcze na górze wyświetlają się szparagi... takie ładne zielone i aż ochoty mi narobili...ciekawe czy idzie u nas już kupić świeże.. no i ile kosztuja, bo one do tanich nie należą
![]() Cytat:
dobrze że już jesteś cała i zdrowaCytat:
Cytat:
ale fakt waga też idzie do góry no ale sory, nie dość że słodyczy człowiek sobie odmawia to jeszcze owoców będzie? o niee![]() Cytat:
nie no jak ktoś faktycznie ma wszystko to pomysl bajer. Ja pamiętam swoją pierwszą zabawkę jaką dostałam - misia, tzn. z opowiadań mamy wiem że była moją pierwszą, dostałam od chrzestnej. niestety nie wiem co się z nim stało teraz ale wysłuzony był |
||||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Tym bardziej, że trzymali Ją tyle w szpitalu.
|
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do prezentu zastanów się co by Wam się przydało,fajnie że zapytali bo nie kupią Wam tego co już macie ![]() dobrze że już Jesteś w domu a jak się czujesz? |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do maskotki, to mój tż miał takiego wysłużonego misia, który sporo przeżył, bo robił mu operacje i zastrzyki |
|
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Smaczne białe za 3 zł, zielone nawet za 1,5
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(też się tego obawiam - nawet nie tego, że sobie 'córeczka' poradzi z ochraniaczem, ile że po prostu będzie wskakiwać do środka... )Cytat:
Ad 2 - mówisz? Nawet jakiś wybór wierszyków dla maluchów?Ja swojej pierwszej zabawki-prezentu niestety ani nie pamiętam, ani nie mam - z opowiadań matki wiem, że był to jakiś gigantyczny motyl-grzechotka (zdaje się, że dość niepiękny, więc nawet się nie dziwię, że został zutylizowany )
|
||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę jeszcze. Nie mam jak spać, bo się brat idiota tłucze
Mój pies to najsłodsze zwierzątko na świecie ![]() Aaaa prace remontowe przebiegają tak, że ściany są pomalowane, ale trzeba jeszcze ze 2 wartswy walnąć, bo w niektórych miejscach stara farba prześwituje. Jutro od południa kładą już panele. Tż poszedł sam do sklepu, bo ja miałam focha (wiecie ocb) i biedaczek 2 godziny stał i wybierał, bo nie wiedział czy mi się spodoba kolor ścian i panele
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Wiesz jak dla mnie to fajny prezent, nawet "doroślejsze'' bajki, bo ja mol książkowy trochę jestem
ale wiem ze np.by tak zareagowali bynajmniej z rodziny,może znajomi by nie byli tacy zdziwieni tak czy inaczej jakby ktoś mnie się pytał co by mi się przydało to mam jeszcze kilka pozycji![]() Cytat:
pogłaskaj Azorunia ode mnie![]() ojojoj... to taniutko, jutro wyruszę na poszukiwania
|
|
|
|
|
#4218 | |||||||
|
Branzoletka
|
Nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać chyba wyszłam z wprawy
Nadalka super wieści Cytat:
Uśmiałam się, bo prawie w tym samym czasie jeszcze nie czytając twojego postu wcinałam moje lody z pokrojonym bananem i naturalną bitą śmietaną Dosłownie miałam wyrzuty sumienia, że se tak dogodziłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Napewno się nie zmarnują ![]() Cytat:
Współczuje tych przeżyć Ale teraz będzie dobrze i tylko leż i nie stresuj się już Cytat:
Jedzenie to w ogóle jakieś nieporozumienie, bo jak np. nazwać drugim daniem makaron z kosteczkami kiełbasy bez nawet surówki a kolację łyżkę margaryny i serka o bliżej nieokreślonym smaku+ dwie kromki chleba i to o 16-j a następne żywienie dopiero rano W ogóle słyszałam, że mój szpital chyba zamkną, bo masakra z kasą jest Nie zacytowało mi wszystkiego ale wózek Tako Larent bardzo mi się podobał i niestety oba kolory ![]() Tak poza tym któraś wkleiła linka o porodach na wesoło i tam ugrzęzłam nieźle się śmiejąc z czasem wcale nie śmiesznych rzeczy Można naprawde przestać się bać porodu ![]() Oki to tez powoli lece nyny i tak się cieszę, że wróciłam i tylko mam nadzieje, że mojemu się nie odmieni i będzie w końcu dla mnie wsparciem już do porodu, bo po nim to już mi dawno powiedział, że nie ma opcji żeby się nami nie zaopiekował i że teraz tak szaleje, bo po porodzie, to on nie zamierza nigdzie fruwać Dobranoc kochane mamusie
|
|
|
#4219 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Jimmy był niedaleko zamku, nie orientuje sie gdzie jest dworzec.niestety czas nas gonił, ale myślami na wizażu byłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ok Mamusie ja odpadam ... Dobranoc |
|||||||
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Białe można dostać taniej, ale już widać, że mają zdrewniałe końcówki.
Usiadłam jeszcze na chwilę, bo tż wiesza pranie Zrobił sam z siebie A jeszcze tydzień-dwa temu objaśniałam mu jak się tego używa Grzeczny chłopiec.
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się nacieszyć pieskiem ![]() a tż mimo że poszedł sam, to się spisał A co do paneli, to jemu się podobał dąb antyczny, ale były za drogie niestety... I wybrał imitację klepki, takie jaśniuteńkie. Kiedyś mu mówiłam, że mi się takie bardzo podobają Zapamiętał skurczybyk.Mam nadzieję, że do jutra wieczorem wszystko już będzie zrobione, bo w czwartek mają być meble. Ja już tu się u mamuśki kompletnie spakowałam, Małego też. W sumie mamy do przeniesienia 9 worków 60l Tylko 2 są moją ![]() Nie nadrabiałam Was bo mi niewygodnie przy laptopie, muszę się garbić żeby coś widzieć i brzuch mi na kolanach leży Za to kamerką strzeliłam fotkę brzucha |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny, gładziutki!
No i tż się spisał! Niech tak będzie dalej, bo my go tu wszystkie
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anglię to ja tylko z samolotu widziałam Mam już tak dość szkockiego akcentu że chętnie bym się przeniosła na południe kraju![]() Jak niedaleko zamku to mogliście być albo tu, albo tu-zależy z której strony zeszliście
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
jestem juz w domu , mialam bardzo pracowity dzien, przez to ze bylam spozniona do pracy..
u poloznej hmm... chyba musze to przemyslec i wtedy opowiem... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- hania jestes jeszcze? |
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
jak mialas ostatnio brzuc mierzony to w jakim przedziale bylas?
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taki wykres juz Ci pokazuje. |
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
o taki.
i mowila ze na najnizszym poziomie jestem i sie wypytywala czy czuje ze "rosne" ile ruchow na dzien itd i za 2 tyg mam znowu wizyte bo wg niej jest za mala. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-05-09 o 00:46 |
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czujesz ruchy? Brzuch Ci rośnie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

przybiera ok 100gr tygodniowo jak na razie...
Może przenosisz i podrośnie - a drugiej strony poród łatwiejszy

Dzieciątko miało czarne włoski i grzywkę zaczesaną na bok. Była śliczna 
za Leonka!
Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np. mnie, ja nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu
potem nie moge sie ulozyc... i dzis...zasnelam przed 2 a od4.30 juz na nogach
Jak znajdziesz rozwiązanie, to proszę o instrukcję. 

Nawet jakiś wybór wierszyków dla maluchów?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak długo nie jadę do centrum to zawsze najpierw sprawdzam w necie jakie są nowe objazdy i czym gdzie jechać 
Za to kamerką strzeliłam fotkę brzucha