Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 16:01   #241
Witto
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Witam Was. Zwracam się do Was z następującą sprawą. Otóż, mojej dziewczynie spóźnia się okres już 2 dzień ( powinna była go dostać w piątek, 04.05. jak narazie nie ma nawet objawów). Cykle ma zazwyczaj 28 dniowe. Tzn do lutego używała anty. hormonalnej i miła 28-30 dniowe cykle, natomiast od odstawienia miała 28-29 dniowe. Takie spóźnienie widzę u niej 1 raz, aczkolwiek mówiła mi, że w przeszłości ( brzmi wyniośle a mamy 23 lata dopiero;p ) miewała cykle i po 35 dni- zdarzało się. W tym miesiącu, po dosc dlugiej swiatecznej przerwie kochaliśmy się dopiero 15.05. Ja odczuwałem mega napięcie tam na dole, i tak się na siebie rzuciliśmy, ze poczatkowo kochaliśmy się bez zabezpieczzenia.. kiedy czułem ze jest mi coraz lepiej, ale wiedziałem ze do orgazmu jeszcze chwila ( nie na zasadzie, ze juz dochodze i musze wyjsc, ale ze, powoli się 'zbiera") wyszedłem i założyłem gumkę i kontynuowaliśmy. W ciągu miesiąca jeszcze max dwa razy kochaliśmy się bez (potem zakladalem gumke po tej chwili), ale króciutko i do orgazmu było zawsze daleko. W kazdym razie na pewno na 100% nie doszedłem w niej ani razu. Miesiąc płynął, zbliżał sie cykl ku końcowi a tu objawów brak... jedyne co to pms i bolesne piersi przez jeden dzień, lekko nabrzmiałe, większe..i tyle. nic więcej. Nie wiem czemu takie opóźnienie jest. Faktem jest, że w tym miesiącu miała sporo pracy, zarówno studenckiej jak i zawodowej, była, prawie, notorycznie przez to zmęczona, stres był w związku z pracą no i te nagłe upały może też jakiś wpływ miały..trochę się obawiam, bo mija dziś kolejny dzień, a objawów brak. Co innego, że podczas ostatniego cyklu lekko ją zabolało u dołu i od razu prawie dostała miesiączki;p . Ona oczywiście jest spokojna, w ogóle nie martwi się mówi że niedługo na pewno będzie i że cytat " hormony buzują".. ale ja zaczynam się powoli martwić. Co ot ym sądzicie? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź!! Pozdrawiam
Witto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 16:12   #242
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Witto Pokaż wiadomość
Witam Was. Zwracam się do Was z następującą sprawą. Otóż, mojej dziewczynie spóźnia się okres już 2 dzień ( powinna była go dostać w piątek, 04.05. jak narazie nie ma nawet objawów). Cykle ma zazwyczaj 28 dniowe. Tzn do lutego używała anty. hormonalnej i miła 28-30 dniowe cykle, natomiast od odstawienia miała 28-29 dniowe. Takie spóźnienie widzę u niej 1 raz, aczkolwiek mówiła mi, że w przeszłości ( brzmi wyniośle a mamy 23 lata dopiero;p ) miewała cykle i po 35 dni- zdarzało się. W tym miesiącu, po dosc dlugiej swiatecznej przerwie kochaliśmy się dopiero 15.05. Ja odczuwałem mega napięcie tam na dole, i tak się na siebie rzuciliśmy, ze poczatkowo kochaliśmy się bez zabezpieczzenia.. kiedy czułem ze jest mi coraz lepiej, ale wiedziałem ze do orgazmu jeszcze chwila ( nie na zasadzie, ze juz dochodze i musze wyjsc, ale ze, powoli się 'zbiera") wyszedłem i założyłem gumkę i kontynuowaliśmy. W ciągu miesiąca jeszcze max dwa razy kochaliśmy się bez (potem zakladalem gumke po tej chwili), ale króciutko i do orgazmu było zawsze daleko. W kazdym razie na pewno na 100% nie doszedłem w niej ani razu. Miesiąc płynął, zbliżał sie cykl ku końcowi a tu objawów brak... jedyne co to pms i bolesne piersi przez jeden dzień, lekko nabrzmiałe, większe..i tyle. nic więcej. Nie wiem czemu takie opóźnienie jest. Faktem jest, że w tym miesiącu miała sporo pracy, zarówno studenckiej jak i zawodowej, była, prawie, notorycznie przez to zmęczona, stres był w związku z pracą no i te nagłe upały może też jakiś wpływ miały..trochę się obawiam, bo mija dziś kolejny dzień, a objawów brak. Co innego, że podczas ostatniego cyklu lekko ją zabolało u dołu i od razu prawie dostała miesiączki;p . Ona oczywiście jest spokojna, w ogóle nie martwi się mówi że niedługo na pewno będzie i że cytat " hormony buzują".. ale ja zaczynam się powoli martwić. Co ot ym sądzicie? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź!! Pozdrawiam
Stosunek przerywany nie jest skuteczną metodą zapobiegania ciąży, więc dziewczyna spokojnie mogła w ciążę zajść.
Niech zrobi test.
Stary 2012-05-07, 16:24   #243
Witto
Przyczajenie

hmm no tak nie jest racja, ale do w niej nigdy nie doszedłem, "cały" orgazm następował zawsze poza nią..a o preejakulacie czytałem, że występuje na parę sekund przed wytryskiem ( którego jak wiadomo nie da się powstrzymać jak już jest mega blisko)...
Witto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 16:27   #244
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Witto Pokaż wiadomość
hmm no tak nie jest racja, ale do w niej nigdy nie doszedłem, "cały" orgazm następował zawsze poza nią..a o preejakulacie czytałem, że występuje na parę sekund przed wytryskiem ( którego jak wiadomo nie da się powstrzymać jak już jest mega blisko)...
Ale to nie zmienia faktu, że dziewczyna mogła spokojnie zajść w ciążę.
Jeśli nie chcecie mieć dziecka, to zainwestujcie w sensowną metodę antykoncepcyjną, np. w prezerwatywy.
Stary 2012-05-07, 18:03   #245
mloda_x
Raczkowanie

hej kobietki.
mam takie pytanie, może dość dziwne.
30kwietnia skonczył mi się okres (a przedtem spóźnił mi się o 9dni) 1 i 2 maja odbyliśmy z moim chłopakiem stosunek bez prezerwatywy, oczywiście nie skonczył we mnie. czy istnieje ryzyko zajścia w ciąże? z obliczen wyszło, że były to dni niepłodne.

licze na szczere odpowiedzi, z góry dziękuję . ;-)
mloda_x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:06   #246
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez mloda_x Pokaż wiadomość
(...) odbyliśmy z moim chłopakiem stosunek bez prezerwatywy, oczywiście nie skonczył we mnie. czy istnieje ryzyko zajścia w ciąże?
Skoro był stosunek bez zabezpieczenia, to chyba jasne, że jest realna szansa na ciążę. Wiesz przecież jak się zachodzi w ciążę, prawda?

Cytat:
z obliczen wyszło, że były to dni niepłodne.
Z jakich znowu obliczeń? Z kalkulatorka internetowego?
Dni płodnych się nie oblicza, je się wyznacza na podstawie samoobserwacji (Podstawowej Temperatury Ciała/śluzu/wysokości i twardości szyjki macicy).
Stary 2012-05-07, 18:14   #247
mloda_x
Raczkowanie

CHATUL:

tak, wiem w jaki sposób zachodzi się w ciąże. masz rację, obliczam dni płodne za pomocą 'kalkulatora internetowego', a co w tym złego? ;> chyba po to są w internecie. czy nie?

również wiem do czego prowadzi seks bez zabezpieczenia, ale właśnie po to dodałam na końcu mojej wypowiedzi, że były to dni niepłodne i również zawarłam 'szczegóły' dotyczące mojej ostatniej miesiączki. więc liczę na wyrozumiałość i szczerą odpowiedź.

nie stresuj się. ;-)
Stary 2012-05-07, 18:21   #248
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
CHATUL:

tak, wiem w jaki sposób zachodzi się w ciąże. masz rację, obliczam dni płodne za pomocą 'kalkulatora internetowego', a co w tym złego? ;> chyba po to są w internecie. czy nie?
Nie wiem po co są w necie. Chyba po to żeby ludziom w głowie mieszać. Napisałam już w poprzednim poście na podstawie czego się wyznacza dni płodne i niepłodne. Te kalkulatorki w necie są zupełnie nieskuteczne...
Nie da się wyznaczyć dni płodnych na podstawie dnia pierwszej miesiączki i domniemanej długości cyklu (bo w czasie trwania cyklu nie wiesz ja długi ma on być).

Prowadzę samoobserwacje (na podstawie typu śluzu i PTC) i one się ładnie mijają z tym, co mówi kalendarzyk

Jeśli nie prowadzisz samoobserwacji, to nie wiesz kiedy masz dni niepłodne.
Stary 2012-05-07, 18:47   #249
mloda_x
Raczkowanie

hm, a te 2-3 dni po okresie są pewne? ;> czy w naszej kobiecej naturze nie ma nic pewnego? ;-)

może męczą Cię moje pytania, lub mogą być dla Ciebie dziwne, ale współżycie rozpoczęłam niedawno, wizytę u ginekologa mam dopiero na 17, a nie bardzo mam z kim o tym porozmawiać dlatego piszę na forum. ;-)
Stary 2012-05-07, 18:50   #250
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
hm, a te 2-3 dni po okresie są pewne? ;> czy w naszej kobiecej naturze nie ma nic pewnego? ;-)
NIE SĄ pewne. Jeśli nie prowadzisz samoobserwacji, to nie jesteś w stanie ustalić kiedy masz dni niepłodne Dlatego każde traktuj jak płodne.
Stary 2012-05-07, 21:11   #251
kruszynka92
Przyczajenie

Czesc dziewczyny. Mam do was male pytanie.Uprawialam seks z moim chlopakiem, zadbalismy oto zeby byl on bezpieczny, uzylismy prezerwatywy. Kochalismy sie 5 dni przed okresem, dodam jeszcze ze bylam wtedy dziewica. Na ta chwile okres sie spoznia 3 dzien. Czy moze byc powodem tego, ze to byl moj pierwszy raz ? Tez biore pod uwage stres, ktorego nie moge pokonac...
kruszynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 21:23   #252
justi2511
Raczkowanie

GG do justi2511

Cytat:

może męczą Cię moje pytania, lub mogą być dla Ciebie dziwne, ale współżycie rozpoczęłam niedawno, wizytę u ginekologa mam dopiero na 17, a nie bardzo mam z kim o tym porozmawiać dlatego piszę na forum. ;-)
chatul ma racje, w naszych organizmach nie ma nic pewnego, poczytaj sobie fora gdzie kobiety np starajace sie i prowadzace samoobserwacje maja niekiedy dziwne przerozne "sytuacje".

a te kalendarze w internecie to bujda na resorach, to tak troche jak z kalendarzami ciazowymi ktore wyznaczaja date porodu, ale to kiedy urodzisz zazwyczaj zalezy tylko od organizmu i czesto mija sie z tym dniem wyznaczonym przez kalendarz ,

wiec jezeli nie chcecie dziecka to zabezpieczcie sie, bo albo bedziecie wydawac na gumy albo na pampersy , co wolisz .

My love is your love, your love is my love
justi2511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:29   #253
fawn
Raczkowanie

Ja przepraszam Was bardzo że tak męczę, ale po prostu chodzę po tych forach, czytam co te baby piszą i sobie wmawiam. Więc nie ma tej drugiej kreski tak ?

Za seks już się nie biorę, faceta nie mam. Ten był przypadkowy. Może dlatego to tak przeżywam, bo zostałabym ze wszystkim zupełnie sama.
fawn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 05:38   #254
Oleńka =)
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, proszę Was o opinię.

Mam regularne 28-29 dniowe cykle. Współżyłam 11 i 14 dnia cyklu bez zabezpieczenia. Od 12 dnia cyklu zaczął boleć mnie brzuch, ból trwał do 18 dnia cyklu (ból początkowo w okolicy pępka, więc myślałam, że to zatrucie pokarmowe, później poniżej pępka - ból nagły, trwający chwilę, trochę przypominający skurcz; żadnych innych objawów ze strony układu pokarmoweo). 18 dnia cyklu udałam się do lekarza (myślałam, że może jest to jakieś zapalenie) - lekarz stwierdził, że wszystko jest ok, zlecił badanie krwi beta HCG. Wynik w 18 dniu cyklu <1.

Proszę o opinię, czy w 18 dniu cyklu wynik będzie wiarygodny? Dziś (19 dzień cyklu) zaczeły mnie pobolewać sutki, natomiast z brzuchem jest już znacznie lepiej. Wiem, że mogę być w ciąży, jednak czy 18 dzień cyklu to nie za wcześnie na betę?

Będę Wam wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 07:54   #255
justi2511
Raczkowanie

GG do justi2511

Cytat:
Napisane przez Oleńka =) Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, proszę Was o opinię.

Mam regularne 28-29 dniowe cykle. Współżyłam 11 i 14 dnia cyklu bez zabezpieczenia. Od 12 dnia cyklu zaczął boleć mnie brzuch, ból trwał do 18 dnia cyklu (ból początkowo w okolicy pępka, więc myślałam, że to zatrucie pokarmowe, później poniżej pępka - ból nagły, trwający chwilę, trochę przypominający skurcz; żadnych innych objawów ze strony układu pokarmoweo). 18 dnia cyklu udałam się do lekarza (myślałam, że może jest to jakieś zapalenie) - lekarz stwierdził, że wszystko jest ok, zlecił badanie krwi beta HCG. Wynik w 18 dniu cyklu <1.

Proszę o opinię, czy w 18 dniu cyklu wynik będzie wiarygodny? Dziś (19 dzień cyklu) zaczeły mnie pobolewać sutki, natomiast z brzuchem jest już znacznie lepiej. Wiem, że mogę być w ciąży, jednak czy 18 dzień cyklu to nie za wcześnie na betę?

Będę Wam wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
z tego co pisza tu wizazanki betahcg robi sie po 10 dniach od stosunku.

a ten nagly bol to moglo byc zagniezdzenie, ja tez mialam taki dziwny nagly bol a pozniej 2 krechy (ale to ja, u ciebie tak wcale byc nie musi), bo jak jajeczkuje to ewidentnie boli mnie ktorys jajnik.

Edytowane przez justi2511
Czas edycji: 2012-05-08 o 07:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 08:14   #256
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fawn Pokaż wiadomość
Ja przepraszam Was bardzo że tak męczę, ale po prostu chodzę po tych forach, czytam co te baby piszą i sobie wmawiam. Więc nie ma tej drugiej kreski tak ?

Za seks już się nie biorę, faceta nie mam. Ten był przypadkowy. Może dlatego to tak przeżywam, bo zostałabym ze wszystkim zupełnie sama.
Ja uważam, że jesteś pospolitym trollem. Napisałam ci wcześniej, że skoro tak się martwisz i przeżywasz to zrób betahcg da ci to 1000000000% odpowiedź ale widać ty dalej drążysz temat, wklejając zdjęcia testu. Testu z krwi nie zrobisz bo po co? prawda?

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:46   #257
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fawn Pokaż wiadomość

Ja... Ogarnij się, weź wyjdź z tego forum, skoro myślisz, że palec Cię zapłodnił. Zachowujesz się jakbyś miałą 13 lat i nic, tylko komputer. Pokazujesz nam negatywny test i doszukujesz się w nim kreski, której tam nie ma prawa nawet być.

Edytowane przez Frutti
Czas edycji: 2012-05-10 o 21:25
Frutti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:56   #258
czarnamyna93
Przyczajenie

ile dni po okresie się powinno isc , zeby potwierdzic ciaze ?
3 testy wyszly pozytywne
czarnamyna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 11:46   #259
justi2511
Raczkowanie

GG do justi2511

ja poszlam po 1,5tyg ale ze wzgledu na to ze wtedy lekarz mial wolny termin (mam cykle 30dniowe).
wydaje mi sie ze 6-7tc jest ok .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 12:49   #260
Oleńka =)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justi2511 Pokaż wiadomość
z tego co pisza tu wizazanki betahcg robi sie po 10 dniach od stosunku.

a ten nagly bol to moglo byc zagniezdzenie, ja tez mialam taki dziwny nagly bol a pozniej 2 krechy (ale to ja, u ciebie tak wcale byc nie musi), bo jak jajeczkuje to ewidentnie boli mnie ktorys jajnik.
napisz mi proszę, czy u Ciebie ból trwał kilka dni, czy chwilę?

Pozdrawiam
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:21   #261
justi2511
Raczkowanie

GG do justi2511

Cytat:
Napisane przez Oleńka =) Pokaż wiadomość
napisz mi proszę, czy u Ciebie ból trwał kilka dni, czy chwilę?

Pozdrawiam
jeju to bylo prawie 3 lata temu, to bylo chyba jeden dzie, moze pare godzin... moze tylko chwile, na pewno nie pare dni, ale dokladnie to nie pamietam juz...

Edytowane przez justi2511
Czas edycji: 2012-05-08 o 13:22
Stary 2012-05-08, 18:55   #262
czarodziejka18
Raczkowanie

Mogę o coś zapytać? Sorki za głupie pytanie, mam nadzieję ze mnie nie wyśmiejecie za głupotę. Zdarzyło mi się przedwczoraj,że nie wzięłam tabletki o zwykłej porze,zapomniała,a do domu wróciłam bardzo późno. Wzięłam ta tabletkę o godz. 3.30 nad ranem,ale minęło mniej niż 12 godzin spóźnienia,spóźniłam się około 9 godzin. Problem w tym że przed godziną 8 rano źle się poczułam i miałam biegunkę. Chciałam zapytać czy jest możliwość że tabletka się wchłonęła? Nie wzięłam drugiej.Czy ciąża jest bardzo możliwa w tym przypadku?

Blanka mój Aniołek
czarodziejka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 19:37   #263
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarodziejka18 Pokaż wiadomość
Mogę o coś zapytać? Sorki za głupie pytanie, mam nadzieję ze mnie nie wyśmiejecie za głupotę. Zdarzyło mi się przedwczoraj,że nie wzięłam tabletki o zwykłej porze,zapomniała,a do domu wróciłam bardzo późno. Wzięłam ta tabletkę o godz. 3.30 nad ranem,ale minęło mniej niż 12 godzin spóźnienia,spóźniłam się około 9 godzin. Problem w tym że przed godziną 8 rano źle się poczułam i miałam biegunkę. Chciałam zapytać czy jest możliwość że tabletka się wchłonęła? Nie wzięłam drugiej.Czy ciąża jest bardzo możliwa w tym przypadku?
Tabletka wchłania się ok 1,5h, więc spokojnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 19:42   #264
czarodziejka18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Tabletka wchłania się ok 1,5h, więc spokojnie
Dzięki za odpowiedź Chciałam się upewnić, bo przeczytałam gdzieś że w nocy wchłania się dłużej niż 4 godziny, ale uspokoiłaś mnie. Mam nadzieję że mój post nie wyglądał jak trollowanie i nikogo nie wkurzyłam.

Blanka mój Aniołek
czarodziejka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 19:48   #265
syrenka1982
Raczkowanie

A ja z kolei słyszałam od swojego lekarza że lepiej na noc brać niektóre leki, ponieważ lepiej się wtedy wchłaniają.

Edytowane przez syrenka1982
Czas edycji: 2012-05-08 o 19:50
syrenka1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:08   #266
Misstic
Wtajemniczenie

Czytam ten temat i czytam i aż się dziwie że Chalut ma taką cierpliwość do odpisywania 1000 tysięcy razy tego samego. Naprawdę wieli szacun bo ja bym już tutaj nawrzeszczała, na przeklinała i tyle by było z moich wypowiedzi. Boże dziewczyny ogarnijcie się. Jeżeli ktoś uprawia seks bez zabezpieczenia nie ważne czy w dni płodne czy nie (a plemniki w nas też potrafią troche pożyć) to niech się liczy z ciążą. A jak nie chce ciąży to niech się zabezpiecza. Ludzie mamy XXI wiek. Medycyna jest na tyle rozwinięta że każdy znajdzie coś dla siebie jeżeli chodzi o antykoncepcje.
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 07:23   #267
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka1982 Pokaż wiadomość
A ja z kolei słyszałam od swojego lekarza że lepiej na noc brać niektóre leki, ponieważ lepiej się wtedy wchłaniają.
Ciekawe może miał na myśli leki przeciwgorączkowe?

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:23   #268
justi2511
Raczkowanie

GG do justi2511

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Czytam ten temat i czytam i aż się dziwie że Chalut ma taką cierpliwość do odpisywania 1000 tysięcy razy tego samego. Naprawdę wieli szacun bo ja bym już tutaj nawrzeszczała, na przeklinała i tyle by było z moich wypowiedzi. Boże dziewczyny ogarnijcie się. Jeżeli ktoś uprawia seks bez zabezpieczenia nie ważne czy w dni płodne czy nie (a plemniki w nas też potrafią troche pożyć) to niech się liczy z ciążą. A jak nie chce ciąży to niech się zabezpiecza. Ludzie mamy XXI wiek. Medycyna jest na tyle rozwinięta że każdy znajdzie coś dla siebie jeżeli chodzi o antykoncepcje.
chcialam dokladnie to samo napisac!!!!
szacun dla Chatul!

Stary 2012-05-09, 11:53   #269
igness
Raczkowanie

Zdaje sobie sprawę, że mój problem, może wydać się śmieszny. ale już zaczęłam się martwić. Boję się głównie jednej sytuacji.
Ostatnio troche się rozluźniłam, leżeliśmy nago (on w majtkach). potem robił mi masaż (leżałam na brzuchu). W pewnym momencie on udawał, że chce we mnie wejść (wiem, że nie miał takiego zamiaru). Nie umiem tego opisać ale czubek jego penisa dotykał konkretnie wejścia pochwy. (ja nadal lezałam na brzuchu) Nie wiem, ale możliwe nawet, że troche wszedł - na jakieś kilka milimetrów. Oczywiście nadal był w majtkach. Cała sytuacja trwała jakieś kilkanaście sekund, może z pół minuty. od razu odskoczyłam od niego. Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że te majtki miały świeże plamki tego płynu. Czyli ten płyn miał kontakt z moją pochwą, przez majtki ale miał..
Dodam, że seksu nie uprawiałam, w powyższej sytuacji to na pewno był tylko ten płyn a spermy napewno nie było.
Mój chłopak mówi ze nie mam powodów do obaw, że moze gdyby wtedy był bez majtek to byłoby jakieś ryzyko, ale tak to nie ma opcji. Uspokoiłam się i o tym nie myślalam, ale teraz spoźnia mi się okres..
Dziewczyny, prosze napiszcie czy wedlug was jest jakies ryzyko ciązy w tym wypadku? tak jak mówiłam, seksu nie uprawiam, jedynie czasem petting, ale uważamy i nie przypominam sobie żadnej niebezpiecznej sytuacji z ostatniego czasu..

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Dziewczyny, prosze.. napiszcie co o tym sądzicie..

Edytowane przez igness
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:53
igness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:01   #270
Chatul
ma zielone pojęcie

igness, już w jednym wątku o to pytałaś. Chyba wystarczy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości