Rossmann - cz. XIII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 22:03   #2161
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez renatkq Pokaż wiadomość
Podkład Manhattan z promocji (-40%), który to jest, proszę Was o link na KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-do-cery.html
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:03   #2162
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Podkład Manhattan z promocji (-40%), który to jest, proszę Was o link na KWC
To ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-do-cery.html
Ja polecam!
Stary 2012-05-08, 22:06   #2163
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Czy któraś z was ma może porównanie i może powiedzieć który z tych produktów jest lepszy do mycia włosów:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html
Składy wydają mi się być podobne, ale ja się tam nie znam
Stary 2012-05-08, 22:09   #2164
czernaxxx
Raczkowanie

ja zawsze kupuję podklad vichy na allegro, najcześciej jako tester w sloiczku o poj 10 ml za 25 zł z pszesyłką, pełnowartościowy można czasami kupić za 50 zł. w aptece on kosztuje 90 zl. ale powiem wam że warto jeżeli ma sie dużo do ukrycia na twarzy , bo on tuszuje wszystko..

czernaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:11   #2165
renatkq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Proszę :) [/B
Ile on może kosztować w Rossmannie?[/B]
Dziękuję. Skuszona opiniami na KWC jutro Mahattan będzie mój

Edytowane przez renatkq
Czas edycji: 2012-05-08 o 22:14
renatkq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:55   #2166
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Czy któraś z was ma może porównanie i może powiedzieć który z tych produktów jest lepszy do mycia włosów:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html
Składy wydają mi się być podobne, ale ja się tam nie znam
ja mam i ten szampon i ten żel i używam na przemian, co mi w ręce wpadnie dla mnie obydwa są tak samo dobre. Jeśli mam polecić coś konkretnie to będzie to żel do mycia https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html bo jest w opakowaniu z pompką (i nie zawiera rumianku, który ma w składzie szampon, a może on powodować rozjaśnianie włosów, co dla niektórych jest niepożądane ale to tak na marginesie) i dodatkowo żel jest teraz w promocji 8,99 zł
Stary 2012-05-08, 22:58   #2167
Doti1987
Wtajemniczenie

Ja kupiłam 2 podkłady Bourjois i bardzo go polubiłam. Ostatnio po oczyszczaniu twarzy olejami i ściereczka muślinową mam mniejszy problem z suchymi skórkami. U mjie nawilża i ładnie kryje. Niespodzianki dodatkowo korektorem zakrywam ale wychodzą tylko na czole a mam grzywkę więc nie widać za bardzo.
Z nowej ulotki wybieram się po szczoteczkę. Pomysł z odlewaniem podkładu fajny tylko u mnie taki problem że testerów ciągle nie ma i często za ciemny podkład kupuje
Doti1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:59   #2168
Adus_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Też sobie to obiecuję, a potem zawsze zapominam zapytać kasjerki.

Dzięki za przestrogę.

No dziewczyny, rozpoczęłam oficjalnie kurację drożdżowo-pokrzywową.
Zaparzyłam sobie pokrzywę w torebce (musze rozejrzeć się za suszoną pokrzywką w jakimś zielarskim) no i właśnie popijam sobie drożdże. Wypróbowałam sposób z galaretką, nawet ok z początku, ale im dłużej piję tym bardziej mi się odechciewa tego naparu. Czego kobieta nie zrobi dla poprawienia swej urody?
klask i: Uwierz, że idzie się przyzwyczaić, mi po tych 3 tyg już w ogóle nie przeszkadza smak i zapach drożdży, chociaż dalej piję je z galaretką (dzisiejsze zakupy w biedronce- 5 op drożdży )
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:23   #2169
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
klask i: Uwierz, że idzie się przyzwyczaić, mi po tych 3 tyg już w ogóle nie przeszkadza smak i zapach drożdży, chociaż dalej piję je z galaretką (dzisiejsze zakupy w biedronce- 5 op drożdży )
Hihi. Mam jeszcze w zamiarze wypróbować sposób Anweny, czyli:
¼ kostki drożdży
¾ szklanki gorącej wody
1 banan
odrobina cynamonu

Ponoć takie połączenie całkiem nieźle smakuje.
Czy poza szybszym wzrostem drożdże mają jeszcze jakiś dobroczynny wpływ na włosięta? Może powodują większy połysk?

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-05-08 o 23:25
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:52   #2170
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Czy któraś z Was dziewczyny miała problem z kodem na Burżuja ()? Koleżanka nie mogła kupić, bo kod nie działał? Ktos się orientuje o co moze biegać?

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez czernaxxx Pokaż wiadomość
U mnie w rossie jak chciałam próbkę podkładu to pani zaproponowała mi że mogę sobie kupić taki mały słoiczek który jest dostępny w rossmannie i tam sobie odlać troche testera .

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

słoiczek ten kosztuje chyba 1,29
A mnie dziś pani w R. odesłała z kwitkiem "bo oni nie odlewają próbek, nawet z testera". Dostałam w Sephorze Malo, ale na raz starczy
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:53   #2171
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
a jak należy je przechowywać? w lodówce czy temp pokojowa?

Cytat:
Proszę Ile on może kosztować w Rossmannie?

.
ok 31 bez kodu, a z kodem 18,59 bodajże
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 02:36   #2172
renatkq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
ok 31 bez kodu, a z kodem 18,59 bodajże
dla upewnienia... kod jest ten sam co na rimmel czy astor tak?
renatkq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 05:49   #2173
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

[QUOTE=Prezes Kuli Ziemskiej;33990418]Czy któraś z Was dziewczyny miała problem z kodem na Burżuja ()? Koleżanka nie mogła kupić, bo kod nie działał? Ktos się orientuje o co moze biegać?
A na pewno wzięła HM a nie HM serum? Ja wczoraj wzięłam drugi dla koleżanki i nie miałam żadnego problemu. Albo może trafiła na jakąś kasjerkę co nie potrafiła poprawnie kodu wbić?
Stary 2012-05-09, 05:55   #2174
walk_on_air
Raczkowanie

Cytat:
ja zawsze kupuję podklad vichy na allegro, najcześciej jako tester w sloiczku o poj 10 ml za 25 zł z pszesyłką, pełnowartościowy można czasami kupić za 50 zł. w aptece on kosztuje 90 zl. ale powiem wam że warto jeżeli ma sie dużo do ukrycia na twarzy , bo on tuszuje wszystko..
A zapycha? Robi efekt maski? :P
walk_on_air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:11   #2175
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
dla upewnienia... kod jest ten sam co na rimmel czy astor tak?
Chyba nie, każdy podkład ma inny kod. Wszystkie kupony są w poście 1633 chyba.
Stary 2012-05-09, 08:50   #2176
Adus_
Zadomowienie

Cytat:
Hihi. Mam jeszcze w zamiarze wypróbować sposób Anweny, czyli:
¼ kostki drożdży
¾ szklanki gorącej wody
1 banan
odrobina cynamonu

Ponoć takie połączenie całkiem nieźle smakuje.
Czy poza szybszym wzrostem drożdże mają jeszcze jakiś dobroczynny wpływ na włosięta? Może powodują większy połysk?
pamiętaj, żeby i tak i tak najpierw zabić drożdże, a dopiero później dodać banana . Nie są to moje ulubione owoce, więc jakoś jeszcze tego wariantu nie testowałam . Co do innych efektów- stosuję oleje i odżywki (obowiązkowo), więc same z siebie błyszczą, ale zauważyłam nowe baby hair

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
a jak należy je przechowywać? w lodówce czy temp pokojowa?
drożdże generalnie kupujemy z lodówki, więc lepiej nie trzymać ich w temp pokojowej. Prosto z lodówki biorę 1/3 lub 1/4 kostki i zalewam
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:06   #2177
czernaxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez walk_on_air Pokaż wiadomość
A zapycha? Robi efekt maski? :P
Ten podklad dla niektórych jest ciężki do rozprowadzenia bo ma bardzo treściwą konsystencje ale to tylko kwestia wprawy. On po chwili jakby wnika w skóre i dopasowuje sie do jej koloru także nie powoduje efektu maski. Ja używałam trzech odcieni(15, 25, 35) z czterech mozliwych i tylko najjaśniejszy mi nie odpowiadał bo wygladałam w nim za blado chociaż nie odróżniał się od szyi,ale koleżanka powiedziała że mi nie pasuje. Ja mam duże problemy z zapychaniem ale po nim nic mi nie jest. Tylko ja go dobrze usuwam bo powiem że jest co , bo jest on bardzo trwały ale napewno nie pogarsza on mojej cery, bo od kiedy go uzywam to sie polepszyła. Proponuje dla zainteresowanych zacząć od próbek (2 zł + przesyłka na allegro) bo niektórzy kochają ten podkład a inni nienawidzą, także szkoda wyrzucać kasy w błoto.

Stary 2012-05-09, 09:24   #2178
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
moze zaczniecie reagowac a nie tylko narzekac??? ja zawsze zwracam uwage nie w formie krzyku tylko tlumaczenia dlaczego nie wolno
No sorry, ale ja nie będę ludzi wychowywać. Poza tym, to nie jest moja praca, mi za to nie płacą, więc po co mam to robić? Po prostu już więcej u nich takich rzeczy nie kupię. Dziwi mnie to, tym bardziej, że ponoć na rozmowach w sprawie pracy w R pytają się, jak pani/pan zareaguje, gdy ktoś otworzy krem, który nie ma testera. Poprawna odpowiedź - podchodzę i mówię, że nie wolno i powinna go teraz kupić. To ja się pytam, gdzie te ekspedientki są?

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
ale od dbania o porządek sa pracownicy a nie klienci a w moim przypadku pracownice stały i patrzyły sie, to co ja mam wykonywać ich zadania
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
Tak, to ten balsam

Cytat:
Napisane przez alikatena Pokaż wiadomość
Owszem, reaguje! Powiedziałam tej miłej Pani, że swache to może sobie pooglądać w internecie, a przyjemność użytkowania obmacanej pomadki nie należy do największych, i jakby ona się poczuła nakładając sobie codziennie na usta takie COŚ! ?
Pani się uśmiechnęła i powiedziała, że ma to gdzieś.. a skoro nikt jej wcześniej nie zwrócił uwagi w sklepie, to chyba ja mam jakiś "indywidualny problem".
No właśnie, to raczej my zostaniemy wzięte za wariatki.
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:24   #2179
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Chyba nie, każdy podkład ma inny kod. Wszystkie kupony są w poście 1633 chyba.
Wszystkie kody są takie same, jedynie loreal ma inny i ważny jest od 21 maja.
Dzisiaj ostatni dzień na zakup podkładów ze zniżką więc się spieszcie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:57   #2180
karmelowaa
Rozeznanie

mnie kusi ten bourjois ale akurat nie mam teraz kasy
karmelowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:23   #2181
popolka
BAN stały

Cytat:
a o którum vichy mówisz? ja wlasnie chyba przeprosze sie z podkładami vichy bo zainwestowałam z mineralny lily lolo i mnie zapycha w domu mam domu normaderm teint i aera teint pure niby producent obiecuje że nie zapycha a co Ty myslisz?
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:50   #2182
czernaxxx
Raczkowanie

Cytat:
a o którum vichy mówisz? ja wlasnie chyba przeprosze sie z podkładami vichy bo zainwestowałam z mineralny lily lolo i mnie zapycha w domu mam domu normaderm teint i aera teint pure niby producent obiecuje że nie zapycha a co Ty myslisz?
Ja mowię o Vichy Dermablend. Miałam te dwa podkłady też, napewno nie zapychały ale jak dla mnie za mało kryły, normaderm tylko dawał kolor a aera teint był lepszy ale też taki jakiś dla mnie za rzadki , one mają całkiem inna konsystencję niż dermablend ktory mi bardziej odpowiada jest bardziej gęsty i treściwszy, daje taką"maskę" która wszystko chowa przy czym ładnie dopasowuje sie do szyi jakby sie wtapiał.

Stary 2012-05-09, 10:54   #2183
popolka
BAN stały

Cytat:
Ja mowię o Vichy Dermablend. Miałam te dwa podkłady też, napewno nie zapychały ale jak dla mnie za mało kryły, normaderm tylko dawał kolor a aera teint był lepszy ale też taki jakiś dla mnie za rzadki , one mają całkiem inna konsystencję niż dermablend ktory mi bardziej odpowiada jest bardziej gęsty i treściwszy, daje taką"maskę" która wszystko chowa przy czym ładnie dopasowuje sie do szyi jakby sie wtapiał.
dermablend też mam ale szczerze mówiąc nie odważyłam bym sie takiego gęstego nałożyć na twarz, zwykle jako korektor go używałam
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:22   #2184
czernaxxx
Raczkowanie

Cytat:
dermablend też mam ale szczerze mówiąc nie odważyłam bym sie takiego gęstego nałożyć na twarz, zwykle jako korektor go używałam
Wlaśnie ja też miałam przed nim opory ale nauczyłam sie go nakładać i jest spoko. Ja go używam czasami na baze ale tylko na wyjatkowe okazje bo baza mnie zapycha, przewaznie nakładam go na krem nawilżający lub na zwilzoną po umyciu twarz , wtedy ladnie sie rozprowadza. On jest taki gesty ale po nałożeniu sie ładnie wtapi, tak jest bynajmniej u mnie. Ale każdy ma inne zdani o nim .

Jestem ciekawa jaki jest ten podkład z bourjois 123 perfect http://darmowewsieci.blox.pl/tagi_b/...oundation.html miał go ktoś ? On jest też korygujący tak jak Demablend, może ktoś porównać?

Edytowane przez czernaxxx
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:24
Stary 2012-05-09, 11:33   #2185
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wszystkie kody są takie same, jedynie loreal ma inny i ważny jest od 21 maja.
Dzisiaj ostatni dzień na zakup podkładów ze zniżką więc się spieszcie
Cytat:
Napisane przez karmelowaa Pokaż wiadomość
mnie kusi ten bourjois ale akurat nie mam teraz kasy
Ostatni dzień, a ja chyba zrezygnuję Wzięłam wczoraj próbkę HM najjaśniejszego 51 i jest za ciemny, odcina się od reszty I rzeczywiscie podkreśla suche skórki. Dzięki niemu przekonałam sie, ze właśnie takie posiadam na jednym policzku Za ciemny kolor go dyskwalifikuje, a nadal testuję. do 20 mam jeszcze czas na zakup

Jeśli ktoś chciałby porównanie, to z tego co pamiętam najjaśniejszy z Miss Sporty dawał podobny efekt

Pewnie i tak z niego zrezygnuję na rzecz BB kremu

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość

A na pewno wzięła HM a nie HM serum? Ja wczoraj wzięłam drugi dla koleżanki i nie miałam żadnego problemu. Albo może trafiła na jakąś kasjerkę co nie potrafiła poprawnie kodu wbić?
Zapytałam ją co dokładnie wzięła. Czekam na odp
Stary 2012-05-09, 12:08   #2186
_jagodzianka_
Raczkowanie

Witajcie, czy któraś z was nie wybiera się w ostatnim czasie do Rossmana? Niesety u mnie w mieście nie ma, a miałam prośbę o zakup kilku produktów: Oczywiście wszystkie koszty pokrywam
_jagodzianka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:27   #2187
kingusiusia
Rozeznanie

Kupiłam wczoraj Bourjois HM i jak narazie jestem zadowolona Mam kolor 56 - ligth bronze. Daje wrażenie skóry wypoczętej, rozświetlonej. Dziwie się troszke, że ma aż tyle negatywnych opinii.
kingusiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:29   #2188
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez _jagodzianka_ Pokaż wiadomość
Witajcie, czy któraś z was nie wybiera się w ostatnim czasie do Rossmana? Niesety u mnie w mieście nie ma, a miałam prośbę o zakup kilku produktów: Oczywiście wszystkie koszty pokrywam
A czego potrzebujesz? Może będę wieczorem w R., ale to jeszcze nic pewnego.

Który podkład z tych 40% rabatów jest jaśniejszy od nr 51 HM? Najlepiej, gdyby to była znacząca różnica Dodatkowo poproszę też o kilka słów od użytkowniczki Wciąż waham się: podkład czy BB krem
Stary 2012-05-09, 12:46   #2189
Myosottis
Zadomowienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...bath-foam.html

Dziewczyny, dobrze pamiętam, że ten płyn jest w rossku po 8,99?
Myosottis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:01   #2190
Paula_Fryta
Przyczajenie

GG do Paula_Fryta

Z racji iż dzisiaj ostatni dzień kodów, muszę wybrać się na łowy
Póki co mam Rimmel'a, twarz dzięki OCM zaczeła nabierać jednolitego koloru, wypryski zgineły a pory mi się oczyściły, dzięki czemu rimmel bardzo mi przypasował. Jedyne co to nos mi się świeci więc trochę przypudrowywać muszę ale to mały pikuś
Mam ochotę na HM... manhattan też ciągnie....

Przez to, że ciągle Was podczytuję... mam manię na rossmanna i mogłabym co chwila latać i na coś polować

Proszę o głosy
Wielkie postanowienie zmiany siebie, reebok by pomógł

dbam o włosy od 15.04.2012
na diecie od 05.04.2012... do celu daleko...
Paula_Fryta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości