Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz. 15:) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 11:14   #661
extassy
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

tez bym chciala zeby mial tylko marynarke i krawat.
no sama nie wiem. bedziemy mieli problem z garniturem tz bo jest wysoki i chudy wiec zazwyczaj ma za krutikie rekawy :/ czeka nas duuuzo mierzenia

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

ladna no ale... sama ym takiej nie chciala. jakas taka ni jaka jest. ale faktycznie sporo zeszla z ceny
Stary 2012-05-09, 11:14   #662
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
tez bym chciala zeby mial tylko marynarke i krawat.
no sama nie wiem. bedziemy mieli problem z garniturem tz bo jest wysoki i chudy wiec zazwyczaj ma za krutikie rekawy :/ czeka nas duuuzo mierzenia
Nie możecie uszyć na miarę?
Stary 2012-05-09, 11:16   #663
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
a jak ubieracie narzeczonych? musznik krawat czy jak?!
moj tz nie moze miec samego krawata bo druzbowie tak beda ubrani

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

no jest jeszcze troche czasu wiec moze znajdziesz. a mierzylas juz? wiesz ze to ta chcesz napewno?
mój TŻ będzie miał normalnie krawat - żadnej kamizelki ani nic takiego - nie podoba mi sie to i nie przeszkadza mi że inni faceci tez tak będą ubrani - w koncu każdy wie kto jest PM
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:17   #664
extassy
Zakorzenienie

mozemy
musze jeszcze wziac namiar na centrum z garniturami od mojej swiadkowej. ona tam mezowi kupowala. wybor ponoc obledny. caly dzien tam spedzili. zanim uszyjemy i tak musimy wiedziec co chcemy
Stary 2012-05-09, 11:17   #665
Galija
Raczkowanie

hej dziewczyny
juz wszystko nadrobilam co do kotylionow dla gości juz mamy kupine dla rodzicowi dla chrzestnych mają być inne ale wrobie je z jakis drobnych zywych kwiatow bo te sztuczne ogromne sa straszne moja mama w zyciu by tego sobie nie dala przypiąć ;p

co do tego czy kamerzysta bd kręcil kosmetyczke to chyba tak mam taka opcje w cenie ) ale moj gorszy problem jest taki ze wiele kosmetykow mnie uczula wiec pewnie pojde pomalowac sie do sephory

a co do sukni to mam chodzic wybierac z moja mama, siostra, przyjaciolka i przyszla tesciowa ale bez tż chociaz ja z nim garnitur ide kupic bo musze pilnowac zeby kupil elegancki zestaw bez bielej krawatki i kamizelki a widze ze mamie jego to sie nie bardzo podoba

kwiaty na wesele i slub planuje zrobic sama w naszym domu weselnym jest ogromna lodowka(pomieszczenie) wiec zawiose jej jeszcze w pt

te 2 pierwsze sukienki sa bardzo ladne i tez mysle nad taka san patric ) albo demetrios mam je dwie na oku ale jeszcze zednej nie przymierzałam wiec bd musiala zobaczyc )
co do kupowania na ebayu marzy mi sie vera wang a widzialam ze sie oplaca, ale tych sukienek nie mozna przerabiac ;((

weeding
Galija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:17   #666
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
mój TŻ będzie miał normalnie krawat - żadnej kamizelki ani nic takiego - nie podoba mi sie to i nie przeszkadza mi że inni faceci tez tak będą ubrani - w koncu każdy wie kto jest PM
owszem ale mymy 5 druzbow w takich sam,ych krawatach i tz nie wystapi przeciez 6
Stary 2012-05-09, 11:18   #667
_owieczka_
Rozeznanie

Cytat:

ladna no ale... sama ym takiej nie chciala. jakas taka ni jaka jest. ale faktycznie sporo zeszla z ceny
Ja szaleję za koronkowymi rybkami Musiałabym jednak przymierzyć i zobaczyć jak w takowej bym się w ogóle prezentowała, bo nie mogę pozbyć się wrażenia, że wyglądałabym jak śledź

_owieczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:19   #668
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

jakoś nie mogę się wbić dziś w tematy
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:20   #669
extassy
Zakorzenienie

ja ide mierzyc z przyjaciolkami druhnami
Stary 2012-05-09, 11:21   #670
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
mozemy
musze jeszcze wziac namiar na centrum z garniturami od mojej swiadkowej. ona tam mezowi kupowala. wybor ponoc obledny. caly dzien tam spedzili. zanim uszyjemy i tak musimy wiedziec co chcemy
Jak będziesz mieć, to ja też poproszę namiar
Najważniejszy jest materiał - musi być taki, żeby się nie miął.
Na pewno weźmiemy mojego tatę ze sobą, bo on się zna na rzeczy

Cytat:
Napisane przez Galija Pokaż wiadomość
a co do sukni to mam chodzic wybierac z moja mama, siostra, przyjaciolka i przyszla tesciowa ale bez tż chociaz ja z nim garnitur ide kupic bo musze pilnowac zeby kupil elegancki zestaw bez bielej krawatki i kamizelki a widze ze mamie jego to sie nie bardzo podoba
Ja to samo

Ale na e-bayu przecież nie kupisz oryginału Very Wang. Nawet nie wiadomo co to przyjdzie. Może jakaś chińska szmata.
Stary 2012-05-09, 11:23   #671
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _owieczka_ Pokaż wiadomość
Ja szaleję za koronkowymi rybkami Musiałabym jednak przymierzyć i zobaczyć jak w takowej bym się w ogóle prezentowała, bo nie mogę pozbyć się wrażenia, że wyglądałabym jak śledź
ja tez sie w nich zakochalam jednak jestem typowa klepsydra i zobaczymy czy uda mi sie cos zrzucic jesli tak to wchodza w gre jak nie to medzie muslin

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

tak material jest wazny. my dwa lata temu kupowalismy tz garnitur i udalo nam sie trafi na bardzo ladny w dobrej cenie a przede wszystkim idealnie dopasowany ale szukalismy2 tygodnie takze ja juz wiem na co zwracac uwage. wazna jest tez koszula. musi byc dobra jakosciowo zeby tz sie nie pocil. niby klima bedzie ale roznie to bywa
Stary 2012-05-09, 11:24   #672
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak do tej pory to wg mnie jedyna PMka, która wygląda w typowej rybce po prostu IDEALNIE!
http://slub.onet.pl/1,1,5aqob,v93fv,...uby_album.html
http://slub.onet.pl/1,1,5aqnh,v93fv,...uby_album.html
Stary 2012-05-09, 11:26   #673
extassy
Zakorzenienie

slicznie. i jeszcze te rozpuszczone włosy
Stary 2012-05-09, 11:27   #674
_owieczka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr
akoś nie mogę się wbić dziś w tematy
To ja Ci zaraz pomogę Zarzuć mi tu Twoim typem sukni i odpowiedz na pytanie, czy mieliście kościelny i cywilny, czy tylko cywilny i czy będzie kościelny w takim razie?

Cytat:
ja tez sie w nich zakochalam jednak jestem typowa klepsydra i zobaczymy czy uda mi sie cos zrzucic jesli tak to wchodza w gre jak nie to medzie muslin
Cieszę się, że nie jestem sama Ja też najpierw chciałabym przymierzyć, żeby ewentualnie jeszcze bardziej się zakochać lub odkochać Jeśli przyjdzie mi wybierać inny fason, to chciałabym uniknąć koła, ale wiem, że bez niego dużo sukien traci na fasonie... A tak mi się koło nie podoba

Cytat:
Napisane przez melleczka
Jak do tej pory to wg mnie jedyna PMka, która wygląda w typowej rybce po prostu IDEALNIE!
http://slub.onet.pl/1,1,5aqob,v93fv,...uby_al bum.html
http://slub.onet.pl/1,1,5aqnh,v93fv,...uby_al bum.html
Liczę się z tym, że nie będę pasować do tego typu sukien (a nie suknie do mnie ) Rzeczywiście PMka wygląda obłędnie Widać, że jest wysoka... ja z tymi moimi 163 cm to mogę się schować

Edytowane przez _owieczka_
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:30
Stary 2012-05-09, 11:27   #675
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja ide mierzyc z przyjaciolkami druhnami
Jesteś pewna

Cytat:
tak material jest wazny. my dwa lata temu kupowalismy tz garnitur i udalo nam sie trafi na bardzo ladny w dobrej cenie a przede wszystkim idealnie dopasowany ale szukalismy2 tygodnie takze ja juz wiem na co zwracac uwage. wazna jest tez koszula. musi byc dobra jakosciowo zeby tz sie nie pocil. niby klima bedzie ale roznie to bywa
Klima jest dobra i spełnia swoje funkcje jeśli się siedzi za stołami. A na weselu się tańczy, klima tutaj nic nie da. Nie przy takiej ilości osób i nie w lipcu.
Więc ja się nie nastawiam na to I chociażby materiał był najlepszy gatunkowo, to i tak będzie się lało z nas i tak.
Najlepsza jest bawełna, ale ona się nie sprawdza na takie okazje, bo bardzo się gniecie.
Stary 2012-05-09, 11:28   #676
marta1881
Zakorzenienie

[QUOTE=melleczka;33994709]Piona

Czy to czasami nie kindziulindzia z wizażu Ona ma Cascadę, teraz jakoś będzie miała ślub

Cytat:
mi sie resse podoba ale z tego co ogladalam to malo ktora dziewczyna wyglada w niej dorze

https://www.google.pl/search?hl=pl&client=opera &rls=pl&channel=suggest&q =reese+maggie+suknie&bav= on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,c f.osb&biw=1297&bih=602&um =1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N &tab=
Śliczna jest

Na pewno smoking odpada, bo smokingu już nie założy, a garnitur wykorzysta.
Mi się podoba albo z czarną muchą, albo biała kamizelka i musznik, ale jakieś gładkie i eleganckie. Bardziej jestem jednak za muchą Ale zobaczymy w czym tż będzie lepiej wyglądał i lepiej się czuł
Tak tak,o niej mowa
Ale wg mnie do garnituru mucha nie pasuje,więc jeśli mucha to i smoking, założy później na ślub dziecka:P
Stary 2012-05-09, 11:28   #677
Galija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
http://slub.onet.pl/1,1,5aqob,v93fv,...uby_album.html
http://slub.onet.pl/1,1,5aqnh,v93fv,...uby_album.html
tez to widzialam :P obłędnie ;PP

weeding
Stary 2012-05-09, 11:29   #678
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
owszem ale mymy 5 druzbow w takich sam,ych krawatach i tz nie wystapi przeciez 6
a no w sumie tak
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:30   #679
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli przyjdzie mi wybierać inny fason, to chciałabym uniknąć koła, ale wiem, że bez niego dużo sukien traci na fasonie... A tak mi się koło nie podoba
Weź też pod uwagę względy praktyczne - koło jest bardzo wygodne w tańcu i chodzeniu, bo nic się nie plącze pod nogami.
Ja się w tiulowej halce ruszyć nie mogłam Jak poszła jeszcze na to wielka tiulowa princessa, to już się w ogóle jak wielka BANIA czułam
Stary 2012-05-09, 11:33   #680
extassy
Zakorzenienie

tak z przyjaciolkami sie wybieram.
nie mamy jakis tajemnic i zgrzytow. na legalu mozna powiedzic " grubo w tym wygladasz" mamy w maire podobne gusta i kazdej podobaja sie musliny i rybki wiec razem cos napewno wybierzemy

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
a no w sumie tak
jeszcze jakis wujaszek by sie upil i nie do tz gratulacje skladal
Stary 2012-05-09, 11:34   #681
_owieczka_
Rozeznanie

Cytat:
Weź też pod uwagę względy praktyczne - koło jest bardzo wygodne w tańcu i chodzeniu, bo nic się nie plącze pod nogami.
Ja się w tiulowej halce ruszyć nie mogłam Jak poszła jeszcze na to wielka tiulowa princessa, to już się w ogóle jak wielka BANIA czułam
Raczej u mnie odpadają tiule... Tak mi się wydaje Princessy też odpadają, bo nie chcę żeby mnie suknia "przyćmiła", a po drugie wolę skromniejsze kroje Jeśli nie będzie rybki, to pewnie będzie w linii A

Stary 2012-05-09, 11:35   #682
extassy
Zakorzenienie

a gdzie jest nasze guru od sukien?? czyzby praca mgr przycisnela?
Stary 2012-05-09, 11:35   #683
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Liczę się z tym, że nie będę pasować do tego typu sukien (a nie suknie do mnie ) Rzeczywiście PMka wygląda obłędnie Widać, że jest wysoka... ja z tymi moimi 163 cm to mogę się schować
Czy ja wiem, czy taka wysoka... Ma po prostu idealną figurę Niech by miała te 164cm, dochodzą szpile 10cm i już masz wzrost modelki

[QUOTE=marta1881;33995095]
Cytat:
Tak tak,o niej mowa
Ale wg mnie do garnituru mucha nie pasuje,więc jeśli mucha to i smoking, założy później na ślub dziecka:P
Będziesz od niej brała

A do ślubu naszych dzieci, to tż zapuści brzucha i nijak mu ten smoking będzie pasował Nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość
Jak ma wydać te 1000zł, to wolę, żeby kupił coś co wykorzysta. Zresztą jemu się smokingi nie podobają
I nie mówcie o sukni... Z suknią nie ma wyjścia Musi być na raz i już

Mnie za to argument, że wszyscy wiedzą, który to PM, nie przekonuje Bo w tym cały urok, żeby Para Młoda się wyróżniała. Po to jest piękna biała suknia i ślubny ubiór Pana Młodego No musi się wyróżniać i już
Stary 2012-05-09, 11:37   #684
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Hej
Zaraz pędzę do pracy, tylko muszę się wygadać, bo normalnie jak to TŻ wczoraj powiedział "jak się sra to wszystko"
Siedziałam wczoraj 8 godzin w czytelni i tak na serio to nic wielkiego nie znalazłam... Ale już mniejsza o to! Poszłam na obiad ze znajomymi i oni poszli na nasze ćwiczenia, a ja wróciłam do domu, żeby pisać - w końcu czasu coraz mniej! Okazało się, ze zamiast ćwiczeń, przyszła profesorka od wykładu i zrobiła egzamin! ostatni na naszych studiach... oprócz mnie w całej grupie nie było tylko jednego chłopaczka i my mamy ten egzamin zdawać dopiero 15 czerwca promotor mnie zabije... a co do promotora jeszcze! Wszystko pod górkę! On ma mało zajęć u nas i jest tylko w piątki na uczelni, wtedy też ma dyżur i mamy seminarium... Dlatego też chciałam iść do niego w piątek. Ale w ten piątek jest święto naszej uczelni i wszystkie zajęcia dydaktyczne są odwołane a tydzień później są cały dzień rektorskie, bo juwenalia ku.wa mać! To kiedy ja mam się z nim zobaczyć, jak nie da się z nim inaczej skontaktować jak tylko osobiście face2face? i tak pójdę, bo może gdzieś będzie po tych oficjalnych obchodach się kręcił po uczelni... wszystko pod górkę
osz kurde... obyś go złapała w piątek.... może faktycznie maila, do niego napisz, bo tak latać w ciemno po uczelni i go szukać na jakichś uroczystościach to też może być problem

Witam się z kawusią jak któraś ma ochotę to zapraszam bo mam duży zapas zaparzonej
co do uczelni to ja też się wczoraj strasznie wkurzyłam.. Mamy możliwość wybrania jak zaliczamy ćwiczenia ( na początku sem. wybieraliśmy czy na ocenę, czy na sam podpis) i u wszystkich prowadzących jest tak, że Ci co mają na podpis, to liczy się tylko obecnośc, u niektórych jakaś aktywność. a Ci co mają na ocenę piszą jakieś pracki zaliczeniowe 8-10 stron, albo referat. A wczoraj koleś do nas (2 osoby mają to na ocenę), że wszyscy mamy mu napisać esej na 10 stron na dziwny temat (w ogóle co tydzień mu streszczenia musimy pisać) i teraz każdy z nas ma dodatkowo oprócz swoich 6 przedmiotów na ocene jeszcze to... no masakra.. a temat jest taki, że będę musiała dodatkowo czytać książki romantyczne i oglądać filmy...

Co do sukienki, ja będę na bank mierzyć, ale już raczej wiem, że w długiej nie chcę iść... rzadko kiedy noszę sukienki/spódnice i tym bardziej w takiej do ślubu czułabym się za bardzo skrępowana...
Co do kotylionów, to u nas się jeszcze zdarzają, ale my raczej zrezygnujemy... mnie to zawsze denerwowało, jak później miałam ślady po szpilce, centralnie na przodzie sukienki...
a Tżcior będzie miał normalnie krawat (pewnie w kolorze przewodnim) i tyle aaa no i kupię mu jakieś śmiechowe spinki do mankietu bo nie chce takich zwykłych
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:37   #685
Galija
Raczkowanie

Cytat:
Jesteś pewna

Klima jest dobra i spełnia swoje funkcje jeśli się siedzi za stołami. A na weselu się tańczy, klima tutaj nic nie da. Nie przy takiej ilości osób i nie w lipcu.
Więc ja się nie nastawiam na to I chociażby materiał był najlepszy gatunkowo, to i tak będzie się lało z nas i tak.
Najlepsza jest bawełna, ale ona się nie sprawdza na takie okazje, bo bardzo się gniecie.
malleczka oczywiście ze daje na weselu w ktorym bylismy w lipcy nie bylo klimy nie dalo sie oddychac a wychodzenie na dwor itak nic nie dawalo bo upal, jeszcze cos gorszego mama tz opowiadala ze u corki kolezanki na ktorej tez nie bylo woda sie skraplała i kapalo z sufitu możecie wierzyc albo nie ;P

u mojego tz jest taka zasada ze marynarki sie wg nie zdejmuje tz gospodarz wiec tez musi miec przewiewną a z doświadczenia wam powiem ze najlepsza jest jedwabna w sklepach jest do wyboru albo wełniana albo jedwabna bierzcie druga ) no i sa tez sztuczne ale ja wychodze z założenia ze taka marynarke bd miał na lata )

weeding
Stary 2012-05-09, 11:37   #686
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
tak z przyjaciolkami sie wybieram.
nie mamy jakis tajemnic i zgrzytow. na legalu mozna powiedzic " grubo w tym wygladasz" mamy w maire podobne gusta i kazdej podobaja sie musliny i rybki wiec razem cos napewno wybierzemy
A no chyba że tak

Ostatnio była mowa na ten temat właśnie wątku "Suknia marzeń"
Stary 2012-05-09, 11:38   #687
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej u mnie odpadają tiule... Tak mi się wydaje Princessy też odpadają, bo nie chcę żeby mnie suknia "przyćmiła", a po drugie wolę skromniejsze kroje Jeśli nie będzie rybki, to pewnie będzie w linii A
ja bym chciala muslin ale opiety w talii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 150.jpg (14,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 188.jpg (18,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maggie-Sottero-Other-Reese-White-2010-94113.jpg (40,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PACO.jpg (37,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beauty 6251.jpg (11,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ANNISTON MG.jpg (20,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Gail MG.jpg (63,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg NARELLE MG.jpg (23,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sophia tolli y21150.jpg (47,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TEAGANA MG.jpg (9,6 KB, 4 załadowań)
Stary 2012-05-09, 11:40   #688
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galija Pokaż wiadomość
malleczka oczywiście ze daje na weselu w ktorym bylismy w lipcy nie bylo klimy nie dalo sie oddychac a wychodzenie na dwor itak nic nie dawalo bo upal, jeszcze cos gorszego mama tz opowiadala ze u corki kolezanki na ktorej tez nie bylo woda sie skraplała i kapalo z sufitu możecie wierzyc albo nie ;P

u mojego tz jest taka zasada ze marynarki sie wg nie zdejmuje tz gospodarz wiec tez musi miec przewiewną a z doświadczenia wam powiem ze najlepsza jest jedwabna w sklepach jest do wyboru albo wełniana albo jedwabna bierzcie druga ) no i sa tez sztuczne ale ja wychodze z założenia ze taka marynarke bd miał na lata )
Chodziło mi bardziej o to, że w tańcach to nie będzie miało wielkiego znaczenia, bo i tak się człowiek spoci Wiadomo, że z klimą lepiej
A z tą wodą - wierzę. U nas raz też tak było. A wtedy jest katastrofa totalna, bo cała woda idzie na posadzkę, jest strasznie ślisko i tańczyć się nie da.

Dobrze wiedzieć z tym garniturem A ten jedwab się nie gniecie
Stary 2012-05-09, 11:41   #689
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
A no chyba że tak

Ostatnio była mowa na ten temat właśnie wątku "Suknia marzeń"
nie mamy z tym problemow bo kazda z nas nosi inny rozmiar i ma co innego "wieksze" nie mowiac juz o naszej ciezarowce ktora brzuszek ma pokazny
Stary 2012-05-09, 11:42   #690
_owieczka_
Rozeznanie

Cytat:
Czy ja wiem, czy taka wysoka... Ma po prostu idealną figurę Niech by miała te 164cm, dochodzą szpile 10cm i już masz wzrost modelki

Mnie za to argument, że wszyscy wiedzą, który to PM, nie przekonuje Bo w tym cały urok, żeby Para Młoda się wyróżniała. Po to jest piękna biała suknia i ślubny ubiór Pana Młodego No musi się wyróżniać i już
Ja nie mogę sobie pozwolić na takie szpile Po pierwsze - nie umiem chodzić na szpilkach, po drugie - najwyższy obcas jaki miałam na nogach do tej pory to 5 cm, po trzecie - byłabym wyższa od TŻa, a tego nie chcę

Mnie zaś taki argument przekonuje I w ogóle mam całkowicie odmienne odczucia niż Ty. Dla mnie te przebieranie się w białą suknię i specjalny garnitur to trochę takie... nie umiem tego określić... sztuczne? Czasami jak mnie dopadają myśli antyślubne (bo zdarzają się niestety coraz częściej ), to dochodzę do wniosku, że cała ta tradycja to tylko jeden wielki biznes i nic więcej. Kupujesz suknię, której już nigdy nie założysz. Kupujesz bukiet, który za samą nazwę "ślubny" kosztuje 3x więcej aniżeli "normalnie". Musisz mieć welon, bo bez niego nie wyglądasz jak PM (wg niektórych). No ale ślub ma się tylko raz w życiu i chyba warto wziąć udział choć raz w tym "cyrku" (nie zrozumcie mnie źle), bo w końcu to pamiątka na całe życie...

extassy -

Edytowane przez _owieczka_
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości