|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
_agata powodzenia!
![]() Gaabbi ja miałam takie lekkie swędzenie po tych czopach na paciora i bałam się, że to jakaś infekcja, ale gin stwierdził, że nic tam nie ma i że jak mnie swędzi to żebym sobie kupiła Lactiovaginal. Ale w końcu nie kupiłam, bo samo przeszło ![]() Ja mam 11 pieluch tetrowych (8 szt. 80x80 i 3 szt. 70x80), 4 flanelowe i 2 paczki Pampersów Newborn. niuniuniau fajna ta Twoja mała, taka łobuziara ![]() nasteczka cudny ten kącik ![]() libretka trzymam kciuki, żebyś w końcu urodziła ![]() U mnie cisza, choć nad ranem dostałam jakichś bóli i skurczy, ale po 2 godzinach minęły. Dziewczyny możecie przypomnieć co polecałyście na hemoroidy? Bo wczoraj pod prysznicem chyba nakryłam jedngo dziada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
ja też dziś czuje głowę
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- no dokładnie taka mała łobuziczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa o pokoiku dla Zosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() SMS od _agata "...raczej dzisiaj nie urodzę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie się dowiedziałam, że moje ubezpieczenie z pracy (grupowe) nie obejmuje urodzenia dziecka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 |
Wtajemniczenie
|
Mam szczegółowe info od agaty
![]() Hej, tu _agata ![]() ![]() ![]() Najlepiej by bylo zeby wody chlusnely raz a porzadnie ![]() ![]() Pobrali mi probki do badan, musze czekac na wyniki. Mam rozwarcie na 0,5 cm, czyli tyle co nic. Szyjka jest dosc miekka ale nadal dluga, brzuch wysoko... Niech te wody chlusna to mnie na porodowke zabiora, podlacza pod kroplowke i po sprawie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- O, nie widziałam, że już napisałaś... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pojechałam dziś na pobranie krwi, z siuśkami, wchodzę a tam kolejka na jakieś 30 osób. Byłam o 9:40 a do 10ej pobierają. Same babki po 60tce w kolejce. Wszystkie krzesła zajęte i oczywiście jak mnie zobaczyły to każda głowa w drugą stronę ![]() Poczekałam parę minut i zrezygnowałam. Pojechałam w inne miejsce ale tam pobierają do 8:30 czyli było już za późno. Jutro robię podejście nr 2, co prawda jutro pobierają dzieciom, ale może jak zobaczą mnie z brzuchem i powiem, że dzisiaj się naczekałam to mnie przyjmą a jak nie to w piątek, bo wtedy znów dorośli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |||||||||
Zadomowienie
|
hej
mnie jakieś fatum prześladuje z tym moczem do badania... wczoraj zadzwonili z przychodni, że wizyta musi być przesunięta na czwartek, więc dzisiaj znów nasiusiałam do pojemnika i chcieliśmy z mężem zawieźć te siuśki do badania ( 3 raz), już idziemy po samochód a tu okazuje się, że u teściów w domu nikogo nie ma a mężowi zapodziały się klucze do ich mieszkania ![]() ![]() kism - wczoraj rozmawiałam z mężem na temat teściowej i obiecał, że dzisiaj jak będzie odnosić klucze od auta to powie jej, że jedziemy do porodu tylko we dwoje i jak będzie po wszystkim to zadzwonimy i damy znać i że musi to uszanować - no ale dzisiaj auta nie wziął, jutro za to jedziemy na zakupy to wtedy z nią pogada ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a widziałam kiedyś takiego sutka jak pół mojego kciuka... Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() niuniuniau - ależ ma świetne miny ta Twoja córa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skoro nie masz jeszcze mleka to czym karmią / karmisz Nataszkę? mm? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że się tam nie namęczy długo i albo ją wypuszczą albo akcja przyspieszy ![]() przepraszam za może głupie pytanie ale co to jest NST ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mnie co jakiś czas łapią skurcze, ale są bardzo nie regularne.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja znajoma też w niedziele rodziła na Łubinowej ![]() Witam ![]() ja dalej meczę się z bóle gardła i głowy.... Miałam sen że zrobili mi CC i tak strasznie płakałam cały czas i tylko mówiłam żeby mężowi dać znać co i jak, obudziłam się ze łzami w oczach... Sąsiadka pisała do mnie że też jej się śniło że rodzę, a tu nic na to nie wskazuj... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za męża i rozmowę ![]() ![]() Dziękujemy ![]() Dziewczyny, martwi mnie bardzo, że tak wiele mamuś u nas pisze, że nie ma mleka... Kto tak twierdzi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33985603]4. czerwca. Jednak przypuszczam, że jeśli zrobią nam badania krwi, to na wyniki będziemy czekać jakieś 3 miesiące.[/QUOTE]
aaa no to już wszystko jasne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na początek baty że chodzisz gdzieś przeziębiona zamisat kurować się w domku ![]() ale pospałam, dopiero zwlokłam się z łóżka ![]() jeszcze tylko 5 takich nocy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że to inna nazwa ktg
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zadomowienie
|
w poniedziałek założyli mi kartę z Diagnostyki i teraz pierwszy raz sobie przeglądam wyniki itp. i zastanawia mnie dlaczego niektóre wyniki są zastrzeżone? ( grupa krwi, pobranie materiału mikrobiologicznego) orientuje się któraś z Was?
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() aaaa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niuniuniau Mała jest słodka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Filip zdrowy,mogę go już normalnie wykąpać,na dwór mozemy wyjść ale na cień.Strupy zejdą same. Ale teraz paranoja ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-09 o 11:29 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-09 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aaaa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
zarejestrowałam Filipa do Gdańska na ten poniedziałek za 100zł prywatnie,bo na NFZ na lipca.Także Szymoniu siedz w brzuszku u mamy jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() córunia super!! no i energii trzeba mieć przy niej bez liku - to widać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jeśli możesz to napisz coś więcej jak było na początku ![]() ![]() cieszę się że Natasza zdrowiutka ![]() Cytat:
![]() ja się chyba wezmę za prasowanie ostatniej partii ciuszków ![]() ![]() jutro wizyta w szpitalu, może coś więcej dowiem się o cc. w piątek mam luz a w sb przyjeżdża mama, no a później do wtorku to już tylko 2 dni ![]() ja chyba stamtąd ucieknę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
kurde co jest - dwa razy ta sama wiadomość mi się wkleiła....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Wtajemniczenie
|
sms od agaty:
Ale jaja! No i bede rodzic! Trzymajcie kciuki ![]() To trzymamy!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Wtajemniczenie
|
Ojj tam oj tam jeden post do przodu w zakończeniu wątku
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, pytanie mam: moje maleństwo od kilkunastu dni codziennie o tej samej porze ma czkawkę rano. Tak sądzę, że to czkawka, bo to takie regularne tykanie, czasem aż nim rzuca. Czy ja mogę mu jakoś pomóc i czy dla niego jest to bardzo męczące? ![]() Oraz czy może to być zwiastunem czegoś (np. skłonności do kolek) po urodzeniu? Wybaczcie, jeśli pytania są durne, ale przykro mi jak on tam ma takie kowulsje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.