Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 10:35   #2431
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Wygląda okropnie,zwłaszcza te kości przebijające się przez skórę...
Najgorsze jest to, że wiele dziewczyn bierze z takich przykład
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:36   #2432
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja wczoraj widziałam chłopaka, który był wybitnie haj feszyn!!! (+jeszcze więcej wykrzykników)
Skórzane buty z lekkim czubem, ciut za kostkę, to implikuje dżinsy ciut podwinięte, ale tak niedbale, bo nijak włożyć noge w w buty ani pozwolić by wąskie nogawki nań opadały. Spodnie zdobił czarny pasek, z przodu w spodnie włożona była czarna bluza, z tyłu już nie. Bluza była czarna, lekka, typu trochę sportowego, z raczej wąskimi rękawami podciągniętymi przed łokcie, a coś w typie kaptura tworzyło na klacie lejący się dekolt. Idealna fryzura z podwiniętymi końcówkami włosów nie była jedynym ozdobnikiem, bo nie moża zapomnieć o zegarku i okularów jak z Top Gun. Do tego torba przez ramię, kurtka i jakieś dżinsowe coś z podszewką w grochy.

Zakochałam się, bo rzadko widuję facetów będących aż tak haj feszyn, aż przez moment poczułąm się lepsza

W sumie wszystko pasowało do siebie idealnie, jedynie ten lejący dekolt i buty za kostkę, z czubem mnie powaliły na kolana. Dobrze, że siedziałam
Stary 2012-05-09, 10:42   #2433
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja wczoraj widziałam chłopaka, który był wybitnie haj feszyn!!! (+jeszcze więcej wykrzykników)
Skórzane buty z lekkim czubem, ciut za kostkę, to implikuje dżinsy ciut podwinięte, ale tak niedbale, bo nijak włożyć noge w w buty ani pozwolić by wąskie nogawki nań opadały. Spodnie zdobił czarny pasek, z przodu w spodnie włożona była czarna bluza, z tyłu już nie. Bluza była czarna, lekka, typu trochę sportowego, z raczej wąskimi rękawami podciągniętymi przed łokcie, a coś w typie kaptura tworzyło na klacie lejący się dekolt. Idealna fryzura z podwiniętymi końcówkami włosów nie była jedynym ozdobnikiem, bo nie moża zapomnieć o zegarku i okularów jak z Top Gun. Do tego torba przez ramię, kurtka i jakieś dżinsowe coś z podszewką w grochy.

Zakochałam się, bo rzadko widuję facetów będących aż tak haj feszyn, aż przez moment poczułąm się lepsza

W sumie wszystko pasowało do siebie idealnie, jedynie ten lejący dekolt i buty za kostkę, z czubem mnie powaliły na kolana. Dobrze, że siedziałam
Że ja takich nie widuję . Chciałabym zobaczyć minę swojego Męża, po zderzeniu z czymś takim . Wczoraj, jak mu powiedziałam, że jego spodenki nie są haj feszyn i że trzeba nosić bojówki (wg pani stylistki z tvn) nawet w 30 stopniowym upale, to jego mina wyraziła wszystko, w skrócie "no chyyyba Ty" . A jak mu powiedziałam, że do tego trzeba nosić skórzane klapki, to już w ogóle...
Stary 2012-05-09, 10:55   #2434
motyla
Zakorzenienie

nie wiem, czy już to tu było, ale nie mogę sobie odmówić stara baba ze mnie a disney channel rozśmiesza mnie do łez

motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:57   #2435
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Ja bym wiedziała, bo to od razu widać na Rynku - siadasz na ławeczce albo pod Głową i po 15 minutach wiesz wszystko o haj feszyn
wystarczy wejść do sklepów, pierwsza wizyta w galerii na początek wiosny - półki zapełnione pastelami, od razu wiedziałam co się święci

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:59   #2436
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że wiele dziewczyn bierze z takich przykład
I robi się błędne koło,bo kobiety z inną budową traktowane są jako te grube. Sama noszę rozmiar 40,mam biodra i biust,ale jak widzę na ulicy chudzinki,zaczynam się czuć dziwnie...Nie wierzę,że wszystkie te chude dziewczęta mają taką budowę czy taką przemianę materii...
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:00   #2437
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
wystarczy wejść do sklepów, pierwsza wizyta w galerii na początek wiosny - półki zapełnione pastelami, od razu wiedziałam co się święci
Ja nie mam po co chodzić po sklepach, to nie chodzę ale rację masz, z tym, że ja wszędzie widzę TANGERINE TANGO. Mam uczulenie na ten kolor, to dlatego.
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 11:07   #2438
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://www.boska.pl/newsy/807/Facet-...te-piersi.html - niezły gość, powiedziałabym, że fajna laska... zastanawiam się tylko, co się stanie za parędziesiąt lat, jak tylko tacy faceci będą... wojna wybuchnie i co, kobitki za karabiny i czołgi, a faceci na manicure

http://www.boska.pl/ludzie/799/Sienn...te-ciuchy.html - a takie artykuły przyprawiają mnie o wysokie ciśnienie... kobieta w ciąży jak niby ma wyglądać? Ta, jak każda normalna kobieta wygląda tak, jak na kobietę w ciąży przystało. Nie jest jakaś spasiona, ani nie ma tłustych włosów. Widać, że jej organizm gromadzi wodę i tyle. Ubiera się też stosownie do swojego stanu i niczym nie ściska nie wiadomo jak.
Stary 2012-05-09, 11:18   #2439
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.boska.pl/newsy/807/Facet-...te-piersi.html - niezły gość, powiedziałabym, że fajna laska... zastanawiam się tylko, co się stanie za parędziesiąt lat, jak tylko tacy faceci będą... wojna wybuchnie i co, kobitki za karabiny i czołgi, a faceci na manicure
Częściej chyba jednak spotykam babochłopów w drugą stronę - niby siurka nie ma, a jednak...
Cytat:
http://www.boska.pl/ludzie/799/Sienn...te-ciuchy.html - a takie artykuły przyprawiają mnie o wysokie ciśnienie... kobieta w ciąży jak niby ma wyglądać? Ta, jak każda normalna kobieta wygląda tak, jak na kobietę w ciąży przystało. Nie jest jakaś spasiona, ani nie ma tłustych włosów. Widać, że jej organizm gromadzi wodę i tyle. Ubiera się też stosownie do swojego stanu i niczym nie ściska nie wiadomo jak.
Bardzo intrygujące - w ciąży nigdy nie byłam, ale większość farb do włosów niemiłosiernie cuchnie i podejrzewam, że to żadna frajda wąchać to i tak mając różne jazdy z zapachami, więc wypominanie ciężarnej, że nie farbuje odrostów, jest nieco... dziwne? Poza tym, bez jaj, wygląda zupełnie normalnie. Jak ostatnio sprawdzałam, pełen makijaż na wakacjach jeszcze nie był obowiązkiem.
Stary 2012-05-09, 11:24   #2440
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Częściej chyba jednak spotykam babochłopów w drugą stronę - niby siurka nie ma, a jednak...

Bardzo intrygujące - w ciąży nigdy nie byłam, ale większość farb do włosów niemiłosiernie cuchnie i podejrzewam, że to żadna frajda wąchać to i tak mając różne jazdy z zapachami, więc wypominanie ciężarnej, że nie farbuje odrostów, jest nieco... dziwne? Poza tym, bez jaj, wygląda zupełnie normalnie. Jak ostatnio sprawdzałam, pełen makijaż na wakacjach jeszcze nie był obowiązkiem.
Wstręt do zapachów zazwyczaj się ma w pierwszym trymestrze (przynajmniej ja tak miałam) i nie farbowałam włosów. Ale może ktoś chcieć przy tej okazji zejść z koloru i nie powinno się krytykować. Ja w tej ciąży farbowałam włosy dzień po zrobieniu testu, bo akurat tak wyszło (to był październik), potem przed Bożym Narodzeniem i potem przed wyjazdem do PL na Wielkanoc. Ale ja to traktuję tak samo, jak makijaż, po prostu się lepiej czuję. Kolor farby mam zbliżony do naturalnego, więc odrosty nie rzucają się jakoś strasznie, a jak kogoś rozwalam nimi, to jego sprawa. Myję się regularnie, nie chodzę w rozwalonych dresach po ulicy, tylko tak, żeby było i wygodnie i ładnie. Dla mnie nie fair jest takie jechanie po kobiecie w ciąży, która wygląda jak każda inna, tylko dlatego, że jest jakąś gwiazdą. Gwiazdy też robią kupy, sikają, pocą się i robią masę innych rzeczy, co cała reszta. Widocznie ktoś o tym zapomina.
Stary 2012-05-09, 11:40   #2441
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstręt do zapachów zazwyczaj się ma w pierwszym trymestrze (przynajmniej ja tak miałam) i nie farbowałam włosów. Ale może ktoś chcieć przy tej okazji zejść z koloru i nie powinno się krytykować. Ja w tej ciąży farbowałam włosy dzień po zrobieniu testu, bo akurat tak wyszło (to był październik), potem przed Bożym Narodzeniem i potem przed wyjazdem do PL na Wielkanoc. Ale ja to traktuję tak samo, jak makijaż, po prostu się lepiej czuję. Kolor farby mam zbliżony do naturalnego, więc odrosty nie rzucają się jakoś strasznie, a jak kogoś rozwalam nimi, to jego sprawa. Myję się regularnie, nie chodzę w rozwalonych dresach po ulicy, tylko tak, żeby było i wygodnie i ładnie. Dla mnie nie fair jest takie jechanie po kobiecie w ciąży, która wygląda jak każda inna, tylko dlatego, że jest jakąś gwiazdą. Gwiazdy też robią kupy, sikają, pocą się i robią masę innych rzeczy, co cała reszta. Widocznie ktoś o tym zapomina.
Chyba nie każdemu mija, kiedyś miałam hmm... zawodowy kontakt z dziewczyną, która - przepraszam za brzydkie określenie - przerzygała całą ciążę. TO jest masakra. W każdym razie... nie wiesz, że ładne dziewczyny nie robią kupy ani nie pierdzą? Mogą tylko sikać, ale nie za często

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 11:47   #2442
matyldaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny sory że nie na temat ale wy tu siedzicie to się znacie Wydaje mi się, że na tym wątku widziałam wizażankę, która ma w podpisie adres swojego bloga i miała na nim przepis na zupę pomidorową, która bardzo zachęcająco wyglądała, tak bardzo, że teraz mi się marzy, a nie umiem znaleźć Wie ktoś, która to wizażanka ?? (Dodam tylko, że nie jestem w 100% przekonana czy to na tym wątku ją widziałam )
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:48   #2443
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie każdemu mija, kiedyś miałam hmm... zawodowy kontakt z dziewczyną, która - przepraszam za brzydkie określenie - przerzygała całą ciążę. TO jest masakra. W każdym razie... nie wiesz, że ładne dziewczyny nie robią kupy ani nie pierdzą? Mogą tylko sikać, ale nie za często
Spoko, mi też się zdarza rzygać. Szczególnie po chipsach, albo zbyt dużych porcjach jedzenia, no i do tego dochodzi też papryka . Ostatnio miałam jakieś zaćmienie mózgu, że mi nie wolno tak robić i najadłam się ciastkami... szybko zagrzały u mnie miejsca. No ale to nie o tym temat .

Zapomniałam, że ładne laski nie robią kup i innych takich . No cóż, widać jestem brzydalem . Trudno, lajf is brutal and full of zasadzkas .
Stary 2012-05-09, 11:51   #2444
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapomniałam, że ładne laski nie robią kup i innych takich . No cóż, widać jestem brzydalem . Trudno, lajf is brutal and full of zasadzkas .
Nie jesteś z tym sama

Hahahahaha, ktoś trafił na mojego blogaska wyszukując w googlach "gdzie kupić tomsy w krakowie" - piękna mi reklama BTW, dalej nie mam zielonego pojęcia, jak te buty wyglądają - to są takie okropne, ledwie pozszywane człapaki, prawda? Co jakiś czas je sobie wyszukuję, żeby przypomnieć sobie, które to - nigdy w życiu tego nie zapamiętam
Stary 2012-05-09, 11:53   #2445
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny sory że nie na temat ale wy tu siedzicie to się znacie Wydaje mi się, że na tym wątku widziałam wizażankę, która ma w podpisie adres swojego bloga i miała na nim przepis na zupę pomidorową, która bardzo zachęcająco wyglądała, tak bardzo, że teraz mi się marzy, a nie umiem znaleźć Wie ktoś, która to wizażanka ?? (Dodam tylko, że nie jestem w 100% przekonana czy to na tym wątku ją widziałam )
Chodzi o tę zupę? -> http://chiliiczekolada.jogger.pl/201...ankami-z-feta/
Ja właśnie dziś będę ją robić
Stary 2012-05-09, 11:56   #2446
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jesteś z tym sama

Hahahahaha, ktoś trafił na mojego blogaska wyszukując w googlach "gdzie kupić tomsy w krakowie" - piękna mi reklama BTW, dalej nie mam zielonego pojęcia, jak te buty wyglądają - to są takie okropne, ledwie pozszywane człapaki, prawda? Co jakiś czas je sobie wyszukuję, żeby przypomnieć sobie, które to - nigdy w życiu tego nie zapamiętam
Ja dalej nie ogarniam o co chodzi z tymi butami. W ogóle jakoś wyleczyłam się z manii na buty i torebki. Natomiast dalej można mnie zadowolić kupnem jakiejś błyskotki
Stary 2012-05-09, 11:58   #2447
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Chodzi o tę zupę? -> http://chiliiczekolada.jogger.pl/201...ankami-z-feta/
Ja właśnie dziś będę ją robić
to nie ta ale ta też wygląda zachęcająco i chyba ją zrobię
Dzięki
Stary 2012-05-09, 12:03   #2448
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
No i przypomniałam sobie, że znowu nie odebrałam od kuzynostwa blendera . Po takiej pomidorówce pewnie bym nie miała problemów z żołądkiem.
Stary 2012-05-09, 12:04   #2449
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Łeee, miałam nadzieję, że jednak ta
Ale dobrze, że ta też Ci się spodobała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 12:12   #2450
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No i przypomniałam sobie, że znowu nie odebrałam od kuzynostwa blendera . Po takiej pomidorówce pewnie bym nie miała problemów z żołądkiem.
Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Łeee, miałam nadzieję, że jednak ta
Ale dobrze, że ta też Ci się spodobała
Właśnie sobie uświadomiłam, że ja też nie mam blendera
Stary 2012-05-09, 12:13   #2451
Bezaq
Raczkowanie

Cytat:
Nie jesteś z tym sama

Cytat:
Ja dalej nie ogarniam o co chodzi z tymi butami. W ogóle jakoś wyleczyłam się z manii na buty i torebki. Natomiast dalej można mnie zadowolić kupnem jakiejś błyskotki

Akurat jeśli chodzi o Tomsy, ale te oryginalne oczywiście, to muszę stanąć w obronie tego obuwia, a raczej tej Inicjatywy. Producent za każdą jedną zakupioną parę wysyła drugą w potrzebujące ręce dzieci na całym świecie, które inaczej nie są w stanie ich sobie zapewnić, przez ochronę stóp chroni się ich zdrowie ale i, co brzmi dla nas abstrakcyjnie, umożliwia np. takie rzeczy jak obecność w szkołach, do których bez butów nie byliby wpuszczani (!!!)
Sama ich nie posiadam, ale nie wykluczam zakupu, nawet jeśli będę w nich chodzić tylko po domu
Bezaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:14   #2452
szarri
Wtajemniczenie

Podam Wam mój przepis na pomidorówkę:
wlewamy do garnka dwie puszki z pomidorami w kawałkach
dolewamy szklankę bulionu warzywnego
wsypujemy tak ze dwie-trzy torebki ryżu... albo może cztery
doprawiamy oregano, majerankiem, co kto tam chce, solą, pieprzem
jak się ryż ugotuje, to nalewamy do miseczek i robimy na środku kleksa ze śmietany
wychodzi z tego hmm... pomidorowe risotto, ale ja nie lubię zup, których nie da się zjeść widelcem
Stary 2012-05-09, 12:23   #2453
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Podam Wam mój przepis na pomidorówkę:
wlewamy do garnka dwie puszki z pomidorami w kawałkach
dolewamy szklankę bulionu warzywnego
wsypujemy tak ze dwie-trzy torebki ryżu... albo może cztery
doprawiamy oregano, majerankiem, co kto tam chce, solą, pieprzem
jak się ryż ugotuje, to nalewamy do miseczek i robimy na środku kleksa ze śmietany
wychodzi z tego hmm... pomidorowe risotto, ale ja nie lubię zup, których nie da się zjeść widelcem
O, to identycznie jak mój mąż
Ja zjadam rzadkie, a dla niego zostaje gęste, takie, że łycha staje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 13:59   #2454
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Takie tam z matury matury
Stary 2012-05-09, 14:04   #2455
lipiec
Zadomowienie

No nie mogłam się powstrzymać:
http://kwejk.pl/obrazek/1151656/ania,rubik.html
Co do tomsów, to faktycznie brzydactwa strasznę z nich są, ale podobno szalenie wygodne .

Mój ostatni rozwalacz to moja koleżanka , która chodzi w ortalionowym dresie, po prostu na codzień sobie tak śmiga, ubiera do tego adidaski i bokserkę (+ standardowo już wystający z każdej strony stanik) mniam mniam.

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:13   #2456
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
No nie mogłam się powstrzymać:
http://kwejk.pl/obrazek/1151656/ania,rubik.html
Co do tomsów, to faktycznie brzydactwa strasznę z nich są, ale podobno szalenie wygodne .

Mój ostatni rozwalacz to moja koleżanka , która chodzi w ortalionowym dresie, po prostu na codzień sobie tak śmiga, ubiera do tego adidaski i bokserkę (+ standardowo już wystający z każdej strony stanik) mniam mniam.
Nie znoszę ortalionowych dresów. W ogóle rozwala mnie moda na łączenie spodni dresowych z butami na obcasie . Aczkolwiek, jakbym kiedyś znalazła jakiś fajny żakiecik z bawełny "dresowej", to bym wzięła, bo wydają mi się takie na luzie, że można do wielu rzeczy dopasować.
Stary 2012-05-09, 14:24   #2457
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie Grycanki są mega odpychające i zawsze jak na nie patrzę, mam ochotę powiedzieć "nie" wszelkim słodkościom. Robią straszną antyreklamę całkiem dobrym lodom.

Z drugiej strony wkurza mnie moda na odchudzanie gdzie popadnie. Ostatnio jej ofiarą padła Miley Cirus (chyba dobrze napisałam jej nazwisko ). Taka ładna dziewuszka była, a teraz wygląda, jak idź stąd i nie wracaj. Nie rozumiem, dlaczego ludzie nie mogą wybrać czegoś po środku, czyli odpowiednia dieta, ćwiczenia i przede wszystkim zachowanie proporcji. A nie, że potem idzie kobitka o wielgachnej głowie i chudym ciałku, niczym Czerwona Królowa z "Alicji...".

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28938/mpi03_0507_CIG_171.jpeg nie ma to jak umiejętne dobranie kiecki
Cyrus
Dlaczego kobiety przebierają się, a nie ubierają na te wszystkie gale?
Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
nie wiem, czy już to tu było, ale nie mogę sobie odmówić stara baba ze mnie a disney channel rozśmiesza mnie do łez

Lubię ich

Załącznik: Co autor mial na myśli łącząc sukienkę z adidasami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg river-island-kolekcja-wiosna-2012_53337_5.jpg (30,9 KB, 148 załadowań)
Stary 2012-05-09, 14:27   #2458
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Cyrus

Lubię ich

O dzięki .

Adidasy do sukienki, to pewnie wg autora, jego wyraz oderwania od głównych trendów modowych i wszechobecny bunt przeciw zniewoleniu przez dyktaturę projektantów mody .
Stary 2012-05-09, 17:48   #2459
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Cyrus

Lubię ich

wydaje mi się, że to są popularne teraz w świecie mody sneakersy na koturnie tyle, że schowanym w środku

to pierwowzór http://www.isabel-marant-fr.com/isab...rine-p-11.html
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:00   #2460
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że to są popularne teraz w świecie mody sneakersy na koturnie tyle, że schowanym w środku

to pierwowzór http://www.isabel-marant-fr.com/isab...rine-p-11.html
chyba tak i że niby taka "sporty" sukienka
Odkąd powstał wątek na plotkowym, ten trochę ucichł czy to tylko moje wrażenie? :P
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości