Rossmann - cz. XIII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 13:04   #2191
201607231719
Konto usunięte

Dot.: Rossmann - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Prezes Kuli Ziemskiej Pokaż wiadomość
A czego potrzebujesz? Może będę wieczorem w R., ale to jeszcze nic pewnego.

Który podkład z tych 40% rabatów jest jaśniejszy od nr 51 HM? Najlepiej, gdyby to była znacząca różnica Dodatkowo poproszę też o kilka słów od użytkowniczki Wciąż waham się: podkład czy BB krem
Nie znam takiego... Lirene beżowy jest bardzo bardzo jasny. Albo ten nowy lirene jasny. ale nie wiem.
BB Cream to raczej nie w drogeriach, przejrzałam ten Garniera, bardzo chemiczny skład
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:06   #2192
Katharinka9876
Raczkowanie

dziewczyny, czy tusz Max Factor masterpiece Max będzie od jutro w promocji po 39,90 ?? w gazetce tusze z macfactora w promocji, ale nie mam pojęcia czy ten jest??
w ogóle chwalicie go??
Stary 2012-05-09, 13:18   #2193
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
pamiętaj, żeby i tak i tak najpierw zabić drożdże, a dopiero później dodać banana . Nie są to moje ulubione owoce, więc jakoś jeszcze tego wariantu nie testowałam . Co do innych efektów- stosuję oleje i odżywki (obowiązkowo), więc same z siebie błyszczą, ale zauważyłam nowe baby hair

drożdże generalnie kupujemy z lodówki, więc lepiej nie trzymać ich w temp pokojowej. Prosto z lodówki biorę 1/3 lub 1/4 kostki i zalewam
szkoda. bo jakbym przechowywała 5 op. drożdży w lodówce to domownicy pomyśleliby, że na głowę upadłam z tą drożdżową kuracją ciekawe czy drożdże w tabletkach dają choć część efektów jak te naturalne. bo tabsy biorę

i już się nie mogę doczekać piątku, bo listę zakupów na 70 zł zrobiłam
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:01   #2194
ParoleParole
Zakorzenienie

Kusi mnie nowy zapach C-Thru Musze jutro iść obwąchać
Stary 2012-05-09, 17:11   #2195
hey_stella
Wtajemniczenie

Cytat:
A czego potrzebujesz? Może będę wieczorem w R., ale to jeszcze nic pewnego.

Który podkład z tych 40% rabatów jest jaśniejszy od nr 51 HM? Najlepiej, gdyby to była znacząca różnica Dodatkowo poproszę też o kilka słów od użytkowniczki Wciąż waham się: podkład czy BB krem
Maybelline Affinitone w numerku 02, jest jaśniejszy. Ogólnie podkład jest strasznie rzadki, krycie małe w kierunku średniego, trochę podkreśla suche skórki, u mnie nie ciemnieje. Zależy czego wymagasz od podkładu. Obstawiam, że BB krem byłby jednak lepszy.
hey_stella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:31   #2196
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Nie znam takiego... Lirene beżowy jest bardzo bardzo jasny. Albo ten nowy lirene jasny. ale nie wiem.
BB Cream to raczej nie w drogeriach, przejrzałam ten Garniera, bardzo chemiczny skład

Chciałam zamówić na eBayu. W drogeriach chyba nie znajdę nic odpowiednio jasnego. Myślałam, ze ten HM 51 będzie dobry, a tu suprajs

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
A mnie Beyonce Heat Rush Ale muszę ją jeszcze dokładnie obwąchać

Cytat:
Napisane przez hey_stella Pokaż wiadomość
Maybelline Affinitone w numerku 02, jest jaśniejszy. Ogólnie podkład jest strasznie rzadki, krycie małe w kierunku średniego, trochę podkreśla suche skórki, u mnie nie ciemnieje. Zależy czego wymagasz od podkładu. Obstawiam, że BB krem byłby jednak lepszy.
Z Affinitona byłam bardzo nie zadowolona. I oczywiście był za ciemny Wylądował w koszu.

Wymagam, żeby był odpowiednio jasny (mam porcelanową cerę-chyba). Nie lubię ciężkich, mocno kryjących podkładów. Wystarczy, ze wyrówna koloryt cery i zakryje ewentualne zaczerwienienia itp. Aaa i jeszcze mógłby pozostawiać matową cerę chociaż przez kilka godzin.

Skuszę się na jakiś BB krem. Tylko mam dwa na oku nie wiem, który wybrać na pierwszy ogień...
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:45   #2197
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wszystkie kody są takie same, jedynie loreal ma inny i ważny jest od 21 maja.
Dzisiaj ostatni dzień na zakup podkładów ze zniżką więc się spieszcie
Hehe ja zrobiłam sobie prawdziwe zapasy. W zeszłym tygodniu kupiłam Rimmel i Bourjois, a dziw dodatkowo dokupilam Manhattan.
Oprócz tego do mojego koszyka trafił krem brązujacy Alterry oraz odzywka wzmaciajaca paznokcie twarde jak diament Eveline. Ech, ta siła perswazji wirażanek.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
pamiętaj, żeby i tak i tak najpierw zabić drożdże, a dopiero później dodać banana . Nie są to moje ulubione owoce, więc jakoś jeszcze tego wariantu nie testowałam . Co do innych efektów- stosuję oleje i odżywki (obowiązkowo), więc same z siebie błyszczą, ale zauważyłam nowe baby hair

drożdże generalnie kupujemy z lodówki, więc lepiej nie trzymać ich w temp pokojowej. Prosto z lodówki biorę 1/3 lub 1/4 kostki i zalewam
Zalewam gorącą wodą, przykrywam spodkiem i po kilku minutach mieszał z galaretka. Również stosuję oleje, maski, odżywki, mgielki, wcierki, masecski własnej roboty... Taką terapie stosuję już miesiąc, ale na razie spektakularnych efektów nie dostrzegam. Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu, bo baardzo dbam o swoje włosy. Od miesiąca nawet nie stosuję suszarni.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula_Fryta Pokaż wiadomość
Z racji iż dzisiaj ostatni dzień kodów, muszę wybrać się na łowy
Póki co mam Rimmel'a, twarz dzięki OCM zaczeła nabierać jednolitego koloru, wypryski zgineły a pory mi się oczyściły, dzięki czemu rimmel bardzo mi przypasował. Jedyne co to nos mi się świeci więc trochę przypudrowywać muszę ale to mały pikuś
Mam ochotę na HM... manhattan też ciągnie....

Przez to, że ciągle Was podczytuję... mam manię na rossmanna i mogłabym co chwila latać i na coś polować
co to jest OCM?
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:52   #2198
hey_stella
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam zamówić na eBayu. W drogeriach chyba nie znajdę nic odpowiednio jasnego. Myślałam, ze ten HM 51 będzie dobry, a tu suprajs

A mnie Beyonce Heat Rush Ale muszę ją jeszcze dokładnie obwąchać

Z Affinitona byłam bardzo nie zadowolona. I oczywiście był za ciemny Wylądował w koszu.

Wymagam, żeby był odpowiednio jasny (mam porcelanową cerę-chyba). Nie lubię ciężkich, mocno kryjących podkładów. Wystarczy, ze wyrówna koloryt cery i zakryje ewentualne zaczerwienienia itp. Aaa i jeszcze mógłby pozostawiać matową cerę chociaż przez kilka godzin.

Skuszę się na jakiś BB krem. Tylko mam dwa na oku nie wiem, który wybrać na pierwszy ogień...
To rzeczywiście zainwestuj w BB krem jak z Affinitone ci nie podpasował, bo on jest najjaśniejszy. Ja ostatnio nabyłam kilka próbek BB kremów i będę testować, bo wiem, że na jesień już wszystko będzie dla mnie za ciemne.
hey_stella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:02   #2199
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Który jest nowy? Dasz linka do KWC?
Stary 2012-05-09, 18:14   #2200
sosha
BAN stały

Cześć! Należę do grupy "Razem schudniemy 20kg!", za mną już 11,5kg wspieramy się tam baardzo, ale dzisiaj potrzebuję waszego wsparcia! bardzo, bardzo was proszę o pomoc w zgarnięciu fajnych butów do ćwiczeń - jedyne co musicie zrobić to kliknąć na reklamy reebok'a w moim podpisie! Serdecznie wam dziękuję!!!
sosha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:16   #2201
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
Cześć! Należę do grupy "Razem schudniemy 20kg!", za mną już 11,5kg wspieramy się tam baardzo, ale dzisiaj potrzebuję waszego wsparcia! bardzo, bardzo was proszę o pomoc w zgarnięciu fajnych butów do ćwiczeń - jedyne co musicie zrobić to kliknąć na reklamy reebok'a w moim podpisie! Serdecznie wam dziękuję!!!
Mogłabyś w końcu przestać spamować wszystkie wątki po kolei
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:41   #2202
nothing_matter
Zadomowienie

znajdę w R. to serum z Eveline https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-1.html&next=1 szukałam na KWC odżywek do paznokci, żeby porównać, a trafiłam na odżywkę do rzęs i ją chcę tylko teraz pytanie, gdzie ja to dostanę
Stary 2012-05-09, 18:42   #2203
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
znajdę w R. to serum z Eveline https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-1.html&next=1 szukałam na KWC odżywek do paznokci, żeby porównać, a trafiłam na odżywkę do rzęs i ją chcę tylko teraz pytanie, gdzie ja to dostanę
Ja kupiłam w Jasmin, w Rossmanie chyba nie ma.
Stary 2012-05-09, 18:46   #2204
alamirka
Moderator

Cytat:
Natura albo Laboo. Świetna jest, jako baza do tuszu tworzy extra efekt, uwielbiam
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:51   #2205
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w Jasmin, w Rossmanie chyba nie ma.
tyle sklepów, a koło mnie żadnego

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Natura albo Laboo. Świetna jest, jako baza do tuszu tworzy extra efekt, uwielbiam
właśnie widziałam zdjęcia rzęs pomalowanych tuszem na to serum i MEGA
a w Naturze byłam tydzień temu i następy raz chyba znowu za parę miesięcy

ale poszukam jeszcze w drogerii z sieci Drogerie Polskie. tam jest sporo produktów 'nierossmannowych' np. Joanna, czy właśnie Eveline to może znajdę. oby, bo zachoruję
Stary 2012-05-09, 19:05   #2206
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
tyle sklepów, a koło mnie żadnego

właśnie widziałam zdjęcia rzęs pomalowanych tuszem na to serum i MEGA
a w Naturze byłam tydzień temu i następy raz chyba znowu za parę miesięcy

ale poszukam jeszcze w drogerii z sieci Drogerie Polskie. tam jest sporo produktów 'nierossmannowych' np. Joanna, czy właśnie Eveline to może znajdę. oby, bo zachoruję
Właśnie mi przypomniałaś, że mam to serum. Tylko ja dość leniwa jestem i nie chce mi się malować nim przed tuszem. Toż to dodatkowa czynność do wykonania rano.
Stary 2012-05-09, 19:21   #2207
_cup of tea_
Zakorzenienie

a ja za Waszą sprawą kupiłam dziś krem Isana Urea na dzień, jest bardzo lekki, szybko się wchłania i praktycznie nie pachnie. Po 1 razie bardzo przyjemny zobaczę jak dalej się będzie spisywał.
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:27   #2208
ksantypa7
Rozeznanie

Byłam dzisiaj w 3 Rossach, w żadnym nie było tego ziołowego elixiru do włosów.

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:34   #2209
confused women
Zakorzenienie

A ja w piątek idę do R., jak zwykle po wypłacie. Mam już listę zakupów i pewnie ze 150zł zostawię.. Dobrze, że jeszcze mi się nie kończy podkład, bo chyba bym zbankrutowała..
Stary 2012-05-09, 19:42   #2210
monia42210
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tez nie ma żadnegej z podanych drogerii skoro polecacie to gdy tylko będę w naturze to kupię to serum

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:45   #2211
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Wydaje mi się, że widziałam ją w Super-Pharmie. Ale nie dam sobie ręki uciąć

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:49   #2212
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Który jest nowy? Dasz linka do KWC?
Nie ma na KWC Albo ja nie umiem znaleźć
Ten : http://c-style.pl/c-thru_blooming_nowy/
Stary 2012-05-09, 19:55   #2213
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Dziękuję, obadam.
Stary 2012-05-09, 20:02   #2214
anielska diablica
Rozeznanie

Dziewczyny poratujcie mnie swoją wiedzą, bo pod wpływem przeczytaniu kilku notek na blogach wyprałam pędzel ( flat topa z EDM) w oliwce Hipp ( 3 krople dosłownie) i żelu BD, a zawsze prałam w samym żelu BD i się dopierał, a teraz chciałam go porządnie wyprać i nie sprała mi się oliwka i pędzel tłuści mi twarz. Prałam go już 3 razy i w żelu BD i w szamponie z SLS, posunęłam isę nawet go szamponu przeciwłupieżowego z SLS ( zakładając, że jest mocniejszy niż zwykłe) a włosie dalej tłuste. Macie jakieś pomysły jak to odtłuścić ?
anielska diablica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:29   #2215
yoanna1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Hehe ja zrobiłam sobie prawdziwe zapasy. W zeszłym tygodniu kupiłam Rimmel i Bourjois, a dziw dodatkowo dokupilam Manhattan.
Oprócz tego do mojego koszyka trafił krem brązujacy Alterry oraz odzywka wzmaciajaca paznokcie twarde jak diament Eveline. Ech, ta siła perswazji wirażanek.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Zalewam gorącą wodą, przykrywam spodkiem i po kilku minutach mieszał z galaretka. Również stosuję oleje, maski, odżywki, mgielki, wcierki, masecski własnej roboty... Taką terapie stosuję już miesiąc, ale na razie spektakularnych efektów nie dostrzegam. Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu, bo baardzo dbam o swoje włosy. Od miesiąca nawet nie stosuję suszarni.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

co to jest OCM?
przepraszam, że się wtrącę... Ty to chyba musisz mieć tone kosmetyków w domu hehe
widzę, że często coś kupujesz
czy rzeczywiście aż tyle potrzebujemy kosmetyków....??:rolleyes :
kiedyś kobity miały tylko szare mydło i wyglądały ich cery i włosy o niebo lepiej niż nasze ówczesne
ja nie lubie mieć za duzo, ostatnio nawet myśle o takim mydle wszechstronnym...
od testowania podkładów, kremów moja cera sie pogorszyła....
to chyba jakieś błedne koło
yoanna1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:29   #2216
PPP90
Zakorzenienie

ciekawa jestem nowego zapachu C-thru jutro powącham. Jak myślicie warto brać ten zestaw co będzie juto za 18,99? dezodorant zapachowy i dezodorant w naturalnym sprayu. Czy ten drugi długo sie trzyma?

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:32   #2217
koniczynka15
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myosottis Pokaż wiadomość
co to jest OCM?
Oil Cleasing Method, metoda oczyszczania twarzy olejami

Cytat:
jeżeli nie zależy ci na zakupie stacjonarnym to jest tutaj: http://paatal.pl/pl/makijaz/tusze_do...w1_-_10ml.html

ja bardzo lubię ten sklep - warto przejrzeć ich ofertę bo jest naprawdę interesująca

koniczynka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:32   #2218
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez yoanna1983 Pokaż wiadomość
przepraszam, że się wtrącę... Ty to chyba musisz mieć tone kosmetyków w domu hehe
kiedyś kobity miały tylko szare mydło i wyglądały ich cery i włosy o niebo lepiej niż nasze ówczesne
Twój wybór. My Rossmaniaczki, jak sama nazwa wskazuje lubimy mieć dużo rossmanowskich (i nie tylko) kosmetyków.
Stary 2012-05-09, 20:36   #2219
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam zapach Pearl Garden.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...arden-edt.html

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w 3 Rossach, w żadnym nie było tego ziołowego elixiru do włosów.
Dziś poszłam do drugiego Rossmanna w mojej okolicy i tam również znalazłam eliksir. Tym razem stał obok balsamów do włosów z tej samej firmy (Green Pharmacy).

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez yoanna1983 Pokaż wiadomość
Taka, jestem chora na punkcie kosmetyków. Oficjalnie przyznam się do zakupoholizmu. Nie wiem, czy to wszystko jest mi potrzebne, ale zakupy sprawiają mi mnóstwo frajdy. Wiem, że często gęsto przeginam, ale to mój fetysz od pewnego czasu. Wszystko zaczęło się od czasu otwarcia pierwszego Rossmanna w mojej okolicy (blisko rok temu).

Cytat:
Twój wybór. My Rossmaniaczki, jak sama nazwa wskazuje lubimy mieć dużo rossmanowskich (i nie tylko) kosmetyków.
Siostro, exactly.

Cytat:
Napisane przez koniczynka15 Pokaż wiadomość
Oil Cleasing Method, metoda oczyszczania twarzy olejami
Znasz może jakąś stronkę do mini instrukcji dotyczącej tego zabiegu?

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-05-09 o 20:39
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:43   #2220
lemka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hey_stella Pokaż wiadomość
To rzeczywiście zainwestuj w BB krem jak z Affinitone ci nie podpasował, bo on jest najjaśniejszy. Ja ostatnio nabyłam kilka próbek BB kremów i będę testować, bo wiem, że na jesień już wszystko będzie dla mnie za ciemne.
A pamiętasz nazwę tego 02? Czy to nie jest Light Sandbeige? Myślałam, że to jest najjaśniejszy kolor Affinitone, a on jest ciemniejszy niż 51 z HM, który jest dla mnie idealny, szkoda że tak cięęężko osiągalny w innych podkładach drogeryjnych.

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości