Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 14:50   #4651
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Dziękuję Wam za odpowiedzi.
Domyślam się, że ile Mam, tyle odpowiedzi, pytam tak orientacyjnie, bo jak wiecie, to forum jest dla mnie kopalnią informacji.
Agatko, pamiętam, u Ciebie to jednak zwiastowało spokojne dziecko.
Jak (właściwie: Jeśli) ja będę w następnej ciąży , to Wy już będziecie miały roczne albo i starsze dzieci, a jak odważę się wówczas dołączyć do jakiegoś forum, to dziewczyny na pewno nie będą aż tak dobrze zorientowane i doświadczone, jak Wy. Dlatego przyszło mi do głowy, żeby Was spytać.

No, to ja zmykam, trzymam kciuki za Agatę i ewentualne kolejne maluszki zdecydowane zobaczyć się z Mamusiami!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:00   #4652
_millena
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
millena: obie rzeczy w ikea: dywanik 55 zł (po przecenie) a przybornik całe 14 zł :P
przybornik zidentyfikowałam nie mialam pewności co do dywanika , a w ktore ikei kupowałaś ? przyznam, że mi się podoba.
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
A leżenie plackiem tyle czasu to musi być hardcore, to jest coś, czego się bałam przez całą ciążę. Gratuluję Ci wytrwałości

O, a powiedz mi proszę przy okazji, jeśli wiesz, bo ja mam sprzeczne informacje z naszego kochanego ZUSu - czy na macierzyńskim możemy wystawiać faktury?
na razie nie pytałam w Zusie, ale czytałam w NECIE że można wystawiać na macierzyńskim. Chociaż kilka dni temu koleżanka z własną firmą będąca na urlopie powiedziała, że nawet nie rozlicza sobie kosztów... no to dla mnie to już jest mega durne. ja jestem na L4 i rozliczam stałe koszty, przecież firma dalej działa... nie zawiesiłam jej.
Nie mam niestety księgowej, wszystko prowadzę sobie sama i taka jestem trochę niedoinformowana. Ale jak urodzę to się wszystkiego dowiem

co do wytrwałości - to nie ma co gratulować jak mus to mus, innego wyjscia nie mialam.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja już tutaj kiedyś pisałam, że te wszystkie argumenty za i przeciw posiadania tak wcześnie drugiego dziecka, to sprawa indywidualna. Ja pewnie też bym się zastanawiała, ale mam nóż na gardle. Chcemy mieć drugie dziecko, a w drugim miesiącu ciąży dostałam jasny komunikat od mojej ginki, że albo zdecydujemy się od razu na drugie dziecko, albo nie będzie go najprawdopodobniej w ogóle.
Zresztą, nie znam osoby, która nie byłaby zadowolona z szybkiej decyzji o drugim dziecku
Mama, im dziecko jest starsze, tym bardziej się rozleniwia (przyzwyczaja do lepszego) i również ciężko jest się zdecydować na następne dziecko. Przynajmniej takie wnioski wyciągam z obserwacji moich znajomych

Fajnie, że z Ando lepiej

Znowu mi brzuch twardnieje
jasne ja tylko pisałam : podziwiam, ale sama - nie dziękuje punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia.
Pisałaś też o jakieś operacji ... po porodzie.. to coś poważnego ? I dlaczego , jeśli moge spytać oczywiście, ginka postawiła wam takie ultimatum?

Kurcze, kobieta z allegro od łóżeczka odpisała że dzisiaj łóżeczko będzie już u mnie .. no i czekam i czekam i czekam .. i nadal go nie widzę.. dzien sie co prawda nie skończył, ale za to moja cierpliwość powolutku dobiega ku końcowi

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A widzisz, ja nie wyobrażam sobie po 4 latach znowu wracać do pieluch choć 9 miesięcy temu moje dziecko było grzeczne i kochane, teraz przechodząc jego bunt dwulatka mam naprawdę wszystkiego dość na szczęście Tż nie wyjeżdża teraz w delegacje i dużo mi pomaga. Liczę na to że nie będzie tak źle
racja istnieje niebezpieczeństwo, że tak się przyzwyczaisz do wygody, że nie będzie Ci się już chciało. Czyli znów dochodzimy do konsensusu : jednak i druga opcja ma moim zdaniem tyle samo plusów co i minusów i w zasadzie zalezy tylko i wyłacznie od tego jakie kto ma warunki i podejscie do sprawy
Mnie ciąża wykończyła psychicznie. Kompletnie nie potrafiłam się odnaleźć. Mysle ze nie dałabym rady spłodzić za chwile drugie dziecko , i z jednego kieratu w drugi bez odrobiny oddechu.

kurcze.. kompletnie nie mam ostatnio apetytu.. jem na siłe.. też tak macie ???

agata z ciebie to jednak aparatka niezła... !!!! trzymamy jeszcze myśli o stolarzu ... może niech wpadnie na porodówkę

Cytat:
A propo swędzącej pipki, to na ostatniej wizycie ginka kazała mi brać zapobiegawczo globulki MACMIROR Miałam brać dwa razy w tygodniu. Wzięłam tylko jedną, teraz w poniedziałek Człowiek sobie sam utrudnia życie

Szyjka mnie nadal napiera tak, jakby Hania miała zaraz wyjść. Normalnie mam wrażenie, że tam mam dziurę taką, że mógłby czołg wjechać

Miałyście takie uczucie kiedyś????
ja brałam ten lek (między innymi - to takie wielgachne globulki prawda?) jak mnie dopadło. przez 6 dni codziennie.
nie mialam nigdy chyba takiego uczucia jak opisujesz. chociaz ostatnio mam wrażenie ze moja wagina zrobila sie jakaś taka... wypukła... ??? sama nie wiem, obniżyła się

a moje dziecko chyba wariuje ... normalnie nie wiem jak on to robi, ale z jednej strony ma wypiętą pupę i z drugiej.. też coś jakby .. pupa ..
dwie pupy ???? o to go nie podejrzewałam... i nie mam pojęcia jak on to zrobił, ale po prostu jest cudak i już.
generalnie chyba zrobię zdjęcię haha bo brzuch mi się zrobił płaski a szerooooooki, normalnie jak banan jakiś.... czad... pierwszy raz widzę coś takiego

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość.

Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie?
Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju.

Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE]
wydaje mi sie, ze to zalezy i od ciazy i od dziecka. ale powiem ci jak bylo u mnie. na poczatku ciazy synek ruszał się jak zdjadłam cos słodkiego i przeważnie przed pojsciem spać. Te ruchy przed pojsciem spać były zawsze mega intensywne i takie.. szaleńcze. Byl taki moment , może kolo 25-29 tc , że ruszał sie bardzo czesto , np rano, po jakichś 10 minutach od pobudki, potem powiedzmy kolo 11 , potem jakos po poludniu i juz calkiem wieczorem. To byly dosc mocne kopniaki, wyczuwalne i zauważalne. Mialam też kilka dni (chyba 3) przed swietami, kiedy to byl mega spokojny i zaczelam sie martwić , ale leżenie na lewym boku powodowało, że dziecko zaczynalo sie ruszać, wiec jakos mnie to uspokoilo. Dalam mu jeszcze czas , to bylo w swieta, ale jak poszlismy do kosciola to sie tak rozruszal, ze stwierdzilam ze musi byc wszystko w porządku i potem faktycznie nabrał wigoru już. Teraz to on sie bardziej rozpycha, ale też nie liczę ruchów. Po prostu jestem czujna. Jak w zegarku zaczyna harce o 21.45... i tak do 23. I czasem to nawet tak mocno , że aż boli. czesto czuje kopniaki i uderzenia po jelitach, pęcherzu, czasemw pycha nogi w żebra, ale chyba mu jeszcze nigdy ( odpukac) nie utknela w zeberkach łapka, bo to ponoć bardzo boli , a ja sobie nie przypominam takiego mega bólu.
No i chyba tyle mogę sie wypowiedzieć na ten temat.
Mysle ze w obecnej sytuacji zaniepokoiłby mnie fakt, że nie rusza się właśnie w okolicach 22, bo zazwyczaj wówczas jest mega aktywny.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:12   #4653
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
jasne ja tylko pisałam : podziwiam, ale sama - nie dziękuje punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia.
Pisałaś też o jakieś operacji ... po porodzie.. to coś poważnego ? I dlaczego , jeśli moge spytać oczywiście, ginka postawiła wam takie ultimatum?

ja brałam ten lek (między innymi - to takie wielgachne globulki prawda?) jak mnie dopadło. przez 6 dni codziennie.
nie mialam nigdy chyba takiego uczucia jak opisujesz. chociaz ostatnio mam wrażenie ze moja wagina zrobila sie jakaś taka... wypukła... ??? sama nie wiem, obniżyła się
Muszę iść na operację wycięcia guzów z pochwy. Jestem chora na endometriozę Jest to choroba połączona m.in. z bezpłodnością. Poza tym będę już, prawdopodobnie, do końca życia na tabletkach. Istnieje też ryzyko, że endo się rozniesie np. na jajniki i dupa zbita. Ta choroba generalnie wiąże się z wieloma niedogodnościami. Tak, czy siak, ginka proponuje drugie dziecko od razu. A my, że chcemy drugie dziecko, to się na to decydujemy. I tak nie wiadomo, czy się uda

Tak, to są takie duże, pomarańczowe globulki. Nie cierpię tam sobie coś wkładać
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:14   #4654
nasteczka83
Raczkowanie

[QUOTE=_millena;34000979]przybornik zidentyfikowałam nie mialam pewności co do dywanika , a w ktore ikei kupowałaś ? przyznam, że mi się podoba.

/QUOTE]
W jankach - warszawa.
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:24   #4655
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Następna relacja na bieżąco od agaty:

Leze pod kroplowka, cholera wie ile to potrwa... Wody nie leca, skurcze slabiutkie. Jeszcze troche i bede mogla wstac i pochodzic
Cytat:
Cd...

Mysle ze do jutra mnie nie beda trzymac jakies skurcze zaczynaja sie pisac wiec wszystko idzie ku dobremu Opieka w szpitalu jest rewelacyjna o ile na patologii bylo az czarno od kobiet, tak na porodowce pustki Stolarz ma byc za 1,5 godziny chlopa do niego wysle no chyba ze jakos szybko akcja sie rozkreci...
Najwyraźniej jej się tam nudzi

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Jeżeli ja się dobrze orientuję to żeby dotać taką kasę trzeba być dodatkowo ubezpieczonym,np grupowe w pracy albo indywidualne ubezpieczenie.
Jeśli nie proszę mnie poprawić
No raczej tylko dodatkowe ubezpieczenie, o ile masz urodzenie dziecka zapisane w warunkach
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:34   #4656
Gaabbi
Wtajemniczenie

agata męża wysłała do stolarza, a Ona skacze na piłce. Rozwarcie ma na 1 palec. I właśnie się dowiedziała, że to co dostała, to nie oksytocyna, tylko glukoza
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:35   #4657
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Dziewczyny, ile macie pieluch tetrowych?
Ile macie pieluch flanelowych?
Jakie pampersy kupujecie na początek?
tetra - 15 szt.
flanela - 5 szt.
pampersy 2 paczki 2-5 kg
baby dream 1 paczka 3-6 kg
Cytat:
Dziewczyny wczoraj dostaliśmy fotel bujany i uwaga mamy wszystko Pokoik Zosi gotowy do przyjęcia lokatorki Nieskromnie powiem, że na tak małą powierzchnię (to też nasza sypialnia) wyszło lepiej niż myśleliśmy i oczekiwaliśmy Jestem mega szczęśliwa
Sliczny pokoj, my w nastepnym tyg. rostawiamy łóżeczko

Cytat:
sms od agaty:

Ale jaja! No i bede rodzic! Trzymajcie kciuki

To trzymamy!!!
Powodzenia.

My dzisiaj zrobilismy kolejne zakupy i juz prawie wszystko mamy. A jutro wizyta u gina

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-05-09 o 15:40
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:37   #4658
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Najwyraźniej jej się tam nudzi :hahaha
a ze mnie się śmiałyście, że uzależniona od forum jestem bo bieżąco Was z porodówki informowałam
Stary 2012-05-09, 15:48   #4659
begie13
Zadomowienie

Cytat:
agata męża wysłała do stolarza, a Ona skacze na piłce. Rozwarcie ma na 1 palec. I właśnie się dowiedziała, że to co dostała, to nie oksytocyna, tylko glukoza
o kurde dobre

ja jeszcze odnośnie czopa: czy czop śluzowy zawsze musi być podbarwiony krwią, różowawy lub przezroczysty?
czy może być taki lekko żółtawy glutowaty i odchodzić małymi kawałkami?
tak w ogóle czy cały ten czop - to dużo go jest? ktoś wie?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:50   #4660
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a mnie dopadła rwa i chodzę jakby mnie ktoś kopnął w d...
witaj w klubie, mnie najpierw łapała tak w 4 miesiącu, potem był spokój a gdzieś od tygodnia od nowa. Dzisiaj z auta nie mogłam wysiąść.

Jeśli chodzi o ruchy to z moim nie ma problemu. Nigdy, przez całą ciążę nie było momentu, że zastanawiałam się czy wszystko z nim ok. Moje dziecko nie śpi w ogóle, o każdej porze nocy i dnia jest na posterunku, jak chwilę się nie ruszy to wystarczy położyć rękę na brzuchu i zaczyna ją wypychać.
Cyborg po teściowej.

położna, która będzie przy porodzie właśnie do mnie jedzie to wypytam co i jak.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:51   #4661
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
malutka sliczna

Cytat:
Dziewczyny wczoraj dostaliśmy fotel bujany i uwaga mamy wszystko Pokoik Zosi gotowy do przyjęcia lokatorki Nieskromnie powiem, że na tak małą powierzchnię (to też nasza sypialnia) wyszło lepiej niż myśleliśmy i oczekiwaliśmy Jestem mega szczęśliwa
Rewelacja!!! A co Ty nie bedziesz pamietac jak corcia ma na imie ze dalas drewniane literki? ( nie no zartuje my tez dalismy imie malego nad lozeczkiem ale slyszalam ostatnio taki komenatrz wlasnie ze po co ludzie to daja , chyba w razie gdyby zapomnieli imienia dziecka )

Cytat:
sms od agaty:

Ale jaja! No i bede rodzic! Trzymajcie kciuki

To trzymamy!!!
Powodzenia!!!!!

Witajcie

Wrzucam link ze zdjeciami z sesji - Chetne do ogladania sredecznie zapraszam

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3631904829819.1530 65.1040088965&type=3&l=2e 0e5c6528

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 15:52   #4662
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Nasteczka - śliczny pokoik!!!
_Agata - mocno trzymam za Ciebie kciuki!
Dziewczyny kochane - 35 lat, to jeszcze nie kaplica ja zaraz kończę 36 i jeszcze żyję natomiast z własnego doświadczenia przemyślcie dobrze sprawę posiadania drugiego dziecka zaraz po pierwszym - naprawdę bunt dwulatka potrafi być meganasilony i długi - nie trwa kilku tygodni (oczywiście zależy od dziecka), zaczyna się często u młodszego malucha i potrafi trwać nawet dłużej, niż do 3 roku życia, jak takiego malucha trzeba chociażby cały czas podnosić, przenosić, wkładać do wanny itp. Jak dla mnie to absolutnie nie są warunki na ciążę... taki maluch nie zrozumie, że musicie przewinąć młodsze, jak on się chce bawić. Jak mu wytłumaczyć, zę np. mama musi leżeć kilka miesięcy jak są jakieś kłopoty z szyjką... Moim zdaniem to naprawdę bardzo duży stres dla małego dziecka. Pewnie, to też zależy od dziecka - przy moim byłoby to po prostu niemożliwe. Mój Michał akurat ma prawie 4,5 roku - już przed ciążą wiedział, że jest ciężki i od noszenia jest tata, do wanny wejdzie ze swojego krzesełka, trzeba go tylko trzymać za rączkę, jesteśmy po buncie dwulatka, który u nas trwał długo - dziecko dużo rozumie, samo chce pomagać, jednocześnie ma troszkę swojego własnego świata już, bo roczne czy dwuletnie to niestety nie - całym jego światem jest mama i tata, a tu nagle spora część tego świata jest mu po prostu zabrana jak gdzieś poślecie dziecko, będzie chorować i wszystko Wam poprzynosi - ciąża to nie jest czas na chorowanie, a te dziecięce wirusy są paskudne. Mój Michał po tygodniu w zeszłym roku był zdrowy, a ja skończyłam z zapaleniem zatok, mąż z zapaleniem lewego płuca - w życiu żeśmy tyle nie chorowali... a mały po tygodniowym katarku świeżutki i radosny... dwulatki naprawdę nie przesypiają często całych nocy, mając dwójkę dzieci i nie mieć nawet możliwości drzemki w ciągu dnia, bo jedno śpi, a położyć się nie możecie, bo starsze chce się bawić... można się wykończyć... ja myślę, że to zależy dużo od dziecka i wszystko wyjdzie w praniu. Nie ma co się nastawiać, że różnica będzie wynosiła dwa, trzy czy cztery lata - same zobaczycie, ile dla Was będzie najlepiej i to nieprawda, że potem się nie chce!!! ja tęskniłam za maluszkiem i mój mąż też zresztą od początku chcieliśmy mieć dwójkę dzieci i myślę, że jest fajnie, bo w tej chwili cała nasza trójka, razem z synkiem jest świadoma i cieszy się, że będzie drugi mały bąbel dla mnie macierzyństwo jest cudowne i nie czuję się, jakby mi życie uciekało - wręcz przeciwnie - cieszę się kazdą chwilą - więc nie mam poczucia, że tzw. "pieluchy" to dopust Boży - przeciwnie, bardzo się cieszę

Libretka - trzymam kciuki!!!!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-09 o 16:21
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:54   #4663
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3631904829819.1530 65.1040088965&type=3&l=2e 0e5c6528
Fajna sesja
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:57   #4664
begie13
Zadomowienie

sprawdziłam wyniki wymazu GBS - paciora nie wyhodowano
mogę już rodzić i chcę

Wanda
Stary 2012-05-09, 15:58   #4665
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

zabcia swietneee!!!
wyslalam Ci zaproszenie na fb w sumie :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-05-09 o 16:01
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 16:00   #4666
begie13
Zadomowienie

Cytat:

super

Wanda
Stary 2012-05-09, 16:03   #4667
aaaggusia
Rozeznanie

zabcia, piekna sesja

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 16:09   #4668
andzya
Zakorzenienie

zabcia świetna sesja !!! Będziesz miała piękną pamiątkę
Ja żałuję, że nie zdążyłam sobie takiej zrobić.
Stary 2012-05-09, 16:09   #4669
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Fajna sesja
dziekuje

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
mogę już rodzić i chcę
super wiadomosc!
Mi tez gin pobral wymaz na ostatniej wizycie. A jak to w PL jest jak sie ma to od razu daja antybiotyk jakis? Bo u nas dopiero przy porodzie daja.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
zabcia swietneee!!!
wyslalam Ci zaproszenie na fb w sumie :P
dziekuje Zaraz przyjmuje Wlasnie mialam pytac ktora to dziewczyna

Cytat:
super
dziekuje

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
zabcia, piekna sesja
dziekuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 16:14   #4670
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a ze mnie się śmiałyście, że uzależniona od forum jestem bo bieżąco Was z porodówki informowałam
Muszę sobie zasilić kartę w telefonie, bo jakby mnie tak niespodziewanie wzięło to braknie mi kasy na smsowanie do Was

Cytat:

Super sesja i jaka pamiątka

Cytat:
mogę już rodzić i chcę
Idę z Tobą Mamy ten sam termin
Stary 2012-05-09, 16:20   #4671
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę sobie zasilić kartę w telefonie, bo jakby mnie tak niespodziewanie wzięło to braknie mi kasy na smsowanie do Was
to jest silniejsze niż sam poród Dziewczyny na forum muszą być na bieżąco
Stary 2012-05-09, 16:21   #4672
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tez gin pobral wymaz na ostatniej wizycie. A jak to w PL jest jak sie ma to od razu daja antybiotyk jakis? Bo u nas dopiero przy porodzie daja.
Mi gin od razu dał czopki antybiotykowe i brałam je przez 12 dni, ale potem już nie kazał powtarzać wymazu, bo powiedział, że jak raz wyjdzie pacior to należy przyjąć, że on się tam może pojawić znowu w każdej chwili. Więc teoretycznie jestem wyleczona, ale nigdy nic nie wiadomo. Przy porodzie dostanę antybiotyk i tak.
Stary 2012-05-09, 16:23   #4673
blueelektron
Rozeznanie

zaaabcia super sesja, ładne do zdjęcie na ławce z bańkami mydlanymi

begie mi się wydaje, że tak właśnie u nas czop wygląda, mi tego dziś dużo wyleciało

perse u mnie ruchy z rana po śniadaniu i wieczorem koło 21 największe, w dzień takie leniwe, raz na godzine jakieś wypchnięcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 16:23   #4674
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Idę z Tobą Mamy ten sam termin
kurna ja też muszę doładować kartę
no to idziemy żeby to się tak dało urodzić sn na życzenie

Wanda
Stary 2012-05-09, 16:24   #4675
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
to jest silniejsze niż sam poród Dziewczyny na forum muszą być na bieżąco
Doładowałam, 70zł chyba starczy?
Stary 2012-05-09, 16:26   #4676
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Perse - Michał mi się ruszał bardzo intensywnie. Wojtusia czasem czułam dosłownie 2 razy w tygodniu!!! Bardzo się martwiłam. Paradoksalnie lepiej go czuję teraz, niż wcześniej, ale u mnie jak się nic w brzuchu nie dzieje po 6 czy 8 godzin to norma. Te odczucia są naprawde bardzo subiektywne, chyba wszystko zależy od dziecka... ja gdybym meldowała się po każdych 2 godzinach kiedy nie czuję ruchów, to chyba codziennie byłabym na IP
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 16:26   #4677
benka99
Rozeznanie

Hej
Piszę już z nowego miejsca Mam ten Internet z orange ale zasięg jest tu tak beznadziejny że płakać mi się chce jak tylko włącze komputer dlatego jeszcze Was nie nadrobiłam.

W poniedziałek zaczęłam 39tc, wczoraj była wizyta, na KTG zero skurczów
szyjka 1,5cm czyli długa i zamknięta a ja już tak chcę urodzić !!!
W domu często mam bóle krzyża, czasem brzucha, twardnienia i chyba miałam kilka skurczów, ale nic regularnego... Nogi mam tak opuchnięte że ledwo mogę stać. We wtorek następna wizyta.
A i podczas porodu chyba będę się znieczulać gazem, wczoraj na sr położna bardzo zachwalała.

Jutro mam nadzieję że Was nadrobię, buziaki
Stary 2012-05-09, 16:26   #4678
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

begie mi się wydaje, że tak właśnie u nas czop wygląda, mi tego dziś dużo wyleciało
mi przez ostatnie dni tak po takim małym kawałeczku chyba, że coś więcej wylądowało w muszli klozetowej i nie widziałam, ale dzisiaj zatrzymało się na ściance i było długie na parę cm ( z 5-6cm) i glutowate.

blue idziesz ze mną i rinco rodzić? bo my już chcemy

Wanda
Stary 2012-05-09, 16:28   #4679
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Doładowałam, 70zł chyba starczy?
to zależy za ile masz jednego sms'a
Stary 2012-05-09, 16:29   #4680
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
O ja dobre
Cytat:

Śliczne,pamiątka na całe życie
P.S. obejrzałam już wcześniej bo wyczaiłam że wrzuciłaś linka na innym wątku

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości