|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Konto usunięte
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dziękuję Wam za odpowiedzi.
Domyślam się, że ile Mam, tyle odpowiedzi, pytam tak orientacyjnie, bo jak wiecie, to forum jest dla mnie kopalnią informacji. Agatko, pamiętam, u Ciebie to jednak zwiastowało spokojne dziecko. Jak (właściwie: Jeśli) ja będę w następnej ciąży , to Wy już będziecie miały roczne albo i starsze dzieci, a jak odważę się wówczas dołączyć do jakiegoś forum, to dziewczyny na pewno nie będą aż tak dobrze zorientowane i doświadczone, jak Wy. Dlatego przyszło mi do głowy, żeby Was spytać. No, to ja zmykam, trzymam kciuki za Agatę i ewentualne kolejne maluszki zdecydowane zobaczyć się z Mamusiami! |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam niestety księgowej, wszystko prowadzę sobie sama i taka jestem trochę niedoinformowana. Ale jak urodzę to się wszystkiego dowiem ![]() co do wytrwałości - to nie ma co gratulować ![]() Cytat:
![]() ![]() Pisałaś też o jakieś operacji ... ![]() Kurcze, kobieta z allegro od łóżeczka odpisała że dzisiaj łóżeczko będzie już u mnie .. no i czekam i czekam i czekam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie ciąża wykończyła psychicznie. Kompletnie nie potrafiłam się odnaleźć. Mysle ze nie dałabym rady spłodzić za chwile drugie dziecko , i z jednego kieratu w drugi bez odrobiny oddechu. kurcze.. kompletnie nie mam ostatnio apetytu.. jem na siłe.. też tak macie ??? agata z ciebie to jednak aparatka niezła... !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie mialam nigdy chyba takiego uczucia jak opisujesz. chociaz ostatnio mam wrażenie ze moja wagina zrobila sie jakaś taka... wypukła... ??? sama nie wiem, obniżyła się ![]() a moje dziecko chyba wariuje ... ![]() dwie pupy ???? o to go nie podejrzewałam... i nie mam pojęcia jak on to zrobił, ale po prostu jest cudak i już. generalnie chyba zrobię zdjęcię haha bo brzuch mi się zrobił płaski a szerooooooki, normalnie jak banan jakiś.... czad... pierwszy raz widzę coś takiego ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość. Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] wydaje mi sie, ze to zalezy i od ciazy i od dziecka. ale powiem ci jak bylo u mnie. na poczatku ciazy synek ruszał się jak zdjadłam cos słodkiego i przeważnie przed pojsciem spać. Te ruchy przed pojsciem spać były zawsze mega intensywne i takie.. szaleńcze. Byl taki moment , może kolo 25-29 tc , że ruszał sie bardzo czesto , np rano, po jakichś 10 minutach od pobudki, potem powiedzmy kolo 11 , potem jakos po poludniu i juz calkiem wieczorem. To byly dosc mocne kopniaki, wyczuwalne i zauważalne. Mialam też kilka dni (chyba 3) przed swietami, kiedy to byl mega spokojny i zaczelam sie martwić , ale leżenie na lewym boku powodowało, że dziecko zaczynalo sie ruszać, wiec jakos mnie to uspokoilo. Dalam mu jeszcze czas , to bylo w swieta, ale jak poszlismy do kosciola to sie tak rozruszal, ze stwierdzilam ze musi byc wszystko w porządku i potem faktycznie nabrał wigoru już. Teraz to on sie bardziej rozpycha, ale też nie liczę ruchów. Po prostu jestem czujna. Jak w zegarku zaczyna harce o 21.45... i tak do 23. I czasem to nawet tak mocno , że aż boli. czesto czuje kopniaki i uderzenia po jelitach, pęcherzu, czasemw pycha nogi w żebra, ale chyba mu jeszcze nigdy ( odpukac) nie utknela w zeberkach łapka, bo to ponoć bardzo boli , a ja sobie nie przypominam takiego mega bólu. No i chyba tyle mogę sie wypowiedzieć na ten temat. Mysle ze w obecnej sytuacji zaniepokoiłby mnie fakt, że nie rusza się właśnie w okolicach 22, bo zazwyczaj wówczas jest mega aktywny. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, to są takie duże, pomarańczowe globulki. Nie cierpię tam sobie coś wkładać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=_millena;34000979]przybornik zidentyfikowałam
![]() /QUOTE] W jankach - warszawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
flanela - 5 szt. pampersy 2 paczki 2-5 kg baby dream 1 paczka 3-6 kg Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj zrobilismy kolejne zakupy i juz prawie wszystko mamy. A jutro wizyta u gina ![]() Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-05-09 o 15:40 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
a ze mnie się śmiałyście, że uzależniona od forum jestem bo bieżąco Was z porodówki informowałam
![]()
#4659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze odnośnie czopa: czy czop śluzowy zawsze musi być podbarwiony krwią, różowawy lub przezroczysty? czy może być taki lekko żółtawy glutowaty i odchodzić małymi kawałkami? tak w ogóle czy cały ten czop - to dużo go jest? ktoś wie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zadomowienie
|
witaj w klubie, mnie najpierw łapała tak w 4 miesiącu, potem był spokój a gdzieś od tygodnia od nowa. Dzisiaj z auta nie mogłam wysiąść.
Jeśli chodzi o ruchy to z moim nie ma problemu. Nigdy, przez całą ciążę nie było momentu, że zastanawiałam się czy wszystko z nim ok. Moje dziecko nie śpi w ogóle, o każdej porze nocy i dnia jest na posterunku, jak chwilę się nie ruszy to wystarczy położyć rękę na brzuchu i zaczyna ją wypychać. Cyborg po teściowej. położna, która będzie przy porodzie właśnie do mnie jedzie to wypytam co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Zakorzenienie
|
malutka sliczna
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witajcie ![]() Wrzucam link ze zdjeciami z sesji - Chetne do ogladania sredecznie zapraszam ![]() https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3631904829819.1530 65.1040088965&type=3&l=2e 0e5c6528 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Wtajemniczenie
|
Nasteczka - śliczny pokoik!!!
![]() _Agata - mocno trzymam za Ciebie kciuki! ![]() Dziewczyny kochane - 35 lat, to jeszcze nie kaplica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Libretka - trzymam kciuki!!!! ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-09 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
zabcia swietneee
![]() wyslalam Ci zaproszenie na fb w sumie :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-09 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Rozeznanie
|
zabcia, piekna sesja
![]()
#4668 |
Zakorzenienie
|
zabcia świetna sesja !!!
![]() ![]() Ja żałuję, że nie zdążyłam sobie takiej zrobić.
#4669 | |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() Mi tez gin pobral wymaz na ostatniej wizycie. A jak to w PL jest jak sie ma to od razu daja antybiotyk jakis? Bo u nas dopiero przy porodzie daja. dziekuje ![]() ![]() ![]() dziekuje ![]() dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4672 |
Wtajemniczenie
|
Mi gin od razu dał czopki antybiotykowe i brałam je przez 12 dni, ale potem już nie kazał powtarzać wymazu, bo powiedział, że jak raz wyjdzie pacior to należy przyjąć, że on się tam może pojawić znowu w każdej chwili. Więc teoretycznie jestem wyleczona, ale nigdy nic nie wiadomo. Przy porodzie dostanę antybiotyk i tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Rozeznanie
|
zaaabcia super sesja, ładne do zdjęcie na ławce z bańkami mydlanymi
begie mi się wydaje, że tak właśnie u nas czop wygląda, mi tego dziś dużo wyleciało perse u mnie ruchy z rana po śniadaniu i wieczorem koło 21 największe, w dzień takie leniwe, raz na godzine jakieś wypchnięcie |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to idziemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Wtajemniczenie
|
Perse - Michał mi się ruszał bardzo intensywnie. Wojtusia czasem czułam dosłownie 2 razy w tygodniu!!! Bardzo się martwiłam. Paradoksalnie lepiej go czuję teraz, niż wcześniej, ale u mnie jak się nic w brzuchu nie dzieje po 6 czy 8 godzin to norma. Te odczucia są naprawde bardzo subiektywne, chyba wszystko zależy od dziecka... ja gdybym meldowała się po każdych 2 godzinach kiedy nie czuję ruchów, to chyba codziennie byłabym na IP
![]()
#4677 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Piszę już z nowego miejsca ![]() ![]() W poniedziałek zaczęłam 39tc, wczoraj była wizyta, na KTG zero skurczów ![]() szyjka 1,5cm czyli długa i zamknięta ![]() W domu często mam bóle krzyża, czasem brzucha, twardnienia i chyba miałam kilka skurczów, ale nic regularnego... Nogi mam tak opuchnięte że ledwo mogę stać. We wtorek następna wizyta. A i podczas porodu chyba będę się znieczulać gazem, wczoraj na sr położna bardzo zachwalała. Jutro mam nadzieję że Was nadrobię, buziaki ![]()
#4678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
blue idziesz ze mną i rinco rodzić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
#4680 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() P.S. obejrzałam już wcześniej bo wyczaiłam że wrzuciłaś linka na innym wątku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.