W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 15:52   #4981
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja kombinuję, szukam, rozmyślam, ale wymyślę coś sensownego i staniemy na nogi

Jako konsultantka?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 16:20   #4982
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dzień dobry
Za każdym razem jak mam cos napisać to Julek się budzi.. :P
Zanka jak ja Cię dobrze rozumiem U nas też wypłata taka że siąść i nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
My przeszliśmy no zgadnijcie... Trzydniówkę! (zaczęło się w piatek popołudniu skończyło w poniedziałek). Teraz Julek wygląda jakby miał ospę taki wysypany.
Miał też jakiegoś drożdżaka czy cuś na migdale ale całe szczęście zeszło.
Mamy 4 zęby, wychodzą górne dwójki.
Męża całymi dniami nie ma w domu bo sobie ubzdurał budowanie altanek (już zrobił a ja na pewno będę teściom pod oknem siedziała ale już nic nie mówiłam niech se robi, teraz chce zrobić stół tylko ja nie wiem po co skoro ja nie mam zamiaru przebywać tak "na widoku" jak jestem na podwórku i siedzieć tam nie będę a to z myślą o nas. Niektórzy by sie cieszyli a mnie trzeba będzie siłą tam zaciągać. no i jeszcze miejsce na huśtawkę- Julek nie lubi huśtawek haha :P)
Ogólnie chodze wkurzona, ze wszystkim musze sobie radzić sama, Julek w poniedziałek przewył łącznie 7 godzin! A TŻ co? Oczywiście go nie ma.
Teraz znów jestem sama bo pojechał po jakieś drewno nie wiadomo po co znów.
Byłam wczoraj na ekg i mam tachykardię. Biorę ten propranalol i niedobrze mi po nim, ciągle chce mi się jeść.
Jutro idę do gina i ciekawe co znów powie... Aż zaczynam sie troche bać.
Przepraszam za smuty ale jakiś taki nastrój mam podły...
Jeszcze Was nie nadrobiłam.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 16:35   #4983
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile owoców dajecie dzieciakom dziennie?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 16:41   #4984
Marina1
Zakorzenienie

madziulka mój z wielką bidą zje pół słoiczka 125 g. Teraz juz od tyg. nie wezmie do ust. No i co mu tu zrobic? ehh. Nie lubił owoców raczej od zawsze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 16:48   #4985
iustyna1
Wtajemniczenie

Madziulka moja wciąga całego banana codziennie (ulubiony owoc), czasami trochę jabłka albo gruszki. Nie kupuję słoiczków. Będzie też dostawała sezonowe owoce jak będą . My ogólnie chyba za mało owoców jemy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:06   #4986
Marina1
Zakorzenienie

Jutyna a jak dajesz małej? do ręki, czy skrobiesz łyżeczką? ja też próbowałam banana, młody krzywi się i wypluwa, az go otrząsa. To samo z jabłkiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:07   #4987
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Szymon uwielbia owoce i zjada codziennie, jednorazowo 2 kubeczki po 100 ml Zastanawiałam się tylko, czy to nie za duża porcja.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:08   #4988
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Radek je raczej sporo.
Rano do kaszki daję mu większe pół słoiczka owoców, bądź ucieram ucieram mu większe pół jabłka, lub gruszki.

Dzisiaj np do kaszki zjadł pół gruszki i pół jabłka- razem mu utarłam.
Teraz je 1,5 małego słoiczka jabłek z delikatną dynią+dwa małe ciasteczka mu wkruszyłam do tego.
Zazwyczaj odrobinkę zostawi

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jutyna a jak dajesz małej? do ręki, czy skrobiesz łyżeczką? ja też próbowałam banana, młody krzywi się i wypluwa, az go otrząsa. To samo z jabłkiem.
Ja ucieram banana jak jabłuszko- na tarce.

Kiedyś zjadł 1,5 średniego banana naraz
Stary 2012-05-09, 17:18   #4989
iustyna1
Wtajemniczenie

daje całego w reke albo kroje w centymetrowe plasterki. sama je raczkami
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-09, 17:21   #4990
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja owoce je codziennie raz z rana raz na deser nie raz tu i tu, ale na deser zawsze owoc... banan, jabłko,kiwi, gruszka itd. banan Ja skubie i jej daje, bo sama chce wziąć go całego do buzi i się dławi,gruszka kiwi tak samo, jabłko trze na tarce.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:26   #4991
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mój je owoce 2 razy dziennie
w różnych postaciach
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:28   #4992
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Najczęściej rano pół słoiczka z kleikiem na wodzie, i po obiedzie a przed kąpiela(jak banan albo jakis twardy owoc to do raczki a jak miekki to w kawałeczkach do raczki). Ewa uwielbia wszystkie owoce...od kiwi po mango, truskawki,jagody-
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:31   #4993
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja daję całego, bo moje dziecko jest szalone . Ostatnio dałam jej makaron (załącznik) do rączki, żeby sobie gryzła - ma tylko 2 ząbki - a ta pinda mała władowała sobie całego do buzi i bez problemu zjadła. Jak jej pokroiłam na trzy części jedną rurkę, to wkładała po kilka do buzi i jadła .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg makaron-rurki-szklanka-75g.jpg (28,9 KB, 27 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-09, 17:51   #4994
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja daję całego, bo moje dziecko jest szalone . Ostatnio dałam jej makaron (załącznik) do rączki, żeby sobie gryzła - ma tylko 2 ząbki - a ta pinda mała władowała sobie całego do buzi i bez problemu zjadła. Jak jej pokroiłam na trzy części jedną rurkę, to wkładała po kilka do buzi i jadła .

Jakby Radek takiego kluska do buzi wsadził to bym mu zaraz paluchami wygrzebała. Bo ja to panikara jestem straszna....
dla Zuzy. Muszę Radkowi chyba trochę odpuścić.
Stary 2012-05-09, 18:39   #4995
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jakby Radek takiego kluska do buzi wsadził to bym mu zaraz paluchami wygrzebała. Bo ja to panikara jestem straszna....
Spróbuj troche odpuścić Radkowi, może okaże się, że rewelacyjnie radzi sobie z takim jedzonkiem w normalnej postaci
Ala wcina z metra banana, jabłko, kanapki, warzywka, paluszki Nic nie sprawia mi takiej radości, jak widok gdy tak sobie "dorośle" je Ale gdybym pewnie widziała, że ma z tym problem to tez bym panikowala i nie dawała takiego luzu.

Ala owocki je często, nie patrzę ile w ciągu dnia. około południa dostaje jogurt naturalny z owockiem ze słoika po obiedzie tez ma jakiś deserek, dodatkowo zaczęła pić soczki.

natka brawa dla Domka, idzie jak burza z tymi nowymi umiejętnościami. Co do spania Ali w aucie, zazwyczaj dostosowuje się do niej z wyjazdem, by własnie szybko zasneła w samochodzie i tym sposobem mamy spanie dzienne zaliczone. Nie zawsze się udaje i tak jak wczoraj podróż 100km do mojej mamy była mega marudna, placzliwa, nerowowa, bo nie mogła zasnąć, choć bardzo chciała
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:01   #4996
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Im bardziej Ty panikujesz to Radek będzie jeszcze bardziej się stresował...widzę to po mojej Emilie. Jak wsadzi za duży kawał,to wkładam palec a ona ucieka,teraz wiem że sama wypluje jak ma coś za duże...

dzisiaj np, dałam jej polizać cytrynę, nie wiem jak to zrobiła ale miała w buzi pestkę,myślałam że spłonę bo od razu pomyślałam że się zadławi...a ona mieliła językiem i mieliła aż w końcu wypluła...

Alibany ile ma zębów dama? Ja boję się paluszek...kanapki z jada pięknie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:11   #4997
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Im bardziej Ty panikujesz to Radek będzie jeszcze bardziej się stresował...widzę to po mojej Emilie. Jak wsadzi za duży kawał,to wkładam palec a ona ucieka,teraz wiem że sama wypluje jak ma coś za duże...

dzisiaj np, dałam jej polizać cytrynę, nie wiem jak to zrobiła ale miała w buzi pestkę,myślałam że spłonę bo od razu pomyślałam że się zadławi...a ona mieliła językiem i mieliła aż w końcu wypluła...

Alibany ile ma zębów dama? Ja boję się paluszek...kanapki z jada pięknie.

Ala ma 2 dolne jedynki. Daje jej całego paluszka, bo jak widzi, że jem to nie da się oszukać chrupkiem Albo go memla, że robi się miękki, odłamuje sobie mniejsze kawałeczki. Kurcze może jestem nieodpowiedzialna, ale się zbytnio nie przyglądałam, jak ona go zjada. Po prostu daje i za chwile go nie ma Po prostu nigdy się nie zdarzyło zakrztuszenie u nas, bym musiała interweniowac. Zawsze odkaszle, wypluje, radzi sobie rewelacyjnie. Mam duże zaufanie do jej umiejętności jedzenia. jak ma za dużo w buźce to wypluwa sobie na rączkę i dawkuje mniejsze porcje

A jak dajecie kanapki dzieciom np.z szyneczką, to też tak jedza, że najpierw ściagają szyneczkę i ją zjadają, później chlebek? Moja tak praktykuje!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-05-09 o 19:15
Stary 2012-05-09, 19:52   #4998
Lili 83
Zakorzenienie

Tylko mi się wydaje, że Radek nie będzie gryzł tylko od razu połykał...
Bo póki co tak robił.
Stary 2012-05-09, 19:59   #4999
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Tylko mi się wydaje, że Radek nie będzie gryzł tylko od razu połykał...
Bo póki co tak robił.
Mi się wydaje, że u nas gryzienie zostało wytrenowane na chrupkach, chlebku i bananku. Bo jabłka długo bałam się w kawałku dać, a banan jednak ciapkowaty. Musisz sama wyczuć, na pewno wiesz najlepiej czy Radek jest gotowy na taką formę jedzenia czy jeszcze nie. Ale małymi kroczkami możecie próbować!
Stary 2012-05-09, 20:05   #5000
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Stary 2012-05-09, 20:20   #5001
CrazyMachine
Zadomowienie

Mamy nowy watek???

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

W sprawie owocow, Ida roznie, do poludnia pol jablka lub pol banana, czasem kawalek gruszki, wieczorem zwykle jakis owocowy sloiczek z kaszka. Dodatkowo jak my cos jemy to ona tez musi, wiec dajemy jej cos tam ugryzc.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:35   #5002
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. A co się stało?
2. Ogromny buziak dla łobuza. Na zdjęciu wygląda jak Pan Prezes.

słońce w K pisałam...

dziękujemy i przesyłamy buziaka dla Haniołka
a prezesem został juz dawno mianowany w domu

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
camilla brało dziecko szefowej mojej i nie pomoglo. w koncu to tylko suplement diety...[COLOR="Silver"]
nasz po tym zasnął ,ale moze to na zasadzie placebo

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Beata ja też raz Camille kupiłam i nic nie dała. Dentinox najlepszy.
Shira mail poleciał. Mogłam się po Tobie spodziewać takiego adresu mailowego . Dostałaś jeszcze 2 zdjęcia w gratisie, bo nie ma Cię na FB .

Zanka u nas też ciężko z kasą, Tż myśli nad drugą firmą... Wczoraj składaliśmy drugi wniosek o kredyt i czarno to widzę .

Babcia Tż dała nam na roczek małej 800 zł na fotelik dla Zuzy... Miała się tylko dorzucić ze 100 zł... Ale nie będzie jej na roczku, bo nie usiądą z moją teściową przy jednym stole. Strasznie przykra sytuacja.

Dodzwoniłam się do gina, jutro idę na 19.00... STRASZNIE SIĘ BOJĘ - trzymajcie kciuki, chociaż mam wrażenie, że i one nie pomogą .
super prezent !!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

no dobra to tylko jeszcze spytam - jak długo wyrzynały się górne jedynki waszym pociechom?
bo moja ma juz jakos od 5 dni tak spuchnięte bule na dziąśle i widac że ją boli i tak się zastanawiam jak długo to potrwa

oj u nas bardzo długo te jedynki szły, moze 2-3 tygodnie

Cytat:

1 banan dziennie to standard, czasem gruszka.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala ma 2 dolne jedynki. Daje jej całego paluszka, bo jak widzi, że jem to nie da się oszukać chrupkiem Albo go memla, że robi się miękki, odłamuje sobie mniejsze kawałeczki. Kurcze może jestem nieodpowiedzialna, ale się zbytnio nie przyglądałam, jak ona go zjada. Po prostu daje i za chwile go nie ma Po prostu nigdy się nie zdarzyło zakrztuszenie u nas, bym musiała interweniowac. Zawsze odkaszle, wypluje, radzi sobie rewelacyjnie. Mam duże zaufanie do jej umiejętności jedzenia. jak ma za dużo w buźce to wypluwa sobie na rączkę i dawkuje mniejsze porcje

A jak dajecie kanapki dzieciom np.z szyneczką, to też tak jedza, że najpierw ściagają szyneczkę i ją zjadają, później chlebek? Moja tak praktykuje!
nie, mój gryzie wszystko po równo

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-05-09 o 21:02
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości