|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
|
|
|
#4982 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzień dobry
Za każdym razem jak mam cos napisać to Julek się budzi.. :P Zanka jak ja Cię dobrze rozumiem My przeszliśmy no zgadnijcie... Trzydniówkę! (zaczęło się w piatek popołudniu skończyło w poniedziałek). Teraz Julek wygląda jakby miał ospę taki wysypany. Miał też jakiegoś drożdżaka czy cuś na migdale ale całe szczęście zeszło. Mamy 4 zęby, wychodzą górne dwójki. Męża całymi dniami nie ma w domu bo sobie ubzdurał budowanie altanek (już zrobił a ja na pewno będę teściom pod oknem siedziała Ogólnie chodze wkurzona, ze wszystkim musze sobie radzić sama, Julek w poniedziałek przewył łącznie 7 godzin! A TŻ co? Oczywiście go nie ma. Teraz znów jestem sama bo pojechał po jakieś drewno nie wiadomo po co znów. Byłam wczoraj na ekg i mam tachykardię. Biorę ten propranalol i niedobrze mi po nim, ciągle chce mi się jeść. Jutro idę do gina i ciekawe co znów powie... Aż zaczynam sie troche bać. Przepraszam za smuty ale jakiś taki nastrój mam podły... Jeszcze Was nie nadrobiłam.
|
#4983 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ile owoców dajecie dzieciakom dziennie?
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
madziulka mój z wielką bidą zje pół słoiczka 125 g. Teraz juz od tyg. nie wezmie do ust. No i co mu tu zrobic? ehh. Nie lubił owoców raczej od zawsze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4985 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka moja wciąga całego banana codziennie (ulubiony owoc), czasami trochę jabłka albo gruszki. Nie kupuję słoiczków. Będzie też dostawała sezonowe owoce jak będą
. My ogólnie chyba za mało owoców jemy
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
Jutyna a jak dajesz małej? do ręki, czy skrobiesz łyżeczką? ja też próbowałam banana, młody krzywi się i wypluwa, az go otrząsa. To samo z jabłkiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4987 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Szymon uwielbia owoce i zjada codziennie, jednorazowo 2 kubeczki po 100 ml
Zastanawiałam się tylko, czy to nie za duża porcja.
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Radek je raczej sporo. Rano do kaszki daję mu większe pół słoiczka owoców, bądź ucieram ucieram mu większe pół jabłka, lub gruszki. Dzisiaj np do kaszki zjadł pół gruszki i pół jabłka- razem mu utarłam. Teraz je 1,5 małego słoiczka jabłek z delikatną dynią+dwa małe ciasteczka mu wkruszyłam do tego. Zazwyczaj odrobinkę zostawi ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Kiedyś zjadł 1,5 średniego banana naraz
|
|
|
|
|
#4989 |
|
Wtajemniczenie
|
daje całego w reke albo kroje w centymetrowe plasterki. sama je raczkami
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
Moja owoce je codziennie raz z rana raz na deser nie raz tu i tu, ale na deser zawsze owoc... banan, jabłko,kiwi, gruszka itd. banan Ja skubie i jej daje, bo sama chce wziąć go całego do buzi i się dławi,gruszka kiwi tak samo, jabłko trze na tarce.
|
|
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
mój je owoce 2 razy dziennie
![]() w różnych postaciach
|
|
|
|
#4992 |
|
Rozeznanie
|
Najczęściej rano pół słoiczka z kleikiem na wodzie, i po obiedzie a przed kąpiela(jak banan albo jakis twardy owoc to do raczki a jak miekki to w kawałeczkach do raczki). Ewa uwielbia wszystkie owoce...od kiwi po mango, truskawki,jagody-
|
|
|
|
#4993 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja daję całego, bo moje dziecko jest szalone
. Ostatnio dałam jej makaron (załącznik) do rączki, żeby sobie gryzła - ma tylko 2 ząbki - a ta pinda mała władowała sobie całego do buzi i bez problemu zjadła. Jak jej pokroiłam na trzy części jedną rurkę, to wkładała po kilka do buzi i jadła .
|
|
#4994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby Radek takiego kluska do buzi wsadził to bym mu zaraz paluchami wygrzebała. Bo ja to panikara jestem straszna.... dla Zuzy. Muszę Radkowi chyba trochę odpuścić.
|
|
|
|
|
#4995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ala wcina z metra banana, jabłko, kanapki, warzywka, paluszki Nic nie sprawia mi takiej radości, jak widok gdy tak sobie "dorośle" je Ale gdybym pewnie widziała, że ma z tym problem to tez bym panikowala i nie dawała takiego luzu. Ala owocki je często, nie patrzę ile w ciągu dnia. około południa dostaje jogurt naturalny z owockiem ze słoika po obiedzie tez ma jakiś deserek, dodatkowo zaczęła pić soczki. natka brawa dla Domka, idzie jak burza z tymi nowymi umiejętnościami. Co do spania Ali w aucie, zazwyczaj dostosowuje się do niej z wyjazdem, by własnie szybko zasneła w samochodzie i tym sposobem mamy spanie dzienne zaliczone. Nie zawsze się udaje i tak jak wczoraj podróż 100km do mojej mamy była mega marudna, placzliwa, nerowowa, bo nie mogła zasnąć, choć bardzo chciała
|
|
|
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj np, dałam jej polizać cytrynę, nie wiem jak to zrobiła ale miała w buzi pestkę,myślałam że spłonę bo od razu pomyślałam że się zadławi...a ona mieliła językiem i mieliła aż w końcu wypluła... Alibany ile ma zębów dama? Ja boję się paluszek...kanapki z jada pięknie. |
|
|
|
|
#4997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ala ma 2 dolne jedynki. Daje jej całego paluszka, bo jak widzi, że jem to nie da się oszukać chrupkiem Albo go memla, że robi się miękki, odłamuje sobie mniejsze kawałeczki. Kurcze może jestem nieodpowiedzialna, ale się zbytnio nie przyglądałam, jak ona go zjada. Po prostu daje i za chwile go nie ma Po prostu nigdy się nie zdarzyło zakrztuszenie u nas, bym musiała interweniowac. Zawsze odkaszle, wypluje, radzi sobie rewelacyjnie. Mam duże zaufanie do jej umiejętności jedzenia. jak ma za dużo w buźce to wypluwa sobie na rączkę i dawkuje mniejsze porcje![]() A jak dajecie kanapki dzieciom np.z szyneczką, to też tak jedza, że najpierw ściagają szyneczkę i ją zjadają, później chlebek? Moja tak praktykuje!
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-09 o 19:15 |
|
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko mi się wydaje, że Radek nie będzie gryzł tylko od razu połykał...
Bo póki co tak robił. |
|
|
|
#4999 |
|
Rozeznanie
|
Mi się wydaje, że u nas gryzienie zostało wytrenowane na chrupkach, chlebku i bananku. Bo jabłka długo bałam się w kawałku dać, a banan jednak ciapkowaty. Musisz sama wyczuć, na pewno wiesz najlepiej czy Radek jest gotowy na taką formę jedzenia czy jeszcze nie. Ale małymi kroczkami możecie próbować!
|
|
|
|
#5000 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#5001 |
|
Zadomowienie
|
Mamy nowy watek???
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- W sprawie owocow, Ida roznie, do poludnia pol jablka lub pol banana, czasem kawalek gruszki, wieczorem zwykle jakis owocowy sloiczek z kaszka. Dodatkowo jak my cos jemy to ona tez musi, wiec dajemy jej cos tam ugryzc. |
|
|
|
#5002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słońce w K pisałam... dziękujemy i przesyłamy buziaka dla Haniołka a prezesem został juz dawno mianowany w domu Cytat:
![]() Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!Cytat:
oj u nas bardzo długo te jedynki szły, moze 2-3 tygodnie 1 banan dziennie to standard, czasem gruszka. Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-05-09 o 21:02 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

. My ogólnie chyba za mało owoców jemy

dla Zuzy. Muszę Radkowi chyba trochę odpuścić.
Po prostu nigdy się nie zdarzyło zakrztuszenie u nas, bym musiała interweniowac. Zawsze odkaszle, wypluje, radzi sobie rewelacyjnie. Mam duże zaufanie do jej umiejętności jedzenia. jak ma za dużo w buźce to wypluwa sobie na rączkę i dawkuje mniejsze porcje

.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!