|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
![]()
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
nie wiem, co to jest. raczej U
I. serek wiejski z 2 garściami (spore) orzechów laskowych, kawa z mlekiem II.kromka razowca z filetem z kurczaka, ogórkiem kiszonym, jabłko III.miska zupy pomidorowej z ryżem, kawa z mlekiem IV. serek wiejski, grahamka z pomidorem jakieś tam herbatki, woda, 1h fitnessu na stepie chciałabym zrzucić ok.3 kg, nie śpieszy się bardzo. Na obecnym jadło dotychczas tyłam powoli... Dodam, że @ brak. u lekarza byłam, tarczyca ok. Czy mógłby mi ktoś coś doradzic ewentualnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
Ervisha powiem Ci, że to nie musi być Twoja wina... I pewnie nie jest... Ile Twoja siostra ma lat? Gdy czytam o swojej siostrze, to tak jakbym czytała trochę o sobie... Tyle że u mnie to się kieruje ku rodzicom... W sumie to tylko ku ojcu... Mówię mu, że jest nikim, że jest dla mnie śmieciem i mi na nim nie zależy (ja twierdzę że z wzajemnością)... I to w sumie jest tak ze ja nie widzę możliwości by mój uraz do niego kiedykolwiek zniknął. Takie wewnętrzne coś, co mnie blokuje na stworzenie z nim od nowa normalnej, rodzinnej relacji. Może Twoja siostra czuje się zaniedbywana? Bo Twoja mama więcej uwagi skupia na Tobie? nie wiem, ale... nie przejmuj sie
![]()
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
psycholog nie moze prowadzic terapii, nie jest lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Ervisha..powiem Ci to samo co powiedziała (i powtarza mi wciąż)moja terapeutka...:
"Nie masz wpływu na to w jakiej się urodziłaś rodzinie i nie ma ZADNEJ TWOJEJ WINY w tym,że rodzice nie dali Ci tyle miłosci i uwagi ile potrzebowałaś/potrzebujesz...Ale masz wpływ na to,jaką Ty stworzysz rodzinę...WSZYSTO może być tak jak zechcesz.." przytulam i doskonale rozumiem.. Tylko ja nie mam rodzeństwa...nie mam też taty(zmarł w zeszłym roku..).Jest tylko matka,która mnie nienawidzi,która wywaliła mnie z domu a która ,jak pijawka żywi się każdym moim niepowodzeniem..
#4718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() |
#4719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstawiam dzisiejszy, proszę o zerknięcie, ewentualne rady... Śn: 7 łyżek (około, mogło wyjść nieco więcej bo wyskubałam owoce i rodzynki - nie lubię i zamiast nich dorzuciłam parę płatkowych "grudek" ![]() II śn: kanapka (składana - 2 kromki razowca) z serem typu mozarella, ogórkiem i pomidorem (miało być jabłko jeszcze, ale nie zdążyłam zjeść - zajęcia) O: bułka żytnia połowa z sałatą, serkiem capresi z papryką, ogórkiem i rzodkiewką, połowa z sałatą, twarogiem, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką (wiem, że słabo, ale nie miałam czasu nic przygotować dziś, a byłam piekielnie głodna) P: 2 naleśniki, 1 z twarogiem półtłustym (ok. 50g) i 2 dużymi łyżeczkami domowego dżemu malinowego, 1 z jogurtem naturalnym i łyżeczką tego samego dżemu K: (planowane) bułka żytnia: połowa z sałatą, całym jajem, łyżeczką majonezu i szczypiorkiem, połowa z sałatą, serem typu mozarella, pomidorem i szczypiorkiem I jak? Tylko szczerze proszę. Bo wciąż mam nieco zaburzone poczucie norm jedzenia, niestety, po rygorystycznej "diecie" nadal nie wiem ile to dużo/mało i uczę się wszystkiego od nowa...
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może warto zamienić pewne rzeczy objętościowe na bardziej wartościowe?
![]() |
#4721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, np. jakie? Bo czasem już brakuje mi pomysłów, nie wiem na co mam ochotę. W domu wciąż słyszę, że powinnam jeść to co chcę, że nie mogę wiecznie się ograniczać. Bo muszę przytyć, muszę z tym ruszyć. To akurat wiem, ale po tym okresie odmawiania sobie tak wielu rzeczy teraz trochę się gubię. Walczę np. z wyrzutami, gdy zjem słodką bułkę czy coś podobnego - wiadomo. Wiem jednak, że nie mogę przecież tak wiecznie żyć.
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np: -na kanapke 2plastreki sera,masło-mozesz dac majonez albo jakis sos do picia np kakao albo capucino na mleku -jogurt z musli mozesz polac miodem -na nalesniki jakas polewa itp wiesz o co mi chodzi?bys mogla zjesc malo ale objętosciowo, bys sie nie czuła wzdęta
![]() |
#4723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, dziękuję ![]() ![]() Mam też pytanie (wiadomo, w domu robią co mogą, próbują mi pomóc, ale potrzebuję też opinii z zewnątrz) - czy naprawdę mogę jeść to, na co mam ochotę, bez ograniczeń? Czasem ciasto, bułkę słodką, sery itd.? Wiem, że jestem na przytyciu, ale jak wspomniałam - mimo starań jeszcze troszkę się gubię po tym rygorze, który kiedyś sobie narzuciłam.
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez sensu byś się potem katowała wyrzutami<bo takowe pewno są> pozwól Twojemu organizmowi decydować-wyłącz myślenie i wsłuchaj się w to co dyktuje Ci organizm ![]() aha! jeszcze jedno-pamiętaj że to jest Twój czas-taki Twój "dzień" dziecka wykorzystaj swoje P ![]()
Życie bez pandzi to nie to samo ![]() Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-09 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
yoka, bardzo fajnie widzieć jak się starasz.
![]() ![]() ![]() Co do tej zupy- ciesze się, że ją dodajesz mimo to, że nie przepadasz. Jeśli nie przepadasz to nic na siłę- ważne jednak by rekompensować kaloryczność, a o nią jeśli się człowiek postara nie jest ciężko w normalnym obiedzie jednodaniowym. ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno: Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2012-05-09 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mój pierwszy post tutaj, mam nadzieję że ktoś oceni:
Ś: serek wiejski z miodem, bułka ciemna, IIŚ: sok pomarańczowy, O:kasza gryczana z serkiem wiejskim, 200 ml zupy na jogurcie naturalnym, Podwieczorek (?): jogurt light, K: biała bułka (ona wywołała chęć do napadu, ale potem zapchałam się sałatą) z białym serem i szczypiorkiem, sałatka z sosem winegret. Teraz piję kakao odtłuczone bez mleka ze słodzikiem. Jak to rozpisałam to kiepsko to wygląda... proszę o ocenę... ![]()
#4727 |
BAN stały
|
witam
![]() polecam wypróbowane, smaczne, dietetyczne przepisy z fantazją, które znajdziecie na moim blogu www.laboratoriumdobregosmaku.blog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Póki co nie mam w domu orzechów, masła orzechowego tym bardziej, ale na pewno je kupię ![]() ![]() Hmm... Co do suszonych owoców - nie lubię ich wcale, więc akurat tym kalorii nie mogę podbić. Tak samo z masłem - jeszcze przed dietą go nie jadłam, nie dam rady się przestawić na nie, ale postaram się w inny sposób. Wczoraj przełamałam się do tego majonezu - niby nic, a jednak się udało ![]() Wstawiam dzisiejsze: Śn: kasza manna (1 szklanka mleka 2%, ok. 1,5 łyżki kaszy) z całym bananem i łyżeczką kakao II śn: kanapka (2 kromki razowca, serek śmietankowy, sałata, ogórek, rzodkiewka, pomidor ![]() O: naleśnik (2 plastry serka capresi z papryką, dużo sałaty, pomidor, ogórek) P: 6 łyżek granoli orzechowej (pycha! ![]() ![]() K: serek wiejski, bułka żytnia (nie wiem co dokładniej jeszcze tutaj, wciąż kolacja przede mną - może macie jakieś propozycje? ![]() II śniadanie i obiad na uczelni dzisiaj. ![]() Mam pytanie - czy jest jakaś ilość granoli, której powinnam się trzymać? Wiem, że nie do końca jest zdrowa (cukier itp. ...), ale bardzo mi posmakowała i boję się, że zacznę z nią przesadzać... Ile optymalnie mogę jej zjeść na jutrzejsze śniadanie (będzie na pewno z jogurtem naturalnym ![]()
Edytowane przez yoka Czas edycji: 2012-05-10 o 16:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a granoli jedz ile ,masz ochote-pamietam jak po szpitalu jadlam tylko ja ,po paczce na dzien,bo tylko ona mi smakowala.. mówilam-wyłacz myslenie-ile, kiedy, z czym-SŁUCHAJ ORGANIZMU-ON CI POWIE WSZYSTO
![]() |
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mało...? Bo byłam dziś zadowolona, wydawało mi się, że zjadłam sporo... ![]() Manna, banan, kakao, mleko, sery, granola, chleb... Kurcze. Naprawdę za mało? A od tej granoli się prawie uzależniłam, dzisiaj mama kupiła orzechową i po prostu przepadłam. ![]() Dlatego zastanawiam się, czy nie przesadzam z jedzeniem jej codziennie, w końcu za zdrowa nie jest. ![]()
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym-smakuje Ci a to wazne! Cytat:
piciu jakies?? do kanapki cos jeszcze-nie zapychaj sie warzywami-włóz łososia/ser/szynke zamiast wielkiego jabca lepiej male slodkie winogrona obiad bardzo sromny-i znow fuuuuuuura warzyw... widzisz to?
Życie bez pandzi to nie to samo ![]() Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-10 o 17:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli mam nie przejmować się tym ile łyżek można tylko jeść aż mi zbrzydnie? ![]() Dałam początkowo 3 łyżki, ale wyszedł taki "glut", a nie zdążyłam dolać mleka i niestety musiałam wywalić. Metodą prób i błędów doszłam do 1,5 - gdzie kasza nie była ani za gęsta ani za rzadka ![]() ![]() Rano zawsze piję kawę na czczo, bardzo jestem do tego przyzwyczajona... Co do tych warzyw - masz rację, sporo tego... Kurcze, tylko teraz, gdy jest ich więcej wszystko z nimi lepiej smakuje. Myślisz, że powinnam ograniczyć ich ilość? Będę musiała zaopatrzyć się w bardziej kaloryczne owoce. ![]() Aha - nie jem mięsa. Pewnie powinnam, ale przestałam je spożywać jeszcze przed tym wszystkim. Zastanawiam się teraz co z kolacją, skoro jednak wyszło za mało w ciągu dnia. Bo szczerze nie wiem na co mam ochotę (dziwne to teraz dla mnie, tyle rzeczy do wyboru po tej "diecie", że aż nie wiem co wybrać ![]() Przed chwilą wrócili u mnie ze sklepu: mam cały wór fistaszków i winogrona ![]() Może coś z fistaszkami na kolację? Tylko nie mam pomysłu...
Edytowane przez yoka Czas edycji: 2012-05-10 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja odstawiłam kawę i nie mam wzdęć, nie czuje się po posiłkach przepełniona, nic.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
yoka, masz coś do mielenia?
![]() ![]() na prawdę miło widzieć że się starasz, porównując z tym co było wcześniej to teraz jest super ![]() ![]()
![]() |
#4735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie nie mam w czym ich zmielić, a czytałam o takim sposobie na masło. ![]() A jak myślicie - co z tą kolacją? Bo jako, że jednak za mało zjadłam to się naprawdę zastanawiam. Może coś z tymi orzechami? Tylko co? Macie może jakiś pomysł? ![]()
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaczna jest też capuccino ![]() ![]()
![]() |
#4737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z Sante ![]() ![]()
![]() |
#4738 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze zostaw na rano albo do podwieczorku ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ale sobie mowilam-jesz zdrowe pyszne musli, nikt nie wciska w Ciebie tlustych brei a smakuje Ci przeciez,nie?? to jedz śmiało i ciesz się smakiem ![]() ps.minie Ci w końcu;p edit-polecam tescowa-tansza a rownie dobra
Życie bez pandzi to nie to samo ![]() Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-10 o 18:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, nie próbowałam takiego. Nawet nigdy się nie rozglądałam. ![]() Kawa czarna i gorzka - nie smakuje mi słodzona i z mlekiem. Rozumiem, więc mniej warzyw, więcej treściwych dodatków. ![]() Tak samo jabłka - nie muszę ich jeść codziennie, warto zastąpić innymi owocami ![]() Jadam produkty sojowe, soczewicę też, ale wiadomo, nie codziennie (to pewnie błąd...). Ryb nie jem od zawsze, jedyne co mi smakuje to przetworzony produkt - mianowicie paluszki surimi. Wiecie, tak patrzę na to i się dziwię - zawsze uważałam, że dość prosto mnie nakarmić. A teraz widzę, że jednak zawsze byłam wybredna. ![]() I ewenement - naprawdę nie mam pojęcia, co zjeść teraz. Dziwnie się z tym czuję. ![]() Serek wiejski z bułką żytnią to za mało, prawda...?
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.