|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
A co do nutridrinków to rodzice nalegają żebym nadal je piła. Przestane je pić jak odzyskam wage. Dzięki za ocene ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Owsianka pyszna ! Siedziałam nad tą miską i nie chciałam żeby się skończyło. Jutro też zrobie Nad podwieczorkiem popracuje a co do kolacji to jedna będzie z serkiem i z szynką ale z samym serkiem i ogórkiem też bardzo lubie ![]() A co może być na podwieczorek ? ( narazie bez plackow i racuchów) Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-05-09 o 18:34 |
|
|
|
|
#4442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
P
mam przybierać 1 kg na 2 tyg.)Śniadanie: bułka z ziarnami, frankfunterka, sałatka włoska ze słoika(ogórek, papryka,marchewka) Drugie śniadanie: drożdżówka z serem Oskroba Obiad: 2 małe gołąbki z sosem pieczeniowym( ikea) Podwieczorek: serek wiejski piątnica lekki 330 g + łyżeczka miodu do tego Kolacja: jeszcze nie wiem, może owsianka z paczki Ovitte, albo maślanka z muesli... |
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
|
#4445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
dzięki za ocenę cieszę się , że jest już lepiej
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-09 o 18:47 |
||
|
|
|
#4446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:prosi :
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
poczytaj sobie chwalone jadlospisy na P
![]() tu masz przykładowy ( pozwolę sobie skopiować ) agatyskate - tu jest akurat świąteczny ale zerknij ,,to mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie". Czy jest prawidłowy? Proszę o poprawę ewentualnych błędów. Śniadanie - 4 kromki chleba żytniego z masłem, dwie z pastą jajeczną domowej roboty i szczypiorkiem i pomidorem, drugie dwie z szynką, serem żółtym, rzodkiewką i sałatą, szklanka herbaty z miodem Po Śniadaniu - serek homogenizowany danio jagodowy, banan II Śniadanie - lane kluseczki polane tłuszczykiem i posypane sporą ilością białego sera i odsmażaną w kostkę kiełbasą, szklanka kawy zbożowej z mlekiem Obiad - zupa rosół z makaronem na gęsto, kotlet schabowy w panierce z bułki i jajka, ziemniaki, mizeria na śmietanie 18%, surówka, szklanka soku wieloowocowego Deser - pierniczki (domowe) Podwieczorek - bułka grahamka z masłem, ryba po grecku, pomarańcze, szklanka soku jabłkowego Kolacja - 2 bułki pszenne z masłem, jedna z serkiem wiejskim i pomidorem, druga z miodem, kubek kakao na mleku 3,2% Po kolacji - mieszanka bakalii i suszonych owoców " |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodaj tam jakies ziemniaczki/uszka/makaron
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
R/ U
1: szklanka mleka + otręby owsiane i gryczane (50g) + siemie lniane + śliwki suszone + sezam 2: parówki z keczupem + pomidor z serem mozarella + jabłuszko 3:podwójna kanapka z razowca z: indykiem pieczonym(taki byczy kawał ), ogórkiem, szczypiorkiem + sok pomidorowy4: sernik (ok 250g ) z jogurtem naturalnym z kakaem(jako polewa)+ kawa z mlekiem5: wieśniak z tunczykiem i warzywkami |
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
na 102gryzy,
zepsuje Ci się zanim zjesz
|
|
#4452 |
|
BAN stały
|
grzecznie pytam, a mogłabyś być troszkę uprzejmiejsza
chciałam zrobić na obiad, a nie wiem jakie propocje wziać---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- a i chciałam zaznaczyć, że już nie jestem na P, proszę o nie patrzenie na mnie takim kątem teraz jestem na U
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miikii mozesz zdradzic ile masz lat?
|
|
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
z tego co pamiętam to Miki, jesteś przy wadze zagrażającej życiu... i oznajmiasz nam tu, że nie jesteś na P?!?!?!
![]() błagam, pospieszcie się. dziewczyny zgłaszamy?
|
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
Zglosilam jeszcze na poprzedniej stronie
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz nawet moda przeproslam ze mu codziennie łeb zawracam;p
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:![]() ![]() ![]() Wy nie które to jesteście naprawdę boskie.... Uśmiać się tu można na tej dietetyce że szok. Ach , od razu mi się humor poprawił ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
ale kurde to jest wątek do wstawiania i oceniania jadłospisów, a nie Ty już z pięć stron zaśmieciłaś głupimi pytaniami , co trzeci post to jakieś Twoje głupawe teksty...masakra |
|
|
|
|
#4458 | |
|
BAN stały
|
już nie jestem przy wadze zagrazajacej zyciu przytylam kilka kg
i mam 17 lat---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki wszystkim za rady |
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie kiedyś w tym wątku tak miło i normalnie, jak dawniej?
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o czytanie, zauważyłam że to Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Tu wcale nie chodzi o to czy ja mam czytać czy nie, bo nie będziesz mi mówiła co mam robić, tutaj chodzi o to że ten wątek nie jest do takich dyskusji i Ty go ewidentnie zaśmiecasz. Poza tym to już mi się nie chce z Tobą rozmawiać bo chyba nic do Ciebie nie dociera.
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
jak się Izuś zlituje
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4464 |
|
BAN stały
|
tylko zauważcie, że nie dostałam ani jednej rady co dorzucic do posilkow, tylko krytykę od razu.
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moje uu dzisiejsze I owsianka na wodzie gotowana z twarogiem, na to truskawki, banan, winogrona, kapka jogurtu nat, płatki migdałowe, cynamon II podwójna kanapka chleba żytniego z masłem, kilkoma plastrami polędwicy, rzodkiewką, kiełkami brokuła III 10 pierogów ruskich ![]() IV domowy barszcz czerwony z jajkiem V serek homo nat ze słonecznikiem, kilka pomidorków koktajlowych
|
|
|
#4466 |
|
BAN stały
|
nie dostalam ani jednej rady oprocz rady ervishy,ze mam jesc wieksze sniadanie, i tak wlasnie robie
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
od października już modem nie jestem :P
obecnie bardzo się cieszę, że zrezygnowałam z tej zaszczytnej funkcji. <syzyfowa praca>
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze U:
woda z cytryną, 1/4grejpfruta Ś: owsianka (płatki owsiane, otręby pszenne, płatki owsiane, otręby owsiane) z białym serkiem, wieśniakiem, dżemem morelowym dla diabetyków, jogurtem z jagodami i kostką białej czekolady z wiórkami kokosowymi i płatkami ryżowymi IIŚ: serek wiejski i biały wymieszany z dużą ilością cynamonu i gruszką, kilka fistaszków O: naleśnik z mikrofali (1jajko, trochę otrąb pszennych, łyżka jogurtu nat.) z kawałkami piersi z kurczaka/mięska od szynki, brokułem, cukinią, marchewką, pieczarkami, cebulą, papryką, plasterkiem sera z papryką i chilli i ketchupem 8min ABS + spacer 1h K: 80g twarogu z jogurtem nat. rzodkiewkami i szczypiorkiem, pół pomidora drink wódka+tiger i duuuuuużo tańca ![]() w międzyczasie 1l wody, 1l zielonej herbaty dzisiejsze poimprezowe U: woda z cytryną, 1/4 grejpfruta Ś: (o 11 ) placuszki z kaszy manny z wiórkami kokosowymi i kostką białej czekolady z wiórkami i płatkami ryżowymi zjedzone z lodami biała czekolada, białym serkiem, wieśniakiem, jogurtem z jagodami i dżemem morelowym dla diabetyków + czerwona herbata8min ABS O: kotlety sojowe z brokułem, szpinakiem, pieczarkami i cebulką, trochę surówki z buraków/marchewki, kapusty i jabłka kilka łyków piwa ![]() K: trochę twarogu z jogurtem, rzodkiewkami, szczypiorkiem, pół pomidora 1l wody, 1l zielonej herbaty proszę o ocenę
Edytowane przez anpapi Czas edycji: 2012-05-09 o 20:45 |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytasz co chcesz. Wyłapujesz poszczególne słowa..... Jesteś powaznie chora. choroba Tobą rzadzi.....
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.grahamka xxl (taka bagietkowata) z masłem,twarożkiem domowym piątnicy,polędwicą drobiową,jajkiem,pomidore m i szczypiorkiem, earl grey z cytryną,multiwitamina do picia 2. 2kremówki ![]() 50min boks 3.barszcz z jajkiem, kurczak z kus kusem i warzywami 4.jogurt bananowy,jabłko,szklanka kawy mrożonej 1h gry w tenisa 5.jajecznica z 2 jajek z cebulą na maśle,2małe kromki razowca z masłem,polędwicą drobiową,pomidorem i szczypiorkiem, herbata cytrynowa.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

A co do nutridrinków to rodzice nalegają żebym nadal je piła. Przestane je pić jak odzyskam wage. Dzięki za ocene 

mam przybierać 1 kg na 2 tyg.)
cieszę się , że jest już lepiej
:prosi :

klask i:
ale kurde to jest wątek do wstawiania i oceniania jadłospisów, a nie Ty już z pięć stron zaśmieciłaś głupimi pytaniami , co trzeci post to jakieś Twoje głupawe teksty...masakra