|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy śluby, dzieci; przy gadulstwie czas nam leci. Young PM cz. 5
Hej odzywałam się wieki temu ale musiałam doprowadzić się do porządku. Jeszcze miałam nie pisać, bo mam bardzo dużo nauki i dodatkowo do końca maja mam napisać klientowi pracę inżynierską, ale Hania mnie dorwała na fb i zmotywowałam się
u mnie nic ciekawego, ostatnio byliśmy na weselu, wypadło nagle bo brat nie mógł iść. Co się działo podczas mojej nieobecności?? Może jakiś skrót??
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zabcia miala sesje i baby shower, a tak to nie wiem co sie jeszcze waznego działo no i niedługo chrzciny Wiki ![]() i ALmi bedzie miala synusia, ktory mial byc córeczka karo Emilka jest słodka
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
kicia nie wspominalam bo alonka o tym wie
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ![]() ![]() ![]() W ogóle to dzień dobry, ładny dzisiaj dzień. No i zapisałam nas dzisiaj do szkoły rodzenia. Pierwsze zajęcia we wtorek. Strasznie ciekawa jestem, jak to będzie wyglądac
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha to szkoad że mówili ci na tym IP o dziewczynce bo pewnie tylko nakręcili cię, bo ty chyba dziewczynkę wolałaś mieć, dobrze pamiętam??
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to nie wiedziałam
![]() a ja się ucze i u mnie wcale nie jest ładny dzień
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
W mega skrócie dziewczyny, bo mam kwadrans czasu zanim przyjedzie po mnie Tż i jedziemy do kina
Almik jednak chłopiec, gratulacje!! W końcu Filipek nie będzie rodzynkiem, w towarzystwie Dominika i Tymka (śliczne imię ![]() Alonka wróciłaś, fajnie ![]() Żabcia słodkie zdjęcia, dobrze, że zachowałaś te chwile na zdjęciach, niesamowita pamiątka ![]() Karo Emilka jest przeurocza ![]() Dalenka ja trzymam kciuki za ten Twój brzuszek ![]() !!!
|
#4212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Karo - Emilka jest słodka!! Witam ![]() Ale jestem zmachana.... Byłam dziś na wycieczce z dzieciakami w lesie zbierać śmieci. Potem było ognisko z pieczeniem kiełbas i ekologiczne zabawy Było świetnie! ![]() Zbieram się porobić coś konstruktywnego. Buziaki
|
|||
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze doczytane:
Almik wcale bym się nie gniewała jakby był drugi Filipek, wręcz byłoby nam niesamowicie wesoło teraz też już mi się podoba to imię Tusia u mnie chyba pół rodziny się ubrało w Konopiskach na mój ślub ![]() Karo fajnie, że połóg już za Tobą ale, że tak powiem.. doszło już wszystko do siebie?
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
A Tż szuka na ślub, czy ktoś z rodziny chce się ubrać?
![]() Jeszcze doczytane Siacha fajnie by było gdyby Wiki miała rodzeństwo ![]() Buziaki, uciekam
|
#4216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cudna ta Wasz córcia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanej wycieczki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4217 |
|
sajkolidżist
|
Hej Alonka, fajnie, że wróciłaś
![]() Almik, będziesz chodzić z mężem? Ja wróciłam z wycieczki, było super, mała była bardzo grzeczna, słuchała mnie i ciągle chciała siedzieć mi na kolanach, udało mi się nawet wmusić w nią cały obiad, zjadła jako jedyne z dzieci Muszę opatentować moją metodę :P Puszczaliśmy bańki, bawiliśmy się w berka i sto innych gier no i mieliśmy chustę animacyjną, super sprawa
|
|
|
|
#4218 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wydawało mi się, że jak jest 2-3 lata różnicy to taka optymalna różnica. Bo wiem, że większa też jest beznadziejna (np 4-5 lat). Najlepiej mieć bliźniaki :P.Cytat:
! Oby Wiki teraz zaczęła przesypiać noce . No i co, kiedy idziecie na to szczepienie?Cytat:
Cytat:
!!!!!Cytat:
!Na razie brzuszka nie będzie, bo mam @ . Ale to dobrze, bo to znaczy, że raczej mi się cykl unormuje po tabsach i że potrafię dokładnie oznaczyć dzień owu- przyda mi się to .Cytat:
!Ja dziś wróciłam z pracy, zjadłam, poszłam po prezenty dla dzieciaków, bo mają urodziny, potem zrobiłam obiad mężowi, a teraz idziemy do sklepu. Buziak! |
||||||
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
wróciłam z uczelni ale jakich się rzeczy nasłuchałam w drodze powrotnej o matulu kochana napiszę w klubie ![]() co do odstępu między ciążami to ja bym chciała właśnie rok max 2 miedzy mną a moją siostrą jest 7 lat i nigdy się jakoś dobrze nie dogadywałyśmy
|
#4220 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Metoda: pokaż mi ile frytek zmieścisz do buzi, zjadła 3, a ja mówię, że łeee, tak mało, więc wepchnęła 4 i ja jej powiedziałam, że teraz z niej to jest gość i potem za każdym razem zamiast po jednej jadła po 4 :P No i jeszcze jej mówiłam, że na farmie pan hodował kurczaczka i cięzko pracował i na pewno byłoby mu przykro gdyby się dowiedział, że dzieci nie lubią jeść jego kurczaczków, a przy sałatce naopowiadałam jej o stworkach o imionach witaminki i o tym co każda z nich będzie robić jak dostanie się do brzuszka:P |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4222 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
już któryś raz ma on być ![]() Cytat:
fajnie, że wróciłaś Cytat:
![]() Cytat:
kurcze, zazdroszczę, bo ja w ogóle nie wiem jak mam się przy nich zachowywać.. a czasami przychodzą rodzice z takimi maleństwami do mnie ![]() hej w sobotę jedziemy obejrzeć kolejną salę
|
|||||||
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Łał, super metoda ! Szczególnie z frytkami . Ja zawsze zagaduję dzieciaki przy jedzeniu .Cytat:
!
|
||
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też mieliśmy niezłego stracha ![]() Cytat:
![]() ![]() hej. dzisiaj pierwszy raz zostawiłam Emilkę na dłużej, zawiozłam ją do mojej mamy, a potem z koleżanką pojechałyśmy do hurtowni porcelany i kupiłam sobie zastawę do domu-obiadową na 12 osób. jeszcze sobie kiedyś dokupię do tego zestaw kawowy i będzie super. No i wypatrzyłam sobie sztućce na 12 osób Gerlaha, ale to najpierw muszę uzbierać, ale była śliczna
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-05-09 o 21:09 |
||
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą różnicą wiekową to też wóżnie jest, ja mam złe doświadczenia także jestem za dużą różnicą wiekową, brat jest ode mnie młodszy o 1rok i 3 miesiące i źle się dogadujemy, dodatkowo mama nie dawała sobie rady z dwoma maluchami i byłam zawożona do babci nawet na 2 tygodnie jak miałam niecałe 1,5 roku, zresztą zawsze mamie wydawało się że młodszy brat potrzebuje więcej ciepła i mnie rodzice olewali, przez to mam taką spaczoną psychikę, że do tej pory pamiętam jak miałam 7 lat to widziałam jak rodzice tulą brata a ja udawałam że bawię się ale było mi okropnie żal;/ znowu pomiędzy kuzynem i kuzynką jest 6 lat różnicy i super dogadują się z kolei ta moja dzieciata koleżanka ma 3 dzieci w odstępach 1rok 2mc, 1 rok 10 miesięcy i jest MASAKRA, dzieci robią co chcą, ona karmi jedno, tu już drugie zrzuca z szafki telewizor, trzecie przesuwa doniczki... a wcale nie ma jakichś nadpobudliwych dzieci dziękuję za takie przyjęcie ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Karo a pochwalisz się zestawem??
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Fajnie, że zakupy udane! Cytat:
.No a to, co Ty mówisz, to już w ogóle straszne ... Nie wiem, jak tak można :/. Może Twoi rodzice chcieli syna i dlatego tacy byli- nie wiem... Okropne . Ogólnie, to właśnie chciałabym, żeby były 2-3 lata różnicy między moimi dziećmi, ale Morsi musi mi powiedzieć o tej teorii najpierw .
Edytowane przez dalenka8 Czas edycji: 2012-05-09 o 22:05 |
||
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Piękny dzień się zapowiada. ![]() A ja zaraz się zbieram do dziadka, pojadę z nim na zakupy, a potem na cmentarz do babci. Miłego dnia Wam życzę.
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dalenko właśnie tak myślę że chcieli miec syna, ale to nie zwalnia ich z tego, żeby opiekować się drugim dzieckiem. Z mamą, to mam takie stosunki, że nawet nie pytała się o ciążę, w którym tygodniu byłam, co mi robili w szpitalu, czy mówili. Nic kompletnie, jakby tego nic się nie stało. Zresztą to lepiej, bo bliższa mi jest chyba teściowa heh. Jakbym zaszła w kolejną ciążę to mogę założyć się że gadałaby mi po co mi to, na co to, przecież mam szkołę, bla bla bla. Ja dziś u babci, byłam na targu prześcieradło kupiłam bo mamy tylko polarowe a na nim już za gorąco jest jak się śpi. Miałam kupić na allegro bo jest tańsze ale tak się zbierałam, że na miejscu musiałam kupić;/ Zaraz powalczę z projektem, a później jadę na miasto na drobne zakupy. Miłego dnia!
|
#4229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
Czy dopiero się przymierzacie? ![]() Cytat:
Jak Filipkowi zacznie się niejadkowanie to podeślę go do Ciebie.. ![]() Cytat:
Zakupy udane widzę, mam nadzieję, że prędko uzbieracie na Twój upatrzony zestaw sztućcy, w takie rzeczy warto inwestować ![]() Widzę, że dyskutujecie o różnicy wieku między dziećmi... Moim zdaniem to jest bardzo indywidualna kwestia dla każdych rodziców i też dzieci, dużo zależy od marzeń, planów, sytuacji materialnej, a też temperamentów, charakterów i czasu wolnego Z tym kto się lepiej dogaduje to naprawdę jedna wielka przypadkowa, bo chyba nie istnieje żadna reguła, że rodzeństwo 2 lata różnicy dogaduje się zawsze, a 3 już jest wielka wojna? Ja zawsze chciałam mieć dzieciaczki jeden po drugim, a potem na spokojnie trzeciego maluszka po 30tce ale jak widać marzenia nijak się mają do życia, na kolejną szansę musimy czekać
|
|
#4230 | ||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Poka salę ![]() Dokopałam się do notatek, było ciężko :P Chodzi o to, że dziecko w wieku 2 lat nie jest w stanie zrozumieć dlaczego rodzice nagle przestają poświęcać mu tyle uwagi, traktuje maleństwo jako intruza, zagrożenie dla swojej własnej pozycji. Nieraz zdarzały się nawet tragiczne wypadki z tego powodu - starsze dziecko spychało młodsze w wózku ze schodów, zrzucało z tapczana itd. Nawet u mojego TŻ była taka sytuacja - brat TŻ próbował TŻ udusić poduszką, na szczęście ich mama w porę weszła do pokoju. Ogólnie młodsze dziecko (niż 2 lata nie rejestruje jeszcze tego, że nagle spada z piedestału, a starszemu łatwiej przychodzi zrozumienie, te 2 lata to taki punkt krytyczny Cytat:
Chętnie go przyjmę ![]() Heloł, ja już po uczelni i po kolosie Mamy problem z tym prezentem na panieńsko-kawalerski, bo uznałyśmy z kuzynką, że najlepiej jeśli wszyscy razem się poskładamy, ale nijak nie umiem się do wszystkich dodzwonić
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

u mnie nic ciekawego, ostatnio byliśmy na weselu, wypadło nagle bo brat nie mógł iść. Co się działo podczas mojej nieobecności?? Może jakiś skrót??

Nie no, tak na serio to mam jakieś dziwne przeczucia, chyba sobie zrobię test.

jak użyję na noc olejku kokosowego, to następnego dnia na ubraniu zauważam pełno takich złamanych końcówek moich włosów.. takich 1-2cm. I się zastanawiam czy to dobrze, że te moje zniszczone końcówki odpadają czy to znak, że jednak ten kokosowy nie służy moim włosom? Bo od kilku dni stosuję migdałowy i nic takiego się nie dzieje
poradźcie coś 
napiszę w klubie 
. Ja jestem za tytułem "Kiedy to zleciało?! Z Young PMki zrobiło się sflaczałe ciało!", a Wy