|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
Poprasowałam trochę ale z moim marudą nie da się nic zrobić Nie chce teraz sam się bawić, tylko, zeby do przytrzymywać pod paszki i sobie stoi i wtedy zadowolony, ale wtedy ja nic w domu zrobic nie mogę. Już się wydziera z bujaka
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Archi, to się cieszę, że jesteś zadowolona, bo gdyby było coś nie tak, to byłoby na mnie
ja jestem w moim wózku zakochana Cotka tu masz link one bardzo staniały ostatnio, bo jeszcze ze dwa miesiące temu za 1400 oglądałam ![]() wróciłyśmy od babci, a Zośka tam szalała że hej! dorwała się do babci stolika kawowego i wszystkie gazety spod spodu pościągała i "czytała" sobie ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Minio, cieszę się, że mogłam pomóc ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ach, i zakupiłam sobie dziś ujędrniające serum do biustu z lirene, zobaczymy co to warte
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
MamoZo a ten wózek się jakoś fajnie, prosto składa?
Sorry, pewnie pisałyście, ale dzisiaj z doskoku. |
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz recenzję video wózka |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie
|
|
|
|
#2378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w nocy do 3 same pobudki były, mała płakała a wzięta na ręce natychmiast zasypiała i tak w kółko o 3 ja wstałam do laktatora a do małej mąż się położył i spała już wtedy spokojnie do rana Cytat:
Kurcze też mi się taki zamarzył ale siedem stówek to dla mnie za dużo
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia jest jeszcze quinne zapp, poprzedni model, i on się składa w jednej części. Jedyna między nimi różnica, to to, że zapp ma siedzisko montowane tylko tyłem do Ciebie a przodem do kierunku jazdy.
|
|
|
|
#2381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór...
Byliśmy w lesie i przegoniły nas komary Są jakieś kosmetyki dla takich maluszków? Orientował się ktoś? Oj wykończyło mnie moje dziecię dzisiaj. Teraz już śpi. Za poradą Asi zrobiłam mu noc w sypialni (koc na karniszu). Ciekawe ile pośpi. Już sie raz przebudził Ten wózek co pokazujecie jest super. Jednak dla mnie ma jeden minus: brak regulacji podnóżka. Uznacie mnie za nienormalną, ale mam bzika na punkcie wiszących nóżek u śpiących w spacerówkach dzieci. No nie mogą wisieć i koniec I jeszcze jedno pytanie, a wlaściwie dwa. Czy dwa razy dziennie kaszka tj. na śniadanie i kolację, to za dużo? No nie chce mi pić Stefan mleka z butli i już nie wiem czym mam go o tych porach karmić (200ml mleka wypije tylko o 5 rano )Czy wczesne wstawanie dzieci może doprowadzić do jakiejś deformacji nóżek, czy innych skrzywień? To pytanie do naszej forumowej rehabilitantki
|
#2382 | ||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Ale takich upałów to bym nie zniosła![]() Cytat:
Na razie wiem tylko jedno, że ma być bezpieczny, z dobrymi ocenami w testach, a reszty już nie ogarniam |
||
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia tu nie wiszą, bo jest regulowany podnóżek, ale w ten sposób, że może być płaski i tworzyć z resztą siedziska płaską powierzchnię jak deska ( i wtedy nie wiszą nóżki, a leżą sobie), albo może mieć formę normalnego podnóżka, kiedy dziecko siedzi. zresztą, to trzeba zobaczyć, bo cieżko wytłumaczyć.
A co do kosmetyków na komary to już o tym myślałam i po prostu pójdę spytać do apteki. Jak się dowiem konkretów to dam znać. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- a, i u nas jest kaszka na śniadanie i kolację, ale nie w pełnych porcjach z przepisów na opakowaniach, bo jak zje pół to jest sukces. |
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesć moje kochane
wpadam dziś do Was sentymentalnie się przywitać i powiadomić wszystkie dobre duszyczki które byly z nami, że operacja przesunęła się przynajmniej o pół roku. Dziś więc wycieczka do Wa-wy była nieco niepotrzebna i obyło się bez stresów. Nawet tak po cichu, cichuteńku - żeby tylko nie kusić losu - liczę, że może się uda bez. Może... Wciąż Was kocham
|
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja się dowiem czegoś szybciej to też napiszę ![]() No widzisz, a u nas zjada pełne porcje. Chociaż dzisiaj zjadł 3/4 Tak sobie glośno myślę, czy go nie utuczę
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
Piszecie o tym wózku i teraz o Nim marzę, ale za dużo kosztuje =((( byłam z Małym na szczepieniach, jak tylko weszliśmy do gabinetu do wpadł w mega płacz (nie lubi fartuchów). Za dwa tygodnie mamy iść na kolejne ważenie, bo za mało przybrał, 21 marca warzył 8440, a teraz 8500 |
|
|
|
#2387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby obyło się bez operacjiCytat:
|
||
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
w schemacie żywieniowym z nutricii są trzy porcje po 180 ml mleka modyfikowanego, w tym dwa razy z bezglutenowym kleikiem, raz z kaszką zbożową plus porcja 150 ml kaszki na mleku. Plus obiad plus deser. Ja nie wyobrażam sobie byśmy w najbliższym czasie do połowy z tego dobrnęły. Wy raczej też nie przekraczacie takich limitów (w pewnym sensie umownych - bo jednak każde dziecko inne), więc nie ma się czym martwić. Tylko cieszyć, że chłopak ma apetyt
|
|
|
|
#2389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ucałuj i uściskaj i wyprzytulaj Małgorzatkę Dobrze, że się odezwalaś
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś cały dzie na dworze- nowy wózek się sprawdza
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś byłam na spacerku z koleżanką co ma Maclarena XLR i chwilę poprowadziłam sobie tamten- bardzo podobnie jada, bardzo podobnie wybierają wertepy Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam stres na dzisiejsza noc- zaczynam odkładać Pio do łóżeczka- chciałam czekać az zacznie lepiej nocki przesypiać, ale przez to że już się nieźle porusza to się boję by spał w lózku ![]() Za mojego dałam 613zł - cena z przesylką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Całuski dla Małgorzatki Ide spać bo padam |
||||||||
|
|
|
#2392 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
dobry
moje dziecko pełza na całego, podobnie jak Pio Archi uskiutecznia desanty i straszy psa, o! Cytat:
Cytat:
ale miałaś wakacji o @ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby nic się nie rozwinęłoCytat:
![]() no to nam potem opisz efekty , chyba, ze pokażesz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech zachorowałam na te parasolki, niektóre są takie fajne tylko czy to użytkowe no i jak widzę wagę 3,9kg to mi ślinka cieknie ![]() Poza tym zmęczona jestem, malutka staje już coraz bardziej na nogi i ciągle muszę ją pilnować bo zaczyna cudaczyć i się przewraca. Aaa miałam pytać: czy wasze raczkujące maluchy mają siniaki pod kolanami?? Moja Martusia ma same siniaki pod kolankami i zastanawiam się czy to normalne? Ona jest dość szczupła (na koniec 7mca przy 67cm waży 7700) więc to nie kwestia przetuczenia jej. Skąd to się bierze płakać mi się chce jak to widzę.Przetestowałam deserki rossmanowe i jabłko z brzoskwinią jest paskudne w smaku, teraz wiem czemu mała nie chce tego jeść, sama bym nie chciała a z kolei Hipp daje cukier do deserków chyba zacznę deserki sama robić![]() W biedronce są pieluszki huggies w promocji 99sztuk za coś koło 40zł ![]() To tyle z ogłoszeń
|
|
#2394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Indi a z jak dodajesz kleik to robisz na gęsto czy tylko dodajesz parę łyżeczek? i tak samo z glutenową kaszką - też na gęsto czy tylko zagęszczasz?? Ty karmisz też mm i już podajesz kaszki glutenowe Agatce normalnie??? Ja kupiłam zdrowy brzuszek ale jeszcze nie daję jej bo niby ten gluten przez kolejne 2 miesiące mam wprowadzać po całej łyżeczce jejuś jakie to trudne wszystko
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
No objawiła się co ma dziecię z tego samego roku- a myślałam,ze nie będę miała takich koleżanek od dzieci poza Wami ![]() Serio mykam spać Mały juz sie wybudził z wrzaskiem w łóżeczku wzięłam do siebie,zasnął , znów odłożyłam...no zobaczymy co to będzie ![]() Kolorowych snów mamuśki |
|
|
|
#2397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslałam coś przeciw. Dzisiaj dałam radę, chociaż namachalam sie trochę A te offy to też dla takich maluszków? Cytat:
![]() edit: ale z tyłu nóżek?
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, trzymam kciuki za spanie w łóżeczku. U nas jakoś poszło dość sprawnie, a Zośka innego niż moje łóżeczka ponad 6 miesięcy nie widziała
|
|
|
|
#2399 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie przejawia ochoty do samodzielnego siadania, a juz by stac chciala Cytat:
Juz kiedys mi zjadla kawalek jakiegos papieru z biurka jak na kolanach u mnie siedziala ![]() Cytat:
Ja sie nie bawilam tak dlugo we wprowadzanie glutenu - przez 2mce dawalam niby te 2-3g, ale wg mnie to byly 2 lyzeczki od herbaty kaszki mlecznej Nestle, a potem przez tydzien dawalam dwa razy tyle na kolacje, a potem bez ograniczen.
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith siniaków u nas brak, ale ona jakoś super intensywnie nie maszeruje po domu.
A i dziękuję za info odnośnie pieluch, jutro się przejdę zrobić zapas. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Zuzia zaczyna mi kaszleć
jak wracaliśmy od teściów to zrobiliśmy sobie postój na stacji i ledwo obudzoną Zuzię co prawda ubraną w sweterek wynieśliśmy na zewnątrz a strasznie wiało a ona spocona była i pewnie mi ją przewiało 
Nie chce teraz sam się bawić, tylko, zeby do przytrzymywać pod paszki i sobie stoi i wtedy zadowolony, ale wtedy ja nic w domu zrobic nie mogę. 

ja jestem w moim wózku zakochana 

U mnie by to nie przeszło
, u nas pobudka przeważnie o 7
, ja bym nie dała rady 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby obyło się bez operacji

chyba zacznę deserki sama robić