|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
jesteś pewna, że to to? może pępowina Ja na pocieszenie Ci powiem, że chciałam syna zapierałam się, że tak będzie a teraz nie wyobrażam sobie mieć chłopaka zamiast martuchy(chociaż ona taka chłopczyca mała Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zjadłam ostatnią z 4 identycznych kanapek jak ty |
|||
|
|
|
#1712 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Najwazniejsze, żeby było zdrowe- a będzie na pewno!Cytat:
|
|
#1713 | |
|
Raczkowanie
|
A mnie lekarz ostatnio mówił, że nigdy nie podaje w tak wczesnym etapie płci, bo bardzo łatwo można się pomylić. Nawet kawałek pępowiny można pomylić z siusiaczkiem.
![]() Tak więc, nie chcę nic mówić, ale jeszcze wszystko może się zmienić.
|
|
|
#1714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
Marti i Gabi gratulacje za wizyty, cudowne zdjęcia maluszków, cudownie się patrzy na te nasze małe skarby
![]() DeKajka no no - to dopiero wiadomość - dzyndzel powiadasz? ![]() ![]() Gratuluję Kochana!
Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2012-05-09 o 21:34 |
|
|
|
#1716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tak samo Ale dzis poraz pierwszy stalo mi sie tak naprawde zupelnie to objetne![]() Cytat:
Cytat:
siczny maluszek ja mialam w poprzedniej ciazy ciagle anemie(ciaza nie planowana wczesniejsze zle nawyki zywieniowe swoje zrobily, zalecenia tylko folik do 14tc i to swoje zrobilo potem nie moglam dojsc do ladu)jedz duzo zielonych warzywek powinno naturalnie wspomoc-brokuly bomba zelazowa![]() Cytat:
tez sie ciesze ze trafimy w sezon owocowo-warzywny |
||||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
ja niby mam przeczucie na chlopca ale tak naprawde to mi zwisa
dlatego lekarza nie pytalam nawet bo stwierdzilam ze jak bedzie chcial i bedzie pewien sam mi powie![]() imiona mam wymyslone tzn typowane dla obojga płci, wozek bedzie zielony wiec niech bedzie co chce byleby zdrowe ![]() dekajka super wiadomosc tak czy siak na nastpnej wizycie na pewno juz bedziesz pewna na 100 procent powiedzialas już tżowi?![]() ja na nastepnej wizycie bede w 17 tygodniu
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Same ocencie .. tam przy strzalce ..
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no zaraz chyba padne...
![]() : mdleje:A co na to tż? Cieszy sie, że to synuś? Dla mnie najgorsze jest to czekanie |
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
nie , bo mi foch jeszcze nie przeszedl ..
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Noo też tam widze odstające coś ![]() Kurcze, też już chce wiedziec! Bo mam ochote latac po sklepach już za ciuszkami!
|
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak samo było z przeczuciem, że jestem w ciąży - po prostu czułam, że się udało, to chyba ta kobieca intuicja w końcu się u mnie ujawniła i odezwała z ciązą się sprawdziło więc może i z płcia się sprawdzi ![]() ale odkąd przeszły mi mdłości, to powróciła ochota na słodkie - zdecydowanie wolę czekoladę, dżem, lody niż paluszki, chipsy czy inne takie przekąski. A jednocześnie mogę jeść codziennie mięso (ale tylko wieprzowe: schab, mielone, a kurczak razem z rybami poszły w odstawkę ) z ziemniakami i z mizerią albo ogórkami konserwowymi, smażone rzeczy też mi jak najbardziej podchodzą więc tak stwierdzam, że te zachcianki chyba o niczym nie świadczą, bo podobno jak się je słodkie to będzie dziewczynka, a jak słone czy pikantne to chłopak - a jak wszystko się je to co będzie?
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-05-09 o 21:53 |
|
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
No taki jakby siusiaczek
(zresztą dla mnie te zdjęcia usg to czarna magia, ostatnio to nawte seduszka nie widziałam, tż mi tłumaczył gdzie )Czy siusiaczek czy nie gratuluje, że dzidziuś zdrowy Agrafka85 chociaż jakby pod kątem jedzenia popatrzec i w to wierzyć to chłopak. z Marta jadłam różnie ale bardziej słodkie, teraz kilka razy miałam atak na kapustę kiszoną i ogórki (normalnie ani jednego anie drugiego nie lubie) a tu miałam wrażenie, że jak nie zjem to padnę Edytowane przez MoOoNiA Czas edycji: 2012-05-09 o 21:55 |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam spac, jestem wykończona.
Jutro mam egzamin, a nic nie umiem. Dosłownie nie pamietam, żebym tak nic nie umiała jak dziś... Dobranoc
|
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
no faktycznie jakiegoś dzyndzelka widać
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie juz kochane kładę .. '' widzimy '' sie jutro .. papa
|
|
#1728 |
|
Rozeznanie
|
no ja też mykam spać
dziś nie bardzo spałam w nocy, obudziłam się przed 4 i zasnęłam dopiero po 5 a musiałam wstać o 7 więc jestem już trochę zamulona ![]() do jutra, śpijcie spokojnie
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
No mały dzyndzelek jest
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka no cus tam jest
ale to jeszcze moze sie zmienic-mysle ze za miesiac juz bedziesz wiedziala napewno.ale co by nie bylo wazne aby zdrowe jak bedzie synek to nastepna dzidzia moze uda sie trafic w dziewczynke![]() Mystiquee podzenia bedziemy trzymac ![]() co do zachcianek swiadczacych o plci-z laura przez cala ciaze nie ruszylam nic slodkiego i urodzilam dziewuszke wiec ja tam w to nie wierze a oto moj objedzony brzuszek wagowo stoje w miejscu od naponad miesiaca.
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-05-09 o 22:27 |
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
Gabi,
Martaj, DeKajka Pieeeekne dzidziole Gratulacje! Padam wiec spadam
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() Piękne te brzuszki wasze,szkoda ze u mnie nie widac ( jakieś krostki mi wyskoczyły na brzuszku. Nie wiem czy to od kremu czy od czego. Godzina 5.30 a ja juz nie spałam i poleciałam do piekarni po precla z makiem <mniaaam> i juz jestem po przekąsce śniadaniowej wracam chyba z powrotem spać. A! I powiem Wam ,że jakoś senność i zmęczenie troszkę przeszło. Co do przeczuć , ja czuje od początku że to chłopiec, choć tak bym chciała dziewczynke
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1734 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bałam sie niemiłosiernie. Raz tylko stanęłam na rękach, przy drabinkach bo mnie zmuszono ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() haha gratulacje ![]() Cytat:
No! i po wizycie ![]() Wyniki grają torbiel nie jest złośliwa mocz coś tam nie teges ale urosept mam brać ![]() za 3 tygodnie kolejna wizyta i będzie USG genetyczne, najważniejsze ![]() u mnie 9 tydzień, dzidzi ma 2cm Ważę nadal tyle samo, 51,4 kg ![]() Rozwija się pięknie, tak jak ma byc Ciśnienie w normie. Wszystko super to 30 maja wrzucę Wam po wizycie USG bo już będzie fajnie dzidzię widać
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to postaram się napisać zbiorczą wiadomość, bo jakoś tych cytatów nie lubię..
![]() Fajne brzuszki już macie.. ja mam nadwagę, więc u mnie nie wiadomo czy to tłuszczyk czy już ciążowy ale wagowo stoję w miejscu, a brzuch się powiększył. Co do zdjęć USG to dla mnie też czarna magia i nie widzę i nie rozpoznaje co gdzie Ale na kolejne USG w czerwcu się nie mogę doczekać. Akurat wypada w dzień ojca, to mój tż będzie miał niespodziankę. Już i tak muszę bookować sobie wszystkie spotkania wg jego zmiany, bo on koniecznie na każdej chce być Mam problem już z bólem pleców - czasami po nocy. Poszukałam na necie porad i zalecają spać z poduszką między kolanami.. spróbowałam i trochę niewygodnie W pracy też za długo jak siedzę to plecy się odzywają.. jak sobie radzić?
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
A moja torbiel niestety znowu urosła ;( ale nie boli itd więc na razie bez paniki, ale przy następnym usg na pewno bedzie tez i dopochwowe zeby ten drugi jajnik zobaczyć, właśnie zjadłem kanapki ze schabem fuj...dzisiaj kupię żelazo
|
|
#1737 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
MiciaKicia bardzo się cieszę z tych wiadomości o wizycie
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tfu tfu odpukać!
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
jade ![]() Normalnie zero stresu, jak nigdy o tej porze roku ![]() Zobaczymy co z tego wyniknie Papa do popołudnia
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale jakos żadna mi nie pasujemarti ale fajny brzuszek micia kicia gratuluje wizyty!w nocy spac nie moglam o 1ej sie zbudzilam zobaczylam ze godzine wczesniej tż mi wyslala smsa na dobranoc wiec tez mu wyslalam a ten za 5 minut zadzwonil no i mnie rozbudzil , jeszcze kolo mnie juwenalia wiec do rana pod blokiem hałas, pelno studentow no i sie nie wyspalammystique trzymam kciuki )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

ogolnie mialam jakies 25minutowe usg
w końcu dziś wybrałam się na zakupy po jakieś warzywa i owoce i od razu odżyłam
identycznych kanapek jak ty

28.08 2010 Nasz Dzień

)

( 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
jade