|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Kiełbaski bobaski SMACZNEGO
http://alma24.pl/produkt/80403/kielb...baski-drobiowe- |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
blondynko a my si ejutro widzimy czy nie?? straaasznie zmeczony Szymek :P
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam napisać jeszcze o moich pierwszych wrażeniach ze spaceru Zappem
jestem zadowolona, łatwo się prowadzi, jest zwrotny, daszek duży super chroni przed słońcem, regulacja siedziska rewelacyjna, no i najważniejsze- Lena go zaakceptowała i z radością woziła się w nim dzisiaj dla mnie najważniejsze, że rączki mam na idealnej wysokości muszę cyknąć fotkę Lenie jak siedzi w wózku
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
Wczoraj nie dałam rady nadrobić, Lila się obudziła i tylko mama mogła pomóc, potem się z nią położyłam i całą noc jęczała, stękała, wierciła się płakała w niebogłosy ![]() Dziś wysypka jeszcze większa, cale plecy, buzia, szyja i brzuszek.. Marudna jak cholera.... Mam nadzieję ze noc będzie już lepsza. Ile Waszym maluchom utrzymywała się wysypka po trzydniówce?? I czy były przy niej marudne? swędziała ich? Przy temperaturze Lila była wesoła i pogodna, a teraz temp nie ma tylko wysypka i jakaś masakra.. Nadrobiłam stary watek i pięknie dziękuję że pamiętałyście o naszej miesięcznicy iustyna trzymam mocno kciuki za jutro, będzie dobrze zobaczysz Co do jedzenia, to my jemy tak jak scio - daję Lili w małej miseczce troszkę z jej jedzenia i ona sobie z niej wybiera, wkłada do buzi, uczy się jeść łyżeczką, a ja w tym czasie ją karmię żeby się najadła, bo większość swojej porcji wyrzuci na podłogę, wetrze we włosy czy bluzkę ![]() Ładnie radzi sobie z samodzielnym jedzeniem, jak ma za dużo to ma odruch cofnięcia i przeżuwa dłużej... ostatnim hitem są u nas paluszki juniorki ![]() Daliśmy jej ostatnio jednego jak Filip jadł i bałam się że nie da rady, ale świetnie sobie poradziła i kilka sztuk paluszków już zjadła mimo że ma tylko 2 zęby
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-05-09 o 22:24 |
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
witam sie na nowym watku
iustyna - ciesze sie, ze Ci sie spodobal pomysl cichego slubu, fajny patent, fakt. My nie skorzystalismy, bo nie mamy w planach koscielnego - wystarczy nam cywilny sprzed pieciu lat, zeby czuc sie malzenstwem ![]() Przy Blance jeszcze klopotow nie mielismy, bo Blanka nadal antychryst maly ![]() moja kumpela urodzila dwie godziny temu malego Piotrusia To jej drugi synus (obaj z in vitro). Jest sliczny, ide go obejrzec na zywo w piatek |
|
|
|
#97 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak I jeszcze na ospę i odkleszkowe zapalenie mózgu. Cytat:
2. Cytat:
Taaaa, zaorany życiem, można by rzec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do lekarza już niedługo. To kobieta, która się zajmuje migrenami. A moje małe puchate cudo dziś pierwszy raz jeździło własnym autem Dostał na chrzciny. Trochę na wyrost, ale nie mogłam się powstrzymać i wieczorkiem zmusiłam męża i go złożyliśmy. Tymuś dzielnie asystował gryząc sobie koła na boczku
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
O tej kleszczowej nie słyszałam, napisz cos wiecej, plisssss
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Lena dostaje kawałki normalnego jedzenia, kawałek jabłka, gruszki, szynki, sera, jakieś chrupki, chleb, kawałki mięsa i normalnie je, ostatnio pomidora, ogórek kiszony, wszystko jej smakuje
|
#100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem. Na razie skłaniam się ku opcji że będe szczepić ale później.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
śliczny Denis! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brumeczku, ja chcę częściej Was oboje na zdjęciach
|
|
|
#101 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:to dość stary model - BT 100 Britax by Teutonia - mały, sprytny, zwrotny, lekki o TAKI Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() przynajmniej tam pisze że waży 5kg - ja swojego nie ważyłam - ale lekki jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, będę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przecież to to samo jest ![]() a 5w1 są płatne przecież... nie rozumiem za bardzo... ![]() Kajool pyta bo niektóre mamy nie szczepią szczepionką MMR - ze względu na niepotwierdzone i wg mnie nieprawdziwe sugestie o możliwych powikłaniach po tym szczepieniu typu autyzm u dzieci itp ja szczepię ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() nie posmakował ale szyneczka mniam, ogórek kiszony pycha, a pomidor bleeee..poniżej zdjęcie mojego Britaxa w wersji z Julcią Marinka i Igor obok
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-09 o 23:21 |
|||||||||||
|
|
|
#102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pajac i śpiworek od razu do prania ![]() Cytat:
Nie był marudny także nie sądzę, że go swędziało
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Startuję z kolejną subskrypcją, kto wie, może w końcu uda się więcej popisać. Zgodnie z tradycją, miesiąc w tyle za Wami z podziwem czytam o osiągnięciach i nowych umiejętnościach naszych wątkowych maluchów i zachwycam się zdjęciami. Aaaa a'propos zdjęć: Dziubek wypatrzyłam Cię na FB chudzino. To efekt SB? Brumek piękne zdjęcia i normalnie twarz widać, toż to jak ekshibicjonizm ![]() Co tam jeszcze na szybko wypatrzyłam: Oliweczka Gratulacje!!!! Telik Będzie na fotorelacja ? Wodaqua Idę Cię szukać Eveewe widzę że zadomowiłaś się na dobre ![]() Stronczek wyrazy uszanowania, ulica pierwsza klasa ![]() Czytam też, że macie jednowypłatowe problemy finansowe. Całym sercem jestem z Wami, bo doskonale pamiętam jak rok temu przez kilka miesięcy nie mieliśmy żadnej wypłaty i wiem jakie to frustrujące. Oby Wam się poukładało. |
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.psseswidnica.pl/szczepien...hp#szczepienia
http://www.kleszczeinfo.pl/o-chorobie/o-chorobie/ Kiedyś by do głowy nie przyszło żeby się na to szczepić. Ale w ostatnich latach ilość kleszczy-nosicieli wzrasta zastraszająco, więc się zdecyduję.
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
witam w nowej części
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brida, powiedz mi tu pod przysięgą, że tym razem nie znikniesz po kilku pierwszych stronach nowego wątku ![]() ![]() Jak Filutek?
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
wszelki duch gdzies Ty przepadła? co tam u Was? pracujesz już po macierzyńskim? pisz więcej
![]() wpadaj częściej - pamiętamy o Tobie dobra ja spadam na dziś bo się nie wyśpię do rana - tż w robocie do 1,30 więc sama musze łóżko grzac.. ech.. dobranoc beata_1988, marzena_S+, Stronczek27, Kolina, iustyna1+, CarmelaSoprano+, Scio, Madziulka_17, aania_20 jak tu gwarno i tłoczno jak na tę późną porę dobra lecę już na serio spać pa
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-09 o 23:26 |
|
|
|
#108 | ||
|
Rozeznanie
|
Beatka Twoja blondyneczka już taka duża!
Monia brawa za raczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuję tym razem z jakimiś zasadami. Filutek dobrze Ma 8 zębów - jakoś kurcze szybko i chyba kosztem innych umiejętności, bo ani nie siedzi ani nie raczkuje, mówi tylko dadada; no ale grunt, że wesoły jest i nie choruje na nic, co by pogarszało jakość jego życia i najczęściej jest tak jak on chce
|
||
|
|
|
#109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kajool, Jacieee Wiki mi goraczkuje. Przed snem miala prawie 38 stopni, teraz spi ale wierci sie troche, obstawiam zabki, dziaselka na gorze wydaja sie napuchniete. Brida gdzies Ty byla? myslalam ostatnio o Was |
||
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Beatko jestem
83monia za raczowanie Kingi ![]() brumek, bardzo ładne zdjęcia z chrztu Telik - widziałam Wasze zdjęcie na fb - ale macie super u mojej mamy zakwitły bzy, te krzewy kwitną od kiedy pamiętam...
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dalej wybieram się na operację i dotrzeć nie mogę. Już wszystko mam = rentgeny, ekg, wszystkie badania, tylko okazało się, że mam też bakterię Coli (prawdopodobnie nabytą w szpitalu) więc jeszcze chwila. |
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, PSTRYK pierwsza jestem
To juz choroba , wracam spać....
|
|
|
|
#113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Już Filip zębaty grunt że zdrowo rosnie i nie choruje ![]() Cytat:
rozumiem że wybrać się nie możesz, ciągle coś... że też jeszcze Ci się ta bakteria przyplątała.... u mnie na szczęsnie już zabieg niekonieczny, przynajmniej tak gin twierdzi, mam iść na kontrole za półtora miesiąca jak skoncze 3 op tabletek czy nadal wsio ok i czy nic nie rośnie już, bo może czasem zostać pobudzona przez hormony i znów się powiększać, oby nie ![]() będę trzymać kciuki ![]() Cytat:
ech... u nas noc koszmarna.... dwie godziny od 1,30 do 3,30 próbowałam Julkę uśpić, cały czas przebudzała się z płaczem, zęby......dałam Nurofen w końcu i zasneła ale z nami a ja taka połamana wstałam jak się obudziła o 5,30 że ręką ruszyć nie mogę do tej pory tak mi jedna zdrętwiała... ajć... kawyyyy kawyyyyy kawy...
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Ogłaszam wszem i wobec, że Dominik po raz pierwszy przespał całą noc w swoim łóżeczku. Z paroma pobudkami, rzecz jasna Biorę to za jednorazowy wybryk, ale i tak się cieszę ![]() Bez odbioru
|
#115 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witamy!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech te zębuchy wychodza ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Brumek a kiedy sie szczepi na kleszcze? I ile kosztuje szczeionka???????Prawie codziennie jestesmy w lesie wiec tez nie bedziemy ryzykowac Moja ciocia miała podejrzenie boleriozy...brrrrrrrr nawet nie chce myśleć co by było gdyby diagnoza sie potwierdziła |
||||
|
|
|
#116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że u Was ok, 8 zębów...dołączył do rekordzistów wątkowych ! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
wczoraj byłam pierwsza, a dzisiaj już 4 strony do nadrobienia. ale dałam radę, więc póki pamiętam: dla Kingi i Marysi za raczkowaniejaciee trzymam kciuki, żeby "wybryk" Dominika nie okazał się jednorazowy brumku piękni Wy podczas Chrztu a zdjęcia w tej uroczej różowej sukience nie będzie??? no i jaką Tymek ma fajną furę!!! lada dzień i będzie śmigał jak mało kto aaniu jejku mam nadzieję, że z ręką pomogą rehabilitacje. i zabieg nie będzie potrzebny patik miłego i udanego wyjazdu!! odpoczywajcie!!! telik cieszę się, że dotarliście. dla Jaśka, że taki dzielny!!! a zdjęcie na fb urocze ![]() justynko zaciskam kciuki!!!!! i dla wszystkich potrzebujących również!!!!! a ja wczoraj miałam zakręcony dzień... wyszłam do pracy w dwóch różnych butach zapomniałam torby z zakupami ze sklepu (musiałam się wrócić, na szczęście to osiedlak, więc mnie tam znają )... a w nocy tak zasnęłam, że dziecka nie usłyszałam jak się obudziło. mój mąż na szczęście pracował w nocy i mói, że wszedł do pokoju, a tam Hanka stoi w łóżeczku i woła "mamamamkamama" a ja chrapię ![]() poza tym dzwonili wczoraj z kliniki z Poznania, że termin jest na piątek wolny i czy Hania zdrowa. ale musiałam odmówić, bo mała ma jeszcze resztki minimalne kataru w ogóle rozmawiałam wczoraj z dziewczyną, któej syn miał operację i mówiła, że trzeba to przeżyć, żeby wiedzieć co wtedy się czuje..płakała jak opowiadała, ja płakałam jak jej słuchałam... boję się tak bardzo... isiaok bolerioza to paskudztwo. wiem bo choruję. da się z tym żyć, ale co to za życie... na kleszczowe zapalenie opon mózgowych też będę Hankę szczepiła.. MMR też. oliweczka to chyba u Twojej Julki lekarz usłyszał szmery?? miałam już wcześniej pisać tylko mi wyleciało z głowy (bo ja roztrzepana jestem no i mamy 1 ząbka to mi post wyszedł ![]() szymek dziubka |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Powariowały tyle stron w nowym wątku. Nie mam kiedy nadrabiać, może wieczorem. Napiszę tylko co u nas, bo może się martwicie że się wcz nie odezwałam. Dojechaliśmy, ale z przygodami ![]() Pękły nam dwie opony..w wózku, ( wózek był złożony w tym czasie w bagażniku)bo tż za dużo napompował powietrza. Tak strzeliło aż się saren powyła. Po drodze wulkanizacja. Akumulator w krk nam padł na amen. Kupiliśmy nowy. 500 m przed kwaterą jeszcze mała usterka, ale tż nareperował. Podróż trwała 8,5 h 9( mdleje) ![]() Dzieć spał tylko na początku, pół godz. Ogólnie marudziła już pod koniec, a tak bawiła się. Podejrzewam że lepiej to zniosła niż my we dwoje. Tu jest fajnie, kwatera super. Tż mnie trochę wkurza, ale to się wytnie ![]() Sara spała w łóżeczku jedna, z jedną pobudką na mm i o 5.45 zarzadziła pobudkę. Odezwę się wieczorem i coś więcej napisze uderzamy na kasprowy.
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
w PnŚ jest właśnie o udzielaniu pierwszej pomocy w przypadku zakrztuszenia.
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

zębole

strasznie zmęczony 

klask i:
zaraz ide spac jutro 2 zmiana wiec sie wyspie

ale szyneczka mniam, ogórek kiszony pycha, a pomidor bleeee..

dwie godziny od 1,30 do 3,30 próbowałam Julkę uśpić, cały czas przebudzała się z płaczem, zęby......
no i jaką Tymek ma fajną furę!!! lada dzień i będzie śmigał jak mało kto