ślubujące w 2012:) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 21:34   #3481
Wariate
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Ojj, ja by Moj mi tak powiedzial, to ja bym mu odpowiedziala ze nie czuje potrzeby brania z Nim ślubu
Hehe, tak to ja usłyszałam od mojego TŻ'ta jak pozwoliłam sobie raz zażartować i zapytałam czy umawiamy się na wspólne noszenie czy nie noszenie obrączek (żeby sprawdzić jego podejście). I nie powiem... ucieszyła mnie reakcja co prawda w delegacjach i przy niektórych pracach w firmie na łańcuszku będzie musiał nosić ale lepsze to niż oskurowanie palucha, jak jego kolega po fachu. obraczki trzeba było szukać pod skórą i mięchem na palcu

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Fajne to Nie wiedzialam ze taka tradycja istnieje
Jednak czlowiek sie uczy cale zycie
O ja też nigdy wczesniej nie słyszałam o podobnej tradycji ciekawa i taka nietuzinkowa

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
My już mamy mętlik w głowie jeśli chodzi o wódkę

A piła może któraś z was wódkę BIAŁA DAMA ?
Mój brat miał Białą Dame na swoim ślubie jakieś 11 lat temu. Szału nie ma ale też nie można jej specjalnie czegoś zarzucić. Ale jesli ja miałabym do wyboru wyborową a białą damę, wybrałabym zdecydowanie wyborową. Sama jeszcze nie wiem co będziemy zamawiać. Po weekendzie zamierzam się ogarnąć z tą kwestią i chociaż wstępną ofertę wyjudzić od znajomego PH hurtowni. Osobiście bardzo rzadko piję i polecić z czystym sumieniem nawet z pewną dozą zachwalania mogę absoluta błękitnego. Ale jak dla mnie to wódeczka zdecydowanie za droga jak na wesele, gdzie trzeba jej więcej kupić. Można by się zastanowić nad finlandią albo żubrówką białą

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34001539]mój zdjął bombkę z żyrandola w kwietniu, mieliśmy taką dużą, przyczepioną. śmiał się, że to takie.......jajko faceci...,[/QUOTE]

My naszą choinkę -kiedyś była żywa ale w chwili utylizacji jak tylko ją tknęłam żeby bombkę zdjąć, zrzuciła w dzikim tempie wszystkie igły było tylko takie ssssszzzzyyyyy i gołe badyle z ozdobami sterczały a moje stopy i pół salonu zaścielała ściółka leśna niewiel przed początkiem kwietnia wyrzucaliśmy z balkonu (mieszkamy na 4 piętrze) na trawnik osiedlowy o 1.00 w nocy tak nam wstyd było a i tak 2 sąsiadów nas wyczaiło. A jakież było ich zdziwienie jak siedząc na piwku na balkonie z nieba spadły zwłoki drzewka Bożonarodzeniowego

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Ufff... ogarnęłam "po chińsku" bieżące posty ale jak cos pominełam, wybaczcie lecicie na złamanie karku z wpisami. A ja... i tu uwaga.. będe się chwalić dostałam pracę co prawda na razie na umowę na zastępstwo ale w koncu coś, bo u nas jakaś masakra jest. Cieszię sie i jednoczenie panikuję. Jutro 7.30 we wdzianku business casual na baczność w Sądzie Rejonowym w wydziale karnym. Od poniedziałku maraton i rzucenie na głęboką wodę bo nie mają czasu na rzetelnie przygotowanie mnie do obowiązków. Trzymajcie kciuki... baaardzo się przydadzą.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:37   #3482
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
To Cię pocieszę na swój sposób ja mam pierścionek pół na pół z białym i żółtym złotem (kamień jest w kształcie serduszka i żółte złoto opatula jego dół a górę okrywa białe złoto i powiem Cię, że minęło 10 miesięcy od zaręczyn i białe złoto zaczyna delikatnie przechodzić w żółte. A nie chciałam wierzyć za nic w świecie, kiedy znajoma mi mówiła, że jej pierścionek zaręczynowy też był w połowie z białego złota, bo śladu po tym nie widać teraz po paru latach więc może i ten cienki paseczek w Twojej obrączce z białego złota za niedługo przejdzie w żółte
a wiem dlaczego tak się dzieje jak wybieraliśmy z TŻem obrączki to nam facet wyjaśnił tą kwestię... poczytajcie sobie na ten temat :
http://www.wec.com.pl/x.php/1,145/Co...le-zloto-.html

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:38   #3483
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

My naszą choinkę -kiedyś była żywa ale w chwili utylizacji jak tylko ją tknęłam żeby bombkę zdjąć, zrzuciła w dzikim tempie wszystkie igły było tylko takie ssssszzzzyyyyy i gołe badyle z ozdobami sterczały a moje stopy i pół salonu zaścielała ściółka leśna niewiel przed początkiem kwietnia wyrzucaliśmy z balkonu (mieszkamy na 4 piętrze) na trawnik osiedlowy o 1.00 w nocy tak nam wstyd było a i tak 2 sąsiadów nas wyczaiło. A jakież było ich zdziwienie jak siedząc na piwku na balkonie z nieba spadły zwłoki drzewka Bożonarodzeniowego

uuuuuuu posikałam się

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
A ja... i tu uwaga.. będe się chwalić dostałam pracę co prawda na razie na umowę na zastępstwo ale w koncu coś, bo u nas jakaś masakra jest. Cieszię sie i jednoczenie panikuję. Jutro 7.30 we wdzianku business casual na baczność w Sądzie Rejonowym w wydziale karnym. Od poniedziałku maraton i rzucenie na głęboką wodę bo nie mają czasu na rzetelnie przygotowanie mnie do obowiązków. Trzymajcie kciuki... baaardzo się przydadzą.

BRAWO!!! świetna wiadomość gratuluję
Stary 2012-05-09, 21:42   #3484
monika860902
Zakorzenienie

kasioonya
fajnie wyszło Ci to drzewko....a na jakim formacie go narysowałaś? Rozumiem, że użyłaś blok techniczny?

Stary 2012-05-09, 21:49   #3485
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

Ufff... ogarnęłam "po chińsku" bieżące posty ale jak cos pominełam, wybaczcie lecicie na złamanie karku z wpisami. A ja... i tu uwaga.. będe się chwalić dostałam pracę co prawda na razie na umowę na zastępstwo ale w koncu coś, bo u nas jakaś masakra jest. Cieszię sie i jednoczenie panikuję. Jutro 7.30 we wdzianku business casual na baczność w Sądzie Rejonowym w wydziale karnym. Od poniedziałku maraton i rzucenie na głęboką wodę bo nie mają czasu na rzetelnie przygotowanie mnie do obowiązków. Trzymajcie kciuki... baaardzo się przydadzą.

gratulacje! i kciuki gwarantowane, choć na pewno dasz sobie radę

pędzicie tak strasznie z wątkiem, że jak nawet nadrobię to nie wiem na co odpisać albo już nie ma czasu w pracy ostatnio zaczął mi się szalony czas, jedno goni drugie i nie wygląda na to, żeby się sytuacja się zmieniła szybko więc pewnie głównie będę was podczytywać

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:50   #3486
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:

Podziwiam Cie że ogarnęłaś wszystko

Dziękuję i już się czuję lepiej . Jutro wracam do pracy i nawet się ciesze, już mi się trochę nudziło w łóżku (pewnie jutro w pracy stwierdzę że mogłabym poleżeć ).

I gratuluje pracy . Super! Na zastępstwo ale to zawsze coś.. Może zwolni się jakiś inny etat i dadzą Ci umowę na stałe. A jak nie to dodatkowe kwalifikacje w CV będą . Nic się nie martw. Początki są zawsze ciężkie. Szybko się wdrożysz zobaczysz
Stary 2012-05-09, 21:55   #3487
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
a wiem dlaczego tak się dzieje jak wybieraliśmy z TŻem obrączki to nam facet wyjaśnił tą kwestię... poczytajcie sobie na ten temat :
http://www.wec.com.pl/x.php/1,145/Co...le-zloto-.html
Człowiek uczy się całe życie

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
uuuuuuu posikałam się

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

BRAWO!!! świetna wiadomość gratuluję
dziękuję

Stary 2012-05-09, 21:56   #3488
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, tak to ja usłyszałam od mojego TŻ'ta jak pozwoliłam sobie raz zażartować i zapytałam czy umawiamy się na wspólne noszenie czy nie noszenie obrączek (żeby sprawdzić jego podejście). I nie powiem... ucieszyła mnie reakcja co prawda w delegacjach i przy niektórych pracach w firmie na łańcuszku będzie musiał nosić ale lepsze to niż oskurowanie palucha, jak jego kolega po fachu. obraczki trzeba było szukać pod skórą i mięchem na palcu

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

obrączka pod skórą? Jak on to zrobił?? jestem ciekawa bo sama kiedyś podobnie miałam, ale z pierścionkiem opowiem Wam moją historię a więc jak chodziłąm chyba do 5 kl.podstawówki to złamałam rękę. Miałam gips, ale tak mnie ręce swędziały w środku, żę wymyśliłam fajny sposób aby sobie "ulżyć"...otóż miałam na palcach pierścionki-takie tandetne, odpustowe..i wkładałąm sobie te pierścionki pod gips....no i 2 mi utknęły, nie mogłam ich wyciągnąć....tkwiły sobie przez kilka (2-3??-nie pamiętam) tyg., aż do ściągnięcia gipsu. Jak mi lekarz ściągnął gips to się przeraził tym co zobaczył. Jego mina-bezcenna wypadł mi 1 pierścionek, a drugi miałam w skórze...na dodatek tak mi ta rana spuchła, tak okropnie wyglądała...widziałam swoje mięso, kiepskiej jakości!!!! a lekarz ledwie wyciągnął mi pierścionek....był w środku mojej ręki....ale dziwne , że mnie nie bolałono i do dzisiaj podziwiam ślady mojej głupoty

Stary 2012-05-09, 21:56   #3489
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cie że ogarnęłaś wszystko

Dziękuję i już się czuję lepiej . Jutro wracam do pracy i nawet się ciesze, już mi się trochę nudziło w łóżku (pewnie jutro w pracy stwierdzę że mogłabym poleżeć ).

I gratuluje pracy . Super! Na zastępstwo ale to zawsze coś.. Może zwolni się jakiś inny etat i dadzą Ci umowę na stałe. A jak nie to dodatkowe kwalifikacje w CV będą . Nic się nie martw. Początki są zawsze ciężkie. Szybko się wdrożysz zobaczysz
Z radości to bym Was wszystkei normalnie ucałowała i wyczochrała po czuprynkach

Stary 2012-05-09, 21:57   #3490
monika860902
Zakorzenienie

wariate
GRATULUJĘ pracy!!!!

Stary 2012-05-09, 22:03   #3491
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
obrączka pod skórą? Jak on to zrobił?? jestem ciekawa bo sama kiedyś podobnie miałam, ale z pierścionkiem opowiem Wam moją historię a więc jak chodziłąm chyba do 5 kl.podstawówki to złamałam rękę. Miałam gips, ale tak mnie ręce swędziały w środku, żę wymyśliłam fajny sposób aby sobie "ulżyć"...otóż miałam na palcach pierścionki-takie tandetne, odpustowe..i wkładałąm sobie te pierścionki pod gips....no i 2 mi utknęły, nie mogłam ich wyciągnąć....tkwiły sobie przez kilka (2-3??-nie pamiętam) tyg., aż do ściągnięcia gipsu. Jak mi lekarz ściągnął gips to się przeraził tym co zobaczył. Jego mina-bezcenna wypadł mi 1 pierścionek, a drugi miałam w skórze...na dodatek tak mi ta rana spuchła, tak okropnie wyglądała...widziałam swoje mięso, kiepskiej jakości!!!! a lekarz ledwie wyciągnął mi pierścionek....był w środku mojej ręki....ale dziwne , że mnie nie bolałono i do dzisiaj podziwiam ślady mojej głupoty
Wow.... jakaś masakra teksańska piłą mechaniczną 34,5
Mój TŻ ogólnie pracuje przed kompem. Projektuje i nadzoruje. Później jak wszystko jest ok, to urządzenie zaprojektowane i projekt całej linii technologicznej jadą z ekipą instalować do klienta. Tam znowu praca przy komp. ale jak trzeba to On jest taki, że przebiera się w ogrodniczki firmowe i kolegom pomaga (kiedyś też tak zaczynał). Jeden z nich (właśnie ten od obrączki) robił cś przy urządzeniu, które miało żeliwny chwytak taki mały do elementów drobnych a nad nim wciągarkę do unoszenia urządzenia. Łączył cóś tam, mały chwytak 'wyczuł' że jest coś tak blisko więc trzeba sobie toto wziąć a chłopak nawet nie zauważył. Trzymając rękę w jednym miejscu włączył urządzenie i... chwytaki pociągnęły złapaną obrączkę i zaczęły wciągać do wnętrza urządzenia. Żeby nie stracić całego palca i pewnie też w odruchu wyciągania ręki z potrzasku starał się już utrzymać, zeby nie wciągnęło palucha. I obrączkę tylko 'zsunęł' Tyle tylko, że pod skórę i mięso. Chirurg w Moskwie wyciął obrączkę z okolic gdzie zaczynał się już paznokieć . :S

Stary 2012-05-09, 22:06   #3492
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Malgos, nie, nie pieczę tego sama! Są to ilości, których w domowych warunkach nie da się upiec!

Może trochę to opiszę, jak jest okazja:P
Jest to tradycja śląska (ale jakie ma rzeczywiście korzenie, to nie wiem. Warto by się tym zainteresować)- przed weselem rodziny Panny Młodej i Pana Młodego pieką kołacz ( teraz najczęsciej już się zamawia gotowe w cukierniach, choć kiedyś kobiety przygotowywały ciasto w domu, a potem szły to wypiekać do piekarni). Jak jest gotowy, rozwozi się to zarówno gościom weselnym, jak i tym, którzy na weselu nie będą (sąsiedzi, dalsza rodzina, znajomi, czasami księdzu, itp.). Później obdarowani w zamian za to przynoszą różne drobiazgi (najczęsciej do domu) albo też pieniążki.
A co mi się w tym najbardziej podoba, to następujący zwyczaj. Młodzi dają upiec specjalnie dla siebie kołacze bp. w kształcie serca. Wieczorem moja rodzina, starosta, znajomi przebierają się w śmieszne stroje i jadą z tym pakunkiem do Młodego. I tu już zaczyna się impreza A póżniej na odwrót

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam! Ale sama lubię słuchać o takich zwyczajach z innych regionów
Nie, nie zanudziłaś a wręcz to bardzo ciekawe, a jeszcze pytanie, czy ty z tym do wszystkich gości zaproszonych jeździsz? czy przy okazji zapraszania? Ja się cieszę że u mnie takiej tradycji nie ma bo na pewno by mi urlopu i czasu zabrakło

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Jak by na to nie patrzeć tajlandia, a kenia to dwa różne rejony świata więc niewiele wspólnego mają. Z malarią jest jak z loterią, dużo znaczenie jednak ma pora w jakiej jedzicie, w keni w porze suchej komara ciężko uświadczyć ale jak trochę popada to może być ciężko. Koleżanka była miesiąc w tajlandii w zeszłym roku i przez cały pobyt jadła malarone, szczepień robiła komplet ale jakich to niewiem.
Nawet nie tyle chodziło mi o rejony co o ceny, bo w większość kierunków polecają te same szczepienia. do Tajlandii nie ma żadnych obowiązkowych, ale myślałam, że może właśnie w cenach się orientujesz. Mniejsza z tym zapytam lekarza jak zdążę w PL

Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Nie dam rady Was nadrobić
Wreszcie udało mi się kupić bieliznę Jeszcze tylko koszula dla TŻ i bordowe skarpetki, których nigdzie nie możemy znaleźć
Teraz zastanawiamy się jakie wina wybrać na wesele. A Wy jakie wina kupujecie?

Dziewczyny, które są zainteresowane wybielaniem zębów- dzisiaj byłam u dentysty i zapisałam się na usuwanie kamienia i piaskowanie- prawdopodobnie wybieli to zęby o jeden ton. W przypadku moich zupełnie to wystarczy, więc rezygnuję z pasków.
Ja to zawsze raz w roku sprawdzam ząbki i zdejmuję kamień... najlepsze, że u mnie osadza się na górnej warstwie zębów bardziej niż na dolnej i moja dentystka jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkała
U nas win nie kupujemy...

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
a jaką wódkę wybieracie? My chyba kupimy wyborową, bo sprawdzona i dobra. Może któraś z was ma do polecenia fryzjerkę w krakowie? Bo ja jeszcze nic w tym kierunku nie znalazłam
Ojej ja większość wódek zniosę tylko nie wyborową... nawet mój brat na jednym weselu nie chciał pić, była na serio nie dobra. Mojego Tż-ta siostra miała Nemiroffa ale np w mnie w podkarpackim pan jej nie polecał - podobno musi być z dobrego źródła... a jak na wódkę była super (ta z jaśniejszą nakrętką)...

Wariate - polecam w Factory Lancerto z moda męską (chyba nawet obok Lavardu) i gratuluję pracy! Najważniejsze żeby się gdzieś zahaczyć, potem zawsze już łatwiej
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:07   #3493
Wariate
Raczkowanie

Idę dziewczynki spać choć nie wiem czy zdołam zasnąć z nerwów.

Jutro zajrzę dopiero wieczorkiem bo zaraz po pracy rozwożenia zaproszeń ciąg dalszy. Spróbuję najpierw coś do Was napisać i być na bieżąco zanim padnę na twarz

Dobrej nocki Łobuziary

Stary 2012-05-09, 22:19   #3494
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Wow.... jakaś masakra teksańska piłą mechaniczną 34,5
Mój TŻ ogólnie pracuje przed kompem. Projektuje i nadzoruje. Później jak wszystko jest ok, to urządzenie zaprojektowane i projekt całej linii technologicznej jadą z ekipą instalować do klienta. Tam znowu praca przy komp. ale jak trzeba to On jest taki, że przebiera się w ogrodniczki firmowe i kolegom pomaga (kiedyś też tak zaczynał). Jeden z nich (właśnie ten od obrączki) robił cś przy urządzeniu, które miało żeliwny chwytak taki mały do elementów drobnych a nad nim wciągarkę do unoszenia urządzenia. Łączył cóś tam, mały chwytak 'wyczuł' że jest coś tak blisko więc trzeba sobie toto wziąć a chłopak nawet nie zauważył. Trzymając rękę w jednym miejscu włączył urządzenie i... chwytaki pociągnęły złapaną obrączkę i zaczęły wciągać do wnętrza urządzenia. Żeby nie stracić całego palca i pewnie też w odruchu wyciągania ręki z potrzasku starał się już utrzymać, zeby nie wciągnęło palucha. I obrączkę tylko 'zsunęł' Tyle tylko, że pod skórę i mięso. Chirurg w Moskwie wyciął obrączkę z okolic gdzie zaczynał się już paznokieć . :S
aż mnie palce bolą

Stary 2012-05-09, 22:23   #3495
justiii87
Zakorzenienie

Nowy nabytek Mam nadzieję że będzie pasował do sukienki

Wariate i powodzenia jutro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100169.jpg (41,3 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-09 o 22:27
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:29   #3496
Malgos_12
Zakorzenienie

Justiii - jaki nabytek??
Stary 2012-05-09, 22:31   #3497
justiii87
Zakorzenienie

staniczek Nie widzisz zdjęcia ?
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:39   #3498
Malgos_12
Zakorzenienie

O teraz już tak, ale wcześniej nie było zdjęcia
Stary 2012-05-09, 22:41   #3499
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile Wy piszecie Ja nie mam czasu Was nadrobić.
Zakupiłam staniczek którego poszukiwałam mam nadzieję że ten będzie dobry

Muszę pochwalić mojego TŻ Po 3 miesiącach zawiesił mi ramki w sypialni Przez przygotowania ślubno - weselne nie mamy na nic czasu
zdjęcia prosimy
Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Popieram! Prosimy zdjęcia

Dziewczyny, obiecuję, że jak będzie w czerwcu to rozwożenie kołacza, to wrzucę fotki
kołacz to sękacz? czy coś innego ?
Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Nie dam rady Was nadrobić
Wreszcie udało mi się kupić bieliznę Jeszcze tylko koszula dla TŻ i bordowe skarpetki, których nigdzie nie możemy znaleźć
Teraz zastanawiamy się jakie wina wybrać na wesele. A Wy jakie wina kupujecie?

Dziewczyny, które są zainteresowane wybielaniem zębów- dzisiaj byłam u dentysty i zapisałam się na usuwanie kamienia i piaskowanie- prawdopodobnie wybieli to zęby o jeden ton. W przypadku moich zupełnie to wystarczy, więc rezygnuję z pasków.
my dzisiaj kupiliśmy wino santa helena czy jakieś takie 14,99 w makro 18 merlotów i 18 cab.sav . a wódkę mamy stocka jest ponad 200 but , starczy
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
[
A u nas od dnia dzisiejszego pozostał równiutki miesiąc do ślubu - 31 dni. ojoj jak to już bliziutko [/FONT]
no już zostało nam tylko 31 dni aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa!!!
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
U Nas jest zakupiona Finlandia plus 30 literków bimber-ku produkcji teścia nalewki teściowej ( wiśniowa, truskawkowa, porzeczkowa, pigwówka), piwo (0,3 ok 80 butelek) no i mamy zamówionego barmana.
toć to chyba dla jakiegoś pułku albo całej floty

Cytat:
Mój brat miał Białą Dame na swoim ślubie jakieś 11 lat temu. Szału nie ma ale też nie można jej specjalnie czegoś zarzucić. Ale jesli ja miałabym do wyboru wyborową a białą damę, wybrałabym zdecydowanie wyborową. Sama jeszcze nie wiem co będziemy zamawiać. Po weekendzie zamierzam się ogarnąć z tą kwestią i chociaż wstępną ofertę wyjudzić od znajomego PH hurtowni. Osobiście bardzo rzadko piję i polecić z czystym sumieniem nawet z pewną dozą zachwalania mogę absoluta błękitnego. Ale jak dla mnie to wódeczka zdecydowanie za droga jak na wesele, gdzie trzeba jej więcej kupić. Można by się zastanowić nad finlandią albo żubrówką białą[COLOR="Silver"]

Ufff... ogarnęłam "po chińsku" bieżące posty ale jak cos pominełam, wybaczcielecicie na złamanie karku z wpisami. A ja... i tu uwaga.. będe się chwalić dostałam pracę co prawda na razie na umowę na zastępstwo ale w koncu coś, bo u nas jakaś masakra jest. Cieszię sie i jednoczenie panikuję. Jutro 7.30 we wdzianku business casual na baczność w Sądzie Rejonowym w wydziale karnym. Od poniedziałku maraton i rzucenie na głęboką wodę bo nie mają czasu na rzetelnie przygotowanie mnie do obowiązków. Trzymajcie kciuki... baaardzo się przydadzą.
mina sąsiadów z balkonu musiała być bezcenna
posikała bym się
gratulacje super że znalazłaś pracę no i trzymam kciuki za 1 dziś
karnym ? hm to będziesz nas broniła w razie jak by którą chciała po ślubie męża swojego
Cytat:
gips, ale tak mnie ręce swędziały w środku, żę wymyśliłam fajny sposób aby sobie "ulżyć"...otóż miałam na palcach pierścionki-takie tandetne, odpustowe..i wkładałąm sobie te pierścionki pod gips....no i 2 mi utknęły, nie mogłam ich wyciągnąć....tkwiły sobie przez kilka (2-3??-nie pamiętam) tyg., aż do ściągnięcia gipsu. Jak mi lekarz ściągnął gips to się przeraził tym co zobaczył. Jego mina-bezcenna wypadł mi 1 pierścionek, a drugi miałam w skórze...na dodatek tak mi ta rana spuchła, tak okropnie wyglądała...widziałam swoje mięso, kiepskiej jakości! a lekarz ledwie wyciągnął mi pierścionek....był w środku mojej ręki....ale dziwne , że mnie nie bolałono i do dzisiaj podziwiam ślady mojej głupoty
o ja pierdzielę padłam ;D dobrze że innych rzeczy nie wkładałaś
[QUOTE=justiii87;34011239]Nowy nabytek Mam nadzieję że będzie pasował do sukienki
ładny

Óf my dzisiaj dokupiliśmy wódki i starczy jest chyba 208 butelek i wino , jutro jadę po tą halkę z kołek do sukienki i może bolerko mi wpadnie w oko , tż ma przymiarkę , może uda się zrobić fotki , padam , buziaki , miłego wieczorQ

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2012-05-09 o 22:43
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:52   #3500
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasioonya - co do słabej prokreacji w Twojej rodzinie, to może ty zmienisz tradycję bo jak mój Tż mawia ... "musimy dbać o naszą białą rasę:
Stary 2012-05-10, 00:46   #3501
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Ale bliziutko! Aż mnie ciarki przeszły
Hehe, Ciebie przeszły ciarki, to ja nie będę mówiła co mnie przechodzi jak pomyślę, że to już za chwile...

Dziewczynki, muszę się pożalić... Dziś stała mi się bardzo dziwna i nieprzyjemna rzecz. Wstałam rano z łóżka i zaobserwowałam u siebie kilka swędzących plamek na nogach, podobnych do ugryzień komara no i pomyślałam sobie, że musiało mnie coś ugryźć, podrapałam się i olałam sprawę Jakąś godzinę później zobaczyłam, że tych plamek jest więcej i mam je po prostu na całym ciele, z tym, że nogi obsypało mi najbardziej. Doszłyśmy z mamą do wniosku, że to musi być jakieś uczulenie. Jednak po południu zaczęło mnie boleć lewe kolano, ale w życiu nie powiązałabym tego z tymi krostami. Pomyślałam, że musiałam się gdzieś uderzyć... Ale z godziny na godzinę bolało coraz bardziej, aż po kilku godzinach zaczęło mnie boleć drugie kolano i do tego doszła mi opuchlizna. No to się już wystraszyłam na maksa bo dosłownie ledwo chodziłam i mój tż zawiózł mnie na pogotowie, bo tylko tam miał dyżur jakiś lekarz. Dostałam zastrzyk odczulający w pupsko oraz jakieś tabletki i jak to lekarka stwierdziła "mam nadzieję, że to uczulenie". Eh, trzymajcie kciuki żeby to faktycznie było jakieś uczulenie, bo jak dolega mi coś gorszego to chyba się załamie do ślubu tak mało czasu, nie trzeba mi dodatkowo problemów zdrowotnych
Przepraszam, że was zanudziłam moją historią, ale jakoś tak poczułam potrzebę pożalenia się wam moje drogie

Dodam, że dziś, zanim zaniemogłam na kolana, ćwiczyliśmy z moim przyszłym mężem pierwszy taniec, a jesteśmy dopiero na początku drogi, czasu coraz mniej a tu treningi zawieszone do odwołania i bardzo mnie to martwi istna MASAKRA ...

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 01:26   #3502
Malgos_12
Zakorzenienie

Inusia - to podobnie jak u mnie... jakiś kilka tygodni temu (kiedy na nic nie jestem uczulona), zobaczyłam jakieś niby ugryzienie tak między piersiami, też za jakiś czas wystąpiło takie uczulenie zaraz pod biustem (jakby mnie pogryzło stado komarów), a tutaj nie ma ani komarów, aż się przeraziłam, że może jakieś pchły, ale nie mam do czynienia ze zwierzakami. Troszkę mnie zaczęło dusić leciutko, jakby mi ktoś gardło przycisnął... wypiłam chyba ze 2 wapna, na drugi dzień poszłam do lekarki (bo ogólnie chora byłam i zatoki do tego) ale uczulenia już nie było więc dała mi jedynie anty-histaminę... jak będę w PL to idę do alergologa... mi na razie ogólnie przeszło... ale teraz sezon na uczulenia, może po prostu się uczuliłaś na coś... któraś z dziewczyn opisywała, jak zemdlała, z niedotlenienia, bo była uczulona, a nie wiedziała o tym. Na początku myślałam, że może przez to że za dużo paracetamolu brałam... mam nadzieję, że szybko ci przejdzie i nie powróci...
Stary 2012-05-10, 08:38   #3503
stagnacja21
Raczkowanie

wybOrOowa - Stocka też kupowaliście w Makro? Jeżeli tak, to w jakiej cenie? My też się nad nim zastanawiamy.
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:56   #3504
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, muszę się pożalić... Dziś stała mi się bardzo dziwna i nieprzyjemna rzecz. Wstałam rano z łóżka i zaobserwowałam u siebie kilka swędzących plamek na nogach, podobnych do ugryzień komara no i pomyślałam sobie, że musiało mnie coś ugryźć, podrapałam się i olałam sprawę Jakąś godzinę później zobaczyłam, że tych plamek jest więcej i mam je po prostu na całym ciele, z tym, że nogi obsypało mi najbardziej. Doszłyśmy z mamą do wniosku, że to musi być jakieś uczulenie. Jednak po południu zaczęło mnie boleć lewe kolano, ale w życiu nie powiązałabym tego z tymi krostami. Pomyślałam, że musiałam się gdzieś uderzyć... Ale z godziny na godzinę bolało coraz bardziej, aż po kilku godzinach zaczęło mnie boleć drugie kolano i do tego doszła mi opuchlizna. No to się już wystraszyłam na maksa bo dosłownie ledwo chodziłam i mój tż zawiózł mnie na pogotowie, bo tylko tam miał dyżur jakiś lekarz. Dostałam zastrzyk odczulający w pupsko oraz jakieś tabletki i jak to lekarka stwierdziła "mam nadzieję, że to uczulenie". Eh, trzymajcie kciuki żeby to faktycznie było jakieś uczulenie, bo jak dolega mi coś gorszego to chyba się załamie do ślubu tak mało czasu, nie trzeba mi dodatkowo problemów zdrowotnych
Przepraszam, że was zanudziłam moją historią, ale jakoś tak poczułam potrzebę pożalenia się wam moje drogie

Dodam, że dziś, zanim zaniemogłam na kolana, ćwiczyliśmy z moim przyszłym mężem pierwszy taniec, a jesteśmy dopiero na początku drogi, czasu coraz mniej a tu treningi zawieszone do odwołania i bardzo mnie to martwi istna MASAKRA ...

może to faktycznie jakaś reakcja alergiczna, trzymam kciuki żeby wszystko przeszło
Stary 2012-05-10, 09:30   #3505
niki19
Zadomowienie

Cześć

Cytat:

gratuluje znlaezienia pracy i oczywiście kciuki się trzymają

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ojej ja większość wódek zniosę tylko nie wyborową... nawet mój brat na jednym weselu nie chciał pić, była na serio nie dobra. Mojego Tż-ta siostra miała Nemiroffa ale np w mnie w podkarpackim pan jej nie polecał - podobno musi być z dobrego źródła... a jak na wódkę była super (ta z jaśniejszą nakrętką)...
U mojej kuzynki też był Nemiroff i wszyscy chwalili my też długi czas mieliśmy w planach kupić właśnie nemiroffa ,ale obawiamy się tego ,że możemy trafić na zły gatunek

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:36   #3506
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje i ciesze się razem z Tobą. Sama jestem na etapie zmiany pracy i wiem jak to wygląda. Także ciesz się, że się załapałaś. Jesteś bystra i na pewno sobie poradzisz z nowymi obowiązkami. Ja jutro śmigam na rozmowę więc trzymajcie za mnie również kciuki.

Poza tym staram się nadrobić to co wypisujecie, ale ciężko.
Bardzo dużo tu się dzieje.
Ale widzę że humorki dopisują, więc wszystko. Gra
Będę was nadal podczytywać a w wolnych chwilach nawet się udzielać
Miłego dnia

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:44   #3507
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
wybOrOowa - Stocka też kupowaliście w Makro? Jeżeli tak, to w jakiej cenie? My też się nad nim zastanawiamy.
Stock dobra wódka, przynajmniej mój TŻ tak twierdzi Bo ja tego trunku w formie czystej nie przyjmuję
My kupiliśmy ja na wesele jakiś miesiąc temu w lokalnej hurtowni w cenie 19,80 za 0,5l.

@Wariate: z całego serca gratuluję pracy

@JJJustynAAA: ściskam mocno oba
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:45   #3508
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczynki, nie odzywam się, bo nie mam czasu nadrobić Was tak, aby odpowiedzieć na wszystko! Ale podczytuję

My dziś mamy poradnię Jutro kupujemy obrączki - przetapiamy własne złoto w aren' art. Dziś zadzwonię do makijażysty umówić się na próbny make-up, fryzjer zaklepany na godzinę 11 - na moim osiedlu, więc bez stresu że nie zdążę etc, a jak będzie padać to przejdę garażem ^^. Muszę dokonać wyboru florystyki:

G Fiore
Zielona Magia
Hibiskus
SunFlower
Kwiaciarnia koło TŻ -bukiet robiła tam sobie znajoma mojej sis, miała śliczny :p

a bukiecikowe inspiracje w załączniku.

W przyszłym tygodniu powinny dojść moje buty, ale chyba zamówiłam za jasny fiolet, no trudno, zobaczymy jak przyjdą.

Zaproszenia już prawie wszystkie rozdane na wesele (jeszcze moje kumpela i ciocia), na ślub nie mamy ciśnienia, bo to można dać i msc przed (tak myślę). Póki co mamy potwierdzonych ok 50 osób, ok 10 już odmówiło na 100% (ale część nie była liczona jako potencjalni goście, wiedzieliśmy, że nie przyjdą).

TŻ smoking wisi już w szafie - teraz spinki do mankietów, koszula smokingowa, koszula zwykła, krawat na przebranie i na drugi dzień, buty, bielizna, skarpetki.

Dla mnie sukienka na drugi dzień, ale mam jedną na oku dzięki mojej sis, więc jestem dobrej myśli Butków na drugi dzień nie kupuję raczej, chyba, że do tego czasu zaopatrzę się w jakieś nowe baletki na lato

No i musimy iść do spowiedzi, - nie chcę, nie lubię ;/ Jak wasze spowiedzi? Wszystko mówiłyście czy coś Wam "umknęło"?

2k4bd744b0c3.jpg

0029_FotoGolik_02-05-2012.jpg

6.jpg

bukiet1.2_gozdzik.jpg

kiar.jpg

427388_244055095669798_136688106406498_561303_1282037209_n.jpg

snowWhiteHandtie36BIG.jpg

wedding_bouquet_rose_pink_big.jpg

white-bridal-bouquet-gardenia-white-roses.jpg

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

Edytowane przez mayeczka87
Czas edycji: 2012-05-10 o 09:48
mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:09   #3509
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość

No i musimy iść do spowiedzi, - nie chcę, nie lubię ;/ Jak wasze spowiedzi? Wszystko mówiłyście czy coś Wam "umknęło"?

Załącznik 4666421

Załącznik 4666422

Załącznik 4666423

Załącznik 4666424

Załącznik 4666425

Załącznik 4666426

Załącznik 4666427

Załącznik 4666428

Załącznik 4666429
Piękne bukiety! Chyba Ci tu coś podkradnę
A co do spowiedzi, to nam ksiądz powiedział, że jak mamy potrzebę, to możemy się wyspowiadać z całego życia. Miałam jak najlepsze chęci ku temu, ale jak podeszłam do konfesjonału to mnie zaczęły nerwy zżerać; ksiądz mnie lekko uspokoił stwierdzając, żebym powiedziała tylko ciężkie grzechy, no i koniec końców i tak połowy zapomniałam
Tak naprawdę było dużo strachu o nic
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:09   #3510
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie odzywam się, bo nie mam czasu nadrobić Was tak, aby odpowiedzieć na wszystko! Ale podczytuję

My dziś mamy poradnię Jutro kupujemy obrączki - przetapiamy własne złoto w aren' art. Dziś zadzwonię do makijażysty umówić się na próbny make-up, fryzjer zaklepany na godzinę 11 - na moim osiedlu, więc bez stresu że nie zdążę etc, a jak będzie padać to przejdę garażem ^^. Muszę dokonać wyboru florystyki:

G Fiore
Zielona Magia
Hibiskus
SunFlower
Kwiaciarnia koło TŻ -bukiet robiła tam sobie znajoma mojej sis, miała śliczny :p

a bukiecikowe inspiracje w załączniku.

W przyszłym tygodniu powinny dojść moje buty, ale chyba zamówiłam za jasny fiolet, no trudno, zobaczymy jak przyjdą.

Zaproszenia już prawie wszystkie rozdane na wesele (jeszcze moje kumpela i ciocia), na ślub nie mamy ciśnienia, bo to można dać i msc przed (tak myślę). Póki co mamy potwierdzonych ok 50 osób, ok 10 już odmówiło na 100% (ale część nie była liczona jako potencjalni goście, wiedzieliśmy, że nie przyjdą).

TŻ smoking wisi już w szafie - teraz spinki do mankietów, koszula smokingowa, koszula zwykła, krawat na przebranie i na drugi dzień, buty, bielizna, skarpetki.

Dla mnie sukienka na drugi dzień, ale mam jedną na oku dzięki mojej sis, więc jestem dobrej myśli Butków na drugi dzień nie kupuję raczej, chyba, że do tego czasu zaopatrzę się w jakieś nowe baletki na lato

Załącznik 4666421

Załącznik 4666422

Załącznik 4666423

Załącznik 4666424

Załącznik 4666425

Załącznik 4666426

Załącznik 4666427

Załącznik 4666428

Załącznik 4666429
Jesli chodzi o spowiedz, to ja zamierzam do niej podejść tylko raz ( mieszkamy ze sobą już od ponad 3 lat). I znaleźć księdza który mnie wyspowiada a nie będzie wypytywał w jakiej pozycji, jak często coś robimy bo nie po to jest moim zdaniem spowiedź przedślubna.
Ja osobiście polecam dominikanów albo kapucynów.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości