Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 22:25   #4321
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Baobabek, gratuluje corci
Stary 2012-05-09, 22:27   #4322
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Poczytałam was ale nie pamiętam co miałam pisać

Onyks super, że umowę podpisujecie

Nikita ja się przyłączam do walki o figurę, ja wprawdzie nie o jędrność ale o spadek kg, chociaz 3-4 z brzuszka bo przed ciążą nie ma co przesadzać. Od wczoraj nie jem słodyczy, ograniczam się w jedzeniu, chleba też staram się nie jeść, staram się dużo owoców i warzyw jeść. Dzisiaj solidnie poćwiczyłam a codziennie mam zamiar brzuszki robić. Ja mam takie wzdęcia że wyglądam na co dzień jak w 5 miesiącu więc przy zdrowym jedzonku i ćwiczeniach może się ich pozbędę. Teraz musimy się motywować do dalszej walki A mam jeszcze pytanie jak poznaliście się z mężem?

Tomalinko nie przerwałam starań tylko w tym miesiącu mąż mi wyjechał i dni płodne przegapimy całkowicie, więc nie liczę tego cyklu jako staranek, po co się dołować, że już 3 cykl nie wyszło, jak tak naprawdę nie mogło wyjść nie będę sobie statystyk zaniżać

Baobabku super, że będzie córcia, nie dziwię się twojemu mężowi, że jest dumny

Kathe zostań z nami, przecież nie tylko o starankach rozmawiamy, zobaczysz z nami szybko ci zleci czas

Amani powiem ci szczerze, że jak zobaczyłam to jedzenie to się trochę przeraziłam. Dla mnie to jest sztuczne, takie typowo amerykańskie, oby tylko twój organizm dobrze to tolerował. Mam nadzieję, że chociaż będzie skuteczne. ja wolę diety oparte na zdrowym jedzeniu. No i szkoda, że nie dojdzie przesyłka na czas do twojego tz, ale jutro tez będzie miał niespodziankę

Ana piękny ten link, tez się popłakałam...

Bika przelatuj, przelatuj męża nie ma więc mam braki:hah aha:

Strong zaraz ci napisze jak robiłam ten szpinak

Byłam dzisiaj u lekarza w moją wątrobą i powiedział, że mam podwyższone wyniki ale nie o dużo więc nie mam się co martwić. dał mi skierowanie jeszcze na badanie zapalenia wątroby czy jakoś tak. Jak będą dobre to mam nie przychodzić, bo on mnie nie będzie tabletkami faszerował skoro jest taka mała różnica miedzy normami a moim wynikiem. Cieszę się bardzo, bo bałam się, że starania trzeba będzie odkładać. no i zalecił zdrowo się odżywiać aby wątroba dobrze pracowała

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:31   #4323
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj u lekarza w moją wątrobą i powiedział, że mam podwyższone wyniki ale nie o dużo więc nie mam się co martwić. dał mi skierowanie jeszcze na badanie zapalenia wątroby czy jakoś tak. Jak będą dobre to mam nie przychodzić, bo on mnie nie będzie tabletkami faszerował skoro jest taka mała różnica miedzy normami a moim wynikiem. Cieszę się bardzo, bo bałam się, że starania trzeba będzie odkładać. no i zalecił zdrowo się odżywiać aby wątroba dobrze pracowała
to dobrze ze na razie wszystko ok...

i jednym slowem teraz zdrowa dieta... bez slodyczy, z chudym mieskiem, ze spora iloscia "gorzkich" przypraw, jak imbir i kurkuma... polecam tez herbatke piolunowa (ale to przed starankami)

a ja tak z innej beczki prosze o kciuki jutro o 10, bo bedzie rozprawa w sadzie ... i najlepiej to trzymajcie, zeby do mnie nie dzwonili (sad sie zgodzil, ze nie musze stawiac sie osobiscie i moj prawnik wystarczy, ale musze byc osiagalna telefonicznie w razie czego)
Stary 2012-05-09, 22:35   #4324
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Ana, tak rzeczywiście dach musi być solidny, ale na dachówkach sie na znam, ja tylko raz pokazałam TŻ jaką chce mieć i wiem że ma to być Roben ( z u umlałt ) a tak to nic więcej w tym temacie nie wiem.

Żabcia, ani nie piecze ani swędzi, normalnie boli. Ale teraz mniej, troch go pościskałam i mija.
Roben to robi dachówki i koszt duuuuużo większy niż blachodachówka nas nie stać
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:42   #4325
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[

a ja tak z innej beczki prosze o kciuki jutro o 10, bo bedzie rozprawa w sadzie ... i najlepiej to trzymajcie, zeby do mnie nie dzwonili (sad sie zgodzil, ze nie musze stawiac sie osobiscie i moj prawnik wystarczy, ale musze byc osiagalna telefonicznie w razie czego)
[/FONT][/SIZE][/COLOR]
to w sparwie pracodawcy?
Oczywiscie trzymam kciuki...bedzie dobrze
Stary 2012-05-09, 22:42   #4326
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

i jednym slowem teraz zdrowa dieta... bez slodyczy, z chudym mieskiem, ze spora iloscia "gorzkich" przypraw, jak imbir i kurkuma... polecam tez herbatke piolunowa (ale to przed starankami)

tylko ile ja wytrzymam na tej zdrowej diecie lubię sobie czasami coś innego podjeść a co do imbiru to często używam do potraw a na co dzień z herbata piję. A o tej herbatce piolunowej nie słyszałam, czyli w trakcie starań jej nie można? to z alkoholem jest?

trzymam kciuki mocno za jutrzejszy dzień, oby poszło tak jak chcesz

Łukaszek
Stary 2012-05-09, 22:47   #4327
Ana***
Zakorzenienie

Stokrotko podejrzewam że chodzi o to

"Preparaty z piołunem nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży (piołun w dużych dawkach pobudza skurcze macicy i prowadzi do poronienia), karmiące lub w czasie miesiączki..."
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:50   #4328
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ile ja wytrzymam na tej zdrowej diecie lubię sobie czasami coś innego podjeść a co do imbiru to często używam do potraw a na co dzień z herbata piję. A o tej herbatce piolunowej nie słyszałam, czyli w trakcie starań jej nie można? to z alkoholem jest?
to bez alkoholu ... najzwyczajniej piolun (pewnie do dostania w sklepie zielarskim)
a w czasie starani to nie zalecalabym, bo niewiadomo kiedy zajdziesz w ciaze, a niestety pewne skladniki zawarte w piolunie moga spowodowac poronienie...

zreszta ta herbatka jest tez niewskazana dla karmiacych piersia, bo tez niektore skladniki moga zaszkodzic malenstwu

ogolnie jest to silne i skutecznie ziolko, ale tez niebezpieczne i trzeba z nim uwazac i nawet nie polecalabym picia wiecej niz 1-2 filizanek naparu dziennie dla osob zdrowych i w stanie "nie-odmiennym"
i jeszcze ostrzegam, ze jest to potwooooooooooooooooooooo ornie gorzkie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

"Preparaty z piołunem nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży (piołun w dużych dawkach pobudza skurcze macicy i prowadzi do poronienia), karmiące lub w czasie miesiączki..."
dokladnie
Stary 2012-05-09, 22:51   #4329
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

bede trzymac kciuki

Cytat:

trzymam kciuki za dobre wyniki

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:52   #4330
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

dzięki w tym miesiącu mogę więc sobie zaserwować taką herbatkę w następnych już nie

gucia jak gorzkie to już gorzej, ale chyba z ciekawości spróbuję

żabcia dziękuję

Łukaszek
Stary 2012-05-09, 23:09   #4331
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki w tym miesiącu mogę więc sobie zaserwować taką herbatkę w następnych już nie

gucia jak gorzkie to już gorzej, ale chyba z ciekawości spróbuję
najlepiej zacznij od bardzo slabiutkiego naparu

ja w sumie lubie takie gorzkosci i juz nie moge sie doczekac jak skoncze karmic i bede znow mogla skosztowac tego trunku
Stary 2012-05-09, 23:42   #4332
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
z pierścionkowego ??
Tak

Kurcze, na chwilkę Was zostawić i już tyle nadrabiania

Baobabku, gratuluję zdrowej córeczki. Super
A jak syn na wieści o siostrze?

Bika, a skąd jesteś, że reflektujesz na spotkanie w Katowicach?

Guciu, na co jest dobry ten piołun?
Ja raz tylko go piłam, wypiłam łyk i resztę wylałam do zlewu, nie byłam w stanie tego przełknąć

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 04:42   #4333
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
i jak jestes zadowolona ?
trochę wolno spada waga, ale nie umiem w pełni ocenić, bo czekam na @ a wtedy zawsze mam +2kg... teraz nie mam, tylko waga od 3 dni stoi w miejscu co do grama
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł ciężko się wbić, pędzicie jak oszalałe, nie mam czasu siedzieć i być na bieżąco korzystam z pogody i z małym non stop na dworze jesteśmy sprawdzam tylko co jakiś czas, czy Magda jeszcze chodzi, ale widzę, ze Ci nie spieszno a chciałam wam napisać relację z dzisiejszej wizyty, byłam u radiologa na dokładnym usg 3d i jeszcze nigdy nie miałam tak długiego USG przynajmniej człowiek wie za co płaci Dzidziuś zdrowiutki, wszystkie organy w porządku, pięknie się rozwija, tetno 144/min, długi, bez nóżek ma 14 cm, z nóżkami ok 25 mierzone do paluszków. Jak na ten tydzień to już ładnie waży bo 270 gram Wszystkie wymiary ma tak około 4-7 dni do przodu także, wszystko w porządku, zdrowe i silne dziecko no i nie chciało za bardzo pokazać co ma między nóżkami, ale po ponad półgodzinnym usg jak już dr mówił, że nie ma bata zobaczyć, to pięknie podskoczyło, nóżki rozłożyło i on wtedy stop-klatkę i czarno na białym - cipeczka nawet mam zdjęcie wszystko widać było super jejuuuuu będzie siostrzyczka Kubusiowa jupppi mój tż oszalał ze szczęścia dumny jak paw tak więc ONYX DOPISZ MI PROSZĘ ŻE DZIEWCZYNKA I ŻE MICHALINA.
jutro postaram sie wstawić fotkę cipeczki i buźki
gratulacje!!! super, że wymarzona dziewczynka siedzi w brzuszku!
Cytat:
Dobry wieczór

Onyks super, że umowę podpisujecie

Nikita ja się przyłączam do walki o figurę, ja wprawdzie nie o jędrność ale o spadek kg, chociaz 3-4 z brzuszka bo przed ciążą nie ma co przesadzać. Od wczoraj nie jem słodyczy, ograniczam się w jedzeniu, chleba też staram się nie jeść, staram się dużo owoców i warzyw jeść. Dzisiaj solidnie poćwiczyłam a codziennie mam zamiar brzuszki robić. Ja mam takie wzdęcia że wyglądam na co dzień jak w 5 miesiącu więc przy zdrowym jedzonku i ćwiczeniach może się ich pozbędę. Teraz musimy się motywować do dalszej walki A mam jeszcze pytanie jak poznaliście się z mężem?

Tomalinko nie przerwałam starań tylko w tym miesiącu mąż mi wyjechał i dni płodne przegapimy całkowicie, więc nie liczę tego cyklu jako staranek, po co się dołować, że już 3 cykl nie wyszło, jak tak naprawdę nie mogło wyjść nie będę sobie statystyk zaniżać

Baobabku super, że będzie córcia, nie dziwię się twojemu mężowi, że jest dumny

Kathe zostań z nami, przecież nie tylko o starankach rozmawiamy, zobaczysz z nami szybko ci zleci czas

Amani powiem ci szczerze, że jak zobaczyłam to jedzenie to się trochę przeraziłam. Dla mnie to jest sztuczne, takie typowo amerykańskie, oby tylko twój organizm dobrze to tolerował. Mam nadzieję, że chociaż będzie skuteczne. ja wolę diety oparte na zdrowym jedzeniu. No i szkoda, że nie dojdzie przesyłka na czas do twojego tz, ale jutro tez będzie miał niespodziankę

Ana piękny ten link, tez się popłakałam...

Bika przelatuj, przelatuj męża nie ma więc mam braki:hah aha:

Strong zaraz ci napisze jak robiłam ten szpinak

niektóre rzeczy rzeczywiście są mega sztuczne... staram się do lunchu i kolacji zawsze jeść warzywa... na dłuższą metę się nie nadaje, ale jak "nauczę" się jeść tak jak w tej diecie, to sama sobie będę przygotowywać... zobaczymy.

Trzymam kciuki za wątrobę

Cytat:

trzymam kciuki!!!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 07:39   #4334
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Czeeeeeeść

Bao aaa gratulacje

stokrotko a widzisz?? Bardzo się cieszę, mówiłam że będzie dobrze

Gucia6 trzymam kciuki

Wczoraj byłam na KTG w szpitalu Znowu miałam robione na porodówce na łóżku do rodzenia. Mąż się śmieje, że jak pójdę rodzić, to będę sie tam już czuła jak w domu Z małą wszystko dobrze, choć standardowo o 20.40 poszła spać To już kolejny raz tak nam zrobiła. Może jej to zostanie Skurcze macicy dużo częstsze niż ostatnio. Wszystkie na poziomie 60-65% a jeden miałam na 94 % czuję jak się ta macica kurczy, wiem kiedy będzie skurcz ale jakoś mnie to nie boli.
A po wszystkim miałam baaardzo ramamtico wieczór z mężem... dawno takiego nie miałam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:07   #4335
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
podejrzalam sobie twoje zdjecia - piekna rodzinka!
Dziękuję Ale to na pewno było do mnie?

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Oczywiście Firma- Panasche a model chyba Evie 5320 (musiałąm się rozebrać przed kompem, żeby to sprawdzić ) barfiterka mi go dopasowywała. Polecam.
Dziękuję Choć ja mam jeden strapless Panache (nie pamiętam modelu ), niby dobierany, a jest tragiczny! Tak źle dobranego stanika nigdy nie miałam Ale mam polecony jeden sklep w okolicy z super brafitterką i marzy mi się kupno jakichś dwóch naprawdę dobrze dobranych staników, tylko ciągle na przeszkodzie stoi $

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
wozek juz w tym policzylam, (1050 zł )
ale ja na prawde nie mialam duzo rzeczy,
Baaardzo podoba mi się ta kwota

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Tylko, że ja nie wiem jak się robi "normalne" gołąbki, bo jeszcze nigdy w życiu ich nie robiłam...... tylko mamę podglądałam jak je robi
Ja nawet nie podglądałam

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
To ja grzecznie i krotko o mojej wizycie Fasolka, ktora juz nie wyglada jak fasolka ma juz prawie 3 cm!! ;D Widzielismy nozki, raczki , pupke, glowke.. wszystko!! no procz tego co ma mdzy nozkami, ale na to czas Malenstwo ma 2 zdjecia - jedno jest smieszne bo wyglada jak by dzidzia chciala butle w raczki ;D a na drugim sobie plywa
Tz wzruszony widokiem i biciem serduszka, az nie moge sie nadziwic ;P

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam.. któraś tęskniła?
Ja! Ja!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
W sumie umowy wczoraj nie podpisaliśmy, idziemy dziś podpisać, bo chcą trochę większy zadatek i mają jeszcze 2 działkę po przeciwnej stronie drogi, jakieś 800m, tylko kształt klina, taki dziwny trochę. I chcą ją za niedużą kasę dorzucić. I teraz nie wiemy co zrobić. Czy brać, wystąpić o warunki zabudowy i sprzedać, czy nie ryzykować, bo mogą nie wydać tych warunków...i tak wczoraj debatowaliśmy...
Kochana, doczytałam na końcu, że się jednak nie zdecydowaliście. Chciałam tylko powiedzieć, że ja bym właśnie odradzała zakup tej dodatkowej działki, bo okazja okazją, ale ciężko sprzedać działkę w kształcie klina. Zwłaszcza, jeśli ma ok. 800m2, to wymiary pewnie były bardzo nieciekawe. Moglibyście zostać z tym na dłuuugo i ostatecznie albo sadzilibyście na niej ziemniaki, albo opchnęli za bezcen.

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Zauwazylam, ze jak latka leca to coraz trudniej zgubic jakiekolwiek kg a cialo juz nie jest takie sprezyste jak kiedys.
Niestety to prawda. Ja mam co prawda dopiero ćwierć wieku, a już widzę ogromną różnicę w gubieniu kg. Od jakichś dwóch lat totalnie nie mogę spaść z wagi

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
nie , a tak poważnie, zawsze mam problem z doborem dobrej bielizny, muszę przyznać że nie mam w komodzie nic co by się nadawało np, na sesje w bieliźnie. Same przyciasne majtki i źle dobrane staniki.
Niestety u mnie to samo Jak wygram kiedyś w totka, to wymienię całą bieliznę

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja się czuję fatalnie sama ze sobą...ale co z tego, jak jestem żarłokiem przebrzydłym, TŻ też i nie potrafię się odchudzić, bo za bardzo lubię jeść. No i co? I muszę być gruba, nie mam wyjścia
A do tego przy okazji jestem też antysportowa

Dołączam się! I do czujących się fatalnie samej ze sobą, i do kochających jeść, i do antysportowych

Nikita, ale jesteście fajniutką parą I oczywiście nie będę oryginalna kiedy powiem, że myślałam, że jesteś brunetką Ach ta Monica B.

e_vel, witam rocznik '87

strong, Twoja teściowa widzę podobna do mojej My ostatnio rozmawiamy o jednej parze znajomych i coś o chrzcinach ich córeczki ktoś rzucił, i mówimy, że miała pod koniec listopada (a rodzona 1 sierpnia). I teściowa "O matko! Jak późno! Dlaczego tak?!". Mówimy, że my w przyszłości też chcemy po 3-4 m-cach chrzcić. A ona "No nie żartujcie! Przecież tak nie można! Trzeba jak najwcześniej! Kiedyś z dzieckiem na spacer przed chrzcinami się nie wychodziło, bo pierwszy spacer był do Boga!"
Tak to jest, jak bardziej ceni się wiarę niż uczucia syna/synowej
Cieszę się, że na usg wszystko dobrze I niech Kamilek tak się z Tobą nie droczy

Kathe, witaj

zaaabcia, piękna sesja! Taka żywa, kolorowa, radosna! I bardzo podoba mi się ten minimalizm nagości - ja też nie jestem jakoś bardzo za sesjami z gołym brzuszkiem - no chyba, że mamusia ma tak piękną figurę jak nasza Madzia Ja kiedyś na pewno brzuszek ukryję

Amani, waga na pewno będzie schodzić! I pamiętaj, że wolne spalanie zapobiega efektowi jo-jo
Trzymam kciuki

strong, strasznie mi przykro z powodu kolejnej straty Twoje znajomej. Ale przyznam szczerze, że po tylu poronieniach na jej miejscu przebadałabym się wzdłuż i wszerz. Coś musi być przyczyną tak szybkiej akcji porodowej...

Nikita, niestety nie zgodzę się, że w Triumphie można dobrać dobrą bieliznę i że pracują przeszkolone panie. Niestety większość z nich robiła wielkie oczy jak zapytałam "Czy macie gładkiego straplessa?". Może dla dziewczyn z małym biustem Triumph jest ok, ja ze swoim E/F niestety nic tam nie znajdę

Pisałyście o maturze. Ja zdawałam 6 lat temu - niby niedawno, a kompletnie nic z niej nie pamiętam! Nawet nie pamiętam, ile miałam procent Wiem tylko, że zdawałam polski, angielski i matmę - wszystko podstawa i rozszerzenie. I pamiętam, że zdałam
A byłam drugim rocznikiem nowej matury.

Co do prania nowych rzeczy to oczywiście ubranka, pieluszki itp. zgadzam się, ale nie mam przekonania do prania ochraniacza na łóżeczko - mam wrażenie, że po praniu zrobi się szmata. Choć pewnie jak przyjdzie czas, to upiorę wszystko

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:12   #4336
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mówimy, że my w przyszłości też chcemy po 3-4 m-cach chrzcić. A ona [I]"No nie żartujcie! Przecież tak nie można!
My też tak chcemy chrzcić

Cytat:
no chyba, że mamusia ma tak piękną figurę jak nasza Madzia
ale miły komplement z rana Kochana jesteś.

Cytat:
Co do prania nowych rzeczy to oczywiście ubranka, pieluszki itp. zgadzam się, ale nie mam przekonania do prania ochraniacza na łóżeczko - mam wrażenie, że po praniu zrobi się szmata. Choć pewnie jak przyjdzie czas, to upiorę wszystko
Ja uprałam wszystko (koleżanka mi doradziła) i na szczęście, wszystko było super jakości więc po praniu nic a nic się nie zmieniło

Stary 2012-05-10, 08:15   #4337
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ty! dobrze ze skleroza nie boli zapomnialam dodac zdjecia
Śliczny kolor! Tylko nie podoba mi się ten fotelik nałożony i te podwójne kółka Ale za to na pewno jest lekki

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Jeszcze was nie nadrobiłam, ale wiecie co... dzwoniłam do biura obsługi firmy gdzie kupiłam ten prezent dla TŻa i się okazało, że można było wybrać datę wysyłki a nie dostarczenia i to dopiero dziś jest wysłane, więc kurier będzie jutro! a dziś TŻ ma urodziny i jest cały dzień w domu, jutro chce jechać na ryby (((((((
Kochana, ale za to dziś jaką będzie miał niespodziankę!

Cytat:
a chciałam wam napisać relację z dzisiejszej wizyty, byłam u radiologa na dokładnym usg 3d i jeszcze nigdy nie miałam tak długiego USG przynajmniej człowiek wie za co płaci Dzidziuś zdrowiutki, wszystkie organy w porządku, pięknie się rozwija, tetno 144/min, długi, bez nóżek ma 14 cm, z nóżkami ok 25 mierzone do paluszków. Jak na ten tydzień to już ładnie waży bo 270 gram Wszystkie wymiary ma tak około 4-7 dni do przodu także, wszystko w porządku, zdrowe i silne dziecko no i nie chciało za bardzo pokazać co ma między nóżkami, ale po ponad półgodzinnym usg jak już dr mówił, że nie ma bata zobaczyć, to pięknie podskoczyło, nóżki rozłożyło i on wtedy stop-klatkę i czarno na białym - cipeczka nawet mam zdjęcie wszystko widać było super jejuuuuu będzie siostrzyczka Kubusiowa jupppi mój tż oszalał ze szczęścia dumny jak paw tak więc ONYX DOPISZ MI PROSZĘ ŻE DZIEWCZYNKA I ŻE MICHALINA.
Gratulacje!

Cytat:
Nikita ja się przyłączam do walki o figurę, ja wprawdzie nie o jędrność ale o spadek kg, chociaz 3-4 z brzuszka bo przed ciążą nie ma co przesadzać. Od wczoraj nie jem słodyczy, ograniczam się w jedzeniu, chleba też staram się nie jeść, staram się dużo owoców i warzyw jeść. Dzisiaj solidnie poćwiczyłam a codziennie mam zamiar brzuszki robić. Ja mam takie wzdęcia że wyglądam na co dzień jak w 5 miesiącu więc przy zdrowym jedzonku i ćwiczeniach może się ich pozbędę. Teraz musimy się motywować do dalszej walki

I ja bym chciała trochę zrzucić zmieniając swoje nawyki żywieniowe

Cieszę się, że wyniki ok

Cytat:

a ja tak z innej beczki prosze o kciuki jutro o 10, bo bedzie rozprawa w sadzie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na KTG w szpitalu Znowu miałam robione na porodówce na łóżku do rodzenia. Mąż się śmieje, że jak pójdę rodzić, to będę sie tam już czuła jak w domu Z małą wszystko dobrze, choć standardowo o 20.40 poszła spać To już kolejny raz tak nam zrobiła. Może jej to zostanie Skurcze macicy dużo częstsze niż ostatnio. Wszystkie na poziomie 60-65% a jeden miałam na 94 % czuję jak się ta macica kurczy, wiem kiedy będzie skurcz ale jakoś mnie to nie boli.
A po wszystkim miałam baaardzo ramamtico wieczór z mężem... dawno takiego nie miałam
Poród is coming

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:21   #4338
Nikita...
Zakorzenienie

Dzien dobry bazgralki, nadrobilam te pare godzin gdy mnie nie bylo i uroslo pare stron.

Zabcia,

super ten wozek Maxi Cosi, tutaj ta firma jest szalenie droga niestety.

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie działki Tej drugiej jednak nie bierzemy...Po 17 mamy podpisać tą umowę, mam nadzieję że dziś w końcu to załatwimy
Mysle, ze to dobra decyzja, ze nie bierzecie tej drugiej dzialki.

Amani, nie smuc sie, bedzie co ma byc ale mysle, ze TZ i tak sie bedzie cieszyl, ze pamietasz o nim!
I nie martw sie, ze waga ci sie teraz zatrzymala, na pewno wkrotce sie ruszy!!!

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No ja znowu też mam silne postanowienie że troszkę się zacznę ruszać i lepiej odżywiać

Dziś może sobie poćwiczę jak zdążę.. ogólnie to umiecie jakoś wydłużyć dobę??

Dziewczyny ja byłam na wyjeździe z pracy. Na szczescie już wróciłam ale mam mnostwo zaleglosci w pracy, w domu. Nawet wczoraj nie zdazylam sie rozpakować... masakra
Super, w takim razie bedziemy sie razem motywowac, ja dzis zaczynam i w czasie przerwy na lunch lece do silowni.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no nie, nie nadrobię Was na pewno! nie dam rady. padam, Wojtek szaleje na maxa , nie wiem skąd on siły czerpie (może z kosmosu :P) .
Miłego wieczoru dziewczęta
Odpocznij! dla Wojtusia aby dal mamusi troche odetchnac.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;34003649]

Akurat Triumph to ma kiepską rozmiarówkę, moim zdaniem - ja bym tam nic dla siebie nie znalazła.[/QUOTE]

A ja kocham ich push up serie, mimo iz mnie natura nie obdarowala to w tych stanikach wygladam jak Sabrina

Bao, gratuluje dziewczynki i Michalina to sliczne imie.

Cytat:
Dobry wieczór
Super, to juz jest nas troche, Tomalinka, Agnusek ty oraz ja na te cwiczenia.
I oszczedzaj swoja watrobe.
A meza poznalam przez znajomych tutaj w Pradze.

Cytat:
Czeeeeeeść

Czesc Madzia,
to super, ze skurcze cie nie bola, mam nadzieje, ze po porodzie tez nam to napiszesz i wszystkim dasz nadzieje, ze jednak porod nie boli.
Ale skoro skurcze mialas czestsze tzn ze powolutku, pomalutku...

Kobitki, czytam teraz ksiazke Skradzione zycie o porwanej 11 letniej dziewczynce, masakra jakas... jak czlowiek moze byc zdolny do takich rzeczy.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:

Nikita, ale jesteście fajniutką parą I oczywiście nie będę oryginalna kiedy powiem, że myślałam, że jesteś brunetką Ach ta Monica B.

Nikita, niestety nie zgodzę się, że w Triumphie można dobrać dobrą bieliznę i że pracują przeszkolone panie. Niestety większość z nich robiła wielkie oczy jak zapytałam "Czy macie gładkiego straplessa?". Może dla dziewczyn z małym biustem Triumph jest ok, ja ze swoim E/F niestety nic tam nie znajdę
Dziekuje za fajna pare a ta brunetka to wszystko wina Monici.
I z tymi stanikami to masz racje, ze ja tutaj patrze z perspektywy mojego mniejszego C . Tutaj jest w Pradze taka jedna babka - stanikowe guru ale cena za stanik tylko wynosi srednio 500 pln .

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:23   #4339
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
heloł ciężko się wbić, pędzicie jak oszalałe, nie mam czasu siedzieć i być na bieżąco korzystam z pogody i z małym non stop na dworze jesteśmy sprawdzam tylko co jakiś czas, czy Magda jeszcze chodzi, ale widzę, ze Ci nie spieszno a chciałam wam napisać relację z dzisiejszej wizyty, byłam u radiologa na dokładnym usg 3d i jeszcze nigdy nie miałam tak długiego USG przynajmniej człowiek wie za co płaci Dzidziuś zdrowiutki, wszystkie organy w porządku, pięknie się rozwija, tetno 144/min, długi, bez nóżek ma 14 cm, z nóżkami ok 25 mierzone do paluszków. Jak na ten tydzień to już ładnie waży bo 270 gram Wszystkie wymiary ma tak około 4-7 dni do przodu także, wszystko w porządku, zdrowe i silne dziecko no i nie chciało za bardzo pokazać co ma między nóżkami, ale po ponad półgodzinnym usg jak już dr mówił, że nie ma bata zobaczyć, to pięknie podskoczyło, nóżki rozłożyło i on wtedy stop-klatkę i czarno na białym - cipeczka nawet mam zdjęcie wszystko widać było super jejuuuuu będzie siostrzyczka Kubusiowa jupppi mój tż oszalał ze szczęścia dumny jak paw tak więc ONYX DOPISZ MI PROSZĘ ŻE DZIEWCZYNKA I ŻE MICHALINA.
JEJ GrATULUJĘ aale się Wam udało super a w którym tygodniu jesteś?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:25   #4340
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaby jakoś tego nie czuję

Dalej jestem w szoku, że moje dziecko tak regularnie zasypia

Nikita jakoś nie wierzę w bezbolesny poród hehe

Jaki autor tej książki??

Ja właśnie sobie pozamawiałam kilak książek, tylko czekam aż je ktoś odda

Stary 2012-05-10, 08:30   #4341
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

1. No ja właśnie też chciałabym zrzucić jakieś 2-3kg i trochę ciało ujędrnić, wzmocnić. Bo wiadomo, że w ciązy i tak kg polecą;p
2. Ah to dobrze, że to tylko miesięczna przerwa bo juz się zaczęłam martwić że coś się stało
3. No ja się zgadzam z Tobą. Dla mnie ta chemia też jest przerażająca. Uważam, że lepiej jednak chudnąć wolniej ale na normalnym jedzeniu..
4. Super, że nie musisz odkladać starań! No zalecił Ci jakąś dietę czy nic w ogóle z tymi wynikami nie musisz robic?

Cytat:

Herbatka piolunowa? Pierwszy raz to słyszę. Czyli mogłabym ją stosować przez pierwsze 14 dc a potem odstawiać czy to nie ma sensu?

Trzymam kciuki.. a to rozprawa z powodu Twojej pracy?

Dziewczyny jeszcze raz ponowie pytanie bo dalej nie wiem jak to jest: czy jak odstawie tabletki to moge zacząc liczyć cykl w momencie jak przyjdzie plamienie te co zawsze? Bo to chyba nie jesst okres.
O tyle to jest dla mnie ważne bo muszę iść w 3dc na badania i nie wiem czy mam czekać na jakiś okres potem czy jak??
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:30   #4342
Malensstfo
Zakorzenienie

Madzia a Mała nadal owinięta pępowiną???
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:33   #4343
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita jakoś nie wierzę w bezbolesny poród hehe

Jaki autor tej książki??
Jaycee Dugard "Skradzione zycie", oparta na prawdziwej historii, autorka ksiazki byla porwana w wieku 11 lat i wieziona 18 lat.
Przemoc i molestowanie.
Glosna historia w USA: http://articles.nydailynews.com/2009...ard-kidnapping
To w sumie taka podoba historia jak jakis czas temu w Austrii z tym Fritzem, nie wiem czy o tym slyszalyscie?

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2012-05-10 o 08:36
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:35   #4344
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tomalinko ja bym liczyła normalnie od odstawienia.

Maleństwo tak, tak mała dalej ma pępowinkę na szyjce. Dlatego na to KTG raz w tygodniu jeżdżę.

Nikita słyszałam. Zapisuję sobie.

Stary 2012-05-10, 08:43   #4345
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo tak, tak mała dalej ma pępowinkę na szyjce. Dlatego na to KTG raz w tygodniu jeżdżę.
To dobrze, że wsio ok

To tak jak mnie rozwaliła książka " Bez mojej zgody"...a już zakończenie to w ogóle...
Stary 2012-05-10, 08:45   #4346
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja się nie mogę doczekac kiedy będę po tym egz. z ang. i będę mogła się oddać czytaniu książek bo teraz nie mam na to zbt wiele czasu. Od początku roku tylko 9 przeczytałam (choć... podobno to i tak ponad normę w PL - ostatnio w wiadomościach mówili, że chyba 7 książek na rok na człowieka przypada).

Stary 2012-05-10, 08:47   #4347
onyks
Zakorzenienie

Cześć

Dziękuję za kciuki
Umowa podpisana, zadatek wpłacony, tak że super

Madziu, ja nie oblewam "na wszelki wypadek"

Zaraz mam wyjazd na tłumaczenie spotkanie więc znów mnie nie będzie

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:52   #4348
Malensstfo
Zakorzenienie

A wiecie co ja wczoraj czytałam???

Bajki!

Kupiłam bajeczki i wczoraj usiadłam i zaczęłam czytać! I nawet się zdziwiłam, że historia Małej syrenki lub Królewny Śnieżki jest inna niż z filmów! Chociaż w sumie to zrozumiałe...że dla dzieci filmy Disneya są trochę przerobione...
Stary 2012-05-10, 08:55   #4349
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Dołączam się! I do czujących się fatalnie samej ze sobą, i do kochających jeść, i do antysportowych
Ohh... jak dobrze, że nie jestem sama
Chciałabym ćwiczyć, zrzucić to i owo...ale mam takie rzuty, że poćwiczę w domu, mówię sobie 'O tak, będę ćwiczyć, tak dobrze się potem czuję...' a następnego dnia już mi się nie chce zwlec z kanapy

Cytat:
strong, Twoja teściowa widzę podobna do mojej My ostatnio rozmawiamy o jednej parze znajomych i coś o chrzcinach ich córeczki ktoś rzucił, i mówimy, że miała pod koniec listopada (a rodzona 1 sierpnia). I teściowa "O matko! Jak późno! Dlaczego tak?!". Mówimy, że my w przyszłości też chcemy po 3-4 m-cach chrzcić. A ona "No nie żartujcie! Przecież tak nie można! Trzeba jak najwcześniej! Kiedyś z dzieckiem na spacer przed chrzcinami się nie wychodziło, bo pierwszy spacer był do Boga!"
Tak to jest, jak bardziej ceni się wiarę niż uczucia syna/synowej
Cieszę się, że na usg wszystko dobrze I niech Kamilek tak się z Tobą nie droczy
O jaka urocza. Pierwszy spacer do Boga - niezłe

Cytat:
Zgadzam się co do Triumpha.
Nigdy żadna z Pań nie zrobiła na mnie wrażenia przeszkolonej. Bo co to za przeszkolona pani, jak mówię, że chcę 75F, a ona, że nie ma, ale może 80C by było dobre, bo akurat ma
Poza tym ta bielizna nie jest jakościowo też genialna...
Podoba mi się bielizna z Intimissimi, ale niestety w moim rozmiarze, to sobie tam mogę skarpetki kupić... o staniku nie ma mowy

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:59   #4350
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo dla siebie te bajeczki kupiłaś?? Ja wyciągnęłam jeszcze swoje stare bajki i małej na półce poukładałam

Onyks oj tam, oj tam jak umowa podpisana to można już oblewać

Mąz mi jutro jedzie na studia i znowu zaczyna się akcja pt. "ale jak to nie pójdziesz spać do rodziców, a jak coś się stanie??"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości