|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Baobabek, gratuluje corci
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Poczytałam was ale nie pamiętam co miałam pisać ![]() Onyks super, że umowę podpisujecie Nikita ja się przyłączam do walki o figurę, ja wprawdzie nie o jędrność ale o spadek kg, chociaz 3-4 z brzuszka bo przed ciążą nie ma co przesadzać. Od wczoraj nie jem słodyczy, ograniczam się w jedzeniu, chleba też staram się nie jeść, staram się dużo owoców i warzyw jeść. Dzisiaj solidnie poćwiczyłam a codziennie mam zamiar brzuszki robić. Ja mam takie wzdęcia że wyglądam na co dzień jak w 5 miesiącu więc przy zdrowym jedzonku i ćwiczeniach może się ich pozbędę. Teraz musimy się motywować do dalszej walki Tomalinko nie przerwałam starań tylko w tym miesiącu mąż mi wyjechał i dni płodne przegapimy całkowicie, więc nie liczę tego cyklu jako staranek, po co się dołować, że już 3 cykl nie wyszło, jak tak naprawdę nie mogło wyjść Baobabku super, że będzie córcia, nie dziwię się twojemu mężowi, że jest dumny Kathe zostań z nami, przecież nie tylko o starankach rozmawiamy, zobaczysz z nami szybko ci zleci czas Amani powiem ci szczerze, że jak zobaczyłam to jedzenie to się trochę przeraziłam. Dla mnie to jest sztuczne, takie typowo amerykańskie, oby tylko twój organizm dobrze to tolerował. Mam nadzieję, że chociaż będzie skuteczne. ja wolę diety oparte na zdrowym jedzeniu. No i szkoda, że nie dojdzie przesyłka na czas do twojego tz, ale jutro tez będzie miał niespodziankę Ana piękny ten link, tez się popłakałam... Bika przelatuj, przelatuj męża nie ma więc mam brakiStrong zaraz ci napisze jak robiłam ten szpinak Byłam dzisiaj u lekarza w moją wątrobą i powiedział, że mam podwyższone wyniki ale nie o dużo więc nie mam się co martwić. dał mi skierowanie jeszcze na badanie zapalenia wątroby czy jakoś tak. Jak będą dobre to mam nie przychodzić, bo on mnie nie będzie tabletkami faszerował skoro jest taka mała różnica miedzy normami a moim wynikiem. Cieszę się bardzo, bo bałam się, że starania trzeba będzie odkładać. no i zalecił zdrowo się odżywiać aby wątroba dobrze pracowała
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jednym slowem teraz zdrowa dieta... bez slodyczy, z chudym mieskiem, ze spora iloscia "gorzkich" przypraw, jak imbir i kurkuma... polecam tez herbatke piolunowa (ale to przed starankami) a ja tak z innej beczki prosze o kciuki jutro o 10, bo bedzie rozprawa w sadzie ... i najlepiej to trzymajcie, zeby do mnie nie dzwonili (sad sie zgodzil, ze nie musze stawiac sie osobiscie i moj prawnik wystarczy, ale musze byc osiagalna telefonicznie w razie czego)
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nas nie stać
|
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie trzymam kciuki...bedzie dobrze
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię sobie czasami coś innego podjeść a co do imbiru to często używam do potraw a na co dzień z herbata piję. A o tej herbatce piolunowej nie słyszałam, czyli w trakcie starań jej nie można? to z alkoholem jest?trzymam kciuki mocno za jutrzejszy dzień, oby poszło tak jak chcesz
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko podejrzewam że chodzi o to
![]() "Preparaty z piołunem nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży (piołun w dużych dawkach pobudza skurcze macicy i prowadzi do poronienia), karmiące lub w czasie miesiączki..." |
|
|
|
#4328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... najzwyczajniej piolun (pewnie do dostania w sklepie zielarskim)a w czasie starani to nie zalecalabym, bo niewiadomo kiedy zajdziesz w ciaze, a niestety pewne skladniki zawarte w piolunie moga spowodowac poronienie... zreszta ta herbatka jest tez niewskazana dla karmiacych piersia, bo tez niektore skladniki moga zaszkodzic malenstwu ogolnie jest to silne i skutecznie ziolko, ale tez niebezpieczne i trzeba z nim uwazac i nawet nie polecalabym picia wiecej niz 1-2 filizanek naparu dziennie dla osob zdrowych i w stanie "nie-odmiennym" i jeszcze ostrzegam, ze jest to potwooooooooooooooooooooo ornie gorzkie ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gucia jak gorzkie to już gorzej, ale chyba z ciekawości spróbuję żabcia dziękuję
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie lubie takie gorzkosci i juz nie moge sie doczekac jak skoncze karmic i bede znow mogla skosztowac tego trunku ![]()
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Kurcze, na chwilkę Was zostawić i już tyle nadrabiania ![]() Baobabku, gratuluję zdrowej córeczki. Super A jak syn na wieści o siostrze? Bika, a skąd jesteś, że reflektujesz na spotkanie w Katowicach? Guciu, na co jest dobry ten piołun? Ja raz tylko go piłam, wypiłam łyk i resztę wylałam do zlewu, nie byłam w stanie tego przełknąć
|
|
|
|
#4333 | |||
|
Zakorzenienie
|
trochę wolno spada waga, ale nie umiem w pełni ocenić, bo czekam na @ a wtedy zawsze mam +2kg... teraz nie mam, tylko waga od 3 dni stoi w miejscu co do grama
Cytat:
super, że wymarzona dziewczynka siedzi w brzuszku!Cytat:
staram się do lunchu i kolacji zawsze jeść warzywa... na dłuższą metę się nie nadaje, ale jak "nauczę" się jeść tak jak w tej diecie, to sama sobie będę przygotowywać... zobaczymy.Trzymam kciuki za wątrobę Cytat:
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeść
![]() Bao aaa gratulacje ![]() stokrotko a widzisz?? Bardzo się cieszę, mówiłam że będzie dobrze Gucia6 trzymam kciuki ![]() Wczoraj byłam na KTG w szpitalu Znowu miałam robione na porodówce na łóżku do rodzenia. Mąż się śmieje, że jak pójdę rodzić, to będę sie tam już czuła jak w domu To już kolejny raz tak nam zrobiła. Może jej to zostanie Skurcze macicy dużo częstsze niż ostatnio. Wszystkie na poziomie 60-65% a jeden miałam na 94 % czuję jak się ta macica kurczy, wiem kiedy będzie skurcz ale jakoś mnie to nie boli. A po wszystkim miałam baaardzo ramamtico wieczór z mężem... dawno takiego nie miałam
|
|
|
|
#4335 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja! Ja! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak wygram kiedyś w totka, to wymienię całą bieliznę ![]() Cytat:
Dołączam się! I do czujących się fatalnie samej ze sobą, i do kochających jeść, i do antysportowych ![]() Nikita, ale jesteście fajniutką parą Ach ta Monica B. ![]() e_vel, witam rocznik '87 strong, Twoja teściowa widzę podobna do mojej ![]() Tak to jest, jak bardziej ceni się wiarę niż uczucia syna/synowej Cieszę się, że na usg wszystko dobrze ![]() Kathe, witaj zaaabcia, piękna sesja! ![]() Amani, waga na pewno będzie schodzić! I pamiętaj, że wolne spalanie zapobiega efektowi jo-jo Trzymam kciuki strong, strasznie mi przykro z powodu kolejnej straty Twoje znajomej. Ale przyznam szczerze, że po tylu poronieniach na jej miejscu przebadałabym się wzdłuż i wszerz. Coś musi być przyczyną tak szybkiej akcji porodowej... Nikita, niestety nie zgodzę się, że w Triumphie można dobrać dobrą bieliznę i że pracują przeszkolone panie. Niestety większość z nich robiła wielkie oczy jak zapytałam "Czy macie gładkiego straplessa?". Może dla dziewczyn z małym biustem Triumph jest ok, ja ze swoim E/F niestety nic tam nie znajdę Pisałyście o maturze. Ja zdawałam 6 lat temu - niby niedawno, a kompletnie nic z niej nie pamiętam! Nawet nie pamiętam, ile miałam procent - wszystko podstawa i rozszerzenie. I pamiętam, że zdałam ![]() A byłam drugim rocznikiem nowej matury. Co do prania nowych rzeczy to oczywiście ubranka, pieluszki itp. zgadzam się, ale nie mam przekonania do prania ochraniacza na łóżeczko - mam wrażenie, że po praniu zrobi się szmata. Choć pewnie jak przyjdzie czas, to upiorę wszystko
|
|
#4336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale miły komplement z rana Kochana jesteś.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4337 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczny kolor! Tylko nie podoba mi się ten fotelik nałożony i te podwójne kółka
Ale za to na pewno jest lekki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że wyniki ok Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4338 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry bazgralki, nadrobilam te pare godzin gdy mnie nie bylo i uroslo pare stron.
![]() Zabcia, super ten wozek Maxi Cosi, tutaj ta firma jest szalenie droga niestety. ![]() Cytat:
Amani, nie smuc sie, bedzie co ma byc ale mysle, ze TZ i tak sie bedzie cieszyl, ze pamietasz o nim! I nie martw sie, ze waga ci sie teraz zatrzymala, na pewno wkrotce sie ruszy!!! Cytat:
![]() Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;34003649] Akurat Triumph to ma kiepską rozmiarówkę, moim zdaniem - ja bym tam nic dla siebie nie znalazła.[/QUOTE] A ja kocham ich push up serie, mimo iz mnie natura nie obdarowala to w tych stanikach wygladam jak Sabrina ![]() Bao, gratuluje dziewczynki i Michalina to sliczne imie. Cytat:
I oszczedzaj swoja watrobe. A meza poznalam przez znajomych tutaj w Pradze. Cytat:
to super, ze skurcze cie nie bola, mam nadzieje, ze po porodzie tez nam to napiszesz i wszystkim dasz nadzieje, ze jednak porod nie boli. Ale skoro skurcze mialas czestsze tzn ze powolutku, pomalutku... ![]() Kobitki, czytam teraz ksiazke Skradzione zycie o porwanej 11 letniej dziewczynce, masakra jakas... jak czlowiek moze byc zdolny do takich rzeczy. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
I z tymi stanikami to masz racje, ze ja tutaj patrze z perspektywy mojego mniejszego C .
|
||||||
|
|
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GrATULUJĘ aale się Wam udało super a w którym tygodniu jesteś?
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
aaby jakoś tego nie czuję
Dalej jestem w szoku, że moje dziecko tak regularnie zasypia ![]() Nikita jakoś nie wierzę w bezbolesny poród heheJaki autor tej książki?? Ja właśnie sobie pozamawiałam kilak książek, tylko czekam aż je ktoś odda
|
|
|
|
#4341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Ah to dobrze, że to tylko miesięczna przerwa bo juz się zaczęłam martwić że coś się stało 3. No ja się zgadzam z Tobą. Dla mnie ta chemia też jest przerażająca. Uważam, że lepiej jednak chudnąć wolniej ale na normalnym jedzeniu.. 4. Super, że nie musisz odkladać starań! No zalecił Ci jakąś dietę czy nic w ogóle z tymi wynikami nie musisz robic? Cytat:
Trzymam kciuki.. a to rozprawa z powodu Twojej pracy? Dziewczyny jeszcze raz ponowie pytanie bo dalej nie wiem jak to jest: czy jak odstawie tabletki to moge zacząc liczyć cykl w momencie jak przyjdzie plamienie te co zawsze? Bo to chyba nie jesst okres. O tyle to jest dla mnie ważne bo muszę iść w 3dc na badania i nie wiem czy mam czekać na jakiś okres potem czy jak?? |
||
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a Mała nadal owinięta pępowiną???
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemoc i molestowanie. Glosna historia w USA: http://articles.nydailynews.com/2009...ard-kidnapping To w sumie taka podoba historia jak jakis czas temu w Austrii z tym Fritzem, nie wiem czy o tym slyszalyscie? Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-10 o 08:36 |
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko ja bym liczyła normalnie od odstawienia.
Maleństwo tak, tak mała dalej ma pępowinkę na szyjce. Dlatego na to KTG raz w tygodniu jeżdżę. Nikita słyszałam. Zapisuję sobie. |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jak mnie rozwaliła książka " Bez mojej zgody"...a już zakończenie to w ogóle...
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie mogę doczekac kiedy będę po tym egz. z ang. i będę mogła się oddać czytaniu książek bo teraz nie mam na to zbt wiele czasu. Od początku roku tylko 9 przeczytałam (choć... podobno to i tak ponad normę w PL - ostatnio w wiadomościach mówili, że chyba 7 książek na rok na człowieka przypada).
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziękuję za kciuki Umowa podpisana, zadatek wpłacony, tak że super Madziu, ja nie oblewam "na wszelki wypadek" Zaraz mam wyjazd na tłumaczenie spotkanie więc znów mnie nie będzie
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co ja wczoraj czytałam???
![]() Bajki! ![]() Kupiłam bajeczki i wczoraj usiadłam i zaczęłam czytać! I nawet się zdziwiłam, że historia Małej syrenki lub Królewny Śnieżki jest inna niż z filmów! Chociaż w sumie to zrozumiałe...że dla dzieci filmy Disneya są trochę przerobione...
|
|
|
|
#4349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Chciałabym ćwiczyć, zrzucić to i owo...ale mam takie rzuty, że poćwiczę w domu, mówię sobie 'O tak, będę ćwiczyć, tak dobrze się potem czuję...' a następnego dnia już mi się nie chce zwlec z kanapy Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy żadna z Pań nie zrobiła na mnie wrażenia przeszkolonej. Bo co to za przeszkolona pani, jak mówię, że chcę 75F, a ona, że nie ma, ale może 80C by było dobre, bo akurat ma ![]() Poza tym ta bielizna nie jest jakościowo też genialna... Podoba mi się bielizna z Intimissimi, ale niestety w moim rozmiarze, to sobie tam mogę skarpetki kupić... o staniku nie ma mowy
|
|||
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo dla siebie te bajeczki kupiłaś?? Ja wyciągnęłam jeszcze swoje stare bajki i małej na półce poukładałam
Onyks oj tam, oj tam jak umowa podpisana to można już oblewać ![]() Mąz mi jutro jedzie na studia i znowu zaczyna się akcja pt. "ale jak to nie pójdziesz spać do rodziców, a jak coś się stanie??" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

męża nie ma więc mam braki
... i najlepiej to trzymajcie, zeby do mnie nie dzwonili (sad sie zgodzil, ze nie musze stawiac sie osobiscie i moj prawnik wystarczy, ale musze byc osiagalna telefonicznie w razie czego)
nas nie stać 

... najzwyczajniej piolun (pewnie do dostania w sklepie zielarskim)

super, że wymarzona dziewczynka siedzi w brzuszku!
staram się do lunchu i kolacji zawsze jeść warzywa... na dłuższą metę się nie nadaje, ale jak "nauczę" się jeść tak jak w tej diecie, to sama sobie będę przygotowywać... zobaczymy.
ale miły komplement z rana