|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Dzień dobry
Nadrobię jak Stefek pójdzie drzemać. Teraz siedzi i patrzy na Misia Ruperta Zaciesza do telewizora aż miło ![]() Noc mieliśmy tragiczną. Od 3 rano gdzieś do 4.30 był jeden wielki ryk. Wstał o 6 jak zwykle. Nie dał się oszukać pseudo nocą Usnał jak mu dałam druga dawkę ibufenu. Nie wiem, czy to jakiś skok, czy skubance już sa bardzo blisko, ale tak płakał, że mi serce pękało I zacząl w nocy gadać...nie wiedziałam już, czy plakać, czy się śmiać jak zaczynąl swoje "bububu bababa, dedede, bllllll" ![]() Ide go zatankować i może się zdrzemnie. Już ma takie malusie oczka.
|
#2432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
no normalnie full wypas ma Szymek zabawkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie podobno żeby od razu górne się szykowaływczoraj Zuzia się obudziła o 3.30 i od razu do góry dupka i stoi w łóżeczku i gada do siebie |
||||
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
obudzono mnie brutalnie awantura z rana, że wózek pani sprzątaczce blokuje dostęp do okna, a ona chce je umyć
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
dla Michasi
spóźnione sto lat---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
może i ja się skusze - tylko co na to mój mąż
|
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
toż to prawie taka radocha jak kupno nowego auta
|
||
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mąż właśnie męczy o nowe auto więc chyba mały szantaż zrobię - jak on sobie auto nowe to nam też nowa bryka by się przydała
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak podajecie żółtko. ja to dodaję do zupki, ale może macie jakiś pomysł na urozmaicenie?
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry, nadrobilam, ale bez cytowania.
Wspolczuje wszystkich marudno-placzacych nocy, nocnych pobudek i porannych awantur Natka - Szymek boski Odnosnie jogurtow - dajecie dzieciom juz taki zwykly "dorosly" jogurt naturalny? Nam sie wczoraj skonczyly dzieciowe - mialam z Ceuty nestle na mleku nastepnym, takie normalne z lodowki. Tutaj takich nie ma, a dzieciowych tutejszych tez nie chce dawac, bo tam zamiast owocow to kolorek i sztuczny aromat W doroslych zreszta tez owocow nie uswiadczysz tutaj Chociaz nie, przepraszam activia chyba cos tam zawiera, no ale tego dziecku nie dam.
|
|
#2441 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
średniom wyspana no ale co zrobić po wczorajszej nocy byłam taka padnięta że w nocy jak mała zapłakała dałam jej smoka i poleciałam grzać mleczko, wracam z butlą a ona chrapie w najlepsze ![]() Oj już widzę że więcej zaznaczyłam do cytowania ![]() U nas siniaki pod kolankami od przodu oczywiście ale może rzeczywiście mała wrażliwa poprostu jest. Trza zapytać pedi ![]() Cytat:
mąż nam przytachał jeszcze dwa kartony 3 mam nadzieję że zużyjemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wracamy do soczków gerbera rozcieńczonych wodą jednak.Cytat:
krótko zwięźle i na temat ![]() aa o cukrze w hippach miałam jeszcze.. jak narazie znalazłam w kleiku ryżowym z maliną i jabłkiem a tak naprawdę to jabłko z maliną jest, ściemniają dziady jedne, ale lato zaraz to przestaniemy to kupować.A bobofruty to wogóle makabra tam chyba każdy deserek ma cukier
|
|
#2442 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam w ten piękny słoneczny poranek
Nockę mieliśmy dość ciężką, ale jak czytam nocne przeboje niektórych z Was, to wstyd mi narzekać Hania wierciła się, kręciła po całym łóżeczku, przyjmując co raz to nowe pozycje i co chwila wstając. Popłakiwała od czasu do czasu, praktycznie cały czas z zamkniętymi oczami.Miałam już dość tego ciągłego podchodzenia do niej, przykrywania, układania więc koło 2 w nocy wylądowała u nas, ale dalej miała bardzo niespokojny sen, a o 6 już była skora do zabawy ![]() U nas to chyba winowajcą jest zbliżający się pierwszy ząbek ![]() Cytat:
![]() Malgosia1983 współczuję nocki ![]() Cytat:
Nie ma co się dziwić sprzątaczce, najwyraźniej przesunięcie wózka nie wchodziło w zakres jej obowiązków ![]() Ja wrzucam pokruszone do obiadku, ale kilka razy podałam samo żółtko łyżeczką (np. na Wielkanoc) |
||
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- łojezu, weszłam właśnie na wagę i pękła magiczna 6 z przodu |
||
|
|
|
#2444 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paskudnik nie chce jeść mięsa- wdał się w mamusię do tego ma uczulenie na jajka i białko krowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do tego wszytsko jakies takie słodkie Kupiłam sobie 2 tarki, sitko i sokowirówkę i wszystko robię sama
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ugotuje zupkę z makaronem , gwiazdki mam ![]() i na drugie warzywa z mieskiem widelecem rozgniecione znalazłam coś takiego ale przyjemnie i miło się czytało, tak się zgadza jak się rozwija Stasiek
|
|
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tą stronkę lubię- raz na jakiś czas zaglądam
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłyśmy ze szczepienia - ryk był straszny, a bardziej taki żal w głosie niż złość i tak się mamie przykro zrobiło.
no i mam zmartwienie bo Zośka waży 7560 i w ciągu dwóch i pół miesiąca przybrała tylko 900 gram. a długa jest na 75 cm (tyle samo co ostatnio! ? ale laska przyznała, że musiała ją wcześniej źle zmierzyć ).p.s. pocieszam się myślą, że wdała się we mnie i będzie wysoka i szczupła (jak jej mamusia przed ciążą)
Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-10 o 13:33 |
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyniki będą na pewno dobre zobaczyszmy też wróciłyśmy od lekarza - dostałam receptę na multum syropków - nie wiem jak ja to w Zuzię wepcham - jak zje te wszystkie syropy to już na pewno nie będzie chciała pić mleka czyżby alergiczny do tego widzę że jej oczko ropieje i jakiś czas temu na dworze jej łzawiło bardzo więc tak obstawiam że to przeklęta alergia ją dopadła |
|
|
|
|
#2450 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() tęsknie za wami ale non stop czasu brakuje Cytat:
oby tylko lepiej było mocno mocno trzymamy za dzielną Małgorzatkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja w łeb za lenistwo, az mam wyrzuty, ze mi sie karmić nie chciało dłużej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jeszcze nie klikamy ![]() buziale dla wszystkich, sorry jak komus cos nie odpisałam i postaram sie jeszcze wieczorem wpaść ![]() aha i nową koleżankę witam |
||||||
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasza forumowa rehabilitantka mówi, że jak samo o ok. Niezły Adaśko Już go widze w wieku X lat jak dziewczynie strzela z ramiączka i robi pierdziochy ino nie na ramieniu pewnio Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I ja dołączam się do życzeń dla Michasi i oczywiście spóźnione ale mega szczere dla Olivki Z lapkiem Cytat:
Tylko to bee buuuu blllll ![]() Weźcie bo ja bym też chciała jeszcze jeden, ale chyba nie przejdzie taka opcja ![]() Cytat:
Wolałam się upewnić Mówisz? No to może Stefcio nie będzie grubaskiem Cytat:
Cytat:
No z wagą to może taka jej uroda. Jak opisujesz to raczej niejadek mały jest. Dobrze, że cokolwiek przybrała. I trzymam mocne kciuki za wyniki badań. Cytat:
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Danika wpadaj do nas bez nadrabiania czasem i pisz co u Was
Zosieńka śpi, odsypia pewnie stresy które jej mama niedobra zafundowała. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Małgosia wyszłam skołowana od tego lekarza, ale na spokojnie sobie przemyślałam i rzeczywiście powinnam się zacząć martwić jakby jadła tyle co Stefan, a nie przybierała prawidłowo. A ona je pełna porcję tylko obiadu, i to nie zawsze, a reszta to już kombinowanie by choć kilka łyżeczek zjadła. O butli już nie wspomnę, bo 90 ml to nasz rekord. wyobraziłam go sobie strzelającego ramiączkiem od stanika za te kilkanaście lat |
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to typowy niejadek. Modelka
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy pójdziemy pobrać krew. Już widzę ten żal znowu, że mama pozwala ją tak męczyć.
|
|
|
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Helo- ja tylko pobieżnie bo czasu brak
![]() Dzięki dziewczyny za kciuki ad spania w łóżeczku- było całkeim całkiem- ale chwalić jeszcze nie będę ![]() Za to zaczął beczeć przy zupkach nie wiem o co cho ![]() Cytat:
A Fota Szymcia z miskami i kciukiem wymiata!!!!!!!!!! kochana- ja dopiero od 2 nocy Go odkładam- i w dzień też- ale tylko dlatego,ze zaczął nieźle się czołgać i się boję zastawiać go na łóżku samego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ołłłłłłłłł jeeeeeeeeee kaileight- za wybór mam nadzieje,ze bedziesz zadowolona |
|||
|
|
|
#2457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pożali się i zapomni Swoją drogą w Rewie bylo małżeństwo z dwójką dzieci. Młodszy syn 12 miesięcy też był takim niejadkiem. Babka zrobiła badanie krwi i miał za malo żelaza. Po podawaniu mu tego żelaza mówiła, że mu apetyt wrócił chociaż nadal jadł mało. Tak więc warto przebadać. Ten ich Fryderyk ważył mniej niż Stefcio. Jak milo było takie lekkie piórko ponosić Ale zamienić oczywiście bym za nic nie zamieniła.
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wpadłam się przywitać tylko ![]() Nocka kiepska u nas, ciągle się wybudzał bo żadna pozycja mu nie pasowała . Na pleckach źle, na boczku się przekręcał na brzuch a wtedy się podnosił i w płacz. I tak w kółko,aż w końcu padł i ja też![]() dziś piękna pogoda, nareszcie powyżej 25st to jet to , dwa spacerki zaliczone a teraz odpoczywamy w domku![]() A w Rossmanie są promocje na deserki i obiadki Bobovity i na kaszki mleczno-ryżowe Nestle. Ja tz wysłałam zaraz po otwarciu, co by tych promocji nie zabrakło dla nas ![]() A i fajne są body z kr rekawem w Biedrze, 3 szt za 19,90 a jak coś to rozmiarówka spora, ja wzięłam niebieskie, a są jeszcze beżowe, zielone, czerwone i różowe To chyba na tyle, bo złośnik już krzyczy z bujaczka- mama natychmiast mnie weź, bo się nudzę
|
#2459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też wdrażam spanie w łóżeczku. Zwlaszcza w ciągu dnia. Po tym jak mi fiknął z łózka nie chcę ryzykować. A w nocy oczywiście spał ze mną bidok zaryczany. Oby ostatnia. Oby bo mi serce pęknie na amen.
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam jej miksturę syropów i połowa jak nie więcej wylądowała na mojej ręce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

no normalnie full wypas ma Szymek zabawki

spóźnione sto lat
toż to prawie taka radocha jak kupno nowego auta

ale może rzeczywiście mała wrażliwa poprostu jest. Trza zapytać pedi ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiem o co cho
i śniły mi się jakieś koszmary to potem o 3.45 moje dziecko stwierdziło, że jest wyspane i usnął dopiero o 5.45