|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Dzień dobry Mamuśki. Wczoraj Was czytałam, ale jakoś nie miałam już później weny na udzielanie się. Wogołe jakiegoś lenia mam. A jaka ja wczoraj głodna byłam!!!! masakra ciągle coś jadłam a i tak po pół godz burczało mi w brzuchu
![]() Wieczorem już nie brałam tej tabletki od ginki i na szczęście brzuszek się aż tak bardzo nie stawiał. Ból w podbrzuszu też był rzadko i taki bardzo delikatny (Zasatanawiam się czy może przez paracetamol nie czułam bólu czy po prostu nie bolało??). Wczoraj robiłyście mi takiego smaka to lodami, to zupkami...że aż mnie skręcało )![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Wczoraj przeglądałam z mężem artykuły o wcześniakach... jejku jakie to są kruszynki..takie bezbronne i kruche. Mimo, że moja gin nie dała mi żadnych zaleceń to i tak z łóżka będę wstawała jak najmniej. |
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- My mamy usg za 11 dni-21.05 Cytat:
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja od rana nie mam głowy, stresuje sie tym dzisiejszym USG. mam je o godz 12.20 3majcie prosze kciuki i zeby Rozalka pokazała buzke rodzicom![]() od rana mnie czysci i dziwne uczucie ucisku an dole po lewej czuje![]() wcinam wlasnie platki z mlekiem, mieszkanko ogarnełam o 11 wyjezdzamy. A o 10 ma przyjsc pan wymierzyc okna wkoncu!
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4567 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a przeróżne nie myślałam że ciężarne mogą tak ćwiczyć skłony przysiady, na piłkach ćwiczenia i oddychanie Cytat:
|
||
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Widzę że jeszcze kilka dziewczyn wypowiedziało się na temat imion. Dziękuję Wam bardzo Paulucha3333 śliczny brzuszek prince_polo trzymam mocno kciuki za USG ![]() Niedawno wstałam a już jestem zmęczona. Idę jeszcze trochę poleżeć
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mnie przeczyscilo
śniadanie juz poszło w niepamiec
|
#4570 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaczynam dziś 29 tydzień
|
|
|
|
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was moje kochane z kawką
![]() Gratuluję wczorajszych udanych wizyt, same dobre wieści widziałam że nadalka już 34 tydzień wow jak to leciwitam też nowe mamusie wczoraj któraś z Was pytała o drętwiejące żebra (też nie wiem jak to nazwać) i z tego co pamiętam nikt nie odpowiedział, niestety nie pamiętam która pytała ale też tak mam nawet dziś się obudziłam z takim dziwnym uczuciem, myślę że to przez nacisk dzieciaczka na żebra, jak leże to mały kopie mnie pod żebrami tak od środka, zaczynam się zastanawiać gdzie ja mam inne narządy![]() Cytat:
no to trzymam na pewno Rozalka to śliczna dziewczyneczka![]() kathrinaaaaa 26 tydzien ![]() modnisia86 29 tydzień ![]() |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chcialam przed wczoraj
ale dzis mało mi tyłka nie rozerwie i juz nie chce bo mnie piecze sory za szczerosc
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- no leci leci.. ostatnio trochę się ciągnie ale i tak pewnie szybko minie do czerwca |
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś też pewnie będę się mało udzielać bo mam mocne postanowienie uporządkować papiery - pewnie większość to śmieci, część jeszcze ze studiów, jakoś ciężko mi się z nimi rozstać
też zaczynamy remont naszej sypialni, musimy tu jakoś przeorganizować żeby łóżeczko się zmieściło, niestety nie mamy dodatkowego pokoju dla malucha, będziemy też podwieszać sufit
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz od rana ma glupawke
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ps. Też bym chciała żeby mnie przeczyściło... coś ostatnio mam mega zaparcie nawet dziś w pracy kawkę wypiłam z ekspresu licząc na to , że coś się ruszy
|
|
#4578 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do jechania do szpitala, to pomyślałam sobie, że przydałby się Wam wielki kogut na dachu z napisem "JEDZIEMY RODZIĆ, Z DROGI!!!" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to zauważyłam, że mnie przed jakąkolwiek wizytą u lekarza też czyści, tylko nie tak totalnie biegunkowo, ale latam do kibelka kilka razy. Chyba się podświadomie stresuje. Śmiałam się, że jak będę miała zatwardzenie znowu to muszę sobie wmówić, że mam wizytę u lekarza albo dentysty
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:25 |
||||||
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
pisałam Wam już o tym dziwnym bólu z lewej strony który miałam z niedzieli na poniedziałek. Znów się wczoraj powtórzył przed zaśnięciem leżałam na lewym boku i zaczęło boleć tak przy kości miednicy co to może być
|
#4580 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4581 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje przemyślenia po nim są takie, że to i tak ruletka, można być super przygotowanym od a do z, nastawionym na poród naturalny a jak coś idzie źle to cały plan bierze w łeb, przecież różnie bywa. Ja nie wykluczam niczego, ani cesarki, ani zzo, ani oksyto, nacięcia (choć tego ostatniego wolałabym uniknąć, ale jak się nie da trudno), co ma być to będzie. Najważniejsze żeby dzidziuś urodził sie zdrowy, mniejsza o mnie. Poród w domu to jakiś kosmos dla mnie, nigdy bym sie nie zdecydowała Cytat:
![]() Gratulacje!!!! ![]() Gratki!!!! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
A ja zaraza będę dzwoniła do mojej gin, meldować jak się czuję no i myśleć co dalej. Dam Wam znać po rozmowie
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam gin ale nic nie powiedziała więc chyba to nic takiego.
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam zaparcia dal mi syrop i wlasnie diete. Ale z syropem sie wstrzymałam 3 dni i fakt pomogła dieta , nie musialam lykac syropu wiec polecam![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- napiłam sie wody mineralnej i dalej czuje ze mnie cisnie na czyszczenie. Tylko ciekawe czym ![]() z nerwow przed usg na bank! wiem ze bedzie wszystko dobrze, jestem dobrej mysli nie moze byc inaczej przeciez ale na spotkanie z moja małą corcią mam stresa no a ona mi kolana wypycha raz z prawej raz z drugiej ciekawe jak jest ulozona moim zdaniem sie rozkraczyła skoro po obu stronach sa kolana
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze jedno... czy to możliwe, żeby opadł mi brzuch? od dnia tego mojego "ataku" po pierwsze lepiej mi się oddycha, po 2. nie ciśnie mnie pod żebrami a po 3. cycki nie leżą na brzuchu jak usiądę nooo i mały bardzo bardzo się ciśnie na dole.... jak myslicie?
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie z tego co wiem to na kilka dni przed porodem się obniża... a ja teraz już pod żebrami mam wolną przestrzeń i mały to zaraz mi chyba już głóką wyjdzie...tak nisko go czuję.
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz gince o tym ze brzuch Ci opadł, opisz to co tutaj . Powinna zareagowac wkoncu nie pora na porod a wychodzi na to ze mały sie pcha
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
moja mama też mi to wczoraj mówiła. wręcz nawet kazała mi prosić o to żeby mnie w szpitalu na obserwację zostawili. dzowniła teraz go gin ale zajeta była i mam dzownic za godz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

i zeby Rozalka pokazała buzke rodzicom
i dziwne uczucie ucisku an dole po lewej czuje

śniadanie juz poszło w niepamiec

Gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych tygodni 

leżałam na lewym boku i zaczęło boleć tak przy kości miednicy
co to może być