Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 08:18   #1951
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Jesteś z Wrocka ... ? ;>
z Lubina - do Wrocka mam najblizej

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:19   #1952
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a propo kupy...to jak niemal sama marchewka jest w kupie to jest ok???
kilka pierwszych zupek i takich koopek to normalne.

Ja sie tez wybiorę do Biedry ale nie wiem jak to logistycznie zorganizuje bo mamy szczepienie o 12 (o ile zaszczepią) i potem pilnujemy małej sąsiadki - koleżanki Helusi. Tylko między panienkami 10 miesięcy różnicy.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:32   #1953
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzisiaj w końcu wyszło słoneczko Także na bank spacerek będzie przyjemny Przy okazji musimy wstąpić z niunią do pobliskich solarek - spytać się o cenę, karnety Bo tż wczoraj dał mi kaske, żebym mogła się opalić troszkę Na solarium nie byłam ze 2 lata, więc teraz zaszaleję W szafce stoi balsam brązujący, który kupiłam przed ciążą, ale jakoś po doświadczeniach z nierównym ścieraniem się koloru, boję się go użyć
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:40   #1954
OlusiaS
Wtajemniczenie

a wy nie macie od rana co robic ????

Cytat:
Napisane przez anmar001 Pokaż wiadomość
Eko...to chyba tylko we własnym ogródku , chociaż pewnie i tak nie do końca Podam wam przykład odnośnie jajek sprzedawanych u większości kobiet pod sklepami i na targowiskach bo mój mąż zajmuje sie branżą klatkową kur. Takie kobitki jadą na duze kurze fermy i tam kupująza grosze niestemplowane jajka, które nie spełniają wymogów (wielkośc,podwójne żółtka itp).Póżniej wkładają do koszyczka i pod sklepami i na targach sprzedają jako wiejskie jaja prosto z kurnika za kwote duzo wiekszą niż normalne jajko w sklepie. Zresztą wiejskie prawdziwe jajo zawsze będzie podbrudzone, a nie bijące po oczach czystością. Zresztą powiem wam, że w większości jajka sklepowe są dużo zdrowsze od tych wiejskich. Bo kury klatkowe są karmione paszą składającą sie z naturalnych skladników( zboże,kukurydza itp.), natomiast kurki biegające na wolności jedzą co im do dzioba wpadnie oprócz trawy ( gówienka, różne smary i oleje silnikowe kapiące na ziemię, rózne śmieci i zanieczyszczenia... ),a to wszystko póżniej trafia do jajka i tak powstaje jajko ekologiczne. Jak poznałam to wszystko od podszewki to bazuje tylko na jajkach sklepowych. Bo kiedyś nie zwracałam na to uwagi. A to co mówią i piszą w telewizji i gazetach to bzdury pisane przez kogoś kto się zupelnie na tym nie zna. bo jajka ekologiczne niewiele mają wspólnego z ekologią.
Tez nigdy nie kupowalam od tych babek,jakos sie balam.Kupuje w sklepie jedynki

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to mnie tak naszło na wspominki i zrelektowałąm się że chciałabym być w ciąży i ze fajnie był (mimo że byłam w opłakanym stanie psychicznym przez te nerki bobasa - ale chyba już zapmniałam)
mam 2 kolezanki w ciazy (jedna z trzecim,druga z czwartym ) i Max od kilku dni za mna lazi,ze chce jeszcze jedna dzidzie .I jakos tak mi sie zachcialo .Ale nie nie,2 wystarczy

Cytat:

a jak mam brokuła kupionego świeżego to też mogę coś dla niej zrobić?ugotować i z ziemniakeim zmiksować czy z zczym?

witam z nad kawki
Tak,jak piszesz

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie, czy wasze dzieciątka też podczas przebierania wychylają się do tyłu, tak jakby chciały zrobić mostek? Nie wiem czy to jest normalne
Tak,jak jej cos strzeli,ze nie chce sie przebrac,to sie tak wlasnie wygina

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
no raczej sie nie wyprze
naszym marzeniem było miec najpierw syna, potem córcie - no i tera chodzi dumny jak paw że "co chce to ma", już prawie chce ogloszenia dawać że "zrobi na życzenie"
Jakbym mojego slyszala

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
co do jajek zgadzam sie... my kupujemy juz tylko w sklepie bo chociaz maja date przydatnosci. Kilka razy kupujac na targu nacielam sie... raz czesc jajek niby swiezych byla ugotowana nie wiem jakim cudem.
innym razem rano polecialam na targ zeby kupic rodzince jajka, zrobilismy sniadanie i co? sraczka nas wszystkich dopadla
teraz mam w targowe jajka, najlepsze sa takie od kur babci, no ale ze babcia przechodzi druga, trzecia czy ktoras tam mlodosc i zakochanie to kur sie pozbyla
moze na sloncu lezaly i sie sciely

Cytat:
a propo kupy...to jak niemal sama marchewka jest w kupie to jest ok?[COLOR=Silver]??
´Jak sie wprowadza pokarmy,to zazwyczaj na poczatku wychodza niestrawione,takze spoko

A ja chyba zaczne wyprowadzac pokarmy,bo ona i tak nic nie chce jesc .Spytam jutro pediatry,moze mi cos doradzi

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Aniolina woooooooooooooow,nie moge wyjsc z podziwu,co te wasze dzieciaczki juz potrafia!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:40   #1955
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
z Lubina - do Wrocka mam najblizej

no tak
Wiem gdzie tj mamy z Twojego miasta wózek, i tż ma tam kuzynostwo. Czasami ich owiedzamy

Jak będziesz mieć info o sierpniowej imprezie - daj znac
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:40   #1956
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam do Was pytanie, czy wasze dzieciątka też podczas przebierania wychylają się do tyłu, tak jakby chciały zrobić mostek? Nie wiem czy to jest normalne
Moja wcześniej tak robiła, teraz już nie. Obecnie jak nie chce z mamą współpracować to przekręca się na boki albo na brzuch..
Stary 2012-05-10, 08:41   #1957
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Zanim nadrobię na szybko mam pytanie - Elf/Olusia czy to mogą być zmiany alergiczne?

http://img502.imageshack.us/img502/9525/amelka151.jpg

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:42   #1958
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
moja tak robi, a jak zakaldam spodenki to odrazu wie że będzie cycek, zaczyna chykać na mlenio...

wasze bobki wyrzucają zabawki z łożeczka/wozka? moja pani ostatnio to odkryła i z wielką frajdą zaczęła wszystko wciskać między szczebelki i wyrzucac no i wróciło guganie
a dzisiaj ma jakiś marudny dzień...jak wstała po 5 tak tylko miałczy na rece i na ręce. przed chwilą nabrała mnie że głodna i chce cycka...gadała i smiała się do niego...tak sobie myślę że może pojadę z tż zamiast do mamy do z nim na kontrolę...może o jakiś sklep zaczepię
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:48   #1959
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Aniolina doznałam szoku - dzidziula już wstała? Super! A nasza ćwiczy podnoszenie mocno do góry głowy i nóg

moja tez głowa i nogi jak na pleckach lezy a na brzusiu to nogami od podloza sie odpycha, a rekami chce sie podciągać

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
moja szwagierka pracuje w sklepie eko i mówi, że to wszystko nie jest wcale takie zdrowe

dokładnie... eko najbardziej to co własny ogródek wyda, albo rzeczywiscie znajomy ogródek... a tak byle obca baba nie wmowi mi ze eko jak nie zobacze

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Ej napiszcie mi z tą kupą
ile wg Was bobas karmiony piersią moze nie robic kupy jak dostal kleik
bo nie wiem czy go zaklastrowalam tym kleikiem ryzowym czy nie i czy mu dalej dawać

a tak w ogóle to mnie tak naszło na wspominki i zrelektowałąm się że chciałabym być w ciąży i ze fajnie był (mimo że byłam w opłakanym stanie psychicznym przez te nerki bobasa - ale chyba już zapmniałam)

podobno ok 5 dni, ale jak widzisz ze steka i się meczy to moze lepiej podac jabłko czy śliwke żeby pomoc brzdącowi

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witamy my ostatnio budzimy sie ok 7.pobudki 3 a od 3sen z cycem w ustach.mala w nocy i rano ma katar tzn slychac a nie widac.w ciagu dnia ok.zakraplam woda do nosa ale bez zmian.

moze alergia na jakieś pyłki? teraz duzo rzeczy pyli

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:51   #1960
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy 13km, nawet mi przez myśl nie przeszło żeby wózkiem się wybrać, to jak strzał w łeb
My na szczęście już mamy auto do dyspozycji

Podaj kochana pełną nazwę odcienia, to jak będę w "mieście" to zakupię

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Babiczka wygodę Ci zrobiła, a Ty marudzisz

P.S. mogłaś jej w łeb rzucić tym jajem, po takim twardym pewnie guza by miała

tu masz linka do tego samoopalacza: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wa-wersja.html
jest tylko w jednym wariancie kolorystycznym z tej samej serii sa tez chusteczki samoopalajace do twarzy

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Zanim nadrobię na szybko mam pytanie - Elf/Olusia czy to mogą być zmiany alergiczne?

moj ma takie plamki jak spi na mnie i lepetynka mu sie spoci potem samo schodzi po kilkunastu minutach.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:52   #1961
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
no tak
Wiem gdzie tj mamy z Twojego miasta wózek, i tż ma tam kuzynostwo. Czasami ich owiedzamy

Jak będziesz mieć info o sierpniowej imprezie - daj znac
Jeśli chodzi Ci o targi, to mszpilka dala linka http://motherandbaby.pl/wroclaw 18-19 sierpnia we wrocławiu - juz oznajmiłam TŻ ze jedziemy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 08:54   #1962
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

tu masz linka do tego samoopalacza: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wa-wersja.html
jest tylko w jednym wariancie kolorystycznym z tej samej serii sa tez chusteczki samoopalajace do twarzy

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

moj ma takie plamki jak spi na mnie i lepetynka mu sie spoci potem samo schodzi po kilkunastu minutach.

tenkiu

za chusteczki podziękuję, nie chce być Bambo

Rozumiem że polecasz i nie wyszedł ciemno ....
Stary 2012-05-10, 08:55   #1963
Aniolina
Rozeznanie

u nas tez podobne od goraca wychodza, Kasia ma od urdzenia takie plamki na szyi i glowce z tylu i czasem sa jasniejsze a czasem bardziej czerwone
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:58   #1964
OlusiaS
Wtajemniczenie

Agnieszka kurcze nie wiem.A jest to caly czas,czy pojawia sie i znika?Moze potoweczki?

Fatal u nas tez ciagle "gra" w nosku

Pisalam wam wczoraj,ze mala zasnela o 18.Obudzila sie kolo 22,godzinke zbalamucila i spala do 7:20 .Tzn o 5 sie wiercila,to dalam jej cycka.Pewnie smoczek by wystarczyl,ale jakos mialam ochote sie do niej poptrzytulac.

A podskakuja wasze dzieciaczki na pleckach??Amelka odpycha sie pietkami o podloze i podskakujac przesuwa do tylu

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

po tych chusteczkach opalajacych robia sie plamy,ale na dloniach
Stary 2012-05-10, 08:59   #1965
glamourous
Zakorzenienie

.

SYkujemy sie na spacer, do biedronki banku i rossmana
Nie piszcie duzo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 09:01   #1966
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
.

Nie piszcie duzo
chyba malo prawdopodobne

basiula
Stary 2012-05-10, 09:08   #1967
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
moja tez głowa i nogi jak na pleckach lezy a na brzusiu to nogami od podloza sie odpycha, a rekami chce sie podciągać
a moja jak lezy na brzuszku i zapomina jak sie odwrócic na plecy to ręce w bok i do góry, nogi do góry i.... "lecę bo chcęęęęęę" załączam fotkę

a to drugie zdjęcie z wczoraj, sama sie tak "ustroiła"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1209-001.jpg (38,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1573-001.jpg (47,3 KB, 37 załadowań)

Stary 2012-05-10, 09:15   #1968
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
strojnisia mała
Stary 2012-05-10, 09:16   #1969
glamourous
Zakorzenienie

Oliviera to latanie sie nazywa " plywanie" fachowo i to tez jakis tam elemen rozwoju dziecka
Twoja malutka jest przeslodka cukiereczek po prostu

Aaa Aniolina moja imienniczka Kasia to tez malutkie cudenko
A jakim cudem koszulka sie tyle uchowala? Ja w domu mam biala szatke od chrztu swojego- ale ta z kosciola

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 09:16   #1970
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
a moja jak lezy na brzuszku i zapomina jak sie odwrócic na plecy to ręce w bok i do góry, nogi do góry i.... "lecę bo chcęęęęęę" załączam fotkę

ale slodko wyglada z tym kwiatuszkiem ,i ta minka...
Amelka tez przez jakis czas nie odwracala sie na plecki,ale jej sie przypomnialo .Moze to to uwstecznianie bylo
Stary 2012-05-10, 09:17   #1971
fatal21
Wtajemniczenie

A moja corka nawet o przekrecaniu nie mysli.ale sie slucha bo jakis czas brala tylko prawa stope potem jej tlumaczylam ze masz tez lewa.teraz namietnie zjada tylko lewa.pytanko ma ktoras smoka z firmy suavinex?ktora mi cene na all sprawdzi bo na tel nie wejde
Stary 2012-05-10, 09:22   #1972
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A moja corka nawet o przekrecaniu nie mysli.ale sie slucha bo jakis czas brala tylko prawa stope potem jej tlumaczylam ze masz tez lewa.teraz namietnie zjada tylko lewa.pytanko ma ktoras smoka z firmy suavinex?ktora mi cene na all sprawdzi bo na tel nie wejde
tego smoczka cene,tak??

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

25 zl z przesylka (sam 19)
Stary 2012-05-10, 09:23   #1973
fatal21
Wtajemniczenie

U nas Zosia miala byc Otylia i chyba to czuje bo ona wiecznie plywa na sucho i w wannie.

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 09:24   #1974
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Agentka
Dzieki za linka, już mam go w ulubionych.

Podczepiam się pod prośbę Glam. Śmigajcie na spacery z dzieciaczkam, nie piszcie dużo, bo jak się wyrwę to pewnie mnie pół dnia nie będzie

Miłego dnia maminki
Stary 2012-05-10, 09:26   #1975
dygotka8
Zakorzenienie

Aniolina ale Twoja to już duża ze tak sama stoi
Oliviera-śliczna

a moja się nie przewraca z brzuszka na plecy-ani razu jeszcze-jaką do tego nakłonić?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:34   #1976
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

Podczepiam się pod prośbę Glam. Śmigajcie na spacery z dzieciaczkam, nie piszcie dużo, bo jak się wyrwę to pewnie mnie pół dnia nie będzie

Miłego dnia maminki
nio tio i my po prosbie: na spacery kochane bo my tez zaraz uciekamy, a jakby tak wszystkie sie teraz wylogowały na kilka godzinek, to pzrynajmniej nadrabiac by nie trzeba było
słoneczka na spacerkach zyczę

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Aniolina ale Twoja to już duża ze tak sama stoi
Oliviera-śliczna

a moja się nie przewraca z brzuszka na plecy-ani razu jeszcze-jaką do tego nakłonić?
relax moja tez bardzo rzadko a najczesciej mam wrazenie przypadkiem - mysle ze wszystko przed nimi i nami i niedlugo bedziemy ubolewac "gdzie te czasy kiedy Toto w miejscu lezało i pod kontrolą jako taką"

Stary 2012-05-10, 09:37   #1977
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

jest ok taka kupa, bo na razie slabo sie ta marchewka wchlania

a mam pytanie, bo ja juz codziennie 1 posiłek inny podaje - zupka przewaznie lub/i deserek zeby ten gluten od pon. wprowadzic.... i pytanie, bo juz 2-3 tyg te kupy takie marchewkowe, czy to normalne ze tyle czasu słabo sie wchłania ta marchew ???? nie powinno byc inaczej juz ?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

Babiczka wygodę Ci zrobiła, a Ty marudzisz

P.S. mogłaś jej w łeb rzucić tym jajem, po takim twardym pewnie guza by miała

tak ale babiczka powinna opisac: jaja gotowane na twardo, jaja gotowane na miękko, jaja pod jajecznice i wtedy człowiek ma pełen ogląd sytuacji

Daniel Fasolek w drodze

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 09:41   #1978
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
tenkiu

za chusteczki podziękuję, nie chce być Bambo

Rozumiem że polecasz i nie wyszedł ciemno ....
ciezko mi powiedziec czy ciemno, mnie mocno "opalil" ale ja blada bylam. Prawie, ze biala
polecam ale zeby potem nie bylo na mnie tak jak pisalam zaciekow nie zrobil

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Agnieszka kurcze nie wiem.A jest to caly czas,czy pojawia sie i znika?Moze potoweczki?

Fatal u nas tez ciagle "gra" w nosku

Pisalam wam wczoraj,ze mala zasnela o 18.Obudzila sie kolo 22,godzinke zbalamucila i spala do 7:20 .Tzn o 5 sie wiercila,to dalam jej cycka.Pewnie smoczek by wystarczyl,ale jakos mialam ochote sie do niej poptrzytulac.

A podskakuja wasze dzieciaczki na pleckach??Amelka odpycha sie pietkami o podloze i podskakujac przesuwa do tylu

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

po tych chusteczkach opalajacych robia sie plamy,ale na dloniach
bo raczki to sie myje po aplikacji samoopalacza

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
.

Nie piszcie duzo
marzenie scietej glowy
Stary 2012-05-10, 09:42   #1979
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

moja tez tak ma... podobno to od spocenia jak spi na jednej str glowki to sie poci w taka pogode i mam się nie przejmowac... ale to konsultacja 2ch doswiadczonych mam, a nie lekarza :P

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-10, 09:43   #1980
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a mam pytanie, bo ja juz codziennie 1 posiłek inny podaje - zupka przewaznie lub/i deserek zeby ten gluten od pon. wprowadzic.... i pytanie, bo juz 2-3 tyg te kupy takie marchewkowe, czy to normalne ze tyle czasu słabo sie wchłania ta marchew ???? nie powinno byc inaczej juz ?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

tak ale babiczka powinna opisac: jaja gotowane na twardo, jaja gotowane na miękko, jaja pod jajecznice i wtedy człowiek ma pełen ogląd sytuacji :hahaha:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości