|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
|
|
#1772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dzisiaj, to chyba nic z tego nie będzie, bo już się stresuję przed wizytą 'Emylka, cześć To 8 tydzień, dobrze liczę? Jak Twoje samopoczucie?
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-05-10 o 10:54 |
||
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od soboty
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
nie czaję, do czego to napisałaś
![]() Cytat:
![]() klas ki:![]() WITAM |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
nioo wiec to ja sie wypowuem ja nie kuopuje z krotkim tylko z dlugim poki cooo gabrysia z pazdz i tez uwywalam tylko z dlugim az sie zrobila wiosna wogole zamiat bodziakow maialm duzo kaftanikow i czesto zakaldalam
wiec z krotkim to mysle na 74 ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- http://allegro.pl/promocja-koszulki-...315847741.html http://allegro.pl/zestaw-kaftaniki-4...315018289.html takie tez mam i strasznie je lubilam kurcze mi prawie wszytsko odpada jedynie posciel i pewnie pare sztuk nowych kombinezony kurtki wszytsko lezy |
|
|
|
#1779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozatym jak moge cos podpowiedziec to sa fajne body na poczatek w h&m cale rozpinane (takie kopertowe ktorych sie przez glowke nie wklada)dla noworodka rewelacja.nie wiem moze jakas inna forma tez robi trzeba by sie rozejrzec-ale sa bardzo wygodne zarowno dla nas jak i dla dzidzi Cytat:
![]() Cytat:
i nic mi nie pomaga![]() Super ze wkraczamy juz powolutku w II trymestr ja juz zaczynam kompletowac wyprawke juz wiem jaka posciel chce i takie tam tylko teraz kupilam wozek(a nawet dwa:P) skladka za ZUS kolosalna (ale na sczescie w nastepnym miesiacu juz ostatnia)i kupuje juz wszycho![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Weronika a ja jakos nie moglam tych kaftanikow-podwijaly sie rolowaly-zdecydowanie nie dla mojej Laury bo ruchliwa byla a bodziaki zapiete to nic sie nie przemieszczalo |
|||
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
martii ja zawsze zakladam do spania
pokaz wozki a z tymi na kkrzyz zgadzam sie sa rewelacyjne---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- a mam pytanie do mam czy wy myjecie codziennie dzieci w sensie w wannie bo wczoraj gadalam z sasiadka sie taak troche zdziwila ze ja codziennie daje ja do wanny |
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się wózkami
|
||
|
|
|
#1782 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak samo! Wprost nie mogę się doczekać. Ale mam nadzieję, że szybko się tego dowiem ![]() Cytat:
Nie ma chyba nic cudowniejszego na wizycie jak widok jego bijącego serduszka!Cytat:
![]() Cytat:
I tym bardziej, że sama też mam termin na 15 grudnia - zobaczymy czy ten termin nam się sprawdzi![]() -------------------------------------------------- A ja się powoli szykuję do pracy. Dziś mam na 12.30. Od rana mam smaka na frankfuterki, w związku z tym pochłonęłam już dwie ![]() A wracając do dyskusji na temat płci dziecka, to u mnie jest taka historia, że już w sumie dość dawno temu wróżka przepowiedziała mojej przyszłej teściowej, że do ślubu będę szła z brzuszkiem. I to się sprawdziło. Powiedziała także, że urodzi się nam dziewczynka. Oczywiście biorę to przez palce, bo nawet jeśli urodzę córeczkę to wróżka i tak miała 50% szans żeby zgadnąć. Ale mimo tego wszyscy moi znajomi są ciekawi czy wróżka miała rację Podobno to taka, która się nigdy nie myli Zobaczymy
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie widzialam potrzeby na hiv bo jestemy 10 lat ze soba ale u mnie w szpitalu sie ppytaja i zreszta mialam skierowanie
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie : )))
tak to 8 tydzień... a w sumie już prawie 9 : ) czuję się w miarę dobrze... tylko te ciągłe zmęczenie i brak siły na wszystko ehh, mam nadzieję, że niedługo to minie. a co do badania na hiv to mi lekarz od razu wypisał nawet nie pytał czy chcę... |
|
|
|
#1785 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my już ujrzałyśmy 2 kreseczki teraz spoglądamy na dzieciaczki na usg ![]() Cytat:
Cytat:
A 30 maja bedzie USG tzw przesiewowe no to 200zł czyli zapłacę 350zł Cytat:
![]() Oooo mój termin ![]()
|
|
|
#1786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie chodzi o to, że nie ufam mojemu TŻtowi, wiem, że jest zdrowy, ale HIVem można zarazić się nie tylko przez kontakt seksualny. |
|||
|
|
|
#1787 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gabi Marti DeKajka sliczne maluszki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli wózek kupiony, no i super bedziesz miec z glowy. Teraz widze, ze nawet 2Co do plci mi pierwsza ginka mowila ze bedzie dziewczynka, a jak zmenilam lekarza to sie okazalo ze sa wielkie jajeczka moja mina bezcenna na usg, zreszta meza tez, bo to bylo na połowkowym.weronika nie myje małego codziennie, tylko co 2 dni, chyba że jest cały w kupce albo sie spoci w cieply dzien cyz wybrudzi. W szpitalu tak zalecili i od poczatku tak robilismy. Mowili cos o tym, zeby dobrych bakterii nie bylo za malo i cos jeszcze, ale nie pamietam. |
|||||||
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to ja codziennie przychodzi 19 i sama lezie do lazienki i jak jej nie umyje to wyje zreszta sama sie myje nawet glowke juz lubi myc
|
|
|
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja już bym chciała wiedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka : )))
ale na to jeszcze długo poczekam, na razie za tydzień mam druga wizyte u lekarza i mam nadzieję, że wszystko idzie w jak najlepszym kierunku : ))) |
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
madzius90 szczerez to dokładnie nie pamietam kiedy babka mi mowila ze dziewczynka, ale kolo 14 tygodnia jakos to bylo, zaraz potem zmienilam ja i facet mi robil w 16 tygodniu usg i sie male ukrywalo
niektorzy kaftanikow uzywaja, mnie po prostu nie pasowaly, wkurzalam sie, jak sie rolowalo cos weronika mal tez sie lubi kapac ale jakos sie przyzwyczailismy do tego systemu wszyscy, a kapiemy sie razem z malym, raz TŻ a raz ja chyba od 3miesiaca, bo wanienke mielismy ta mala i bylo nie wygodnie go pozniej kapac. W duzej wannie troche plywal i ogolnie jakos tak milo, na pewno czul sie bezpiecznie. co do tych kopertowych bodziakow to fakt latwo sie zaklada, wiel firm je robi, ale ja mialam manie zeby dziecka nie przegrzewac i jakos tak wydawalo sie pozniej, ze z tylu ma jedna warstwe a z przodu dwie, a jeszce zawsze sie na to cos zakladalo i przestalam uzywac. Do szpitala TŻ przyniosl mi i tak zwykle, ale z guziczkami z boku na kolnierzyku, tez fajna sprawa Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-10 o 11:49 |
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
mi dopiero cos kolo 20 mowila ale nie byla pewna bo nie bylo widac
ja tak sie zastanawiam kurrde ja jem jak slon chodze po 2 razy dziennie na kibelek i tyje a wy nie i stoicie w miejscu ehhhh chyba cos ze mna nie tak |
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika ja w 2 miesiące 3 kilo przytyłam... mam apetyt jak jakiś głodomór
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronika jak Laura byla mlodsza tez kapalismy codziennie.teraz w okresie letnim rownierz ale zima co drugi dzien kapiel a codziennie wkladam do wanny i podmywam albo szybki prysznic. a z wozkami jest tak... okazalo sie ze znajomi maja x landera ktorego chcialam i sprzedali nam go za smieszne pieniadze bo za 450zl a wozeczek roczny(kupili jako drugi i tylko spacerowke) tak wiec musialabym dokupic gondole ale z racji tego ze gondole mam w domu do wozka quinny buzz i ze x lander nie ma przekladanego siedziska to dokupilam spacerowke quinny buzz bo uznalam ze wole dolozyc 200zl i miec komfort jak przeloze dziecko z glebokiego do spacerowki.pamietam jak z laura bylo mialam tylko tylem do siebie i ciagle do niej zagladalam co robi bo na poczatku dziecko sie zsuwa, krztusi etc.na poczatku chcialam kupic caly zetsaw quinny tylko boryklam sie z watpliwosciami odnosnie kubelkowego siedziska i spania malucha(nie bardzo jest mozliwosc spania na boczki i jednak nozki ciagle w gorze), druga rzecz kolko przednie, slizgajace sie namietnie(mam po laurze quinny zappa(jednak to juz dla starszego malucha bo ja mam starsza wersje ktora sie nie rozklada do spania-teraz maja nowy wypust quinny zapp extra-polecam) ktory ma takie samo koleczko na piasku sobie nie daje rady, w lesie tez ciezko a ja jednak mieszkam na wsi-klinuje sie blokuje-pozatym rewelacja wozek 4kg pod pach go nosilam skladal sie w kostke i mam stelarz na zakupy 1 min i rozlozony wpinam fotelik i mozemy jezdzic nie targajac ze soba duzego wozka) x-lander-minus siedzisko regulowane paskiem nie ustawi sie pod katem 90stopni co na poczatku w przypadku 6-7miesiecznego dzieciatka bedzie sprawialo problem, no i to ze tylko tylem siedzisko do prowadzacego-jest ciezki ale mi akurat to nie przeszkadza mieszkam w domu jednorodzinnym-pozatym wozek rewelacja-prowdzi sie idealnie zwrtony, wygodny ale to mowie juz dla dziecka ktore stabilnie siedzi i dla wyluzowanych mam-ja jestem panikara:P to tak po krotce.jakbyscie chcialy wiecej wiedziec to moge litanie napisac bo jestem na tym etapie-z bratowa razem wywiadowalysmy o wozkach w hurtowniach z ludzmi ktorzy sie tym zajmuja na codzien wiec cosik tam wiem ![]() i tak X-lander w kol carbon-sacerowka http://www.nokaut.pl/pozostale-wozki...la-x-pram.html Quinny gondola szara, spacerowka niebieska(jeszcze nie zamowilam czekam az babka wystawi ale wsyztsko mamy ustalone ![]() http://www.babydirectwarehouse.co.uk...ric-blue-p1353 http://www.tonykealys.com/quinny-buzz-package-deal.html Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-05-10 o 11:54 |
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mma pytanko jaka zmywarke polecacie
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama ma zmywarkę z firmy Candy. Co jak co ale pralki i zmywarki mają boskie. Pralka ma już 15 lat i działa bez zarzutu, zmywarka już chyba 4 lata i też nic
Także te polecam
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne wózeczki |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weroniczka suepr te licytacje na allegro siedez i ogladam najchetniej wszystko bym licytowala naprawde fajne rzeczy i taniutkieosttanio bylam w pepco tez fajne rzeczy i niedrogie maja np rożki za 20 pare zlotych a dla porownania ostatnio w tesco widzialm za 49 no to bez sensu przeplacac wg mnie, fajne kocyki tez widzialam , ciuszki tez byly ale nie podobaly mi sie bo same rozowe a ja chce neutralne kolory zolte, zielone, czerwone, bezowe a nie roze marti gratlkuje wozka ja tez mam tzn jeszcze go w domu nie mamy bo nie zajechalismy jeszcze do kolegi ale jest zamowiony jak bede meic od razu wstawie zdjecie jest zielony ![]() dzisiaj cos mnie sutki swedza ja nie wiem czy to normalne , nadal wogole mnie bola, pelno neibieskich zylek Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-10 o 12:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

ten wczorajszy to po kolacji-no i problemy z wyproznianiem swoje robia:/bo ja z mnie zejdzie wszytsko to nad pepkiem mi sie splaszcza wszytsko.
'

Tylko te body są z krótkim rękawem.. ja tam zielona jestem i nie wiem - w listopadzie to raczej chyba z długim by się przydało?.. nie wiem czy te z krótkim rękawem to kupić takie na 0-3 miesiące czy lepiej 6-9 miesięcy jak już będzie cieplej? Przydadzą się raczej takie z długim rękawem? no kurde nie wiem..
i nic mi nie pomaga

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)