|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
A napisze zagadke zwiazana z tym środowiskiem ![]() Ile narzędzi ma dentysta??? ![]() Sto-ma-to-logiczne
|
|
#4863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj Biedna zostawili Cię z taką decyzją.. Ale może rzeczywiśie próbuj sn, jeśli nie ma zagrożenia dla maluszka i konieczności szybkiego cięcia.
|
|
|
|
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciezko powiedziec, moze jakies dzieciate dziewczyny pomogą
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle że libretka musi sama podjąć decyzję , ciężka jak cholera swoją drogą (przynajmniej dla mnie). Libretko - musisz sobie odpowiedzieć tylko na jedno pytanie - czy czujesz się na siłach urodzić fizjologicznie. I chyba tylko tyle możemy Ci tu poradzić... (niestety). |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skoro wszystko przebiega pomyślnie to chyba nie trzeba robic?---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Dalej jest bajzel ale nie mam sily isc do samochodu po pojemniki, krzyz mnie potwornie boli i musialam sie polozyc...
|
|
#4868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba lekarz powinien wiedzieć,a nie taką decyzję pozostawić Tobie |
|
|
|
|
#4869 | |||||||
|
Zadomowienie
|
no właśnie i co wtedy zrobiłaś? byłaś jakoś przygotowana? w sensie- miałaś jakiś podkład czy cokolwiek?
Cytat:
byłam tej aptece ale nie mieli potem byłam w DOZ i był linomag sun 30-stka za 22zł z groszami, sama babka mi poleciła, żebym sobie zamówiła w internecie i u nich odebrała to będzie taniej a ten linomag sun to też chyba jest faktorem 50 tak? Cytat:
wychodziłam z przychodni przed 13 ale nie widziałam Cię, może Ty mnie widziałaś, byłam w niebieskiej bluzce w gwiazdki tej co na zdjęciach z paprocan ( w sumie cały czas w niej chodzę ostatnio )Cytat:
brak słów, współczujęCytat:
jestem zmordowana Cytat:
widziałam tylko, że małej/małemu jest baaardzo ciasno Cytat:
Cytat:
![]() no więc tak, ja jestem po wizycie - niezadowolona widziałam, że szybko chciał mnie spławić, usg zrobił byle jak, nie dowiedziałam, się nawet ile waży dziecko, powiedział tylko, że pępowina jest blisko szyi ale dziecko ją sobie odpycha- widziałam jak machało rączką, że dziecko jest duże i mogę wcześniej urodzić i że łożysko jest dojrzałe, nie zbadał mnie też ginekologicznie więc nie wiem, co z moją szyjką ![]() powiedział, że jak nie urodzę wcześniej to 2 dni po terminie mam się zgłosić do niego potem wkurzyła mnie pielęgniarka, bo jak dałam jej kartę czip i coś tam drukowała zauważyła, że wycofałam się z deklaracji na lekarza rodzinnego i położną środowiskową ( to było już dawno - zimą) i podniosła lament, że jak tak mogłam, przecież w okresie ciąży jak chodzę tu do gina to muszę podpisać i na tamtych deklarację no ale powiedziała że skoro mam termin już na 26 to i tak nic z tym się nie zrobi teraz się zastanawiam, czy jak nie urodzę wcześniej i pójdę do niego te 2 dni po terminie to czy nie będę miała problemów z nimi...bosh ![]() no i jeszcze z bolączek przedporodowych to w przychodni w ubikacji jak chciałam się załatwić na małysza to tak mnie zaczęło łupać, kłuć ( nie wiem jak to określić) w krzyżu, że myślałam, że padnę, potem była chwila przerwy a jak weszłam do gabinetu i usiadłam to znowu jeszcze mocniej, już się tam skręcałam z bólu ...ale póki co przeszło... myślę nad tym, czy by się nie umówić gdzieś prywatnie na samo usg... bo w sumie nic nie wiem... a jeszcze jak mi nie zrobią w szpitalu przed porodem to już całkiem... a w ogóle to jest za gorąco, padam... chcę już urodzić.. |
|||||||
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałam aż tak dobrze w pierwszej ciąży, bo miałam warunek, gdyby USG wypadło źle to mnie kroją i nie czekają na nic a jak nie to czekamy na sn. Na szczęście jakoś się doczekałam bo cesarki nie chciałam mieć za żadne skarby. Powód, po sn podobno szybciej organizm wraca do formy.
|
|
#4871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-10 o 14:44 |
|
|
|
|
#4872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze dziwny lekarz nic nie wiesz,a nie dalo sie go poprosic o wagę i zbadanie szyjki? |
|
|
|
|
#4873 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam pewności ale może lepiej mnie potraktuje jak zapłacę i powiem mu, że chcę wiedzieć ile dziecko waży i co z tą pępowiną, ewentualnie jak mu się zechce może zerknąć na płeć ale to już w sumie nie jest ważne ja się tylko boję, że w szpitalu mnie nie pomierzą ani dziecka i każą rodzić sn wielkoluda ![]() nie wiem co robić, porozmawiam z mężem ale też nie uśmiecha mi się wydawać kasę na usg i nie mam pewności, czy dowiem się tego, czego chcę... |
|
|
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiście chyba za przeproszeniem odwalił pańszczyznę jezeli czujesz niedosyt po wizycie to ja chyba bym na Twoim miejscu poszla na jakas dodatkową wizytę.
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja sobie mysle, ze co lekarz to inna teoria, co kobieta w ciązy to inna teoria, co ciotka to inna teoria Wiec generalnie ja zawsze odpowiadam, ze ja sie nie znam, nie wiem, zarobiona jestem, po to place ciezkie pieniadze za wizytę, zeby mial kto za mnie decydować w niektorych sprawach i skoro nie bylo potrzeby robic takich badan to nie robilam, skoro nie ma potrzeby zeby chodzic na ktg to nie chodze i skoro jest okazja zeby robic usg to robie. W koncu jestem pod opieka lekarza specjalisty a nie szewca.
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też się teraz zapytam o ilość wód, czy nie jest obwinięty pępowiną, waga, wielkość bo nic nie wiem Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-10 o 14:56 |
|
|
|
|
#4878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam u dentysty.
Mam w pobliżu trzy gabinety i w jednym, łaskawie, mnie przyjęli. Jakieś dziadostwa mi napchali do tej kieszonki nad ósemką i tyle. Nic więcej w ciąży robić nie można ![]() Kupiłam sobie po drodze 6 rożków algidy i dwa już pochłonęłam ![]() Dzisiaj baaaardzo dużo ludzi patrzyło na mój brzuszek i się uśmiechało Mnie to w ogóle nie przeszkadza więc niech patrzą Ci, którzy mnie znają (np. ekspedientka w sklepie), to zagadywali, a kiedy? a jak pięknie i w ogóle Nikt nie wierzy, że mam już termin za miesiąc Cytat:
![]() Cytat:
USG to ultradźwięki i nie szkodzą. Poza tym, dziwna sprawa, że na NFZ szkodzą, a prywatnie już nie. Dramat.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-10 o 14:58 |
||
|
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdzie , do której literatury nie zajrzysz, wszędzie jest napisane, ze nie stwierdzono negatywnego wplywu usg na malucha czy na mamę. ja generalnie mam bardzo często usg i jakos nie stresuje się tym, ze mam co 2-3 tygodnie.
|
|
|
|
|
#4881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że rzeczywiście już nic złego się nie wydarzy.ucałowałam Dziękuję ![]() No dzisiaj jest marudny, zmniejszyło się odparzenie, ale zrobiły się ranki Musi go to bardzo piec, bo dużo płacze. Dzisiaj wietrzę go intensywnie i mam nadzieję, że już jesteśmy na dobrej drodze.Buziak dla Karolci hmm, ja już na drugi dzień po sn wypisałam się ze szpitala, a cztery dni po porodzie tak na prawdę mogłam całkiem o nim zapomnieć. Na chwilę obecną w ogóle o tym, że rodziłam przypomina mi Antoś - nic mnie nie boli, szwy się rozpuściły i jest super. Wątpię, żebym tak się czuła po cc.
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
A może jak zamawiasz więcej z ziołoleku to lepiej przez ich stronę zamówić?? Ja tak zrobiłam.
|
#4883 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze staram się powiedzieć o wszystkim co mi dolega ale czuję się jakby on w ogóle mnie nie słuchał albo jednym uchem wpuszczał a drugim wypuszczał, coś tam pokiwa głową, coś tam burknie pod nosem albo wzruszy ramionami....dobrze, że to już koniec, ale na ta ten właśnie koniec chciałabym znać jakieś konkrety Cytat:
rozmawiałam przez tel z mężem, też jest zbulwersowany , zobaczymy co powie jak wróci... mnie najbardziej interesuje co z dzieckiem i jeszcze jak usłyszałam o tej pępowinie to też się wystraszyła... a te bole i kłucia to niech sobie już będą bo widzę, że nie tylko ja jedna je mam więc tak chyba musi być... acha no i co do szyjki to też coś tam mruknął, że jestem już w terminie okołoporodowym, więc nie ma sensu sprawdzać czy coś takiego, a pamiętam, że 2 wizyty wstecz mówił, że od następnej będzie sprawdzać.. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
a Ty zamówiłaś całą serię kosmetyków z Ziołoleku tak? |
|||
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie pamiętam, która z Was dwała tu miesiąc temu link do czeskiego ośrodka (rezerwatu? azylu?) dla zwierząt, gdzie jest zamontowana kamera, ale chciałam poinformować, że wykluły się bocianki
![]() ![]() ![]() http://www.makov.cz/?action=webkamera dziękuję tej, która dała ten link - zaglądam tam regularnie i bocianki wykluły sie w tym tygodniu.sorry, że nie na temat ![]() chociaż w sumie..... nie do końca....... ![]()
|
|
|
|
#4886 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
tak tak są małe bocianki ![]() ![]() wczoraj chyba jeszcze jedno jajo było nie wyklute nadal jedno nie wyklute Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-10 o 15:19 |
||
|
|
|
#4887 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ja ostatnio nie na bieżąco ale powiem Wam że u mnie z dochodzeniem po porodzie nie jest jakoś super i chyba coś w tym jest że na siódmą dobę człowiek czuję się słabiej ja czułam się kompletnie wypompowana na dodatek po dwóch tygodniach nadal chodzę jak kaczka dupa mnie boli a szwy ciągną ehh sorki ale musiałam się wyżalić do mamuś które spodziewają się drugiego dziecka to podziwiam za decyzje póki co to nie wyobrażam sobie tego przejść jeszcze raz i Staśkowi grozi że będzie jedynakiemEwunia gratulacje ![]() |
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem od czego to zależy
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Mamy V-VI cz.VIII

oj Biedna zostawili Cię z taką decyzją.. Ale może rzeczywiśie próbuj sn, jeśli nie ma zagrożenia dla maluszka i konieczności szybkiego cięcia.

)
brak słów, współczuję