|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hey dziewczęta, ale nadrabiania
![]() przepraszam że się nie odniose mocno, jestem umęczona mam wyrzuty sumienia że tak mówię ale naprawde, mieszaknie obrasta kurzem stresuje mnie to ![]() chcialam zdac wam sprawozdanie jeszcze z wyjazdu a tu juz tyle dni minęło ![]() -na wyjedzie to jakoś przeoczylam bo Jaś chodził za wszystkim ze wszystkimi, i dopiero po powrocie do domu zdalam sobie sprawe że zacząl po prostu chodzić, nawet jak upadnie to nie podejmuje pozycji czworakowania tylko od razu wstaje i dalej przed siebie strach jest żeby nie upadl do tyłu na glowe trzeba non stop za nim chodzic, a nie usiedzi minuty ![]() -do tego moj mały terrorysta chciałby ciągle być na podwórku, w domu rozpacz wczoraj myślałam już ze coś mu jest dwa razy w domu takie żale tylko wyszliśmy na podwórko jak ręką odjął ![]() -a że oprocz tego zjadłby z trawy wszystko co znajdzie a babcia nasadziła tysiąc kwiatów 100% uwagi 24h (a i tak od wczoraj mam dwa wielkie guzy na czole -i jeszcze z dwóch długich drzemek przestawił się na jedną ranną i to krótką, tak naprawde stąd najbardziej mniej czasu na w, ale dziś sprytnie wyniosłam laptopa na podworeczko, jeszcze musze zbudować chyba jakąś zagrode ![]() -ponawiam pytanie czy można w jakimś innym programie niż youtube wstawić filmik, bo pokazalabym Wam moją małą chodzącą kune ![]() -a na wjezdzie, opaliłam się zresztą Jasia też zlapalo słoneczko mimo kremow i ciągłego chowania do cienia-codziennie chodziliśmy do kilkudniowego koźlątka i mamy kozy, Jaś głaskał i ciągle chcial wytargać za ucho ![]() -zbieral sobie Jaś prosto z kurnika jajka ![]() -zachwycony traktorami ale to już mowiłam że samochodziaż z niego ze hej! (móglby stac pół dnia pod bramą i oglądać samochody )-a internet Shirka hulał po wsi ofcors tylko my nie przygotowani a ja jakoś w komorce wciąż nieograniam![]() -a wyjazd skonczył się tylko pechowo, bo już wyjeżdzając przy zakladaniu butow praktycznie znajomy złamał sobie rękę w przedramieniu eh a jego żona w 15 tyg ciąży mieliśmy stresa o oboje do szpitala daleko no ale jakoś wszystko dobrze się na szczęscie skończyło uff. Telik wyobrażam sobie ten wasz widok z okna Brumek super że chrzciny się udały, zdjącia ślicznie wyglądacie, powiedz a zdradzisz co mama czy ty przygotowałyście na obiad na danie główne bo się nad tym głowie, myślałam żeby zaskoczyć 'twoimi piersiami' ale nie wiem czy to logistycznie wykonalne zrobic na raz 15-20 mniejszych nawet porcji i upiec w jednym piekarniku będzie chyba ciężko...Zanka też czekam na zdjecie Lenki w nowym wóziu ![]() -aaa i też jesteśmy szczęsliwimi posiadaczami maty z lidla jedną na dzialce, a drugą wkleje pózniej zdjecie jak nam fajnie w domu sluży buziaczki całuje was kochane |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#183 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jesli dobrze pamiętam to ty się z niej leczysz - długo juz? Cytat:
(może ja dzisiaj tez pójdę po swoje wyniki...) super!Witam się w nowym wątku
|
||
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
tak, to co wygrałam na FB
strasznie się cieszę
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
cholera, znowu zarobiłam mandat w Białym Borze... juz drugi raz!!!
|
|
|
|
#186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też był śluz w kupce, odkąd skończyła 2 miesiace, potem przeszła na pepti i przeszło jej, i też były suche poliki ale pepti pomogło. Cytat:
właśnie też spróbuje.Cytat:
daj znać koniecznie po wizycie - będzie dobrze ![]() Cytat:
aleeeeee ona jest śliczna traszki to są wodne-lądowe zwierzątka a jaszczurki wybitnie lądowe. Traszki są takie bardziej ogoniaste . biologiem nie jestem ale pamiętam ze szkoły co to traszki ![]() Cytat:
brawo - gdzie udało Ci się wygrać? ja już dawno nic nie wygrałam i czuje taki niedosyt ale to już trochę temu było.kciuki i za Ciebie też ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- ajajaj - mam nadzieje że nie dużo
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-10 o 15:08 |
|||||
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
traszka karpacka... http://zdjecia2.autogielda.pl/artykuly/Z1330547561.jpg bardzo podobna. chociaz moze rzeczywiscie to Jaszczurka zwinka... ja tam sie nie znam...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-05-10 o 15:17 |
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale przecież się z Tobą kłócić nie będę
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-10 o 15:31 |
|
|
|
|
#189 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za Was trzymam mocno kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Zuzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ojj.... za co? Moje dziecko do zasobu słów dołożyło dziś "da" oznaczające że chce coś dać Do tej pory jak mówiłam "daj mi" to od razu rozumiał, a dziś sam wvciągnął rączkę i "da!"
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Zwinka raczej, pełno ich tu. Ostatnio kot chciał jedną pożreć, ale się dzielnie broniła. Skoczyła na niego i użarła go w łapę. On machał łapą a ta wisiała
. Oczywiście wyleciałam zabrać kota a jej kazałam uciekać .---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Jakby co, to nie biegałam za nią po kuchni, bo tak bym jej w życiu nie złapała . Rzuciłam na nią ręcznik, poszłam po durszlak i gazetę. Powoli podnosiłam ręcznik i jak ją namierzyłam, to przykryłam durszlakiem. Potem podłożyłam gazetę na dół i tak wyniosłam .
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś chciałby zobaczyć filmik z Leną w roli głównej?
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() moje dziecię rozumie sporo słów: chodź do mnie daj proszę - jak coś jej podaję itp ale mówić nie mówi nic aaaaa i umie jeszcze kiwać przecząco głową jak czegoś nie chce - np. jak jeść już nie chce, albo jak mówię chodź do mnie- a ona chce iść gdzie indziej - to kręci głową na nie ![]() generalnie jak chce się wygłupiać to na każde zdanie powiedziane pytającym tonem będzie kręcić głowa że NIE jesteś głodna? --->> kochasz mamusię? ---->>> chcesz bananka? --->> itd - kupa śmiechu z tego czasem ![]() i jak podchodzi do czegoś gdzie jej mówiłam wczesniej że czegoś nie wolno - np. do kabli przy biurku albo do szafek - to podchodzi, podraczkuje , usiądzie, patrzy się na to i kręci głowa " śmiesznie to wygląda i albo idzie dalej albo robi swoje to co nie wolno ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- ja!!!!
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-10 o 15:52 |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córka
<----- Filmik
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiedziałam... ale miałaś zadanie logistyczne
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka szok
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wierzę wspaniale - i jak z gracją klapnęła na pupcie ![]() słodka jest i jaka zdolna
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
![]() ![]() klask i: jestem w lekkim szoku.
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Po wizycie: nie ma już żadnej infekcji
![]() Kciuki zadziałały ;cmok: dziękuję 24 mam kolposkopię, cytologię i ponowny rozmaz. Mam nadzieję że w ta nadżerkę nie będą zbytnio się zgłębiać i wyleczy się ją farmakologicznie jakoś ![]() Aha. Synek ciotki TŻ od tygodnia jest w szpitalu i ma zachłystowe zapalenie płuc a ma dopiero miesiąc. tak mi go szkoda ![]() Była u mnie koleżanka jeszcze z lo. Dobrze się tak spotkać i pogadać. Julek jej się bardzo podobał. Ona mu chyba też bo aż pod jej wrażeniem zrobił w pampka hah ![]() ![]() Brumek, Rysiki śliczne dzieciaczki Patik podróż to Ty miałaś... muszę doczytać resztę ![]() Zanka Lenka już chodzi. O matko Gratuluję :klaski:Beata fajną masz tą śmieszkę, że tak kiwa na nie ![]()
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-05-10 o 16:08 |
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona chodzi! Zdolniacha
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Hej babolki
Kajool jest przesympatyczną, uśmiechniętą osobą, a Szymek to mały wiercipiętek robiący 1000 rzeczy naraz- Hania przy nim to prawdziwy leniwiec. Nawet chłopak chciał własnoręcznie ją uwolnić z wózka- wyglądało to bosko. Jedyne czego nie mogę sobie wybaczyć to fakt, że wzięłam aparat...bez karty pamięci! Kajool za to wzięła aparat z bateriami, które się zaraz rozładowały Powiem szczerze, że mam niedosyt i coś czuję, że często byśmy się widziały gdyby Kajoolki były z Poznania. ![]() Aaaa i kupiłam w biedrze bodziaki- są ekstra!
|
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Leny
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Zanka super filmik super Lenka!!!
marzena kusisz bodziakami ![]() iustyna trzymam kciuki! Patik miłego wypoczywania korzystaj z wakacji! ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- madzia1k1 kciuki na dzisiejszą nocke żebyscie lepiej już przespali ![]() aania dla rozgadanego Adasia
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu nie odpoczywam, jestem zmęczona
Sara taka marudna............. Cały czas jojczenie, oczy malutkie, spać nie chce, walczy, nic za bardzo nie da się zaplanować. Rano byłam z nią na spacerze bo marudziła. Po godzinie wróciłyśmy bo jednak jej się odechciało spać. W kolejce na kasprowy usnęła mi w mietku ( Ogólnie mam doła. Zamiast się cieszyć wakacjami to bym wolała być w domu chyba, serio. Znowu wyje W tyle za murzynami ja z menu jakie serwuje Sarze. Głównie słoiki, z owoców kiwi i banany, jabłkiem się bawi, innych owoców nie dawałam ( gruszki nie chciała tartej), na obiad zawsze słoik ( jak tuszonka jakaś ) od czasu do czasu chleb, od nas coś z obiadu, chrupki.A Sara w tyle z rozwojem motorycznym. Sama nie siedzi, nie staje, ledwo się czołga, i to rzadko..Nie wiem czy nie przejść się do lekarza. Patrząc na umiejętności chodzącej Lenki i pozostałych bobasów... Tak czy siak gratuluję Lence tak słodko człapie.I wygrania Zance w konkursie, ty masz kobieto farta, graj w totka, serio. reszta potem bo musze się zieckiem zająć
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nie martw się, u nas ta mobilność dziedziczna tak jak i późne mówienie
tu niby powód do dumy bo dzieci moje szybko zaczynają chodzić, ale z drugiej strony zmartwienia, bo z mową problemy, każde dziecko jest w czymś innym dobre, na pewno Sara będzie szybko i ładnie mówiła, a Lena za wszystkimi dzieciaczkami zostanie w tyle w tej kwestii, bo to już taki typ teraz powie tylko tata, i różne aaaa, eeee, bbbbb
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Lenka ogromne Filip z zarzuconym kocem też dobry a mamusi gratuluje wygranej![]() Adrji dla Jasia, że już całkowicie przeszedł na tryb chodzenia również wielkie brawa! I fajnie, że wyjazd się udał, Jaś dosłownie obcował z naturą ![]() Patik domyślam się, jak się czujesz. Moja wszędzie, w obcym miejscu, ma tryb maruderstwa. Z jakichkolwiek wypraw, wyjazdów wracam zmęczona jak koń po westernie i nie moge się doczekać dnia następnego, gdy cały spędzimy w domu. Nie mniej jednak, mam nadzieje, że wykorzystacie najlepiej jak to możliwe czas tam spędzony, zaciśnij ząbki i ciesz się wakacjami, a po powrocie wszystko wróci do normalności ![]() marzena super, że spotkanie udane. A akcja z aparatem jednym i drugim A u nas dość sympatyczny dzień, po rewelacyjnej nocy (przespanej od 18 do 7rano bez pobudek na cokolwiek) udaliśmy się do Torunia na zakupki, spacerek po starówce, lody. I stwierdziłam, że ludzie mają jakieś dziwne odczucia temperatury. Miałam wrażenie, że na jednym metrze kwadratowym jest zarówno 27stopni i 12 Ja w sandałach, spódniczka, krótki rękaw, mała tylko sukienka, bose nóżki. Obok kobieta - kurtka ramoneska, dzieć ubrany od stóp do głów w dresy, buty, czapka. Komicznie to wyglądało, jakby były dwie różne strefy klimatyczne w tym samym miejscu A było 27stopni!!!!!!Ala zajadała się dzisiaj arbuzem I w moim warzywniaczku pojawiła się rzodkieweczka i sałatę już dostrzegłam!! I to na pewno nie są chwasty Ciesze się jak głupia, bo nie wierzyłam, że coś mi urośnie
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
jestem wykończona, to już wiecie. Wykąpaliśmy ja i leży w łóżeczku.
Cud że ona wogóle chce w nim spać. Tzn wczoraj na rękach musiałam ululać... Dziubek przejazd kolejką na kasprowy to dla mnie atrakcja nr 1 w zakopcu. Piękne widoki, niezłe wrażenia. Toż to lepsze niż orgazm ![]() Niestety z marudersem pod pachą bylismy na górze 10 minut i powrót. Tam śnieg, a ja w ....japonkach ![]() Zdrówka dla Ciebie ![]() Brumek w starym wąku rzuciły mi się w oczy zdjęcia z chrzcin, śliczni jesteście, i taaacy młodzi. Chyba lubisz niebieski kolorek, co? Sara też ma taką brykę, tylko wersjębabską, jeszcze nie wypróbowana. Iustyna wow Ty się nie boisz? ja bym się bała tej jaszczury.. W tej chwili masz wizyte u gina, trzymam kciuki. Jakie masz podejrzenia i obawy? Evee Maryś jest sliczna Pieleszko troszkę szkoda że akurat teraz katarek i termin do operacji. Oby następny raz był szybko, i Hania zdrowa. O i Brida wkońcu się znalazła.. Marzena zazdroszczę Wam spotkania z Kajoolkami, tez chcę Szymka na żywo zobaczyć i wytargać czuprynę. Telik na fb to fotki sa, a dla nie-fehsbukowiczów to co Igor z Julka chyba się bardzo lubią. O i Marinę dostrzegłam.. schowała się za synem.Alibany a no właśnie, Sara taki typ jak Twoja. Męczące to. Cieszę się że jest tu net i mogę z Wami pisać choć na chwilę. Dziubek kwatera jest godna polecenia. Mój tż boroczek już chrapie, też ma dosyć... Tak wogóle coś nam się wózek spie.przył, cieżko jeździ, i tż przy składaniu coś źle zrobił ..oj. Najpierw kapcie w kołach teraz to.
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem po wizycie. bede prosic Nerole o zaproszenie do klubu. tam napisze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

). jak był wbity i zarażony to zaraził, nawet jak był wczepiony tylko parę chwil.
(może ja dzisiaj tez pójdę po swoje wyniki...)
super!

klask i:
dziękuję