|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Zanka pięknie ta Twoja Lenka się rozwija
![]() Adrij jeszcze tylko na filmik z Jasiem czekamy ![]() Patik jutro będzie lepiej. Mam nadzieję, że jeszcze Ci się wypad spodoba Dziubek kusisz tym Lidlem ![]() Marzena_S ja też kupiłam bodziaki z Biedry i wydają się super. Mam dwa komplety. Ciekawe tylko czy po praniu przy szyjce się nie rozciągną. Dawajcie zdjęcia ze spotkania
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
chelsea cieszę sie że infekcja pokonana i trzymam kciuki za resztę badań ![]() iustyna- jak tam po wizycie? Ja poszłam w końcu do gina po wynik cytologii -jest prawidłowy ufffff kamień z serca. Idę kąpać moją pocieszkę
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna no napisz coś bo się martwię
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Zanetaa co do spania Dominika, to cieszę się, że potrafi sam spać w łóżeczku, ale jak w nocy chce iść "do mnie" to też się nie spinam. Jakoś przestałam się tym przejmować. Widocznie potrzebuje mojej bliskości, więc mu ją daje. Mało z nim spędzam czasu w dzień, więc choć w nocy się do mamusi poprzytula. Jak przyjdzie pora, to sam z tego wyrośnie Od jakiegoś miesiąca nie je w nocy, a od dwóch tygodni, nawet na picie się nie budzi. Tylko na smoka, lub jak mu się nogi w szczebelki zaplątają. Na samodzielne spanie też będzie czas.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-05-10 o 20:00 |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Lenaaaa
Cytat:
ide jutro do biedry obadać bodziaki
|
|
|
|
|
#215 | |||
|
Rozeznanie
|
hm, tak jak czytam o umiejętnościach Waszych dzieci, co rozumieją, raczkują/chodza (!) to mam wrażenie ze Fifko jeszcze daleko daleko..
niby coś tam próbuje,ale słabo, powtarzać za nic na świecie nie chce, od razu ryk, jedyne co robi to "pa pa" od kilku dni. normalnie szał ![]() nie chciałam![]() a tak serio-to był jednorazowy incydent, nie zawsze jest tak pięknie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
szok!! gratulacje!![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetta, Carmela dotarła do Was wiadomość ?chyba 10 razy wysyłałam i nie wiem czy wkońcu doszło.
|
|
|
|
#217 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzurkę masz ładną, pasuje Ci ![]() Śmieszka mała Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dopiero nie dawno odczytałam. |
|||||
|
|
|
#218 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajny Tymek i fajna mama Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie nastepne spotkanie, to oboje beda biegac a my za nimi :P A my spedzilismy cudny dzien najpierw w towarzystwie Hani i Marzeny a potem na placu zabaw. Tylko piasek mialam nawet w staniku :P
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool ta jaszczurka już była bez ogona, pewnie miała wcześniej starcie z moim kotem...
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Muszę Was troszkę nadrobić... Ale póki co: Zanko ależ Lena zapiernicza ![]() !! SuperEweve Marysia jest przesłodka ![]() Brumku Ty i Tymonek to dwie krople wody! Serio serio ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Iustyna ja jak widzę takie zwierzątka to uciekam gdzie pieprz rośnie! |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałam 3 razy
|
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
przeczytałam piopołudniu posty ale jakos czasu nie było żeby odpisać, i teraz zapomniałam,a wybaczcie, nie będę się wracać, bo z przyczyn oczywistych nie mogę się skupić, , już tak nie boli jak wczoraj ale mam nadzieje ze do niedzieli opuchlizna zejdzie ( w niedziele mamy komunię), jak nie to siedze w domu, bo i siniak zaczyna wychodzic, to jak mnie ludzie zobaczą to pomyślą,że mnie tż pobił ![]() pieleszka a u Was wiadomi juz co i jak z operacja? ściskam mocno wszystkich solenizantów i jubilatów |
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz i ja Wam cos pokaze, tylko prosze sie ze mnie nie smiac, glupawke mialysmy klik |
|
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
a no własnie stronczku przypomniałas mi,
zanka Lenka wspaniale sobie radzi, cudzi chodzi ![]() |
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuej dziewcyznki za mile slowa o marysi - tu akurat malo efektowanie wyglada, bo jej zdjelam kucysie przed kapiela i wloski jej staly... spadam laski bo jutro rano mam do pracy, wroce to odp Ponizej Marys na rowerku
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
ehh idę spać chociaż pewnie nie zasnę |
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
stronczek, araz pójdę do Ciebie i Ci nastukam, mam buzie opuchnięta a nie mogę sie smiać, a usmiałam się że ho ho, teraz jestem obolała, Wikusia jest przeurocza, jakbym Nati słyszała, grzeczna dziewczynka i
dla mamusi za talent wokalny, |
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoj talent wokalny - pierwsza klasa. Ja nie spiewam bo wszyscy by zwiali
|
|
#229 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w końcu i ja
Mieliśmy z Tymciem cudowny, słoneczny dzień Pierwszy raz zasnął mi dziś w nosidle i myślałam, że umrę z rozczulenia, jak się tak ufnie wtulił, zamknął oczka i wyglądał jak aniołek Cytat:
A może to początek WILKICH ZMIAN ![]() Cytat:
Cytat:
A potem juz po jednej, przypominającej. Sprawdziłam i kosztuje (1 dawka) ok. 80 zł. Cytat:
A zdjęcia w sukience nie mam ani jednego WIem, że teść miał aparat, ale chyba tylko w kościele robił. Spytam go przy okazji, bo może choć jedno bym miałą... Ale wątpię.2. Rzeczywiście zakręcony dzień ![]() 3. O rany, juk szybko chcieli ją brać! Masz rację, że choć strach jest, to lepiej byłoby mieć to już za sobą... Cytat:
Ale grunt, że dotarliście cali i zdrowi ![]() Cytat:
A co kupiłaś? Cytat:
![]() Co do opuchlizny, to Tymek ma tylko takie oczka podpuchnięte po przebudzeniu, ale tak zwyczajnie, jak każdy z nas po nocy... Cytat:
Nie, nie chroni. Nie ma szczepionki na boreliozę.
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje za uznanie mojego beztalencia Eveewe Mile jestescie ze jeszcze nie zwialyscie heh Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-10 o 22:07 |
|
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek Wiktoria słodka, taka pyza, włoski ciemne
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek dziecię Cię wyśmiało
![]()
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#237 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za aparat A ja do Biedronki tez dziś specjalnie poleciałam, a tam zostało 1 opakowanie body w rozm. 62 I to wcale nie tych które mi się podobały. Bo mi te najbardziej podpasowały w gazetce. Może to jakiejś innej jutro podejdziemy z Tymkiem przy okazji spaceru.Cytat:
Ale to nie znaczy, że reszta robi to za późno. Na każdego przyjdzie czas, a za kilka miesięcy i tak te różnice się już zatrą i wszystkie będziemy ganiać za swoimi maluchami Cytat:
![]() U nas też dziś upał (27 w cieniu), a na placu zabaw była mama z dzieckiem w wózku w zimowej czapce, na to kaptur czegoś z grubego polaru (chyba taka kurteczka) i gruby, polarowy koc A buzia biednego dziecka czerwona jak burak Cytat:
Niebieski lubię, owszem, ale wcale nie mam dużo rzeczy w tym kolorze. Chyba tylko ten płaszcz i kurtkę zimową ![]() Cytat:
Ale dobrze, że wrócisz do klubu Matko, wygląda jak piękny anioł Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dziękuję Na to pytanie tak łatwo Ci nie opowiem, bo nie było jednego dania głównego Moja mama przygotował królewską ucztę i było do wyboru: - pieczone w ziołach podudzia i skrzydełka z kurczaka - żeberka na słodko w sosie miodowym - kotleciki z indyka Do tego: - ziemniaki - dziki ryż - kuskus A jako dodatki: - kalafior - sałata ze śmietaną - pieczone jabłka nadziewane konfiturą - zimne dodatki typu gruszki w occie, grzybki marynowane, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki. Oprócz tego pieczone mięsa na zimno (schab, cielęcina, boczek), ciasta (śmietanowiec, szarlotka, sernik, makowiec - to piekła moja ciocia) i cała masa nalewek własnej roboty (pigwówka, truskawkówka, wiśniówka) + domowe wino ![]() Sorki, ze się tak chwalę, ale jestem strasznie dumna z mamy, bo przeszła samą siebie ![]() Cytat:
|
|
#238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem pod OGROMNYM wrażeniem Cytat:
![]() Wiem ![]() Widać, że jej się podoba ![]() I co? Podobało się? ![]() Cytat:
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
brumku dziekuje za niola - ale chyba z rogami
a co do roweru podoba sie i zaczepia ludzi smiejac sie do nich....
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobalo sie ale bardziej Wiki niz mi, wlosy mi pozniej sterczaly naelektryzowane i wygladalam jak wkurzony Chopin
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

zębole
szok!! gratulacje!

I to wcale nie tych które mi się podobały. Bo mi te najbardziej podpasowały w gazetce. Może to jakiejś innej jutro podejdziemy z Tymkiem przy okazji spaceru.
A buzia biednego dziecka czerwona jak burak